Kies data

Városliget

Városliget: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Grootse fietstocht langs bezienswaardigheden van Boedapest

1. Grootse fietstocht langs bezienswaardigheden van Boedapest

Er is geen gemakkelijkere manier om een andere plaats te verkennen dan tijdens een fietstocht. De rondleidingen worden in het Engels gegeven door lokale gidsen wiens passie het is om de stad dichter bij de bezoekers te brengen. Fiets naar Duna Corso, de kettingbrug en bestijg de Burcht van Boeda om van het uitzicht te genieten. Reis terug in de tijd en  daal af naar de Donau voor een stukje langs de rivier, ontspan op het Margaretha-eiland, bezoek het Parlementshuis, Vrijheidsplein en de Sint-Stefanusbasiliek. Na een ritje over de geweldige Andrássy avenue, waar je onderweg de Hongaarse Opera en het Huis van de Terreur ziet, bereik je het Heldenplein en het Stadspark, voordat je terugkeert naar het kantoor. De tour vertrekt vanuit het kantoor van de touroperator en eindigt daar ook. 

Boedapest: E-Bike Rondleiding en Kasteelheuvel

2. Boedapest: E-Bike Rondleiding en Kasteelheuvel

Verken de prachtige stad Boedapest op de meest relaxte manier per E-bike. Volg je lokale, enthousiaste gids naar enkele van de beroemdste bezienswaardigheden in de stad en leer interessante feiten over elke locatie. Fiets naar de Kettingbrug en klim naar de adembenemende Kasteelheuvel, waar je een fantastisch uitzicht over de stad hebt. Daal weer af naar de Donau en reis langs de beroemde rivier. Breng wat tijd door op Margaretha-eiland voordat je het Hongaarse parlementsgebouw bezoekt. Reis naar het Vrijheidsplein en bewonder de Sint-Stefanusbasiliek. Ga over Andrassy Avenue en bekijk onderweg de Hongaarse Staatsopera en het House of Terror. Eindig je tour bij Hősök tere, een van de belangrijkste pleinen in Boedapest, en breng wat tijd door in het stadspark voordat je terugkeert naar kantoor.

Boedapest: ontdekkingsfietstocht door de stad met gids

3. Boedapest: ontdekkingsfietstocht door de stad met gids

Tijdens deze leuke en ontspannende fietstocht van een halve dag fiets je door Boedapest langs de belangrijkste en meest relevante bezienswaardigheden van de stad. In plaats van je te overladen met feitjes en cijfers, brengen onze gidsen de stad tot leven met interessante anekdotes en verhalen over Boedapest. De tour begint met een tocht naar Szabadsag tér (Vrijheidsplein). Hier vind je een enorm monument ter herinnering aan het Sovjet-leger. Je voelt hier de nasleep van de revoluties, opstanden en de geschiedenis. De tour gaat verder naar het Hongaarse parlement, een enorm neogotisch gebouw met 28 trappen met een totale lengte van meer dan 20 kilometer. Vanaf hier geniet je van het eerste uitzicht op de prachtige Donau. Ga verder naar Andrassy út, de boulevard van Boedapest waar je de mooiste gebouwen en voornaamste winkels van Pest vindt. De tour komt ook langs Nagymezö Utca, het Broadway van Boedapest. In deze straat vind je diverse bars, clubs en theaters. Wij adviseren je graag over de beste plekken voor een avondje uit in Boedapest. Vervolgens gaat de tour door Hôsök tere of het Helden-plein, dan loop je naar het stadspark Városliget waar je even kunt ontspannen bij Kasteel Vajdahunyad, met zijn tuinen en groene parken. Dan springen we weer op de fiets en bezoeken het wereldberoemde Széchenyibad, het Fun Park en de dierentuin van Boedapest. De tour gaat via kleine kronkelende straatjes, waar je het oude Boedapest proeft, weer terug naar de Basilika. Je ziet oude gebouwen die beschadigd zijn tijdens de burgeroorlog en ontdekt de verborgen hoekjes van deze prachtige stad. Je passeert de Grote Synagoge, Nagy Zsinagoga, de grootste synagoog van Europa.

