Kies data

Văn Miếu

Văn Miếu: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Hanoi Food Tour met bezoek aan Train Street

1. Hanoi Food Tour met bezoek aan Train Street

Eerst gaan we vanuit het kantoor van onze leverancier op Hàng Bông-straat 47, naar een oud en traditioneel restaurant dat gespecialiseerd is in voorgerechten zoals kussencake, garnalencake, Pho-broodjes, loempia's... Proef van enkele van onze populaire borden. St. Joseph's is vlakbij, dus we stoppen daar voor wat foto's van de laat-koloniale Franse architectuur. Stop bij een lokaal restaurant om banh cuon (gevulde rijstnoedels) te proberen en kijk hoe bekwame koks demonstreren hoe dit smakelijke gerecht wordt gemaakt. Geniet vervolgens van pho (noedelsoep), het beroemdste gerecht van Vietnam. Probeer zowel de rundvlees- als de kipversie. En een traditioneel Vietnamees dessert genaamd Chè mogen we zeker niet missen. Ze hebben zowel warme als koude versies voor elk seizoen. Na meerdere gerechten moet je nu wel vol zitten. We nemen een taxi en gaan rechtstreeks naar de treinstraat. Hoewel treinschema's aangeven dat ze dagelijks komen, soms wel en soms niet, hebben ze soms ook vertraging. Dus als je geluk hebt, kun je er een vangen en de enorme trein recht voor je gezicht zien passeren. Plaats uw inzet. We krijgen ook eierkoffie bij een leuk winkeltje langs de baan om van de sfeer te genieten. Als je klaar bent met de drankjes, stappen we weer op een taxi om terug naar ons kantoor te gaan. Hier eindigt de tour. Voor mindervaliden en mensen met zere voeten hebben we de cyclo-optie waar je rustig achterover kunt leunen en toeren.

Hanoi: stadstour met hoogtepunten in de ochtend of middag

2. Hanoi: stadstour met hoogtepunten in de ochtend of middag

Verken Hanoi en bekijk de hoogtepunten tijdens een ochtend- of middagtour door de stad per busje. Bekijk de Tempel van de Literatuur, het Ho Chi Minh-complex, de Tran Quoc-pagode en meer. Begin je tour bij het Hanoi Opera House in de Franse wijk en verwonder je over een van de belangrijkste architectonische bezienswaardigheden van de stad. Ga dan naar de Tempel van de Literatuur, de eerste universiteit van Vietnam gebouwd in de 10e eeuw onder de Ly-dynastie en sterk beïnvloed door het confucianisme. Begeef je naar het Ho Chi Minh-complex, een belangrijke plek voor de Vietnamezen. Het complex is een verkeersvrij gebied vol botanische tuinen, monumenten, gedenktekens en pagodes. Stop buiten het Ba Dinh-plein en kijk buiten het mausoleum en ga dan verder met het verkennen van de One Pillar Pagoda. Ga naar de Tran Quoc-pagode, een van de oudste pagodes in Hanoi, voordat je je tour afsluit in de St. Joseph's Cathedral om meer te weten te komen over religie in Vietnam. De kerk was een van de eerste bouwwerken die door de Franse koloniale regering in Indochina werd gebouwd toen deze in december 1886 werd geopend.

Hanoi: Sightseeing-motortour door de stad

3. Hanoi: Sightseeing-motortour door de stad

Ga op een motortour om Hanoi te ontdekken als een echte local. Spring achterop de motor en laat je chauffeur/gids je de belangrijkste bezienswaardigheden van de bruisende stad laten zien. Stop bij de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het historische Opera House, dat dateert uit de 10e eeuw. Gebouwd tijdens de Ly-dynastie, het is een echt historisch monument in Hanoi. Na die stop bij de St.Joseph-kathedraal, ga je naar Long Bien Brigde - de oudste, roestigste brug gebouwd door de Fransen in Hanoi. De volgende stop is naar de wijk Ba Dinh met de Tran Quoc-pagode vlak bij het westelijke meer, het grootste zoetwatermeer in Hanoi. Je zult versteld staan van het spectaculaire uitzicht. Stop bij Ho Chi Minh Mausoleum - de laatste rustplaats van president Ho Chi Minh en One Pillar Pagoda. Ook de Tempel van de Literatuur mogen we niet missen. Maak een korte wandeling over de campus van de eerste universiteit van Vietnam. Eindhalte is de treinstraat. Je kunt langs een koffiebar gaan en onze beruchte eierkoffie uitproberen, in stijl door de straten zoeven voordat je je tegoed doet aan een heerlijke lokale maaltijd.

