Ontdek het beste van
Valle d'Aosta

Onze aanbevelingen voor Valle d'Aosta

Bard Fort: toegang tot het Fort en Museum van de Alpen

Bard Fort: toegang tot het Fort en Museum van de Alpen

Bezoek de originele architectonische elementen van het fort en ontdek de belangrijkste stadia van zijn ontwikkeling en de persoonlijkheden die zijn geschiedenis hebben gemarkeerd. Ontdek de strategische rol die het fort speelde in de geschiedenis van de Alpen: het was een obstakel, natuurlijke barrière, grens, territorium en politieke grens bewoond en beleefd, gekruist en doorkruist, verdedigd en versterkt. Dompel je na deze reis in het verleden onder in de Alpenwereld met het Museum van de Alpen. Het museum is verdeeld in drie delen die zijn ontworpen om de bezoeker meer te leren over de Alpen. Het eerste deel presenteert de belangrijkste natuurlijke en menselijke componenten van de bergomgeving. In de biodiversiteitskamer luisteren bezoekers naar de geluiden van de seizoenen en observeren ze het klimaat, de korte seizoenen op grote hoogte, de planten en de vasthoudende bewoners van de hooglanden. In de aardrijkskundekamer vormt een interactieve kaart de basis voor een wandeling over de Alpen terug in de tijd naar de lava-explosies en het stromen van de zee die de Dolomieten creëerden. Het tweede deel richt zich op de alpenbeschaving. De reconstructies van de stal, de stube en de school getuigen van een doecultuur gebaseerd op werk, van de molen tot de mijn, maar er zijn ook traditionele feesten en evenementen. Ten slotte de transformatie van de berg in de moderne tijd: van een ondoordringbare en ontoegankelijke plek tot een bestemming voor reizigers

Bard Fort: Fort, Gevangenissen en Vestingmuseum

Bard Fort: Fort, Gevangenissen en Vestingmuseum

Verken het Fortifications Museum: het eerste deel presenteert een reeks historische decors vergezeld van modellen, filmbeelden en authentieke wapens. Het vertelt een verhaal dat de evolutie van forten in de westelijke Alpen belicht door de vooruitgang van wapens en militaire strategieën. Het tweede deel van het museum is gewijd aan de transformaties die plaatsvonden in het laatste deel van de 19e en het begin van de 20e eeuw. Deze evenementen plaatsen Fort Bard binnen het systeem van 19e-eeuwse forten, met schaalmodellen en spectaculaire reconstructies. Het derde en laatste deel stelt een vraag — 'De Alpen, een grens?' — waardoor bezoekers kunnen nadenken over de museumpresentatie en de betekenis die wordt gegeven aan de term 'grens': is het een grens of een barrière? Een obstakel of lijn van vereniging? Ga de panoramische route van het Bard Fort op om de gevangenissen te bereiken, een van de meest fascinerende en boeiende plekken van het fort. Er zijn 24 zeer kleine cellen, ongeveer 1,3 x 2 meter, gerangschikt in vier secties, voorafgegaan door een ingangsgalerij die is gewijd aan de iconografische weergave van het fort.

Forte di Bard: rondleiding door de geschiedenis

Forte di Bard: rondleiding door de geschiedenis

Ontdek de geschiedenis en de monumentale architectuur van het Fort van Bard tijdens een rondleiding. Het bezoek begint aan de voet van het Fort en je bereikt de top al wandelend via het panoramische pad met je gids die uitleg geeft over de avontuurlijke gebeurtenissen die in dit gebied plaatsvinden. Stap het imposante fort binnen met een toegangsticket. Neem de panoramische liften en bewonder het prachtige uitzicht op de meest fascinerende gebieden. Je bezoekt ook de prachtige kapel, paradeplaatsen en binnenplaatsen. Vergeet voor een smakelijke pauze niet ons restaurant " La Polveriera", gelegen op de top van het fort en de goed gevulde boekwinkel, waar je boeken of een mooi souvenir kunt kopen!

