Belevingen in
Valais

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Valais: De beste dingen die je niet wil missen

Zermatt: ticket voor kabelbaan naar Matterhorn Glacier Paradise

1. Zermatt: ticket voor kabelbaan naar Matterhorn Glacier Paradise

Begin uw reis bij het dalstation Zermatt-Matterhorn. Binnen 45 minuten bereikt u het hoogste bergstation van Europa op 3.883 meter boven zeeniveau: het Matterhorn Glacier Paradise. Reis eerst comfortabel in een 8-persoons gondel van de Matterhorn Express op weg naar Trockerner Steg. Passeer weelderige groene weiden, oude Walliser gehuchten en betoverende bossen voordat het landschap verandert in een landschap met indrukwekkende morenen en stenen gepolijst door ijs en gletsjers. Bij Trockener Steg spring je in de hoogste 3S-kabelbaan die je naar de top brengt. Geniet van een spectaculair uitzicht door de panoramische ramen en geniet van de verwarmde stoelen terwijl je de Theodul-gletsjer oversteekt. Zodra je de top hebt bereikt, bezoek je het uitkijkplatform en bewonder je 38 alpiene reuzen van de Franse, Italiaanse en Zwitserse Alpen, evenals 14 gletsjers. Geniet in de bioscooplounge van korte films over bergbeklimmen, de plaatselijke fauna en flora, de liftfaciliteiten en ijs en sneeuw. Of verken het hoogste ijspaleis ter wereld en bewonder handgemaakte sculpturen in het eeuwige ijs. Probeer, voordat u het magische sprookje achter u laat, regionale specialiteiten in het restaurant of koop Matterhorn-souvenirs.

...
Vanuit Zürich: dagexcursie Jungfraujoch, het Dak van Europa

2. Vanuit Zürich: dagexcursie Jungfraujoch, het Dak van Europa

Je verkent de besneeuwde bergen van de Jungfraujoch, sinds 2007 een UNESCO-Werelderfgoedlocatie vanwege het fenomenale Alpenlandschap. Je vindt hier bovendien de grootste gletsjer van Europa. Niet minder indrukwekkend: het is ook het hoogste treinstation van Europa. Deze busreis brengt je langs de Brünigpas en de oevers van de Brienzersee naar het Berner Oberland. Na een pauze in Interlaken stap je op de kabelbaan bij de Grindelwald Terminal voor een spectaculaire rit van 15 minuten met de gondel naar de Eiger-gletsjer. Dan stap je over op een tandradtrein die je naar de top van de Jungfraujoch brengt. Geniet onderweg van een drievoudig adembenemend uitzicht op de toppen van de Eiger, Mönch en Jungfrau. Op de top van de Jungfraujoch aangekomen, wacht een waanzinnig landschap van ijs, sneeuw en rotsen op je. Laat je betoveren door deze magische wereld hoog in de Alpen. Beleef een avontuurlijke tocht, de zogenaamde 'Alpine Sensation', ter ere van het 100-jarige bestaan van de Jungfrau-spoorlijn. Bezoek het Sphinx-uitzichtplateau voor een adembenemend uitzicht over de Aletschgletsjer. Struin door de tunnels van het IJspaleis in het hart van de gletsjer voor een ervaring die je je hele leven lang zal bijblijven. Via het autovrije dorp Wengen daal je af naar Lauterbrunnen, waar je bus op je wacht om je terug te brengen naar Zürich.

...
Zermatt: kaartje Gornergrat Bahn tandrad-trein

3. Zermatt: kaartje Gornergrat Bahn tandrad-trein

Neem de tandrad-trein de Gornergrat op en steek adembenemende bruggen over, rijd door galerijen en tunnels, idyllische bossen, langs kloven en bergmeren, met de Matterhorn continu in zicht. Aan de top kun je de schilderachtige alpiene wereld van de Zwitserse Alpen verkennen. De Gornergrat torent 3.089 meter boven zeeniveau uit, en biedt spectaculaire uitzichten dankzij het zonnige observatiedek, dat het gehele jaar toegankelijk is. De Gornergrat ligt tussen 29 4.000-meter hoge pieken, waaronder de hoogste Zwitserse berg, de Dufourspitze, met een hoogte van 4.634 meter, en de op 2 na hoogste gletsjer van de Alpen, de Gorner-gletsjer. Het berglandschap-panorama dat je zult ervaren is totaal uniek.

