Kies data

Dingen om te doen Ushuaia

Ushuaia: De beste dingen die je niet wil missen

Ushuaia: pinguïns kijken met een catamaran

1. Ushuaia: pinguïns kijken met een catamaran

Je begint de tour in de lokale toeristenhaven aan boord van een moderne en comfortabele boot. Van daaruit steek je de brede Baai van Ushuaia over totdat je via Paso Chico bij het Beaglekanaal aankomt. Vervolgens navigeer je rond het Vogeleiland, waar je de verschillende soorten zeevogels van Vuurland kunt zien, zoals jagers, wenkbrauwalbatrossen, Tachyeres-eenden en verschillende soorten zeemeeuwen. Vervolgens ga je naar het Zeeleeuweneiland, La Isla de los Lobos, wat ook tot de Bridges-archipel behoort en door twee verschillende soorten zeeleeuwen wordt bewoond. Je komt aan bij vuurtoren Les Eclaireurs (De Stralers) , waar je meerdere aalscholverkoloniën vindt. Je hoort het verhaal van het zinken van de SS Monte Cervantes in 1930. Daarna vaar je in oostelijke richting naar de prachtige landschappen van het Beaglekanaal dat omgeven wordt door prachtige bergketens. Bewonder Puerto Almanza aan de Argentijnse kust en marinebasis Puerto Williams aan de Chileense kust. Daarna ga je naar het Martillo-eiland, ook bekend als het Pinguïn-eiland, waar je de mogelijkheid krijgt om een kolonie magelhaenpinguïns en ezelspinguïns te bekijken in hun natuurlijke leefomgeving. Dan vaar je terug naar de pier, waar je tour eindigt. 

Ushuaia: Walking with Penguins Experience en Marine Museum

2. Ushuaia: Walking with Penguins Experience en Marine Museum

Ontmoet je gids in de haven van Ushuaia en bewonder vervolgens de schilderachtige uitzichten terwijl je per bus en boot naar het eiland Martillo op het mystieke Beagle-kanaal reist. Bezoek de beroemde Harberton Ranch, die in 1886 werd gesticht door de anglicaanse missionaris Thomas Bridges, en leer over de unieke geschiedenis van de locatie. Dan is het tijd om het eiland te verkennen, de thuisbasis van een kolonie Papúa (Gentoo) en Magelhaense pinguïns. Dwaal langs de vele natuurpaden van het eiland terwijl je deze vriendelijke en charismatische pinguïns van dichtbij leert kennen. Maak foto's en bewonder de pinguïns in hun natuurlijke habitat, die ze ook delen met andere vogels, waaronder aalscholvers, stormvogels, gieren en skúa's. Na een wandeling van 1 uur over het eiland, ga je terug naar de ranch en geniet je van wat vrije tijd om de historische gebouwen en het Marine Mammals and SeaBirds Museum te verkennen. Aan het einde van de ervaring keer je terug naar de stad en ontspan je terwijl je je vergaapt aan het prachtige landschap dat zich onderweg ontvouwt.

Einde van de wereldtrein en nationaal park Tierra del Fuego

3. Einde van de wereldtrein en nationaal park Tierra del Fuego

Bezoek het nationale park Tierra del Fuego en rijd met de End of the World-trein. Geniet van het comfort van vervoer vanuit je hotel in Ushuaia en geniet van het ongelooflijke uitzicht terwijl je de geschiedenis van het park leert kennen. Vertrek vanuit Ushuaia en ga richting Tierra del Fuego National Park. Onderweg kunt u genieten van het prachtige uitzicht op meren, lagunes en rivieren terwijl u langs Nationale Route 3 reist. Er wordt een stop gemaakt om te genieten van het panoramische uitzicht op het Beaglekanaal, het schiereiland Ushuaia en de bruggen , Willie en Les Eclaireurs archipels. Nadat u de Pipo River Bridge bent overgestoken, arriveert u bij het End of the World Station. Stap hier in de trein om de laatste 7 km af te leggen van de oorspronkelijke 25 km die de gevangenen 100 jaar geleden aflegden. Laat u betoveren door het buitengewone landschap terwijl u de Toro-kloof en de Pipo-rivier oversteekt via de Quemado-brug. In de Lapataia-baai, naast de zeekust, rijk aan weekdieren en mosselen, vinden we sporen van de oude inheemse bevolking die de regio bewoonde. Daar hebben we tijd om over de voetgangersbrug te lopen van waaruit we foto's kunnen maken en kunnen genieten van het gevoel aan het einde van de wereld te zijn. Vanaf deze plek, het einde van Nationale Route nr. 3, beginnen we aan onze terugkeer naar de stad Ushuaia.

