Belevingen in
Ürgüp

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Ürgüp: De beste dingen die je niet wil missen

Cappadocië: Luchtballonvlucht bij zonsopgang met champagne

1. Cappadocië: Luchtballonvlucht bij zonsopgang met champagne

Ga de lucht in tijdens deze privé- of groepsballonervaring boven Cappadocië. Ontzag voor het spectaculaire uitzicht en zie de zon opkomen terwijl je de meest memorabele foto's maakt vanuit de ballonmand. Kies tussen een standaard-, comfort- of privévlucht. Vlieg in een heteluchtballon boven Cappadocië en ontdek de beste manier om dit land van rotsachtige valleien, ondergrondse steden en legendarische landschappen te bekijken. Begin je ervaring heel vroeg in de ochtend met het ophalen van je hotel, gevolgd door vervoer naar een geheime locatie per minibus. Eenmaal daar ontmoet je de rest van je kleine groep (als je een groepsvlucht kiest). Volg je gelicentieerde bemanning aan boord van de ballonmand terwijl deze opblaast met hete lucht en erg groot wordt. Luister naar uw piloot die veiligheidsmaatregelen en de do's en don'ts tijdens uw vlucht met u deelt. Houd vol terwijl je ballon tussen de 500 en 1000 meter boven de grond stijgt. Vlieg soepel boven valleien en spectaculaire geografische formaties die je alleen vanuit de lucht kunt zien. Zorg ervoor dat je wat foto's maakt van je eigen ballon en de tientallen anderen in de buurt die de lucht in gaan. Aan het einde van de vlucht land je op een veilige plek waar het grondpersoneel op je wacht met een herdenkingsvliegcertificaat en een licht drankje om het te vieren. Kies voor deze ervaring uit 3 opties: • Standaardvlucht: groepsoptie met maximaal 20-24 personen en een vlucht van 45 tot 65 minuten • Comfort Flight: groepsoptie tot 16 personen en ongeveer 60 minuten vliegen • Privévlucht: privéoptie voor jou en je vrienden met een vlucht van ongeveer 60 minuten

Cappadocië: heteluchtballonvlucht bij zonsopgang met ontbijt

2. Cappadocië: heteluchtballonvlucht bij zonsopgang met ontbijt

Ontdek Cappadocië van bovenaf tijdens een ballonvlucht in de vroege ochtend. Vlieg een uur lang zachtjes over de sprookjesachtige rotsformaties en ervaar Cappadocië als een vogel die de omgeving overziet. Profiteer van het ophalen van het hotel in de vroege ochtend voordat de dag aanbreekt en reis naar een lanceerplaats voor een heteluchtballon om je voor te bereiden op je geweldige avontuur. Geniet van een licht ontbijt en warme dranken terwijl je de ballonnen ziet opblazen tegen de prachtige achtergrond van het landschap. Om ervoor te zorgen dat iedereen veilig blijft, wordt er een veiligheidsbriefing voor passagiers gegeven. Je leert de basisregels van heteluchtballonvluchten voordat je de lucht in gaat terwijl de zon begint op te komen. Maak souvenirfoto's van de valleien beneden voordat je zachtjes terug naar de grond glijdt voor je champagnefeest. Verzamel uw aandenken vluchtcertificaat als herinnering aan uw ervaring. Beëindig uw ervaring met een comfortabele transfer terug naar uw hotel.

Cappadocië: luxe luchtballonvaart

3. Cappadocië: luxe luchtballonvaart

Bekijk Cappadocië van bovenaf op deze spannende vlucht in een luchtballon. De Royal Queen Flight begint in een luxe minibusje dat je naar ons hoofdkantoor brengt. Hier kun je even ontspannen en genieten van een verzorgd ontbijtbuffet terwijl de piloten een lanceerbasis kiezen. Zodra de basis is geselecteerd, zie je hoe de bemanning de ballon assembleert en opblaast. Onze ballonnen worden uitsluitend geleverd door Lindstrand Balloons en zijn de enige in de regio die het zilveren kenmerk van kwaliteit en veiligheid hebben. Na een korte introductie stijg je op boven Cappadocië. Onze ballon zal stijgen tot ongeveer 300 meter hoogte - zwevend boven valleien en rotsformaties geniet je van een prachtig panoramisch uitzicht. Ballonnen bewegen met de wind mee, dus de route is onbekend. Dit betekent ook dat elke vlucht nieuwe en onvergetelijke ervaringen, onbekende kijkhoeken en ideale fotomomenten met zich meebrengt. Terug aan de grond krijg je een glas champagne om op de vlucht te proosten en ontvang je een zilveren medaille.

