Kies data
Dingen om te doen

Underberg, Zuid-Afrika

Underberg, Zuid-Afrika: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Underberg: dagtocht naar Sanipas

1. Vanuit Underberg: dagtocht naar Sanipas

De Sanipas wordt door sommige mensen beschouwd als het uitkijkpunt met de indrukwekkendste vergezichten van Zuid-Afrika. Wat ooit een ruiterpad was, is nu een onmisbare ervaring voor op de ‘bucket list’. Zandsteenwanden, omlaagklaterende rivieren, huiveringwekkende haarspeldbochten – dit zijn maar een paar van de hoogtepunten van de 4x4-rit door de Barrier of Spears, het Koninkrijk Lesotho in.  Bezoek een echt Basothodorp en ontmoet de inwoners voor een authentieke culturele uitwisseling. Het hoogste café van Afrika verwelkomt je met een stevige lunch en drankjes voordat je weer afdaling vanaf de pas naar Underberg. 

Underberg: overnachting Lesotho Highlands Tour

2. Underberg: overnachting Lesotho Highlands Tour

Tijdens deze tour zul je genieten van alles wat de Sani Pass te bieden heeft, inclusief een reis naar Makhapung, een klein Basotho-dorp diep in de hooglanden van Lesotho. Dit is je kans om de Sani Pass, de hooglanden van Lesotho, de Basotho-culturen te ervaren en een bezoek te brengen aan de afgelegen handelsstad Mokhotlong. Je overnacht in het huis van de hoofdopperhoofd van Motkhotlong, de thuisbasis van de koningin-regent 'Mants'ebo Amelia Seeiso, de eerste en enige vrouw die ooit over Lesotho regeerde. Het "koninkrijk in de lucht" biedt een spectaculair berglandschap en een kans om de eenvoud van een beschaving van bergmensen te ervaren. Dit is een kans om de natuur te ontdekken die nog weinig door de mens is veranderd en nog niet is aangetast door massa's toeristen.

Van Durban: dagtrip Sani Pass, Lesotho en Basotho Village

3. Van Durban: dagtrip Sani Pass, Lesotho en Basotho Village

Pak je paspoort in en ga voor een dag naar het Mountain Kingdom. Op 3.240 meter (10.630 voet) boven zeeniveau kan Lesotho een beetje ijzig worden, dus wikkel jezelf in een authentieke Basotho-deken, die van jou is voor vandaag. Je leert hoe de deken wordt vastgebonden en gedragen. Nadat je bent opgehaald bij Durban of andere beschikbare locaties in de eThekwini Metropolitan Municipality, maak je je eerste stop in Himeville, aan de voet van de bergen. Klim hier in een ruige 4x4 en ontmoet je gespecialiseerde Basotho-gids die de Sani Pass als zijn broekzak kent. Begin vervolgens aan de steile klim naar de schilderachtige en ontmoedigende Sani-pas terwijl je je een weg baant naar Lesotho. Laat je paspoort stempelen bij de grens en ga naar niemandsland dat Zuid-Afrika met Lesotho verbindt. Houd je camera stand-by, want je wilt geen kans missen om deze dramatische vergezichten vast te leggen. Als je geluk hebt, kun je zelfs een eland-waarneming scoren. Elands worden verondersteld mystieke dieren te zijn die werden vereerd door de SAN of Bosjesmannen van Zuid-Afrika. Zodra je Lesotho binnenkomt, zal je gids je kennis laten maken met een Basotho-dorp waar je de mogelijkheid hebt om traditioneel brood en bier te proberen. Tip: het brood gaat heerlijk samen met de soep van de dag in de kroeg in de buurt. Vink nog iets van je bucketlist af door te lunchen in de hoogste pub van Afrika (op eigen kosten). Later is het tijd om terug de berg op te gaan voor je rit terug naar eThekwini/Durban voor aflevering bij je accommodatie.

