Ushuaia
Tours

Onze aanbevelingen voor Ushuaia

Ushuaia: met catamaran naar Beaglekanaal & Isla de Los Lobos

Ushuaia: met catamaran naar Beaglekanaal & Isla de Los Lobos

Je begint de tour in de lokale toeristenhaven aan boord van een moderne en comfortabele boot. Van daaruit steek je de brede Baai van Ushuaia over totdat je via Paso Chico bij het Beaglekanaal aankomt. Vervolgens navigeer je rond het Vogeleiland, waar je de verschillende soorten zeevogels van Vuurland kunt zien, zoals jagers, wenkbrauwalbatrossen, Tachyeres-eenden en verschillende soorten zeemeeuwen. Vervolgens ga je naar het Zeeleeuweneiland, La Isla de los Lobos, wat ook tot de Bridges-archipel behoort en door twee verschillende soorten zeeleeuwen wordt bewoond. Je komt aan bij vuurtoren  Les Eclaireurs  (De Stralers) , waar je meerdere aalscholverkoloniën vindt. Hier hoor je ook het verhaal van de ondergang van de SS Monte Cervantes in 1930. Hierna daal je af naar  Puerto Karelo om authentieke conchero's van het Yamana-volk te zien. Hier geniet je van een begeleide wandeling van ongeveer 20 minuten die eindigt bij een uitzichtpunt waar je fantastische foto's kunt maken. Op de terugreis kun je het prachtige uitzicht op de omliggende bergen en de weelderige vegetatie rondom Ushuaia bewonderen.

Ushuaia: pinguïns kijken met een catamaran

Ushuaia: pinguïns kijken met een catamaran

Je begint de tour in de lokale toeristenhaven aan boord van een moderne en comfortabele boot. Van daaruit steek je de brede Baai van Ushuaia over totdat je via Paso Chico bij het Beaglekanaal aankomt. Vervolgens navigeer je rond het Vogeleiland, waar je de verschillende soorten zeevogels van Vuurland kunt zien, zoals jagers, wenkbrauwalbatrossen, Tachyeres-eenden en verschillende soorten zeemeeuwen. Vervolgens ga je naar het Zeeleeuweneiland, La Isla de los Lobos, wat ook tot de Bridges-archipel behoort en door twee verschillende soorten zeeleeuwen wordt bewoond. Je komt aan bij vuurtoren Les Eclaireurs (De Stralers) , waar je meerdere aalscholverkoloniën vindt. Je hoort het verhaal van het zinken van de SS Monte Cervantes in 1930. Daarna vaar je in oostelijke richting naar de prachtige landschappen van het Beaglekanaal dat omgeven wordt door prachtige bergketens. Bewonder Puerto Almanza aan de Argentijnse kust en marinebasis Puerto Williams aan de Chileense kust. Daarna ga je naar het Martillo-eiland, ook bekend als het Pinguïn-eiland, waar je de mogelijkheid krijgt om een kolonie magelhaenpinguïns en ezelspinguïns te bekijken in hun natuurlijke leefomgeving. Dan vaar je terug naar de pier, waar je tour eindigt. 

Ushuaia: Trein naar het einde van de wereld & Vuurlandpark

Ushuaia: Trein naar het einde van de wereld & Vuurlandpark

Bezoek het nationale park Tierra del Fuego en maak een ritje met de End of the World-trein. Geniet van het comfort van vervoer vanuit je hotel in Ushuaia en geniet van het ongelooflijke uitzicht terwijl je de geschiedenis van het park leert kennen. Vertrek vanuit Ushuaia en ga richting Tierra del Fuego National Park. Onderweg kunt u genieten van het prachtige uitzicht op meren, lagunes en rivieren terwijl u langs Nationale Route 3 reist. Bewonder panoramische uitzichten op het Beaglekanaal, het schiereiland Ushuaia en de archipels Bridges, Willie en Les Eclaireurs . Kom aan bij het einde van het wereldstation. Stap hier in de trein om de laatste 7 km af te leggen van de oorspronkelijke 25 km die de gevangenen 100 jaar geleden aflegden en laat u betoveren door het buitengewone landschap. Zoek in de baai van Lapataia weekdieren, mosselen en sporen van de oude inheemse mensen die in de regio woonden. Loop over de voetgangersbrug en waan je aan het einde van de wereld. Vanaf hier, aan het einde van Nationale Route nr. 3, begint uw terugkeer naar Ushuaia.

