De populairste activiteiten van Valle d'Aosta

Vanuit Milaan: dagtrip naar Monte Bianco en Courmayeur

1. Vanuit Milaan: dagtrip naar Monte Bianco en Courmayeur

Nadat u 's morgens vroeg met een bus met airconditioning uit Milaan bent vertrokken, bereikt u de bergstad Courmayeur. Je kunt de Monte Bianco Skyway-kabelbaan oprijden om een spectaculair panoramisch uitzicht op de Valle d'Aosta en de Franse, Zwitserse en Italiaanse Alpen te ontdekken. Op een heldere dag kunt u zelfs de Matterhorn zien, die wordt beschouwd als het icoon van Zwitserland en wordt gedeeld met Italië. De eerste stop op weg naar boven is bij Mont-Frety Pavillion. Hier kunt u een bezoek brengen aan de "Botanische Tuin Saussurea", een van de hoogste in Europa, die een rijke verscheidenheid aan ongelooflijke, zeldzame en prachtige alpenplanten uit berggebieden over de hele wereld biedt. U kunt ook genieten van een typische lunch (niet inbegrepen) in het restaurant Bellevue, de lokale gerechten volgen de traditie van de Valle d'Aosta met polenta en vlees, maar er is ook een internationale keuken beschikbaar. Terwijl je in het paviljoen bent, bezoek je de Cave Mont Blanc en de experimentele wijnmakerij op grote hoogte. 'S Middags neemt u het laatste deel van de luchtbrug om de Helbronner-piek te bereiken. Hier kunt u genieten van vrije tijd op de top om van het uitzicht te genieten, en vanaf de hoogte van 3.466 meter bieden de terrassen van de Helbronner-piek een 360° uitzicht over de hele Italiaanse, Zwitserse en Franse Alpen. Nadat je vol frisse berglucht bent en vol met foto's zit, kun je je hergroeperen met je gids en terugreizen naar het hart van het stadscentrum van Courmayeur. Eenmaal daar kun je op je gemak door de winkels snuffelen, genieten van een verfrissend drankje op een zonovergoten terras (op eigen kosten), of de vele chalets en boetieks met chocoladedoos bewonderen die je tegenkomt.

Fort Bard: toegang tot het fort en het museum van de Alpen

2. Fort Bard: toegang tot het fort en het museum van de Alpen

Bezoek de originele architectonische elementen van het fort en ontdek de belangrijkste stadia van zijn ontwikkeling en de persoonlijkheden die zijn geschiedenis hebben gemarkeerd. Ontdek de strategische rol die het fort speelde in de geschiedenis van de Alpen: het was een obstakel, natuurlijke barrière, grens, territorium en politieke grens bewoond en beleefd, gekruist en doorkruist, verdedigd en versterkt. Dompel je na deze reis in het verleden onder in de Alpenwereld met het Museum van de Alpen. Het museum is verdeeld in drie delen die zijn ontworpen om de bezoeker meer te leren over de Alpen. Het eerste deel presenteert de belangrijkste natuurlijke en menselijke componenten van de bergomgeving. In de biodiversiteitskamer luisteren bezoekers naar de geluiden van de seizoenen en observeren ze het klimaat, de korte seizoenen op grote hoogte, de planten en de vasthoudende bewoners van de hooglanden. In de aardrijkskundekamer vormt een interactieve kaart de basis voor een wandeling over de Alpen terug in de tijd naar de lava-explosies en het stromen van de zee die de Dolomieten creëerden. Het tweede deel richt zich op de alpenbeschaving. De reconstructies van de stal, de stube en de school getuigen van een doecultuur gebaseerd op werk, van de molen tot de mijn, maar er zijn ook traditionele feesten en evenementen. Ten slotte de transformatie van de berg in de moderne tijd: van een ondoordringbare en ontoegankelijke plek tot een bestemming voor reizigers

Bard Fort: fort, gevangenissen en museum van vestingwerken

3. Bard Fort: fort, gevangenissen en museum van vestingwerken

Verken het Fortifications Museum: het eerste deel presenteert een reeks historische decors vergezeld van modellen, filmbeelden en authentieke wapens. Het vertelt een verhaal dat de evolutie van forten in de westelijke Alpen belicht door de vooruitgang van wapens en militaire strategieën. Het tweede deel van het museum is gewijd aan de transformaties die plaatsvonden in het laatste deel van de 19e en het begin van de 20e eeuw. Deze evenementen plaatsen Fort Bard binnen het systeem van 19e-eeuwse forten, met schaalmodellen en spectaculaire reconstructies. Het derde en laatste deel stelt een vraag — 'De Alpen, een grens?' — waardoor bezoekers kunnen nadenken over de museumpresentatie en de betekenis die wordt gegeven aan de term 'grens': is het een grens of een barrière? Een obstakel of lijn van vereniging? Ga de panoramische route van het Bard Fort op om de gevangenissen te bereiken, een van de meest fascinerende en boeiende plekken van het fort. Er zijn 24 zeer kleine cellen, ongeveer 1,3 x 2 meter, gerangschikt in vier secties, voorafgegaan door een ingangsgalerij die is gewijd aan de iconografische weergave van het fort.

