Van Gogh Museum

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Leer van Gogh kennen: het Van Gogh Museum

Bij de naam van Gogh denk je al gauw aan zonnebloemen en dat oor - heeft de beroemde kunstenaar het er nou echt afgesneden?! In Amsterdam kun je de schilder en zijn beste werk, hier te zien, leren kennen in 'zijn' museum: het Van Gogh Museum. Hierna volgen enkele highlights van wat er te zien is in het museum:

 • De aardappeleters 1885

  1. De aardappeleters 1885

  Van Gogh beschouwde dit schilderij als bewijs van zijn begaafdheid als schilder. Hij wilde de boeren tonen zoals ze werkelijk waren, en koos expres modellen die niet direct een schoonheidsprijs zouden winnen.

 • De slaapkamer 1888

  2. De slaapkamer 1888

  Van Gogh werd in Nederland geboren, maar verhuisde later naar Arles in Frankrijk in een poging van zijn drankprobleem af te komen. Al genezende van een ziekte schilderde hij de slaapkamer in zijn gele huis.

 • Zonnebloemen 1889

  3. Zonnebloemen 1889

  De post-impressionistische schilder heeft vele zonnebloemen geschilderd, bedoeld ter decoratie van een kamer in het gele huis voor zijn vriend en medeschilder Gauguin.

 • Irissen 1890

  4. Irissen 1890

  Van Gogh had met psychische problemen te kampen en schilderde de irissen in een gesticht in Frankrijk, vlak voor zijn dood in 1890.

 • Korenveld met maaier 1889

  5. Korenveld met maaier 1889

  Van Gogh schilderde een serie van het uizicht op een korenveld dat hij had vanuit zijn kamer in het gesticht: na een storm, met een maaier, in herfst en in de lente.

Plan je bezoek

 • Het Van Gogh Museum bezoeken - bereikbaarheid

  Het Van Gogh Museum ligt aan het Museumplein in Amsterdam en toont de grootste collectie schilderijen en tekeningen van de meester. Naast de permanente collectie is ook werk van Van Goghs impressionistische en post-impressionistische tijdgenoten te zien. Tevens is er een café en een shop waar je prints van zijn mooiste werk kunt kopen.

 • Openingstijden

  Het Van Gogh Museum is dagelijks open van 9:00 tot 18:00, en op vrijdag tot 22:00.

 • Wat kost de toegang?

  Kaartjes kosten €15. Als je vooraf online tickets boekt - waarbij de prijs ook €15 is - kun je de wachtrij overslaan en de voucherrij gebruiken - een fijne toevoeging aan je bezoek in de wereld van Van Gogh.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Dagelijks van 9:00 tot 18:00 uur. Vrijdag tot 22:00 uur.
 • Toegangsprijzen
  Toegangsprijs is €15.
 • Heb ik een gids nodig?
  Nee, je kunt de schilderijen zelf ontdekken!
 • Hoe kom ik er?
  Van Baerlestraat is de dichtstbijzijnde tramhalte (tram 2, 3, 5, 12). Je kunt ook bus 145, 170 of 172 naar Museumplein nemen.
 • Extra tips

  • Foto's maken van de schilderijen in het museum is verboden, tenzij je een journalist bent en vooraf om toestemming hebt gevraagd.

  • Boek je tickets online om de rijen over te slaan!

Wat anderen zeggen over Van Gogh Museum

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 17.848 beoordelingen

We konden direct doorlopen. Helemaal TOP!

We waren 30 min. te vroeg maar daar werd niets van gezegd. Ben blij het zo gedaan te hebben. Wachten in de kou in de lange rij had niet goed geweest. Alleen vroeg ik me af of we met onze museumkaart er ook zo snel door waren gekomen. Dat was gratis geweest maar konden we geen tijd mee reserveren.

Boek op voorhand. Je wint zo veel tijd en het is de moeite waard!

Met het ticket kan je op de voorziene tijd naar binnen wandelen. Anderen verliezen heel veel tijd om buiten een ticket te bemachtigen. Niet leuk als het regent! De tentoonstelling is boeiend. Je werpt niet enkel een blik op het oeuvre van Van Gogh maar ook op zijn persoonlijk leven.

Heel mooi en interessant. Museum sluit te vroeg nl 18:30.

Heel mooi en erg interessant. Museum sloot om 18u30 terwijl we dachten dat het om 22u00 was. Erg jammer dat het schilderij vd zonnebloemen niet vermeld werd op de audio, we liepen er zo voorbij.

Een prachtig museum. Heel duidelijk en zeer ordelijk gepresenteerd.

Veel volk maar toch nog zeer overzichtelijk. Ook boeiend om met kinderen te doen. De gidsen maken wel veel lawaai en zijn storend. De head phones zijn zeer simpel en gemakkelijk te bedienen.

De city card vonden we een uiterst fijne comfortformule!

Tram, metro en musea (met uitzondering van Rijksmuseum) vlot bruikbaar. Tip! Korting Rijksmuseum bruikbaar maken voor onmine boeking.