Kies data

Van Gogh Museum

De thuisbasis van de grootste Van Gogh-collectie ter wereld, en tevens een van 's werelds meest populaire musea.

Van Gogh Museum: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Amsterdam: ticket Van Gogh Museum

1. Amsterdam: ticket Van Gogh Museum

Eén van de populairste attracties van Amsterdam, het Van Gogh Museum, trekt meer dan een miljoen bezoekers per jaar.  Ontdek met dit ticket meer dan 200 schilderijen, 500 tekeningen en meer dan 750 brieven van Van Gogh, geheel op je eigen tempo. Bekijk een breed scala aan permanente en tijdelijke tentoonstellingen.  Het Van Gogh Museum bezit de grootste schilderijencollectie van Vincent van Gogh, en neemt je mee op een fascinerende reis door het leven van de kunstenaar en zijn tijdgenoten. In het museum kom je alles te weten over de kunstenaar: zijn werk, omgeving, persoonlijke ambities, emoties, de mythes die hem omringen  en de invloed die hij vandaag de dag nog heeft. Het Van Gogh Museum bezit wereldberoemde werken als de Zonnebloemen, Amandelbloesem en de Aardappeleters. Eveneens organiseert het museum 3 tijdelijke tentoonstellingen per jaar. Het Van Gogh Museum is 365 dagen per jaar geopend. Tickets zijn online beschikbaar. Mis je kans niet, en boek van tevoren. Als bezoeker kom je nog meer te weten over Van Gogh en zijn tijdgenoten met behulp van de audiogids, die beschikbaar is in 11 verschillende talen. Van Gogh bewonderde het werk van veel andere kunstenaars. Een daarvan was Jean-François Millet. Tussen 4 oktober 2019 en 12 januari 2020 zet het Van Gogh Museum het werk van deze Franse schilder in het zonnetje tijdens de tentoonstelling Millet en de Moderne Kunst, waarbij ook het werk van enkele tijdgenoten aan bod komt. Met meer tijd om te genieten in het museum, kun je een diepe duik nemen in de fantastische collectie.

Amsterdam: ticket Van Gogh Museum & rondvaart

2. Amsterdam: ticket Van Gogh Museum & rondvaart

Combineer een bezoek aan het wereldberoemde Van Gogh Museum met een spectaculaire rondvaart door de historische grachtengordel. Het Van Gogh Museum bezit 's werelds grootste collectie werken van Vincent van Gogh. Het is een van de belangrijkste musea van Nederland en is al door miljoenen mensen bezocht. En wat is er leuker dan een bezoek aan het Van Gogh Museum te combineren met een rondvaart? De tour bestaat uit een bezoek aan het Van Gogh Museum, met 's werelds grootste collectie schilderijen, tekeningen, schetsen en brieven van de beroemde Nederlandse schilder Vincent van Gogh. Met bijna twee miljoen bezoekers per jaar is het het op één na meest bezochte museum in Nederland. In het Van Gogh Museum vind je meer dan 200 schilderijen, 400 tekeningen en 700 brieven van de kunstenaar. Een aantal van de bekendste werken uit de collectie zijn 'De aardappeleters' (1885), 'Kop van een skelet met brandende sigaret' (1886), 'Zonnebloemen' (1889) en 'Amandelbloesem' (1890). Het tweede deel van de tour is een rondvaart door de grachten van Amsterdam. Het prachtige centrum van Amsterdam staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en er is geen betere manier om de stad te bezoeken dan met een rondvaart. De leuke rondvaart van 1 uur neemt je mee door de belangrijkste grachten van de stad, langs prachtige 17e-eeuwse kerken, herenhuizen, boothuizen en bruggen. Onderweg zie je de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de Westerkerk, de Negen Straatjes en de Magere Brug over de Amstel. De rondvaart is voorzien van een GPS-gids met informatie in verschillende talen, en de boten zijn uitgerust met panoramische ramen zodat je gegarandeerd een fantastisch uitzicht over de stad hebt.

