Datums kiezen

Ontdek het beste van
Utrecht

Onze aanbevelingen voor Utrecht

Utrecht: Stadsrondvaart

1. Utrecht: Stadsrondvaart

Zie de hoogtepunten van de middeleeuwse binnenstad van Utrecht tijdens een rondvaart door de Oudegracht. Kom meer te weten over de geschiedenis van de stad terwijl je langs eeuwenoude gebouwen, grachtenpanden, werfkelders en de Domtoren vaart. Wissel je voucher in bij de kassa en haal je audiogids op. Daal vervolgens 21 treden af naar de waterkant om aan boord van je boot te gaan. Als je eenmaal lekker zit, vaart de boot door de Oudegracht. Bewonder het oudste gedeelte van de stad, dat dateert uit de Romeinse tijd. Vervolgens passeer je de Domtoren, de hoogste kerktoren van Nederland. Bewonder andere belangrijke historische gebouwen langs de route. Na een half uur arriveer je bij de Stadsbuitengracht, een voormalig verdedigingswerk. Daar kom je meer te weten over de oude bolwerken en kazematten. Maak foto's van het prachtige Zocherpark. Bekijk het Spoorwegmuseum of Hoog Catharijne, het grootste winkelcentrum van Nederland, vanaf het water. Keer dan weer terug naar de Oudegracht en zie hoe de mensen zich vermaken op de werven. Probeer de typische werfkelders te spotten. Eenmaal terug op het droge heb je een goed idee van wat je de volgende keer wilt bezoeken.

Utrecht: Entreebewijs kasteel en park De Haar

2. Utrecht: Entreebewijs kasteel en park De Haar

Duik in de geschiedenis bij het markante kasteel De Haar. Bewonder de middeleeuwse architectuur als een prentenboek, bekijk het weelderige interieur, kom meer te weten over de beroemde gasten die er verbleven en verken het rustgevende terrein. Ontdek een middeleeuwse vesting met torens en wallen, slotgrachten, poorten en ophaalbruggen. Het sprookjesachtige kasteel rijst majestueus op uit een park vol indrukwekkende bomen, oude tuinen en vijvers. Maak een wandeling in de rustgevende parken. Bezoek de rozentuin of de Romeinse tuin. Ontdek de vijvers en grachten en geniet van de vele bruggen, romantische plaatjes en prachtige lanen, die ideaal zijn voor een lange wandeling of picknick.

Utrecht: Nationaal Spoorwegmuseum Toegangsticket

3. Utrecht: Nationaal Spoorwegmuseum Toegangsticket

Het Spoorwegmuseum, ook wel Het Spoorwegmuseum genoemd, is jouw kans om de wondere wereld van de treinen te ontdekken. Verken de uitgebreide collectie locomotieven, rijtuigen, schaalmodellen, stoommachines, schilderijen en spoorwegmaterieel en objecten van het museum. Bezoekers van het Spoorwegmuseum komen binnen via het volledig gerestaureerde historische Maliebaanstation uit 1874. In het museum zie je de indrukwekkende SS 13, ook wel bekend als De Bril. Bezoek in het Spoorwegmuseum de 3 salonrijtuigen en de authentieke Koninklijke wachtkamer. Neem een kijkje achter de schermen op een spoorwegemplacement tijdens het stoomtijdperk. Loop mee met het perron van het Maliebaanstation en bezoek het Modelmagazijn, dat gevuld is met een collectie treinmodellen. Maak een ritje op het Steel Monster en verken onder, tussen en boven stoommachines. Bezoek het Techlab in het Spoorwegmuseum en leer alles over elektrische treinen.

Utrecht: DOMunder-toegangsticket met gids

4. Utrecht: DOMunder-toegangsticket met gids

Ontdek de iconische DOMunder, een interessante historische trekpleister onder het Domplein in Utrecht. Sluit je aan bij je gids en begin aan een avontuur voor alle leeftijden terwijl je naar beneden klimt om meer te weten te komen over de lokale geschiedenis in een unieke omgeving. Stap binnen, pak een slimme zaklamp en begin aan een ondergrondse verkenning vol spannende verhalen en archeologische schatten. Volg een reis door de bewogen geschiedenis van het Domplein, Utrecht, Nederland en Europa. Dompel jezelf onder in het Romeinse verleden van Utrecht, maar ook in de glorieuze middeleeuwen. Ervaar de verwoestende storm van 1674, waarbij het schip van de Domkerk instortte en het Domplein ontstond.