Ushuaia: met catamaran naar Beaglekanaal & Isla de Los Lobos

4. Ushuaia: met catamaran naar Beaglekanaal & Isla de Los Lobos

Je begint de tour in de lokale toeristenhaven aan boord van een moderne en comfortabele boot. Van daaruit steek je de brede Baai van Ushuaia over totdat je via Paso Chico bij het Beaglekanaal aankomt. Vervolgens navigeer je rond het Vogeleiland, waar je de verschillende soorten zeevogels van Vuurland kunt zien, zoals jagers, wenkbrauwalbatrossen, Tachyeres-eenden en verschillende soorten zeemeeuwen. Vervolgens ga je naar het Zeeleeuweneiland, La Isla de los Lobos, wat ook tot de Bridges-archipel behoort en door twee verschillende soorten zeeleeuwen wordt bewoond. Je komt aan bij vuurtoren  Les Eclaireurs  (De Stralers) , waar je meerdere aalscholverkoloniën vindt. Hier hoor je ook het verhaal van de ondergang van de SS Monte Cervantes in 1930. Hierna daal je af naar  Puerto Karelo om authentieke conchero's van het Yamana-volk te zien. Hier geniet je van een begeleide wandeling van ongeveer 20 minuten die eindigt bij een uitzichtpunt waar je fantastische foto's kunt maken. Op de terugreis kun je het prachtige uitzicht op de omliggende bergen en de weelderige vegetatie rondom Ushuaia bewonderen.

Vanuit Ushuaia: Penguin Watching Tour per catamaran

5. Vanuit Ushuaia: Penguin Watching Tour per catamaran

Klim aan boord van een catamaran in de toeristische haven van Ushuaia en reis naar het centrum van het Beaglekanaal voor een panoramisch uitzicht op de kust en de wildernis van Patagonië. Ervaar een van 's werelds meest afgelegen regio's vanuit een ander perspectief en bewonder de belangrijkste gebouwen van Ushuaia, zoals het Maritiem Museum in de voormalige gevangenis. Ontdek de site van het End of the World Museum en bekijk het industriegebied van de stad. Krijg een adembenemend uitzicht op de bergen Olivia en Cinco Hermanos op de achtergrond. Vaar vervolgens naar het zuidwesten bij uw nadering van Isla de los Lobos en geniet van het uitzicht op de zeeleeuwen in hun permanente natuurlijke habitat. Bezoek vervolgens een eiland waar Magellanic Cormorants en Imperial Cormorants gaan broeden. Ga verder naar de vuurtoren Les Eclaireurs in de gelijknamige archipel. Als je het verste punt van je reis hebt bereikt, ga je op zoek naar het wrak van het passagiersschip SS Monte Cervantes dat in 1930 in de afgelegen wateren zonk. Zodra je Martillo Island bereikt, besteed je wat tijd aan het bekijken en fotograferen van de pinguïns terwijl je luistert naar het verhaal van je gids over hun biologie en gedrag. Na terugkeer in de haven brengen we je terug naar je hotel in het centrum van Ushuaia.