...
Vanuit Interlaken: dagexcursie naar Jungfraujoch

4. Vanuit Interlaken: dagexcursie naar Jungfraujoch

Deze 7-uur durende excursie begint met een korte busrit vanuit Interlaken naar het bergdorp Grindelwald. Stap dan op de kabelbaan bij de Grindelwald Terminal voor een spectaculaire rit van 15 minuten met de gondel naar de Eiger-gletsjer. Dan stap je over op een tandradtrein die je naar de top van de Jungfraujoch brengt. Wanneer je de top bereikt, verwonder je over het hooggebergte wonderland van eeuwig ijs, sneeuw en rots. Je ervaart de Alpine Sensationavonturenreis die het 100-jarig jubileum van de Jungfrauspoorweg markeert. Je bezoekt het Sphinx observatieterras en -plateau voor een adembenemend panoramisch uitzicht op de met sneeuw bedekte bergtoppen, de buurlanden en de Aletschgletsjer. Je loopt door de tunnels van het ijspaleis in het hart van de gletsjer. Restaurants zijn beschikbaar voor maaltijden en drankjes. Tijdens de afdaling passeer je het vakantieoord Wengen en bezoek je Lauterbrunnen, waar de bus wacht op je terugreis naar Interlaken.

...
Van Luzern: dagtocht naar Jungfraujoch – Top of Europe

5. Van Luzern: dagtocht naar Jungfraujoch – Top of Europe

Verken de met sneeuw bedekte bergen van de Jungfraujoch, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, de locatie van de grootste gletsjer van Europa. Het is ook de thuisbasis van het hoogste treinstation van Europa. De 10-uur durende excursie begint met een mooie busreis vanuit Luzern, langs de Brünigpas en de oevers van het meer van Brienz naar het Berner Oberland. Na een pauze in Interlaken stap je aan boord van de kabelbaan bij de Grindelwald Terminal voor een spectaculaire rit van 15 minuten naar de Eigergletsjer. Vanaf daar stap je over op een tandradtrein die je naar de top van Jungfraujoch brengt. Vanaf de top van Jungfraujoch zul je je verbazen over het hoogalpiene wonderland van ijs, sneeuw en rotsen. Beleef de Alpine Sensation-avontuurlijke tour, die de 100ste verjaardag van de Jungfrau-spoorweg markeert. Bezoek het Sphinx Observation Terrace en Plateau voor een adembenemend uitzicht op de Aletschgletsjer. Loop langs de tunnels van het ijspaleis naar het hart van de gletsjer voor een once-in-a-lifetime ervaring. Daal af via de badplaats Wengen naar Lauterbrunnen, waar uw bus klaarstaat om u terug naar Luzern te brengen.

...
Van Zürich: kleine groepsreis naar Zermatt en Gornergrat

6. Van Zürich: kleine groepsreis naar Zermatt en Gornergrat

Ervaar een unieke kleine groepsdagtocht naar het Matterhorn-gebied, de gletsjer en het hele jaar door sneeuw in de Alpen. Ontmoet je gids in Zürich op het treinstation en reis 2 uur samen in een typisch Zwitserse trein naar Visp. Van daaruit reist u met de tandradbaan naar Zermatt. Wandel bij aankomst door het historische deel van dit bergdorp en krijg veel informatie over de geschiedenis van het beklimmen van de Matterhorn. Daarna leidt je gids je naar de Matterhorn-spoorlijn naar de tandradtrein die je naar de top van Gornergrat brengt, de beste plek voor een prachtig uitzicht op de Matterhorn. Geniet ongeveer 2 uur van je vrije tijd, waarin je kunt lunchen met een panoramisch uitzicht van 360 graden. Daarna reist u terug met de gids naar Zermatt voor de terugreis naar Bern via Visp. Je gids leidt je vervolgens naar je trein terug naar Zürich.

...
Swiss Ski Experience in de Jungfrau-regio

7. Swiss Ski Experience in de Jungfrau-regio

Geniet van een vroege ochtendrit door het prachtige landschap terwijl u luistert naar interessante uitleg van uw meertalige gids. Pak een hapje tijdens een fotostop in het beroemde bergdorp Interlaken voordat u het skigebied van Grindelwald bereikt. Je wordt uitgerust met de benodigde uitrusting en ontmoet je professionele instructeur voor een spannende middag op de zachte hellingen in de Bodmi-arena - een perfecte leeromgeving voor ski-beginners. Bekijk tijdens je les hoe je instructeur de juiste technieken demonstreert en probeer het dan zelf en glijd over de witte sneeuw. Geniet van het adembenemende uitzicht op de noordkant van de Eiger-berg tijdens het skiën op de goed geprepareerde hellingen. Vergeet niet je camera mee te nemen om deze spannende momenten van een once in a lifetime ervaring vast te leggen. Voordat u aan de terugreis begint, heeft u wat vrije tijd om het alpendorp Grindelwald te verkennen.

...
Swiss Travel Pass: onbeperkt reizen met trein, bus en boot

8. Swiss Travel Pass: onbeperkt reizen met trein, bus en boot

De Swiss Travel Pass is een must-have voor elke reiziger naar Zwitserland. U kunt genieten van onbeperkte toegang met de openbare trein, bus en boot tot meer dan 90 steden en dorpen en profiteren van gratis toegang tot 500+ musea, stadsrondleidingen met korting en toegang tot privé- en schilderachtige treinen met een vereiste zitplaatsreservering. Er zijn twee brede typen Swiss Travel Pass: Continuous en Flexi, met een optie om te kiezen uit 3, 4, 8 en 15 dagen. Behalve dat het een 'alles-in-één'-pas is waarmee een reiziger toegang heeft tot alle vormen van openbaar vervoer in het land, biedt het ook tal van andere voordelen tijdens bergexcursies. Dus of het nu gaat om de avontuurlijke, enthousiaste of vrijetijdsreiziger, u krijgt de kans om het meeste uit uw Switzerland Travel Pass te halen.