Boedapest: rondleiding van 3 uur langs bezienswaardigheden

4. Boedapest: rondleiding van 3 uur langs bezienswaardigheden

Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en kom meer te weten over de 1.000 jaar aan Hongaarse geschiedenis. Deze rondleiding van 3 uur door de stad begint bij de Kettingbrug. Je rijdt langs het spectaculaire parlementsgebouw richting de Margitbrug, waar je de Donau oversteekt naar Boeda. Eerste stop: de Burchtheuvel, waar je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van het gebied wandelt. Je bezoekt de Matthiaskerk en het Vissersbastion, vanwaar je een fantastisch uitzicht op de omgeving hebt. Daarna ga je verder naar de Citadel op de Gellértberg. Vanaf hier heb je een panoramisch uitzicht op de stad. Daarna ga je over de Elizabethbrug naar de Pestkant om de beroemde Centrale Markthal en de grootste synagoge van Europa te zien, gevolgd door een ritje naar het stadspark. Je komt langs het grootste thermische kuuroord van Europa en de dierentuin van Boedapest, en stopt daarna op het Heldenplein, waar standbeelden van beroemde Hongaarse koningen en hertogen staan. Vanaf hier rij je over de Andrássyboulevard, langs het operagebouw en de Sint-Stefanusbasiliek richting het stadscentrum van Pest.

Hoogtepunten van Boedapest per fiets met goulashmaaltijd

5. Hoogtepunten van Boedapest per fiets met goulashmaaltijd

Ontdek per fiets de hoogtepunten van Boedapest, zoals de Andrássyboulevard, het Heldenplein, de Széchenyi Thermische Baden, de Sint-Stefanusbasiliek, de Kettingbrug, het Kasteeldistrict, het Margaretha-eiland en nog veel meer. Bezoek het adembenemende UNESCO Werelderfgoed met een lokale Engelssprekende gids die je naar 15 verschillende schilderachtige plekken brengt. Leer meer over Boedapest en haar inwoners. Tegen het einde van de tocht heb je een duidelijk beeld van de Hongaren en hun levensstijl. Hoor de spannende geschiedenis van Boedapest middels vermakelijke verhalen en geniet van de smakelijke keuken van de stad. Boedapest is uitstekend per fiets te verkennen, of je dat nou aan het begin of aan het einde van je bezoek doet. Je sluit de tocht af met een onvergetelijke Hongaarse goulash in een gezellig restaurant.

Wenen: dagtrip Boedapest

6. Wenen: dagtrip Boedapest

Voordat je aan een mooie rit door het Hongaarse platteland begint, ontmoet je je Engelssprekende gids voor je hotel in Wenen op de afgesproken tijd. Ga verder naar Boedapest in een voertuig met airconditioning en geniet van het landschap. Maak bij aankomst in Boedapest van de gelegenheid gebruik om beroemde bezienswaardigheden te bekijken, waaronder het Vajdahunyad-kasteel, het operagebouw en het parlementsgebouw. Bewonder op het Heldenplein de standbeelden van de Zeven Hoofdmannen van de Magyaren en het weidse uitzicht over de stad en de wateren van de Donau vanaf het Vissersbastion. Geniet van voldoende vrije tijd om Boedapest te verkennen voordat je je chauffeur ontmoet voor de terugreis naar Wenen. Uw dagtocht eindigt met vervoer terug naar Wenen.

Boedapest: Heldenplein en stadspark Kasteeltour

7. Boedapest: Heldenplein en stadspark Kasteeltour

Ontmoet je Engelssprekende gids op het indrukwekkende Heldenplein, het grootste plein van Boedapest. Bezoek het Millenniummonument, ter herdenking van 1000 jaar Hongaarse geschiedenis. Voor het monument vind je het graf van de onbekende soldaat en aan weerszijden van het plein zie je de Kunsthal en het Museum voor Schone Kunsten. Ga vervolgens naar City Park, het oudste openbare park ter wereld. Loop over een brug om een eiland in het meer te bereiken, de thuisbasis van het romantische Vajdahunyad-kasteel. Op de binnenplaats van het kasteel vindt u enkele interessante openbare standbeelden, waaronder die van Anonymus, de eerste geschiedenisschrijver van Hongarije. Rondom de binnenplaats staan kopieën van gebouwen die verschillende periodes en stijlen van de Hongaarse architectuur vertegenwoordigen. Je ziet ook een standbeeld van de enge Dracula en de kopie van de Transsylvanische kasteeltoren waar de echte Dracula (Vlad Dracul de Spietser) werd geboren. De tour eindigt bij een verbazingwekkend modern gebouw, het nabijgelegen Huis van de Hongaarse Muziek, de nieuwste attractie van Boedapest, een juweel van organische architectuur. Als optie kun je met je gids teruglopen naar het dichtstbijzijnde metrostation. Het ligt op slechts 5 minuten lopen naast het hoofdgebouw van de beroemde Szechenyi-baden, het grootste thermale bad van Europa. Na de rondleiding kun je de baden betreden om hun magische effect te proberen, of je kunt de metro nemen vanaf het station naast de baden om direct terug te keren naar het stadscentrum.