Aosta: Zelf audiogids die het Romeinse erfgoed ontdekt

Aosta: Zelf audiogids die het Romeinse erfgoed ontdekt

Geniet van een ongeëvenaarde verkenning van het Romeinse Aosta met onze exclusieve rondleiding met audiogids, waarin het buitengewone erfgoed🏺van dit pittoreske stadje wordt verteld. Met behulp van je smartphone en persoonlijke hoofdtelefoon kun je erfgoed en geschiedenis naadloos in elkaar laten overgaan terwijl je door de betoverende straten van Aosta wandelt. Aosta ligt aan de oude Romeinse weg van Gallië, strategisch gelegen en veroverd door Rome in de tijd van keizer Augustus🏛. De stad heeft de bijnaam "het kleine Rome van de Alpen", waar je de charme ademt van een andere plaats, genesteld tussen deze prachtige bergen. Geniet van volledige autonomie met behulp van je smartphone en koptelefoon terwijl je de belangrijkste Romeinse poorten, oude wachttorens, legendarische gebouwen, verdedigende Romeinse muren en een pittoresk stadscentrum ontdekt. Je komt langs iconische locaties zoals 📍Roman Theatre,📍Archaeological Museum,📍Forensic Cryptoporticus en nog veel meer. (Opmerking: entree is optioneel, kies ervoor om op eigen kosten naar binnen te gaan) De afstand tussen de haltes is een heerlijke wandeling van 5 tot 10 minuten, waardoor een ideale halve dag ontstaat voor liefhebbers die elke locatie willen bezoeken, waarbij elke locatie 5 tot 30 minuten in beslag neemt. NB: je kunt het 'Aosta Archeologie' cumulatieve ticket kopen, dat toegang tot alle bovenstaande locaties en de vroegchristelijke kerk van San Lorenzo in één enkel ticket omvat!

Bard: Fortress Tentoonstellingen en Musea Entree

Bard: Fortress Tentoonstellingen en Musea Entree

Fort Bard is een imposant militair bouwwerk, gebouwd in de eerste helft van de 19e eeuw op een rotsachtig uitsteeksel bij de ingang van de Valle d'Aosta. Tegenwoordig is het fort een cultureel en toeristisch centrum, de locatie van musea, internationale tentoonstellingen, evenementen en ultramoderne informatie- en receptiediensten. Ontdek dit prachtige en imposante fort via de schilderachtige wandeling of met behulp van de drie panoramische liften Breng een dag door met het verkennen van Fort Bard, de panoramische routes en alle tentoonstellingsruimten, te beginnen met de drie musea: het Museum van de Alpen, het Museum van Vestingwerken en Grenzen en de Gevangenissen. Het arrangement omvat ook toegang tot de vele tijdelijke tentoonstellingen die het hele jaar door worden gehouden.

