Kies data

Valencia Musea & tentoonstellingen

Valencia Musea & tentoonstellingen: Onze meest aanbevolen

Valencia: ticket Oceanogràfic

1. Valencia: ticket Oceanogràfic

In de indrukwekkende Stad van de Kunsten en de Wetenschap ontdek je het grensverleggende aquarium van Valencia, L'Oceanogràfic – ontworpen door Felix Candela in de vorm van een waterlelie. Verken 2 verdiepingen, waarbij je op de bovenste verdieping, omringd door een prachtig meer en bewoond door aalscholvers, pelikanen en flamingo's, onder meer openluchttentoonstellingen vindt. De onderste verdieping herbergt de grootste aquaria van Europa, vol vertegenwoordigers van de vele maritieme ecosystemen van de wereld. Ga op reis door de Middellandse Zee, wereldwijde moerassen, de Noordpool, Antarctica, gematigde en tropische zeeën, wereldoceanen en zelfs de Rode Zee. Alleen het dolfinarium al bevat 24 miljoen liter water en is 10,5 meter diep. Hier bekijk je met eigen ogen het gedrag van meer dan 45.000 zeedieren, behorend tot 500 soorten, waaronder witte dolfijnen, walrussen, kwallen, zeeleeuwen en haaien. En mocht je zin hebben in een korte pauze, bezoek dan het onderwaterrestaurant (niet inbegrepen)!

Valencia: fietstocht

2. Valencia: fietstocht

Ontdek op een leuke manier de straten, pleinen, monumenten en belangrijkste historische locaties van Valencia. Fiets door oud en nieuw Valencia en haar tuinen, en voel de warme zeebries op je gezicht. Begin je tocht door Valencia door bergafwaarts te fietsen, naar de unieke Turia-tuinen. Valencia's tuinenpark is aangelegd in een voormalige rivierbedding, beslaat 13 vierkante kilometer, en kronkelt door de stad. In de tuinen worden het hele jaar door verschillende culturele en recreatieve activiteiten georganiseerd. Fiets langs de Torres de Serranos, een klein kasteel dat vroeger de hoofdentree van de middeleeuwse ommuurde stad was. Je zult ook een aantal van de belangrijkste historische gebouwen in deze Spaanse stad tegenkomen, zoals de  Mercado de Colón, Jardines  del Hospital, Plaza del Pilar en de Torres de Quart. Je passeert ook de oude universiteit, de Patriarcakerk en de Glorieta-tuinen. De tocht gaat verder; volg de voormalige rivierbedding, langs het Palau de la Música, en bereik de Ciutat de les Arts i les Ciències, de nieuwe bezienswaardigheid van Valencia, bekend om de futuristische witte architectuur, ontworpen door wereldberoemd architect Santiago Calatrava. Vanuit hier keer je terug naar het beginpunt, langs de rivierbedding. Je steekt vele historische en moderne bruggen over, en fietst langs het Museu de Belles Arts.

Valencia: ticket voor wetenschapsmuseum Principe Felipe

3. Valencia: ticket voor wetenschapsmuseum Principe Felipe

Kom op een interactieve, informatieve en onderhoudende manier meer te weten over wetenschap en het heelal met een dagticket voor het Principe Felipe Wetenschapsmuseum in Valencia's baanbrekende Stad van Kunsten en Wetenschappen. Het gebouw is ontworpen door Santiago Calatrava in de vorm van een walvisskelet en is gemaakt om wetenschap en technologie op een onderhoudende manier dichter bij het publiek te brengen. Het motto is 'Verboden niet aan te raken, niet te voelen en niet te denken.' Een van de tentoonstellingen waar je wordt uitgenodigd om aan te raken, te voelen en te denken is het Elektriciteitstheater. Aan de voorzijde van een auditorium met plaats voor maximaal 50 personen rijst je haar letterlijk te berge als een ietwat exentrieke uitvinder je de fysische principes van elektriciteit laat zien. Ontdek meer dan 40.000 vierkante meter van het wetenschapsmuseum Principe Felipe en kom meer te weten over concepten als klimaatverandering, surveillance technologie en biometrie, allemaal in eenvoudig te begrijpen taal.

