Datums kiezen

Kathedraal van Valencia

Kathedraal van Valencia: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Valencia: fietstocht langs de hoogtepunten van de stad

1. Valencia: fietstocht langs de hoogtepunten van de stad

Fiets met een plaatselijke gids door de gezellige straten van het oude centrum van Valencia. Ontdek spectaculaire gebouwen, waaronder de kathedraal van Valencia. Je kunt je aansluiten bij een fietstour in groepsverband, of kies voor een privétour en pas de route aan om je favoriete locaties in Valencia te zien. Fiets richting de rivier de Túria en bezoek de prachtige tuin. Kom langs het Palau de la Música (Het muziekpaleis) en de gigantische speeltuin van Gulliver uit het boek Gullivers reizen. Tijdens het laatste gedeelte van de tour verken je de Stad van de Kunsten en Wetenschap. Bekijk de beroemde modernistische gebouwen van de architect Santiago Calatrava, voordat je weer terugkeert naar het centrum van de stad.

Valencia Tourist Card: 24, 48 of 72 uur

2. Valencia Tourist Card: 24, 48 of 72 uur

Reis gratis met stadsbussen, metro's, trams en voorstadstreinen, krijg gratis toegang tot gemeentelijke musea en monumenten, en profiteer van speciale kortingen bij de belangrijkste toeristische attracties van Valencia met de Valencia Tourist Card. Kies uit kaarten van 24, 48 of 72 uur, afhankelijk van jouw reisplannen. Geniet van reizen met stads- en grootstedelijke bussen, voorstadstreinen en metro- en tramzones AB, inclusief het traject Valencia-Airport-Valencia (L3, L5). Ontdek de stad met gratis toegang tot gemeentelijke musea en monumenten, zoals de Lonja de Seda, ook bekend als de Zijdebeurs, de Serranos en Quart torens, het Fallas Museum, de Almoina, en nog veel meer. Geniet van kortingen bij belangrijke bezienswaardigheden in de stad, waaronder 10% korting bij Ciudad de las Artes y las Ciencias, 10% korting bij Oceanogràfic, 12% korting bij Bus Turístico, 50% korting bij Marqués de dos Aguas, 10% korting bij de kathedraal en tot 20% korting op jouw rondleiding.

Valencia: Kathedraal, Sinterklaas en Lonja de la Seda Tour

3. Valencia: Kathedraal, Sinterklaas en Lonja de la Seda Tour

Dompel jezelf onder in de charmante historische wijk van Valencia en maak een informatieve wandeling door de pittoreske smalle straatjes. Kom indrukwekkende lokale bezienswaardigheden tegen tijdens een wandeltocht door het gebied. Betreed de kathedraal, de kerk van Sint Nicolaas en de Lonja de la Seda. Ontmoet je gids bij de imposante Torres de Serranos en duik vervolgens diep het bruisende stadscentrum in. Ontdek de eeuwenoude muren die de wijk omringen en loop de Sint-Niklaaskerk binnen. Bewonder het prachtige interieur, bedekt met 2000 vierkante meter barokke fresco's, geschilderd door Dionís Vidal. Ga verder naar de Lonja de la Seda, een spectaculaire UNESCO-werelderfgoedlocatie. Bewonder de gotische architectuur, de hoge en stevige zuilen en het geometrische dak. Kijk naar de drukke Centrale Markt aan de overkant van de weg en ga richting Plaza de la Reina. Betreed de Metropolitan Cathedral of the Assumption of the Virgin Mary, waarvan gezegd wordt dat ze de Heilige Graal in haar interieur houdt. Ontdek de Romeinse ruïnes van de Almoina, de meest relevante archeologische overblijfselen in Valencia. Tot slot leer je op de Plaza de la Virgen de geheimen van de Basiliek van de Maagd Maria van de Verlaten kennen. Eindig uw reis in dit gebied.