Ushuaia: tour van een halve dag door het Nationaal Park Tierra del Fuego

Ushuaia: tour van een halve dag door het Nationaal Park Tierra del Fuego

Genieten van de natuur, de stilte, het geluid van de fladderende vogels, het water, de bomen, de verhalen die worden verteld en nog veel meer zijn de sensaties die je een halve dag lang zult beleven in dit indrukwekkende natuurlijke en historische monument. Je avontuur begint vanaf het hotel op weg naar de ingang van het Tierra del Fuego National Park langs National Route No. 3 met een minibus. We rijden het park binnen en zijn verrukt over de landschappen van lengas en kersen. We wandelen over een interpretatief pad onder begeleiding van onze prachtige gidsen, die veel weten over de plek en zijn hoekjes en gaatjes. Van daaruit gaan we naar het meer van Roca - Errazuriz om te genieten van het water en de bijzonderheid ervan, het omringende bos dat bestaat uit exemplaren van meer dan 300 jaar oud en de grenzen met Chili. Vlakbij bevindt zich het Alakush Visitor Center, waar we de interpretatieruimte over de fauna, flora en zoölogie van de plek bezoeken; en de tentoonstelling over de menselijke bezetting van het park (waaronder de Yámanas, de eerste pioniers en de houtzagerijen). Voordat we ons avontuur voortzetten, nemen we even de tijd om te ontspannen met prachtige uitzichten. Na de pauze zijn we klaar om verder te gaan met het verbinden van paden tot we het einde van National Route 3 in Bahía Lapataia bereiken. Dan maken we een stop in Ensenada Zaratiegui waar we het meest zuidelijke postkantoor zullen vinden en we zullen een kort pad bewandelen dat ons in staat stelt om de rotsformaties en het bos dat tot aan de zeegrens valt te waarderen. Deze ervaring duurt ongeveer vier uur, maar door weersomstandigheden en/of externe variabelen kan het tot vijf uur duren. We eindigen ons avontuur met het gevoel deel te hebben uitgemaakt van de geschiedenis en de natuur van ons eiland (inclusief trein). BELANGRIJKE OPMERKING: De volgorde en ophaaltijden van de tochten kunnen variëren. In dat geval brengen we je van tevoren op de hoogte.

Vanuit Ushuaia: trektocht door de Emerald Lagoon in Tierra del Fuego

Vanuit Ushuaia: trektocht door de Emerald Lagoon in Tierra del Fuego

Om veiligheidsredenen zijn voor deze activiteit trektochten en bergkleding nodig. Als je niet over de juiste kleding beschikt, kun je deze huren. Je wordt opgehaald bij je hotel en naar het startpunt van de wandeling gebracht, op ongeveer 20 minuten van de stad Ushuaia. Voordat je aan de activiteit begint, krijg je trektochten met stokken, stijgijzers indien nodig en een lunchpakket. De wandeling doorkruist bossen en twee verschillende valleien en volgt de Esmeralda rivier tot aan de bron. Na vijf kilometer wandelen en ongeveer 250 meter oneffenheden bereik je de Laguna Esmeralda waar je een pauze neemt voor de lunch en een kopje thee of koffie. De terugweg gaat via hetzelfde pad naar de voet van de weg waar een minibusje klaarstaat om je terug te brengen naar je hotel. Alle activiteiten worden uitgevoerd onder begeleiding van een professionele gids.

Ushuaia: National Park en Beagle Channel Tour met trein

Ushuaia: National Park en Beagle Channel Tour met trein

Genieten van de natuur, de stilte, het geluid van de fladderende vogels, het water, de bomen, de verhalen die worden verteld en nog veel meer zijn de sensaties die je een halve dag lang zult beleven in dit indrukwekkende natuurlijke en historische monument. Je avontuur begint vanaf het hotel op weg naar de ingang van het Tierra del Fuego National Park langs National Route No. 3 met een minibus. We rijden het park binnen en zijn verrukt over de landschappen van lengas en kersen. We wandelen over een interpretatief pad onder begeleiding van onze prachtige gidsen, die veel weten over de plek en zijn hoekjes en gaatjes. Van daaruit gaan we naar het meer van Roca - Errazuriz om te genieten van het water en de bijzonderheid ervan, het omringende bos dat bestaat uit exemplaren van meer dan 300 jaar oud en de grenzen met Chili. Vlakbij bevindt zich het Alakush Visitor Center, waar we de interpretatieruimte over de fauna, flora en zoölogie van de plek bezoeken; en de tentoonstelling over de menselijke bezetting van het park (waaronder de Yámanas, de eerste pioniers en de houtzagerijen). Voordat we ons avontuur voortzetten, nemen we even de tijd om te ontspannen met prachtige uitzichten. Na de pauze zijn we klaar om verder te gaan met het verbinden van paden tot we het einde van National Route 3 in Bahía Lapataia bereiken. Dan maken we een stop in Ensenada Zaratiegui waar we het meest zuidelijke postkantoor zullen vinden en we zullen een kort pad bewandelen dat ons in staat stelt om de rotsformaties en het bos dat tot aan de zeegrens valt te waarderen. Deze ervaring duurt ongeveer vier uur, maar door weersomstandigheden en/of externe variabelen kan het tot vijf uur duren. We eindigen ons avontuur met het gevoel deel te hebben uitgemaakt van de geschiedenis en de natuur van ons eiland. (Trein inbegrepen in de reis). Als we terug zijn in de stad, zetten we je af bij de haven zodat je je zeiltocht kunt maken.