Ushuaia: schilderachtige helikoptervlucht

6. Ushuaia: schilderachtige helikoptervlucht

Geniet van de adembenemende schoonheid van de bergen, eilanden, gletsjers, stad en haven. Je hebt de keuze uit 3 verschillende tours: Ushuaia Scenic Tour (7 min): Deze vlucht geeft je een prachtig uitzicht over de stad, Golondrina Bay, Susana Mount, Martial Glacier, Presidio en de haven en baai van Ushuaia. Emerald Lagoon (15 min): Vlieg over de stad Ushuaia en krijg een duidelijk zicht op Olivia Mountain. Vanaf daar gaat u verder naar de Cinco Hermanos-berg, de veengebieden van de Carbajal-vallei, de Tierra Mayor-vallei, de Emerald-lagune en eindigt bij de baai van Ushuaia. Landing in de Andes (30 min): Vlieg over Ushuaia en ga dan naar het oosten om de top van Olivia Mountain van bijna 4350 voet te zien. Je wordt door de Carbajal-vallei met zijn imposante veengebieden gereden totdat je de Esmeralda-lagune bereikt, een hoge berglagune. Nadat je rond de bergen bent gevlogen, kom je bij een stopplaats, waar je de meest dramatische uitzichten krijgt vanuit Ushuaia en het Andesgebergte. Maak je klaar om te proosten met champagne op de top van een berg.

Vanuit Ushuaia: Tierra del Fuego Emerald Lagoon Trekking Tour

7. Vanuit Ushuaia: Tierra del Fuego Emerald Lagoon Trekking Tour

Laat je ophalen bij je hotel en naar het startpunt van de wandeling brengen, ongeveer 20 minuten van de stad Ushuaia. Voordat u aan de activiteit begint, krijgt u wandelstokken, indien nodig stijgijzers en een lunchpakket. De wandeling doorkruist bossen en twee verschillende valleien en volgt de rivier de Esmeralda naar de bron. Na vijf kilometer lopen en ongeveer 250 meter oneffenheden bereik je de Laguna Esmeralda waar je een pauze neemt voor de lunch en een kopje thee of koffie. U keert terug via hetzelfde pad naar het begin van de weg, waar een minibus klaarstaat om u terug te brengen naar uw hotel. Alle activiteiten worden uitgevoerd met de hulp van een professionele gids

Ushuaia: privétour Nationaal park Tierra del Fuego

8. Ushuaia: privétour Nationaal park Tierra del Fuego

Begin de dag met het ophalen van je hotel in Ushuaia. Eenmaal in de auto rijd je naar het westen in de richting van het Nationaal Park. Terwijl je de stad Ushuaia verlaat, heb je een mooi uitzicht op het Beaglekanaal en het Andesgebergte. Na 20 minuten rijd je langs de historische en prachtige Pipo River Valley, waar de gevangenen van de oude strafkolonie van Ushuaia meer dan 50 jaar lang hout aan het oogsten waren met behulp van een smalspoortrein. Op slechts 10 kilometer (6 mijl) van Ushuaia, vind je de beroemde trein "The End of the World", een reconstructie van de oude trein van de gevangenis en waar je enige tijd zult besteden aan het ontdekken van deze prachtige attractie. Dan is het tijd om het park binnen te gaan, hetzij met de auto of met de trein (rit van een uur). Eenmaal in het nationale park ga je ongeveer 25 minuten verder naar het westen om het einde aan de kust van Lapataia Bay te bereiken. Deze prachtige baai van het Beagle Channel heeft een grote symbolische waarde omdat het einde van route 3 ook het zuidelijke einde van de Pan-American Highway is. Na enige tijd te hebben gewandeld en de kust van de baai te hebben ontdekt en foto's te hebben gemaakt, zit er niets anders op dan de andere kant op te rijden. Vertrekkend vanaf het einde van de Pan-American Highway, ga je naar het prachtige Roca-meer, dat meer dan 10.000 jaar lang is uitgehouwen en gevormd door de werking van gletsjers. Na het genieten van een kopje thee of koffie met het geweldige scenario dat dit meer biedt, ga je naar het oosten op route 3, dichter bij de stad. Maar voordat je het park verlaat, bereik je opnieuw de kust van het Beaglekanaal om deze keer Zaratiegui Bay te bezoeken. Deze prachtige baai met een magnifiek landschap herbergt een speciaal sub-Antarctisch groenblijvend bos en het typische "Einde van de Wereld" postkantoor. In dit gezellige en traditionele postkantoor kun je je paspoort stempelen met speciale stempels en ook ansichtkaarten versturen vanuit het uiterste puntje van Amerika naar waar ook ter wereld. Vanaf hier keert u terug naar Ushuaia, dat op 20 minuten rijden van deze baai ligt.