Bard: Fortress Tentoonstellingen en Musea Entree

4. Bard: Fortress Tentoonstellingen en Musea Entree

Fort Bard is een imposant militair bouwwerk, gebouwd in de eerste helft van de 19e eeuw op een rotsachtig uitsteeksel bij de ingang van de Valle d'Aosta. Tegenwoordig is het fort een cultureel en toeristisch centrum, de locatie van musea, internationale tentoonstellingen, evenementen en ultramoderne informatie- en receptiediensten. Ontdek dit prachtige en imposante fort via de schilderachtige wandeling of met behulp van de drie panoramische liften Breng een dag door met het verkennen van Fort Bard, de panoramische routes en alle tentoonstellingsruimten, te beginnen met de drie musea: het Museum van de Alpen, het Museum van Vestingwerken en Grenzen en de Gevangenissen. Het arrangement omvat ook toegang tot de vele tijdelijke tentoonstellingen die het hele jaar door worden gehouden.

Bard: Fort of Bard History and Avengers Location Tour

5. Bard: Fort of Bard History and Avengers Location Tour

Ontdek de geschiedenis en de monumentale architectuur van het Fort van Bard tijdens een rondleiding. Bewonder de unieke architectuur en bekijk de filmlocaties van de kaskraker Avengers Age of Ultron. Stap met een toegangskaartje het imposante fort binnen. Neem de panoramische liften en bewonder de prachtige schilderachtige uitzichten op de meest fascinerende gebieden. Stop op weg naar boven bij de opnamelocatie van de film Avengers. Waan jezelf een superheld uit de film terwijl je door de bekende plekjes van het fort loopt. Je bezoekt ook de prachtige kapel, het paradeterrein en de binnenplaatsen. Verken de filmlocaties en luister naar de verhalen achter de schermen van je gids.

Aosta: rondleiding met gids

6. Aosta: rondleiding met gids

Geniet van een uitgebreide maaltijd (lunch of diner) door het centrum van Aosta tijdens een rondleiding met gids. Leer meer over elk gerecht dat je proeft terwijl je lokale restaurants, moderne cafés en historische eetgelegenheden bezoekt. Ontdek wat de lokale keuken te bieden heeft. Probeer het beste eten in Aosta en leer onderweg een beetje over de lokale cultuur. Hier is een lijst met mogelijke proeverijen: Valle d'Aosta-schotel vergezeld van lokale wijn - authentieke traditionele smaken van Val d'Aosta met een rijke schotel van jambon gekruid in jeneverbes en genepy, reuzel van Arnad Dop, kastanjes op siroop met honing, mocetta, kazen uit Valle d'Aosta, wit en zwart brood Fontina-kaas geserveerd met polenta - de typische lokale kaas geserveerd op croutons van versgebakken polenta...een geldig alternatief voor de schotel, te proeven onder het genot van een goed glas wijn! Fondue - bereid met de traditionele Aosta-vallei Fontina Dop. Geproefd met croutons of bij een heerlijk groentegebakje. Een delicatesse om van te proeven! Zuppa alla Valpellinentse - typisch recept van boerenoorsprong van de Valle d'Aosta, het is een rijk en authentiek gerecht op basis van savooiekool en natuurlijk fontina-kaas. Perfect om op te warmen tijdens de lange winterdagen! Polenta concia - volgens de Valle d'Aosta-traditie, decennialang met wijsheid bereid in een van de beste restaurants van de stad. Proeven van lokale kazen uit de Valle d'Aosta - de meest traditionele, geserveerd in een oude kaaswinkel in de stad en vervolgens geproefd (afhankelijk van het seizoen) op een prachtige locatie. Tegole valdostane - handgemaakt in een van de beste patisserieën van Aosta. Een heerlijk cadeau om ook thuis van te genieten! Koffie - geserveerd in een prachtige tuin in het centrum van de stad. Het zal je verbazen! Gin (alleen winteravonden) - een geweldige manier om een koude winteravond af te sluiten, in een gastronomische plek die gewijd is aan het proeven ervan. IJs (alleen in de zomer) - bereid met alleen natuurlijke ingrediënten in een van de beste lokale ambachtelijke ijssalons.

Bard: Kunst en smaak in het fort

7. Bard: Kunst en smaak in het fort

Breng een dag door met het verkennen van Fort Bard, de panoramische routes en alle tentoonstellingsruimten, te beginnen met de drie musea: het Museum van de Alpen, het Museum van Vestingwerken en Grenzen en de Gevangenissen. Het arrangement omvat ook toegang tot de vele tijdelijke tentoonstellingen die het hele jaar door worden gehouden. Ontdek de smaken van de lokale keuken en geniet van een ontspannende pauze in het restaurant, gelegen in de voormalige kruitafzetting van het fort.

