Utrecht
Tours

Onze aanbevelingen voor Utrecht

Utrecht: Stadsrondvaart

Utrecht: Stadsrondvaart

Bekijk de hoogtepunten van de middeleeuwse binnenstad van Utrecht tijdens een grachtenrondvaart. Leer meer over de geschiedenis van de stad terwijl je eeuwenoude gebouwen, grachtenpanden, werfkelders en de Domtoren passeert. Daal de 21 treden af naar de waterkant om aan boord te gaan van je boot. Zodra je bent geïnstalleerd, vertrekt de boot langs de Oudegrachtn. Bewonder het oudste deel van de stad, dat dateert uit de Romeinse tijd. Vervolgens kom je langs de hoogste kerktoren van Nederland, de Domtoren. Bewonder andere belangrijke historische gebouwen langs de route. Na een half uur kom je aan bij de buitenste gracht van de stad, een voormalig verdedigingswerk. Leer meer over de oude bolwerken en kazematten daar. Maak foto's van het prachtige Zocherpark. Bekijk het Spoorwegmuseum of Hoog Catharijne, het grootste winkelcentrum van Nederland, vanaf het water. Keer terug naar de Oudegracht en kijk hoe mensen zich vermaken op de kades. Probeer de typische werfkelders te spotten. Eenmaal terug op het droge heb je een goed idee van wat je als volgende wilt bezoeken.

Utrecht: Entreebewijs kasteel en park De Haar

Utrecht: Entreebewijs kasteel en park De Haar

Duik in de geschiedenis bij het markante kasteel De Haar. Bewonder de middeleeuwse architectuur als een prentenboek, bekijk het weelderige interieur, kom meer te weten over de beroemde gasten die er verbleven en verken het rustgevende terrein. Ontdek een middeleeuwse vesting met torens en wallen, slotgrachten, poorten en ophaalbruggen. Het sprookjesachtige kasteel rijst majestueus op uit een park vol indrukwekkende bomen, oude tuinen en vijvers. Maak een wandeling in de rustgevende parken. Bezoek de rozentuin of de Romeinse tuin. Ontdek de vijvers en grachten en geniet van de vele bruggen, romantische plaatjes en prachtige lanen, die ideaal zijn voor een lange wandeling of picknick.

Utrecht: Nationaal Spoorwegmuseum Toegangsticket

Utrecht: Nationaal Spoorwegmuseum Toegangsticket

Het Spoorwegmuseum, ook wel Het Spoorwegmuseum genoemd, is jouw kans om de wondere wereld van de treinen te ontdekken. Verken de uitgebreide collectie locomotieven, rijtuigen, schaalmodellen, stoommachines, schilderijen en spoorwegmaterieel en objecten van het museum. Bezoekers van het Spoorwegmuseum komen binnen via het volledig gerestaureerde historische Maliebaanstation uit 1874. In het museum zie je de indrukwekkende SS 13, ook wel bekend als De Bril. Bezoek in het Spoorwegmuseum de 3 salonrijtuigen en de authentieke Koninklijke wachtkamer. Neem een kijkje achter de schermen op een spoorwegemplacement tijdens het stoomtijdperk. Loop mee met het perron van het Maliebaanstation en bezoek het Modelmagazijn, dat gevuld is met een collectie treinmodellen. Maak een ritje op het Steel Monster en verken onder, tussen en boven stoommachines. Bezoek het Techlab in het Spoorwegmuseum en leer alles over elektrische treinen.