Amsterdam: hop on, hop off-bustour en optionele rondvaart

3. Amsterdam: hop on, hop off-bustour en optionele rondvaart

Ontdek de hoogtepunten van het prachtige Amsterdam tijdens een spannende hop on, hop off-tour in een open bus en een rondvaart door de grachten. Bewonder de beroemde schilderijen van Van Gogh, sta stil bij de geschiedenis van de Joodse gemeenschap in het Anne Frank Huis, of wandel door de beroemde steegjes op de Wallen. De bus rijdt van woensdag tot en met zondag tussen 10:00 en 17:00 uur. De laatste ronde vertrekt om 17:00 uur vanaf halte 1. Rode route (bij sommige haltes wordt alleen in de zomer gestopt): Halte 1 - Centraal Station (tegenover LOVERS Canal Cruises)Halte 2 - Amsterdam River Cruises / De Ruyterkade (alleen in de zomer)Halte 3 - Passenger Terminal AmsterdamHalte 4 - Gassan DiamondsHalte 5 - Oude Joodse buurtHalte 6 - Koninklijk Theater CarréHalte 7 - Heineken ExperienceHalte 8 - MuseumpleinHalte 9 - LeidsepleinHalte 10 - JordaanHalte 11 - Westerdok

Amsterdam: rondvaart door de grachten en ticket Rijksmuseum

4. Amsterdam: rondvaart door de grachten en ticket Rijksmuseum

Geniet van Amsterdam tijdens een rondvaart van 75 minuten die een prachtig uitzicht biedt op de 17e-eeuwse gebouwen langs de grachten van de stad. Ontdek de 21e-eeuwse stad die Amsterdam is geworden terwijl je langs nieuwe architectuur en bruggen loopt. Bezoek het Rijksmuseum voor 800 jaar Nederlandse kunst en geschiedenis. Stap aan boord van een comfortabele boot en luister naar je persoonlijke audiosysteem. Dit biedt audiocommentaar met een keuze uit 19 verschillende talen (met gratis koptelefoon). Kies voor de optie met snackbox en geniet tijdens de boottocht door de stad van chips, popcorn, stroopwafels, gezouten pinda's en een drankje naar keuze (fris, bier of wijn). Gebruik je ticket voor de internationaal bejubelde collectie van het Rijksmuseum met enkele van de beroemdste werken van het land, waaronder historische kunst van Vermeer, Frans Hals - en misschien wel de beroemdste van allemaal - 'De Nachtwacht' van Rembrandt, die een prominente plaats inneemt in een prachtig verlichte zaal. Geniet van 800 jaar Nederlandse kunst en geschiedenis via 8.000 objecten verdeeld over 80 galerijen, en bekijk wereldberoemde meesterwerken van Nederlandse meesters als Vermeer, Rembrandt, Frans Hals en Jan Steen in de Eregalerij. Bewonder de uitgebreide, tot de verbeelding sprekende collectie van het Rijksmuseum die ook Delfts aardewerk, beelden, archeologische artefacten, kleding, Aziatische kunst, prenten, voorwerpen uit de Nederlandse maritieme geschiedenis en vele andere cultureel belangrijke voorwerpen omvat.

Amsterdam: fietstocht in een groep

5. Amsterdam: fietstocht in een groep

Tijdens je verblijf in Amsterdam moet je het een keer meegemaakt hebben: een fietstocht langs de beroemde grachten van de stad. Op deze stadsfietstour ontdek je wijken en gebieden die lopend lastig te bereiken zijn. Fiets veilig langs aangewezen fietspaden, weg van de enorme drukte in de binnenstad. Tijdens deze tour op wielen van 2,5 uur, zal je gids je meenemen naar de meest memorabele plekken in de stad, zoals parken, musea en windmolens. Je ziet niet alleen de belangrijkste hoogtepunten van de Nederlandse hoofdstad en de mooiste gebieden, maar je hoort ook de verhalen van je gids achter al deze plaatsen die ze zo speciaal maken.

