Kies data

Universiteit van Coimbra

Universiteit van Coimbra: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Van Lissabon: dagtocht naar Porto, Nazaré en Coimbra

1. Van Lissabon: dagtocht naar Porto, Nazaré en Coimbra

Verken drie Portugese steden op één dag tijdens deze rondleiding vanuit Lissabon. Leer meer over de cultuur en geschiedenis van Porto, Nazaré en Coimbra. Ontdek enkele van hun belangrijkste locaties en bezienswaardigheden, zoals de Dom Luis-brug in Porto en de universiteit van Coimbra. Vertrek vroeg en ga naar Nazaré. Begin met een rondleiding door wat misschien wel het beroemdste vissersdorp van Portugal is. Nazaré heeft een unieke historische sfeer en is een plek waar tradities blijven gedijen. Bezoek het Forte de So Miguel. Deze site is beroemd geworden vanwege de gigantische golven die elke winter de kust raken en het een bestemming maken voor surfers van over de hele wereld. Loop door O Sitio en bewonder religieuze gebouwen die pelgrims van over de hele wereld aantrekken. Wandel naar de top en bekijk de middeleeuwse vestingwerken, 17e-eeuwse kerken en moderne heiligdommen. Dwaal door de binnenplaatsen en pleinen omringd door sierlijke bouwwerken, basilieken en standbeelden. Ga verder naar Porto en verken de door UNESCO beschermde oude binnenstad aan de pittoreske rivier de Douro. Loop door de Jardins do Palácio de Cristal, Igreja Carmen, Estação São Bento, Igreja São Francisco en Ponte Don Luis tijdens een rondleiding. Geniet van wat vrije tijd om te lunchen voordat je een wijnmakerij bezoekt. De derde halte is de beroemde stad Coimbra. Bezoek een van de oudste universiteiten ter wereld (en de oudste in Portugal). De universiteit van Coimbra, gesticht in 1290, is een van de belangrijkste locaties in de stad. Na het bezoek aan Coimbra keert u terug naar het centrum van Lissabon. Uw gids kan u dingen aanbevelen die u tijdens de rest van uw verblijf kunt doen.

Vanuit Porto: dagtocht naar Fátima en Coimbra

2. Vanuit Porto: dagtocht naar Fátima en Coimbra

Ontdek de religieuze en geleerde centra van Portugal tijdens een 10 uur durende tour naar Fátima en Coimbra vanuit Porto. Tijdens de tour zie je de belangrijkste bedevaartsoorden van Portugal en een van de oudste universiteitssteden van Europa. Fátima dankt haar naam vermoedelijk aan de Moren. De stad is echter vooral bekend om haar verschijningen van de Maagd Maria aan 3 kinderen die in 1917 aan het schapen hoeden waren. Sinds het wonder in 1930 door het Vaticaan is erkend, hebben 3 verschillende pausen bij 5 verschillende gelegenheden Fátima bezocht. Bezoek de prachtige neoklassieke basiliek en het heiligdom. Je kunt zelfs de mis bijwonen als je wilt. Je hebt ook wat vrije tijd om te lunchen in het bruisende stadscentrum, vol moderne pelgrims en winkelmogelijkheden. Vervolgens ga je naar Coimbra en ontdek je Portugals enige universiteitsstad tot het begin van de 20e eeuw. Het college op de heuveltop, gesticht in de 13e eeuw, is een van de oudste van Europa. Het vormt een prachtig decor voor een panoramische tour door de smalle straten van de stad, vol jonge studenten. Bezoek de Sé Nova Kathedraal om de enige kerk in Portugal te zien die vrijwel intact de Reconquista heeft overleefd. Tijdens je bezoek aan het historische centrum van Coimbra wandel je door de Quebra, Costas, Arco da Almedina, Porta da Barbacã en Rua Ferreira Borges. Je eindigt bij de universiteit, gevestigd in een van de voormalige gebouwen van het middeleeuwse koninklijke paleis. Onder de hoogtepunten bevindt zich de prachtige Bibliotheek Joanina met barokke details, zoals rood en groene lak en trompe-l'oeil-elementen.

