Belevingen in
Utrecht

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Utrecht: De beste dingen die je niet wil missen

Utrecht: stadsrondvaart

1. Utrecht: stadsrondvaart

Zie de hoogtepunten van de middeleeuwse binnenstad van Utrecht tijdens een rondvaart via de Oudegracht. Kom meer te weten over de geschiedenis van de stad terwijl je langs eeuwenoude gebouwen, grachtenpanden, werfkelders en de Domtoren vaart. Wissel je voucher in bij het loket en haal je audiogids op. Daal vervolgens 14 treden af naar de waterkant om aan boord van je boot te gaan. Als je eenmaal lekker zit, vaart de boot langs de Oudegracht. Bewonder het oudste deel van de stad, dat dateert uit de Romeinse tijd. Vervolgens passeer je de Domtoren, de hoogste kerktoren van Nederland. Bewonder andere belangrijke historische gebouwen langs de route. Na een half uur arriveer je bij de Stadsbuitengracht, een voormalig verdedigingswerk. Kom daar meer te weten over de oude bolwerken en kazematten. Maak foto's van het prachtige Zocherpark. Zie vanaf het water het Spoorwegmuseum en Hoog Catharijne, het grootste winkelcentrum van Nederland. Keer terug naar de Oudegracht en kijk hoe mensen zich vermaken op de werven. Probeer de typische werfkelders te spotten. Eenmaal terug op het droge heb je een goed idee van wat je de volgende keer wilt bezoeken.

Utrecht: toegangsticket kasteel en park De Haar

2. Utrecht: toegangsticket kasteel en park De Haar

Duik in de geschiedenis bij het markante kasteel De Haar. Bewonder de middeleeuwse architectuur als een prentenboek, bekijk het weelderige interieur, kom meer te weten over de beroemde gasten die er verbleven en verken het rustgevende terrein. Ontdek een middeleeuwse vesting met torens en wallen, slotgrachten, poorten en ophaalbruggen. Het sprookjesachtige kasteel rijst majestueus op uit een park vol indrukwekkende bomen, oude tuinen en vijvers. Maak een wandeling in de rustgevende parken. Bezoek de rozentuin of de Romeinse tuin. Ontdek de vijvers en grachten en geniet van de vele bruggen, romantische plaatjes en prachtige lanen, die ideaal zijn voor een lange wandeling of picknick.

Utrecht City Game: het Monstermysterie & tour

3. Utrecht City Game: het Monstermysterie & tour

Speel een real-world zoektocht in Utrecht als monsterjager, die de taak krijgt om een ongrijpbaar beest te vinden dat de stad bedreigt. Los de aanwijzingen op die je op je smartphone ontvangt en red de inwoners van Utrecht. Onderweg vind je nieuwe locaties en ontdek je verbazingwekkende verhalen. Na aankoop van het spel ontvang je een toegangscode die je kunt gebruiken in de app. De zoektocht duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur, maar er is geen tijdslimiet. Je kunt het dus op je eigen tempo doen. Je hebt geen gids nodig en hoeft alleen maar de app te downloaden, naar het vertrekpunt te gaan en je bent klaar om de stad op geheel nieuwe wijze te ontdekken. Terwijl je de aanwijzingen oplost, ontdek je talloze nieuwe locaties en verhalen. Dit spel is een van de meest interessante en unieke manieren om de geweldige stad Utrecht te leren kennen, en het is nog leuk ook! Dit is een fantastisch spel voor families en vriendengroepen. Voor grotere groepen kan één persoon toegang voor de hele groep kopen door het aantal personen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Als alternatief kan elke persoon zijn eigen voucher kopen. Je kunt als groep spelen en onderweg samen de aanwijzingen oplossen, of je kunt de groep opsplitsen in kleinere groepen/teams en het opnemen tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en de rest van de groep aan het einde weer ontmoeten.

Utrecht: Zilver Verraad - Stadsverkenningsspel

4. Utrecht: Zilver Verraad - Stadsverkenningsspel

Zilver Betrayal is een van de best beoordeelde stadsspelen van Utrecht. Bereid je voor om raadsels op te lossen, vragen te beantwoorden en verborgen augmented en virtual reality-elementen te ontgrendelen. In slechts 1 uur krijg je een kijkje in de geschiedenis van deze prachtige 900 jaar oude stad. Het verhaal begint als je een hardwerkende huisvader volgt tijdens een typische werkdag in de 17e eeuw. Maar wat begint als een normale dag, neemt al snel een wending. Help erachter te komen wat er aan de hand is en wie verantwoordelijk is voordat het te laat is. Kies ervoor om met 1-3 spelers te spelen of in verschillende kleinere groepen om tegen elkaar te strijden. Je kunt als groep bij elkaar blijven omdat je dezelfde route loopt. Jij bepaalt wanneer je begint en wanneer je pauze neemt. De mix van vrijheid en avontuur maakt dit stadsspel het perfecte uitje tijdens je stedentrip.