Aosta: rondleiding met gids

Aosta: rondleiding met gids

Geniet van een uitgebreide maaltijd (lunch of diner) door het centrum van Aosta tijdens een rondleiding met gids. Leer meer over elk gerecht dat je proeft terwijl je lokale restaurants, moderne cafés en historische eetgelegenheden bezoekt. Ontdek wat de lokale keuken te bieden heeft. Probeer het beste eten in Aosta en leer onderweg een beetje over de lokale cultuur. Hier is een lijst met mogelijke proeverijen: Valle d'Aosta-schotel vergezeld van lokale wijn - authentieke traditionele smaken van Val d'Aosta met een rijke schotel van jambon gekruid in jeneverbes en genepy, reuzel van Arnad Dop, kastanjes op siroop met honing, mocetta, kazen uit Valle d'Aosta, wit en zwart brood Fontina-kaas geserveerd met polenta - de typische lokale kaas geserveerd op croutons van versgebakken polenta...een geldig alternatief voor de schotel, te proeven onder het genot van een goed glas wijn! Fondue - bereid met de traditionele Aosta-vallei Fontina Dop. Geproefd met croutons of bij een heerlijk groentegebakje. Een delicatesse om van te proeven! Zuppa alla Valpellinentse - typisch recept van boerenoorsprong van de Valle d'Aosta, het is een rijk en authentiek gerecht op basis van savooiekool en natuurlijk fontina-kaas. Perfect om op te warmen tijdens de lange winterdagen! Polenta concia - volgens de Valle d'Aosta-traditie, decennialang met wijsheid bereid in een van de beste restaurants van de stad. Proeven van lokale kazen uit de Valle d'Aosta - de meest traditionele, geserveerd in een oude kaaswinkel in de stad en vervolgens geproefd (afhankelijk van het seizoen) op een prachtige locatie. Tegole valdostane - handgemaakt in een van de beste patisserieën van Aosta. Een heerlijk cadeau om ook thuis van te genieten! Koffie - geserveerd in een prachtige tuin in het centrum van de stad. Het zal je verbazen! Gin (alleen winteravonden) - een geweldige manier om een koude winteravond af te sluiten, in een gastronomische plek die gewijd is aan het proeven ervan. IJs (alleen in de zomer) - bereid met alleen natuurlijke ingrediënten in een van de beste lokale ambachtelijke ijssalons.

Bard: Kunst en smaak in het fort

Bard: Kunst en smaak in het fort

Breng een dag door met het verkennen van Fort Bard, de panoramische routes en alle tentoonstellingsruimten, te beginnen met de drie musea: het Museum van de Alpen, het Museum van Vestingwerken en Grenzen en de Gevangenissen. Het arrangement omvat ook toegang tot de vele tijdelijke tentoonstellingen die het hele jaar door worden gehouden. Ontdek de smaken van de lokale keuken en geniet van een ontspannende pauze in het restaurant, gelegen in de voormalige kruitafzetting van het fort.

Champdepraz: Torrente Chalamy Gezinsvriendelijke Canyoning Tour

Champdepraz: Torrente Chalamy Gezinsvriendelijke Canyoning Tour

Verken de Chalamy-stroom met zijn prachtige kristalheldere zwembaden en leuke glijbanen, voor een unieke Canyoning-ervaring met het hele gezin! Deze reis is ontworpen en gestructureerd voor gezinnen met kinderen tussen 6 en 12 jaar oud. Alle hindernissen zijn aangepast aan de leeftijd van de kinderen; dia's en sprongen zijn altijd te vermijden! Voor ouders die dat willen, zal er een manier zijn om iets meer adrenaline te proberen terwijl ze dicht bij hun kinderen blijven. Het ontmoetingspunt bevindt zich op onze basis, waar we je al het technische materiaal geven dat nodig is voor de afdaling. Een briefing over veiligheidsregels en Canyon-voortgang zal worden gegeven door onze gids voordat de activiteit begint. Als we klaar zijn, brengen we je naar het startpunt van de Canyon en rijden we je terug aan het einde van de ervaring. - Totale duur van de ervaring: 3 uur* - Tijd doorgebracht in de kloof: 2 uur* - Hoogte van de sprongen: Min 1m Max 5m - Waterglijbaan: Min 2m Max 6 - Er zijn geen absails, alleen leuningen touw * afhankelijk van de grootte van de groep en fysieke omstandigheden