Wandeltocht Universiteit van Coimbra

3. Wandeltocht Universiteit van Coimbra

Bezoek een van de oudste universiteiten ter wereld (en de oudste universiteit van Portugal). Oorspronkelijk opgericht in 1290, heeft de universiteit van Coimbra sinds 1537 haar plek in de stad Coimbra ingenomen. Begeleid je deskundige gids naar het Koninklijk Paleis, de kapel van St. Michael, de Joanina-bibliotheek, de academische gevangenis en andere hoogtepunten. Ga dieper dan de gemiddelde toerist met stops op de universiteit.

Stadstour Heiligdom van Fátima en Coimbra

4. Stadstour Heiligdom van Fátima en Coimbra

Bezoek een van de grote religieuze centra van Portugal tijdens een dagexcursie naar het heiligdom van Fátima in Cova da Iria. Kom meer te weten over de Mariaverschijningen die in mei 1917 op deze plek plaatsvonden. Kijk binnen in de prachtige Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans en andere religieuze monumenten, voordat je de Kapel van de Verschijningen in het hart van het heiligdom bezoekt. Met meer dan 5 miljoen bezoekers per jaar is Fátima een van de grootste heiligdommen ter wereld en de meest populaire bedevaarten vinden plaats in oktober en op 12 en 13 mei op de verjaardag van de visioenen. Zie het huis van de herder dat de Maagd Maria eerder verscheen, en ga dan verder naar de universiteitsstad Coimbra. Verken het historische centrum om middeleeuwse huizen te zien tussen de majestueuze monumenten uit de Renaissance. Ontdek overblijfselen van het Romeinse rijk en ga naar het universiteitsgebied om de UNESCO-werelderfgoedgebouwen van een van de oudste universiteiten ter wereld te bewonderen.

Van Lissabon: privérondleiding Óbidos en Coimbra

5. Van Lissabon: privérondleiding Óbidos en Coimbra

Geniet van het gemak van het ophalen van hotels in Lissabon en ga naar de eerste halte, het middeleeuwse dorp Óbidos. Dit dorp, een favoriet van de Portugese koninginnen, heeft charmante kleine straatjes en oude kasteelmuren en staat bekend als een van de meest romantische plekjes in de buurt van Lissabon. Reis 2 uur verder naar de stad Coimbra, de thuisbasis van de Universiteit van Coimbra, de oudste Portugese universiteit en een van de oudste in Europa. Een UNESCO-werelderfgoed sinds 2013, velen komen om de elegante Joanina-bibliotheek van de universiteit te bewonderen, een barokke bibliotheek uit de zeventiende eeuw. Bewonder de uitgebreide azulejo- muurtegels van de São Miguel-kapel en bezoek het graf van de eerste Portugese koning voordat je geniet van vrije tijd om het stadscentrum te verkennen. Na een dag vol toeren keert u terug naar Lissabon in een auto met airconditioning.

Porto, Braga of Guimarães: privétour Coimbra en Aveiro

6. Porto, Braga of Guimarães: privétour Coimbra en Aveiro

Deze premium tour van een hele dag aan boord van een comfortabele minibus wordt begeleid door een gecertificeerde gids die je ervaring ten volle zal personaliseren. Je bezoekt zowel Coimbra, de stad van de studenten en de oude hoofdstad van Portugal, als Aveiro, het Venetië van Portugal. Je begint de dag met een bezoek aan de oudste Portugese universiteit, de universiteit van Coimbra. Hier vind je de wereldberoemde Joanina Bibliotheek en het Koninklijk Paleis. Tijdens dit begeleide bezoek neemt je deskundige en vriendelijke gids je mee terug in de tijd om de belangrijke rol van deze stad en de Portugese onafhankelijkheid uit te leggen. Leer meer over de geschiedenis van de universiteit en hoe studenten hun 500 jaar oude tradities vieren. Laat je betoveren door een Fado optreden, gespeeld en gezongen door leerlingen Na je tijd aan de universiteit, ga je door de oude Moorse stad om de gevel van de oude kathedraal, de smalle steegjes en trappen te ontdekken die je naar de winkelstraat van het stadscentrum leiden. Geniet van de stad in je eigen tempo, absorbeer de lokale sfeer en luister terwijl je gids je informeert over al je omgevingen. Na uw wandeling lunchen in een lokaal restaurant. In de middag bezoekt u de unieke stad Aveiro, die wordt beschouwd als het Venetië van Portugal. Vaar over de grachten in een traditionele Moliceiro-boot. Bewonder de art nouveau-gebouwen en de interessante vissersarchitectuur. Wees getuige van de plaats waar de Ria en de oceaan elkaar ontmoeten als je tour eindigt.