Van Underberg: privétour van 5 dagen en 4 nachten Lesotho Overland

4. Van Underberg: privétour van 5 dagen en 4 nachten Lesotho Overland

Underberg naar Oxbow op dag 1 Rond 9.00 uur vertrekken we vanuit Underberg en gaan we richting de beruchte Sani Pass, waar je reis door Lesotho zal beginnen. Voordat we een Basotho-huishouden bezoeken om meer te weten te komen over de manier van leven van de bergmensen van Lesotho, zullen we eerst een vroege lunch hebben in de Sani Mountain Lodge (de hoogste pub in Afrika). Je zult veel van de Lesotho Highlands zien op weg naar je overnachtingsplaats, langs de Letsing Diamond Mine en de hoogste pas van Lesotho, Tlaeeng. Je overnacht in de knusse Oxbow Lodge, die hoog in het Maluti-gebergte ligt verscholen en bezoekers echt het Afrikaanse bergleven laat proeven. Dag 2: Katse - Oxbow Op dag 2 reizen we naar de adembenemend mooie Katse Dam. Je hebt de mogelijkheid om onderweg uit de auto te stappen en meer te leren over de Bosjesmannen die in deze regio woonden door naar hun meer dan 300 jaar oude schilderijen te kijken. We stoppen ook bij een werkprogramma van de Anglicaanse kerk en een beschutte werkplaats. Jonge Basotho-vrouwen hebben kook- en handwerkvaardigheden geleerd, evenals het spinnen en weven van mohair van de berggeiten die sinds 1911 in Lesotho wonen door de Zusters van de Heilige Naam. We gaan terug de bergen in bij de Katse Dam nadat we in hoogte zijn afgedaald. Daar besluiten we te lunchen op een mooie locatie. Dag 3: Mohale - Katse Op dag 3 beginnen we de ochtend met een tocht binnen de muur van de Katse Dam, de op één na grootste dam in Afrika en een betonnen boogdam aan de Malibamat'so-rivier in Lesotho. Daarna kunt u genieten van alles wat Lesotho te bieden heeft, van weidse uitzichten op de bergen van Lesotho tot de kenmerkende flora en fauna, terwijl u geniet van de prachtige rit van Katse naar Mohale. Onderweg stoppen we op een rustige locatie om onze picknicklunch voor vandaag te nuttigen. In de middag maken we een ontspannen boottocht op de Mohale-dam. De Mohale Lodge, waar we zullen overnachten, heeft verschillende voorzieningen. Dag 4: Semonkong naar Mohale Op dag 4, als we terugkeren naar de hoofdstad van Lesotho, stoppen we bij Thaba Bosiu, een attractie die je gezien moet hebben. Koning Moeshoeshoe bouwde en bestuurde het koninkrijk Lesotho vanuit dit bergbolwerk in de 19e eeuw, waar hij ook verschillende oorlogen voerde om zijn koninkrijk te verdedigen. De koningen en koninginnen van Lesotho zijn hier vandaag begraven. We wandelen de heuvel op naar het kerkhof als je er zin in hebt, zodat je ze kunt zien. De Maletsunyane Falls is onze eerste stop voordat we verder gaan naar Semonkong, waar we zullen overnachten. Het onderscheidt zich als de hoogste waterval met één druppel van Afrika op 192 meter. Semonkong naar Underberg op dag 5 Op dag 5 verlaten we het Mountain Kingdom via Qacha's Nek en keren we terug naar Underberg via de zuidelijke Drakensbergen, waar de adembenemende pracht van de bergen blijft verbazen.

Van Durban: Sani Pass Trail-dagtour

5. Van Durban: Sani Pass Trail-dagtour

Van de bruisende stad Durban, Tour naar Lesotho - "Kingdom in the Sky" De Sani Pass-tour naar Lesotho vanuit Durban geeft je de mogelijkheid om het avontuur van je leven te beleven - een comfortabele en opwindende reis over deze beroemde pas. Onze tour begint in Durban en gaat door de binnenlanden van KwaZulu-Natal naar het pittoreske stadje Underberg, waar het echte avontuur begint. Onze luxe Sani Pass-tour slingert de berg op en neemt je mee door een schilderachtige vallei langs een kristalheldere rivier, wat zorgt voor een adembenemende ervaring. Uw persoonlijke gids vertelt u alles over de geschiedenis van de pas en de omgeving. Trakteer uzelf op het natuurlijke landschap dat bezaaid is met vele soorten wilde bloemen, waardoor er spatten van levendige kleuren ontstaan. De weg zelf is ruw en daarom mogen er alleen 4×4-voertuigen over, maar vanwege dit en de haarspeldbochten staat u een leuke en hartverscheurende reis te wachten. Zodra je de top hebt bereikt, worden je zintuigen meer dan je stoutste dromen vervuld - adem de frisse berglucht in, drink in de weidse vergezichten die ronduit majestueus zijn en geniet van deze unieke Afrikaanse ervaring in Lesotho - 'Kingdom of the Sky'.

