Belevingen in

Vancouver

Avontuurlijke activiteiten en het stadsleven kan gecombineerd worden... in ieder geval in Vancouver.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Vancouver: hoogtepunten en bezienswaardigheden

De sfeer in Vancouver is een bijzondere mix van het grote stadsgevoel en de ontspanning van de West Coast. Alleen al het zicht vanuit het vliegtuig op het North Shore-gebergte zou haast een bezoek waard zijn! Maar er zijn natuurlijk nog veel meer attracties.

 • 1. Capilano Suspension Bridge

  Neem vanuit downtown een gratis shuttle bus naar de Capilano Suspension Bridge en loop 70 meter boven de Capilanorivier.

 • 2. BC Place

  Leef als een local en bezoek een wedstrijd van de BC Lions of Vancouver Whitecaps in BC Place. In dit gigantische stadion vond de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen 2010 plaats.

 • 3. Canada Place

  Canada Place lijkt op een schip en is één van de meest iconische gebouwen in de stad. Geniet van het zicht op de haven en de skyline.

 • 4. Stanley Park

  Stanley Park is een natuurlijk paradijs in het midden van de stad, waar je omringd door water kunt fietsen, rennen of wandelen. Neem het openbaar vervoer om parkeerkosten te besparen.

 • 5. Vancouver Art Gallery

  De Vancouver Art Gallery biedt wisselende tentoonstellingen, lezingen en evenementen, met een focus op werk van Emily Carr, de meeste gevierde schilder uit de regio. Dinsdag na 17:00 is de toegang gratis.

 • 6. Museum of Anthropology at UBC

  In het museum vind je artefacten van over de hele wereld, maar het bekendst zijn de totempalen, sieraden en potten van de aborigine Canadese volkeren.

 • 7. Vancouver Aquarium

  In Stanley Park staat het gigantische Vancouver Aquarium. Op hun website krijg je alvast een voorproefje via de Beluga Cam of de Sea Otter Cam.

Plan je bezoek

 • Wat voor kleren neem je mee?

  De temperatuur in Vancouver is mild en komt zelden onder het vriespunt, met een gemiddelde van 10 graden. Neem laagjes mee, een regenjack of dikke jas (afhankelijk van het seizoen), en een goed paar schoenen om mee te wandelen.

 • Beste tijd

  Het kustklimaat kent een regenseizoen, wat zo vroeg kan beginnen als oktober, en pas kan eindigen in maart. Er is genoeg te doen binnenshuis, maar toch zijn de lente en de zomer ideaal om Vancouver in te bezoeken. In de zomer is het de op één na droogste stad in Canada.

 • Hoe veel dagen blijven?

  Blijf minstens vier dagen in Vancouver. Het zal niet genoeg zijn om alles te zien, maar je krijgt wel een beeld van het stadskarakter.

 • Een trip naar Victoria

  De hoofdstad van British Columbia, Victoria, ligt niet ver van Vancouver op Vancouver Island. De stad is totaal verschillend van Vancouver, met rustige café's, antiekwinkels en een Britse sfeer. De veerpont brengt je er in 90 minuten heen, maar houd rekening met 45-75 inuten reistijd naar de pont in beide steden - het kan raadzaam zijn een nachtje te blijven slapen.

Goed om te weten

 • Taal
  Engels
 • Valuta
  CAD ($)
 • Tijdzone
  UTC (-08:00)
 • Landnummer
  1
 • De beste periode voor een bezoek
  Het weer is het hele jaar door mild.

Sitemap Vancouver

Wil je alle activiteiten in Vancouver ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Vancouver

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 3.294 beoordelingen

Erg toeristisch maar leuk om een beeld te krijgen van Vancouver!

De tour was erg divers en er waren voldoende op en afstap plaatsen. Helaas gaf de buschauffeur bij Granville Island om 17.30u al aan dat dit de laatste bus was, mochten we ergens willen uitstappen dan konden we niet meer met een volgende bus terug naar Canada Place, de start van onze tour. We reden door China Town door een zeer slechte straat met allemaal daklozen en junks, we zagen op een bepaald moment zelfs een junk zichzelf injecteren. Jammer dat je dat als toerist te zien krijgt.

We hadden verschillende gidsen. De ene keer vertelde de chauffeur van alles en de andere zette hij/zij gewoon een bandje aan. Zelden kon je de oortjes gebruiken, omdat dan het andere commentaar te hard was. Een chauffeur gehad die werkelijk alles op een leuke manier kon vertellen.

Nick, onze gids ,was super aardig en wist van alles te vertellen. wil je veel zien en weten van Vancouver in een dag? boek deze tour!