Kies data

Dingen om te doen Utrecht

Utrecht: De beste dingen die je niet wil missen

Utrecht: stadsrondvaart door de grachten

1. Utrecht: stadsrondvaart door de grachten

Zie de hoogtepunten van de middeleeuwse binnenstad van Utrecht tijdens een rondvaart door de Oudegracht. Kom meer te weten over de geschiedenis van de stad terwijl je langs eeuwenoude gebouwen, grachtenpanden, werfkelders en de Domtoren vaart. Wissel je voucher in bij de kassa en haal je audiogids op. Daal vervolgens 21 treden af naar de waterkant om aan boord van je boot te gaan. Als je eenmaal lekker zit, vaart de boot door de Oudegracht. Bewonder het oudste gedeelte van de stad, dat dateert uit de Romeinse tijd. Vervolgens passeer je de Domtoren, de hoogste kerktoren van Nederland. Bewonder andere belangrijke historische gebouwen langs de route. Na een half uur arriveer je bij de Stadsbuitengracht, een voormalig verdedigingswerk. Daar kom je meer te weten over de oude bolwerken en kazematten. Maak foto's van het prachtige Zocherpark. Bekijk het Spoorwegmuseum of Hoog Catharijne, het grootste winkelcentrum van Nederland, vanaf het water. Keer dan weer terug naar de Oudegracht en zie hoe de mensen zich vermaken op de werven. Probeer de typische werfkelders te spotten. Eenmaal terug op het droge heb je een goed idee van wat je de volgende keer wilt bezoeken.

Utrecht: toegangsticket kasteel en park De Haar

2. Utrecht: toegangsticket kasteel en park De Haar

Duik in de geschiedenis bij het markante kasteel De Haar. Bewonder de middeleeuwse architectuur als een prentenboek, bekijk het weelderige interieur, kom meer te weten over de beroemde gasten die er verbleven en verken het rustgevende terrein. Ontdek een middeleeuwse vesting met torens en wallen, slotgrachten, poorten en ophaalbruggen. Het sprookjesachtige kasteel rijst majestueus op uit een park vol indrukwekkende bomen, oude tuinen en vijvers. Maak een wandeling in de rustgevende parken. Bezoek de rozentuin of de Romeinse tuin. Ontdek de vijvers en grachten en geniet van de vele bruggen, romantische plaatjes en prachtige lanen, die ideaal zijn voor een lange wandeling of picknick.

Utrecht City Game: het Monstermysterie & tour

3. Utrecht City Game: het Monstermysterie & tour

Speel een real-world zoektocht in Utrecht als monsterjager, die de taak krijgt om een ongrijpbaar beest te vinden dat de stad bedreigt. Los de aanwijzingen op die je op je smartphone ontvangt en red de inwoners van Utrecht. Onderweg vind je nieuwe locaties en ontdek je verbazingwekkende verhalen. Na aankoop van het spel ontvang je een toegangscode die je kunt gebruiken in de app. De zoektocht duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur, maar er is geen tijdslimiet. Je kunt het dus op je eigen tempo doen. Je hebt geen gids nodig en hoeft alleen maar de app te downloaden, naar het vertrekpunt te gaan en je bent klaar om de stad op geheel nieuwe wijze te ontdekken. Terwijl je de aanwijzingen oplost, ontdek je talloze nieuwe locaties en verhalen. Dit spel is een van de meest interessante en unieke manieren om de geweldige stad Utrecht te leren kennen, en het is nog leuk ook! Dit is een fantastisch spel voor families en vriendengroepen. Voor grotere groepen kan één persoon toegang voor de hele groep kopen door het aantal personen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Als alternatief kan elke persoon zijn eigen voucher kopen. Je kunt als groep spelen en onderweg samen de aanwijzingen oplossen, of je kunt de groep opsplitsen in kleinere groepen/teams en het opnemen tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en de rest van de groep aan het einde weer ontmoeten.