Ushuaia: Beaglekanaal, Zeehondeneiland & Bruggen Eilanden Tour

Ushuaia: Beaglekanaal, Zeehondeneiland & Bruggen Eilanden Tour

We beginnen de navigatie vanaf de toeristische pier van onze stad, in de richting van het Beaglekanaal, terwijl we genieten terwijl we weggaan van het panoramische uitzicht op de kust van Ushuaia, waarbij we de belangrijkste gebouwen spotten, het Maritiem Museum (voormalige gevangenis), de Museum van Fin del Mundo, het industriegebied en de bergen Olivia en Cinco Hermanos. We gaan naar de Bridges Islands waar we onze stop en afdaling maken op Karelo Island. Het is belangrijk op te merken dat de wandeling die tijdens dit bezoek wordt gedaan niet moeilijk is en voor iedereen toegankelijk is. We varen naar het zuidwesten en naderen het eiland Los Lobos, waar we vanaf de boot kunnen genieten van het uitzicht op exemplaren van zeeleeuwen, terwijl we hun permanente leefgebied observeren, in een prachtige omgeving. We vervolgen de navigatie en gaan richting het eiland Los Pájaros, het leefgebied van Magelhaense aalscholvers en keizerlijke aalscholvers en een bevoorrechte sector om exemplaren van zeevogels te spotten. We gaan verder naar de vuurtoren Les Eclaireurs, in de gelijknamige archipel, waar de Monte Cervantes in 1930 schipbreuk leed. De terugkeer gaat via de Paso Chico, waarbij we de Túnel- en Fique-ranches zien, we keren terug naar Ushuaia, met uitzicht op de imposante structuur die Monte Martial en de gelijknamige gletsjer de stad geven.

Ushuaia: Treinrit naar het einde van de wereld & Tierra del Fuego Park

Ushuaia: Treinrit naar het einde van de wereld & Tierra del Fuego Park

We nemen de trein bij het End of the World Station. Aan boord van de trein kun je het verhaal horen van de gevangenen die dagelijks hout kwamen kappen in dit gebied, en genieten van prachtige landschappen, bestaande uit de zigzaggende Pipo rivier, de La Macarena waterval, het bomenkerkhof en het majestueuze woud van lengas Op deze manier bezoek je een ontoegankelijk deel van het Tierra del Fuego National Park, waar je kunt genieten van deze ervaring aan boord van een vintage spoorweg, met stoomlocomotieven en elegante wagons met grote ramen en een individueel audiosysteem, dat de mogelijkheid biedt om naar het verhaal te luisteren in 7 verschillende talen, zodat je niet alleen de omringende natuur kunt waarderen, maar ook een belangrijk deel van de geschiedenis van Ushuaia kunt leren kennen. De trein doorkruist de Cañadón del Toro en steekt de Pipo rivier over via de zogenaamde Puente Quemado, waar de houten overblijfselen van de oude brug zich onder de nieuwe sporen bevinden. Als je de brug oversteekt, kom je bij de eerste halte; La Macarena Station, en kun je ook de veranderende Pipo rivier zien, een typische rivier gevormd door smeltwater, die afdaalt uit de bergen en uitmondt in het Beagle Kanaal. Eenmaal weer aan boord van de trein gaat de reis verder naar het station van het Nationaal Park, met uitzicht op het prachtige landschap dat wordt geboden door bergen en valleien in de buurt van de grens. Aan boord van elke training zullen onze gidsen, toeristische professionals, je alles kunnen vertellen over de geschiedenis van de originele gevangenentrein en over de verschillende geografische kenmerken van flora en fauna en wat er tijdens de tocht te zien is, mocht je hierover twijfels hebben. Aangekomen bij het Nationaal Park Station, onze laatste stop, zal je gids op je wachten om je bezoek aan het Nationaal Park Tierra del Fuego voort te zetten. Het nationale park is het meest zuidelijke beschermde gebied in Argentinië. Het is het enige met zeekusten en bergen. Tijdens deze tocht bezoeken we de Pipo rivier, Monte Susana, het Acigami meer, het Alacush bezoekerscentrum, Laguna Verde en de Lapataia baai waar het Pan-Amerikaanse routesysteem eindigt. We maken afdalingen om foto's te maken en een wandeling van ongeveer 30 minuten die afhankelijk is van de weersomstandigheden. De topografie van het park is zeer gevarieerd en bestaat uit een opeenvolging van steile bergen, rivieren, valleien en meren tot aan de kust van het Beaglekanaal. Het hele jaar door kun je het subantarctische woud bewonderen. Het meest voorkomende zoogdier is de Fuegiaanse rode vos. Door de verscheidenheid aan mariene en bergachtige omgevingen leven hier vogelsoorten, van de cachaña, de reuzenspecht, de pijlstaart en de Patagonische lijster, tot de caranca cauqué, symbool van het Nationaal Park. Aan het einde van de excursie keren we vanuit het Nationaal Park terug naar Ushuaia in een gedeelde transfer.

