Kies data
Dingen om te doen

Utah

Utah: De beste dingen die je niet wil missen

East Zion: Crimson Slot Canyon-verkenning en UTV-tour

1. East Zion: Crimson Slot Canyon-verkenning en UTV-tour

Deze tour begint met een spannende rit in een op maat gemaakte offroad-machine die leidt naar een slotcanyon, die alleen privé toegankelijk is en ver van verharde wegen. Eenmaal bij de monding van de canyon begint de wandeling. De rode kloofmuren strekken zich aan weerszijden uit van meer dan 100 voet hoog, met een opening van slechts 6-10 voet tussen de muren om doorheen te wandelen. Onder leiding van een gids en lokale expert gaat de tour te voet verder door de kloof terwijl je leert over de geschiedenis van de Indiaanse bevolking en geografische informatie. Grote rotsblokken komen vaak voor op de route en vereisen beklimmingen van 3-6 voet met de hulp van de gids. Nadat je de gewenste afstand in de kloof hebt afgelegd en prachtige foto's hebt gemaakt van deze zandsteenformaties, wandel je dezelfde route terug naar het voertuig en keer je terug naar de ontmoetingslocatie.

Moab: dinercruise op de Colorado-rivier met muziek- en lichtshow

2. Moab: dinercruise op de Colorado-rivier met muziek- en lichtshow

Begin de avond aan de oevers van de Colorado-rivier, slechts 2 mijl ten noorden van Moab, Utah. Geniet van een heerlijk diner in Nederlandse stijl met een cowboy-stijl in een eetzaal met uitzicht op het water. Na het diner, klim aan boord van een platbodem en begin aan je rivieravontuur. Een deskundige en vermakelijke gids wijst u op interessante dingen en ontsteekt uw verbeelding. Zodra de duisternis invalt, begint het formele gedeelte van de avond wanneer 40.000 watt natuurlijk licht de kloofwand verlicht. Kijk hoe licht, schaduwen, muziek en verhalen de verhalen over de formatie, schepping en geschiedenis van de canyon tot leven brengen op de muren boven de rivier - zoals geleerd van de vroege kolonisten van het gebied (de katholieke conquistadores, indianen, en Mormoonse pioniers). Deze Sound and Light Show is een niet te missen unieke ervaring en een geweldig einde van een perfecte dag in Moab.

Bryce Canyon National Park: tour van 3 uur

3. Bryce Canyon National Park: tour van 3 uur

Je reis begint in Fairyland Canyon met een korte wandeling. Zie ongelooflijke geologische formaties en krijg de kans om een Bristlecone Pine Tree, een van de oudste levende organismen in de wereld, te zien. Van daar ga je naar het centrum van Bryce Canyon National Park, waar je de Natural Bridge ziet en een plateau dat zich uitstrekt tot de noordelijke rand van de Grand Canyon. Bezoek de kathedraal en zie conglomeraten voordat je naar Inspiration Point wordt gebracht om de Hoodoo's te zien. Na nog een korte wandeling bij Inspiration Point gaat de tour verder naar Wall Street. Hier heb je zicht op de zogenoemde Silent City, Thor's Hammer, de Great Serpent, en Queen Victoria. Onderweg leert je gids je over de flora, fauna, geschiedenis, en natuurlijk de geologie van dit National Park.

Monument Valley: schilderachtige rondleiding van 2,5 uur

4. Monument Valley: schilderachtige rondleiding van 2,5 uur

Betreed het achterland van Monument Valley en bezoek de populaire bogen, woningen en rotstekeningen gemaakt door het oude Anasazi-volk. Stop eerst om de slapende draak met wolken erboven te bewonderen, gevolgd door het hoofd van de chef met zijn muts van veren. Ga verder en verken de traditionele woning van de Navajo-bevolking die bekend staat als hogans. Bewonder de ronde, kegelvormige en veelzijdige structuren. Met of zonder interne palen, ze werden gebouwd met hout of stenen muur en vol met aarde of schors. Voor een tuinhuis is de deur op het oosten gericht om de rijzende zon te verwelkomen voor rijkdom en geluk. Je gids geeft informatie en een korte demonstratie van de Navajo-bevolking en hun levensstijl. Bewaar het beste voor het laatst en verwonder je over een boog die een traditionele hogan repliceert met een arendsoog dat naar je kijkt. Neem een panoramisch uitzicht op het Oog van de Zon, een prachtig gevormd oog waar zonnestralen doorheen stralen. De laatste is het Ear of the Wind, dat tegen een steile zandduin staat en als je ernaartoe loopt, zul je waarschijnlijk het souvenir van Monument Valley mee naar huis nemen: zand in je schoenen.

