Belevingen in
Utrecht

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Utrecht: De beste dingen die je niet wil missen

Utrecht: stadsrondvaart

1. Utrecht: stadsrondvaart

Zie de hoogtepunten van de middeleeuwse binnenstad van Utrecht tijdens een rondvaart via de Oudegracht. Kom meer te weten over de geschiedenis van de stad terwijl je langs eeuwenoude gebouwen, grachtenpanden, werfkelders en de Domtoren vaart. Wissel je voucher in bij het loket en haal je audiogids op. Daal vervolgens 14 treden af naar de waterkant om aan boord van je boot te gaan. Als je eenmaal lekker zit, vaart de boot langs de Oudegracht. Bewonder het oudste deel van de stad, dat dateert uit de Romeinse tijd. Vervolgens passeer je de Domtoren, de hoogste kerktoren van Nederland. Bewonder andere belangrijke historische gebouwen langs de route. Na een half uur arriveer je bij de Stadsbuitengracht, een voormalig verdedigingswerk. Kom daar meer te weten over de oude bolwerken en kazematten. Maak foto's van het prachtige Zocherpark. Zie vanaf het water het Spoorwegmuseum en Hoog Catharijne, het grootste winkelcentrum van Nederland. Keer terug naar de Oudegracht en kijk hoe mensen zich vermaken op de werven. Probeer de typische werfkelders te spotten. Eenmaal terug op het droge heb je een goed idee van wat je de volgende keer wilt bezoeken.

...
Utrecht City Game: het Monstermysterie & tour

2. Utrecht City Game: het Monstermysterie & tour

Speel een real-world zoektocht in Utrecht als monsterjager, die de taak krijgt om een ongrijpbaar beest te vinden dat de stad bedreigt. Los de aanwijzingen op die je op je smartphone ontvangt en red de inwoners van Utrecht. Onderweg vind je nieuwe locaties en ontdek je verbazingwekkende verhalen. Na aankoop van het spel ontvang je een toegangscode die je kunt gebruiken in de app. De zoektocht duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur, maar er is geen tijdslimiet. Je kunt het dus op je eigen tempo doen. Je hebt geen gids nodig en hoeft alleen maar de app te downloaden, naar het vertrekpunt te gaan en je bent klaar om de stad op geheel nieuwe wijze te ontdekken. Terwijl je de aanwijzingen oplost, ontdek je talloze nieuwe locaties en verhalen. Dit spel is een van de meest interessante en unieke manieren om de geweldige stad Utrecht te leren kennen, en het is nog leuk ook! Dit is een fantastisch spel voor families en vriendengroepen. Voor grotere groepen kan één persoon toegang voor de hele groep kopen door het aantal personen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Als alternatief kan elke persoon zijn eigen voucher kopen. Je kunt als groep spelen en onderweg samen de aanwijzingen oplossen, of je kunt de groep opsplitsen in kleinere groepen/teams en het opnemen tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en de rest van de groep aan het einde weer ontmoeten.

...
Stadsverkenningsspel: de 7 wonderen van Utrecht

3. Stadsverkenningsspel: de 7 wonderen van Utrecht

Ontdek de fascinerende geschiedenis en attracties van Utrecht terwijl je raadsels in de oude stad oplost. Door deze coming-of-age-queeste op te lossen, word je verliefd op de unieke, charmante sfeer van de stad. Elke aanwijzing leidt je van de ene plek naar de andere met een exacte routebeschrijving, zodat je geen kaart, GPS of gids nodig hebt. Terwijl je de problemen oplost en het antwoord raadt, worden langzaam de geheime verhalen van Utrecht ontsloten. Het spel duurt ongeveer 2 uur om te voltooien, maar er is geen tijdslimiet. Je hebt geen gids nodig - download gewoon de app, ga naar het startpunt en begin het avontuur. Voor grote groepen kan één persoon toegang voor de hele groep kopen door het aantal personen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Je kunt als een groep spelen en samen de aanwijzingen oplossen terwijl je loopt, in kleinere groepen opsplitsen en tegen elkaar strijden, of elke persoon kan alleen spelen.

...
Vanuit Amsterdam: privé dagtocht naar de Nederlandse kastelen

4. Vanuit Amsterdam: privé dagtocht naar de Nederlandse kastelen

Laat je ophalen door je professionele gids en ga eerst naar kasteel Muiden. In opdracht van graaf Floris V in 1280 is dit 13e-eeuwse kasteel een van de oudste van Nederland. Het kasteel van Muiden, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een typisch middeleeuws kasteel dat alleen toegankelijk is via ophaalbrug en te zien is in een aantal shows en films in de middeleeuwen. De volgende is Kasteel De Haar, het grootste kasteel van Nederland dat ooit in particulier bezit was van de familie van Zuylen. Leer over de fascinerende geschiedenis van het kasteel terwijl je de tentoonstellingen in het interieur bezoekt, evenals het park en de prachtige tuinen eromheen. Na de tour word je teruggebracht naar je accommodatie.