Utrecht: privé of openbare wandeltocht buiten de gebaande paden

5. Utrecht: privé of openbare wandeltocht buiten de gebaande paden

Doe mee aan een wandeltocht door Utrecht en zijn iconische Domtoren, kerkhoven, het middeleeuwse stadscentrum en meer. Verken enkele van de mooiste met bomen omzoomde kanalen van Europa met een lokale gids van een meermaals bekroonde touroperator. Ontmoet je gids op het Domplein, het belangrijkste plein van de stad in het hart van het stadscentrum. Begin aan een wandeltocht door het oude stadscentrum met uw privéfeestje of, maximaal 5 andere reizigers als u kiest voor de openbare wandeltocht met kleine groepen. Kom meer te weten over de geschiedenis van de stad die ongeveer 2000 jaar geleden begon toen Utrecht deel uitmaakte van de Limes, de noordgrens van het Romeinse Rijk. Volg de geplaveide straatjes en kerkhoven, die allemaal leiden naar wat al eeuwenlang de belangrijkste verkeersader van de stad is, de 1,5 mijl lange oude gracht of Oudegracht. Bekijk de reeks cafés en restaurants in de buurt. Maak plaats voor de gotische Domkerk die met zijn dominante toren de trots en vreugde van Utrecht is en de laatste stop van je tour. Luister naar interessante verhalen over de gotische St. Martin's Cathedral voordat je afscheid neemt van je gids. Na de rondleiding kun je de 495 treden beklimmen of de lift naar de top van de toren nemen om een geweldig panoramisch uitzicht over de stad te ervaren. Klik nu op 'boek' om zowel de privé als de openbare optie te zien!

Utrecht: toegangsticket kasteeltuinen De Haar

6. Utrecht: toegangsticket kasteeltuinen De Haar

Bezoek de rustgevende aangelegde tuinen van het beroemde Kasteel De Haar. Ontdek de vijvers en grachten en geniet van de vele bruggen, romantische plaatjes en prachtige lanen, die ideaal zijn voor een lange wandeling of picknick. Het kasteelterrein, dat meer dan 55 hectare beslaat, is het verkennen meer dan waard. Loop bijvoorbeeld door rustgevende gebieden als het parkbos en de voormalige menagerie, ideaal voor een prachtige privéwandeling. Je kunt ook andere gedeeltes, zoals het doolhof, het grote hertenkamp, de romantische overdekte brug en de picknickweide, verkennen. En dat alles terwijl je je tussen zo'n 7000 bomen bevindt, waarvan sommige wel 140 jaar oud zijn. Bezoek gebieden als de Romeinse tuin met de Ha Ha-wal of ga naar de Rozentuin, waar elke zomer meer dan 1200 rozen van 79 verschillende soorten prachtig in bloei staan.

Utrecht: een geheime kruistochtstadverkenning telefoonspel

7. Utrecht: een geheime kruistochtstadverkenning telefoonspel

A Secret Crusade is een van de leukste belevenissen in Utrecht! Je lost raadsels op, beantwoordt vragen en ontgrendelt verborgen augmented- en virtual reality-elementen. In ongeveer 1 uur krijg je een kijkje in de geschiedenis van deze prachtige 900 jaar oude stad. Ontdek de mooiste bezienswaardigheden op de meest avontuurlijke manier. Tijdens dit spel volg je het verhaal van paus Adrianus VI. De enige Nederlandse paus in de geschiedenis, stierf in 1523 na slechts één jaar geregeerd te hebben. Zijn dood zou het gevolg zijn van een dodelijke ziekte. Maar dingen zijn niet altijd wat ze lijken... Het spel begint bij Kromme Nieuwgracht 49, Utrecht en eindigt ook vlakbij deze locatie. Pauzes tussen uitdagingen door om wat te drinken of te eten. De mix van vrijheid en avontuur maakt dit stadsverkenningsspel het perfecte uitje tijdens je stedentrip!

Vanuit Amsterdam: privé dagtocht naar de Nederlandse kastelen

8. Vanuit Amsterdam: privé dagtocht naar de Nederlandse kastelen

Laat je ophalen door je professionele gids en ga eerst naar kasteel Muiden. In opdracht van graaf Floris V in 1280 is dit 13e-eeuwse kasteel een van de oudste van Nederland. Het kasteel van Muiden, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een typisch middeleeuws kasteel dat alleen toegankelijk is via ophaalbrug en te zien is in een aantal shows en films in de middeleeuwen. De volgende is Kasteel De Haar, het grootste kasteel van Nederland dat ooit in particulier bezit was van de familie van Zuylen. Leer over de fascinerende geschiedenis van het kasteel terwijl je de tentoonstellingen in het interieur bezoekt, evenals het park en de prachtige tuinen eromheen. Na de tour word je teruggebracht naar je accommodatie.

