Vader Bernatek-brug

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Vader Bernatek-brug: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Krakau: gondelrondvaart op de rivier de Vistula

1. Krakau: gondelrondvaart op de rivier de Vistula

Bereid je voor op een avontuur en vaar over de rivier de Vistula. Geniet van de bezienswaardigheden van de koninklijke stad Krakau en word verliefd op de interessante en vermakelijke plekken. Vaar uit en bekijk historische gebouwen, bruggen, monumenten en meer. Luister naar de audio aan boord en leer belangrijke feiten terwijl je langskomt. Vang uw gondel in de oude stadswijk van Krakau, Kazimierz. Stap aan boord van de prachtige houten boot gemaakt door traditionele botenbouwers. Ontspan en hoor de golven terwijl je getuige bent van het Wawel-kasteel, Dragon's Den, het klooster van de Norbertaanse zusters en het punt waar de Rudawa-rivier de Vistula binnenstroomt. Luister onderweg naar het live audiocommentaar en leer interessante en historische verhalen over Krakau. Waardeer de ongewone en tijdloze ervaring. Neem gerust een kopje koffie of een koud drankje mee en geniet van de rit.

Krakau: rivier-rondvaart van 1 uur

2. Krakau: rivier-rondvaart van 1 uur

Krakau biedt een reeks visuele hoogtepunten: van het Koninklijke Kasteel van Wawel tot de historische wijken  Zwierzyniec en Kazimierz; er is genoeg te zien in deze prachtige stad. De rondvaarten op de Wisla blijven een van de beste manieren om alles te ontdekken wat Krakau te bieden heeft. De rivier stroomt door het hart van Krakau, waar zich de markantste bezienswaardigheden in Polen bevinden. Je krijgt niet alleen de kans om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te zien, maar om jezelf volledig onder te dompelen in de geest van Krakau dankzij het comfortabele tempo van de tour. De reis begint aan de voet van het Wawel-kasteel. Vanaf daar drijft de boot langs de pittoreske boulevards, eerst in de richting van  Schwierzyniec langs het  klooster van de Norbertine Sisters, het huis van de paus Johannes Paulus II, en dan in de richting van Podgórze en Kazimierz. Je passeert bekende bezienswaardigheden zoals de Kerk op de Rots, het Mangha Museum, de Bernatka-loopbrug en Cricoteka. De rondvaart eindigt bij het Koninklijke Kasteel van Wawel.

Krakau: wandeltocht Joodse wijk Kazimierz

3. Krakau: wandeltocht Joodse wijk Kazimierz

Geniet van een begeleide wandeling in de wijk Kazimierz in Krakau om de Joodse geschiedenis van dit gebied te ontdekken. Bekijk lokale winkels en bezoek prachtig bewaard gebleven synagogen. Luister naar je gids en deel geweldige verhalen over Joodse families die hier eerder woonden. Verken de wijk Kazimierz en zie hoe de herinnering aan zijn rijke geschiedenis bewaard is gebleven in synagogen, gebedshuizen en kleine winkels in de buurt van Kazimierz. Laat je leiden langs de beroemde Szeroka-straat met zowel de Remah-synagoge als de oude synagoge, de legendarische muren van de oude stad, Plac Nowy (Nieuwe Plein) en vele charmante straten die tegenwoordig wemelen van het leven. Kies uit de extra touropties om een wandeling te maken in de wijk Podgórze in Krakau, waar het getto zich tijdens de Tweede Wereldoorlog bevond. Neem langs deze route een kijkje bij de Pankiewicz Eagle Pharmacy en het Ghetto Heroes Square met een monument gemaakt van 68 stoelen. Of selecteer de optie om een moderne tentoonstelling te bezoeken die gewijd is aan de bezetting van Krakau. De tentoonstelling bevindt zich in de voormalige emailfabriek die is gekoppeld aan de naam van de Duitse ondernemer Oskar Schindler.

Krakau: historisch Joods district-verkenningsspel

4. Krakau: historisch Joods district-verkenningsspel

Los uitdagingen op en kijk hoe het verhaal zich ontvouwt. Ontvang een exacte routebeschrijving op je telefoon om je naar de volgende locatie in de Joodse wijk van Krakau te leiden. Begin je stadsverkenningsspel bij de Plac Nowy Okrąglak Rotunda. Verken in je eigen tempo, pauzeer het spel en hervat op elk moment vanaf dezelfde locatie. Voltooi het spel bij de Alchemia. Download de app op je telefoon en ga op pad om alleen, in een grote groep of in verschillende kleinere groepen te spelen die tegen elkaar strijden en elkaar ontmoeten bij de laatste stop van het spel.

Krakau: in de voetsporen van Oskar Schindler

5. Krakau: in de voetsporen van Oskar Schindler

Kom meer te weten over Oskar Schindler, een Duitse ondernemer die tijdens de Tweede Wereldoorlog 1200 Joden en Holocaustslachtoffers heeft gered door gevangenen over te brengen naar zijn eigen fabrieken in Polen en de Tsjechische Republiek. Bezoek Schindler's Villa en bekijk de buitenkant van de Oskar Schindler-glazuurfabriek. Luister naar het verhaal dat het boek 'Schindler's Ark' inspireerde, evenals de film 'Schindler's List' van Stephen Spielberg. Beleef de beroemde scènes uit de film opnieuw en kijk waar ze plaatsvonden, zoals de kleine binnenplaats in Kazimierz bij Józefa 2 waar mevrouw Dresdener onder de trap haar toevlucht zocht. Duik dieper in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Polen. Bespreek de impact van Schindler op de stad, zowel in het verleden als in de huidige tijd, met je gids en krijg een diepgaand inzicht in het leven en karakter van Schindler. Beëindig uw rondleiding in Film Cafe in de buurt van Schindler's fabriek, waar u kunt ontspannen met een gratis kopje thee of koffie. Als u ervoor kiest, kunt u meer te weten komen over Oskar Schindler en na de rondleiding het museum op eigen gelegenheid verkennen.

Sitemap Vader Bernatek-brug

Wil je alle activiteiten in Vader Bernatek-brug ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.