Utrecht: DOMunder-toegangsticket met gids

Utrecht: DOMunder-toegangsticket met gids

Ontdek de iconische DOMunder, een interessante historische trekpleister onder het Domplein in Utrecht. Sluit je aan bij je gids en begin aan een avontuur voor alle leeftijden terwijl je naar beneden klimt om meer te weten te komen over de lokale geschiedenis in een unieke omgeving. Stap binnen, pak een slimme zaklamp en begin aan een ondergrondse verkenning vol spannende verhalen en archeologische schatten. Volg een reis door de bewogen geschiedenis van het Domplein, Utrecht, Nederland en Europa. Dompel jezelf onder in het Romeinse verleden van Utrecht, maar ook in de glorieuze middeleeuwen. Ervaar de verwoestende storm van 1674, waarbij het schip van de Domkerk instortte en het Domplein ontstond.

Utrecht: toegangsticket Domtoren en rondleiding

Utrecht: toegangsticket Domtoren en rondleiding

Ontdek een spectaculair uitzicht over Utrecht en het omliggende platteland met dit ticket voor de Domtoren. Ga terug in de tijd terwijl je gids je meeneemt op een historische reis helemaal naar de top van de 700 jaar oude Domtoren. Ontmoet je gids VVV Utrecht en begeef je naar de Domtoren. Ga naar binnen met je inbegrepen ticket en bereik na 465 treden 112 meter en word beloond met een adembenemend uitzicht over Utrecht. Maak prachtige foto's om te delen met vrienden op sociale media. Beklim de historische Domtoren met stops onderweg om te horen over de geschiedenis en de bouw van de Domtoren. Deze momenten zijn een goede gelegenheid om op adem te komen. Ontdek onderweg de unieke geschiedenis van de toren. Hoor hoe de toren al eeuwenlang het centrale kenmerk van de stad is en hoe deze hevige stormen, bezettingen door buitenlandse machten en branden heeft overleefd. Ontdek hoe het festiviteiten, bloeiende handel en de uitbreiding van de stad heeft gekend.

Utrecht: Zelf begeleide speurtocht en rondleiding door hoogtepunten

Utrecht: Zelf begeleide speurtocht en rondleiding door hoogtepunten

Ontdek Utrecht in je eigen tempo met deze interactieve speurtocht wandeltour op je telefoon. Ontcijfer raadsels, ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontrafel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor beginnende bezoekers, koppels, groepen, families en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige teambuildingactiviteit. Nadat je de speurtocht op je mobiele apparaat hebt gedownload, kun je de mobiele app en geïntegreerde kaarten gebruiken om 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Utrecht te voet te bereiken. Bij elke halte leer je meer over de attractie en los je een locatiegebonden raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het stadsbezichtigingsspel te onthullen. Leer bij elke halte meer over de attractie en los een locatiegebonden raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeelding, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van de rondleiding te onthullen. Start de activiteit wanneer je maar wilt en geniet van de flexibiliteit om het spel op elk moment te pauzeren om een pauze te nemen, de perfecte foto's te maken, te stoppen voor de lunch of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag. In de stad Utrecht vol geschiedenis bezoek je eerst het prachtige Oude Mannen En Vrouwenhuis. Dan het unieke Museum Speelklok en vervolgens de onvervangbare Oudegracht. Deze prachtige route gaat verder naar de Utrechtse Universiteitshal. Als vijfde stop vind je de Domtoren. Als je je wandeling door de stad vervolgt, vind je de interessante Sint-Maartenskathedraal. Natuurlijk kon de Pieterskerk niet ontbreken in deze rondleiding. Daarnaast kun je ook het Park Lepelenburg bewonderen. De voorlaatste bestemming is het benijdenswaardige Joods Monument. Terwijl de kers op de taart van deze unieke tour niet anders kon zijn dan het Spoorwegmuseum.

