Valencia Cultuur & geschiedenis

Valencia Cultuur & geschiedenis: Onze meest aanbevolen

Valencia: ticket Oceanogràfic

1. Valencia: ticket Oceanogràfic

In de indrukwekkende Stad van de Kunsten en de Wetenschap ontdek je het grensverleggende aquarium van Valencia, L'Oceanogràfic – ontworpen door Felix Candela in de vorm van een waterlelie. Verken 2 verdiepingen, waarbij je op de bovenste verdieping, omringd door een prachtig meer en bewoond door aalscholvers, pelikanen en flamingo's, onder meer openluchttentoonstellingen vindt. De onderste verdieping herbergt de grootste aquaria van Europa, vol vertegenwoordigers van de vele maritieme ecosystemen van de wereld. Ga op reis door de Middellandse Zee, wereldwijde moerassen, de Noordpool, Antarctica, gematigde en tropische zeeën, wereldoceanen en zelfs de Rode Zee. Alleen het dolfinarium al bevat 24 miljoen liter water en is 10,5 meter diep. Hier bekijk je met eigen ogen het gedrag van meer dan 45.000 zeedieren, behorend tot 500 soorten, waaronder witte dolfijnen, walrussen, kwallen, zeeleeuwen en haaien. En mocht je zin hebben in een korte pauze, bezoek dan het onderwaterrestaurant (niet inbegrepen)!

Valencia: tour door oude centrum met wijn en tapas .

2. Valencia: tour door oude centrum met wijn en tapas .

Ontmoet je vriendelijke lokale gids in de oude stad en loop door de pittoreske straten van Valencia. Ontdek de schatten van de historische oude stad tijdens deze wandeling van 1 uur en bewonder de unieke mix van architecturale stijlen, die dateren uit de Romeinse, Moorse, barokke en gotische periode. Volg je gids naar de beroemdste pleinen van Valencia, zoals Plaza  de  la  Reina  en Plaza  de  la  Virgen, en leer over hun rijke geschiedenis. Bezoek vervolgens een van de verborgen juweeltjes van de oude stad, de kerk van San Nicolas, en bewonder het schitterende interieur en de spectaculaire fresco's. Later krijg je exclusieve toegang tot een historisch monument uit de 11e eeuw in het hart van de oude stad. Binnen kun je genieten van een heerlijk 10-gangen  tapas  menu met het beste van de Valenciaanse keuken en lokale producten. Geniet van een verscheidenheid aan bekroonde regionale wijnen die perfect samengaan met het eten.

Valencia: ticket voor wetenschapsmuseum Principe Felipe

3. Valencia: ticket voor wetenschapsmuseum Principe Felipe

Kom op een interactieve, informatieve en onderhoudende manier meer te weten over wetenschap en het heelal met een dagticket voor het Principe Felipe Wetenschapsmuseum in Valencia's baanbrekende Stad van Kunsten en Wetenschappen. Het gebouw is ontworpen door Santiago Calatrava in de vorm van een walvisskelet en is gemaakt om wetenschap en technologie op een onderhoudende manier dichter bij het publiek te brengen. Het motto is 'Verboden niet aan te raken, niet te voelen en niet te denken.' Een van de tentoonstellingen waar je wordt uitgenodigd om aan te raken, te voelen en te denken is het Elektriciteitstheater. Aan de voorzijde van een auditorium met plaats voor maximaal 50 personen rijst je haar letterlijk te berge als een ietwat exentrieke uitvinder je de fysische principes van elektriciteit laat zien. Ontdek meer dan 40.000 vierkante meter van het wetenschapsmuseum Principe Felipe en kom meer te weten over concepten als klimaatverandering, surveillance technologie en biometrie, allemaal in eenvoudig te begrijpen taal.

Valencia: fietstocht

4. Valencia: fietstocht

Ontdek op een leuke manier de straten, pleinen, monumenten en belangrijkste historische locaties van Valencia. Fiets door oud en nieuw Valencia en haar tuinen, en voel de warme zeebries op je gezicht. Begin je tocht door Valencia door bergafwaarts te fietsen, naar de unieke Turia-tuinen. Valencia's tuinenpark is aangelegd in een voormalige rivierbedding, beslaat 13 vierkante kilometer, en kronkelt door de stad. In de tuinen worden het hele jaar door verschillende culturele en recreatieve activiteiten georganiseerd. Fiets langs de Torres de Serranos, een klein kasteel dat vroeger de hoofdentree van de middeleeuwse ommuurde stad was. Je zult ook een aantal van de belangrijkste historische gebouwen in deze Spaanse stad tegenkomen, zoals de  Mercado de Colón, Jardines  del Hospital, Plaza del Pilar en de Torres de Quart. Je passeert ook de oude universiteit, de Patriarcakerk en de Glorieta-tuinen. De tocht gaat verder; volg de voormalige rivierbedding, langs het Palau de la Música, en bereik de Ciutat de les Arts i les Ciències, de nieuwe bezienswaardigheid van Valencia, bekend om de futuristische witte architectuur, ontworpen door wereldberoemd architect Santiago Calatrava. Vanuit hier keer je terug naar het beginpunt, langs de rivierbedding. Je steekt vele historische en moderne bruggen over, en fietst langs het Museu de Belles Arts.