Van Durban: 2-daagse Lesotho-rondleiding met accommodatie en maaltijden

6. Van Durban: 2-daagse Lesotho-rondleiding met accommodatie en maaltijden

Het is de perfecte mix van natuur, cultuur en geschiedenis; geniet van de natuurlijke flora en fauna van Lesotho, rijd langs de hoogste top van Lesotho, duik in de cultuur van de Basotho-bevolking in deze historische handelspost en neem een kijkje in de geschiedenis door de prachtige oude gebouwen te zien die veel geschiedenis in dit kleine dorp inpakken. Lesotho is het enige land ter wereld dat in zijn geheel boven de 1000 meter ligt, waardoor dit een ervaring is waarvan je nergens anders ter wereld kunt genieten! Deze tour voldoet aan al deze vakken - natuur, cultuur en geschiedenis - allemaal in Lesotho, allemaal op één dag. 6.30 uur We halen je op bij je accommodatie in Durban. 2 9.00 uur We komen aan in Undeberg, pakken een kop koffie en gaan voor een dag naar Lesotho. 3 9.00 uur We gaan naar de hoogste pas van Zuid-Afrika, de Sani Pass. We reizen door Himeville naar het Werelderfgoed van het uKhahlamba Drakensberg Park, langs de Mkomazana-rivier door de schilderachtige Sani-vallei naar de Zuid-Afrikaanse grenspost (grensformaliteiten) en de grens met Lesotho. 4 10.30 uur Na de grensformaliteiten van Lesotho op de top van de Sani-pas, klimmen we nog verder de hooglanden van Lesotho in, helemaal tot aan de top van de Black Mountain-pas. 5 23:00 uur Op de top van Black Mountain Pass krijgen we de kans om ons voertuig te verlaten, een korte afstand te beklimmen naar een prachtig uitzichtpunt van Thabana Ntlenyana. 6 12.30 uur We komen aan in de stad Mokhotlong en genieten samen van een lunch 7 13.00 uur We bezoeken een cultureel Basotho-dorp OF gaan paardrijden in de Lesotho Highlands 8 14.00 uur We keren terug naar de Sani Pass. 9 17.00 uur We zien de zon ondergaan op de top van de Black Mountain Pass voordat we op weg gaan naar de overnachtingsaccommodatie DAG 2 1 8.00 uur Na een stevig ontbijt schuiven we weer aan voor de activiteiten van dag twee. 2 8.30 uur Kies tussen een bezoek aan een cultureel dorp, een wandeling op de top van Sani Pass of Kom terug langs de pas om de dorpen Underberg en Himeville en het museum te verkennen. 3 12:15 uur We komen terug in Underberg, op tijd voor de lunch, als je geen haast hebt kiezen we de beste plek in Underberg om samen te lunchen. 4 13:15 uur Ga terug naar Durban.