Hanoi: dagtocht door de stad met lunch en optionele extra's

4. Hanoi: dagtocht door de stad met lunch en optionele extra's

Begin de dag in de vroege ochtend vanaf het handige trefpunt, of met ophaalservice vanaf je hotel in de oude wijk van Hanoi. Ontmoet je gids en chauffeur en vertrek richting boeddhistische Tran Quoc-pagode bij West Lake, een van de oudste pagodes van Vietnam. Daarna breng je een bezoek aan het Ho Chi Minh Complex, met het Ho Chi Minh Mausoleum, Ho Chi Minh's paalwoning en het Ba Dinh-plein. Bekijk de laatste rustplaats van Uncle Ho en de One Pillar Pagoda, een belangrijk symbool voor de bevolking van Hanoi. Ga naar het Etnologiemuseum dat inzicht biedt in de 54 verschillende etnische groepen van Vietnam in een poging om het culturele erfgoed te bewaren en de sociologisch-culturele diversiteit in het land te bevorderen. In het museum vind je heel veel informatie over traditionele Vietnamese levenswijzen, van religieuze evenementen tot de symbolische rituelen van alle Vietnamese etnische groepen. Daarna ga je weer terug naar de Oude Stad, waar je geniet van een heerlijke lunch in een lokaal restaurant. Daarna ga je naar Van Mieu Quoc Tu Giam - de Tempel van de Literatuur - en de eerste universiteit van Vietnam, gebouwd in 1070. De tuinen en goed bewaarde architectuur bieden een ontspannende blik in het verleden van Vietnam. De volgende stop is de Hoa Lo-gevangenis, die door de Fransen werd gebouwd tussen 1886 en 1901, toen Vietnam nog deel uitmaakte van Frans Indochina. Kom meer te weten over de oorlogen tegen het koloniale Frankrijk. Wil je de stad nog verder verkennen, boek dan een optionele 45 minuten durende tocht door 36 straten op een traditionele Vietnamese riksja, plaatselijk bekend als een xích lô. Dit was het populairste vervoermiddel in Vietnam tijdens de Franse koloniale periode en werd in die tijd gebruikt als luxe transportmiddel voor de Fransen en een klein aantal Vietnamese mensen.

Hanoi: begeleide stadstour van een halve dag op vintage Minsk-motorfiets

5. Hanoi: begeleide stadstour van een halve dag op vintage Minsk-motorfiets

De tour begint met het ophalen van je hotel in de oude wijk van Hanoi of het ontmoetingspunt. Kies voor een privégids of ga op een leuke groepsreis. Je wordt begroet door de gids en chauffeur voor een veiligheidsbriefing en introductie tot je Minsk-fiets uit het Sovjettijdperk. Begin vervolgens je stedelijke avontuur naar de beste bezienswaardigheden, buurten en eetplekken in Hanoi. Duik het echte Hanoi in en bezoek de meer verborgen delen van de stad. Proef een stukje van het Hanoiaanse leven in het doolhof van achterafstraatjes, kleine steegjes, lokale huizen, scholen en markten, en ervaar waar en hoe de lokale bevolking leeft, werkt en speelt. Ga vervolgens naar het tweede deel van de tour, waar je langskomt en stopt bij de must-see bezienswaardigheden. Je zult veel plaatsen zien, waaronder: Ho Chi Minh-mausoleum (dat wordt beschouwd als het Mekka van de Vietnamezen), de 1000 jaar oude boeddhistische en taoïstische tempels van Tran Quoc, de Tempel van de Literatuur, het historische trainingsparcours, de betoverende French Quarter, de drukke en bruisende Old Quarter, de romantische meren van Hoan Kiem, West Lake, het operagebouw van Hanoi en de beroemde Long Bien-brug. Je bezoekt ook de poëtische en vredige dorpen en drijvende gemeenschap langs de Rode Rivier. Verrijk uw ervaring met het harmonieuze contrast tussen de stad en het platteland van Hanoi. Terwijl je onderweg bent tussen haltes, kun je een hapje eten in authentieke lokale restaurants, eetgelegenheden en eetstalletjes. Geniet van de lekkerste gerechten uit Hanoi, waaronder familiestukken en gerechten met geheime recepten.