Rivier de Vecht: dagcruise met lunch

9. Rivier de Vecht: dagcruise met lunch

Begin je reis vanuit je hotel of een centrale locatie naar keuze in Amsterdam. Uw privéfeest wordt met de auto opgehaald en naar de rivier de Vecht gereden om aan boord van een klassieke open boot te springen. Vaar langs de rivier de Vecht, een van de mooiste rivieren van Nederland tijdens deze privétour van een hele dag. Bewonder de iconische bezienswaardigheden van betoverende kastelen, oude ophaalbruggen en 17e-eeuwse rivierlandgoederen. Geniet van een heerlijk 3-gangen diner in een exclusief restaurant, met uitzicht op de rivier. En het mooiste is dat je er bij deze rondleiding op maat voor kunt kiezen om een tussenstop te maken bij een van de musea, molens of een rondleiding door Slot Zuylen te maken. Door de flexibiliteit kan uw feest de bezienswaardigheden zien die u ook wilt. Zorg ervoor dat je je camera meeneemt, want je wilt het maken van geweldige foto's niet missen.

Utrecht: Entreekaart Centraal Museum

10. Utrecht: Entreekaart Centraal Museum

Ontdek kunst, design, mode en stadsgeschiedenis in het Centraal Museum Utrecht, het oudste stadsmuseum van Nederland. Het museum wil je geest verruimen door verschillende perspectieven te bieden op heden en verleden en door speciale evenementen en activiteiten. Dompel jezelf onder in mode terwijl je door exposities loopt die belangrijke kledingstukken van de afgelopen honderd jaar tentoonstellen. Er zijn bekende items te zien van wereldberoemde ontwerpers als Jan Taminiau en Iris van Herpen. Krijg een echt gevoel voor de grafisch ontwerper, beeldend kunstenaar en kinderboekenschrijver Dick Bruna en bekijk zijn getrouw gereconstrueerde studio in het museum. Zijn bekendste creatie is Nijntje. Bewonder het vakkundige kleurgebruik en de intrigerende thema's van de internationaal bekende Caravaggisti-schilders uit Utrecht, waaronder Dirck van Baburen, Gerard van Honthorst en Hendrick ter Brugghen. Bezoek de hedendaagse kunstpodia binnen en buiten het museum met hedendaagse kunstenaars en hun kunstwerken over actuele kwesties in de huidige samenleving. De Expo 10, genaamd 'Utrecht Lokaal', is gewijd aan het presenteren van zowel opwindend nieuw talent als gevestigde kunstenaars uit de stad Utrecht. De designcollectie omvat de bekende (en 's werelds grootste) Rietveld-collectie. Naast de wereldberoemde Rood-Blauwe Stoel kun je een diverse selectie werken van deze veelzijdige ontwerper en architect bekijken. Het Centraal Museum heeft ook een indrukwekkende collectie moderne kunst van 1850 - 1950, met werken van bekende kunstenaars als Gustave Courbet, maar ook Utrechtse kunstenaars als de surrealist Joop Moesman en magisch realist Pyke Koch. Leer meer over de stad Utrecht, met haar rijke historie en gevarieerde bevolking. Er zijn portretten van Utrechters door de eeuwen heen en ook de overblijfselen van een enorme middeleeuwse schuit.

Veelgestelde vragen over Utrecht

Welke topattracties zijn een must-see in Utrecht?

Welke tours in Utrecht nemen aanvullende Covid-19-maatregelen?

Deze belevingen in Utrecht nemen aanvullende Covid-19-maatregelen:

Sitemap Utrecht

Wil je alle activiteiten in Utrecht ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Utrecht

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 101 beoordelingen

Wat een aangename verrassing - een kasteel met een prachtig versierde gracht - een echte traktatie! Zeker een bezoek waard, maar houd er rekening mee dat het een beetje ver weg is en zelfs na een trein en bus moet je nog 1,1 km door het prachtige landschap lopen (ervan uitgaande dat het zonnig is). Ik heb er geen spijt van dat ik ben gegaan en raad het ten zeerste aan. Ik weet niet zeker of ik het had gewaagd als ik had geweten hoe ver het was, dus misschien was het het beste dat ik het niet deed :-) als je met de auto gaat, is er geen probleem. Hield van de beschrijving in elke kamer en leuke activiteiten voor kinderen!

Het kasteel is prachtig! Het is zeker een bezoek waard, ook al ligt het een beetje ver van het centrum van Amsterdam. Omdat we een groep van 4 waren, huurden we een auto en het was supergemakkelijk om er te komen. Het getyourguide-ticket werkte goed en bespaarde ons de wachtrij om kaartjes te kopen.

Zo leer je hoekjes kennen die je anders niet zou hebben gezien. Goede achtergrondinformatie. Was leuk!

Boottocht is zeker aan te bevelen heel leuke captain en mooie omgeving heel veel groen en schoon

Onze kapitein was zeer vriendelijk en gaf een goede uitleg