Kies data
Utrecht

Rondvaarten & boottochten

Utrecht Rondvaarten & boottochten: Onze meest aanbevolen

Utrecht: stadsrondvaart

1. Utrecht: stadsrondvaart

Zie de hoogtepunten van de middeleeuwse binnenstad van Utrecht tijdens een rondvaart via de Oudegracht. Kom meer te weten over de geschiedenis van de stad terwijl je langs eeuwenoude gebouwen, grachtenpanden, werfkelders en de Domtoren vaart. Wissel je voucher in bij het loket en haal je audiogids op. Daal vervolgens 14 treden af naar de waterkant om aan boord van je boot te gaan. Als je eenmaal lekker zit, vaart de boot langs de Oudegracht. Bewonder het oudste deel van de stad, dat dateert uit de Romeinse tijd. Vervolgens passeer je de Domtoren, de hoogste kerktoren van Nederland. Bewonder andere belangrijke historische gebouwen langs de route. Na een half uur arriveer je bij de Stadsbuitengracht, een voormalig verdedigingswerk. Kom daar meer te weten over de oude bolwerken en kazematten. Maak foto's van het prachtige Zocherpark. Zie vanaf het water het Spoorwegmuseum en Hoog Catharijne, het grootste winkelcentrum van Nederland. Keer terug naar de Oudegracht en kijk hoe mensen zich vermaken op de werven. Probeer de typische werfkelders te spotten. Eenmaal terug op het droge heb je een goed idee van wat je de volgende keer wilt bezoeken.

Utrecht City Game: het Monstermysterie & tour

2. Utrecht City Game: het Monstermysterie & tour

Speel een real-world zoektocht in Utrecht als monsterjager, die de taak krijgt om een ongrijpbaar beest te vinden dat de stad bedreigt. Los de aanwijzingen op die je op je smartphone ontvangt en red de inwoners van Utrecht. Onderweg vind je nieuwe locaties en ontdek je verbazingwekkende verhalen. Na aankoop van het spel ontvang je een toegangscode die je kunt gebruiken in de app. De zoektocht duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur, maar er is geen tijdslimiet. Je kunt het dus op je eigen tempo doen. Je hebt geen gids nodig en hoeft alleen maar de app te downloaden, naar het vertrekpunt te gaan en je bent klaar om de stad op geheel nieuwe wijze te ontdekken. Terwijl je de aanwijzingen oplost, ontdek je talloze nieuwe locaties en verhalen. Dit spel is een van de meest interessante en unieke manieren om de geweldige stad Utrecht te leren kennen, en het is nog leuk ook! Dit is een fantastisch spel voor families en vriendengroepen. Voor grotere groepen kan één persoon toegang voor de hele groep kopen door het aantal personen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Als alternatief kan elke persoon zijn eigen voucher kopen. Je kunt als groep spelen en onderweg samen de aanwijzingen oplossen, of je kunt de groep opsplitsen in kleinere groepen/teams en het opnemen tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en de rest van de groep aan het einde weer ontmoeten.

Stadsverkenningsspel: de 7 wonderen van Utrecht

3. Stadsverkenningsspel: de 7 wonderen van Utrecht

Ontdek de fascinerende geschiedenis en attracties van Utrecht terwijl je raadsels in de oude stad oplost. Door deze coming-of-age-queeste op te lossen, word je verliefd op de unieke, charmante sfeer van de stad. Elke aanwijzing leidt je van de ene plek naar de andere met een exacte routebeschrijving, zodat je geen kaart, GPS of gids nodig hebt. Terwijl je de problemen oplost en het antwoord raadt, worden langzaam de geheime verhalen van Utrecht ontsloten. Het spel duurt ongeveer 2 uur om te voltooien, maar er is geen tijdslimiet. Je hebt geen gids nodig - download gewoon de app, ga naar het startpunt en begin het avontuur. Voor grote groepen kan één persoon toegang voor de hele groep kopen door het aantal personen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Je kunt als een groep spelen en samen de aanwijzingen oplossen terwijl je loopt, in kleinere groepen opsplitsen en tegen elkaar strijden, of elke persoon kan alleen spelen.

