Belevingen in
Universiteit van Athene

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Universiteit van Athene: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Athene: tour door de stad, Akropolis en museum, met tickets

1. Athene: tour door de stad, Akropolis en museum, met tickets

Reis terug in de tijd in het Stadion Panathinaiko om te zien waar de eerste Olympische Spelen van de moderne tijd werden gehouden. Je passeert de Tempel van de Olympische Zeus en de Poort van Hadrianus om een kijkje te nemen in het gebouw van het Griekse parlement en het gedenkteken voor de onbekende soldaat. Bewonder de staatsgebouwen van de oude Platonische Akademeia, de Universiteit van Athene en de Nationale Bibliotheek aan het Syntagma-plein Vervolgens kun je naar de Akropolis om de beroemde monumenten van het oude Griekenland uit de klassieke oudheid te verkennen. Je bezoekt de monumentale poort van de Propylaea, de Tempel van Nikè en het iconische Parthenon, voordat je meer te weten komt over de geschiedenis van de stad in het hypermoderne Akropolismuseum.

...
Athene: privétour over de geschiedenis van de Griekse mythologie

2. Athene: privétour over de geschiedenis van de Griekse mythologie

Duik diep in de Griekse mythologie en ga op een reis vol verhalen met je lokale gids. Bekijk een mix van hoogtepunten en bezienswaardigheden zoals de Universiteit en Academie van Athene, de centrale stadsmarkt Varvakios en de vlooienmarkt Monastiraki. Herbeleef een van de belangrijkste historische gebeurtenissen in Athene en de impact van toen tot nu. Je gids, een expert op dit gebied, zal je bezig houden terwijl je inzichten opdoet die je in geen enkel geschiedenisboek zult vinden. Je lokale gids geeft je het gevoel dat je een reis maakt naar het verleden dat de stad heeft gevormd die we vandaag zien.

...
Athene en Corinth Full-Day Tour met transfers

3. Athene en Corinth Full-Day Tour met transfers

Ervaar een dagtour die de 2 historische steden, Athene en Corinth combineert. Bezoek de Akropolis die symbool staat voor democratie. Bekijk het Parthenon dat wordt beschouwd als het meest perfecte gebouw ter wereld. Het Erechtheion werd beroemd om zijn Karyatides, de Propylae en de gereconstrueerde Tempel van Athena Nike. Ga verder naar het Akropolismuseum, dat onlangs werd verkozen tot de vijfde beste ter wereld. Bekijk de beroemde boog van Romeinse keizer Adrian en de tempel van Zeus, de grootste in de oude wereld. Vang een panoramisch uitzicht over Athene vanaf de berg Lycabettus en maak een aantal prachtige foto's. Bezoek het Panathinaiko-stadion waar in 1896 de eerste moderne Olympische Spelen plaatsvonden. Bekijk de wisseling van de wacht bij het parlement. Tour door het stadscentrum en zie een aantal fantastische neoklassieke gebouwen zoals de Universiteit van Athene, de Academie voor Kunst en Wetenschap en de Nationale Bibliotheek. Zie de residentie van Sleiman, de archeoloog van Geman die Troje heeft gevonden. Ga daarna verder naar het zuidwesten naar Corinth en maak een korte stop om het Corinth Canal en de Diolkos te zien die de Corinthians hielpen de schepen mee te trekken. Kom aan in het oude Korinthe, waar je ruïnes van 2 theaters kunt zien, de tempel van Apollo, tempels uit de Romeinse periode en natuurlijk het altaar waar Sint Paulus met de Korinthiërs over de nieuwe religie sprak. Het museum met honderden artefacten uit verschillende periodes is echt interessant. Na de lunch (optioneel) keert u terug naar Athene.

...
Athene: Alternative Tours Private Tour

4. Athene: Alternative Tours Private Tour

Geniet van een meer authentieke tour van Athene, als u een aantal van alternatieve buurten van de stad te ontdekken en te ervaren de stad meer als een lokaal. Loop door de beroemde vlooienmarkt op Monastiraki Square, en de buurt van Thiseio op weg naar de oude kerkhof van Kerameikos. Pass street art in de geboorteplaats van graffiti, en zwerven door de straten van Psiri om te leren over een van de coolste, anti-establishment buurten in de wijk een voormalig leer ambachtslieden. Vind hippe bars, galeries, theaters en vol van de jongeren. Kijk naar de slagers en viswinkels in Athene Public Market, en geniet van de aroma's van kruiden winkels en kaas winkels. Bezoek de 2 arbeidersklasse restaurants in de vleesmarkt, en de geheime ondergrondse restaurant op de groentemarkt. Ontdek de meest interessante weg in Athene, vol met planten en zaden, en kruiden en specerijen winkels. Passeren Kotziaplein op weg naar Exarheia. Zie de Nationale Technische Universiteit van Athene, en horen hoe het werd een symbool van de opstand tegen de dictatuur in 1973. Wander onder de studenten van Exarheia, voordat een wandeling naar beneden Panepistimiou straat naar de National University en de Nationale Bibliotheek. Eindigen in de chique wijk Kolonaki.