Volledige dag Coimbra's Heritage and University Private Tour

7. Volledige dag Coimbra's Heritage and University Private Tour

Je tour begint om 8:30 uur met ophalen bij je hotel in de omgeving van Lissabon. Dit zorgt voor voldoende tijd om zonder haast van uw dag te genieten. Deze privétour is vooral bedoeld om de stad Coimbra en haar erfgoed te laten zien, maar deze route kan echter worden aangepast aan uw voorkeuren. Na het verlaten van Lissabon, zou u na ongeveer 2 uur rijden in Coimbra moeten aankomen. Begin bij het universiteitsterrein, waar u de universiteit en de unieke 17e-eeuwse Joanina-bibliotheek kunt bezoeken. Houd er rekening mee dat u een vooraf gereserveerd ticket nodig hebt dat apart is aangeschaft om de bibliotheek te betreden. Bezoek daarna de Penedo da Saudade, een plaats die bekend staat als een gedenkteken voor de afgestudeerden van de universiteit. Bezoek dan de oude kathedraal, een kerk uit de 12e eeuw die nog steeds prachtig is bewaard en weggestopt in het centrum van de oude stad, die u ook vóór de lunch zult bezoeken. Lunch in een van de typische restaurants, waarna u de rivier de Mondego oversteekt naar de zuidoever om het klooster van St Claire te bezoeken, een van de belangrijkste kloosters in het centrum van Portugal en de thuisbasis van de overblijfselen van Isabel, de heilige koningin. Bezoek ten slotte de Quinta das Lágrimas, de thuisbasis van het liefdesverhaal van Pedro en Inês, een van de meest tragische en ontroerende afleveringen van de Portugese geschiedenis. Als de tijd het toelaat of als je dat liever hebt, kun je ook Little Portugal bezoeken, een klein themapark dat alle Portugese cultuur en architectuur verenigt in huizen voor kinderen. Terug naar Lissabon om ongeveer 18.30 uur.

