Kies data
Dingen om te doen

Valladolid, Mexico

Valladolid, Mexico: De beste dingen die je niet wil missen

Playa del Carmen: Chichen Itzá, Cenote en Valladolid Tour

1. Playa del Carmen: Chichen Itzá, Cenote en Valladolid Tour

Ontdek de Maya-ruïnes van Chichen Itzá tijdens een rondleiding vanuit Playa del Carmen. Dompel jezelf onder in de jungle in een eco-park, met wat tijd om te zwemmen in een cenote en een stevige lunchbuffet. Begin met ophalen van Playa del Carmen en reis eerst naar het eco-park in de jungle. Bewonder de heilige cenote terwijl je jezelf verfrist met een zuiverende duik in kristalhelder water. Duik in een heerlijke lunchbuffet in het restaurant van het eco-park en bereid je voor op een smaaksensatie. Probeer een aantal van de beroemde Mexicaanse gerechten met regionale gerechten uit Yucatán. Na uw buffet gaat u naar de wereldberoemde Maya-ruïnes van Chichen Itzá. Volg een rondleiding door de ceremoniële plek en luister naar fascinerende verhalen over de oude Maya-beschaving. Leer meer met je deskundige gidsen en luister naar vermakelijke levensverhalen in Chichen Itzá. Ontdek een cultuur die zijn tijd ver vooruit was. Geniet vervolgens van wat vrije tijd om zelf te verkennen en in de voetsporen te treden van de Maya-bevolking. Je laatste stop is in het koloniale centrum van Valladolid voor een snel bezoek aan deze charmante "magische stad" van Mexico. De imposante kerk en architectuur van de stad rond de "zocalo'' of het stadsplein zijn perfecte foto's en een kans om te ontspannen en te genieten van de relaxte sfeer van Yucatán, voordat je terugkeert naar Playa del Carmen,

Cancún/Riviera Maya: Chichén Itzá, Valladolid & cenote

2. Cancún/Riviera Maya: Chichén Itzá, Valladolid & cenote

Je wordt opgehaald bij je hotel en reist vervolgens naar een van de belangrijkste monumenten op het schiereiland van Yucatán.   Bij aankomst in Chichén Itzá, zie je de trappiramide van Kukulcan (El Castillo). Het staat bekend om het lichtspel dat zich afspeelt wanneer de zon op het hoogste punt staat en daarmee een schaduw werpt op iedere traptrede. Het lijkt daardoor net alsof een slang de trappen afdaalt.   Hierna reis je naar de oude cenote van Saamal, waar je een van de zinkgaten ziet die deel uitmaakt van een netwerk van ondergrondse rivieren die heilig zijn voor de Mayabevolking.Geniet na dit avontuur van een heerlijk buffet en maak een wandeling door de koloniale stad Valladolid om je ervaring compleet te maken.

Riviera Maya: Cobá en Chichén Itzá-tour met Cenote & Lunch

3. Riviera Maya: Cobá en Chichén Itzá-tour met Cenote & Lunch

Reis naar de heilige archeologische vindplaatsen Cobá en Chichén Itzá op deze reis vol actie door de jungles van het schiereiland Yucatan. Vertrek helder en vroeg vanaf jouw ideale vertrekpunt in Riviera Maya en versla de drukte om echt te genieten van de majesteit van elke bezienswaardigheid. Ga eerst naar Cobá, waarvan de ruïnes dateren van 100-300 v.Chr. Leer over de betekenis van de 5 nabijgelegen meren en waardeer de opvallende architectuur van de enorme stenen structuren. Trek naar de top van Nohoch Mul en wordt beloond met prachtige uitzichten over de jungle. Ga dieper de jungle in om te ontspannen bij de mystieke Cenote Saamal, de perfecte plek voor een duik in het water en een paar oogverblindende foto's. Geniet van een heerlijk lunchbuffet tijdens jouw avontuur. Bewaar het beste voor het laatst met een bezoek aan Chichén Itzá, een van de zeven wereldwonderen. Voel je verloren in de tijd in de liefdevol onderhouden piramides en ontdek de genialiteit van de unieke structuren van de stad. Neem de tijd om uit te rusten en herinneringen op te halen op de terugweg naar huis.

Van Tulum: Chichen Itza, Cenote en Valladolid Tour

4. Van Tulum: Chichen Itza, Cenote en Valladolid Tour

Begin uw reis door opgehaald te worden in Tulum. Ontdek Chichen Itza, een spectaculaire archeologische vindplaats en een must-see voor diegenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en cultuur. Bekijk beroemde bouwwerken met je gids, zoals de Piramide van Kukulkan en het Great Ball Court. Krijg een glimp van de verworvenheden van de Maya-beschaving. Na Chichen Itza gaat u naar Valladolid, een stad waar heden en verleden samenkomen. Laat je verrassen door de kleurrijke architectuur en de lokale eetcultuur. Lunch op de binnenplaats van een gerestaureerd koloniaal herenhuis en wandel over het plein en de nabijgelegen straten. Maak foto's en geniet van het winkelen terwijl je een voorproefje krijgt van het trage Mexicaanse leven. Om de dag af te sluiten, ga je naar een door de lokale gemeenschap gerunde cenote, de perfecte plek om even weg te zijn van de drukte en af te koelen in het verfrissende blauwe water.

