Kies data

Universiteit van Oslo

Universiteit van Oslo: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Oslo: stadsverkenningsspel voor de oude stad

1. Oslo: stadsverkenningsspel voor de oude stad

Bezoek prachtige bezienswaardigheden in Oslo, waaronder het Koninklijk Paleis, het Parlement en het fort Akershus, terwijl je puzzelstukjes oplost in dit meeslepende verkenningsspel. Speel de rol van de majestueuze Harald Hardrada, Vikingkoning en oprichter van Oslo. Speel het spel door elk puzzelstukje op je smartphone op te lossen, raad het antwoord om het verhaal van elke geheime plek te ontgrendelen. Ontgrendel verhalen en leer interessante feiten, zoals hoe Oslo de thuisbasis werd van de Nobelprijs voor de Vrede. Verken de stad en krijg exacte aanwijzingen, zodat u geen kaart, GPS of gids nodig heeft. Speel offline omdat je geen internetverbinding nodig hebt om het spel te spelen. Geniet als een groep en los samen de aanwijzingen op terwijl je loopt, of splits in kleinere teams en neem het tegen elkaar op. Ga in je eigen tempo, want er is geen tijdslimiet, het spel kan echter in iets meer dan 1 uur worden voltooid. Verken zonder gids, download gewoon de app, ga naar het startpunt en begin aan het avontuur.

Oslo: stadswandeling

2. Oslo: stadswandeling

Zie de afdruk achtergelaten door de oprichters van Oslo in zijn middeleeuwse architectuur, loop door 700 jaar geschiedenis ingekapseld in een fort dat de stad heeft beschermd tegen zowel ruiters als soldaten. Stap verder in de tijd naar de stad Christiania. Bekijk het eerste stadhuisgebouw uit de 17e eeuw en voel de sfeer van de vele caféterrassen en restaurants die dit deel van Oslo hebben overgenomen. Bezoek het stadhuis van Oslo en de grote zaal, internationaal bekend vanwege de jaarlijkse uitreiking van de Nobelprijs voor de vrede. Betreed de 18e-eeuwse architectuur en bekijk het Noorse parlement, loop naar het Nationale Theater, sta voor het neoklassieke gebouw van de Universiteit van Oslo, wandel door naar het Koninklijk Paleis en zijn prachtige tuinen. Loop door de hoofdstraat van Oslo met zijn vele winkels en levendige sfeer. Stop bij het centraal station om de architectuur uit het begin van de 19e eeuw te waarderen en ontdek ten slotte moderne gebouwen. Stap op het dak van het bekroonde operagebouw van Oslo en geniet vanaf daar van het prachtige uitzicht op de fjord van Oslo.

Oslo: wandeltocht en hop on, hop off-bustour

3. Oslo: wandeltocht en hop on, hop off-bustour

Boek dit combinatieticket om het meeste uit je Oslo-ervaring te halen. Ga op wandeltocht en ontdek de highlights van de stad te voet. Vaar rond in stijl en bekijk de vele haltes aan boord van een hop on, hop off-bustour. Verken Oslo te voet met een wandeltocht overdag, die je de beste bezienswaardigheden, musea en restaurants van de stad laat zien. Terwijl je Sentrum, het diverse stadscentrum, omcirkelt, leer je hoe de stad zijn bijnaam Tiger City kreeg en geniet je van weelderige 19e-eeuwse architectuur terwijl je langs het operagebouw, het nationale theater en het Noorse parlement komt. Wanneer je er klaar voor bent, spring dan op een sightseeingbustour en geniet van ongelooflijke panoramische uitzichten vanaf het open dek. Houd je camera bij de hand terwijl je naar de prachtige waterkant vaart en leer intrigerende feiten over de vele musea van Oslo, waaronder de musea Kon-Tiki, Vikingschip en Culturele geschiedenis. Met deze pas kun je 24 uur lang onbeperkt in- en uitstappen, zodat je genoeg tijd hebt om door de meest bruisende en beroemde wijken van Oslo te reizen. Dit is wat je zult zien: Nationaal Theater Munch-museum Stadhuis van Oslo Akershus kasteel en fort Nationaal Museum Universiteit van Oslo Bydel Aker Brygge De Vikingplaneet Karl Johans Gate Karl Johan-standbeeld Norges Storting, Dronningenspoort Freia Chocolaterie Stortorvet 9 Christelijk IV-monument de kathedraal van Oslo Ragnar Kalheims Plas Het Dievenhotel Beeldenpark Tjuvholmen Standbeeld van koning Olav V Noors Maritiem Museum Vikingschip Museum Frognerpark

  • Combi-aanbiedingen
  • Andere belevenissen
  • Privétours
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Universiteit van Oslo

Wil je alle activiteiten in Universiteit van Oslo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.