Datums kiezen

Vall de Núria

Vall de Núria: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Barcelona: dagtour door de Pyreneeën

1. Vanuit Barcelona: dagtour door de Pyreneeën

Dit is een perfecte tour voor iedereen die de stad echt wil ontvluchten en zich wil onderdompelen in de natuur. Maak vanuit Barcelona een spannende en pittoreske reis naar een van 's werelds beroemdste bergketens. Vertrek 's ochtends uit Barcelona en ga noordwaarts richting de Pyreneeën. Onderweg stop je voor een korte maar fijne pauze in het middeleeuwse stadje Vic. In overeenstemming met de filosofie om u zoveel mogelijk tijd te geven om zelf te verkennen, gaat u eerst naar het marktplein waar de gids u een inleiding geeft over de stad en suggesties geeft over wat u kunt zien. Je hebt genoeg tijd om door het stadscentrum te slenteren. Bekijk de grote kathedraal en enkele magnifieke renaissance- en barokgebouwen, of ontspan gewoon tijdens het ontbijt in het hart van de stad: een prachtig gewelfd plein (een van de grootste van het land) waar de markt en andere grote evenementen worden gehouden. Het bezoek aan Vic valt samen met traditionele marktdagen, iets wat al meer dan duizend jaar elke week plaatsvindt! Ga vanuit Vic verder naar de Pyreneeën. Voordat u aan boord van de trein stapt, brengt u een kort bezoek aan Queralbs, dat op een hoogte van 1236 meter (4055 voet) het laatste voor voertuigen toegankelijke dorp is op weg naar de bestemming in het bergdal. Dit kleine bergdorpje heeft slechts 200 permanente inwoners die in een uitgestrekte verzameling traditioneel gebouwde stenen huizen wonen. Dit onmogelijk schilderachtige gehucht, gelegen aan de kant van de berg, is een van de meest memorabele momenten van de dag. Bekijk de kerk van Sant Sadurní de Fustanyá, gebouwd uit stenen die zo perfect zijn uitgehouwen dat volgens de legende werd gebouwd door de feeën en heksen die naar verluidt in de omliggende grotten woonden. Neem vanuit Queralbs de laatste 6 km (4 mijl) van de indrukwekkende tandradbaan naar een hoogte van 1.964 meter (6.443 voet) en de prachtige bergvallei van Vall de Núria in. Dankzij de bergbaan kom je moeiteloos hoog de bergen in. Als je van wandelen houdt, vraag dan de gids om je enkele routes te laten zien, want er is voor elk wat wils. In de vallei vind je ook een heiligdom, oorspronkelijk gebouwd om pelgrims naar de vallei te huisvesten, en dat zijn naam ontleent aan de Maagd de Núria. Haar beeld, begraven in de aarde, werd naar verluidt opgegraven door een zeer volhardende os! U kunt zelfs paardrijden, bowlen in de open lucht, boogschietlessen, midgetgolf of varen op het meer proberen. Een andere optie is om te genieten van enkele van de traditionele Catalaanse gerechten die verkrijgbaar zijn in de restaurants in de vallei. Vanuit Queralbs begint de terugreis naar Barcelona en je komt vroeg in de avond weer aan in de stad.

Vanuit Barcelona: Pyreneeënwandeling in kleine groepen met een lokale gids

2. Vanuit Barcelona: Pyreneeënwandeling in kleine groepen met een lokale gids

Dompel jezelf onder in de natuur van een van de meest iconische valleien in de Pyreneeën. Vertrek vanuit Barcelona en reis naar het pittoreske stadje Queralbs, de toegangspoort tot Vall del Freser, in het hart van de Catalaanse Pyreneeën. Je wandelt over het pad "Gorgues del Freser", gelegen in het beschermde natuurgebied Capçaleres del Ter i el Freser. De route gaat door bijzondere plaatsen zoals de "Freser Gorgues" of de spectaculaire waterval "Salt del Grill" en biedt prachtige uitzichten over de vallei. Tijdens de wandeling leren we over de kenmerkende flora en fauna van de Pyreneeën en, als we geluk hebben, kunnen we enkele wilde dieren zoals gieren, hagedissen, koningarenden of marmotten in hun natuurlijke habitat zien. Op warme dagen kun je je ook verfrissen in de natuurlijke rivierpoelen langs de route.

Vanuit Barcelona: Prive-tour door de Pyreneeën, wandeling en tandradbaan

3. Vanuit Barcelona: Prive-tour door de Pyreneeën, wandeling en tandradbaan

Ontdek de schoonheid van de Pyreneeën tijdens deze dagtocht met gids, inclusief hoteltransfer vanuit Barcelona. Bewonder de plaatselijke wilde dieren tijdens een korte schuilhut en glijd met een tandradbaan de Nuria-vallei in. Verken het schilderachtige dorpje Queralbs tijdens een wandeling met gids. Geniet van een handige pick-up vanaf je accommodatie in Barcelona. Begin je dagtour naar de Pyreneeën en de Nuria Vallei in een comfortabel busje met airconditioning. Ontspan en laat de gids je de meest interessante punten en attracties laten zien tijdens je reis naar het hart van de Pyreneeën. Neem een tandradbaan naar de prachtige Nuria-vallei en bewonder het prachtige uitzicht op de Pyreneeën terwijl je de verborgen plekjes ontdekt. Geniet van een gemakkelijke wandeling en bewonder dit unieke landschap van groene weiden omringd door majestueuze bergtoppen. Ontdek de sporen van de rijke en gevarieerde fauna van de Pyreneeën en leer meer over de fascinerende vegetatie en geologische geschiedenis van deze unieke bergen voordat je naar de Nuria Vallei gaat. Neem wat vrije tijd om te lunchen en rond te wandelen of neem je eigen picknick mee om van te genieten op het groene gras. Rijd met de tandradbaan naar beneden naar het traditionele en betoverende Pyreneeën bergdorp Queralbs. Verken de geplaveide straten van het dorp tijdens een wandeling met gids. Bekijk pittoreske huizen uit de XV eeuw en een Romaanse kerk uit de 10e eeuw. Geniet van de ouderwetse charme van dit dorp dat jarenlang geïsoleerd lag. Keer terug naar je accommodatie in Barcelona met dierbare herinneringen aan deze idyllische landschappen.

3 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Vall de Núria: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Vall de Núria

Wil je alle activiteiten in Vall de Núria bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.