Valencia: San Nicolás, Zijdemuseum en Santos Juanes-kerk

4. Valencia: San Nicolás, Zijdemuseum en Santos Juanes-kerk

Haal alles uit je bezoek aan Valencia met een gecombineerd ticket voor 3 unieke plekken: het Zijdemuseum, de Nicolaaskerk en de kerk van los Santos Juanes, die ook wel bekendstaat als de 'Sint-Jan van de Markt', omdat hij naast de markt staat. In de 13e eeuw was dit plein al de belangrijkste open plek van de stad. Kom meer te weten over deze drie plekken met de inbegrepen audiogids, beschikbaar in 5 talen.  Na een ongelofelijke restauratie is het Zijdemuseum weer geopend en kun je de geschiedenis van het museum op een bijzondere manier gaan ontdekken. Spreek je over zijde, dan spreek je over het gouden tijdperk van Valencia, tijdens welke het landschap en de manier van leven in de stad voor eeuwen werd veranderd. Leer alle geheimen kennen van de Gremi de Velluters - de wevers van het zijdefluweel in Valencia - in het gebouw waar ze zich in de 15e eeuw vestigden: het gebouw dat tegenwoordig dienstdoet als het Zijdemuseum. Dankzij de audiogids kom je meer te weten over de ontdekking van zijde, het houden van zijdewormen, de manier waarop dit luxeproduct in de bijna 5000 weverijen in de stad werd geproduceerd en het succes van de zijdefabrieken in de 18e eeuw. De San Nicolás-kerk, een van de oudste parochies van Valencia, werd meer dan 700 jaar geleden gesticht. Dit oude, gotische godshuis werd eeuwen later gerenoveerd om het haar huidige uiterlijk te geven. Hier kun je de prachtige, barokke decoratie bewonderen die alle bezoekers verstelt doet staan. Ontdek het interieur dat versierd is met bijna 2000 m2 aan fresco's aan het plafond en sta versteld van deze 'Sixtijnse Kapel' van Valencia.

Ciutat de les Arts i les Ciències, wijn en tapas op het dak

5. Ciutat de les Arts i les Ciències, wijn en tapas op het dak

Maak tijdens je bezoek aan Valencia kennis met een van de populairste attracties van de stad en dompel jezelf daarna onder in een voortreffelijke en originele gastronomische ervaring. Deze 4 uur durende excursie begint met een rondleiding door de Ciutat de les Arts i les Ciències. Dit is een gebouwencomplex bestaande uit een operahuis, een museum, een bioscoop, een planetarium en nog veel meer. De rondleiding is een uitgebreide architectonische en culturele ervaring en de groep bestaat uit maximaal 12 mensen, voor een zo'n persoonlijk mogelijke ervaring. Na de rondleiding ga je naar het dakterras voor een panoramisch uitzicht over Valencia. Hier kun je genieten van een selectie prijswinnende wijnen en lokaal geproduceerde tapas, vergezeld van een spectaculair uitzicht van 270º op de skyline van Valencia en het complex van de Stad van de Kunsten en de Wetenschap zelf. Na afloop van de ervaring brengt de chauffeur je naar de volgende plek in de stad die je wilt verkennen. Als je hulp nodig hebt bij het kiezen, dan helpen de gidsen je graag.

Valencia: toegangsticket voor het zijdemuseum met audiogids

6. Valencia: toegangsticket voor het zijdemuseum met audiogids

Bezoek het Museum en College of High Silk Art met je toegangsbewijs en verken het zijde-erfgoed van Valencia. Luister naar je educatieve audiogids om het bloeiende effect van textiel op de stad te begrijpen. Ga het museum binnen en haal je audiogids op aan het begin van je bezoek. Begin exposities te bekijken die het verhaal van zijde en zijn invloed op de stad Valencia vertellen. Leer hoe in de 15e eeuw de Gremi de Velluters, het gilde van zijdefluwelen wevers in Valencia, zich vestigden in het gebouw dat nu het Museum en College of High Silk Art herbergt. Ontdek wanneer zijde werd ontdekt en hoe zijderupsen werden gekweekt om dit luxueuze materiaal te produceren in bijna 5000 weefgetouwen in de stad, wat bijdroeg aan de welvaart in de 18e eeuw.