Utrecht: De Monster Mystery Quest Experience

Utrecht: De Monster Mystery Quest Experience

De speurtocht "Monster Mysterie" in Utrecht nodigt je uit om de geheimen te ontrafelen van een mythisch wezen waarvan wordt gezegd dat het in de stad rondwaart. Je reis begint bij het Speelklokmuseum en voert je langs puzzels die leiden naar oude en verborgen locaties, elk met een eigen verhaal en verband met de overlevering van het monster. Terwijl je de aanwijzingen volgt, verken je de charmante grachten, historische straten en minder bekende plekjes van Utrecht en krijg je inzicht in de rijke geschiedenis en lokale legendes. Je pad voert je langs belangrijke bezienswaardigheden zoals de Domtoren, waar verhalen uit het verleden zich vermengen met het mysterie van de zoektocht. De interactieve en meeslepende aard van dit avontuur stelt je in staat om Utrecht door een nieuwe bril te zien, waarbij de spanning van een monsterjacht wordt gecombineerd met de schoonheid en geschiedenis van de stad. Eindig je zoektocht met een beter begrip van de Utrechtse legendes, nadat je de raadsels hebt opgelost en misschien zelfs onderweg het ongrijpbare monster hebt gespot. Deze zoektocht is niet zomaar een rondleiding; het is een avontuur dat een unieke manier biedt om het erfgoed en de mysteries van de stad te ervaren. Nadat je de ervaring hebt gekocht, volg je de instructies per e-mail om het spel in de app te ontgrendelen en te spelen. Het duurt 1 tot 2 uur om de zoektocht te voltooien, maar er is geen tijdslimiet, je kunt het in je eigen tempo doen. Je hebt geen gids nodig, download gewoon de app. Als je met een grote groep bent, kan één persoon toegang kopen voor de hele groep door het aantal mensen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen dan het stadsspel op hun smartphone spelen. Je kunt ook ieder een eigen ticket kopen. Na het boeken kun je op elk moment spelen zonder te verzetten.

Utrecht: toegangsticket kasteeltuinen De Haar

Utrecht: toegangsticket kasteeltuinen De Haar

Bezoek de rustgevende aangelegde tuinen van het beroemde Kasteel De Haar. Ontdek de vijvers en grachten en geniet van de vele bruggen, romantische plaatjes en prachtige lanen, die ideaal zijn voor een lange wandeling of picknick. Het kasteelterrein, dat meer dan 55 hectare beslaat, is het verkennen meer dan waard. Loop bijvoorbeeld door rustgevende gebieden als het parkbos en de voormalige menagerie, ideaal voor een prachtige privéwandeling. Je kunt ook andere gedeeltes, zoals het doolhof, het grote hertenkamp, de romantische overdekte brug en de picknickweide, verkennen. En dat alles terwijl je je tussen zo'n 7000 bomen bevindt, waarvan sommige wel 140 jaar oud zijn. Bezoek gebieden als de Romeinse tuin met de Ha Ha-wal of ga naar de Rozentuin, waar elke zomer meer dan 1200 rozen van 79 verschillende soorten prachtig in bloei staan.

Rhenen: Entreebewijs Ouwehands Dierenpark

Rhenen: Entreebewijs Ouwehands Dierenpark

Kom oog in oog te staan met de magische wezens van onze natuurlijke wereld met je toegangsbewijs voor Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Ontmoet de unieke reuzenpanda's en koala's, en leer over het beschermen van natuurlijke habitats. Baan je een weg naar de ingang van de dierentuin en stap in een wereld vol verwondering terwijl je de plattegrond bekijkt en beslist wie je als eerste wilt bezoeken. Grijp je kans om een van de mooiste pandaverblijven ter wereld te ontdekken, de enige in Nederland, en kijk hoe ze op bamboe kauwen. Zeg ook zeker gedag tegen de Afrikaanse olifant genaamd Bumi. Kijk hoe de apen rondzwaaien en geniet van een drankje in de Maki lounge. Kijk naar de majestueuze ijsberen en leer meer over hun natuurlijke leefomgeving, zoals wat ze eten en hoe ze jagen. Kijk of je de wolluipaarden kunt spotten voordat je de dierentuin verlaat.