...
Athene: alternatieve wandeltocht

5. Athene: alternatieve wandeltocht

Met een geschreven geschiedenis dat omspant meer dan 3.400 jaar, Athene is een van de oudste steden ter wereld. Deze alternatieve wandeling neemt u mee door Athene 'rijke historie en veelzijdige cultuur, verrassende en betoverende je om elke hoek van de straat. Als u een wandeling door oeroude straten van Athene ', leren van uw deskundige gids over de complexe geschiedenis van de oude stad. Bezoek historische gebouwen, zoals het Parlement, de Academie, de universiteit en de Nationale Bibliotheek, en komen om hun rol in de opbouw van een moderne Europese hoofdstad te begrijpen. Wandel door de prachtige wijken Psiri en Monastiraki, waar de voetafdruk van het Ottomaanse Rijk is nog steeds aanwezig, om te begrijpen hoe de oude stad en haar tradities gemengd - of didn't- met West-Europese waarden en ideeën. Passeren Omonia plein Kotzia Square, de centrale markten en vele andere fascinerende plekken, en ontdek de ontbrekende schakel tussen de roemrijke oude verleden en de hectische, moderne heden.

...
Athene: Sightseeingtour van een halve dag met Akropolis

6. Athene: Sightseeingtour van een halve dag met Akropolis

Ontdek de veelzijdige stad Athene. Athene staat bekend om zijn historische monumenten en herbergt ook veel moderne, elegante bouwwerken. Bezoek de Akropolis, die er nog steeds staat als een herinnering aan de schoonheid en glorie van het oude Athene. Hoog op de rotsachtige basis liggen het Parthenon, de Propylea, de tempel van Athena Nike en het Erechtheion, met zijn prachtige Veranda der Maagden. Rijd naar de Romeinse tempel van de Olympische Zeus en het Panathinaikon-stadion. Dit stadion was de locatie van de eerste moderne Olympische Spelen in 1896, de geboorteplaats van een wereldwijde traditie. Blijf rijden en passeer het graf van de onbekende soldaat voor het parlementsgebouw op Constitution Square. Hier heb je uitzicht op overheidsgebouwen en elegante bouwwerken uit de 19e eeuw. Rijd langs Panepistimiou Avenue en bekijk de katholieke kathedraal, de academie, de universiteit en de nationale bibliotheek.

...
Athene: privétour van een hele dag

7. Athene: privétour van een hele dag

Je privétour begint met de Acropolis, een complex van gebouwen met het Parthenon (hoofdtempel), het beste voorbeeld van klassieke architectuur uit de 5e eeuw voor Christus, Erectheion (de tempel met 6 vrouwelijke figuranten, Caryatides), de tempel van Athena Nike (Wingless Godess), Propylaia (de monumentale Poort), Odeon van Herodus Atticus, Dionysus-theater en ten slotte, de Marsheuvel of Areios Pagos (het eerste oude hof en de plaats waar St. Paulus het christendom predikte voor de eerste keer in Athene ). De volgende halte is de Tempel van de Olympische Zeus (de grootste tempel in de Helleense en Romeinse tijd), het Panathenian Stadium (het stadion van de eerste Olympische Spelen in 1896), de Memorial van de onbekende soldaat en de wisseling van de wacht ( Euzones) voor het Griekse parlement, tegenover het Syntagma of het Constitutionele Plein. Hierna ziet u de Trilogie van Athene (de Academie, de Eerste Universiteit van Athene en de Nationale Griekse Bibliotheek) en tot slot de Lycabettus-heuvel (het hoogste punt van Athene) en vergeet niet om wat foto's en een herinnering te maken in je geest en hart van de hele stad. Rijd door Plaka (de oudste wijk van Athene), een pittoresk deel van de stad, waar kleine winkeltjes zijn met handgemaakte kunstnijverheid en geschenken die je kunt kopen en Monastiraki (vlooienmarkt), waar je een aangename wandeling kunt maken en winkelen met je vrienden en familie. Als de tijd het toelaat, is uw volgende stop de oude Griekse Agora of de Romeinse Agora (oude markten), waar u de tempel van Hephaestus (de best bewaarde tempel in Griekenland), de Stoa van Attalos en de prachtige St. Catherine Orthodox Church. Als je honger hebt, bereid je voor op een aantal beroemde Griekse gerechten en neem je een onvergetelijke lunch. De tour zal je naar een traditioneel restaurant of taverne in Athene leiden. Het is aan jou om te kiezen uit een verscheidenheid aan smaken van de meest bekende Griekse gerechten. Na de lunch kunt u genieten van een bezoek aan het nieuwe Akropolismuseum, waar u de knikkers van het Parthenon kunt zien en een prachtige verzameling voorwerpen en overblijfselen die te vinden zijn op de opgravingen van de Akropolis of het Nationaal Archeologisch Museum van Athene, bijna twee keer zo groot als de vorige die enkele van de belangrijkste artefacten uit verschillende archeologische locaties herbergt, niet alleen Griekenland, maar ook het Midden-Oosten en de Balkan, en ook van de prehistorie tot de late oudheid.