Ushuaia: Tierra del Fuego National Park Tour met lunch

9. Ushuaia: Tierra del Fuego National Park Tour met lunch

Begin de dag met een pick-up van je hotel rond 8 uur en ga naar het Tierra del Fuego National Park, waar je de meest relevante sites bezoekt met prioriteit voor de natuurlijke attracties, weg van de toeristische locaties. Wandel over korte paden met een lage moeilijkheidsgraad en haal het meeste uit je tijd met wat deskundige informatie van je gids met veel aandacht voor detail. Bekijk alle populaire panoramische bezienswaardigheden in het nationale park en bezoek Ensenada Bay, Aalscholver archipel en, natuurlijk, Lapataia Bay, het einde van alle wegen in Zuid-Amerika. Je ziet ook de rivieren en lagunes in het nationale park, inclusief Acigami Lake, waar de lunch wordt geserveerd in een rustige omgeving met drankjes. Geniet van het eten, het bedrijf en de omgeving voordat je rond 14.30 uur terugkeert naar de stad.

Ushuaia: Gable Island en pinguïnkolonie met kanoën

10. Ushuaia: Gable Island en pinguïnkolonie met kanoën

Doe mee met deze actieve excursie om deel te nemen aan de meest uitgebreide dagtour door Tierra del Fuego. Bezoek naast Gable Island ook de Harberton Ranch en de pinguïnkolonie op Martillo Island. Verlaat Ushuaia naar het oosten tot je aankomt bij de Lasifashaj-rivier. Daar zullen de voorbereidingen beginnen om opblaasbare kano's langs de rivier en het Beaglekanaal te peddelen. U krijgt rubberen laarzen, broeken en reddingsvesten om stroomafwaarts en naar de zee in het Beaglekanaal te peddelen. Aan zee ziet u wilde dieren, waaronder een verscheidenheid aan zeevogels en misschien zelfs enkele zeeleeuwen. Kom dan aan bij de Harberton Ranch en neem een motorboot richting Isla Martillo. Vanaf de boot kun je pinguïns zien op hun broedplaats. Ga verder op je motorboot naar de belangrijkste attractie van de dag, het enorme Gable Island, waar een warme lunch op je wacht met Patagonische wijn, frisdranken en mineraalwater. Wandel vervolgens om dit prachtige eiland te verkennen langs beverdammen, door het bos en langs de zeekust totdat je de boot bereikt die je terugbrengt naar Puerto Harberton. Neem vervolgens de bus naar Ushuaia.

Beschikbare activiteiten

  • Avonturen
  • Wateractiviteiten
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Meerdaagse tours
  • Andere belevenissen
25 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Ushuaia

Wil je alle activiteiten in Ushuaia ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ushuaia

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 761 beoordelingen

Alles was heel goed, we hadden een probleem met de dag van onze excursie en ze hebben het zonder problemen opgelost, ze waren te allen tijde betrokken, ze communiceerden regelmatig met ons om de dag te veranderen en we danken hen hartelijk.

Hadden het geluk om buiten het seizoen walvissen te spotten. Verder 3 leuke stops gemaakt voor ander zeeleven. Je komt heel dicht bij de dieren.

Vreedzame reis met tijd voor alles om uit te rusten, te genieten van het landschap en geweldige foto's te maken

Een goed georganiseerde rondreis, zonder haast en je in alle rust laten genieten van alles.

Prachtige tocht over Beagle kanaal. Veel dieren gezien.