Valencia: privéwandeling van 4 uur en de kathedraal van Valencia

7. Valencia: privéwandeling van 4 uur en de kathedraal van Valencia

Verken het architecturale erfgoed van Valencia, van de oude overblijfselen van het Romeinse rijk tot de meest opvallende hedendaagse gebouwen van de stad tijdens deze begeleide wandeling. Krijg de kans om de Serranos-torens, de levendige Caballeros-straat en andere bezienswaardigheden in de stad te zien. Bezoek vervolgens een onmiskenbaar icoon van de hoofdstad, de Stad van Kunsten en Wetenschappen, een gebouwencomplex ontworpen door de architect Santiago Calatrava. Loop door de ongelooflijke gevel waar u de gebouwen van het Oceanogràfic, het Museu de les Ciències, Palau de les Arts Reina Sofía en de Hemisfèric zult vinden. Ga verder met een wandeling over de Plaza de la Virgen, waar de stad voor het eerst werd gebouwd en de thuisbasis van het UNESCO-festival Las Fallas. Stop bij de Centrale Markt van Valencia en blader door meer dan 1000 kraampjes met verse groenten en fruit, vleeswaren, kazen, kruiden en zeevruchten. Bezoek vanaf hier de kathedraal van Valencia met de klokkentoren "El Miguelete". Bekijk de ingewikkelde heilige kelk in de kathedraal, een van de belangrijkste kunstwerken uit de eerste Spaanse Renaissance . Bewonder hier de grote kunstcollectie en verschillende religieuze schatten. Ontdek ten slotte de geheimen van de fresco's die de plafonds van de kerk van St. Nicolaas van Bari sieren, die werden geschilderd door de in Valencia geboren barokkunstenaar Dionís Vidal. Zie de sterke gotische invloed die moeiteloos versmelt met de barokke kunst.

Valencia: iconische stadsattracties Zelfgeleide audiotours

8. Valencia: iconische stadsattracties Zelfgeleide audiotours

Geniet van het gebruik van de navigatiefunctionaliteit op deze smartphone-app om een self-guided tour door Valencia te creëren die past bij uw individuele interesses. Kom meer te weten over het erfgoed van de stad bij iconische bezienswaardigheden zoals het complex van de Stad van Kunsten en Wetenschappen en het civiele gebouw Llotja de la Seda. Gebruik de voorgestelde wandelroutes en de navigatiemogelijkheid om een parcours door de stad uit te stippelen. Luister naar culturele en historische informatie als je sites zoals de kathedraal van Valencia nadert, die gotische, romaanse en barokke architectonische kenmerken naadloos combineert. Stem af op uw audiocommentaar om alles te horen over de toeristische hotspots zoals het complex van de Stad van Kunsten en Wetenschappen met het grootste oceanografische aquarium van Europa, L'Oceanogràfic. Heb de vrijheid om te stoppen en je tour te hervatten wanneer je maar wilt. Zoek uw favoriete bezienswaardigheden en zoek de beste foto-hotspots bij attracties zoals de Centrale Markt, een uitstekend voorbeeld van Valenciaanse Art Nouveau.