Ciutat de les Arts i les Ciències, wijn & tapas op het dak

5. Ciutat de les Arts i les Ciències, wijn & tapas op het dak

Leer tijdens je bezoek aan Valencia een van de populairste bezienswaardigheden van de stad kennen en dompel jezelf dan onder in een uitstekende en originele gastronomische ervaring. Deze 4 uur durende excursie begint met een rondleiding door Ciutat de les Arts i les Ciències. Dit is een gebouwencomplex bestaande uit een operahuis, een museum, een bioscoop, een planetarium en nog veel meer. De rondleiding is een uitgebreide architectonische en culturele ervaring en de groep bestaat uit maximaal 12 mensen, voor een zo'n persoonlijk mogelijke ervaring. Na de rondleiding begeef je je naar het dak waar je een panoramisch uitzicht op de stad Valencia ziet. Hier kun je genieten van een selectie bekroonde wijnen en tapas gemaakt van producten uit de buurt, en dat allemaal in combinatie met een spectaculair uitzicht van 270º op de skyline van Valencia en de Stad van de Kunst en Wetenschap zelf. Na afloop van de ervaring brengt je chauffeur je naar de volgende plek in de stad die je wilt verkennen. Als je hulp nodig hebt bij het kiezen, dan helpen je gidsen je graag.

Valencia: Kathedraal, Sinterklaas en Lonja de la Seda Tour

6. Valencia: Kathedraal, Sinterklaas en Lonja de la Seda Tour

Dompel jezelf onder in de charmante historische wijk van Valencia en maak een informatieve wandeling door de pittoreske smalle straatjes. Kom tijdens een wandeltocht door het gebied indrukwekkende lokale bezienswaardigheden tegen. Stap in de kathedraal, de kerk van Sint Nicolaas en de Lonja de la Seda. Ontmoet je gids bij de imposante Torres de Serranos en duik vervolgens diep het bruisende stadscentrum in. Ontdek de oude muren die de wijk omringen en loop de Sint-Nicolaaskerk binnen. Bewonder het prachtige interieur, bedekt met 2000 vierkante meter barokke fresco's, geschilderd door Dionís Vidal. Ga verder naar de Lonja de la Seda, een spectaculaire UNESCO-werelderfgoedlocatie. Geniet van de gotische architectuur, de hoge en stevige zuilen en het geometrische dak. Blik op de drukke Centrale Markt aan de overkant van de weg en ga richting de Plaza de la Reina. Betreed de Metropolitan-kathedraal van de Hemelvaart van de Maagd Maria, naar verluidt de Heilige Graal in het interieur. Ontdek de Romeinse ruïnes van de Almoina, de meest relevante archeologische overblijfselen in Valencia. Tot slot, op de Plaza de la Virgen, leer je de geheimen van de basiliek van de Maagd Maria van de Forsaken kennen. Beëindig uw reis in dit gebied.

Valencia: historische wandeling met gids

7. Valencia: historische wandeling met gids

Zie de hoogtepunten van Valencia tijdens een 2 uur durende wandeling met een officiële gids die je inwijdt in de indrukwekkende geschiedenis van de stad. Slenter door de sfeervolle straatjes van het oude centrum en bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het stadhuis en de centrale markt. Je wandelt naar Plaça del Ajuntament, het grootste openbare plein van de stad met veel elegante architectuur, zoals het centrale postkantoor, een eclectisch gebouw van architect Miguel Angel Navarro. Bewonder de omvang van de oude stierenvechtarena en wandel langs de imposante kathedraal. Je bezichtigt ook de historische zijdebeurs en bekijkt het centraal station, een mooi voorbeeld van art-nouveauarchitectuur. Verken Plaza Redonda, een prachtig plein verscholen tussen de smalle straatjes van de oude wijk, en bewonder de monumentale stadspoorten de Torres de Serranos. Je gids beantwoordt graag al je vragen en heeft ook allerlei tips voor de rest van je verblijf.

