Dingen om te doen Utrecht

Utrecht: De beste dingen die je niet wil missen

Utrecht: stadsrondvaart

1. Utrecht: stadsrondvaart

Zie de hoogtepunten van de middeleeuwse binnenstad van Utrecht tijdens een rondvaart via de Oudegracht. Kom meer te weten over de geschiedenis van de stad terwijl je langs eeuwenoude gebouwen, grachtenpanden, werfkelders en de Domtoren vaart. Wissel je voucher in bij het loket en haal je audiogids op. Daal vervolgens 14 treden af naar de waterkant om aan boord van je boot te gaan. Als je eenmaal lekker zit, vaart de boot langs de Oudegracht. Bewonder het oudste deel van de stad, dat dateert uit de Romeinse tijd. Vervolgens passeer je de Domtoren, de hoogste kerktoren van Nederland. Bewonder andere belangrijke historische gebouwen langs de route. Na een half uur arriveer je bij de Stadsbuitengracht, een voormalig verdedigingswerk. Kom daar meer te weten over de oude bolwerken en kazematten. Maak foto's van het prachtige Zocherpark. Zie vanaf het water het Spoorwegmuseum en Hoog Catharijne, het grootste winkelcentrum van Nederland. Keer terug naar de Oudegracht en kijk hoe mensen zich vermaken op de werven. Probeer de typische werfkelders te spotten. Eenmaal terug op het droge heb je een goed idee van wat je de volgende keer wilt bezoeken.

Utrecht: toegangsticket kasteel en park De Haar

2. Utrecht: toegangsticket kasteel en park De Haar

Duik in de geschiedenis bij het markante kasteel De Haar. Bewonder de middeleeuwse architectuur als een prentenboek, bekijk het weelderige interieur, kom meer te weten over de beroemde gasten die er verbleven en verken het rustgevende terrein. Ontdek een middeleeuwse vesting met torens en wallen, slotgrachten, poorten en ophaalbruggen. Het sprookjesachtige kasteel rijst majestueus op uit een park vol indrukwekkende bomen, oude tuinen en vijvers. Maak een wandeling in de rustgevende parken. Bezoek de rozentuin of de Romeinse tuin. Ontdek de vijvers en grachten en geniet van de vele bruggen, romantische plaatjes en prachtige lanen, die ideaal zijn voor een lange wandeling of picknick.

Utrecht City Game: het Monstermysterie & tour

3. Utrecht City Game: het Monstermysterie & tour

Speel een real-world zoektocht in Utrecht als monsterjager, die de taak krijgt om een ongrijpbaar beest te vinden dat de stad bedreigt. Los de aanwijzingen op die je op je smartphone ontvangt en red de inwoners van Utrecht. Onderweg vind je nieuwe locaties en ontdek je verbazingwekkende verhalen. Na aankoop van het spel ontvang je een toegangscode die je kunt gebruiken in de app. De zoektocht duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur, maar er is geen tijdslimiet. Je kunt het dus op je eigen tempo doen. Je hebt geen gids nodig en hoeft alleen maar de app te downloaden, naar het vertrekpunt te gaan en je bent klaar om de stad op geheel nieuwe wijze te ontdekken. Terwijl je de aanwijzingen oplost, ontdek je talloze nieuwe locaties en verhalen. Dit spel is een van de meest interessante en unieke manieren om de geweldige stad Utrecht te leren kennen, en het is nog leuk ook! Dit is een fantastisch spel voor families en vriendengroepen. Voor grotere groepen kan één persoon toegang voor de hele groep kopen door het aantal personen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Als alternatief kan elke persoon zijn eigen voucher kopen. Je kunt als groep spelen en onderweg samen de aanwijzingen oplossen, of je kunt de groep opsplitsen in kleinere groepen/teams en het opnemen tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en de rest van de groep aan het einde weer ontmoeten.

Utrecht: verkenningsspel hoogtepunten van de stad

4. Utrecht: verkenningsspel hoogtepunten van de stad

Ontdek de fascinerende geschiedenis en attracties van Utrecht terwijl je raadsels in de oude stad oplost. Door deze coming-of-age-queeste op te lossen, word je verliefd op de unieke, charmante sfeer van de stad. Elke aanwijzing leidt je van de ene plek naar de andere met een exacte routebeschrijving, zodat je geen kaart, GPS of gids nodig hebt. Terwijl je de problemen oplost en het antwoord raadt, worden langzaam de geheime verhalen van Utrecht ontsloten. Het spel duurt ongeveer 2 uur om te voltooien, maar er is geen tijdslimiet. Je hebt geen gids nodig - download gewoon de app, ga naar het startpunt en begin het avontuur. Voor grote groepen kan één persoon toegang voor de hele groep kopen door het aantal personen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Je kunt als een groep spelen en samen de aanwijzingen oplossen terwijl je loopt, in kleinere groepen opsplitsen en tegen elkaar strijden, of elke persoon kan alleen spelen.

