Kies data
Dingen om te doen

Vacherie

Vacherie: De beste dingen die je niet wil missen

New Orleans: dagtour Oak Alley Plantation & Moerascruise

1. New Orleans: dagtour Oak Alley Plantation & Moerascruise

Ervaar 2 typische Louisiana-kenmerken - plantagehuizen en bayous - tijdens een begeleide dagtour vanuit New Orleans met hotelophaalservice Bezoek Oak Alley Plantation, inclusief toegangskaartjes, en kijk uit voor dieren in het wild tijdens een boottocht door de moerassen. Begin met een ophaalservice bij je hotel in de French Quarter. Verlaat New Orleans en reis naar de Oak Alley Plantation, een van de bekendste in het gebied. De plantage, gebouwd in 1837-1839, is beroemd om zijn weg met 28 gelijkmatig verdeelde levende eiken. Volg een rondleiding over de historische plantage en krijg een educatief inzicht in de tijden van slavernij. Geniet daarna van een boottocht met uitleg door de moerassen. Kijk uit voor alligators, schildpadden, watervogels en andere lokale dieren in het wild. Luister terwijl je kapitein verhalen vertelt over de lokale Cajun- en Creoolse geschiedenis en de mensen die in het Bayou-gebied wonen. Rond je tour af met de terugreis naar New Orleans, waar je wordt afgezet bij jouw hotel in de French Quarter.

New Orleans: halve dagtrip Oak Alley Plantation

2. New Orleans: halve dagtrip Oak Alley Plantation

Voel de zachte bries van zuidelijke gastvrijheid terwijl je wordt teruggevoerd naar de glorie van het oude zuiden! Deze rondleiding van een halve dag onthult de exclusieve en fascinerende verhalen achter het oude New Orleans. Ga lekker zitten en ontspan terwijl je wordt meegenomen op een tour door dit prachtige historische gebied.  Oak Alley is misschien wel de meest gefotografeerde plantage ooit; het was de instelling voor films zoals 'Interview with a Vampire' en 'Primary Colors'. Vanwege de sublieme visuele impact en implicatie in de geschiedenis van New Orleans, is dit een geweldige educatieve rondleiding om te ervaren met vrienden of familie. Nadat je de plantage hebt verkend, trakteer je jezelf op een verfrissende snack in de lokale café- en ijssalon. Dit is een ontspannende manier om je rondleiding te beëindigen, zittend aan de picknicktafels met uitzicht op de levende eikenbomen die zich uitstrekken van het landhuis tot aan de zacht stromende rivier de Mississippi. Je zult het gevoel hebben dat je bent teruggegaan naar een vervlogen tijdperk.

New Orleans: combitour Oak Alley Plantation & moerasboot

3. New Orleans: combitour Oak Alley Plantation & moerasboot

Ontdek Louisiana tijdens een begeleide dagtocht van New Orleans naar de historische Oak Alley Plantation, inclusief toegangskaarten, en een tocht met een moerasboot. Profiteer van vervoer heen en terug vanaf jouw hotel in New Orleans. Begin je activiteit met het ophalen bij je hotel en ontspan tijdens de rit naar Oak Alley Plantation. Geniet van een rondleiding door het plantagehuis door gidsen in historische kleding terwijl je hoort en leert over de tijden van slavernij. Geniet van de Griekse Revival-architectuur van het huis, de tentoonstellingen van antieke landbouwmachines en wandel over het terrein waar 28 gelijkmatig verdeelde, enorme eiken groeien. Blader door de smederij en souvenirwinkel, of stop voor een hapje (op eigen kosten) in het restaurant. Ga verder naar Barataria Basin voor een tocht met een luchtboot door de moerassen van de Bayou, waar jouw lokale kapitein je door de moerassen, moerassen en meren zal leiden. Reis met hoge snelheden voor een spannende rit en vertraag vervolgens om lokale dieren in het wild te spotten tijdens deze spannende luchtbootervaring. Kijk uit voor alligators, vogels en andere dieren. Elke rondvaart is uniek, dus je weet nooit wat je ziet. Zelfs in de winter - wanneer alligators overwinteren - heb je een goede kans om deze reptielen te spotten. Terug op het droge, ga terug naar de bus voor de rit terug naar New Orleans, waar je je reis afrondt met een handige drop-off bij je hotel.

