Valais
Dagtrips

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Valais Dagtrips: Onze meest aanbevolen

Vanuit Zürich: dagexcursie Jungfraujoch, het Dak van Europa

1. Vanuit Zürich: dagexcursie Jungfraujoch, het Dak van Europa

Je verkent de besneeuwde bergen van de Jungfraujoch, sinds 2007 een UNESCO-Werelderfgoedlocatie vanwege het fenomenale Alpenlandschap. Je vindt hier bovendien de grootste gletsjer van Europa. Niet minder indrukwekkend: het is ook het hoogste treinstation van Europa. Deze busreis brengt je langs de Brünigpas en de oevers van de Brienzersee naar het Berner Oberland. Na een pauze in Interlaken stap je op de kabelbaan bij de Grindelwald Terminal voor een spectaculaire rit van 15 minuten met de gondel naar de Eiger-gletsjer. Dan stap je over op een tandradtrein die je naar de top van de Jungfraujoch brengt. Geniet onderweg van een drievoudig adembenemend uitzicht op de toppen van de Eiger, Mönch en Jungfrau. Op de top van de Jungfraujoch aangekomen, wacht een waanzinnig landschap van ijs, sneeuw en rotsen op je. Laat je betoveren door deze magische wereld hoog in de Alpen. Beleef een avontuurlijke tocht, de zogenaamde 'Alpine Sensation', ter ere van het 100-jarige bestaan van de Jungfrau-spoorlijn. Bezoek het Sphinx-uitzichtplateau voor een adembenemend uitzicht over de Aletschgletsjer. Struin door de tunnels van het IJspaleis in het hart van de gletsjer voor een ervaring die je je hele leven lang zal bijblijven. Via het autovrije dorp Wengen daal je af naar Lauterbrunnen, waar je bus op je wacht om je terug te brengen naar Zürich.

...
Vanuit Interlaken: dagexcursie naar Jungfraujoch

2. Vanuit Interlaken: dagexcursie naar Jungfraujoch

Deze 7-uur durende excursie begint met een korte busrit vanuit Interlaken naar het bergdorp Grindelwald. Stap dan op de kabelbaan bij de Grindelwald Terminal voor een spectaculaire rit van 15 minuten met de gondel naar de Eiger-gletsjer. Dan stap je over op een tandradtrein die je naar de top van de Jungfraujoch brengt. Wanneer je de top bereikt, verwonder je over het hooggebergte wonderland van eeuwig ijs, sneeuw en rots. Je ervaart de Alpine Sensationavonturenreis die het 100-jarig jubileum van de Jungfrauspoorweg markeert. Je bezoekt het Sphinx observatieterras en -plateau voor een adembenemend panoramisch uitzicht op de met sneeuw bedekte bergtoppen, de buurlanden en de Aletschgletsjer. Je loopt door de tunnels van het ijspaleis in het hart van de gletsjer. Restaurants zijn beschikbaar voor maaltijden en drankjes. Tijdens de afdaling passeer je het vakantieoord Wengen en bezoek je Lauterbrunnen, waar de bus wacht op je terugreis naar Interlaken.

...
Van Luzern: dagtocht naar Jungfraujoch – Top of Europe

3. Van Luzern: dagtocht naar Jungfraujoch – Top of Europe

Verken de met sneeuw bedekte bergen van de Jungfraujoch, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, de locatie van de grootste gletsjer van Europa. Het is ook de thuisbasis van het hoogste treinstation van Europa. De 10-uur durende excursie begint met een mooie busreis vanuit Luzern, langs de Brünigpas en de oevers van het meer van Brienz naar het Berner Oberland. Na een pauze in Interlaken stap je aan boord van de kabelbaan bij de Grindelwald Terminal voor een spectaculaire rit van 15 minuten naar de Eigergletsjer. Vanaf daar stap je over op een tandradtrein die je naar de top van Jungfraujoch brengt. Vanaf de top van Jungfraujoch zul je je verbazen over het hoogalpiene wonderland van ijs, sneeuw en rotsen. Beleef de Alpine Sensation-avontuurlijke tour, die de 100ste verjaardag van de Jungfrau-spoorweg markeert. Bezoek het Sphinx Observation Terrace en Plateau voor een adembenemend uitzicht op de Aletschgletsjer. Loop langs de tunnels van het ijspaleis naar het hart van de gletsjer voor een once-in-a-lifetime ervaring. Daal af via de badplaats Wengen naar Lauterbrunnen, waar uw bus klaarstaat om u terug naar Luzern te brengen.