Bolzano privétour: schilderachtige stad Sud Tirol Dolomieten

Bolzano privétour: schilderachtige stad Sud Tirol Dolomieten

De rondleiding door Bolzano laat je het historische centrum ontdekken van een oude stad ontdekt door de Romeinen en gelegen in de Dolomieten met artistieke schoonheden, uitzichten, natuur en vele bezienswaardigheden. Het begint bij de Dominicaanse kerk met zijn prachtige klooster dat we binnen zullen bezoeken om de frescocycli van de Giotto-school en de verschillende werken van Italiaanse en Duitse schilders te bewonderen; op korte afstand vinden we het religieuze gebouwsymbool van Bolzano, de kathedraal gewijd aan Santa Maria Assunta die we binnen zullen bezoeken. De kerk uit de 15e eeuw in laatgotische stijl werd gebouwd op drie op elkaar gebouwde kerken uit verschillende tijdperken en verbaast bezoekers om het karakteristieke groene en gouden dak, de 65 meter hoge klokkentoren met 25 klokken en de prachtige fresco's gemaakt door de leerlingen van Giotto's school; nabij het plein met de kathedraal vinden we de merkwaardige deur van de wijn, een van de mooiste gotische portalen in heel Tirol, waar de wijnmakers met een speciale vergunning de wijn konden verkopen. Vanaf dit grote plein, de woonkamer van de stad, gaan we richting het commerciële hart van het middeleeuwse historische centrum en steken we de straat dei Portici over, een charmant straatje met arcades in gotische stijl met winkels en tavernes in een opeenvolging van pastelkleuren, fresco's en stucwerk. De tour gaat verder langs de meest karakteristieke straten, met de nadruk op het Mercantile Palace in barokstijl en het Renaissance-tijdperk Palazzo del Vecchio Municipio, nu de thuisbasis van het Historisch Archief. Een andere zeer bijzondere straat is de straat Via dei Bottai, waar ambachtslieden sinds de middeleeuwen wijnvaten maakten en tegenwoordig bekend staat om de beste wijnmakerij in Bolzano. Slenteren door het historische centrum is een ander pittoresk steegje met een middeleeuwse boog en de Zallinger-toren, een echte attractie voor bezoekers met veel openluchtbars met de originele kraampjes van de oude vismarkt. We eindigen de rondleiding met het bewonderen van een van de mooiste en meest kleurrijke pleinen in Bolzano, het plein piazza delle Erbe met zijn groente- en fruitmarkt met de fontein van Neptunus, een 18e-eeuwse marmeren en bronzen fontein met de god van de zee met dolfijnen en schelpen

Champdepraz: Canyoning Sportieve Geest in de Chalamy torrent

Champdepraz: Canyoning Sportieve Geest in de Chalamy torrent

Beleef een spannende Canyoning-afdaling in een adembenemende omgeving! Geniet van geweldige watervallen, sprongen in kristalheldere poelen en natuurlijke waterglijbanen. Rappels worden altijd veilig maar onafhankelijk uitgevoerd, zodat u de spanning van het afdalen van de Canyon kunt voelen. Sprongen en waterglijbanen zijn altijd te vermijden, dus de gids kan je een andere weg wijzen als je het obstakel wilt ontwijken. Het eerste deel is speels, het tweede uitdagender met twee grote verticale glijbanen in een dichter circuit dat wordt gedomineerd door hoge muren. Een perfect parcours voor sport- en bergliefhebbers! Het ontmoetingspunt bevindt zich op onze basis, waar we je al het technische materiaal geven dat nodig is voor de afdaling. Een briefing over veiligheidsregels en Canyon-voortgang zal worden gegeven door onze gids voordat de activiteit begint. Als je klaar bent, brengen we je naar het startpunt van de Canyon, waar je de gids volgt en je ervaring begint. We brengen je terug aan het einde van de activiteit. - Totale duur van de ervaring: 4,5 uur* - Tijd doorgebracht in de canyon: 3,5u* - Hoogte van de sprongen: Min 1m Max 10m - Waterglijbaan: Min 2m Max 12m - Abseilhoogte: Min 5m Max 30m * afhankelijk van de grootte van de groep en fysieke omstandigheden

Alle activiteiten

44 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Valle d'Aosta

Wat zijn de topattracties van Valle d'Aosta?

De topattracties van Valle d'Aosta zijn:

Bekijk alle topattracties van Valle d'Aosta

De topbezienswaardigheden in Valle d'Aosta

Activiteiten in Valle d'Aosta

Wat te doen in Italië

Andere activiteiten in Valle d'Aosta

Wil je alle activiteiten in Valle d'Aosta bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Valle d'Aosta

Gemiddelde beoordeling

5
(3 beoordelingen)