Vanuit New Orleans: ticket Whitney Plantation & vervoer

4. Vanuit New Orleans: ticket Whitney Plantation & vervoer

Ga terug in de tijd met een bezoek aan de Whitney Plantation op deze dagtrip per bus vanuit New Orleans. Krijg een unieke kijk op de slaven die hier leefden en werkten via museumtentoonstellingen, kunstwerken, gerestaureerde gebouwen en honderden verhalen van slaven zelf. In 2014 opende Whitney Plantation haar deuren voor het publiek, voor de eerste keer in haar 262-jarige geschiedenis, als het enige plantagemuseum in Louisiana met een nadruk op slavernij.  De vroege eigenaren van Habitation Haydel, later bekend als Whitney Plantation, werden rijk met het produceren van indigo, voordat de plantage begin 19e eeuw overstapte op suiker.  Whitney is tevens significant vanwege het aantal historische buitengebouwen die door de jaren heen werden toegevoegd, die een uniek beeld geven van de evolutie van de operationele plantages van Louisiana. Het Big House is een van de best bewaard gebleven voorbeelden van Spaans Creole-architectuur, en een van de eerst gebouwde Creole-'cottages' in Louisiana.  Whitney Plantation Historic District staat in het Nationaal Register van Historische Plaatsen.Het is een plek van herinnering en bewustzijn, bedoeld om de slaven te eren op de plantage zelf, en alle slaven die elders in de Verenigde Staten woonden.

New Orleans: rondleiding met Laura Creole Plantation

5. New Orleans: rondleiding met Laura Creole Plantation

Ervaar de verdwijnende wereld van Creole Louisiana tijdens een rondleiding van 75 minuten door het hoofdgebouw, de tuinen en de slavenverblijven van Laura Plantation. Gelegen op de westelijke oever van de Mississippi in het hart van Plantation Country - het hoofdgebouw dateert uit 1805 en is gerestaureerd in de tijd dat het fungeerde als zowel een gezinswoning als het kantoor voor de suikerplantage. Bezoek de verhoogde kelder en galerijen, heren- en vrouwensalons, servicekamers en gemeenschappelijke ruimtes. Loop door de 200 jaar oude suikerplantageboerderij, inclusief 3 tuinen: Jardin Français, de keukenpotager en BananaLand-bos. Vervolg de tour op het terrein met 12 gebouwen in het rijksregister, waaronder dierenschuren, opzichtershuisjes en het Maison de Reprise uit 1829. Luister naar intieme verhalen over vier generaties vrije en tot slaaf gemaakte leden van de Creoolse families die hier woonden. Verzameld uit handgeschreven memoires en archiefdocumenten uit de Verenigde Staten en Frankrijk, elk verhaal verteld in het Maison Principale uit 1805, op het terrein en in de originele slavenhutten uit 1840 is een waar, persoonlijk verslag van de vrouwen, kinderen en mannen die hun woont op deze suikerboerderij. Breng tijd door met het verkennen van de museumtentoonstelling ter plaatse nadat uw tour is afgelopen. Toen Laura Plantation in 1994 voor het publiek werd geopend, werd het de eerste historische attractie in Louisiana met verhalen over tot slaaf gemaakte Afrikanen als onderdeel van de tour. Tegenwoordig is de permanente tentoonstelling "Van het grote huis tot de wijken: slavernij op de Laura-plantage" gewijd aan het vertellen van het authentieke verhaal van de tot slaaf gemaakte gemeenschap van deze Créole-boerderij.