Cappadocië: ervaring met heteluchtballonvlucht bij zonsopgang

4. Cappadocië: ervaring met heteluchtballonvlucht bij zonsopgang

Ervaar de beste manier om de rotsachtige valleien, ondergrondse steden en legendarische landschappen te bekijken met een heteluchtballonvlucht bij zonsopgang. S ee de zon stijgt als je de meest memorabele foto's te nemen van de ballon mand. Kies tussen een standaard-, luxe- of privévlucht om uw ervaring te verbeteren. Begin heel vroeg in de ochtend met een pick-up van je hotel en een transfer per minibus naar een geheime locatie. Ontmoet de rest van je kleine groep met wie je in de ballon gaat vliegen. De gediplomeerde bemanning helpt je aan boord van de ballonmand terwijl je hem ziet opzwellen met hete lucht en groter wordt. Ontvang een korte veiligheidsbriefing, zie tientallen andere ballonnen in de buurt beginnen op te blazen en de lucht in te gaan, en maak een aantal fantastische foto's van het spektakel. Stijg tussen 500 en 1000 meter boven de grond en ervaar een soepele vlucht hoog boven valleien en spectaculaire geografische formaties die je alleen vanuit de lucht kunt zien. Aan het einde van de vlucht land je ergens veilig waar het grondpersoneel zal wachten met een herdenkingsvluchtpapier en een licht drankje om het te vieren.

Cappadocië: vlucht in een luchtballon

5. Cappadocië: vlucht in een luchtballon

Beleef een spannende vlucht in een luchtballon over de sprookjesachtige schoorstenen en uit de rotsen gehouwen kerken en huizen van Cappadocië, met vervoer vanaf je hotel en een ontbijt voor de vlucht bij aankomst op de locatie. Je wordt rond 04:00 uur opgehaald bij je accommodatie in Cappadocië en naar de locatie gebracht. Je krijgt gratis koffie en thee om de koudheid van de vroege ochtend tegen te gaan. Terwijl je geniet van een ontbijt kijk je toe hoe de ballonnen voorbereid en opgeblazen worden. Als de zon op begint te komen zweef je naar een hoogte van ongeveer 300 meter voor een buitengewoon uitzicht van 360 graden over Cappadocië. De wind neemt je mee over de valleien en bergen voor een vlucht van ongeveer 45 minuten tot een uur, afhankelijk van het weer. Bewonder de unieke rotsen en grotten van de regio vanuit een vogelvluchtperspectief. Geniet nadat je weer geland bent van een glas champagne en ontvang je persoonlijke vluchtcertificaat. Daarna wordt je weer teruggebracht naar je hotel, waar je om ongeveer 07:00 uur aan de rest van je dag kunt beginnen.

Cappadocië: luchtballonvaart bij zonsopgang

6. Cappadocië: luchtballonvaart bij zonsopgang

Zie de zonsopgang boven Cappadocië vanuit een luchtballon. Je wordt vlak voor zonsopgang opgehaald bij je hotel en gaat naar het startpunt, waar een licht ontbijt van gebak, taart en koffie op je wacht. Zodra de ballon is goedgekeurd om te vliegen, ga je naar de  vertrekplaats, waar je foto's kunt maken en kunt zien hoe de ballon wordt opgeblazen. Als alles klaar is voor de vlucht, rijs je op uit het hart van Cappadocië en zie je het spectaculaire landschap van schoorstenen en rotsformaties steeds kleiner worden.  Je vlucht duurt ongeveer 1 uur. Bij de landing proost je met champagne en krijg je een medaille, voordat je weer wordt teruggebracht naar je hotel.