Moab: Hell's Revenge 4WD Off-Road Tour door Kawasaki UTV

5. Moab: Hell's Revenge 4WD Off-Road Tour door Kawasaki UTV

Klim aan boord van een Kawasaki UTV (Utility Terrain Vehicle) voor een adrenalinestoot op de Hell's Revenge Trail of Moab. Bestuur een gespecialiseerd 4WD-voertuig, met het vertrouwen dat u een professionele gids volgt. Hell's Revenge is als een langzaam bewegende achtbaan; behalve dat het op slickrock staat! Rijd over versteende rotsbergen die op zandduinen lijken. Hoewel het bekend staat als 'slickrock', is het eigenlijk zo korrelig als schuurpapier; en in tegenstelling tot al het andere dat je eerder hebt meegemaakt. Onderweg stop je voor een panoramisch uitzicht vanaf de Colorado River Overlook en zie je authentieke dinosaurussporen. Reis in konvooien van niet meer dan 5 voertuigen voor een meer intieme en persoonlijke ervaring. Iedereen ouder dan 21 jaar kan een van de buggy's besturen als ze een geldig rijbewijs hebben en comfortabel kunnen rijden op terrein met steile hellingen en kliffen. Elk voertuig is geschikt voor maximaal 4 personen.

Monument Valley: tour van 2,5 uur met toegang tot achterland

6. Monument Valley: tour van 2,5 uur met toegang tot achterland

Zie alle bezienswaardigheden van Monument Valley tijdens een 2,5 uur durende tour met een kleine groep, geleid door een lokale gids. Geniet van een exclusief bezoek aan het achterland van de vallei, wat alleen toegankelijk is met een Navajo-gids. Bezoek zandstenen bogen en beroemde monumenten zoals de Three Sisters John Ford Point, Moccasin Arch, de Totempaal, de Big Hogan, Sun's Eye, North Window en Sleeping Dragon. Stop bij West en East Mitten Buttes en neem de perfecte foto van deze iconische bezienswaardigheid. Vergaap je aan spectaculaire panorama's. Bewonder natuurlijke structuren die je sprakeloos maken. Dompel jezelf onder in de lokale Navajo-cultuur. Kom alles te weten over de geschiedenis van deze ongelooflijke plek. Bezoek een Navajo Hogan, een traditioneel Navajo-huis. Bekijk een tapijtweefdemonstratie. Geniet van een ceremonieel muziekoptreden, uitgevoerd door je gids.

Oljato-Monument Valley: 3 uur durende zonsondergangtour met Navajo-gids

7. Oljato-Monument Valley: 3 uur durende zonsondergangtour met Navajo-gids

Geniet van deze kleine groepstour door Monument Valley en ontdek de adembenemende monumenten die je hebt gezien op foto's en westerse films. Bekijk de beroemde West en East Mitten Buttes, John Ford Point, de Three Sisters, Moccasin Arch, de totempaal en meer. Reis met een openluchtvoertuig in safaristijl of met een gesloten busje bij koud of warm weer. Je gids zal veel interessante feiten over de Monument Valley met je delen. Je bezoekt zelfs het achterland van de vallei, dat je niet alleen kunt bezoeken. Leer veel interessante feiten over de Navajo-cultuur en bezoek een Navajo Hogan, een traditioneel Navajo-huis met een bonuskans om een tapijtweefdemonstratie te zien (afhankelijk van het weer en andere omstandigheden) en om te genieten van een ceremonieel muzikaal optreden van je gids.

Van Moab: 4x4-autorit door Arches National Park van een halve dag

8. Van Moab: 4x4-autorit door Arches National Park van een halve dag

Nadat je bent opgehaald in Moab, begint je off-road 4x4-tour door Arches National Park in de buurt van Doc Williams Point. Beklim een steile, korte rotswand in je voertuig en steek dan een vallei door door zandstenen vinnen en duinen. Passeer de beroemde 30 meter brede Tower Arch en de Eye of the Whale Arch. Zie de Marching Men, een groep van 7 torens in een rij.   Stop op een paar geweldige plekken om geweldige foto's te maken en geniet van een paar korte wandelingen tijdens de tour. Leer meer over de vorming van de rode rotsen, adem de frisse lucht in en geniet van de stilte terwijl je de schilderachtige uitzichten bewondert. Verlaat via een oud cowboypad en zie dinosaurussporen op je weg terug naar Moab, waar je wordt afgezet bij je accommodatie.