Amsterdam: rondleiding door het Van Gogh Museum met ticket

6. Amsterdam: rondleiding door het Van Gogh Museum met ticket

Verken het Van Gogh Museum met een gids tijdens deze 2 uur durende tour. Leer over de ontwikkeling van de kunst van Van Gogh door zijn moeilijke privéleven en ervaringen. Ga op ontdekkingstocht en bekijk de beroemdste werken en minder bekende juwelen. Ervaar een perfecte introductie als je het museum voor het eerst bezoek Ga naar de ingang van het museum en ontmoet je gids. Ontdek de fantastische collectie van het museum. Bekijk werken van Gauguin, Monet en andere kunstenaars die Van Gogh hebben geïnspireerd. De gids begeleidt je van de vroegste en donkerste werken van de Nederlandse periode tot de meer levendige schilderijen uit de Franse periode van Van Gogh. Zie onder andere de beroemde Zonnebloemen en het laatste werk dat hij voor zijn dood schilderde.

Amsterdam: tijdslot en rondleiding Van Gogh & Rijksmuseum

7. Amsterdam: tijdslot en rondleiding Van Gogh & Rijksmuseum

Bezoek het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum, de beste plekken in Amsterdam om kunst te zien, tijdens deze 5 uur durende rondleiding in een kleine groep. Je deskundige gids neemt je mee op een spannende reis door de geschiedenis van de kunst. Je komt ook meer te weten over de Nederlandse beschaving door de eeuwen heen. Profiteer van toegang zonder wachtrij bij de musea, en volg het chronologische pad van kunst en zijn historische context. Zie enkele van de beroemdste kunstwerken uit de geschiedenis, met een nadruk op de Nederlandse Gouden Eeuw en welbekende kunstenaars uit de 18e en 19e eeuw. Bewonder de Nachtwacht van Rembrandt, het Melkmeisje van Vermeer, en Boomwortels, Van Gogh's laatste schilderij. Je gids vertelt je alles over de belangrijke werken die je ziet; hij of zij legt uit welke technieken er worden gebruikt en vertelt ook over de betekenis van de kunstwerken.

Amsterdam: wandeltocht en rondvaart over de grachten

8. Amsterdam: wandeltocht en rondvaart over de grachten

Begin ‘s ochtends of ’s middags met de tour in Amsterdam bij je hotel, of bij een centraal punt in de stad. Loop in een ontspannen tempo, zodat je veel kunt zien, voelen en leren over deze stad en haar hoogtepunten. Je gids neemt je mee naar de belangrijkste hoogtepunten van de stad, zoals de Dam, waar je het koninklijk paleis en het nationaal monument – ter nagedachtenis van Nederlandse oorlogsslachtoffers – kan zien. Loop langs de Westerkerk, de belangrijkste kerk van de stad, net om de hoek van het Anne Frank Huis. Ontdek het museumgebied met het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. Naast alle bezienswaardigheden, zal je persoonlijke gids het unieke karakter van de stad onthullen, leer je de lokale geschiedenis en cultuur en krijg je handige tips over restaurants, winkels, attracties, activiteiten, openbaar vervoer en meer. Stap tenslotte aan boord van een – met glas overdekte – rondvaartboot en ervaar de stad vanaf het water. De rondvaartboot passeert vele beroemde bezienswaardigheden van Amsterdam. Grachtenpanden uit de Gouden Eeuw, de Stopera en een deel van de haven: de grachtenrondvaart vaart langs al deze bezienswaardigheden. Een rondvaart is de ultieme manier om de stad te leren kennen en daarbij zie je met eigen ogen waarom de grachten van Amsterdam door UNESCO benoemd zijn tot werelderfgoed.

