Kies data
Dingen om te doen

Uxmal

Uxmal: De beste dingen die je niet wil missen

Van Mérida: Uxmal, Hacienda Yaxcopoi, Cenote Tour

1. Van Mérida: Uxmal, Hacienda Yaxcopoi, Cenote Tour

Ontdek de oude mysteries van Uxmal, een van de meest legendarische archeologische vindplaatsen op het schiereiland Yucatan, tijdens een dagexcursie vanuit Merida; terwijl je inzicht krijgt van je deskundige gids en de rijke erfenis ontdekt die is achtergelaten door de Maya-beschaving. Je eerste stop is Yaxcopoil Hacienda, waar je het interieur van de hacienda kunt bezoeken, het heeft zijn oorsprong in de percelen bij de komst van de Spanjaarden, het zijn meestal huizen met belangrijke architectuur en andere kleine gebouwen gericht op de werken van de veld, gebouwd in het tijdperk van pracht van groen goud. Bezoek vervolgens Uxmal, bij velen bekend door de legende, mythe of anekdote, en bezoek de piramide van de tovenaar en het paleis van de gouverneur. Daarna bezoekt u een cenote, een ondergronds type waterreservoir, waar u kunt genieten van het kristalheldere water.

Van Mérida: Uxmal, Hacienda Yaxcopoil en Cenote met lunch

2. Van Mérida: Uxmal, Hacienda Yaxcopoil en Cenote met lunch

Verken de rijke cultuur en het erfgoed van Mexico tijdens een dagtocht naar Uxmal, Yaxcopoil en Cenote Peba. Profiteer van het ophalen en inleveren van hotels in Mérida en geniet van een heerlijke lunch tijdens de tour. Nadat je bent opgehaald bij geselecteerde hotels, ga je naar Hacienda Yaxcopoil, een koloniaal landgoed. Bewonder de gewelfde gebouwen van dit landhuis, dwaal door de grote zalen en bekijk de originele meubels. Wandel door de weelderige tuinen en leer over de geschiedenis van de hacienda, van de oorsprong tot de henequen-industrie. Ga terug in de tijd naar het pre-Spaanse tijdperk, met een rondleiding door Uxmal. Ontdek de kenmerken en architecturale stijl die deze Maya-archeologische vindplaats uniek maken. Beklim de Piramide van de Waarzegger, bekijk de Vierhoek van de Nonnen en ga het Gouverneurspaleis binnen. Stop om te genieten van een heerlijke maaltijd in een lokaal restaurant, voordat je doorgaat naar Cenote Peba. Koel af met een duik in de prachtige cenote, geniet van de natuurlijke schoonheid en voel de voordelen van dit mineraalrijke water op je huid. Aan het einde van je tour wordt je teruggebracht naar je hotel.

Van Merida: Uxmal Light and Sound Night Experience Tour

3. Van Merida: Uxmal Light and Sound Night Experience Tour

Kijk hoe de oude stad Uxmal 's nachts weer tot leven komt tijdens deze tourervaring met lunch. Vertrek vanuit Merida om de archeologische zone van Uxmal te ontdekken via Echoes of Uxmal, een licht- en geluidsshow die videokaarten gebruikt om je een nieuw perspectief op Uxmal te geven. Uxmal is ongetwijfeld een van de belangrijkste archeologische zones in de staat Yucatan. Ontmoet tijdens deze tour majestueuze gebouwen zoals het Great Ball Court, de Pyramid of the Fortune Teller, de Quadrangle of the Nuns en nog veel meer. Kom 's avonds en wees getuige van het verhaal van Uxmal door middel van een magische show van licht en geluid. Zie een spel van lichte schaduwen die de stadsruïnes verlichten terwijl het verhaal van de oude stad voor je ogen tot leven komt.

Uxmal: Vintage Land Rover-expeditie naar Uxmal Cenotes

4. Uxmal: Vintage Land Rover-expeditie naar Uxmal Cenotes

Begin aan een avontuurlijke expeditie door de wildernis van de Yucatán-jungle in Uxmal aan boord van een vintage Land Rover. Ontdek het natuurlijke wonder van cenotes terwijl je de lokale fauna en het landschap bewondert. Profiteer van de inbegrepen toegang tot 2 cenotes. Ontmoet je gids en spring dan op een klassiek Land Rover-voertuig voor een onvergetelijke ervaring in de jungle van Yucatán. Bereid je voor om dezelfde avontuurlijke paden over te steken die de eerste ontdekkingsreizigers in het gebied hebben genomen. Bezoek 2 cenotes, waar je magische toegangen tot een andere wereld en de fontein van het leven voor de Maya's zult ervaren. Kies ervoor om te zwemmen en jezelf op te frissen in hun heldere en frisse ondergrondse wateren voor het einde van je ervaring.

Uxmal met privégids en vervoer vanuit Merida

5. Uxmal met privégids en vervoer vanuit Merida

U wordt opgehaald van uw hotel in Merida op het moment van uw voorkeur aan boord van een luxe Mercedes Benz voertuig. Ga direct van je hotel naar Uxmal Archeologisch Site, door velen bekend als de plaats van legendes en mythen. Het is gelegen in een reeks van heuvels bekend als de Puuc of "bergachtig gebied" in de Maya-taal. In deze geweldige archeologische site zal een privé tweetalige gids u mee naar kolossale constructies zoals de Magiërs Piramide, de gouverneurs paleis, het Dove's Temple en de nonnen Quadrangle verkennen. De archeologische structuren en gebouwen verspreid over Uxmal zijn versierd met geometrische figuren en maskers van de regengod, Chaac. De regen god werd beschouwd door de Maya's als een van de belangrijkste van hun goden. Na uw bezoek krijgt u de gelegenheid om een heerlijke lunch genieten in de restaurants van zowel de prachtige Hacienda Uxmal of in de tuin van de Lodge at Uxmal, omringd door unieke Maya Palapas (op eigen kosten) te hebben. Bezoek de Choco Story Museum te leren over de geschiedenis van cacao, het belang ervan voor de Maya's, de manier waarop het wordt geteeld en het traditionele proces om chocolade te maken. U keert terug naar uw hotel in Merida op uw tijd van voorkeur aan boord van een privé-Mercedes Benz voertuig.

Veelgestelde vragen over Uxmal

Welke topattracties zijn een must-see in Uxmal?

De topattracties in Uxmal zijn:

Sitemap Uxmal

Wil je alle activiteiten in Uxmal ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.