...
Aletsch-gletsjer: kabelbaankaartje voor rondreizen naar Eggishorn

9. Aletsch-gletsjer: kabelbaankaartje voor rondreizen naar Eggishorn

Maak een tochtje van 20 minuten met de kabelbaan van Fiesch naar Eggishorn. Maak een snelle verandering op Fiescheralp die gemakkelijk en geschikt is voor mensen met beperkte mobiliteit; de Eggishorn is geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Wanneer je de top van Eggishorn bereikt, ga dan naar het indrukwekkende uitkijkpunt op een hoogte van 2869 meter. Bewonder de volle lengte en uitgestrektheid van de Grote Aletschgletsjer in al zijn glorie vanaf het uitkijkplatform. Draai je om en krijg een blik op de hogere toppen en de beroemdste bergen van Zwitserland. Observeer de Mönch, de Eiger, de Jungfrau, de Wannenhorn en de Finsteraarhorn. Ten westen van het gebied, bewonder de Weisshorn, de Mischabel-groep met de Dom, en de Matterhorn zelf vormen een adembenemend 360 ° -panorama. Terwijl je daar bent, schrijf je je wensen, zorgen of gelukkige momenten op een lucky stone op het gezichtspunt, zodat je met een lichtere stap en een lichter hart naar de vallei kunt terugkeren. Gebruik je ticket voor een retour met de kabelbaan om terug te keren naar Fiesch waar je tour eindigt.

...
Van Zürich: zelfgeleide tour naar Zermatt en Gornergrat

10. Van Zürich: zelfgeleide tour naar Zermatt en Gornergrat

Buig je reisspieren en ga op een zelfgeleide tour door het Zwitserse dorp Zermatt, staande in de schaduw van de beroemde Matterhorn. Geniet van een treinbezoek aan de berg Gornergrat met zijn beroemde uitzichten. Begin je tour op het centraal station van Zürich en geniet van de schilderachtige rit naar het dorp Zermatt. Volg uw bewegingen met behulp van het handige reizigersboekje dat u na uw boeking krijgt. Kijk omhoog voor het uitzicht dat u niet mag missen op de Matterhorn, een van de vele geneugten van Zwitserland. Laat u betoveren door het gezellige, autovrije Zermatt met zijn typische chaletstijl. Stap over op een tandradtrein voor een bezoek aan de berg Gornergrat, waar je de gletsjer kunt spotten.

...

Sitemap Valais

Wil je alle activiteiten in Valais ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Valais

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.027 beoordelingen

Absoluut geweldige reis! Echt onvergetelijke momenten en herinneringen aan Zwitserland We waren een gezin van 4 en we hebben allemaal enorm genoten van de reis Ontmoet en begroette onze gids: Dario en aan boord gaan van de coach was een makkie Dario was gewoon geweldig: grondige kennis van de plaatsen die we bezochten, bewaarden ons regelmatig geïnformeerd over de voortgang van de tour en zijn eigen persoonlijke ervaringen waren een leuke touch. Gelukkig goed weer gehad, dus het uitzicht vanaf de top was gewoon ongelooflijk! Zal het opnieuw bezoeken en twijfel er niet aan ... zal GetyourGuide gebruiken !!!

Ik nam de tour die begon in Interlaken, maar hij begon eigenlijk in Zürich, waardoor het een heel erg lange dag zou worden. Ik denk dat er een stop was in Interlaken voor de Zürichers, en een aantal van hen was niet op tijd terug bij de bus, dus dat vertraagde ons vertrek met minstens 20 minuten. De tour zelf in JungFrau, inclusief de nieuwe snelle kabelbaan naar de Eiger, was uitstekend. De tandradtrein naar de top verloopt probleemloos, omdat deze zich meestal in de berg bevindt. De faciliteiten op de "Top of Europe" zijn super. Moet beter dan op de top van de Mont Blac, of de Matterhorn.

Spectaculair uitzicht op de Matterhorn op een (bijna) wolkenloze dag - 09-03-21. Je zult teleurgesteld zijn als het bewolkt is en de bergen niet zichtbaar zijn. Mijn dag was bijna perfect en ik kon foto's en herinneringen van alle 3.000m + toppen zien en vastleggen. Wees voorzichtig met het gebrek aan zuurstof op die hoogte. Loop langzaam, adem diep in.

Zeer goede reis, onze gids was zo professioneel. We konden veel prachtige gebieden van Zwitserland zien.

Het weer was perfect en alles was goed georganiseerd. Goede gids.