Valencia: toegangsticket voor het zijdemuseum met audiogids

8. Valencia: toegangsticket voor het zijdemuseum met audiogids

Bezoek het Museum en College of High Silk Art met je toegangsbewijs en verken het zijde-erfgoed van Valencia. Luister naar je educatieve audiogids om het bloeiende effect van textiel op de stad te begrijpen. Ga het museum binnen en haal je audiogids op aan het begin van je bezoek. Begin exposities te bekijken die het verhaal van zijde en zijn invloed op de stad Valencia vertellen. Leer hoe in de 15e eeuw de Gremi de Velluters, het gilde van zijdefluwelen wevers in Valencia, zich vestigden in het gebouw dat nu het Museum en College of High Silk Art herbergt. Ontdek wanneer zijde werd ontdekt en hoe zijderupsen werden gekweekt om dit luxueuze materiaal te produceren in bijna 5000 weefgetouwen in de stad, wat bijdroeg aan de welvaart in de 18e eeuw.

Van Valencia: Peña Cortada Aquaduct Privé-wandeldagtour

9. Van Valencia: Peña Cortada Aquaduct Privé-wandeldagtour

Ontsnap aan Valencia en verken de regio La Serrana en Chelva tijdens een wandeltocht van een hele dag, inclusief een privégids en busvervoer. Ontdek het Peña Cortada-aquaduct, de wijk La Serranía, de Arabische wijk Benacacir, het Soledad-heiligdom en adembenemende canyons, bossen en rivieren. Begin je tour met een privébusrit van Valencia naar Chelva. Wandel samen met je gids naar Peña Cortada, een Romeins aquaduct gebouwd in de 1e eeuw na Christus. Volg het bergpad door smalle tunnels en zie stijgende kliffen, pittoreske uitkijkpunten en zwaartekracht tartende bruggen. Verken Chelva en de wijk La Serranía, bekend om hun cultureel diverse mix van Arabische, Joodse, Moorse en christelijke invloeden. Dwaal door de kronkelende steegjes van de Arabische wijk van Benacacira en dompel jezelf onder in de talrijke fonteinen, witgekalkte huizen en versterkte stadsmuren. Vervolg je avontuur door een bezoek te brengen aan het stadsplein waar ooit een souk, een moslimmoskee en het Soledad-heiligdom stonden. Verken de Ruta del Agua of wandel langs de rivier de Chelva voordat je terugkeert naar de bus en terugkeert naar je hotel.

Valencia: Serra Castle & Sierra Calderona privétour

10. Valencia: Serra Castle & Sierra Calderona privétour

Ontdek het torenhoge Serra-kasteel, gebouwd in de 8e en 9e eeuw, met een privé begeleide zonsondergangwandeling, inclusief vervoer van en naar het hotel. Wandel door het natuurpark Sierra Calderona en de boomgaarden van Tóixima en Ría, bewonder de Balearische Zee en leer over de geschiedenis van de regio. Begin je tour met een ontmoeting in het stadhuis van Valencia en wandel naar de boomgaarden van Tóixima en Ría. Volg de Torre de Riá naar een nabijgelegen bospad, waar u ofwel de traditionele Castell-route kunt volgen of een alternatieve route kunt nemen en de Font de L'Ombria-bron kunt bezoeken. Vervolg je tocht naar het fort van Serra Castle en bewonder het prachtige uitzicht op de zonsondergang van de Balearische Zee, het natuurpark Sierra Calderona en de Turia-vallei. Ontdek de belangrijkste torens van het kasteel, de kronkelende paden en het oude reservoir voordat je terugkeert naar Valencia.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
35 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Veelgestelde vragen over Valencia

Welke topattracties zijn een must-see in Valencia?

Sitemap Valencia

Wil je alle activiteiten in Valencia ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Valencia

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 534 beoordelingen

Precies zoals omschreven. Hele leuke stadstour met daarna de wijnproeverij met heerlijke tapas. Wij hadden Sharin als gids. Super enthousiast en een echte wijnliefhebber. Een leuke zeer gevarieerde groep van 10 personen uit o.a. Amerika, Nederland en Duitsland. Er werd absoluut niet zuinig gedaan met de wijn. Zeker een aanrader!

Was een erg leuke ervaring. Het wijnproeven met de tapas was voor ons echt het hoogtepunt. Heel gezellig en veel leuke uitleg over de wijnen.

Very informative walk around Ciutat de les Arts i les Ciences, wonderful diner at a beautiful spot!

Leuke tour door de stad met een bijzonder plekje voor de tapas en wijn.

Prachtig park om te bezoeken tijdens je trip naar Valencia!