Van New Orleans: Oak Alley Plantation Tour

6. Van New Orleans: Oak Alley Plantation Tour

Verken de geschiedenis van New Orleans tijdens een rondleiding door Oak Alley Plantation. Leer alles over het leven op de plantage van je traditioneel geklede gids en bekijk antieke landbouwmachines van dichtbij. Bewonder de al lang bestaande en indrukwekkende 28 eiken langs de weg die naar het hoofdplantagehuis leidt. Profiteer van het ophalen bij uw accommodatie in New Orleans en begeef u vervolgens naar de Oak Alley Plantation in Vacherie voor uw begeleide wandeling door het terrein. Oak Alley, gelegen aan de oevers van de rivier de Mississippi, is vernoemd naar de 28 enorme eiken langs de weg die leidt naar - en dateert van vóór - het plantagehuis. Bewonder de Griekse Revival-architectuur van het belangrijkste plantagehuis, gebouwd in de 19e eeuw voor een van de rijkste families van het zuiden. Bekijk originele kenmerken, waaronder antieke landbouwmachines, en maak gebruik van voorzieningen zoals een restaurant en een souvenirwinkel. Laat je tijdens je tour leiden door een gids die authentieke kleding in plantagestijl draagt en hoor over het eerste voorbeeld van Antebellum-restauratie langs de legendarische River Road.

Van New Orleans: moeras-airboot, 2 plantagetours en lunch

7. Van New Orleans: moeras-airboot, 2 plantagetours en lunch

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in New Orleans in een 13-persoons busje met hoog dak, neemt je enthousiaste historicus-chauffeur-gids je mee op een schilderachtige rit vanuit New Orleans, waarbij je wordt voorbereid op een pelgrimstocht terug in de tijd. Nadat u op een hoge brug de rivier de Mississippi bent overgestoken, komt u aan bij een afgelegen moeras om aan boord te gaan van een kleine moerasboot. Met uw Cajun-bootkapitein glijdt u comfortabel over moerassen en diep in afgelegen baaien. Ontdek de fascinerende fauna en flora van het moeras, waaronder alligators, schildpadden en exotische vogels. Vervolgens rijd je stroomopwaarts door suikerrietvelden om bij Laura Plantation aan te komen. Geniet van een rondleiding door deze Creoolse plantage die dateert uit 1804. Luister naar de meeslepende verhalen van Laura's familiesaga, evenals verhalen van de West-Afrikaanse, tot slaaf gemaakte mensen die op deze suikerplantage werkten. Bezoek aan het einde van de rondleiding de museumtentoonstelling gewijd aan "Slavernij op Laura Plantation" in een gerestaureerd opzichterhuisje. Terug op de oude River Road passeer je Felicity Plantation, waar "12 Years A Slave" werd gefilmd, en St Joseph Plantation, waar de tv-serie "Queen Sugar" werd gefilmd. Stop voor Oak Alley Plantation om de parallelle rijen eeuwenoude eiken te bewonderen. Na het oversteken van de Mississippi-rivier op de Sunshine Bridge, arriveert u bij het iconische "Sugar Palace", Houmas House Plantation. De lunch wordt geserveerd in hun elegante eetzaal, met echte Cajun-gerechten. Geniet vervolgens van een rondleiding door het landhuis met een gids gekleed in Antebellum-kostuum. Geniet na de rondleiding van wat vrije tijd om door de prachtige tuinen te wandelen voordat je terugkeert naar New Orleans. Voorbeeld lunchmenu (onder voorbehoud van seizoensveranderingen) De lunch bestaat uit zelfgebakken brood en boter, ijsthee of frisdrank, dessert en koffie. Keuze uit voorgerechten: Caesarsalade met gegrilde kip (glutenvrij zonder croutons): Geserveerd met malse romaine sla, croutons en Parmezaanse kaas Crown Jewel Hamburger: Gegrilde 7oz burger gegarneerd met kaas, bacon, mayo, ketchup, sla, tomaat en ui geserveerd met frietjes Shrimp Po Boy: Garnalen, krokant gebakken en geserveerd op New Orleans stokbrood met geraspte sla, tomaten en Creoolse mayonaise Kipfilet (glutenvrij zonder grits): Gepelde kipfilet, geserveerd met steengemalen grits, geroosterde groenten en met rum gekruide Houmas House bijenkorfhoningglazuur Vegetarische Pasta: Groenten en baby-erfstuktomaten met fettuccine-pasta en Parmezaanse kaas Dessertkeuze: Witte chocolade broodpudding Schildpad Creoolse Roomkaas Cheesecake