Middeleeuws Valencia: Segwaytour van 1 uur

4. Middeleeuws Valencia: Segwaytour van 1 uur

Tijdens deze Segwaytour van 1 uur door het middeleeuwse deel van Valencia krijg je de kans om de belangrijkste en kenmerkendste monumenten en wijken van de stad te zien. Het beste deel van de activiteit is dat je alle bezienswaardigheden op een leuke en milieuvriendelijke manier te zien krijgt! Na een korte oefensessie waarin je aan de Segway kunt wennen ga je op weg voor een tour van 1 uur over een route langs de volgende plekken: Torres de Serranos, het plein van El Carmen, Portal de la Valldigna en de Arabische stadsmuren, de kerk van San Nicolás en de Zijdebeurs (Lonja). Je komt ook langs de Mercado Central, het ronde Plaza Redonda, de kerk van Santa Catalina, de Kathedraal van Valencia, het Paleis van de Aartsbisschop, Plaza de la Almoina en Plaza de la Virgen.

Valencia: stadstour per tuktuk

5. Valencia: stadstour per tuktuk

Ontdek met gemak de hoogtepunten van Valencia met deze privé sightseeingtour per elektrische tuk-tuk. Zie meer van de stad met minder tijd en moeite. Verken de bezienswaardigheden van de historische Oude Stad, de futuristische Stad van Kunsten en Wetenschappen en stop bij markten, de jachthaven en het strand, en luister naar de verhalen erachter van je gids.

Valencia: hoogtepunten Zelfgeleide speurtocht en rondleiding

6. Valencia: hoogtepunten Zelfgeleide speurtocht en rondleiding

Leer Valencia in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht op je telefoon. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige activiteit voor teambuilding. Log in op je app en start je rondleiding langs 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Aan het begin van elke attractie ontdek je een puzzel om meer te weten te komen over Valencia. Je kunt stoppen en aanwijzingen vinden bij elke attractie om je volgende bestemming te onthullen. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het city sightseeing-spel te onthullen. Begin je tour bij de veel gefotografeerde arena van Valencia. Bezoek het stadhuis van Valencia in het stadscentrum, terwijl 'Mercat Central' je een voorproefje geeft van het stadsleven. Maak een foto bij de Valencia Silk Exchange, die je zal verbazen met zijn architectuur, en geniet van de schoonheid van het iconische Plaza de la Virgen. Bezoek de onvergelijkbaar mooie kathedraal van Valencia. Ook kom je langs de altijd vernieuwende Universiteit van Valencia. Bewonder de imposante Mercat Colón. De kers op de taart van deze unieke ervaring wordt de Puente de las Flores. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om het spel uit te spelen. Voor uw gemak kunt u de tour starten of pauzeren wanneer u maar wilt, zodat u de stad in uw eigen tempo kunt zien. Leer onderweg informatie en feiten en maak foto's.

Valencia: Tuk Tuk historische tour

7. Valencia: Tuk Tuk historische tour

Ontdek de historische Tour van Valencia in onze aantrekkelijke en comfortabele Tuk Tuk, volledig elektrisch en respectvol voor het milieu. Tijdens de rondleiding kunnen we het historische centrum en het stadscentrum praktisch in zijn geheel bewonderen, door de buitenwijken van het fort totdat we toegang krijgen tot de verborgen straten van de oude stad. U kunt genieten van de mogelijkheid om het binnen te bezoeken, verschillende districten door te steken en de beste plaatsen in de buurt te kennen. Onze chauffeursgidsen geven u zoveel aanbevelingen als u nodig heeft.

Valencia: privérondleiding door de oude binnenstad van 4 uur

8. Valencia: privérondleiding door de oude binnenstad van 4 uur

De oude binnenstad van Valencia is ideaal om lopend te verkennen. Op deze wandeltocht volg je de sporen van 2.000 jaar stadsgeschiedenis in de wijk El Carmen. Zie de kathedraal, Plaza de la Virgen, La Lonja de la Seda (de zijdebeurs, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie), Mercado Central (overdekte markt) en het stadhuisplein – slechts een paar voorbeelden van de indrukwekkende bezienswaardigheden in het centrum. De rondleiding kan worden aangepast aan je wensen en interesses. Beslis zelf wat je wilt bezoeken: Plaza de la Virgen of Plaza Redonda, de prachtige kathedraal of de Torens van Serranos. Er zijn nog veel meer bezienswaardigheden waar je uit kunt kiezen, tijdens deze wandeltocht van 4 uur. Onderweg krijg je suggesties en ideeën voor je verblijf in Valencia. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van een gastronomische proeverij op de centrale markt of van de traditionele Valenciaanse Horchata de Chufa (een koud drankje gemaakt van noten) in de zijdebeurs. Mogelijke startpunten voor de rondleiding zijn: - Parque Glorieta/Palau de la Justicia - Palacio del Marques de dos Aguas - Banco de Valencia - Stadhuisplein - Mercado Central - De zijdebeurs - Plaza Redonda - Plaza de la Reina - Kathedraal - Plaza de la Virgen - Palau de la Generalitat - Torres de Serranos