Chichén Itzá: Hubiku Cenote & Valladolid Tour

5. Chichén Itzá: Hubiku Cenote & Valladolid Tour

Trek de dichte jungle van de Yucatán in tijdens deze 12 uur durende tour. Stop bij de Hubiku-cenote, een zoetwaterbad in een met licht gevulde kalksteen grot en geniet van een duik. Je kunt lekker opdrogen tijdens een lunchbuffet bestaande uit typische Mayagerechten, waarna je weer op de bus stapt voor de laatste etappe van de rit naar Chichén Itzá. Deze dichte en uitgestrekte archeologische site bevat opgegraven ruïnes en goed bewaarde tempels. De laatste halte is de rustige koloniale stad Valladolid, waar de pastelkleurige muren van winkels en restaurants zorgen voor een kleurrijke achtergrond van al je foto's.

Cancun: Chichén Itzá, cenote Ik Kil & Valladolid met lunch

6. Cancun: Chichén Itzá, cenote Ik Kil & Valladolid met lunch

Ga tussen 07:10 en 08:10 uur op weg naar het archeologisch terrein van Chichén Itzá en bereid je voor op een historische tour van 2,5 uur langs de beroemdste oude stad van de Yucateekse Maya. Chichén Itzá werd in 2007 uitgeroepen tot één van de 7 nieuwe wereldwonderen. Ooit was het de grootste stad van de Mayabeschaving, en de stad wordt ook als de meest mystieke gezien. Zie de schitterende Piramide van Kukulcan en bewonder de zuilenrij van de Tempel van de Krijgers. Je bekijkt de sterrenwacht en tempel 'El Caracol' en gaat verder naar hoogtepunten als de offerkuil van de Grote Balspelbaan, waar het oude balspel pok-ta-pok werd gespeeld. Je krijgt ook wat tijd om het terrein zelfstandig verder te verkennen. Neem daarna een verfrissende duik in de cenote Ik Kil en ontdek een ondergronds meer in een van de ondergrondse rivierennetwerken die heilig zijn voor de Maya's. Geniet van een lunch en rijd daarna naar Valladolid. Je brengt ongeveer 30 minuten door in de koloniale stad uit de 16e eeuw en begint daarna aan de terugreis. Je wordt tussen 18:30 en 19:30 uur afgezet bij je hotel.

Valladolid: toegangsbewijs voor Cenote Maya Native Park

7. Valladolid: toegangsbewijs voor Cenote Maya Native Park

Breng 2,5 spannende en avontuurlijke uren door in het Cenote Maya Native Park. Daal af in de meest indrukwekkende cenote van de regio, die een diameter van 60 m (196 voet) heeft met een bijna perfecte cirkelvorm. Bewonder het prachtige kristalheldere water en de geologische formaties die dit zwemgat tot een geweldig natuurlijk juweel maken. Stijg op vanuit de onderwereld door een tunnel of gebruik de grote houten trap. Neem deel aan optionele inbegrepen avontuurlijke activiteiten, zoals zwemmen, duiken, "trepachanga" (touwen) doorkruisen, slingeren op wijnstokken in Tarzan-stijl en 26 m (85 voet) in het water abseilen. Neem daarna deel aan een authentiek Maya-ritueel. Duik in de natuurlijke wereld en wees getuige van een zegeningsceremonie uitgevoerd door een Maya-sjamaan van de gemeenschap en geparfumeerd door copal, een boomhars die wordt gebruikt voor wierook. Geniet ten slotte van een traditionele maaltijd gemaakt met biologische boomgaardbenodigdheden en handgemaakte tortilla's.

Cancún: dagtrip Chichén Itzá, Valladolid en de Hubiku Cenote

8. Cancún: dagtrip Chichén Itzá, Valladolid en de Hubiku Cenote

Laat je bij je hotel ophalen voor een reis naar het hart van het schiereiland Yucatan waar je in een spelonk het sprankelende meer van de Hubiku Cenote ontdekt. Neem een duik in het koele, heldere water en laat je gids je meer vertellen over hoe deze meren midden in de jungle uit ondergrondse zoetwaterstromen zijn ontstaan. Voordat je je weg vervolgt naar de hoofdattractie van de regio, kun je energie bijtanken tijdens een smakelijk lunchbuffet met specialiteiten uit Yucatan. Aangekomen in Chichén Itzá begint een omvattende begeleide rondleiding die je onderdompelt in de opzienbarende hoogtepunten van deze archeologische vindplaats. Laat je meevoeren door de verhalen van je gids over de rol van de mysterieuze Piramide van Kukulcan in de pre-Colombiaanse Maya-beschaving. In de buurt kun je het grootste balspeelveld van het Amerikaanse continent bekijken. Probeer je voor te stellen hoe daar eeuwen geleden een opwindende wedstrijd pok ta pok gespeeld werd, een ritueel uit de tijd van het Mayarijk. Je ziet jezelf weerspiegeld in het heilige water van de Cenote Sagrado, bezoekt de Tempel van de Krijgers en bekijkt een Observatorium dat meer dan 1000 jaar oud is. Op je weg terug naar je hotel kun je pauzeren op het grote plein van Valladolid en je vergapen aan de koloniale architectuur en de 18e-eeuwse San Gervasiokerk.