Utrecht: Silver Betrayal - Stadsverkenningsspel

4. Utrecht: Silver Betrayal - Stadsverkenningsspel

Duik in een (deels) fictief verhaal over Utrecht in de 17e eeuw. Je volgt Jan, een hardwerkende familieman op een typische werkdag in 1622. Wat begint als een normale dag, loopt al snel uit de hand. Help Jan door erachter te komen wat er aan de hand is en wie verantwoordelijk is. Hij heeft jouw hulp nodig. Onderweg krijg je een kijkje in de geschiedenis van Utrecht en ontdek je bezienswaardigheden en gebouwen die verdwenen zijn of een nieuwe bestemming hebben gekregen. Utrecht heeft een van de mooiste oude stadscentra van Europa. Met deze game krijgt de stad een extra laag dankzij storytelling, gamification, augmented en virtual reality. Het is tijd om de stad op een geheel nieuwe manier te ontdekken! Jij bepaalt wanneer je begint en wanneer je pauze neemt. Het avontuur en de flexibiliteit maken deze citygame tot een van de leukste activiteiten voor tijdens je verblijf in Utrecht.

Utrecht: hoogtepunten en geheimen met een wandeltocht

5. Utrecht: hoogtepunten en geheimen met een wandeltocht

Waar de NY Times Utrecht omschrijft als een stad die meer verdient dan een gezellig dagje uit vanuit Amsterdam, heeft de stad volgens een vooraanstaande Australische nieuwssite de mooiste grachten van Europa. En ze hebben gelijk. Met haar iconische Domtoren, kerkhoven, het oude stadscentrum en haar grachten is Utrecht werkelijk schitterend. Een stadswandeling door Utrecht is een fantastische manier om Utrecht te ontdekken. Ontmoet je gids op het Vredenburgplein, het plein vlakbij het treinstation en The Mall. Begin aan een wandeltocht door het oude stadscentrum met je deskundige gids en leer over de geschiedenis van de stad die ongeveer 2000 jaar geleden begon toen Utrecht deel uitmaakte van de Limes; de noordelijke grens van het Romeinse Rijk. Tijdens de rondleiding leer je niet alleen over historisch Utrecht, maar wordt geschiedenis ook verbonden met hedendaagse vraagstukken die spelen in de Nederlandse samenleving. Volg je gids naar het belangrijkste plein van de stad, want hier staat de historische Domkerk. Met zijn dominante toren is het de trots van Utrecht. Ga verder door kleine geplaveide straatjes en kerkhoven; allemaal leidend naar wat al eeuwenlang de belangrijkste verkeersader van de stad is, de 2,4 km lange oude gracht Oudegracht. Langs en nabij de gracht zijn veel cafés en restaurants. Een geweldige manier om de stad met al zijn 'geheimen' te leren kennen!

Utrecht: toegangskaartje voor het Nationaal Spoorwegmuseum

6. Utrecht: toegangskaartje voor het Nationaal Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum, ook wel Het Spoorwegmuseum genoemd, is jouw kans om de wondere wereld van de treinen te ontdekken. Verken de uitgebreide collectie locomotieven, rijtuigen, schaalmodellen, stoommachines, schilderijen en spoorwegmaterieel en objecten van het museum. Bezoekers van het Spoorwegmuseum komen binnen via het volledig gerestaureerde historische Maliebaanstation uit 1874. In het museum zie je de indrukwekkende SS 13, ook wel bekend als De Bril. Bezoek in het Spoorwegmuseum de 3 salonrijtuigen en de authentieke Koninklijke wachtkamer. Neem een kijkje achter de schermen op een spoorwegemplacement tijdens het stoomtijdperk. Loop mee met het perron van het Maliebaanstation en bezoek het Modelmagazijn, dat gevuld is met een collectie treinmodellen. Maak een ritje op het Steel Monster en verken onder, tussen en boven stoommachines. Bezoek het Techlab in het Spoorwegmuseum en leer alles over elektrische treinen.

Utrecht: Begeleide Lumen Wandel- of Fietstocht

7. Utrecht: Begeleide Lumen Wandel- of Fietstocht

Ontdek de magische nachtelijke lichten van Utrecht tijdens een begeleide wandeling. Luister naar de achtergrond achter de lichtkunst, leer over de bezienswaardigheden die je ziet en ontdek subtiele boodschappen in de kunst. Ontmoet je gids bij het Academiegebouw op het Domplein en wandel samen met de gids op ontdekkingstocht door de artistieke lichtprikkels van Utrecht Lumen. De tour gaat door de binnenstad van Utrecht, bijvoorbeeld de eeuwenoude Romeinse Castellummuur, gemaakt van licht. Of in Pausedam om te genieten van de geanimeerde lichtgevende video in de ramen, het licht- en geluidsspel bij de St. Janskerk en stop bij de verborgen Driftgewelven. Ga naar Nabij de Ganzenmarkt geeft een Tunnel met oplichtende lampjes een prachtig zicht op de tunnel. Loop over de Utrechtse bruggen en bewonder het licht dat erop schijnt. De tocht eindigt op het Domplein.