Valencia: Segwaytour door de oude stad

9. Valencia: Segwaytour door de oude stad

Als je meer wilt weten over de prachtige geschiedenis van Valencia, terwijl je geniet van een uniek avontuur, dan is dit je ideale tour. Een bezoek aan het oude centrum van Valencia is al iets spannends, stel je nu eens voor dat je het op een Segway doet! Hier is een beschrijving van de plaatsen die we zullen bezoeken tijdens onze Segway-tour door het oude centrum van Valencia. Archeologisch Museum van Valencia Het woord museum klinkt misschien niet zo spannend, maar in werkelijkheid is het veel meer dan een museum, het is een oud Romeins plein. Tegenwoordig is dit oude plein de thuisbasis van het Archeologisch Museum van Valencia, een van de beste archeologische centra van Europa. Dit is een perfecte plek om een panoramisch uitzicht te hebben op de grote monumenten van de stad, die van historisch en artistiek belang zijn verklaard. Basiliek en kathedraal Na onze reis naar het verleden in archeologische ruïnes, gaan we richting de basiliek, een prachtig gebouw met een blauwe ovale koepel, waarin de patroonheilige van de Valencianen is gehuisvest: La Virgen de los Desamparados, haar figuur werd in 1666 overgebracht van de kathedraal, onze volgende stop. De kathedraal van Valencia heeft veel geschiedenis en is heel bijzonder, omdat het zich bevindt op de plaats waar eeuwen eerder een Arabische moskee stond. De bouw van de kathedraal is een samensmelting van vele architecturale stijlen, die we tijdens onze tour zullen ontdekken. Plaza de la Virgen We gaan verder naar de Plaza de la Virgen, een van de meest oogverblindende en emblematische pleinen in Valencia. Het is omgeven door pittoreske gebouwen, een grote fontein, bekend als de Fontein van Neptunus en een breed gastronomisch aanbod van typische gerechten van Valencia. Vanaf de Plaza de la Virgen bezoeken we het Palacio de la Generalitat Valenciana, het oude stadhuis van de stad. Dit 15e-eeuwse paleis heeft een mengeling van bouwstijlen, waaronder de Valenciaanse gotiek. We gaan verder langs de Calle Caballeros, een straat die zijn naam heeft behouden sinds 1412 en waar adellijke families woonden. Tegenwoordig is deze straat de thuisbasis van een verscheidenheid aan winkels en restaurants. De kleine steegjes leiden naar verschillende richtingen met veel verborgen wonderen, waaronder kerken en een aantal ongelooflijke straatkunst. We komen aan bij de kerk van San Nicolas, ook wel bekend als "de kleine Sixtijnse kapel van Valencia". Het is een historisch monument van de stad Valencia, waar de gewelven zijn versierd met fresco's. Tegenwoordig is het een van de meest bezochte kerken in Valencia. Vervolgens gaan we verder langs de Caballero-straat en zien we de Fuente del Negrito, de eerste openbare fontein van de stad Valencia. Deze fontein bevindt zich op het naar hem vernoemde plein, La Plaza del Negrito. Portaal van Valldigna en Torre Mora We passeren dan de beroemde Portal de la Valldigna. Deze doorgang door de oude moslimmuur diende ooit als toegangspoort tot de stad die toegang bood tot het middeleeuwse Valencia, een stad waar veel adellijke families zich hadden gevestigd. We zullen later een toren van de Arabische muur observeren die overeind blijft uit de moslimtijd in Valencia. El Carmen-kerk en het hedendaagse culturele centrum van El Carmen We gaan verder door de charmante Barrio del Carmen, om de Iglesia del Carmen tegen te komen. Deze kerk heeft een unieke buitenkant en wordt beschouwd als een van de beste maniëristische altaarstukken in de stad. We gaan dan naar het Convent del Carmen, dat het Museo del Carmen herbergt, gewijd aan tijdelijke tentoonstellingen en verbonden is met het Museo de Bellas Artes (Museum voor Schone Kunsten). Dit klooster vindt zijn oorsprong in de 13e eeuw, het is een van de oudste delen van de stad, je waant je echt terug in de tijd. In de buurt is ook het beroemde Plaza del Carmen, een heerlijke plek, vooral 's nachts. In de smalle straatjes vindt u tapasbars, restaurants, winkels en souvenirwinkels. Serrano-torens Ten slotte gaan we naar de indrukwekkende Serrano-torens. Je hebt ze vast wel eens gezien op ansichtkaarten van Valencia of bij aankomst in de stad. De Serranos-torens werden gebouwd in de 14e eeuw en zijn een van de twaalf poorten die deel uitmaakten van de oude christelijke muur van de stad Valencia. Tegenwoordig zijn er nog maar twee van deze twaalf poorten en de Serranos-torens waren en worden nog steeds beschouwd als de hoofdingang van de stad Valencia. Na onze reis terug in de tijd naar het middeleeuwse Valencia, is het tijd voor een beetje meer avontuur met onze Segways. We rijden langs de oude Turia-rivier naar de Viveros-tuin, het groene hart van de stad. Hier is een perfect circuit om onze Segways te rijden en onze tour met de beste energie af te sluiten.