Utrecht: Wandeltour met gids langs hoogtepunten

Utrecht: Wandeltour met gids langs hoogtepunten

Verken de stad Utrecht tijdens deze leuke wandeltocht! Hallo, mijn naam is Lucas en ik zal je gids zijn in Utrecht! Ik ben een Utrechter die deze tours al vele jaren doet Ben je klaar om een leuke groep mensen te ontmoeten, Utrecht te verkennen en oer-Hollandse koekjes uit te proberen? We beginnen op het Domplein en ik neem je mee voor een wandeling van ongeveer 1,5 tot 2 uur door Utrecht. Onderweg maak je nieuwe vrienden, luister je naar boeiende verhalen, bekijk je mooie verborgen plekjes en speel je leuke spelletjes. Wat gaan we zien?: - Domtoren (en waarom er een onderdeel ontbreekt) - Grachten en de bovenste en onderste straatniveaus - Plein waar vroeger het vredeskasteel stond (Vredenburg) - Een beeld dat een man voorstelt, met een heel bijzonder beroep. WHO? Tijdens de rondleiding mag je raden! - 3 verborgen tuinen - Een bar in een kerk (geweldig om na de tour iets te gaan drinken of een hapje te eten) - Nederlandse stalling voor fietsen. - Een huis met een deur die een illusie lijkt en een verhaal heeft over pretzels - Een kijkje in de centraal gelegen bibliotheek van Utrecht en het plein waar het aan gelegen is - Aanwijzingen voor leuke restaurants en bars onderweg Nederlands weer: Ah ja, ons weer.. Het kan soms onvoorspelbaar zijn, eerst zonneschijn en dan een paar uur later regen. Maar niet getreurd, want tijdens de tocht zijn er genoeg plekken om ons droog te houden. Als er regen wordt verwacht, neem dan een paraplu of regenjas mee. Startpunt: De rondleiding start op het Domplein.

Populaire activiteiten

Alle activiteiten

Onze aanbevelingen voor Utrecht

Utrecht: Stadsrondvaart

Utrecht: Stadsrondvaart

Bekijk de hoogtepunten van de middeleeuwse binnenstad van Utrecht tijdens een grachtenrondvaart. Leer meer over de geschiedenis van de stad terwijl je eeuwenoude gebouwen, grachtenpanden, werfkelders en de Domtoren passeert. Daal de 21 treden af naar de waterkant om aan boord te gaan van je boot. Zodra je bent geïnstalleerd, vertrekt de boot langs de Oudegrachtn. Bewonder het oudste deel van de stad, dat dateert uit de Romeinse tijd. Vervolgens kom je langs de hoogste kerktoren van Nederland, de Domtoren. Bewonder andere belangrijke historische gebouwen langs de route. Na een half uur kom je aan bij de buitenste gracht van de stad, een voormalig verdedigingswerk. Leer meer over de oude bolwerken en kazematten daar. Maak foto's van het prachtige Zocherpark. Bekijk het Spoorwegmuseum of Hoog Catharijne, het grootste winkelcentrum van Nederland, vanaf het water. Keer terug naar de Oudegracht en kijk hoe mensen zich vermaken op de kades. Probeer de typische werfkelders te spotten. Eenmaal terug op het droge heb je een goed idee van wat je als volgende wilt bezoeken.

Utrecht: Entreebewijs kasteel en park De Haar

Utrecht: Entreebewijs kasteel en park De Haar

Duik in de geschiedenis bij het markante kasteel De Haar. Bewonder de middeleeuwse architectuur als een prentenboek, bekijk het weelderige interieur, kom meer te weten over de beroemde gasten die er verbleven en verken het rustgevende terrein. Ontdek een middeleeuwse vesting met torens en wallen, slotgrachten, poorten en ophaalbruggen. Het sprookjesachtige kasteel rijst majestueus op uit een park vol indrukwekkende bomen, oude tuinen en vijvers. Maak een wandeling in de rustgevende parken. Bezoek de rozentuin of de Romeinse tuin. Ontdek de vijvers en grachten en geniet van de vele bruggen, romantische plaatjes en prachtige lanen, die ideaal zijn voor een lange wandeling of picknick.