New Orleans: dagtour Oak Alley Plantation en moerastocht

8. New Orleans: dagtour Oak Alley Plantation en moerastocht

Verken Louisiana met een bezoek aan de Oak Alley Plantation, gevolgd door een moerasboottocht. Geniet van een begeleide dagtocht vanuit New Orleans op een dagtocht die je niet snel zult vergeten. Begin je dag met een pick-up in je hotel in New Orleans. Geniet van het uitzicht terwijl je naar de Oak Alley Plantation gaat, waar je wordt rondgeleid door gidsen in klederdracht. Verken het huis en het terrein terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis van de plantage. Ga vervolgens op een boottocht om de bayous van Louisiana te verkennen. Ontspan in de overdekte boot en luister naar het commentaar van je gids over de lokale cultuur van de wetlands. Vaar langs een Indiaanse grafheuvel, een Cajun-begraafplaats en een vissersdorp. Drijf door smalle waterwegen en passeer met mos bedekte bomen. Wees op je hoede voor dieren in het wild, waaronder slangen en alligators. Terug op het droge stap je in de bus om terug te keren naar New Orleans, waarna je wordt afgezet bij je hotel.

Whitney en St. Joseph Plantation Tour

9. Whitney en St. Joseph Plantation Tour

Volg de gids buiten de gebaande paden, weg van de toeristische drukte, op deze unieke bedevaart voor een reis terug naar het Antebellum South terwijl je stroomopwaarts langs de Mississippi-rivier rijdt om 2 unieke Louisiana-plantages te bezoeken. Een schilderachtige oversteek van de Mississippi-rivier op een hoge hangbrug, waarna een korte rit stroomopwaarts je naar Whitney Plantation: Museum of Slavery brengt. Het is onlangs geopend voor het publiek en onthult de harde realiteit en rauwe historische feiten van deze donkere kant van de Amerikaanse geschiedenis. Krijg een rondleiding door de gerestaureerde gebouwen en museumexposities. De slavenverhalen en herdenkingskunstwerken herscheppen de wereld van een suikerplantage van voor de burgeroorlog en het leven van de slaven daar. Een korte rit door suikerrietvelden brengt je naar St. Joseph Plantation, een werkende suikerrietplantage in Creoolse stijl sinds 1877. Je gids geeft je een fascinerend kijkje in het leven van de vele interessante mensen die deze plantage hebben genoemd 'huis'. Veel rondleidingen worden begeleid door familieleden zelf. Het is een ontspannen, intiem bezoek aan een voorouderlijk huis, terrein en bijgebouwen (inclusief originele slavenhutten). Het is de locatie waar de film: "12 Years a Slave" is opgenomen. * Op dinsdag is de Whitney Plantation gesloten en vervangen door de Evergreen of Laura Plantation.