Utrecht: Het Monster Mysterie Onderzoekspel

5. Utrecht: Het Monster Mysterie Onderzoekspel

Speel een real-world zoektocht in Utrecht als monsterjager, die de taak krijgt om een ongrijpbaar beest te vinden dat de stad bedreigt. Los de aanwijzingen op die je op je smartphone ontvangt en red de inwoners van Utrecht. Onderweg vind je nieuwe locaties en ontdek je verbazingwekkende verhalen. Na aankoop van het spel ontvang je een toegangscode die je kunt gebruiken in de app. De zoektocht duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur, maar er is geen tijdslimiet. Je kunt het dus op je eigen tempo doen. Je hebt geen gids nodig en hoeft alleen maar de app te downloaden, naar het vertrekpunt te gaan en je bent klaar om de stad op geheel nieuwe wijze te ontdekken. Terwijl je de aanwijzingen oplost, ontdek je talloze nieuwe locaties en verhalen. Dit spel is een van de meest interessante en unieke manieren om de geweldige stad Utrecht te leren kennen, en het is nog leuk ook! Dit is een fantastisch spel voor families en vriendengroepen. Voor grotere groepen kan één persoon toegang voor de hele groep kopen door het aantal personen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Als alternatief kan elke persoon zijn eigen voucher kopen. Je kunt als groep spelen en onderweg samen de aanwijzingen oplossen, of je kunt de groep opsplitsen in kleinere groepen/teams en het opnemen tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en de rest van de groep aan het einde weer ontmoeten.

Utrecht: toegangsticket Domtoren en rondleiding

6. Utrecht: toegangsticket Domtoren en rondleiding

Ontdek een spectaculair uitzicht over Utrecht en het omliggende platteland met dit ticket voor de Domtoren. Ga terug in de tijd terwijl je gids je meeneemt op een historische reis helemaal naar de top van de 700 jaar oude Domtoren. Ontmoet je gids VVV Utrecht en begeef je naar de Domtoren. Ga naar binnen met je inbegrepen ticket en bereik na 465 treden 112 meter en word beloond met een adembenemend uitzicht over Utrecht. Maak prachtige foto's om te delen met vrienden op sociale media. Beklim de historische Domtoren met stops onderweg om te horen over de geschiedenis en de bouw van de Domtoren. Deze momenten zijn een goede gelegenheid om op adem te komen. Ontdek onderweg de unieke geschiedenis van de toren. Hoor hoe de toren al eeuwenlang het centrale kenmerk van de stad is en hoe deze hevige stormen, bezettingen door buitenlandse machten en branden heeft overleefd. Ontdek hoe het festiviteiten, bloeiende handel en de uitbreiding van de stad heeft gekend.

Utrecht: toegangsticket kasteeltuinen De Haar

7. Utrecht: toegangsticket kasteeltuinen De Haar

Bezoek de rustgevende aangelegde tuinen van het beroemde Kasteel De Haar. Ontdek de vijvers en grachten en geniet van de vele bruggen, romantische plaatjes en prachtige lanen, die ideaal zijn voor een lange wandeling of picknick. Het kasteelterrein, dat meer dan 55 hectare beslaat, is het verkennen meer dan waard. Loop bijvoorbeeld door rustgevende gebieden als het parkbos en de voormalige menagerie, ideaal voor een prachtige privéwandeling. Je kunt ook andere gedeeltes, zoals het doolhof, het grote hertenkamp, de romantische overdekte brug en de picknickweide, verkennen. En dat alles terwijl je je tussen zo'n 7000 bomen bevindt, waarvan sommige wel 140 jaar oud zijn. Bezoek gebieden als de Romeinse tuin met de Ha Ha-wal of ga naar de Rozentuin, waar elke zomer meer dan 1200 rozen van 79 verschillende soorten prachtig in bloei staan.

