Urania, Wenen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Urania, Wenen: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Wenen: 1 uur durende boottour over het Donaukanaal

1. Wenen: 1 uur durende boottour over het Donaukanaal

Neem een boottrip over het Donaukanaal door de historische en moderne stad Wenen. Ook bekend als de 'Wateren van Wenen', de 'Arm van Wenen' en de 'Kleine Donau', was deze route over het Donaukanaal tijdens de Middel Eeuwen de belangrijkste route. Tijdens deze tour zie je bekende gebouwen inclusief de Uniqa toren, het Urania, hotels en commerciële gebouwen ontworpen door Jean Nouvel en de Mediatoren ontworpen door Hans Hollein. Bekijk het Schützenhaus ontworpen door Otto Wagner, de Ringtoren, de Rossauer barrakken en het afvalverwerkingsgebouw Spttelau ontworpen door Friedensreich Hundertwasser. Vervolgens keert de boot terug naar het startpunt. Geniet van het nieuwe Wenen, zijn graffiti kunstwerken en de hippe buurten terwijl je er langs vaart.

...
Wenen: stadstour per fiets

2. Wenen: stadstour per fiets

Ervaar de levendige straten van Wenen en de oever van de Donau met de fiets. Zie de belangrijkste bezienswaardigheden van dichtbij en ga op (fiets)pad met je goed geïnformeerde gids. Fiets over de Ringstrasse om een gevoel van de keizerlijke geschiedenis van de stad te krijgen. Ontdek het voormalige centrum van het machtige Habsburgse rijk via de indrukwekkende architectuur van de boulevards van Wenen. Pauzeer bij een aantal historische locaties om de verhalen er achter te horen. Neem onbelemmerd foto's van het operagebouw, het stadhuis, het parlement, de Hofburg en het kleurrijke Hundertwasserhaus.

...
Wenen: sightseeing-boottocht met lunch

3. Wenen: sightseeing-boottocht met lunch

Een boottocht door Wenen die begint en eindigt op Schwedenplatz. Tijdens de ongeveer 1-uur durende vaart geniet je van een licht en modern lunchgerecht aan boord van de MS Blue Danube. Het menu bestaat uit 2 gangen; soep/voorgerecht en hoofdgerecht of hoofdgerecht en nagerecht. Voor alle menu's kun je kiezen voor het voorgerecht  of  een toetje. Wintermenu (1 december 2019 t/m 29 februari 2020): Voorgerecht - • Knoflooksoep met croutons   Hoofd - • Rundvleesbraadstuk in een romige saus met een dumpling  of • Pompoenrisotto met parmezaan Toetje - •  Speculaas parfait Lentemenu (2 maart 2020 t/m 31 mei 2020) Voorgerecht - • Wilde knoflooksoep Hoofd - • Cevapcici met tomatenrijst of • Tonijnstrudel met harissa-struikbonen en ei Toetje -   • Curd met maanzaad en pruimen Zomermenu (1 juni 2020 t/m 31 augustus 2020): Voorgerecht -  • Aspergesoep met schapenkaascroutons Hoofd -   • Karbonades met Letscho en frietjes of • Gnocchi alla carbonara Toetje - • Yoghurt en mangoparfait met honing en pistachenoten   Herfstmenu (1 september 2020 t/m 30 november 2020): Voorgerecht -  • Kastanjesoep Hoofd -   • Varkensmedaillons met pompoen of • Gnocchi met pompoensaus   Toetje - • Appeltiramisu Als je veganist of vegetariër bent, kun je een hoofdgerecht kiezen uit het algemene menu. Mensen met allergie moeten van tevoren worden aangekondigd, waarna een alternatief wordt voorbereid. Het menu wordt elk seizoen gewijzigd. Je vaart rond vanaf het Schiffsstation Wien/City op Schwedenplatz, het Donaukanaal. Tijdens deze vaart zie je belangrijke gebouwen zoals Uniqa Tower, Urania Observatory, Badeschiff, het hotel en het commerciële gebouw van Jean Nouvel, Schützenhaus van Otto Wagner, Ringturm, Roßauer-kazerne en het Zaha Hadid House ontworpen door Friedensreich Hundertwasser. De MS Blue Danube imponeert met nautische flair en een extravagant interieur en is ook voorzien van airconditioning. Gratis folders met kaart en korte beschrijvingen in 10 talen zijn aan boord en op GPS gebaseerde informatie over de bezienswaardigheden wordt op de schermen weergegeven.

...
Wenen: Donau Rhapsody Segway Tour

4. Wenen: Donau Rhapsody Segway Tour

Begin door te leren hoe u veilig kunt navigeren op uw Segway, voordat u het stadscentrum verlaat via fietspaden naar het Donau-kanaal. Daar zie je Wenen van een andere kant, een aspect van de stad dat niet iedereen meemaakt. Nadat je het kanaal bent overgestoken, rijd je het grote Prater-park in om wat meer grondgebied te ontdekken dat de meeste bezoekers van Wenen niet zien. Glijd langs de Vienna Economics University en bereik uiteindelijk de rivier de Donau. De beroemdste wals van Johann Strauss, 'De blauwe Donau', is gewijd aan de schoonheid van deze rivier, en terwijl u daar bent, kunt u zelf beslissen of de rivier echt blauw is, of dat Strauss zijn gezichtsvermogen mogelijk heeft laten controleren. Ga daarna verder langs de rivier naar een speciaal uitkijkpunt, een van de beste uitzichten in Wenen. Het toont de Donau die door de heuvels van het Weense bos snijdt. Om deze unieke ervaring compleet te maken, passeer het appartement waar Johann Strauss "The Blue Danube" componeerde.

...
Wenen: geleide fietstour van 3 uur

5. Wenen: geleide fietstour van 3 uur

Deze tour neemt je mee naar de mooiste bezienswaardigheden van Wenen, van het stadscentrum tot aan het Donaukanaal. Je fietst op fietspaden en minder drukke wegen voor de ideale ervaring in de prachtige hoofdstad van Oostenrijk, met veel fotomomentjes onderweg! Je rijdt over de ringweg en ziet beroemde bezienswaardigheden zoals de Staatsopera, het parlement, het Burgtheater en het stadhuis. Dan ga je de eerste wijk in, waar de Stephansdom zich statig verheft boven de drukte op de Stephansplatz. Ga verder naar het Donaukanaal, langs de Urania en door het stadspark, uiteindelijk over Karlsplatz met zijn prachtige Karlskirche. Vanaf daar rijd je terug naar het startpunt.

...

Sitemap Urania, Wenen

Wil je alle activiteiten in Urania, Wenen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Urania, Wenen

Gemiddelde beoordeling

3.9 / 5

gebaseerd op 1.567 beoordelingen

De fietstour door Wenen was erg leuk. De gids was erg toegankelijk en vriendelijk, je kon haar alles vragen en om aanbevelingen vragen. De locatie van de ontmoetingsplek is goed te vinden en goed te bereiken met het openbaar vervoer. Door middel van deze tour krijg je een andere kant van Wenen te zien (op de fiets) en leer je tegelijkertijd ook nog wat!

Fantastische gids (Horst Harrer), interessante rondleiding en mooie fietstocht! Ideaal om deze op de dag van aankomst te doen, want je hebt onmiddellijk een goed beeld over de stad! Een absolute aanrader!!

Zeer leuke en interessante tour met sympathieke Nederlandstaligen Gids Fietsen waar ook in orde Toch een ruim beeld van de binnenstad gekregen

Heel leerzaam en interessant. Leuke gids die alles bevlogenheid te vertellen.

Prachtige rondleiding met ervaren gids! De moeite waard!