Van Lissabon: privé Coimbra-tour met drop-off in Porto

8. Van Lissabon: privé Coimbra-tour met drop-off in Porto

Vermijd de stress van reizen met het openbaar vervoer of een gedeelde tour en kies het comfort en de veiligheid in het gezelschap van uw privégids die u bij uw hotel ophaalt in een comfortabel voertuig met de Clean & Safe Seal-garantie. De reistijd van Lissabon naar Coimbra is ongeveer 2 uur. Op 204 km van Lissabon vind je Coimbra, de eerste hoofdstad van het koninkrijk, in de tijd van onze eerste vorsten, bijna twee eeuwen lang kreeg het nieuwe bekendheid met de oprichting van de universiteit in 1290, die zorgde voor de vorming van een stedelijke kern vol opmerkelijke gebouwen. Bezoek Coimbra, een oude, bruisende stad met een jonge bevolking die ons veel kan leren en laten zien. Je begint het bezoek aan Coimbra aan de Universiteit van Coimbra, een UNESCO-werelderfgoed. Bezoek de Paço das Escolas. Met 730 jaar geschiedenis is de Universiteit van Coimbra een onvermijdelijke instelling in de geschiedenis van Portugal en de hele Portugeestalige wereld, die in 2013 werd beschouwd als een UNESCO-werelderfgoed vanwege haar unieke materiële en immateriële erfgoed, fundamenteel in de geschiedenis van Portugal. Europese en mondiale wetenschappelijke cultuur. Terwijl u de universiteit verlaat, volgt u richting Sé Velha de Coimbra (oude kathedraal van Coimbra) en bezoekt u het binnenland. U vindt het Praça 8 de Maio waar u het klooster van Santa Cruz de Coimbra (bezoek het interieur), het nationale pantheon en een van de oudste monumenten van Coimbra, gesticht in 1131, vindt. In dit klooster liggen de eerste twee koningen van Portugal begraven , D. Afonso Henriques en zijn zoon, D. Sancho I. Het klooster van Santa-Clara-a-Velha (bezoek het binnenland), gesticht in 1283 door een edele dame, D. Mor Dias, en kort daarna aan de Clarissen afgeleverd. Later werd het heropgericht door koningin Isabel van Aragon, de heilige koningin die, toen ze weduwe werd, het habijt van de Clarissen droeg. Wist je dat ... • het Santa-Clara-a-Velha-klooster te lijden heeft gehad van verschillende overstromingen veroorzaakt door de rivier de Mondego? • het was in de Paço van het Santa-Clara-a-Velha-klooster dat D. Inês de Castro woonde en later, in 1355, werd geëxecuteerd op bevel van koning D. Afonso IV, de vader van D. Pedro I van Portugal , toekomstige koning van Portugal en geliefde van D. Inês de Castros. Het verhaal eindigt hier niet! Meer weten via de getuigenis van onze gids over Pedro en Inês ter plaatse? Nu is het tijd om naar Porto te gaan! Je komt op je bestemming aan met de verhalen die je hebt gehoord door de getuigenis van je gids, het goede humeur dat je voelde door het contact van de mensen van elke locatie die je bezocht en de emoties die je hebt ervaren tijdens deze prachtige dag die bedoeld was als een reis reis maar werd een onvergetelijke ervaring. De duur van de reis is ongeveer 1u30. OPMERKING: Niet inbegrepen zijn de toegangskaarten voor de monumenten die u van binnenuit zult bezoeken: het klooster van Santa-Clara-a-Velha en de oude kathedraal van Coimbra. Toegang is gratis: het klooster van Santa Cruz en Patio das Escolas

Van Lissabon: Aveiro, Moliceiro Boot en Coimbra Tour

9. Van Lissabon: Aveiro, Moliceiro Boot en Coimbra Tour

Eerst bezoek je een van de mooiste plekken van Portugal, Aveiro. Ontdek de vele kanalen en bruggen van de stad terwijl je een ritje maakt op een Moliceiro, een kleine boot die typisch is voor de omgeving. Door een tochtje met een Moliceiro te maken, kunt u vanaf het water genieten van de prachtige Art Nouveau-gebouwen en bruggen van de stad. Wandel vervolgens door het historische centrum van Aveiro tijdens een wandeltocht. Bekijk het klooster van Santa Joana, de kathedraal van Aveiro, de kapel van St. Gonçalinho en de Misericordia-kerk. Probeer de beroemde Ovos Moles de Aveiro, een zoet gebak dat typisch is voor Aveiro. Je ontdekt dan een van de must-see attracties van de stad, het Costa Nova-strand. Stel voor foto's voor de beroemde gestreepte en kleurrijke huizen van het strand. Ga vervolgens verder naar Coimbra, een stad vol geschiedenis en traditie, waar de rivier de Mondego doorheen stroomt. Bezoek de smalle en steile straatjes van de Universiteit van Coimbra, de oudste van Portugal. Ontdek ten slotte de Sé Velha (oude kathedraal), het riviergebied en natuurlijk het klooster van Santa Clara.