Utrecht: Hoogtepunten Zelfgeleide speurtocht en rondleiding

8. Utrecht: Hoogtepunten Zelfgeleide speurtocht en rondleiding

Leer Utrecht in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht-wandeltocht op je telefoon. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige activiteit voor teambuilding. Nadat je de speurtochttour op je mobiele apparaat hebt gedownload (via een link en inloggegevens die je bij het boeken hebt ontvangen), gebruik je de mobiele app en geïntegreerde kaarten om de 10 belangrijkste bezienswaardigheden van Utrecht te voet te bereiken. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het city sightseeing-spel te onthullen. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van de tour te onthullen. Start de activiteit wanneer je maar wilt en geniet van de flexibiliteit om je game op elk moment te pauzeren om een pauze te nemen, de perfecte foto's te maken, te lunchen of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag. In de historische stad Utrecht bezoekt u eerst het prachtige Oude Mannen En Vrouwenhuis. Dan het unieke Museum Speelklok en dan de onvervangbare Oudegracht. Deze prachtige route gaat verder naar het Universiteitsgebouw Utrecht. Als vijfde halte vind je de Domtoren. Terwijl je je wandeling door de stad vervolgt, vind je de interessante Sint-Maartenskathedraal. Natuurlijk mocht de Pieterskerk niet ontbreken bij deze rondleiding. Daarnaast bewonder je ook het Park Lepelenburg. De voorlaatste bestemming is het benijdenswaardige Joods Monument. Terwijl de kers op de taart van deze unieke tour niets anders kon zijn dan het Spoorwegmuseum.

Rhenen: Entreebewijs Ouwehands Dierenpark

9. Rhenen: Entreebewijs Ouwehands Dierenpark

Kom oog in oog te staan met de magische wezens van onze natuur met je entreekaartje voor Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Ontmoet de reuzenpanda's Xing Ya en Wu Wen en leer over het beschermen van natuurlijke leefomgevingen. Baan je een weg naar de ingang van de dierentuin en stap in een wereld vol verwondering terwijl je de plattegrond bekijkt en beslist wie je als eerste wilt bezoeken. Grijp je kans om een van de mooiste pandaverblijven ter wereld te ontdekken, de enige in Nederland, en kijk hoe ze op bamboe kauwen. Zeg ook zeker gedag tegen de Afrikaanse olifant genaamd Bumi. Kijk hoe de apen rond slingeren en geniet van een verfrissing in de Maki lounge. Kijk naar de majestueuze ijsberen en leer meer over hun natuurlijke leefomgeving, zoals wat ze eten en hoe ze jagen. Kijk of je de wolluipaarden kunt spotten voordat je de dierentuin verlaat.

Utrecht: Centraal Museum Entree Ticket

10. Utrecht: Centraal Museum Entree Ticket

Het Centraal Museum ligt in het hart van de stad, met een prachtige monumentale tuin en café om het drukke centrum te ontvluchten. Collectie Centraal presenteert meer dan 400 werken van makers uit verschillende periodes. De nieuwe tentoonstellingen volgen een route die begint in de Middeleeuwen en eindigt in het heden. Elke thematische galerie laat je echter meer zien, waarbij mode wordt gecombineerd met schilderijen en kunst uit het verleden met hedendaags design. Zo kun je verbanden leggen tussen verschillende perioden en kunstvormen. In Collectie Centraal vind je bekende favorieten zoals de Roodblauwe stoel van Gerrit Rietveld en iconische jurken van Viktor & Rolf naast nieuwe favorieten die wachten om ontdekt te worden. Het op deze manier combineren van werken uit de collectie zorgt in elke galerie voor nieuwe inzichten of een gevoel van herkenning. Kom van dichtbij en persoonlijk in de studio van Nijntje-bedenker Dick Bruna met zijn originele meubels, boeken en schetsen. Verken het oude Schip van Utrecht op de museumzolder. Sluit je bezoek af in het Museumcafé met uitzicht op de tuin voor een lokaal drankje, lunch en snacks. En vergeet niet een kijkje te nemen in de museumwinkel voor exclusieve Nijntje, Rietveld en Utrechtse cadeautjes.

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Utrecht

Alle activiteiten

62 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Utrecht

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Utrecht?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Amsterdam

Andere activiteiten in Utrecht

Wil je alle activiteiten in Utrecht bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Utrecht

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 689 beoordelingen

leuke wandeling door de stad, met uitleg over de punten waar je voorbij loopt (die ook voor locals die al wat van de stad weten!) Puzzels zijn niet heel moeilijk, maar leuke toevoeging. Wandeling duurde ongeveer een uurtje.

Geweldig, gevarieerd museum dat zich niet alleen richt op klassieke tentoonstellingen, maar ook veel ervaringen biedt.

superleuk spel om de stad beter te leren kennen op een interactieve manier. we hebben ons vermaakt!

Het uitzicht over Utrecht bij nacht en het feit dat het niet druk was aan boord.

Heerlijk door de grachten gevaren met een enthousiaste gids.