Utrecht: toegangsticket kasteeltuinen De Haar

8. Utrecht: toegangsticket kasteeltuinen De Haar

Bezoek de rustgevende aangelegde tuinen van het beroemde Kasteel De Haar. Ontdek de vijvers en grachten en geniet van de vele bruggen, romantische plaatjes en prachtige lanen, die ideaal zijn voor een lange wandeling of picknick. Het kasteelterrein, dat meer dan 55 hectare beslaat, is het verkennen meer dan waard. Loop bijvoorbeeld door rustgevende gebieden als het parkbos en de voormalige menagerie, ideaal voor een prachtige privéwandeling. Je kunt ook andere gedeeltes, zoals het doolhof, het grote hertenkamp, de romantische overdekte brug en de picknickweide, verkennen. En dat alles terwijl je je tussen zo'n 7000 bomen bevindt, waarvan sommige wel 140 jaar oud zijn. Bezoek gebieden als de Romeinse tuin met de Ha Ha-wal of ga naar de Rozentuin, waar elke zomer meer dan 1200 rozen van 79 verschillende soorten prachtig in bloei staan.

Utrecht: A Secret Crusade - Stadsverkenningsspel

9. Utrecht: A Secret Crusade - Stadsverkenningsspel

Volg een spoor door de stad Utrecht, de geboorteplaats van Adrianus, om de waarheid over het plotselinge overlijden van de paus te ontrafelen. Verken de stad terwijl je raadsels oplost, vragen beantwoordt en verborgen augmented- en virtual reality-elementen ontgrendelt. Paus Adrianus VI, de enige Nederlandse paus in de geschiedenis, stierf in 1523 na slechts een jaar te hebben geregeerd. Zijn dood zou het gevolg zijn van een dodelijke ziekte. Als zijn vorige adviseur ontvangt u een anonieme brief van iemand die dicht bij Adrianus staat. Hij beweert goede redenen te hebben om een andere doodsoorzaak te vermoeden. De game neemt je mee door het centrum van Utrecht langs vele bezienswaardigheden en historische gebouwen die bij de meeste mensen niet bekend zijn. Je bepaalt zelf wanneer je begint en wanneer je pauzeert. Het avontuur en de flexibiliteit maken deze citygame tot een van de leukste activiteiten voor tijdens je verblijf in Utrecht.

Vanuit Amsterdam: privé dagtocht naar de Nederlandse kastelen

10. Vanuit Amsterdam: privé dagtocht naar de Nederlandse kastelen

Laat je ophalen door je professionele gids en ga eerst naar kasteel Muiden. In opdracht van graaf Floris V in 1280 is dit 13e-eeuwse kasteel een van de oudste van Nederland. Het kasteel van Muiden, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een typisch middeleeuws kasteel dat alleen toegankelijk is via ophaalbrug en te zien is in een aantal shows en films in de middeleeuwen. De volgende is Kasteel De Haar, het grootste kasteel van Nederland dat ooit in particulier bezit was van de familie van Zuylen. Leer over de fascinerende geschiedenis van het kasteel terwijl je de tentoonstellingen in het interieur bezoekt, evenals het park en de prachtige tuinen eromheen. Na de tour word je teruggebracht naar je accommodatie.

Beschikbare activiteiten

29 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Veelgestelde vragen over Utrecht

Welke topattracties zijn een must-see in Utrecht?

De topattracties in Utrecht zijn:

Andere activiteiten in Utrecht

Wil je alle activiteiten in Utrecht ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Utrecht

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 651 beoordelingen

Wat erg leuk, ook voor de kinderen om dingen op te zoeken bij de speurtocht. Voor grote en kleine kinderen, heel fijn.

Leerrijk met oefen materiaal en ook nog speelse uitdagingen. Fantastisch en zeker zijn prijs waard !

Ik kan het iedereen aanraden om een snel idee te krijgen over Utrecht. Daarna lekker rondlopen.

Super leuke vrouwelijke kapitein. Mijn dochter mocht ook een stukje sturen/

Super mooi kasteel en leuke activiteiten voor kinderen