Monument Valley: 3,5 uur durende uitgebreide tour en toegang tot het achterland

9. Monument Valley: 3,5 uur durende uitgebreide tour en toegang tot het achterland

Trakteer uzelf op een 3,5 uur durende tour door Monument Valley met voldoende tijd bij elke stop om de perfecte foto te maken en te genieten van het uitzicht. Deze tour is ideaal voor fotografen en bezoekers die extra tijd willen om de omgeving te verkennen en meer te leren. Naast de belangrijkste monumenten zoals Mitten View, Three Sisters, John Ford Point, Sleeping Dragon, Traditional Hogan, The Big Hogan, Moccasin Arch, Sun's Eye, Totem Pole, North Window, Artist Point, zie je de schilderachtige Ear of the Wind-boog en Anasazi-ruïnes. Het uitzicht op de bezienswaardigheden tijdens deze tour zal je sprakeloos maken. Geniet aan het einde van je tour van een muzikaal optreden van je gids en een bezoek aan een Navajo Hogan, een traditioneel Navajo-huis, waar je veel kunt leren over de geschiedenis van deze ongelooflijke plek.

Van Moab: raftingtrip van een halve dag Colorado River

10. Van Moab: raftingtrip van een halve dag Colorado River

Geniet van een begeleide raftingtour voor alle leeftijden en ervaringsniveaus langs de Colorado-rivier. Vertrek vanuit Moab en breng een halve dag door met het navigeren door stroomversnellingen van klasse 1 of 2 omringd door indrukwekkende rotsformaties. Laat je ophalen in Moab en ontmoet je professionele gids. Kleed je aan met de nodige raftuitrusting en luister naar de veiligheidsinstructies van je gids. Ga dan op een wild avontuur langs de Fisher Towers en het Professor Valley-gedeelte van de rivier. De reis is ongeveer 7 mijl en je zult zeker in een aantal spetterende stroomversnellingen terechtkomen. Selecteer de optie inclusief lunch om tijdens uw tour te genieten van een maaltijd in buffetvorm. Aan het einde van de reis brengt de shuttle je terug naar Moab.

Topactiviteiten

Sitemap Utah

Wil je alle activiteiten in Utah ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Utah

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 4.941 beoordelingen

Deze tour is niet te prijzen. Pasquale is een uitstekende gids, zeer attent en bekwaam. Hij deed er alles aan om iedereen blij te maken met de tour. En zelfs toen het begon te regenen, bedacht hij wat hij de groep moest laten zien als alternatief voor de aangegeven route. Wij zijn zeer tevreden. Het is simpelweg onmogelijk om meer te laten zien in een eendaagse tour. Deze tour is niet te prijzen. Pasquale is een uitstekende gids, zeer attent en bekwaam. Hij deed er alles aan om iedereen blij te maken met de tour. En zelfs toen het begon te regenen, bedacht hij wat hij de groep moest laten zien als alternatief voor de aangegeven route. Wij zijn zeer tevreden. Het is simpelweg onmogelijk om meer te laten zien in een eendaagse tour.

De excursie was geweldig. Tijdens de busrit werden films gedraaid en tussendoor werd er iets uitgelegd. We hadden verschillende stops en kregen zelfs 20% korting bij de souvenirwinkel. Helaas hadden we niet genoeg tijd om te wandelen in Zion National Park. We hadden echter een langere stop bij Bryce Canyon waar we lunchpakketten kregen voor een mooie wandeling met een geweldig uitzicht. De reis was het zeker waard en we zouden het zeker aanraden. Maar als je veel en lang wilt gaan wandelen, moet je de reis zelf plannen.

De reis naar de nationale parken Zion en Bryce Canyon was uitstekend. De rit is lang (13 uur), maar buitengewoon mooi. De bestuurder was deskundig en wees op interessante topografie en landschappen. Er was geen tijd om te wandelen in Zion, maar we gingen wel naar verschillende schilderachtige locaties voor foto's. De reis naar Bryce was langer met tijd om te wandelen. We kregen snacks en water en lunch. Ik raad deze reis ten zeerste aan. De bus was comfortabel.

Het was geweldig, interessant en indrukwekkend. Het geld dubbel en dwars waard.

Fantastische tour en gids. Het geld meer dan waard.