Van Durban: Lesotho Hoogtepunten 4-daagse reis met maaltijden

7. Van Durban: Lesotho Hoogtepunten 4-daagse reis met maaltijden

Routebeschrijving Dag 1: Vertrek om 08:00 uur vanuit Durban en ga naar de toepasselijke naam Underberg onder de Drakensbergen. In ons begeleide 4wd-voertuig in Underberg gaan we verder naar Lesotho Via Sani Pass De Sani Pass klimt van 1500m naar 2874m ASL. De beroemde haarspeldbochten met uitzicht op de Zuid-Afrikaanse valleien zijn spectaculair. Maak een wandeling over de helling met uitzicht op de Sani-pas of maak een ponytocht langs de kliffen. Dag 2: Klim verder naar de top van de Black Mountain Pass op 3240 m boven zeeniveau. De afgelegen dorpen van de gebieden Sani Top en Mokhotlong zijn enkele van de meest afgelegen dorpen in Lesotho. Krijg een kijkje in de mensen die in deze stoere omgeving leven met een bezoek aan een dorp. Picknicklunch is met een prachtig uitzicht op de Senqu-rivier, die de Oranjerivier in Zuid-Afrika wordt. Een belangrijke rivier voor verschillende Zuid-Afrikaanse landen is de perfecte lunchstop. De route van Sani Top naar Thaba Bosiu wordt vaak de Roof of Africa route genoemd, zowel de Sani Pass als de Black Mountain Pass hebben we al veroverd. Na de lunch pakken we de Taeeng-pas op 3225m en de Motebong-pas op 2820m. Onderweg ziet u de Letseng Diamond-mijn - 's werelds hoogste diamantmijn en Afriski Moutain Resort en talloze dorpen en andere pittoreske scènes. We gaan naar onze overnachtingsplaats in Hlotse. Inchecken bij Bird Haven om ca. 18:00. Dag 3: Ontbijt om 7.00 uur, vertrek om ca. 08:00-30. We gaan een stukje achteruit om een rivierbedding te bezoeken in de buurt van onze overnachtingsplaats, waar sporen van prehistorische levensvormen zijn. Als de rivier onder water staat, zijn deze oude voetafdrukken voor de wereld verborgen, maar meestal zijn de waterstanden laag genoeg om naar de voetafdrukken van dinosauriërs te kijken We verlaten nu de hoofdweg naar Maseru en reizen naar de Kome-grotten, de thuisbasis van moderne grotbewoners, deze grotten werden oorspronkelijk bewoond door clans die ontsnapten aan de Lifqane-oorlogen en kannibalisme. We banen ons een weg naar Thaba Bosiu langs de weggetjes die door vele landelijke dorpjes gaan. Thaba Bosiu is een cultureel centrum dat van het grootste belang is voor Lesotho en zijn geschiedenis. Vanuit Thaba Bosiu rijden we de hoofdstad Maseru binnen voor de lunch om ca. 13:00, dit geeft je een goed begrip van het moderne stadsleven in Lesotho en zijn mix met de sterke cultuur van Lesotho. Tegen 15:00 uur gaan we terug naar de hooglanden van Lesotho en gaan we door de Mantsa-pas naar het hooglandstadje Semonkong. Inchecken in Semonkong om ca. 17:30 Dag 4: Ontbijt om 7.30 uur Hike/4wd Drive naar de Maletsunyane-watervallen Verlaat de hooglanden van Lesotho via passen die Zuid-Afrika binnenkomen bij Qacha's Nek. We banen ons een weg door de laatste afgelegen dorpen van Lesotho. We steken de rivier de Senqu weer over - die we op dag 1 voor het eerst zagen en volgen deze vervolgens langs de valleien van de Senqu-rivier naar de grensplaats Qachas Nek. Eenmaal terug in Zuid-Afrika zijn we normaal rond 13.00 uur in Matatiele voor de lunch. Vanaf Matatiele varen we langs de Drakensbergen en keren terug naar Underberg langs schilderachtige weggetjes, meestal rond 15:00-16:00 uur

Topactiviteiten

Veelgestelde vragen over Underberg, Zuid-Afrika

Welke tours in Underberg, Zuid-Afrika nemen aanvullende Covid-19-maatregelen?

Sitemap Underberg, Zuid-Afrika

Wil je alle activiteiten in Underberg, Zuid-Afrika ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Underberg, Zuid-Afrika

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 30 beoordelingen

een geweldige ervaring

Een geweldige tour, een echte aanrader! We werden op tijd opgehaald bij de accommodatie. Het was bijna een privétour omdat we de enige twee deelnemers waren. Zeer vriendelijke gids met veel kennis over de Drakensbergen, haar geschiedenis, bewoners, fauna en flora. Bovendien heeft hij nog steeds arendsogen en ziet hij zelfs tijdens het rijden de kleinste bewegingen van dieren. Zorg ervoor dat je Elias boekt als gids (volgens hem is hij een van de redenen waarom de regio een Werelderfgoed is) Nogmaals bedankt aan de organisator voor de allround succesvolle tour!

Indrukwekkende tocht ! We hebben wel duidelijk problemen bij de grens . Op de reservatiefiche stond vermeld ofwel je ID ofwel je reispas mee te nemen . Wij hadden enkel onze ID bij . Dit bleek onvoldoende aan de grens . We zouden dan enkel binnen mogen als we extra zouden betalen . Dit hebben we geweigerd. Uiteindelijk mochten we toch passeren na veel commotie . Vreemd dat onze gids ons niet al aan het hotel verwittigde dat enkel een reispas nodig was .

Hele leuke dag gehad met Major adventures! Alles werd duidelijk uitgelegd door de gids, en we hebben hele mooie dingen gezien! Heel professioneel geregeld. De volgende keer zouden we het zeker weer via hun doen