...
Swiss Ski Experience in de Jungfrau-regio

4. Swiss Ski Experience in de Jungfrau-regio

Geniet van een vroege ochtendrit door het prachtige landschap terwijl u luistert naar interessante uitleg van uw meertalige gids. Pak een hapje tijdens een fotostop in het beroemde bergdorp Interlaken voordat u het skigebied van Grindelwald bereikt. Je wordt uitgerust met de benodigde uitrusting en ontmoet je professionele instructeur voor een spannende middag op de zachte hellingen in de Bodmi-arena - een perfecte leeromgeving voor ski-beginners. Bekijk tijdens je les hoe je instructeur de juiste technieken demonstreert en probeer het dan zelf en glijd over de witte sneeuw. Geniet van het adembenemende uitzicht op de noordkant van de Eiger-berg tijdens het skiën op de goed geprepareerde hellingen. Vergeet niet je camera mee te nemen om deze spannende momenten van een once in a lifetime ervaring vast te leggen. Voordat u aan de terugreis begint, heeft u wat vrije tijd om het alpendorp Grindelwald te verkennen.

...
Van Zürich: privérondrit met gids Glacier Express-tour

5. Van Zürich: privérondrit met gids Glacier Express-tour

Ontmoet uw gids op een vooraf afgesproken tijdstip in de lobby van uw hotel. Je gids brengt je naar het treinstation in Zürich, waar je op een intercitytrein stapt. Deze brengt je langs het meer van Zürich naar het zuidoosten van Zwitserland. Wanneer u aankomt in Chur, de oudste stad van Zwitserland, kunt u een korte wandeling maken, afhankelijk van de tijden. Terug op het treinstation neemt u plaats in de panoramische trein. De trein vertrekt om ongeveer 11.45 uur. Ga door de beroemde Rijnkloof richting Disentis en luister naar audiocommentaar op een headset. Vraag uw gids gewoon naar de beschikbaarheid. In Disentis begint de trein te klimmen tot 2033 meter boven zeeniveau in een ruig alpenlandschap. Na het passeren van een vuurtoren, begint de trein zijn afdaling op een steil pad naar Andermatt, een dorp op 1400 meter boven de zeespiegel. De trein stopt gedurende 15 minuten in Andermatt, wat je de kans geeft om te stoppen, je benen te strekken en de frisse Zwitserse lucht in te ademen. De reis gaat verder door de 15 km lange "Furka"-basistunnel, gebouwd in 1982 om reistijd van Andermatt naar Brig te besparen. Uw trein gaat verder door het dal “Goms” richting Brig. Deze vallei staat bekend als bestemming voor zomerwandelen en wintersporten. De tijd naar Brig is ongeveer twee uur. Eenmaal daar heeft u opnieuw de mogelijkheid om uit de trein te stappen voor een wandeling door het voetgangersgebied en het paleis "Stockalper". Je gids leidt je naar de juiste trein in Brig, waar je op een intercitytrein stapt. Wanneer uw gids u in Brig achterlaat, overhandigen zij u alle benodigde tickets en informatie zodat u uw reis terug naar uw hotel kunt voortzetten.

...
Van Interlaken: Schilthorn James Bond World privétour

6. Van Interlaken: Schilthorn James Bond World privétour

Ontmoet je gids in de lobby van je hotel en ga samen naar het treinstation in Interlaken Oost. Van daaruit stapt u in een kleine lokale trein gedurende 20 minuten naar Lauterbrunnen, waar u overgaat op een lokale bus. Reis gedurende 15 minuten naar het einde van de Lauterbrunnen-vallei, langs de Staubbach-waterval, een helikopterbasis en steile bergwanden. Wanneer u in Stechelberg aankomt, stapt u over op een kabelbaan die door Grimmelwald en Mürren loopt naar Birg, dat 2100 meter boven de zeespiegel ligt. Bij Birg leidt je gids je naar de Thrill Walk, een stalen constructie van ongeveer 200 meter lang die de berghelling omhelst en onder het observatiedek doorloopt naar het volgende kabelbaanstation. Als je het einde hebt bereikt, stap je aan boord van het laatste deel van de kabelbaan. De gondel brengt je tot 2970 meter boven de zeespiegel, naar een majestueuze wereld omringd door bergen. Verken de James Bond-tentoonstelling met je gids en bewonder de fascinerende objecten die worden tentoongesteld. Stop voor de lunch in het ronddraaiende restaurant dat binnen 45 minuten 360 graden draait. Bewonder fantastische uitzichten op 'Eiger, Mönch & Jungfrau', op de meren en (bij mooi weer) op de Mont Blanc. Ga daarna naar Mürren, een traditioneel bergdorp op een hoogte van 1.638 m boven de zeespiegel dat niet bereikbaar is via de openbare weg. Dit is een van de populaire toeristische plekken in Zwitserland. Volg je gids vanaf het kabelbaanstation door het dorp op 15 minuten lopen naar het treinstation, waar de smalspoortrein je terugbrengt naar Lauterbrunnen. Reis terug met je gids op de lokale trein naar Interlaken, waar de tour eindigt op je favoriete plek of je gids zet je af bij je hotel.