Utrecht: Zilver Verraad - Stadsverkenningsspel

5. Utrecht: Zilver Verraad - Stadsverkenningsspel

Zilver Betrayal is een van de best beoordeelde stadsspelen van Utrecht. Bereid je voor om raadsels op te lossen, vragen te beantwoorden en verborgen augmented en virtual reality-elementen te ontgrendelen. In slechts 1 uur krijg je een kijkje in de geschiedenis van deze prachtige 900 jaar oude stad. Het verhaal begint als je een hardwerkende huisvader volgt tijdens een typische werkdag in de 17e eeuw. Maar wat begint als een normale dag, neemt al snel een wending. Help erachter te komen wat er aan de hand is en wie verantwoordelijk is voordat het te laat is. Kies ervoor om met 1-3 spelers te spelen of in verschillende kleinere groepen om tegen elkaar te strijden. Je kunt als groep bij elkaar blijven omdat je dezelfde route loopt. Jij bepaalt wanneer je begint en wanneer je pauze neemt. De mix van vrijheid en avontuur maakt dit stadsspel het perfecte uitje tijdens je stedentrip.

Utrecht: hoogtepunten zelfgeleide speurtocht en audiotour

6. Utrecht: hoogtepunten zelfgeleide speurtocht en audiotour

Leer Utrecht in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtochtwandeling op je telefoon. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste attracties van de stad en ontgrendel interessante feiten. Nadat je de speurtocht op je mobiele apparaat hebt gedownload (via een link en inloggegevens die je hebt gekregen bij het boeken), gebruik je de mobiele app en geïntegreerde kaarten om 10 van de belangrijkste attracties van Utrecht te voet te bereiken. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van de tour te onthullen. Start de activiteit wanneer je maar wilt en geniet van de flexibiliteit om je game op elk moment te pauzeren om een pauze te nemen, de perfecte foto's te maken, te stoppen voor de lunch of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of de rest voor een andere dag te bewaren. In de historierijke stad Utrecht bezoekt u eerst het prachtige Oude Mannen En Vrouwenhuis. Dan het unieke Museum Speelklok en dan de onvervangbare Oudegracht. Deze prachtige route gaat verder naar de Utrechtse Universiteitshal. Als vijfde halte vind je de Domtoren. Terwijl u uw wandeling door de stad voortzet, vindt u de interessante Sint-Maartenskathedraal. De Pieterskerk mocht natuurlijk niet ontbreken op deze tour. Daarnaast bewonder je ook het Park Lepelenburg. De voorlaatste bestemming is het benijdenswaardige Joods Monument. Terwijl de kers op de taart van deze unieke tour niet anders kon zijn dan het Spoorwegmuseum. Download de app ''World City Trail'' uit de winkel. U ontvangt een seriële sleutel via sms, app en e-mail om in te loggen. Start dan je tour en geniet!

Utrecht: een geheime kruistochtstadverkenning telefoonspel

7. Utrecht: een geheime kruistochtstadverkenning telefoonspel

A Secret Crusade is een van de leukste belevenissen in Utrecht! Je lost raadsels op, beantwoordt vragen en ontgrendelt verborgen augmented- en virtual reality-elementen. In ongeveer 1 uur krijg je een kijkje in de geschiedenis van deze prachtige 900 jaar oude stad. Ontdek de mooiste bezienswaardigheden op de meest avontuurlijke manier. Tijdens dit spel volg je het verhaal van paus Adrianus VI. De enige Nederlandse paus in de geschiedenis, stierf in 1523 na slechts één jaar geregeerd te hebben. Zijn dood zou het gevolg zijn van een dodelijke ziekte. Maar dingen zijn niet altijd wat ze lijken... Het spel begint bij Kromme Nieuwgracht 49, Utrecht en eindigt ook vlakbij deze locatie. Pauzes tussen uitdagingen door om wat te drinken of te eten. De mix van vrijheid en avontuur maakt dit stadsverkenningsspel het perfecte uitje tijdens je stedentrip!

Utrecht: toegangsticket kasteeltuinen De Haar

8. Utrecht: toegangsticket kasteeltuinen De Haar

Bezoek de rustgevende aangelegde tuinen van het beroemde Kasteel De Haar. Ontdek de vijvers en grachten en geniet van de vele bruggen, romantische plaatjes en prachtige lanen, die ideaal zijn voor een lange wandeling of picknick. Het kasteelterrein, dat meer dan 55 hectare beslaat, is het verkennen meer dan waard. Loop bijvoorbeeld door rustgevende gebieden als het parkbos en de voormalige menagerie, ideaal voor een prachtige privéwandeling. Je kunt ook andere gedeeltes, zoals het doolhof, het grote hertenkamp, de romantische overdekte brug en de picknickweide, verkennen. En dat alles terwijl je je tussen zo'n 7000 bomen bevindt, waarvan sommige wel 140 jaar oud zijn. Bezoek gebieden als de Romeinse tuin met de Ha Ha-wal of ga naar de Rozentuin, waar elke zomer meer dan 1200 rozen van 79 verschillende soorten prachtig in bloei staan.