Cappadocië: privétour van een hele dag

7. Cappadocië: privétour van een hele dag

Laat je ophalen bij je hotel. Geniet eerst van een panoramisch uitzicht op Göreme en bewonder enkele van de beste uitzichten in de regio. Uw gids heeft veel kennis om u over uw omgeving te vertellen. Bezoek daarna Underground City, de grootste en diepste ondergrondse nederzetting. Het heeft 8 niveaus die verbonden zijn met smalle tunnels. Je bezoekt kraampjes, winkels, kerken, wijnhuizen, keukens en de andere secties die open zijn voor bezoekers. Terwijl u de secties bezoekt, zal uw gids de ervaring aanvullen met hun deskundige kennis. Geniet vervolgens van een lokale lunch in een authentiek restaurant. Bezoek daarna Pigeon Valley, gelegen in de stad Uçhisar en biedt een ander spectaculair panoramisch uitzicht. De volgende bestemming is het openluchtmuseum van Goreme, waar u uit rotsen gehouwen kerken kunt zien die zijn uitgehouwen door vroegchristelijke monniken. Je gids geeft je informatie over het christendom en het kloosterleven van Cappadocië. De volgende stop is Çavuşin, het oude Griekse dorp, verlaten na de bevolkingsuitwisseling in 192. Deze stad ligt aan de oevers van de Rode Rivier, de langste rivier in Turkije. Het is beroemd om zijn aardewerk dat rond het 2e millennium voor Christus begon door hettieten. Je krijgt een rondleiding door de stad en bezoekt vervolgens een pottenbakkerij en leert over rode klei en keramiek. Een van de meesters van de discipline zal zelfs de oude techniek uit de vrije hand demonstreren die door de geschiedenis heen is gebruikt. Bezoek dan Paşabağı waar spectaculaire paddestoelvormige rotsformaties te zien zijn. Paşabağı wordt ook wel Monks Valley genoemd vanwege de kapel van Sint Simeon die zich in de vallei bevindt. De volgende stop is Devrent Valley, ook wel bekend als İmagination Valley. De vallei bevat merkwaardige rode rotsen, waarvan sommige lijken op dierlijke vormen: een kameel, een hagedis, een uil, een slang, een kip en een pinguïn.

Göreme: dagtrip kleine groep Cappadocië rode route

8. Göreme: dagtrip kleine groep Cappadocië rode route

Geniet van ontbijt in je hotel of in de stad voordat je aan een rondleiding van een hele dag in Cappadocië begint. Je wordt opgehaald bij je hotel om 10:00 uur. Begin de dag met een bezoek aan Devrent Valley, ook bekend als de 'Imagination Valley', een meest surrealistisch ogend landschap. Je volgende halte is Pashabagi, ook bekend als de Monks Valley, omdat christelijke kluizenaars ervoor kozen kluizenaarscellen en kerken te vinden in deze driekoppige pinakels die symbolisch zijn voor de Heilige Drie-eenheid. Het zal mogelijk zijn om alle fasen in de vorming van feeënschoorstenen op deze plek te zien.  Ga dan verder naar Avanos (Venessa), het aardewerkcentrum van Cappadocië. Dit dorp ligt aan de oevers van de Kizilirmak/Rode Rivier. De rivier dankt zijn naam aan de rode klei die hij afzet. Je kunt de pottenbakkers aan het werk zien met behulp van pottenbakkersschijven, de techniek die al generaties lang ongewijzigd is gebleven. Je luncht in een lokaal restaurant voordat je doorgaat naar het openluchtmuseum van Göreme. De belangrijkste Byzantijnse grotkerken ter wereld zijn te vinden in deze ooit afgelegen valleien waar monniken en nonnen vanaf de 3e eeuw het kloosterleven nastreefden. Hier zie je de best bewaarde Byzantijnse grotmuurschilderingen en fresco's van de iconoclastische periode tot het einde van de Seldjoek-heerschappij. Iconen met scènes uit het Oude Testament en het Nieuwe Testament boven portretten van kerkvaders en heiligen verbeelden de structuur van het Byzantijnse universum. Zie het panoramische uitzichtpunt van Esentepe. Met een spectaculair uitzicht over Göreme, zie je het complete uitzicht op de vallei van Göreme en het dorp Göreme, compleet met sprookjesachtige schoorstenen, rotsformaties en grotwoningen. Sluit je dag af in Kasteel Uchisar op een hoge rots, het hoogste punt in de regio Göreme. Na de trip wordt je weer naar je hotel gebracht.