Hanoi: cultuur- en sightseeingtour in vintage GAZ-69 Jeep

6. Hanoi: cultuur- en sightseeingtour in vintage GAZ-69 Jeep

Tour door Hanoi in een vintage GAZ-69, de klassieke legerjeep uit de jaren 50 en 60 tijdens het Sovjettijdperk. Ga op reis door de vele wijken van de stad en leer het Hanoi van vroeger en nu kennen met een privé- of gedeelde gids. Begin met ophalen bij uw hotel of op een ontmoetingspunt in de oude wijk van Hanoi. Ontvang een veiligheidsbriefing van je gids voordat je op avontuur gaat. Begin met een duik in het doolhof van achterafstraatjes en kleine steegjes om erachter te komen hoe het dagelijkse leven in Hanoi er echt uitziet. Krijg een eerlijk en authentiek inzicht in de goede, slechte en rare kanten van de stad. Rijd vervolgens langs en bezoek de must-see bezienswaardigheden, waaronder het mausoleum van Ho Chi Minh, de eeuwenoude boeddhistische en taoïstische tempels van Tran Quoc, de Tempel van de Literatuur, de historische treinstraat, de betoverende Franse wijk, de oude wijk, het romantische West Lake en het Hoan Kiem-meer, het operagebouw van Hanoi en de beroemde Long Bien-brug. Op het laatste deel van je Hanoi Jeep-tour ontsnap je aan de bruisende stad naar de vredige en aantrekkelijke dorpen rond West Lake en Truc Bach Lake. Ervaar uit de eerste hand hoe dergelijke contrasterende levensstijlen naast elkaar kunnen bestaan tussen het stadscentrum en de buitenwijken. Vind verborgen rustige plekjes voorbij de duizenden wolkenkrabbers. Onderweg stop je bij lokale restaurants, eetgelegenheden en eetstalletjes om te genieten van de lekkerste gerechten die Hanoi te bieden heeft. Proef authentieke gerechten met geheime recepten die van generatie op generatie zijn doorgegeven.

Private Halve dag Hanoi City Tour: Mausoleum, tempel en pagode

7. Private Halve dag Hanoi City Tour: Mausoleum, tempel en pagode

Verken Hanoi en bekijk de hoogtepunten tijdens een ochtend- of middagrondrit door de stad per busje. Bekijk de Tempel van de Literatuur, het Ho Chi Minh-complex, de Tran Quoc-pagode en meer. Begin je tour bij het operagebouw van Hanoi in de Franse wijk en verwonder je over een van de belangrijkste architectonische bezienswaardigheden van de stad. Ga dan naar de Tempel van de Literatuur, de eerste universiteit van Vietnam gebouwd in de 10e eeuw onder de Ly-dynastie en sterk beïnvloed door het confucianisme. Baan je een weg naar het Ho Chi Minh-complex, een belangrijke plek voor de Vietnamezen. Het complex is een verkeersvrij gebied vol botanische tuinen, monumenten, gedenktekens en pagodes. Stop buiten het Ba Dinh-plein en kijk buiten het mausoleum en ga dan verder met het verkennen van de One Pillar Pagoda. (Het mausoleum van Ho Chi Minh is gesloten op maandag en vrijdag en gedurende minimaal 2 maanden (15 juni - 15 augustus) voor jaarlijks onderhoud, maar je kunt nog steeds foto's maken van het mausoleum en door het gebied wandelen) Ga naar de Tran Quoc-pagode, een van de oudste pagodes in Hanoi, voordat je je tour afsluit in de St. Joseph's Cathedral om meer te weten te komen over religie in Vietnam. De kerk was een van de eerste bouwwerken die door de Franse koloniale regering in Indochina werd gebouwd toen deze in december 1886 werd geopend. (De route kan veranderen als gevolg van weers- en bedrijfsomstandigheden)

Hanoi: stadstour van een hele dag en waterpoppenshow

8. Hanoi: stadstour van een hele dag en waterpoppenshow

Laat je ophalen door je vriendelijke gids en begin Hanoi City te verkennen. Aankomst bij de Tran Quoc-pagode op Golden Fish Island in West Lake. Het is de oudste pagode in Ha Noi, gebouwd in de 6e eeuw. Bezoek het Ho Chi Minh-complex, waar je de kans krijgt om het gebalsemde lichaam van Ho Chi Minh te zien en loop vervolgens door de tuin om 2 huizen te zien waar hij woonde en werkte van 1954 tot 1969. Bezoek dan One Pillar Pagoda waar mensen de Goddess of Mercy komen aanbidden - het is de meest unieke padoga ter wereld. Bezoek het Vietnam Volkenkundig Museum om meer te weten te komen over de cultuur van 54 etnische groepen die in het hele land van Vietnam wonen. Lunchen in een restaurant. Geniet van de Vietnamese keuken met 8 heerlijke gerechten. Blijf de Tempel van de Literatuur bezoeken - de eerste universiteit van Vietnam, opgericht in de 11e eeuw. Ga naar het Hoa Lo Prison Museum dat oorspronkelijk werd gebruikt door de Franse kolonisten in Indochina voor politieke gevangenen, en later door Noord-Vietnam voor Amerikaanse krijgsgevangenen tijdens de oorlog in Vietnam. Laat je afzetten bij het Waterpoppentheater en geniet ongeveer een uur van de show.

