De populairste activiteiten van Ushuaia

Ushuaia: pinguïns kijken met een catamaran

1. Ushuaia: pinguïns kijken met een catamaran

Je begint de tour in de lokale toeristenhaven aan boord van een moderne en comfortabele boot. Van daaruit steek je de brede Baai van Ushuaia over totdat je via Paso Chico bij het Beaglekanaal aankomt. Vervolgens navigeer je rond het Vogeleiland, waar je de verschillende soorten zeevogels van Vuurland kunt zien, zoals jagers, wenkbrauwalbatrossen, Tachyeres-eenden en verschillende soorten zeemeeuwen. Vervolgens ga je naar het Zeeleeuweneiland, La Isla de los Lobos, wat ook tot de Bridges-archipel behoort en door twee verschillende soorten zeeleeuwen wordt bewoond. Je komt aan bij vuurtoren Les Eclaireurs (De Stralers) , waar je meerdere aalscholverkoloniën vindt. Je hoort het verhaal van het zinken van de SS Monte Cervantes in 1930. Daarna vaar je in oostelijke richting naar de prachtige landschappen van het Beaglekanaal dat omgeven wordt door prachtige bergketens. Bewonder Puerto Almanza aan de Argentijnse kust en marinebasis Puerto Williams aan de Chileense kust. Daarna ga je naar het Martillo-eiland, ook bekend als het Pinguïn-eiland, waar je de mogelijkheid krijgt om een kolonie magelhaenpinguïns en ezelspinguïns te bekijken in hun natuurlijke leefomgeving. Dan vaar je terug naar de pier, waar je tour eindigt. 

Ushuaia: met catamaran naar Beaglekanaal & Isla de Los Lobos

2. Ushuaia: met catamaran naar Beaglekanaal & Isla de Los Lobos

Je begint de tour in de lokale toeristenhaven aan boord van een moderne en comfortabele boot. Van daaruit steek je de brede Baai van Ushuaia over totdat je via Paso Chico bij het Beaglekanaal aankomt. Vervolgens navigeer je rond het Vogeleiland, waar je de verschillende soorten zeevogels van Vuurland kunt zien, zoals jagers, wenkbrauwalbatrossen, Tachyeres-eenden en verschillende soorten zeemeeuwen. Vervolgens ga je naar het Zeeleeuweneiland, La Isla de los Lobos, wat ook tot de Bridges-archipel behoort en door twee verschillende soorten zeeleeuwen wordt bewoond. Je komt aan bij vuurtoren  Les Eclaireurs  (De Stralers) , waar je meerdere aalscholverkoloniën vindt. Hier hoor je ook het verhaal van de ondergang van de SS Monte Cervantes in 1930. Hierna daal je af naar  Puerto Karelo om authentieke conchero's van het Yamana-volk te zien. Hier geniet je van een begeleide wandeling van ongeveer 20 minuten die eindigt bij een uitzichtpunt waar je fantastische foto's kunt maken. Op de terugreis kun je het prachtige uitzicht op de omliggende bergen en de weelderige vegetatie rondom Ushuaia bewonderen.

Trein naar het einde van de wereld & Tierra del Fuego Nationaal Park

3. Trein naar het einde van de wereld & Tierra del Fuego Nationaal Park

Bezoek het nationale park Tierra del Fuego en maak een ritje met de End of the World-trein. Geniet van het comfort van vervoer vanuit je hotel in Ushuaia en geniet van het ongelooflijke uitzicht terwijl je de geschiedenis van het park leert kennen. Vertrek vanuit Ushuaia en ga richting Tierra del Fuego National Park. Onderweg kunt u genieten van het prachtige uitzicht op meren, lagunes en rivieren terwijl u langs Nationale Route 3 reist. Bewonder panoramische uitzichten op het Beaglekanaal, het schiereiland Ushuaia en de archipels Bridges, Willie en Les Eclaireurs . Kom aan bij het einde van het wereldstation. Stap hier in de trein om de laatste 7 km af te leggen van de oorspronkelijke 25 km die de gevangenen 100 jaar geleden aflegden en laat u betoveren door het buitengewone landschap. Zoek in de baai van Lapataia weekdieren, mosselen en sporen van de oude inheemse mensen die in de regio woonden. Loop over de voetgangersbrug en waan je aan het einde van de wereld. Vanaf hier, aan het einde van Nationale Route nr. 3, begint uw terugkeer naar Ushuaia.