Aosta: zelfgeleide audiotour om Romeins erfgoed te ontdekken

8. Aosta: zelfgeleide audiotour om Romeins erfgoed te ontdekken

Aosta ligt aan de oude Romeinse weg van Gallië, strategisch gelegen en veroverd door Rome in de tijd van keizer Augustus. De stad heeft de bijnaam "het kleine Rome van de Alpen", waar je de charme van een andere plek ademt, gelegen tussen deze prachtige bergen. We ondernemen een ontspannen stadswandeling gericht op het ontdekken van symbolische archeologische resten. Duik met uw smartphone in een Romeinse omgeving terwijl u in uw eigen tempo door de straten van Aosta slentert. Geniet van volledige autonomie door het gebruik van uw smartphone en hoofdtelefoon terwijl u de belangrijkste Romeinse poorten, oude wachttorens, legendarische gebouwen, Romeinse verdedigingsmuren en een pittoresk stadscentrum ontdekt. Bovendien begeleiden we u naar de beroemdste sites waar bezoekers (op eigen kosten) naar toe kunnen gaan: - Romeins Theater (oktober – maart: 10.00 – 13.00 uur / 14.00 – 17.00 uur; april – september: 09.00 uur – 19.00 uur) - Archeologisch Museum (oktober – maart: 10.00 – 13.00 uur / 14.00 uur – 17.00 uur; april – september: 09.00 uur – 19.00 uur) - Forensische Cryptoporticus (oktober – maart: 10.00 – 13.00 uur / 14.00 uur – 17.00 uur; april – september: 9.00 uur – 19.00 uur) U kunt de bijgewerkte openingstijden en meer informatie hier bekijken: https://www.lovevda.it/en/culture/roman-architecture Let op: je kunt het cumulatieve ticket ‘Aosta Archaeology’ kopen, waarmee je in één ticket toegang hebt tot al het bovenstaande en de vroegchristelijke kerk van San Lorenzo!

Aosta: privéwandeling met proeverijen van eten en wijn

9. Aosta: privéwandeling met proeverijen van eten en wijn

Aosta is een oude stad met een complexe en charmante geschiedenis; Grijp de kans om het te ontdekken met een gekwalificeerde gids die je de artistieke uitmuntendheid en oriëntatiepunten laat zien, de meest geheime hoekjes van de stad aanwijst, evenals de verbazingwekkende Mont Blanc. De wandeling begint bij Porta Pretoria, de hoofdpoort van het Romeinse centrum, voordat je richting de verbluffende gevel van het Romeinse theater gaat. Bekijk de verbazingwekkende cryptoporticus, een ondergrondse galerij die de twee originele tweelingtempels van het heilige terras omlijst. Ga vervolgens langs de klassieke bezienswaardigheden, de collegiale kerk van Sant'Orso en de kathedraal van Aosta met zijn twee karakteristieke klokkentorens. De tour wordt afgesloten met een proeverij van typische producten, waaronder een selectie van gezouten vlees, twee soorten Fontina-kaas, Toma uit Gressoney en twee glazen lokale wijn.

Aosta: Pasta en Tiramisu Workshop met Maaltijd en Aperitivo

10. Aosta: Pasta en Tiramisu Workshop met Maaltijd en Aperitivo

Leer hoe je 'sfoglia' (verse pasta) met de hand rolt en hoe je 2 eenvoudige pastasoorten bereidt met een lokale gastheer tijdens deze workshop in Aosta. Leer hoe je iconische tiramisu bereidt als kers op de taart. Maak een maaltijd van je creaties geserveerd met koffie, water en wijn. Ontmoet je gastheer bij hem thuis in Aosta. Deel je passie voor de Italiaanse keuken terwijl je nieuwe vrienden maakt in deze praktijkgerichte kookles. Ervaar de Italiaanse cultuur terwijl je lokale specialiteiten bereidt uit familiekookboeken die het grote verhaal van de traditionele regionale keuken vertellen. Warm op met een aperitivo van prosecco en wat lichte snacks. Stroop je mouwen op en maak twee pasta's met alle ingrediënten, apparatuur en stap-voor-stap aanwijzingen die je nodig hebt om een heerlijke maaltijd te bereiden. Maak je creaties af en smul van verrukkelijk eten terwijl je wijn en koffie drinkt met je gastheer. Leer nieuwe vaardigheden om mee naar huis te nemen en maak authentieke lokale connecties.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Valle d'Aosta

Alle activiteiten

17 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Valle d'Aosta

Meer zien

Veelgestelde vragen over Valle d'Aosta

Wat zijn de topattracties van Valle d'Aosta?

De topattracties van Valle d'Aosta zijn:

Andere activiteiten in Valle d'Aosta

Wil je alle activiteiten in Valle d'Aosta bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.