...
Rivier de Vecht: privérondvaart Sightseeingcruise

5. Rivier de Vecht: privérondvaart Sightseeingcruise

Geniet van een privétour en een rondvaart langs de rivier de Vecht. Bewonder het uitzicht op schilderachtige kastelen, oude ophaalbruggen en 17e-eeuwse rivierlandgoederen met hun theekoepels en kleurrijke tuinen langs de route. Geniet van een heerlijk 3-gangen diner in een exclusief restaurant, met uitzicht op de rivier. Start vanuit je hotel of een centrale locatie naar keuze in Amsterdam. Uw privéfeestje wordt door de gids met een comfortabele auto opgehaald en naar de Vecht gereden om aan boord te gaan van een klassieke open boot. Rooster met een glas bubbels en geniet van de komende twee uur varen langs prachtige kastelen, oude ophaalbruggen en 17e-eeuwse rivierlandgoederen met hun theekoepels en levendige tuinen. Luister naar verhalen over het leven langs de rivier door een lokale schipper/gids en krijg een goede indruk van het zomerse leven van de rijke kooplieden in de Hollandse Gouden Eeuw. Geniet van een heerlijk 3-gangen diner naar keuze in een stijlvol restaurant met terras aan de rivier. Na deze ontspannende privétour wordt u teruggebracht naar uw hotel.

...
Utrecht: privé of openbare wandeltocht buiten de gebaande paden

6. Utrecht: privé of openbare wandeltocht buiten de gebaande paden

Doe mee aan een wandeltocht door Utrecht en zijn iconische Domtoren, kerkhoven, het middeleeuwse stadscentrum en meer. Verken enkele van de mooiste met bomen omzoomde kanalen van Europa met een lokale gids van een meermaals bekroonde touroperator. Ontmoet je gids op het Domplein, het belangrijkste plein van de stad in het hart van het stadscentrum. Begin aan een wandeltocht door het oude stadscentrum met uw privéfeestje of, maximaal 5 andere reizigers als u kiest voor de openbare wandeltocht met kleine groepen. Kom meer te weten over de geschiedenis van de stad die ongeveer 2000 jaar geleden begon toen Utrecht deel uitmaakte van de Limes, de noordgrens van het Romeinse Rijk. Volg de geplaveide straten en kerkhoven, die allemaal leiden naar wat al eeuwenlang de belangrijkste verkeersader van de stad is, de 2,4 km lange oude gracht of Oudegracht. Bekijk de reeks cafés en restaurants in de buurt. Loop door de Zeven Steegjes, een idyllisch complex van kleine rijtjeshuizen aan krappe, geplaveide straatjes. Vraag je gids alles waarin je geïnteresseerd bent, inclusief gevoelige onderwerpen. Als antropologen willen de gidsen het echte Nederland graag met u delen. Maak plaats voor de gotische Domkerk die met zijn dominante toren de trots en vreugde van Utrecht is en de laatste stop van je tour. Luister naar interessante verhalen over de gotische St. Martin's Cathedral voordat je afscheid neemt van je gids. Na de rondleiding kun je de 495 treden beklimmen of de lift naar de top van de toren nemen om een geweldig panoramisch uitzicht over de stad te ervaren.

...
Amsterdam Castle en Utrecht City Tour

7. Amsterdam Castle en Utrecht City Tour

Nadat u bij uw accommodatie bent opgehaald, brengt uw privégids u rechtstreeks naar het Muiderslot, ook bekend als "Kasteel van Amsterdam". Je professionele en gecertificeerde gids neemt je mee door dit prachtige kasteel met zijn unieke collectie. Ze zullen u informeren over zijn indrukwekkende geschiedenis en strategisch belang, terwijl u het kasteel en de tuinen observeert. Na het kasteelbezoek rijdt uw gids door het idyllische landschap langs rivieren, langs landhuizen, windmolens en landbouwgrond in de richting van Utrecht. In deze sierlijke stad laat je gids je tijdens een wandeltocht de hoogtepunten van het stadscentrum zien. Tijdens je wandeltocht krijg je de hoogtepunten van Utrecht te zien, zoals de enorme Domtoren, de unieke grachten, het pausshuis en verborgen kloosters. Tijdens de duur van je tour leer je ook veel over de interessante geschiedenis van Nederland en Europa. Afhankelijk van de openingstijden van het Muiderslot kan de tour in plaats daarvan in Utrecht beginnen. Na deze inspirerende reis zetten je gidsen je graag af bij je hotel, de bootpier of Schiphol.