Ushuaia: Walking with Penguins Experience en Marine Museum

4. Ushuaia: Walking with Penguins Experience en Marine Museum

Ontmoet je gids in de haven van Ushuaia en bewonder vervolgens het schilderachtige uitzicht terwijl je per bus en boot naar Martillo Island op het mystieke Beagle Channel reist. Bezoek de beroemde Harberton Ranch, die in 1886 werd gesticht door de Anglicaanse missionaris Thomas Bridges, en leer over de geschiedenis van de locatie. Dan is het tijd om het eiland te verkennen, de thuisbasis van een kolonie Papúa (Gentoo) en Magelhaense pinguïns. Dwaal langs de vele natuurpaden van het eiland terwijl je deze vriendelijke en charismatische pinguïns van dichtbij bekijkt. Maak foto's en bewonder de pinguïns in hun natuurlijke habitat, die ze ook delen met andere vogels, waaronder aalscholvers, stormvogels, gieren en skúa's. Na een wandeling van 1 uur over het eiland ga je terug naar de ranch en geniet je van wat vrije tijd om de historische gebouwen en het Marine Mammals and SeaBirds Museum te verkennen. Keer aan het einde van de ervaring terug naar de stad en ontspan terwijl je je verwondert over het prachtige landschap dat zich onderweg ontvouwt.

Ushuaia: National Park en Beagle Channel Tour met trein

5. Ushuaia: National Park en Beagle Channel Tour met trein

Genieten van de natuur, de stilte, het geluid van de fladderende vogels, het water, de bomen, de verhalen die verteld worden en nog veel meer zijn de sensaties die je een halve dag zult beleven in dit indrukwekkende natuur- en historisch monument. Je avontuur begint vanaf het hotel in de richting van de ingang van het nationale park Tierra del Fuego langs nationale route nr. 3 per minibus. We gaan het park binnen en verrukken ons met zijn landschappen van lenga's en kersen. We zullen een interpretatiepad volgen onder begeleiding van onze geweldige gidsen, die zeer goed geïnformeerd zijn over de plaats en zijn hoekjes en gaatjes. Van daaruit gingen we naar het Roca-meer - Errazuriz om het water en de bijzonderheid ervan te waarderen, het omliggende bos met exemplaren van meer dan 300 jaar oud en de grens met Chili. Vlakbij is het Alakush Visitor Centre, waar we de interpretatiekamer over de fauna, flora en zoölogie van de plaats zullen bezoeken; en de tentoonstelling over de menselijke bezetting van het park (waaronder de Yámanas, de eerste pioniers en de zagerijen). Voordat we ons avontuur voortzetten, nemen we even de tijd om te ontspannen met prachtige uitzichten. Na de pauze zijn we klaar om door te gaan met het verbinden van paden tot we het einde van Nationale Route 3 in Bahía Lapataia bereiken. Daarna zullen we een stop maken in Ensenada Zaratiegui, waar we het meest zuidelijke postkantoor zullen vinden en we zullen een kort pad bewandelen dat ons in staat zal stellen de rotsformaties en het bos dat naar de zeelijn valt te waarderen. Na ongeveer 4 uur eindigen we ons avontuur met het gevoel deel uit te hebben gemaakt van de geschiedenis en de natuur van ons eiland (trein inbegrepen in de reis). Zodra we terug zijn in de stad, zetten we je af in de haven zodat je je zeiltocht kunt maken.

Ushuaia: tour van een halve dag door het Nationaal Park Tierra del Fuego

6. Ushuaia: tour van een halve dag door het Nationaal Park Tierra del Fuego

Genieten van de natuur, de stilte, het geluid van de fladderende vogels, het water, de bomen, de verhalen die verteld worden en nog veel meer zijn de sensaties die je een halve dag zult beleven in dit indrukwekkende natuur- en historisch monument. Je avontuur begint vanaf het hotel in de richting van de ingang van het nationale park Tierra del Fuego langs nationale route nr. 3 per minibus. We gaan het park binnen en verrukken ons met zijn landschappen van lenga's en kersen. We zullen een interpretatiepad volgen onder begeleiding van onze geweldige gidsen, die zeer goed geïnformeerd zijn over de plaats en zijn hoekjes en gaatjes. Van daaruit gingen we naar het Roca-meer - Errazuriz om het water en de bijzonderheid ervan te waarderen, het omliggende bos met exemplaren van meer dan 300 jaar oud en de grens met Chili. Vlakbij is het Alakush Visitor Centre, waar we de interpretatiekamer over de fauna, flora en zoölogie van de plaats zullen bezoeken; en de tentoonstelling over de menselijke bezetting van het park (waaronder de Yámanas, de eerste pioniers en de zagerijen). Voordat we ons avontuur voortzetten, nemen we even de tijd om te ontspannen met prachtige uitzichten. Na de pauze zijn we klaar om door te gaan met het verbinden van paden tot we het einde van Nationale Route 3 in Bahía Lapataia bereiken. Daarna zullen we een stop maken in Ensenada Zaratiegui, waar we het meest zuidelijke postkantoor zullen vinden en we zullen een kort pad bewandelen dat ons in staat zal stellen de rotsformaties en het bos dat naar de zeelijn valt te waarderen. Na ongeveer 4 uur eindigen we ons avontuur met het gevoel deel uit te maken van de geschiedenis en de natuur van ons eiland (inclusief trein). BELANGRIJKE OPMERKING: De volgorde en ophaaltijden van de reizen kunnen variëren. In dat geval zullen wij u hiervan vooraf op de hoogte stellen.