New Orleans: Destrehan-plantage, Houmas House & lunch

10. New Orleans: Destrehan-plantage, Houmas House & lunch

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in New Orleans in een 13-persoons busje met hoog dak, vertelt je enthousiaste historicus-chauffeur-gids je schilderachtige rit stroomopwaarts naar twee historische plantages aan de oevers van de rivier de Mississippi. Rijd tijdens de reis langs de oevers van Lake Pontchartrain en kilometerslange rietvelden die zich uitstrekken van de rivier de Mississippi tot de achterste moerassen. Leer onderweg over de geografie, geologie en ongelooflijke geschiedenis van Louisiana. De eerste stop is Destrehan Plantation, de oudste gedocumenteerde plantage in de Mississippi-vallei, gebouwd in 1787. Leer meer over de geschiedenis van de site, kijk waar Charles Deslondes de slavenopstand van 1811 leidde en ontdek de dramatische uitkomst. Daarna wordt u verder stroomopwaarts gereden over de oude Mississippi-rivierweg, langs de ruïnes van de Tezcuco-plantage en hoort u over de geschiedenis ervan. Kort daarna kom je aan bij het "The Sugar Palace", beter bekend als Houmas House. Hier kunt u genieten van een gastronomische Creoolse lunch in een grote eetzaal. Er zijn zelfs verfrissende Mint Juleps te koop als je het leven op de zuidelijke plantage echt wilt ervaren. Na de lunch kunt u genieten van een geleid bezoek aan het landhuis van de Griekse Revival op deze zeer weelderige plantage. Je gidsen, in historische kleding, leiden je door kamers vol antiek uit die tijd en Louisiana-kunstwerken. Daarna heb je tijd om door de prachtige tuinen te wandelen in de schaduw van oude eiken, voordat je de cadeauwinkel bezoekt. Voorbeeld lunchmenu (onder voorbehoud van seizoensveranderingen) De lunch bestaat uit zelfgebakken brood en boter, een ijsthee of frisdrank, een dessert en koffie. Keuze uit voorgerechten: Caesarsalade met gegrilde kip (glutenvrij zonder croutons): Geserveerd met malse romaine sla, croutons en Parmezaanse kaas Crown Jewel Hamburger: Gegrilde 7oz burger gegarneerd met kaas, bacon, mayo, ketchup, sla, tomaat en ui geserveerd met frietjes Shrimp Po Boy: Garnalen, krokant gebakken en geserveerd op New Orleans stokbrood met geraspte sla, tomaten en Creoolse mayonaise Kipfilet (glutenvrij zonder grits): Gepelde kipfilet, geserveerd met steengemalen grits, geroosterde groenten en met rum gekruide Houmas House bijenkorfhoningglazuur Vegetarische Pasta: Groenten en baby-erfstuktomaten met fettuccine-pasta en Parmezaanse kaas Dessertkeuze: Witte chocolade broodpudding Schildpad Creoolse Roomkaas Cheesecake

Sitemap Vacherie

Wil je alle activiteiten in Vacherie ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Vacherie

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.402 beoordelingen

Deze reis was geweldig! "Big Joe" was een geweldige coureur en persoonlijkheid om mee om te gaan. Hij is aardig en erg zorgzaam en leuk. De moerastour was relaxed en ontspannend, de plantagetour was veel geschiedenis en gewoon prachtig om rond te lopen. Hoewel het een aanzienlijk deel van de dag kostte om beide dingen te doen, zou ik het ten zeerste aanbevelen en zou het opnieuw doen, het was zo'n goede tijd! Ik vind het leuk dat ze bars en eten hadden op de plantage en geen problemen met kaartjes en zo, want Big Joe regelt alles voor je.

Die tour was gewoon ongelooflijk. Ze kwamen ons ophalen bij ons hotel, zelfs als het niet op hun ophaallijst van het hotel stond. Aarzel niet om hen te bellen als uw hotel niet in de lijst staat. De moerasgids was grappig en gaf ons veel info. Deze alligators zijn geen grap. Sommige zijn enorm. De eikenvalleiplantage is een must see. De rondleiding door het huis was ok, maar het feit dat je rond het pand kunt lopen, is gewoon onbetaalbaar. Ik raad die tour ten zeerste aan!

De moerastour was vermakelijk en vol met alligators. Onze gids was grappig en bracht de alligators van dichtbij. Hij had veel kennis over de geschiedenis van het moeras. De plantage was mooi en informatief. Net genoeg tijd doorgebracht op elke locatie. Zorg ervoor dat je een ventilator meeneemt.

Ik ging naar het loket in French Quarter om de voucher in te wisselen voor het instapkaartje en realiseerde me dat ik een fout had gemaakt op de datum en mijn eigenlijke tour had gemist en ze lieten me toch zonder enig probleem gaan. Ik was erg blij. Alles was op tijd en precies zoals verwacht.

Wat een mooie dag. Zeer goed verzorgd. Alles mooi op tijd. Zowel in de bus als op de boot en in het huis perfecte uitleg. Ter plekke overal tijd om er echt te zijn. Top dag.