...
Utrecht: Aanpasbare Tour & optionele trein vanuit Amsterdam

8. Utrecht: Aanpasbare Tour & optionele trein vanuit Amsterdam

Sluit je aan bij een vriendelijke lokale gids om een authentieke ervaring van Utrecht te krijgen tijdens een persoonlijke privétour. Verken de geschiedenis, cultuur en fantastische eetcultuur van deze typisch Nederlandse stad terwijl je door de schilderachtige, door grachten geflankeerde straten (en die buiten het platgetreden toeristenpad) wordt geleid. Uw reisschema wordt gepersonaliseerd volgens uw voorkeuren. Zodra je hebt geboekt, neemt iemand van het team van de lokale leverancier contact met je op, dus laat het weten als je speciale wensen hebt. Je wordt gekoppeld aan gidsen die gepassioneerd zijn over de plek die ze thuis noemen en die ervoor kiezen om hun vrije tijd door te brengen met gelijkgestemde reizigers die op hen zijn afgestemd. Ontmoet je gastheer op station Amsterdam en neem de trein 30 minuten naar de universiteitsstad Utrecht, een betoverend knooppunt van ondergrondse werven en grachtenpanden. Bezoek bijvoorbeeld het centrale Domplein in de schaduw van de Domtoren (een 14e-eeuwse klokkentoren die de hoogste van het land is) en de gotische kathedraal van St. Martin. Of bekijk de natuurlijke schoonheid van de stad in de uitgestrekte Utrechtse Botanische Tuinen en kijk in zakformaat winkels en restaurants langs de Oudegracht - de meest centrale van de beroemde grachten van de stad. Slenter over de bruisende Amsterdamsestraatweg, een bijenkorf van universiteitsstudenten, en bekijk de brede selectie van lokale bieren in de bierspeciaalzaak. Proef de bloemige geur op de kleurrijke Bloemenmarkt van Utrecht en blader door kraampjes met verse groenten en fruit, brood, kaas en vlees op de typisch Nederlandse markt op de Vredenburg. Ervaar een moderne dorpssfeer in de Twijnstraat, een van de coolste straten van Utrecht, en sluit je aan bij de lokale bevolking die kleine onafhankelijke winkeltjes binnenstapt en bewonder vervolgens de hofjes (verborgen binnenplaatsen omringd door hofjes) die al sinds de middeleeuwen in de stad bestaan. Als je zin hebt in wat plezier, sluit je dag dan af in een van de vele gamecafés van de stad voor een hapje en een bordspel voordat je op de trein terug naar Amsterdam stapt!

...
Rivier de Vecht: dagcruise met lunch

9. Rivier de Vecht: dagcruise met lunch

Begin je reis vanuit je hotel of een centrale locatie naar keuze in Amsterdam. Uw privéfeest wordt met de auto opgehaald en naar de rivier de Vecht gereden om aan boord van een klassieke open boot te springen. Vaar langs de rivier de Vecht, een van de mooiste rivieren van Nederland tijdens deze privétour van een hele dag. Bewonder de iconische bezienswaardigheden van betoverende kastelen, oude ophaalbruggen en 17e-eeuwse rivierlandgoederen. Geniet van een heerlijk 3-gangen diner in een exclusief restaurant, met uitzicht op de rivier. En het mooiste is dat je er bij deze rondleiding op maat voor kunt kiezen om een tussenstop te maken bij een van de musea, molens of een rondleiding door Slot Zuylen te maken. Door de flexibiliteit kan uw feest de bezienswaardigheden zien die u ook wilt. Zorg ervoor dat je je camera meeneemt, want je wilt het maken van geweldige foto's niet missen.

...
Utrecht: Romantische Tour

10. Utrecht: Romantische Tour

Verken de meest romantische locaties in de schilderachtige stad Utrecht met een deskundige gids en leer de historische liefdesverhalen die verborgen liggen in de straten. Ervaar de betoverende sfeer van deze charmante stad en maak samen foto's op onvergetelijke plekken. Bewonder de wonderlijke Domtoren, de beroemde klokkentoren van Utrecht, die dateert uit de 14e eeuw. Leer de romantische wendingen van het verhaal van Henry en Katherine Hudson en laat je meeslepen door andere verhalen, van hartverscheurend tot hilarisch. Ontdek de beste plekken om te gaan voor een date night, en ga weg met herinneringen om te koesteren.

...

Sitemap Utrecht

Wil je alle activiteiten in Utrecht ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Utrecht

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 96 beoordelingen

Enorm leuke gids, die ook nog eens wat andere tips deelt. Je ziet op deze manier erg veel van de stad en van de geschiedenis ervan.

Heel leuk om na een paar uurtjes winkelen te doen. De stad heeft prachtige historische panden.

Wij willen Bastiaan bedanken voor een onvergetelijke rondvaart in Utrecht. Het was GEWELDIG!

Zeer mooi kasteel, goede uitleg door diverse vrijwilligers

Super leuk om de stad Utrecht vanaf het water te bekijken