Utrecht: Nationaal Spoorwegmuseum Toegangsticket

Utrecht: Nationaal Spoorwegmuseum Toegangsticket

Het Spoorwegmuseum, ook wel Het Spoorwegmuseum genoemd, is jouw kans om de wondere wereld van de treinen te ontdekken. Verken de uitgebreide collectie locomotieven, rijtuigen, schaalmodellen, stoommachines, schilderijen en spoorwegmaterieel en objecten van het museum. Bezoekers van het Spoorwegmuseum komen binnen via het volledig gerestaureerde historische Maliebaanstation uit 1874. In het museum zie je de indrukwekkende SS 13, ook wel bekend als De Bril. Bezoek in het Spoorwegmuseum de 3 salonrijtuigen en de authentieke Koninklijke wachtkamer. Neem een kijkje achter de schermen op een spoorwegemplacement tijdens het stoomtijdperk. Loop mee met het perron van het Maliebaanstation en bezoek het Modelmagazijn, dat gevuld is met een collectie treinmodellen. Maak een ritje op het Steel Monster en verken onder, tussen en boven stoommachines. Bezoek het Techlab in het Spoorwegmuseum en leer alles over elektrische treinen.

Utrecht: DOMunder-toegangsticket met gids

Utrecht: DOMunder-toegangsticket met gids

Ontdek de iconische DOMunder, een interessante historische trekpleister onder het Domplein in Utrecht. Sluit je aan bij je gids en begin aan een avontuur voor alle leeftijden terwijl je naar beneden klimt om meer te weten te komen over de lokale geschiedenis in een unieke omgeving. Stap binnen, pak een slimme zaklamp en begin aan een ondergrondse verkenning vol spannende verhalen en archeologische schatten. Volg een reis door de bewogen geschiedenis van het Domplein, Utrecht, Nederland en Europa. Dompel jezelf onder in het Romeinse verleden van Utrecht, maar ook in de glorieuze middeleeuwen. Ervaar de verwoestende storm van 1674, waarbij het schip van de Domkerk instortte en het Domplein ontstond.

Utrecht: toegangsticket Domtoren en rondleiding

Utrecht: toegangsticket Domtoren en rondleiding

Ontdek een spectaculair uitzicht over Utrecht en het omliggende platteland met dit ticket voor de Domtoren. Ga terug in de tijd terwijl je gids je meeneemt op een historische reis helemaal naar de top van de 700 jaar oude Domtoren. Ontmoet je gids VVV Utrecht en begeef je naar de Domtoren. Ga naar binnen met je inbegrepen ticket en bereik na 465 treden 112 meter en word beloond met een adembenemend uitzicht over Utrecht. Maak prachtige foto's om te delen met vrienden op sociale media. Beklim de historische Domtoren met stops onderweg om te horen over de geschiedenis en de bouw van de Domtoren. Deze momenten zijn een goede gelegenheid om op adem te komen. Ontdek onderweg de unieke geschiedenis van de toren. Hoor hoe de toren al eeuwenlang het centrale kenmerk van de stad is en hoe deze hevige stormen, bezettingen door buitenlandse machten en branden heeft overleefd. Ontdek hoe het festiviteiten, bloeiende handel en de uitbreiding van de stad heeft gekend.