Kasteel Amsterdam en stad Utrecht - privédagtour

4. Kasteel Amsterdam en stad Utrecht - privédagtour

Nadat u bij uw accommodatie bent opgehaald, brengt uw privégids u rechtstreeks naar het Muiderslot, ook bekend als "Kasteel van Amsterdam". Je professionele en gecertificeerde gids neemt je mee door dit prachtige kasteel met zijn unieke collectie. Ze zullen u informeren over zijn indrukwekkende geschiedenis en strategisch belang, terwijl u het kasteel en de tuinen observeert. Na het kasteelbezoek rijdt uw gids door het idyllische landschap langs rivieren, langs landhuizen, windmolens en landbouwgrond in de richting van Utrecht. In deze sierlijke stad laat je gids je tijdens een wandeltocht de hoogtepunten van het stadscentrum zien. Tijdens je wandeltocht krijg je de hoogtepunten van Utrecht te zien, zoals de enorme Domtoren, de unieke grachten, het pausshuis en verborgen kloosters. Tijdens de duur van je tour leer je ook veel over de interessante geschiedenis van Nederland en Europa. Afhankelijk van de openingstijden van het Muiderslot kan de tour in plaats daarvan in Utrecht beginnen. Na deze inspirerende reis zetten je gidsen je graag af bij je hotel, de bootpier of Schiphol.

Amsterdam: halve dag kasteeltour naar Kasteel de Haar

5. Amsterdam: halve dag kasteeltour naar Kasteel de Haar

Laat je meenemen naar het mooiste kasteel van Nederland. Kasteel de Haar ligt op slechts 45 minuten rijden van Amsterdam en neemt je mee terug in de tijd. In deze kleine groepsreis heb je ongeveer 3,5 uur om het kasteel te bezoeken met zijn prachtige kamers, zijn tuinen en het prachtige, aangelegde park eromheen. Kasteel de Haar kenmerkt zich door haar rijke en extravagante historie en de vele bijzondere verhalen die achter de kasteelmuren schuilgaan.

Utrecht: begeleide stadswandeling van 2 uur

6. Utrecht: begeleide stadswandeling van 2 uur

Ontdek de stad Utrecht tijdens deze begeleide stadstour met hoogtepunten. Geniet van een sightseeingwandeling door het stadscentrum met verhelderend commentaar van je lokale gids. Begin je wandelavontuur bij het bekende Nijntje's Stoplicht in hartje Utrecht en ontmoet je gids. Stop voor foto's bij beroemde monumenten langs de route en hoor interessante feiten en anekdotes over hen van je lokale gids. Bekijk de iconische Domtoren en bewonder de indrukwekkende architectuur van een van de beroemdste bouwwerken in Utrecht. Kom meer te weten over deze historische klokkentoren die dateert uit de 14e eeuw. Luister naar het fascinerende verhaal achter de Universiteit Utrecht en de historische gebeurtenissen die leidden tot de Vrede van Utrecht, een van de eerste internationale vredesonderhandelingen.

Utrecht: Magische Kersttour

7. Utrecht: Magische Kersttour

Kom in de kerststemming tijdens een wandeltocht door de mooie en feestelijke stad Utrecht. Verken de prachtige gebouwen en structuren van de stad die zijn versierd met magische kerstverlichting. Bezoek met je lokale deskundige gids de meest prachtig ingerichte plekken in de stad. Dwaal door de straten gedrapeerd in kerstversieringen en voel je betoverd door de charmante sfeer van Utrecht tijdens de feestelijke tijd. Luister naar interessante verhalen over de kerstspreuken en de kerstlegendes van de stad. Leer meer over de geschiedenis van de kerstboom en de eerste persoon die hem versierde. Proef op de authentieke kerstmarkten enkele van de meest bekende lokale producten van de stad. Vul je hart met vreugde en ervaar de magie van Utrecht.

Veelgestelde vragen over Rondvaarten & boottochten in Utrecht

Welke andere activiteiten dan Rondvaarten & boottochten zijn de moeite waard in Utrecht?

Sitemap Utrecht

Wil je alle activiteiten in Utrecht ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Utrecht

Ons schip voor de grote rondvaart was iets kleiner dan de andere schepen en had een volledig glazen dak en je zat tegenover elkaar met je rug naar het raam. Dat was geen nadeel! De stuurman had veel anekdotes, zij het in het Nederlands. De sfeer aan boord was erg goed

Wil je leuke wetenswaardigheden horen over Utrecht neem aan een rondvaart. Als echt Utrechter heb ik het als superleuk ervaren om dingen vanaf het water te horen die ik nog niet wist van Utrecht

Het was een mooie boottocht, wat ik interessant vind dat er verschillende tochten worden gedaan

De rondvaart was interessant en erg leuk. Weer iets meer geleerd over Utrecht

Het is echt heel leuk om utrecht vanaf het water te zien.