Valencia: Segwaytour door de oude stad

9. Valencia: Segwaytour door de oude stad

Als je meer wilt weten over de prachtige geschiedenis van Valencia, terwijl je geniet van een uniek avontuur, dan is dit je ideale tour. Een bezoek aan het oude centrum van Valencia is al iets spannends, stel je nu eens voor dat je het op een Segway doet! Hier is een beschrijving van de plaatsen die we zullen bezoeken tijdens onze Segway-tour door het oude centrum van Valencia. Archeologisch Museum van Valencia Het woord museum klinkt misschien niet zo spannend, maar in werkelijkheid is het veel meer dan een museum, het is een oud Romeins plein. Tegenwoordig is dit oude plein de thuisbasis van het Archeologisch Museum van Valencia, een van de beste archeologische centra van Europa. Dit is een perfecte plek om een panoramisch uitzicht te hebben op de grote monumenten van de stad, die van historisch en artistiek belang zijn verklaard. Basiliek en kathedraal Na onze reis naar het verleden in archeologische ruïnes, gaan we richting de basiliek, een prachtig gebouw met een blauwe ovale koepel, waarin de patroonheilige van de Valencianen is gehuisvest: La Virgen de los Desamparados, haar figuur werd in 1666 overgebracht van de kathedraal, onze volgende stop. De kathedraal van Valencia heeft veel geschiedenis en is heel bijzonder, omdat het zich bevindt op de plaats waar eeuwen eerder een Arabische moskee stond. De bouw van de kathedraal is een samensmelting van vele architecturale stijlen, die we tijdens onze tour zullen ontdekken. Plaza de la Virgen We gaan verder naar de Plaza de la Virgen, een van de meest oogverblindende en emblematische pleinen in Valencia. Het is omgeven door pittoreske gebouwen, een grote fontein, bekend als de Fontein van Neptunus en een breed gastronomisch aanbod van typische gerechten van Valencia. Vanaf de Plaza de la Virgen bezoeken we het Palacio de la Generalitat Valenciana, het oude stadhuis van de stad. Dit 15e-eeuwse paleis heeft een mengeling van bouwstijlen, waaronder de Valenciaanse gotiek. We gaan verder langs de Calle Caballeros, een straat die zijn naam heeft behouden sinds 1412 en waar adellijke families woonden. Tegenwoordig is deze straat de thuisbasis van een verscheidenheid aan winkels en restaurants. De kleine steegjes leiden naar verschillende richtingen met veel verborgen wonderen, waaronder kerken en een aantal ongelooflijke straatkunst. We komen aan bij de kerk van San Nicolas, ook wel bekend als "de kleine Sixtijnse kapel van Valencia". Het is een historisch monument van de stad Valencia, waar de gewelven zijn versierd met fresco's. Tegenwoordig is het een van de meest bezochte kerken in Valencia. Vervolgens gaan we verder langs de Caballero-straat en zien we de Fuente del Negrito, de eerste openbare fontein van de stad Valencia. Deze fontein bevindt zich op het naar hem vernoemde plein, La Plaza del Negrito. Portaal van Valldigna en Torre Mora We passeren dan de beroemde Portal de la Valldigna. Deze doorgang door de oude moslimmuur diende ooit als toegangspoort tot de stad die toegang bood tot het middeleeuwse Valencia, een stad waar veel adellijke families zich hadden gevestigd. We zullen later een toren van de Arabische muur observeren die overeind blijft uit de moslimtijd in Valencia. El Carmen-kerk en het hedendaagse culturele centrum van El Carmen We gaan verder door de charmante Barrio del Carmen, om de Iglesia del Carmen tegen te komen. Deze kerk heeft een unieke buitenkant en wordt beschouwd als een van de beste maniëristische altaarstukken in de stad. We gaan dan naar het Convent del Carmen, dat het Museo del Carmen herbergt, gewijd aan tijdelijke tentoonstellingen en verbonden is met het Museo de Bellas Artes (Museum voor Schone Kunsten). Dit klooster vindt zijn oorsprong in de 13e eeuw, het is een van de oudste delen van de stad, je waant je echt terug in de tijd. In de buurt is ook het beroemde Plaza del Carmen, een heerlijke plek, vooral 's nachts. In de smalle straatjes vindt u tapasbars, restaurants, winkels en souvenirwinkels. Serrano-torens Ten slotte gaan we naar de indrukwekkende Serrano-torens. Je hebt ze vast wel eens gezien op ansichtkaarten van Valencia of bij aankomst in de stad. De Serranos-torens werden gebouwd in de 14e eeuw en zijn een van de twaalf poorten die deel uitmaakten van de oude christelijke muur van de stad Valencia. Tegenwoordig zijn er nog maar twee van deze twaalf poorten en de Serranos-torens waren en worden nog steeds beschouwd als de hoofdingang van de stad Valencia. Na onze reis terug in de tijd naar het middeleeuwse Valencia, is het tijd voor een beetje meer avontuur met onze Segways. We rijden langs de oude Turia-rivier naar de Viveros-tuin, het groene hart van de stad. Hier is een perfect circuit om onze Segways te rijden en onze tour met de beste energie af te sluiten.