...
Volledige dagtour door Athene, Akropolis en Kaap Sounion met lunch

8. Volledige dagtour door Athene, Akropolis en Kaap Sounion met lunch

Volg je deskundige gids om het Panatheense Stadion te zien waar de eerste Olympische Spelen van de moderne tijd werden gehouden. Ga verder langs de Tempel van de Olympische Zeus, de Hadrian's Arch, het Parlement en het Gedenkteken voor de Onbekende Soldaat, de Academie van Athene, de universiteit, de Nationale Bibliotheek en het Constitution Square. Bezoek op de Akropolis de architectonische meesterwerken van de Gouden Eeuw van Athene, zoals de Propylaea, de Tempel van Athena Nike, Erechtheion en het Parthenon. Ga verder en bezoek het nieuwe Akropolismuseum voordat je gaat lunchen in een lokaal restaurant. Na de lunch rijdt u langs de kustweg langs de stranden van Glyfada, Vouliagmeni en Varkiza naar het meest zuidelijke punt van Attica, Kaap Sounion, om de witmarmeren pilaren van de Tempel van Poseidon te zien. Geniet onderweg van een prachtig uitzicht op de Saronische Golf en de kleine eilanden voor de kust. Na een bezoek aan de tempel van Poseidon, heeft u tijd om op uw gemak over het rotsachtige voorgebergte van Sounion te wandelen.

...
Athene 6-uur durende rondleiding met transfers

9. Athene 6-uur durende rondleiding met transfers

Tijdens deze 6-uur durende Athene-tour heb je tijd om de Griekse gastvrijheid te ervaren, verwonder je over de oude monumenten van de Akropolis, geniet je van traditioneel Grieks eten en ga je winkelen. Bezoek de majestueuze Akropolis en zijn oude monumenten, waaronder de Propylae, het Erechtheion, de gereconstrueerde tempel van Nike en natuurlijk het Parthenon, dat was gewijd aan godin Athena. Verken het nieuwe Akropolismuseum, waarvan wordt gezegd dat het het 5e beste museum ter wereld is. Stop om een kop koffie te drinken terwijl je de uitzichten over de Akropolis in je opneemt. Zie de ruïnes van de tempel van Zeus, die in de oudheid de grootste tempel in Griekenland was. Bezoek het Panathenaiko-stadion, waar de eerste moderne Olympische Spelen plaatsvonden in 1896. Ga een beetje hardlopen in het stadion en volg het spoor van marathonlopers en vind de zetel van Pierre de Coubertain, de vader van de moderne Olympische Spelen . Geniet vanaf de berg Lycabettus van het uitzicht op Athene en zie de wisseling van de Royal Guards in het Parlement. Ga langs het presidentiële paleis en het huis van de premier. Bewonder neoklassieke gebouwen zoals de Universiteit van Athene, het Numismatisch Museum, de Nationale Bibliotheek, het Cycladisch Museum en het Byzantijns Museum. Bezoek de rommelmarkten in Monastiraki. Verken de souvenirwinkels van Plaka en kies een restaurant voor de lunch, waar u kunt genieten van traditionele Griekse gerechten.

...
Athene Private Group Shore Excursion

10. Athene Private Group Shore Excursion

Tijdens deze 4 uur durende tour door Athene heb je de tijd om de Griekse gastvrijheid te ervaren, de oude monumenten van de Akropolis te bewonderen, te genieten van traditionele Griekse gerechten en wat te winkelen. Bezoek de majestueuze Akropolis en zijn oude monumenten, waaronder de Propylae, het Erechtheion, de gereconstrueerde tempel van Nike en natuurlijk het Parthenon, dat was gewijd aan godin Athena. Bekijk de ruïnes van de tempel van Zeus, die in de oudheid de grootste tempel in Griekenland was. Bezoek het Panathenaiko-stadion, waar de eerste moderne Olympische Spelen werden gehouden in 1896. Ga een beetje rennen in het stadion, in de voetsporen van marathonlopers, en vind de zetel van Pierre de Coubertain, de vader van de moderne Olympische Spelen . Bewonder neoklassieke gebouwen zoals de universiteit van Athene, het numismatisch museum, de nationale bibliotheek, het Cycladisch museum en het Byzantijns museum.

...

Sitemap Universiteit van Athene

Wil je alle activiteiten in Universiteit van Athene ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Universiteit van Athene

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 143 beoordelingen

Uitstekende gids.

Bijna perfect. De ontmoetingsplaats was niet duidelijk. Ik moest het Amalia hotel verlaten om te begrijpen waar de bus op ons wachtte. Iemand had ons bij de ingang moeten ophalen