Ushuaia: panoramische stadstreintour

7. Ushuaia: panoramische stadstreintour

Maak een treinreis door de straten, landschappen en verhalen van de meest zuidelijke stad ter wereld. Reis 1 uur door Ushuaia en bezoek de buurten van begin tot eind. Stop bij twee panoramische scènes om de stad te observeren en te fotograferen, kijkend naar de berg en vanaf de berg, en verwonder je over deze onvergetelijke blikken op het einde van de wereld. Ontdek tijdens deze onmisbare tour de geschiedenis van een verontrustende, mooie en unieke stad, die zijn heden dankt aan elk van de toeristen die het elk jaar bezoeken, van over de hele wereld. Luister naar interessante feiten en verhalen over alle plaatsen die je ziet met een handige audiogids, beschikbaar in het Spaans en Engels, en geniet van het maken van foto's bij de twee haltes: Missión Barra (de eerste stad van Ushuaia) en het uitkijkpunt Beagle Channel.

Ushuaia: schilderachtige helikoptervlucht

8. Ushuaia: schilderachtige helikoptervlucht

Geniet van de adembenemende schoonheid van de bergen, eilanden, gletsjers, stad en haven. Je hebt de keuze uit 3 verschillende tours: Ushuaia Scenic Tour (7 min): Deze vlucht geeft je een prachtig uitzicht over de stad, Golondrina Bay, Susana Mount, Martial Glacier, Presidio en de haven en baai van Ushuaia. Emerald Lagoon (15 min): Vlieg over de stad Ushuaia en krijg een duidelijk zicht op Olivia Mountain. Vanaf daar gaat u verder naar de Cinco Hermanos-berg, de veengebieden van de Carbajal-vallei, de Tierra Mayor-vallei, de Emerald-lagune en eindigt bij de baai van Ushuaia. Landing in de Andes (30 min): Vlieg over Ushuaia en ga dan naar het oosten om de top van Olivia Mountain van bijna 4350 voet te zien. Je wordt door de Carbajal-vallei met zijn imposante veengebieden gereden totdat je de Esmeralda-lagune bereikt, een hoge berglagune. Nadat je rond de bergen bent gevlogen, kom je bij een stopplaats, waar je de meest dramatische uitzichten krijgt vanuit Ushuaia en het Andesgebergte. Maak je klaar om te proosten met champagne op de top van een berg.

Vanuit Ushuaia: Penguin Watching Tour per catamaran

9. Vanuit Ushuaia: Penguin Watching Tour per catamaran

Klim aan boord van een catamaran in de toeristische haven van Ushuaia en reis naar het centrum van het Beaglekanaal voor een panoramisch uitzicht op de kust en de wildernis van Patagonië. Ervaar een van 's werelds meest afgelegen regio's vanuit een ander perspectief en bewonder de belangrijkste gebouwen van Ushuaia, zoals het Maritiem Museum in de voormalige gevangenis. Ontdek de site van het End of the World Museum en bekijk het industriegebied van de stad. Krijg een adembenemend uitzicht op de bergen Olivia en Cinco Hermanos op de achtergrond. Vaar vervolgens naar het zuidwesten bij uw nadering van Isla de los Lobos en geniet van het uitzicht op de zeeleeuwen in hun permanente natuurlijke habitat. Bezoek vervolgens een eiland waar Magellanic Cormorants en Imperial Cormorants gaan broeden. Ga verder naar de vuurtoren Les Eclaireurs in de gelijknamige archipel. Als je het verste punt van je reis hebt bereikt, ga je op zoek naar het wrak van het passagiersschip SS Monte Cervantes dat in 1930 in de afgelegen wateren zonk. Zodra je Martillo Island bereikt, besteed je wat tijd aan het bekijken en fotograferen van de pinguïns terwijl je luistert naar het verhaal van je gids over hun biologie en gedrag. Na terugkeer in de haven brengen we je terug naar je hotel in het centrum van Ushuaia.

Ushuaia: Tierra del Fuego Trekking en kanoën

10. Ushuaia: Tierra del Fuego Trekking en kanoën

Geniet van de natuur in het nationale park Tierra del Fuego. Geniet van een intense wandeling of rit in opblaasbare kano's, door een ongelooflijk landschap met rivieren, zee, bergen en bossen. In het Tierra del Fuego National Park loop je over een pad van 7 kilometer, dat als middelmatig moeilijk wordt beschouwd, om een hersteld paradijs te ontdekken waar de bergen van dichtbij de zee kunnen worden bereikt, en zoetwaterrivieren en meren naast de zeekust bestaan. Bij het Acigami-meer geniet je van een lunch in een eettent uit de wind of regen. Pak daarna je meegeleverde rubberen laarzen, broeken en reddingsvesten en stap aan boord van zeer veilige en stabiele opblaasbare kano's. Bereik Lapataia Bay door de langzame stroom van de rivieren Lapataia en Ovando te volgen. Ongeveer een uur lang zie je de overgang van de zoetwateromgeving naar de zee bij Lapataia Bay.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Ushuaia

Alle activiteiten

55 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Ushuaia

Meer zien

Andere activiteiten in Ushuaia

Wil je alle activiteiten in Ushuaia bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.