Vanuit Ushuaia: Catamarantocht door het Beaglekanaal

Vanuit Ushuaia: Catamarantocht door het Beaglekanaal

Stap in Ushuaia aan boord van een comfortabele boot en vaar naar het uitdagende Beaglekanaal, de ijzige wateren ten zuiden van de Straat van Magellan. Vaar vanaf de toeristische pier langs de brede baai van Ushuaia, voor een prachtig uitzicht op de stad Ushuaia die wordt omringd door het Andesgebergte. Vaar rond het Vogeleiland waar je Skúas, de Zwarte Albatros, Stoomeenden, Cauquenes, Kokmeeuwen en Grijze Meeuwen kunt zien. Reis rond het Zeeleeuweneiland waar twee soorten zeeleeuwen leven. Beide eilanden behoren tot de Bridges archipel. Kom aan bij de vuurtoren Les Eclaireurs die ook wel "de vuurtoren van het einde van de wereld" wordt genoemd. Ga op zoek naar de kolonies keizerlijk aalscholvers en pinguïnachtige Rocky Cormorants terwijl je luistert naar het verhaal over hoe de SS Monte Cervantes zonk in 1930. Aan het einde van de reis kun je genieten van het uitzicht op de natuurlijke landschappen rond de stad Ushuaia voordat je terugkeert naar je eindpunt.

Ushuaia: panoramische stadstreintour

Ushuaia: panoramische stadstreintour

Maak een treinreis door de straten, landschappen en verhalen van de meest zuidelijke stad ter wereld. Reis 1 uur door Ushuaia en bezoek de buurten van begin tot eind. Stop bij twee panoramische scènes om de stad te observeren en te fotograferen, kijkend naar de berg en vanaf de berg, en verwonder je over deze onvergetelijke blikken op het einde van de wereld. Ontdek tijdens deze onmisbare tour de geschiedenis van een verontrustende, mooie en unieke stad, die zijn heden dankt aan elk van de toeristen die het elk jaar bezoeken, van over de hele wereld. Luister naar interessante feiten en verhalen over alle plaatsen die je ziet met een handige audiogids, beschikbaar in het Spaans en Engels, en geniet van het maken van foto's bij de twee haltes: Missión Barra (de eerste stad van Ushuaia) en het uitkijkpunt Beagle Channel.

Alle activiteiten

101 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Ushuaia

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Ushuaia?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Bekijk alle dagtochten en excursies vanuit Ushuaia op GetYourGuide

Wat zijn de betaalbaarste activiteiten van Ushuaia

Dit zijn de meest budgetvriendelijke activiteiten:

Bekijk de voordeligste activiteiten van Ushuaia op GetYourGuide

Wat zijn de populairste musea en tentoonstellingen van Ushuaia?

Dit zijn de populairste musea en tentoonstellingen:

Bekijk de beste musea en tentoonstellingen van Ushuaia op GetYourGuide

Topattracties in Ushuaia

Activiteiten in Ushuaia

Rondleidingen in Argentinië

Wat te doen in Argentinië

Andere activiteiten in Ushuaia

Wil je alle activiteiten in Ushuaia bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.