Utrecht: stadsintroductie in-app gids & audio

9. Utrecht: stadsintroductie in-app gids & audio

Wil je interessante informatie leren over 10 van de belangrijkste attracties in de stad, verborgen locaties ontdekken, ongelooflijke legendes lezen (geen audiotour) en een magische en ontspannende route lopen? Wil je op een laagdrempelige, makkelijke en interactieve manier Utrecht ontdekken? Deze zelfgeleide mobiele wandeltocht is misschien perfect voor jou. Grijp de kans om Utrecht te verkennen op minstens 10 locaties die iedereen in zijn geheugen zou willen hebben. Er is geen schema, je kunt de tour bijwonen elke dag die je wilt, wanneer je maar wilt, je kunt het in fragmenten doen, een pauze nemen om te eten, winkelen of iets anders dat je maar kunt bedenken, je kunt zelfs de app sluiten en doorgaan een andere dag staat de tour daar op je te wachten. Het belangrijkste? Het is een volledig privé-activiteit, omdat de app je de uniciteit en privacy van je mobiele telefoon biedt. Bovendien leer je over verhalen en stedelijke legendes die verband houden met de stad of monumenten die je bezoekt. De paden die u volgt zijn uniek en zullen u niet vervelen, maar zullen u op zichzelf de weg wijzen om andere "schatten" te ontdekken, zoals kleine schilderachtige paden of betoverende maar onbekende pleinen. Geniet van de rondleiding in uw taal. De integratie met google maps zorgt ervoor dat je nooit verdwaalt! Je kunt meedoen met vrienden, alleen, met je familie of met je partners en leren over de stad terwijl je ronddwaalt. In de historierijke stad Utrecht bezoekt u eerst het prachtige Oude Mannen En Vrouwenhuis. Dan het unieke Museum Speelklok en dan de onvervangbare Oudegracht. Deze prachtige route gaat verder naar de Utrechtse Universiteitshal. Als vijfde halte vind je de Domtoren. Terwijl u uw wandeling door de stad voortzet, vindt u de interessante Sint-Maartenskathedraal. De Sint-Pieterskerk mocht natuurlijk niet ontbreken op deze tour. Daarnaast bewonder je ook het Park Lepelenburg. De voorlaatste bestemming is het benijdenswaardige Joods Monument. Terwijl de kers op de taart van deze unieke rondleiding niet anders kon zijn dan het Spoorwegmuseum. Download de app ''World City Trail'' uit de winkel. U ontvangt een seriële sleutel via sms, app en e-mail om in te loggen. Start dan je tour en geniet!

Vanuit Amsterdam: privé dagtocht naar de Nederlandse kastelen

10. Vanuit Amsterdam: privé dagtocht naar de Nederlandse kastelen

Laat je ophalen door je professionele gids en ga eerst naar kasteel Muiden. In opdracht van graaf Floris V in 1280 is dit 13e-eeuwse kasteel een van de oudste van Nederland. Het kasteel van Muiden, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een typisch middeleeuws kasteel dat alleen toegankelijk is via ophaalbrug en te zien is in een aantal shows en films in de middeleeuwen. De volgende is Kasteel De Haar, het grootste kasteel van Nederland dat ooit in particulier bezit was van de familie van Zuylen. Leer over de fascinerende geschiedenis van het kasteel terwijl je de tentoonstellingen in het interieur bezoekt, evenals het park en de prachtige tuinen eromheen. Na de tour word je teruggebracht naar je accommodatie.

Veelgestelde vragen over Utrecht

Welke topattracties zijn een must-see in Utrecht?

Sitemap Utrecht

Wil je alle activiteiten in Utrecht ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Utrecht

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 554 beoordelingen

Ik stond op de verkeerde plek om op de boot te stappen, maar de kapitein trok de boot aan de kant zodat ik kon instappen. Hij gaf ons veel extra informatie en was erg blij en kalm terwijl hij moeiteloos de boot bestuurde.

Deze rondvaart is echt de moeite waard! Je krijgt een mooie indruk van Utrecht en tegelijkertijd voldoende info omtrent de wetenswaardigheden van diverse plekjes tijdens het varen.

Het was erg leuk, de kapitein was origineel, sprak niet zo goed Engels, maar de audio-aankondigingen waren voldoende om iets te leren over de belangrijkste stations.

Het was een prachtige dag rond het kasteel en geweldig om te zien hoe goed het bewaard is gebleven!

Was een leuke vaart je ziet leuke stukjes van Utrecht