Van Gogh Museum
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot
Meest Populair
Gecertificeerd
Snel uitverkocht

3-uur Durende Fietstour Door Historisch Amsterdam

Toevoegen aan verlanglijst
Van mijn verlanglijst verwijderen
Duur: 3 uur
472 Beoordelingen
472

Ontdek Amsterdam per fiets met een ervaren lokale gids die je meeneemt naar de grachten, het Anne Frank Huis en Van Gogh Museum, de Wallen en vele…

Duur: 3 uur
Snel uitverkocht
Vanaf € 21,50

Van Gogh Museum: Tours & Tickets

Bekijk alle tours en activiteiten in Van Gogh Museum
Bekijk alle 409 tickets en tours

Leer van Gogh kennen: het Van Gogh Museum

Bij de naam van Gogh denk je al gauw aan zonnebloemen en dat oor - heeft de beroemde kunstenaar het er nou echt afgesneden?! In Amsterdam kun je de schilder en zijn beste werk, hier te zien, leren kennen in 'zijn' museum: het Van Gogh Museum. Hierna volgen enkele highlights van wat er te zien is in het museum:

De aardappeleters 1885

Van Gogh beschouwde dit schilderij als bewijs van zijn begaafdheid als schilder. Hij wilde de boeren tonen zoals ze werkelijk waren, en koos expres modellen die niet direct een schoonheidsprijs zouden winnen.

De slaapkamer 1888

Van Gogh werd in Nederland geboren, maar verhuisde later naar Arles in Frankrijk in een poging van zijn drankprobleem af te komen. Al genezende van een ziekte schilderde hij de slaapkamer in zijn gele huis.

Zonnebloemen 1889

De post-impressionistische schilder heeft vele zonnebloemen geschilderd, bedoeld ter decoratie van een kamer in het gele huis voor zijn vriend en medeschilder Gauguin.

Irissen 1890

Van Gogh had met psychische problemen te kampen en schilderde de irissen in een gesticht in Frankrijk, vlak voor zijn dood in 1890.

Korenveld met maaier 1889

Van Gogh schilderde een serie van het uizicht op een korenveld dat hij had vanuit zijn kamer in het gesticht: na een storm, met een maaier, in herfst en in de lente.

Van Gogh Museum: Onze tips

Het Van Gogh Museum bezoeken - bereikbaarheid

Het Van Gogh Museum ligt aan het Museumplein in Amsterdam en toont de grootste collectie schilderijen en tekeningen van de meester. Naast de permanente collectie is ook werk van Van Goghs impressionistische en post-impressionistische tijdgenoten te zien. Tevens is er een café en een shop waar je prints van zijn mooiste werk kunt kopen.

Openingstijden

Het Van Gogh Museum is dagelijks open van 9:00 tot 18:00, en op vrijdag tot 22:00.

Wat kost de toegang?

Kaartjes kosten €15. Als je vooraf online tickets boekt - waarbij de prijs ook €15 is - kun je de wachtrij overslaan en de voucherrij gebruiken - een fijne toevoeging aan je bezoek in de wereld van Van Gogh.

Tips & informatie

 • Wanneer bezoeken
  Dagelijks van 9:00 tot 18:00 uur. Vrijdag tot 22:00 uur.
 • Toegangsprijzen
  Toegangsprijs is €15.
 • Heb ik een gids nodig?
  Nee, je kunt de schilderijen zelf ontdekken!
 • Hoe kom ik er?
  Van Baerlestraat is de dichtstbijzijnde tramhalte (tram 2, 3, 5, 12). Je kunt ook bus 145, 170 of 172 naar Museumplein nemen.
 • Extra tips
  • Foto's maken van de schilderijen in het museum is verboden, tenzij je een journalist bent en vooraf om toestemming hebt gevraagd.
  • Boek je tickets online om de rijen over te slaan!

Wat anderen zeggen over Van Gogh Museum

Mooi, overzichtelijk, groot, ruim museum.

Een museum bezoeken met een tijdslot is super! Onze speurneuzen van 7 en 9 vonden de zoektocht super!

Ticket Van Gogh Museum Beoordeeld door Gwenny, 03-11-2016

We konden direct doorlopen. Helemaal TOP!

We waren 30 min. te vroeg maar daar werd niets van gezegd. Ben blij het zo gedaan te hebben. Wachten in de kou in de lange rij had niet goed geweest. Alleen vroeg ik me af of we met onze museumkaart er ook zo snel door waren gekomen. Dat was gratis geweest maar konden we geen tijd mee reserveren.

Ticket Van Gogh Museum Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 18-01-2016

samen met de guided tour was het een geweldige museumbezoek.

We waren al om 10.00 uur in het museum. Waardoor het aangenaam rustig was. De informatie die we kregen via de 'gids' met geluid was een geweldige aanvulling. Het voegde werkelijk iets toe.

Ticket Van Gogh Museum Beoordeeld door Jeanine, 17-01-2016

Zeer vriendelijke en vlotte toegang tot museum

De snelle blauwe rij is werkelijk een must We mochten zelfs voor het geplande toegangsuur binnen .zeer goede organisatie in het museum !!

Ticket Van Gogh Museum Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 04-01-2016

Prima geregeld, konden direct door naar de tentoonstelling

Mooie tentoonstelling met van Gogh en Munch en fijn dat wij niet in de rij hoefden staan, maar direct door konden ondanks dat wij een half uur vroeger waren dan afgesproken, handig dat tickets op telefoon stonden met get your guide app

Ticket Van Gogh Museum Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 22-11-2015

Activiteiten in de buurt van Van Gogh Museum


Van Gogh Museum
4.3
Gebaseerd op 1.800 beoordelingen van GetYourGuide-klanten