...
Zermatt: tandemparagliden met uitzicht op de Matterhorn

7. Zermatt: tandemparagliden met uitzicht op de Matterhorn

Zermatt in het kanton Wallis in Zuid-Zwitserland is een van de meest populaire bergresorts die bekend staat om skiën, klimmen en wandelen. De stad ligt onder de iconische, piramidevormige top van de Matterhorn. Hier heb je de kans om een once-in-a-lifetime avontuur te beleven - een tandem paragliding vlucht op een hoogte van 3000-4000 meter. Op het ontmoetingspunt wordt u voorgesteld aan uw instructeur, die u een presentatie zal geven over de activiteiten- en veiligheidsprotocollen. Je neemt de kabelbaan naar het startpunt, terwijl je piloot zoveel kennis, verhalen en anekdotes over Zermatt deelt als je wilt. Als je eenmaal op de berg bent, loop je naar het startpunt en hoor je een korte briefing en uitrustingscontrole. Dan is het tijd voor het ultieme avontuur, terwijl je een paar stappen in de lucht zet. Leun achterover, ontspan en geniet van het spectaculaire 360°-uitzicht over Zwitserland, Italië en Frankrijk. De piloot regelt alles, u hoeft alleen maar met volle teugen van dit magische moment te genieten. Als je eenmaal bent geland, downloadt de piloot de foto's en video's op een geheugenkaart, zodat je ze mee naar huis kunt nemen en ermee kunt pronken.

...
Vanuit Basel: dagtrip Glacier Express met privégids

8. Vanuit Basel: dagtrip Glacier Express met privégids

Ontmoet je gids op een vooraf afgesproken tijdstip in de lobby van je hotel. Je gids brengt je naar het treinstation in Basel, waar je aan boord van een intercitytrein gaat. Deze brengt je via Zürich en langs  het meer van Zürich naar het zuidoosten van Zwitserland. Wanneer je aankomt in Chur, de oudste stad van Zwitserland, kun je een korte wandeling maken, afhankelijk van de tijden. Terug op het treinstation neem je plaats in de panoramische trein. De trein vertrekt om ongeveer 11:45 uur, waarna de lunch begint. Ga door de beroemde Rijnkloof op weg naar Disentis, luisterend naar audio-uitleg op een headset. Vraag je gids eenvoudigweg naar de beschikbaarheid. In Disentis gaat de trein naar een hoogte van 2033 meter boven zeeniveau in een ruig berglandschap. Na het passeren van een vuurtoren begint de trein op een steil pad naar Andermatt, een dorp op 1400 meter boven zeeniveau. De trein stopt 15 minuten in Andermatt, wat je de kans geeft om te pauzeren, je benen te strekken en de frisse Zwitserse lucht in te ademen. De reis gaat door de 15 km lange 'Furka' basistunnel, gebouwd in 1982 om reistijd te besparen van Andermatt naar Brig. Je trein rijdt door de vallei 'Goms' in de richting van Brig. Deze vallei staat bekend als een bestemming voor zomerwandelingen en wintersport. De tijd naar Brig is ongeveer 2 uur. Eenmaal daar heb je weer de mogelijkheid om de trein te verlaten voor een wandeling door het voetgangersgebied en het paleis 'Stockalper'.   Je gids leidt je naar de juiste trein in Brig, waar je aan boord van een intercitytrein gaat. Wanneer je gids je in Brig achterlaat, overhandigen ze je alle benodigde tickets en informatie, zodat je je reis terug naar je hotel kunt vervolgen. 