Van Gogh Museum: rondleiding in het Spaans

9. Van Gogh Museum: rondleiding in het Spaans

Vincent van Gogh, een inspiratiebron voor generaties van kunstenaars, heeft een buitengewoon oeuvre achtergelaten, gekenmerkt door de sterke en gekwelde persoonlijkheid van de schilder. Jouw Spaanstalige gids, gespecialiseerd in kunstgeschiedenis, leert jou de eigenaardigheden van Van Goghs schildertechniek te herkennen en vertelt je over obscure details uit zijn leven. Daarnaast kun je tijdens jouw bezoek jouw gids vragen stellen over de kunstenaar, zijn werk of artistieke omgeving. In dit museum, gewijd aan Van Gogh, vind je de grootste collectie van zijn werken ter wereld. Je ziet de persoonlijke en artistieke ontwikkeling van de kunstenaar, van zijn begin als een bewonderaar van Rembrandt en Millet, tot zijn laatste werken die hem tot de grootste vertegenwoordiger van het post-impressionisme en een unieke artiest maakten. In de loop van je reis en aan de hand van een brede selectie van zijn belangrijkste werken, ontdek je de man en de kunstenaar en leer je de waarheden en leugens achter de mythe. Onder de werken waarvan je geniet bevinden zich ook originele schilderijen van Van Goghs tijdgenoten, zoals Gauguin en Toulouse-Lautrec , die deel uitmaakten van de persoonlijke omgeving van de kunstenaar. Het Van Gogh Museum stelt nooit teleur. Het museum bezit ook een groeiende collectie van werken van andere 19e eeuwse kunstenaars , zoals Claude Monet, Édouard Manet, Georges Seurat en Camille Pissarro. In 2009 werd een nieuwe vleugel geopend . Hier kun je tijdelijke tentoonstellingen zien over onderwerpen gerelateerd aan de schilder, zijn werk en de tijd waarin hij leefde. Er is ook een comfortabel café en een museumwinkel, waar je het waarschijnlijk niet kunt weerstaan een souvenir te kopen.

Amsterdam: Rondleiding Van Gogh Museum in het Italiaans + entree

10. Amsterdam: Rondleiding Van Gogh Museum in het Italiaans + entree

Verken het leven van een van 's werelds beroemdste kunstenaars tijdens een rondleiding van 1 uur door het indrukwekkende Van Gogh Museum in Amsterdam. Krijg inzicht in de carrière van Van Gogh met behulp van een Italiaans sprekende kunsthistorische gids. Bekijk een selectie meesterwerken van de Nederlandse kunstenaar en leer meer over zijn ingewikkelde relatie met zijn broer Theo. Kijk naar de handgeschreven brieven tussen de 2 mannen uit de uitgebreide collectie van het museum. Krijg inzicht in de artistieke technieken van Van Gogh terwijl je gids zijn schilderijen voor je ogen tot leven brengt. Laat je imponeren door zijn zelfportretten, maar ook door andere bekende werken, zoals zijn Zonnebloemen, Aardappeleters en Amandeltak.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Combi-aanbiedingen
  • Privétours
  • Hop on, hop off-tours
16 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Van Gogh Museum

Wil je alle activiteiten in Van Gogh Museum ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Van Gogh Museum

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 23.656 beoordelingen

Vooral de inkijk in het leven van VVG vind ik adembenemend mooi. Geleid doorheen zijn levensverhaal met bijbehorende kunstwerken…dit zal ik nog lang onthouden

Vlotte toegang - vriendelijk personeel - audiotoer prima in orde. Nergens was het aanschuiven of dringen om de schilderijen te bewonderen.

Mooi museum en er was een mooie tentoonstelling van Klimt toen wij er waren.

overzichtelijk, leerrijk, aangenaam druk maar niet te druk

Prachtig ruim museum met mooie schilderijen en kunst.