USAT Liberty

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

USAT Liberty: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Bali: Tulamben Bay en de USAT Liberty scheepswrakduik

1. Bali: Tulamben Bay en de USAT Liberty scheepswrakduik

Na de ophaalservice van je hotel, reis je naar het dorp Tulamben aan de noord-oostkust van Bali, vooral bekend om zijn zwarte strand bedekt met zachte, vuistgrote rotsen. Bij aankomst ga je naar Tulamben Bay om deel te nemen aan een wrakduik en kom je dicht bij het vrachtschip WO II, de USAT Liberty. Het ligt op slechts 30 meter van het strand, het wrak meet een indrukwekkende 120 meter op een steile aflopende zandbodem, met zijn top slechts 3 meter onder het wateroppervlak. Op 11 januari 1942, gezonken door torpedo's, droeg de USAT Liberty rubber- en spoorwegonderdelen voor oorlogsdoeleinden over de Straat van Lombok. De schade was ernstig, maar twee torpedojagers trokken haar op en probeerden haar naar de haven in Singaraja te slepen. Ze had te veel water, dus besloot de bemanning haar op het strand van Tulamben te plaatsen. De vulkanische ontploffing van Gunung Agung in 1963 bracht haar van het strand naar de huidige locatie en brak haar onderweg in stukjes. Nu volledig bedekt met koralen en de thuisbasis van honderden vissoorten, ligt het wrak op een maximale diepte van 29 meter. Beschouwd als een van de duikplekken op Bali, is het wrak van de USAT Liberty slechts voor beginners! Een 15-minuten durende reis verder naar het oosten brengt je naar het rif van Alamanda en Batu Kelebit. Je reist met de auto 10 minuten ten westen van Tulamben en je bereikt het dorp Kubu, waar de toegang tot het ongerepte Kubu Reef gemakkelijk is. Nachtduiken is bijzonder populair, met een gemiddelde zichtbaarheid van 15 tot 20 meter en watertemperaturen rond de 28 tot 29 graden Celsius. Sluit je aan bij dit duikavontuur voor een fantastische dag in een uniek gebied en kom tijdens je reis langs het prachtige zeeleven! Let op, deze ervaring is alleen beschikbaar voor gecertificeerde duikers. 

...
Bali: 3-daagse PADI Open Water Diving Course

2. Bali: 3-daagse PADI Open Water Diving Course

De eerste dag begint met de registratie en het papierwerk voor de cursus in het duikcentrum. Dit wordt gevolgd door instructievideo's en kennisrecensies via quizzen en examens van de eerste drie modules die die dag geleerd zijn. Geniet van de lunch en de verfrissingen om de middag te versterken, wat zorgt voor training op het gebied van zwembadvaardigheden, het logboek van alle apparatuur die in het duikcentrum wordt gebruikt en het aftekenen van papierwerk. De tweede dag begint met een apparatuurvoorbereiding en het laden van voertuigen om naar Padang Bai te reizen, om mee te doen aan een boottocht naar de Blue Lagoon om de eerste open water duik training te ervaren. Een kleine pauze op de boot biedt tijd om te ontspannen op het dek of zwemmen in de lagune. De tweede open water duik volgt, waarna een terugkeer naar Padang Bai u op de Topi Inn kunt lunchen voordat u terugkeert naar het duikcentrum. Leer meer over de theorie van de laatste twee modules en bekijk je kennis met quizzen en een examen. De derde en laatste dag zal u naar Tulamben leiden, waar het wrak van de USAT Liberty zich bevindt en de derde en vierde open waterdiving duik zal plaatsvinden. Tussen de duiken gaat u lunchen in Puri Madha. Bij het verpakken van de apparatuur na de laatste duik volgt de certificatie en het afmelden weer in het duikcentrum.

...
Bali: duiken voor beginners in de baai van Tulamben

3. Bali: duiken voor beginners in de baai van Tulamben

Leer duiken beter begrijpen en ontwikkel er een beter gevoel voor tijdens een duikervaring voor beginners aan de noordoostelijke kust van Bali. Je wordt opgehaald bij je hotel en reist daarna naar de baai van Tulamben om de witte zandstranden en heldere blauwe water te ontdekken. Krijg de basisvaardigheden van het duiken onder de knie en leer onder andere hoe je ontspannen en zelfverzekerd kunt blijven tijdens een duik. Als je besluit dat je hierna met duiken verder wilt gaan, kan deze dag meetellen voor je PADI Open Water Diver-cursus. Je profiteert van een duiklocatie die pal voor de voorbereidingslocatie in Tulamben ligt, waardoor je minder tijd kwijt bent aan reizen en meer tijd over hebt voor duiken. Het wrak van de USAT Liberty ligt letterlijk op een steenworp afstand van de kust! Je ziet waarschijnlijk veel blauwgespikkelde roggen en daarnaast ook inktvissen, schorpioenvissen, grombaarzen, trekkervissen, murenen en meer. Duik 2 keer en krijg de kans om eerst in een zwembad te oefenen voordat je aan je eerste duikervaring begint. Er zijn assistenten aanwezig om de uitrusting te dragen en tussen je duiken wordt er een gratis lunch geserveerd.

...
Tulamben: snorkelervaring bij USAT Liberty scheepswrak

4. Tulamben: snorkelervaring bij USAT Liberty scheepswrak

Begin deze 10-uur durende ervaring met een rit naar het dorp Tulamben, vooral bekend om zijn zwarte zandstrand bedekt met gladde, vuistgrote stenen. Het scheepswrak USAT Liberty ligt op slechts 30 meter van het strand en is 120 meter lang, met zijn top slechts 3 meter onder het wateroppervlak. Het schip werd in 1942 getroffen door torpedo's en vervoerde rubber- en spoorwegonderdelen over de straat van Lombok. Verken het wrak dat nu bedekt is met koraal en de thuisbasis van honderden vissoorten. Je ziet waarschijnlijk blauwgespikkelde roggen, inktvissen, schorpioenvissen, grombaarzen, trekkervissen, murenen en meer. Portiers dragen je uitrusting en een gratis lunch wordt geserveerd tussen je snorkelsessies.

...

Sitemap USAT Liberty

Wil je alle activiteiten in USAT Liberty ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over USAT Liberty

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 55 beoordelingen

Top ervaring

Samen met mijn vriendin wezen duiken. Hebben allebei ons brevet. Alsnog werd er een goed duikplan gemaakt, de handgebaren helemaal uitgelegd etc. veiligheid staat echt voorop. Veel vissen gezien, door het schip zelf heen gezwommen. Was een hartstikke mooie ervaring zou het de volgende keer als ik weer in Bali ben sowieso weer doen. Zeker aan te raden!