Van Lissabon: 5-daagse privétour Portugal

10. Van Lissabon: 5-daagse privétour Portugal

Dag 1: Lissabon Breng een hele dag door met het verkennen van de charmante hoofdstad van Portugal. Volg een begeleide wandeltocht en maak kennis met een van de meest fascinerende steden van Europa. Bekijk en leer met uw informatieve gids enkele van de beroemdste historische bezienswaardigheden van deze stad. Keer terug naar uw hotel in Lissabon en overnacht (niet inbegrepen). Dag 2: Sintra, Cascais en Estoril Bezoek op de tweede dag Sintra, het Portugese paradijs voor aristocratie en ontdek de charme van de smalle steegjes en de typische winkels. Bezoek een plaatselijke patisserie waar de beroemde snoepjes Queijadas de Sintra en Travesseiros de Sintra op je wachten. Pas vervolgens je tour aan en kies uit de vele paleizen die je in de omgeving kunt bezoeken, waaronder Quinta da Regaleira en Moorish Castle Palaçio da Pena. Bezoek later de geologische formatie van Cabo da Roca, ook bekend als "The Snout of the Rock" of "Promontory of the Moon", en bewonder de onvoorstelbare schoonheid van het gebied. Vervolgens is het tijd om Cascais te verkennen, een oud vissersdorp dat een mooi en kosmopolitisch strandresort is geworden. Keer terug naar uw hotel in Lissabon en overnacht (niet inbegrepen). Dag 3: Lissabon, Fatima, Coimbra en Porto Ontsnap op de derde dag aan de drukte van Lissabon en ga naar Fatima, waar je drie bezienswaardigheden bezoekt en een mis bijwoont (optioneel). Ga vervolgens naar Coimbra en start de rondleiding door de stad aan de oudste universiteit van Europa. Bekijk de hoogtepunten, waaronder de Joanine-bibliotheek, gebouwd in de achttiende eeuw op het terrein van de voormalige gevangenis van de universiteit en bewonder een van de mooiste bibliotheken ter wereld, Ga vervolgens naar je hotel in Porto en overnacht (niet inbegrepen). Dag 4: Porto en Gaia Begin je dagtour door Porto aan de centrale Avenida dos Aliados, een beroemde plek voor feesten en evenementen. Bewonder het imposante gebouw van de gemeentelijke raad van Porto. Loop door het stadscentrum en langs de Lello Bookstore met zijn beroemde trap, bekend om zijn link naar de Harry Potter-serie. Bezoek dan Gaia, een centrum van de havenwijnindustrie waar de wijn wordt gerijpt in honderden verschillende kelders. Bezoek een lokale wijnmakerij, waar je de verschillende aspecten van het wijnmaken te zien krijgt en ook enkele van de beste wijnen ter wereld proeft. Ga aan het einde van je dag terug naar je hotel in Porto en overnacht (niet inbegrepen) Dag 5: Douro Valley Check-out in je hotel in Porto en neem je bagage mee als je aan het einde van de dag naar de luchthaven in Lissabon of Porto wordt gebracht (indien gewenst). De dag begint met een bezoek aan Amarante in de Douro-vallei, waar u talloze voorbeelden van de romaanse en middeleeuwse gebouwen kunt zien. Wandel vervolgens over de S. Gonçalo-brug en geniet van enkele van de meest populaire bezienswaardigheden van de stad, waaronder de kerk en het klooster van São Gonçalo en het Amadeo de Souza-Cardoso-museum. Ga vervolgens naar de markt waar je verkopers de heerlijke S. Gonçalo-snoepjes ziet verkopen, altijd een bron van nieuwsgierigheid en geweldig gelach vanwege hun fallische uiterlijk.

  • Privétours
  • Dagtochten
  • Wateractiviteiten
  • Meerdaagse tours
  • Transfers
13 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Universiteit van Coimbra: topattracties in de buurt

Sitemap Universiteit van Coimbra

Wil je alle activiteiten in Universiteit van Coimbra ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Universiteit van Coimbra

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 201 beoordelingen

Dagtocht bestond uit een kleine groep toeristen (7) en gids. We werden rondgereden in een comfortabele Mercedes-bus en we werden op tijd opgehaald bij ons hotel. De reis naar Fatima duurt minder dan 2 uur en onze gids gebruikte een deel van die tijd om ons de nodige achtergrondgeluiden te geven over de geschiedenis van de regio, geografie en economie. Maar de info was niet overdreven, gewoon goed uitgebalanceerd. We hebben wat tijd voor onszelf gehad om van Fatima te genieten, wat geweldig was omdat iedereen de vrije hand had om dingen te doen die ze wilden. Daarna hebben we heel gezellig samen geluncht en zijn kort daarna op weg gegaan naar Coimbra. Onze gids gebruikte echt mooie plekken voor ons om foto's van de stad te maken, evenals een geparkeerd busje in de buurt van bezienswaardigheden. Over het algemeen was het de moeite waard om een reis te maken omdat het informatief was en ons twee prachtige plekken zonder stress liet zien met veel informatie. Sterk aanbevolen locatie.