Utrecht: Zelf begeleide speurtocht en rondleiding door hoogtepunten

Utrecht: Zelf begeleide speurtocht en rondleiding door hoogtepunten

Ontdek Utrecht in je eigen tempo met deze interactieve speurtocht wandeltour op je telefoon. Ontcijfer raadsels, ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontrafel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor beginnende bezoekers, koppels, groepen, families en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige teambuildingactiviteit. Nadat je de speurtocht op je mobiele apparaat hebt gedownload, kun je de mobiele app en geïntegreerde kaarten gebruiken om 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Utrecht te voet te bereiken. Bij elke halte leer je meer over de attractie en los je een locatiegebonden raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het stadsbezichtigingsspel te onthullen. Leer bij elke halte meer over de attractie en los een locatiegebonden raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeelding, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van de rondleiding te onthullen. Start de activiteit wanneer je maar wilt en geniet van de flexibiliteit om het spel op elk moment te pauzeren om een pauze te nemen, de perfecte foto's te maken, te stoppen voor de lunch of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag. In de stad Utrecht vol geschiedenis bezoek je eerst het prachtige Oude Mannen En Vrouwenhuis. Dan het unieke Museum Speelklok en vervolgens de onvervangbare Oudegracht. Deze prachtige route gaat verder naar de Utrechtse Universiteitshal. Als vijfde stop vind je de Domtoren. Als je je wandeling door de stad vervolgt, vind je de interessante Sint-Maartenskathedraal. Natuurlijk kon de Pieterskerk niet ontbreken in deze rondleiding. Daarnaast kun je ook het Park Lepelenburg bewonderen. De voorlaatste bestemming is het benijdenswaardige Joods Monument. Terwijl de kers op de taart van deze unieke tour niet anders kon zijn dan het Spoorwegmuseum.

Utrecht: De Monster Mystery Quest Experience

Utrecht: De Monster Mystery Quest Experience

De speurtocht "Monster Mysterie" in Utrecht nodigt je uit om de geheimen te ontrafelen van een mythisch wezen waarvan wordt gezegd dat het in de stad rondwaart. Je reis begint bij het Speelklokmuseum en voert je langs puzzels die leiden naar oude en verborgen locaties, elk met een eigen verhaal en verband met de overlevering van het monster. Terwijl je de aanwijzingen volgt, verken je de charmante grachten, historische straten en minder bekende plekjes van Utrecht en krijg je inzicht in de rijke geschiedenis en lokale legendes. Je pad voert je langs belangrijke bezienswaardigheden zoals de Domtoren, waar verhalen uit het verleden zich vermengen met het mysterie van de zoektocht. De interactieve en meeslepende aard van dit avontuur stelt je in staat om Utrecht door een nieuwe bril te zien, waarbij de spanning van een monsterjacht wordt gecombineerd met de schoonheid en geschiedenis van de stad. Eindig je zoektocht met een beter begrip van de Utrechtse legendes, nadat je de raadsels hebt opgelost en misschien zelfs onderweg het ongrijpbare monster hebt gespot. Deze zoektocht is niet zomaar een rondleiding; het is een avontuur dat een unieke manier biedt om het erfgoed en de mysteries van de stad te ervaren. Nadat je de ervaring hebt gekocht, volg je de instructies per e-mail om het spel in de app te ontgrendelen en te spelen. Het duurt 1 tot 2 uur om de zoektocht te voltooien, maar er is geen tijdslimiet, je kunt het in je eigen tempo doen. Je hebt geen gids nodig, download gewoon de app. Als je met een grote groep bent, kan één persoon toegang kopen voor de hele groep door het aantal mensen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen dan het stadsspel op hun smartphone spelen. Je kunt ook ieder een eigen ticket kopen. Na het boeken kun je op elk moment spelen zonder te verzetten.