Valladolid: echte Mexicaanse kookcursus en professionele chef-kok

9. Valladolid: echte Mexicaanse kookcursus en professionele chef-kok

Leer hoe u authentieke Mexicaanse gerechten maakt tijdens deze praktische kookles op een privé kookschool in het charmante Valladolid met een professionele chef-kok. Bereid een 6-gangen gastronomische maaltijd en voel je als een lid van het gezin tijdens deze kleine groepservaring. De exclusieve ervaring begint met een spannende shoppingtrip naar de kleurrijke lokale markt waar je de verse ingrediënten en snacks met de hand kunt plukken. Terug in de traditionele keuken, maak je je schort klaar en dompel je onder in de smakelijke wereld van de echte Mexicaanse keuken. Onder leiding van een deskundige chef-kok onthult de cursus op een leuke en leerzame manier de geheimen van de traditionele Mexicaanse keuken. Maak een verscheidenheid aan heerlijke specialiteiten met voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Nu naar het beste deel - geniet van de weelderige 6-gangenmaaltijd die door u is bereid, gecombineerd met biologische zelfgemaakte frisdranken, verfrissende bieren en zelfs een tequila-shot.

Van Merida tot Cancun: Chichen Itza, Valladolid & Cenote

10. Van Merida tot Cancun: Chichen Itza, Valladolid & Cenote

Je begint de dagtour vanaf een handige ophaalservice van je hotel in Merida om naar een van de belangrijkste Maya-monumenten te reizen. De eerste stop is in Chichén Itzá, waar je de piramide van Kukulcan (El Castillo) zult zien, bekend om het spel van licht van de equinox dat schaduwen werpt op elke stap om een beeld te creëren van een slang die naar beneden komt. laat u begeleiden door een deskundige, gecertificeerde tweetalige gids, die de historische betekenis van alle belangrijkste tempels van deze oude stad zal uitleggen voordat u op eigen gelegenheid van Chichen Itza gaat genieten. Na je wandeltocht gaan we op weg bij een oude cenote, een van de zinkgaten die deel uitmaken van een netwerk van ondergrondse rivieren die heilig zijn voor de Maya's; daar hetzelfde, zult u genieten van een heerlijke Yucatecan-buffetmaaltijd en vervolgens een wandeling maken door de koloniale stad Valladolid om uw ervaring compleet te maken; Valladolid is een van de mooiste koloniale steden van Yucatan en staat bekend om de majesteit van zijn tempels en de voorouders van zijn oude wijken; vandaag is het een rustige stad waar je prachtige oude huizen kunt bewonderen. Daarna zetten we je af in de stad Cancun of Playa del Carmen, zodat je kunt ontspannen en genieten van de rest van je vakantie.

Topbezienswaardigheden in Valladolid, Mexico

Veelgestelde vragen over Valladolid, Mexico

Welke topattracties zijn een must-see in Valladolid, Mexico?

De topattracties in Valladolid, Mexico zijn:

Sitemap Valladolid, Mexico

Wil je alle activiteiten in Valladolid, Mexico ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Valladolid, Mexico

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 2.759 beoordelingen

Echt plezierige ervaring zou het ten zeerste aanbevelen voor gezinnen of als individuele reiziger. Onze gids, Pastor, was absoluut ongelooflijk en bood aan om ons te helpen de hele dag door foto's te maken. Ik wou dat we meer tijd hadden in de stad Valladolid, want we hadden maar ongeveer 20 minuten om rond te lopen en te winkelen. Houd er rekening mee dat als het regent, u niet in de Cenote kunt zwemmen. Aarzel niet om te boeken!

Wat kan ik niet zeggen!!! Wow zou niet genoeg zijn om de kennis uit te leggen die de tourjongens hadden. Het tijdsonderhoud het schema was perfect. Er was geen haast en we hadden alle tijd om foto's te maken en te gaan winkelen. Ik zal zeker weer gebruik maken van deze dienst. Dank je

Een ongelooflijke ervaring! Een druk maar fantastisch programma: bezoek aan de stad Coba, die van Valladolid, een cenote, aansluitend lunch en het langverwachte bezoek aan Chichen Itza. Ruben is een zeer professionele gids, we hebben deze dag veel geleerd over de Maya's?

Sterk aanbevolen, lang en ik zou Valladolid en het Maya-dorp (souvenirs tegen onbetaalbare en exorbitante prijzen) verwijderen ten gunste van een kortere route.

We vonden het fantastisch!! Zeer goede chauffeur en beste gids!