Valencia: Stad van Kunsten en Wetenschappen Privé begeleide fietstocht

10. Valencia: Stad van Kunsten en Wetenschappen Privé begeleide fietstocht

Allereerst beginnen we onze fietstocht vanaf de Serranos-poorten - oude gotische poorten die vroeger deel uitmaakten van de stadsmuur om Valencia te beschermen tegen de indringers, waar je gids je de geschiedenis van dit geweldige monument van Valencia zal uitleggen . Daarna wandel je naar "de longen" van de stad - het Turia-park. Het is gelegen in wat vroeger de beroemde rivier de Turia was, die door de hele stad liep. Tegenwoordig is het Turia-park een van de grootste stadsparken in Spanje vanwege de vele groene ruimtes die de hele rijkdom van de mediterrane flora vertegenwoordigen. Met meer dan negen kilometer met speelplekken, sportvelden en romantische hoekjes waar je kunt ontspannen en je kunt verstoppen voor de hitte. Het is een ideale route om het op de fiets te doen. Voordat we ons hoofddoel bereiken - de Stad van Kunsten en Wetenschappen Valencia, zullen we stoppen bij het beroemde Muziekpaleis van Valencia. Dit paleis is een van de meest emblematische constructies van de Turia Parkcapital en een van de belangrijkste muzikale centra in Europa. Als je van klassieke muziek houdt, raden we je aan om vooraf een concertkaartje te reserveren. De volgende stop in je avontuur is bij het Gulliver Park, een gigantische en indrukwekkende speeltuin voor kinderen en ook voor volwassenen die graag naar beneden glijden op Gulliver de reus en doen alsof ze deel uitmaken van de Lilliputters, zodat ze de karakters van Swift's verhaal! Eindelijk bereikt u uw bestemming, een van de "must see" dingen in Valencia. Via de Turia-tuin kom je bij het glorieuze futuristische architectuurproject van Santiago Calatrava. Het is een charmant complex gewijd aan wetenschappelijke en culturele prestaties, bestaande uit zes gebouwen. Elk is echt uniek en daarom werd het hele complex van de Stad van Kunsten en Wetenschappen een symbool van de stad. We hebben hier L'Oceanogràfic - het grootste aquarium van Europa en een unieke ruimte in de stad van kunst en wetenschappen Valencia. Het volgende object is het Hemisfèric-theater waar verbluffende digitale projecties plaatsvinden. Het Príncipe Felipe Wetenschapsmuseum is als de stad van de wetenschap in Valencia. Er zijn tal van interactieve tentoonstellingen waarin de bezoekers experimenten kunnen uitvoeren en actief kunnen deelnemen, vragen kunnen stellen en veel kunnen leren over wetenschap.. Het Paleis van de Kunsten Reina Sofia, het helmvormige gebouw, is gewijd aan de belangrijkste operavoorstellingen in de stad. We kunnen er ook het grote botanische tuinlandschapspaviljoen "Umbracle" zien; en tot slot hebben we theÁgora (waar tenniswedstrijden en verschillende concerten worden georganiseerd). Dit complex is niet alleen zeer indrukwekkend vanwege de enorme afmetingen, maar ook vanwege de welsprekende vormen en kanalen van kristalhelder water die het omringen. Pelican Bike is graag uw gids in dit avontuur in Valencia, vraag ons meer over deze tour. Als je langer op één plek wilt blijven, vertel het dan aan je gids en we kunnen de tour aanpassen aan je behoeften.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Andere belevenissen
12 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Valencia

Welke topattracties zijn een must-see in Valencia?

Overzicht activiteiten in Valencia

Wil je alle activiteiten in Valencia ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Valencia

Een topervaring! Eerst gedurende een uur een rondleiding rondom de gebouwen van Ciutat de les Arts i les Ciències. Aansluitend op een dakterras met prachtig uitzicht op de 33e verdieping een heerlijk diner met wijntjes. Einde rondom 21u30. Emma, de gids en sommelier, deed het fantastisch. Een mooie afsluiter van onze vakantie!

Een hele mooie manier om Valencia te leren kennen! In 3 uur heel veel gezien en ondertussen veel geleerd van Valencia. Dankzij onze gids Bas.

Leuk, om als eerste een fietstocht te doen in Valencia, om zo de eerste indrukken van de stad te krijgen.

Prachtig park om te bezoeken tijdens je trip naar Valencia!

Echt een aanrader om de stad beter te leren kennen