Utrecht: toegangsticket kasteeltuinen De Haar

Utrecht: toegangsticket kasteeltuinen De Haar

Bezoek de rustgevende aangelegde tuinen van het beroemde Kasteel De Haar. Ontdek de vijvers en grachten en geniet van de vele bruggen, romantische plaatjes en prachtige lanen, die ideaal zijn voor een lange wandeling of picknick. Het kasteelterrein, dat meer dan 55 hectare beslaat, is het verkennen meer dan waard. Loop bijvoorbeeld door rustgevende gebieden als het parkbos en de voormalige menagerie, ideaal voor een prachtige privéwandeling. Je kunt ook andere gedeeltes, zoals het doolhof, het grote hertenkamp, de romantische overdekte brug en de picknickweide, verkennen. En dat alles terwijl je je tussen zo'n 7000 bomen bevindt, waarvan sommige wel 140 jaar oud zijn. Bezoek gebieden als de Romeinse tuin met de Ha Ha-wal of ga naar de Rozentuin, waar elke zomer meer dan 1200 rozen van 79 verschillende soorten prachtig in bloei staan.

Rhenen: Entreebewijs Ouwehands Dierenpark

Rhenen: Entreebewijs Ouwehands Dierenpark

Kom oog in oog te staan met de magische wezens van onze natuurlijke wereld met je toegangsbewijs voor Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Ontmoet de unieke reuzenpanda's en koala's, en leer over het beschermen van natuurlijke habitats. Baan je een weg naar de ingang van de dierentuin en stap in een wereld vol verwondering terwijl je de plattegrond bekijkt en beslist wie je als eerste wilt bezoeken. Grijp je kans om een van de mooiste pandaverblijven ter wereld te ontdekken, de enige in Nederland, en kijk hoe ze op bamboe kauwen. Zeg ook zeker gedag tegen de Afrikaanse olifant genaamd Bumi. Kijk hoe de apen rondzwaaien en geniet van een drankje in de Maki lounge. Kijk naar de majestueuze ijsberen en leer meer over hun natuurlijke leefomgeving, zoals wat ze eten en hoe ze jagen. Kijk of je de wolluipaarden kunt spotten voordat je de dierentuin verlaat.

Utrecht: Wandeltour met gids langs hoogtepunten

Utrecht: Wandeltour met gids langs hoogtepunten

Verken de stad Utrecht tijdens deze leuke wandeltocht! Hallo, mijn naam is Lucas en ik zal je gids zijn in Utrecht! Ik ben een Utrechter die deze tours al vele jaren doet Ben je klaar om een leuke groep mensen te ontmoeten, Utrecht te verkennen en oer-Hollandse koekjes uit te proberen? We beginnen op het Domplein en ik neem je mee voor een wandeling van ongeveer 1,5 tot 2 uur door Utrecht. Onderweg maak je nieuwe vrienden, luister je naar boeiende verhalen, bekijk je mooie verborgen plekjes en speel je leuke spelletjes. Wat gaan we zien?: - Domtoren (en waarom er een onderdeel ontbreekt) - Grachten en de bovenste en onderste straatniveaus - Plein waar vroeger het vredeskasteel stond (Vredenburg) - Een beeld dat een man voorstelt, met een heel bijzonder beroep. WHO? Tijdens de rondleiding mag je raden! - 3 verborgen tuinen - Een bar in een kerk (geweldig om na de tour iets te gaan drinken of een hapje te eten) - Nederlandse stalling voor fietsen. - Een huis met een deur die een illusie lijkt en een verhaal heeft over pretzels - Een kijkje in de centraal gelegen bibliotheek van Utrecht en het plein waar het aan gelegen is - Aanwijzingen voor leuke restaurants en bars onderweg Nederlands weer: Ah ja, ons weer.. Het kan soms onvoorspelbaar zijn, eerst zonneschijn en dan een paar uur later regen. Maar niet getreurd, want tijdens de tocht zijn er genoeg plekken om ons droog te houden. Als er regen wordt verwacht, neem dan een paraplu of regenjas mee. Startpunt: De rondleiding start op het Domplein.

Veelgestelde vragen over Utrecht

De topbezienswaardigheden in Utrecht

Activiteiten in Utrecht

Rondleidingen in Nederland

Wat te doen in Nederland

Andere activiteiten in Utrecht

Wil je alle activiteiten in Utrecht bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.