Hanoi Highlights: Full-Day Small Group City Tour met lunch

9. Hanoi Highlights: Full-Day Small Group City Tour met lunch

Geniet van een volledige dag tour van Hanoi met gids en krijgen een lokale inzicht in Vietnam mythologie, tradities en gewoonten. Bezoek culturele en historische bezienswaardigheden, zoals het Mausoleum van Ho Chi Minh, maar ook alledaagse plekken, zoals de huizen van de oude wijk. Naar aanleiding van een pick-up bij uw hotel door uw gids en chauffeur, ga naar het Ho Chi Minh Complex naar het hart van Viernam ontdekken in 'Uncle Ho's "Mausoleum. Staande voor het mausoleum zijn 79 cycad bomen, het symbool van Ho Chi Minh 79 bronnen van het leven, terwijl 2 bamboe ranges fluiten in de wind om de voormalige president en Vader van de Natie te herdenken. Zie het nabijgelegen huis-op-stelten en schilderachtige One-Pillar Pagoda, gebouwd van hout voor de 11e-eeuwse keizer Lý Thái Tông. Blijf de Enthnology Museum - een openbaar museum de tentoonstelling van de etnische groepen van Vietnam. De missie van het museum is het wetenschappelijk onderzoek, de verzameling, de documentatie, conservering, tentoonstelling en het behoud van de culturele en historische erfgoed van verschillende etnische groepen van de natie Volgende bezoek zou de Galary van Lacque Paiting Collection zijn. Het beste van het handwerk van het noorden van Vietnam. Dan zou je lunchen bij lokale restarant met de diepe aanraking van de kunst van Hanoi Cuisine. U zult dan een bezoek aan de Tempel van de Literatuur, de site van de Vietnamese eerste universiteit dateert uit 1070 en was oorspronkelijk gebouwd als een tempel voor Confucius. Binnenin vind je de steen steles gemonteerd op de ruggen van schildpadden, waarin de namen van de Vietnamese beste geleerden ingeschreven hebben kunnen zien. De tempel wijst op het belang dat de Vietnamese samenleving plaats op het onderwijs, zowel nu als in het verleden. Na de lunch. In de namiddag, verken de levendige oostelijke sector van Hanoi, zoals het Hoan Kiem-meer, de Ngoc Son-tempel en Huc Bridge. Wandelen rond de oude wijk en mengen met de lokale bevolking als ze gaan over hun hectische leven. Eindigen met een 30-minuten Cyclo Tour rond de Oude Quater van Hanoi naar het beste uitzicht op het leven van Hanoian hebben.

Hanoi City: hele dag charmante culturele tour

10. Hanoi City: hele dag charmante culturele tour

Je gedeelde of privétour begint wanneer je wordt opgehaald bij je hotel voordat je naar het historische complex van Ba Dinh gaat. Je bezoekt het Ba Dinh-plein, waar de voormalige president Ho Chi Minh op 2 september 1945 de onafhankelijkheidsverklaring van Vietnam voorlas. Je bezoekt het mausoleum en de pagode met één pilaar van Ho Chi Minh, een monument dat je gezien moet hebben in Ha Noi. De One-Pillar Pagoda is een oude boeddhistische pagode die wordt ondersteund door slechts één pilaar en lijkt op een lotusbloem. Je bezoekt ook Van Mieu en Quoc Tu Giam (Tempel van Literatuur), de eerste keizerlijke school in Vietnam. De lunch wordt later geserveerd in een lokaal restaurant, waarna u een bezoek brengt aan het Women's Museum (dat wordt vermeld in de top 25 van Azië-musea (gesloten op maandag). Het museum eert Vietnamese vrouwen door de geschiedenis heen, en toont tentoonstellingen van de Tentoonstellingen zijn onder meer: "Vrouwen en etniciteit", "Vrouwen en de nationale strijd", "Vietnam Women's Association and Feminism", "Vrouwen en traditionele kostuums" en "Culturele eigenschappen van vrouwen uitgedrukt door middel van handwerk". Na het museum maakt u een cyclo (fietstaxi) door de "de 36 kronkelende straten" van de historische oude wijk van Ha Noi en bezoekt u de Tran Quoc-pagode en de Quan Thanh-tempel. Aan het einde van uw culturele ervaring keert u terug naar uw vertrekpunt.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Avonturen
  • Meerdaagse tours
18 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Văn Miếu

Wil je alle activiteiten in Văn Miếu ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.