...
Jungfraujoch: Top of Europe Day Photo Tour van Luzern

9. Jungfraujoch: Top of Europe Day Photo Tour van Luzern

Leg de perfecte postkaart beelden in de beste Zwitserse Alpen fotografie avontuur. Breng uw camera en u zal worden bijgestaan om onvergetelijke foto's te nemen. Er is ook de mogelijkheid om gefotografeerd te worden met professionele apparatuur, zodat u geen detail van dit leven-verrijkende reis niet te missen! Vertrekken vanuit Interlaken, Grindelwald of Luzern, waar een rondleiding, in een moderne tandradbaan, neemt u mee naar "Kleine Scheidegg", gelegen aan de voet van de wereldberoemde Eiger-noordwand. Blijf de Jungfraujoch - het hoogste treinstation van Europa op 11.300 voet (3.454 meter). Bewonder de prachtige koninkrijk van de eeuwige sneeuw en ijs, bezoek het ijspaleis, en ervaar de adembenemende panorama van de Aletsch-gletsjer (de langste ijs van Europa rivier), en de stijgende toppen van de buurlanden. Daarna neemt u de reis terug naar Lauterbrunnen door de typische bergdorpjes. Uw professionele gids zal fotografie assistentie langs de weg te verschaffen.

...
Eendaagse Glacier Express-treintour vanuit Bern

10. Eendaagse Glacier Express-treintour vanuit Bern

Ontmoet uw gids op een vooraf afgesproken tijdstip in de lobby van uw hotel. Je gids brengt je naar het treinstation in Bern, waar je op een intercitytrein stapt. Deze brengt u via Zürich en langs het meer van Zürich naar het zuidoosten van Zwitserland. Wanneer u aankomt in Chur, de oudste stad van Zwitserland, kunt u een korte wandeling maken, afhankelijk van de tijden. Terug op het treinstation neemt u plaats in de panoramische trein. De trein vertrekt om ongeveer 11.45 uur. Ga door de beroemde Rijnkloof richting Disentis en luister naar audiocommentaar op een headset. Vraag uw gids gewoon naar de beschikbaarheid. In Disentis begint de trein te klimmen tot 2033 meter boven zeeniveau in een ruig alpenlandschap. Na het passeren van een vuurtoren, begint de trein zijn afdaling op een steil pad naar Andermatt, een dorp op 1400 meter boven de zeespiegel. De trein stopt gedurende 15 minuten in Andermatt, wat je de kans geeft om te stoppen, je benen te strekken en de frisse Zwitserse lucht in te ademen. De reis gaat verder door de 15 km lange "Furka"-basistunnel, gebouwd in 1982 om reistijd van Andermatt naar Brig te besparen. Uw trein gaat verder door het dal “Goms” richting Brig. Deze vallei staat bekend als bestemming voor zomerwandelen en wintersporten. De tijd naar Brig is ongeveer twee uur. Eenmaal daar heeft u opnieuw de mogelijkheid om uit de trein te stappen voor een wandeling door het voetgangersgebied en het paleis "Stockalper". Je gids leidt je naar de juiste trein in Brig, waar je op een intercitytrein stapt. Wanneer uw gids u in Brig achterlaat, overhandigen zij u alle benodigde tickets en informatie zodat u uw reis terug naar uw hotel kunt voortzetten.

...

Sitemap Valais

Wil je alle activiteiten in Valais ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Valais

Absoluut geweldige reis! Echt onvergetelijke momenten en herinneringen aan Zwitserland We waren een gezin van 4 en we hebben allemaal enorm genoten van de reis Ontmoet en begroette onze gids: Dario en aan boord gaan van de coach was een makkie Dario was gewoon geweldig: grondige kennis van de plaatsen die we bezochten, bewaarden ons regelmatig geïnformeerd over de voortgang van de tour en zijn eigen persoonlijke ervaringen waren een leuke touch. Gelukkig goed weer gehad, dus het uitzicht vanaf de top was gewoon ongelooflijk! Zal het opnieuw bezoeken en twijfel er niet aan ... zal GetyourGuide gebruiken !!!

Ik nam de tour die begon in Interlaken, maar hij begon eigenlijk in Zürich, waardoor het een heel erg lange dag zou worden. Ik denk dat er een stop was in Interlaken voor de Zürichers, en een aantal van hen was niet op tijd terug bij de bus, dus dat vertraagde ons vertrek met minstens 20 minuten. De tour zelf in JungFrau, inclusief de nieuwe snelle kabelbaan naar de Eiger, was uitstekend. De tandradtrein naar de top verloopt probleemloos, omdat deze zich meestal in de berg bevindt. De faciliteiten op de "Top of Europe" zijn super. Moet beter dan op de top van de Mont Blac, of de Matterhorn.

een prachtige tocht naar interlaken en de Jungfraujoch! uitstekende dagtocht met geweldige gids: jorje het uitzicht en de natuur is geweldig !! volledig aanbevolen

Zeer goede reis, onze gids was zo professioneel. We konden veel prachtige gebieden van Zwitserland zien.

Het weer was perfect en alles was goed georganiseerd. Goede gids.