Full-Day Cappadocia Blue Tour met een kleine groep

9. Full-Day Cappadocia Blue Tour met een kleine groep

Na een pick-up van uw hotel om 10.00 uur, wandelt u door de Red and Rose Valley, de meest adembenemende en mysterieus mooie valleien in de regio. Sluit je wandeling af in het Cavusin Cave Village. Hier bewonder je het rotskasteel en de grotwoningen waar mensen tot de 20e eeuw woonden. Geniet vervolgens van de lunch in een lokaal restaurant. Daal af naar het centrum van de aarde met een reis naar de ondergrondse stad, een van de grootste en diepste van veel van dergelijke nederzettingen in Cappadocië. Ontdek deze ondergrondse stad en zijn stallen, kelders, opslagruimten, refterijen, kerken en wijnhuizen. Bezoek de Pigeon Valley, geniet van een spectaculair uitzicht op duiventillen, zie oude verlaten grotwoningen, bewonder de oude Griekse huizen van Uchisar en bezoek Ortshisar Castle, de grootste massa sprookjesachtige schoorstenen in Cappadocia. Keer terug naar je hotel aan het einde van de tour.

Cappadocië: ballonvlucht bij zonsopgang

10. Cappadocië: ballonvlucht bij zonsopgang

Wees getuige van de zonsopgang boven Cappadocië tijdens een ballonvaart. Vlieg hoog boven de sprookjesachtige schoorstenen, tufsteenvalleien en uit rotsen gehouwen kerken, en word verwelkomd met een glas champagne wanneer je landt. Je wordt in de vroege ochtend opgehaald bij je hotel en naar het startpunt gebracht. Terwijl de ballon is opgeblazen met lucht, kunt u genieten van wat snacks en een kopje thee of koffie. Zodra de ballon klaar is, wacht uw piloot op u in de mand om op te stijgen en aan uw prachtige vlucht te beginnen. Vlieg over de ongelooflijke Fairy Chimneys, die wereldberoemd zijn en een van de meest iconische bezienswaardigheden van Cappadocië. Maak veel foto's en geniet van het natuurlijke landschap van Cappadocië. Voel de vrijheid en vlieg als een vogel. Vier na een succesvolle landing de fantastische vlucht.

Sitemap Ürgüp

Wil je alle activiteiten in Ürgüp ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ürgüp

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.304 beoordelingen

We vonden de ballonvaart geweldig! De timing was ook geweldig. Het ophalen van de camping was tot op de minuut nauwkeurig. Nadat we op de plaats waren aangekomen, waren er al veel mensen bezig met het opblazen van de heteluchtballon. Dat was een geweldige ervaring! Even later stapten we in de mand en vertrokken. De piloot en zijn assistenten waren een goed geoefend team en hebben goed werk geleverd! De rit was erg leuk en de landing was erg soepel. Om met zo'n 100 ballonnen tegelijk in beweging te zijn, heb je veel ervaring en professionaliteit nodig. En dat deed je, je voelde je heel veilig. Je kon een uur lang volop genieten van de rit. Het landschap is betoverend en uniek!!! We vonden het geweldig en zouden het op elk moment opnieuw doen. Na de reis kregen we champagne en medailles en werden we zonder lang wachten terug gereden. We kunnen het iedereen alleen maar aanraden!

Dit voelde als een once in a lifetime ervaring. Het maakte het heel gemakkelijk met ophalen en afzetten bij ons hotel. We moesten overschakelen naar een tweede lanceerlocatie, denk ik vanwege de wind, dus de eigenlijke ballonvaart begon later dan verwacht, maar was nog steeds de geadverteerde duur van iets meer dan een uur. Het is bijna niet te beschrijven het gevoel zo hoog te zijn zonder ramen, motor, etc. Zo stil en vredig. Enige nadeel is dat ze je echt in de compartimenten stoppen, dus het is moeilijk om te bewegen, maar dat kan ook helpen als je bang bent om je veiliger te voelen.

ADEMBENEMEND! Zeer goede organisatie. We werden op tijd bij het hotel opgehaald en konden de bouw bekijken. Toen gebeurde alles heel snel en waren we in de hemel. Geweldig team. Ik kan het alleen maar aanbevelen!

Het was een onvergetelijke ervaring, ik raad iedereen de ballonvaart aan. Onbeschrijfelijk! Super professioneel team, zowel in het ophalen van passagiers in het hotel, als de ballonpiloten, met ervaring.

Het was een geweldige vlucht. Personeel was professioneel.