Valencia: geschiedeniswandeling in de wijk El Carmen

10. Valencia: geschiedeniswandeling in de wijk El Carmen

Volg de geschiedenis van Valencia tijdens deze privéwandeling met gids door de historische wijk El Carmen. Ontdek verborgen juweeltjes en stadsgeheimen die alleen de lokale bevolking kent. Passeer bezienswaardigheden zoals het met standbeelden bezaaide Hof van de Wateren van Valencia en de ruimte waar het Fallas-festival wordt gehouden. Ontmoet je gids op de Plaza de la Virgen en ga terug in de tijd terwijl je gids uitlegt hoe de stad de afgelopen 2000 jaar is veranderd. Begin je reis op Plaza de la Virgen en bewonder de kathedraal van Valencia en de basiliek van de Virgen de los Desamparados. Verken de sfeervolle straten van de oude stad en loop langs het stadhuis en de centrale markt. Bewonder prominente bouwwerken, waaronder de rijkelijk versierde zijdebeurs en de 14e-eeuwse Serranos-poort die ooit deel uitmaakte van de oude stadsmuur. Bekijk de toren van San Bartolomé, het Generalitat-paleis, de oude stierenvechtring en het prachtige Plaza Redonda. Kom meer te weten over de Metropolitan Cathedral, die werd gebouwd in de 13e eeuw en werd gebruikt als moskee onder het bewind van de Moren. Keer terug naar de Plaza de la Virgen aan het einde van je tour.

Beschikbare activiteiten

34 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 3

Andere activiteiten in Kathedraal van Valencia

Wil je alle activiteiten in Kathedraal van Valencia bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kathedraal van Valencia

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.835 beoordelingen

Vanaf het vliegveld heb ik de kaart opgehaald, er stond een automaat in de hal waar je alleen de QR hoeft te scannen. Kon zo door lopen meteen naar de metro. Scheelt een taxi rit van veel meer geld, want het metro netwerk is simpel. Afhankelijk van hoelang je hem haalt, werkt het handig met het openbaar vervoer. Ook krijg je op veel dingen kortingen! Zeker een aanrader!!

Leuke ervaring. Gids Angelo weet veel en is erg enthousiast. Leuke manier om highlights van Valencia te ontdekken om daarna de stad zelf te gaan ontdekken

Het was leuk om met een Nederlands sprekende gids door Spanje te fietsen. We hebben ervan genoten

Aardige jonge kerels die de rondleiding gaven. Fietstempo was prima

Super leuke tour op e originele manier. Gids was super nice.