Boedapest: wandeltocht en fotoshoot met digitale foto's

8. Boedapest: wandeltocht en fotoshoot met digitale foto's

Mijn naam is Richard Várkonyi en ik ben een ervaren fotograaf die in Boedapest woont en werkt. Ik zal je sightseeingtour naar een hoger niveau tillen door geweldige foto's te maken van je onvergetelijke momenten. Ik neem ook graag groepen mee (maximaal 4 personen). De reis van 2 uur brengt je naar de beste fotowaardige plekken rond de beroemdste bezienswaardigheden van Boedapest, zoals het Hongaarse parlement, de Sint-Stefanusbasiliek, de Vrijheidsbrug, het Kálvin-plein en de historische gebouwen van het Ferenciek-plein. Als we nog wat tijd over hebben, hebben we twee optionele routes om uit te kiezen: 1, Een bezoek aan het Heldenplein en Vajdahunyad Castle of 2, Een bezoek aan de Grote Markthal. We beginnen onze fotowandeling in de buurt van het Hongaarse parlement (metrostation Kossuth Lajos tér) en verkennen de bezienswaardigheden aan de oostkant van de stad (Pest). Als u echter een klassieke foto wilt met het Hongaarse parlement op de achtergrond, nemen we de metro om naar de westkant van de stad (Buda) te gaan - neem hiervoor 2 BKK-kaartjes mee (of wat munten om 2 kaartjes te kopen - 700 HUF). Na de rondleiding stuur ik je alle onbewerkte foto's en kun je jouw 10 favorieten kiezen. Binnen 4 dagen ontvang je 10 bewerkte foto's. Als de weersomstandigheden niet geschikt zijn, kunnen we de tijd verzetten of kan er voor een terugbetaling worden gekozen. Ik kan niet wachten om je te ontmoeten en je onze prachtige stad te laten zien.

Boedapest: begeleide elektrische fietstour door het centrum

9. Boedapest: begeleide elektrische fietstour door het centrum

Verken Boedapest, het zogenaamde "Parijs van het Oosten", comfortabel op een gloednieuwe e-bike van de toonaangevende Duitse fabrikant Kalkhoff. Neem eerst de volledige lengte van de Andrássy Avenue langs de Hongaarse Staatsopera, het House of Terror, en arriveer op het Heldenplein. Je kunt er zeker van zijn dat je gids onderweg alle verhalen zal hebben. Ga vanaf het Heldenplein verder naar het Stadspark, waar u zult worden verrast door een nepkasteel en het thermale bad van Széchenyi, het grootste en meest populaire bad van de stad. De reis gaat verder met hoogtepunten zoals de Liszt Ferenc Muziekacademie en de Joodse wijk voordat je de binnenstad induikt. Zie en leer over de Sint-Stefanusbasiliek, de grootste kerk in Boedapest. In het hart van het financiële district ligt Liberty Square met een bloedige geschiedenis en een omstreden Holocaustmonument. Vanaf hier is het niet ver naar het Hongaarse parlementsgebouw, een mijlpaal in Boedapest. Bereik vervolgens de rivier de Donau met een adembenemend uitzicht op de Buda-kant van de stad. Steek de Margarethabrug over via een mooi fietspad en kom aan bij Buda en EuroVelo 6, een internationale fietspad langs de rivier de Donau. Rijd naar het Batthyany-plein, maak een foto van het parlement aan de overkant van de rivier en ga verder naar de Széchenyi-kettingbrug, vanwaar je de Castle Hill begint te beklimmen. Hier toont de elektrische ondersteuning van uw fiets zijn kracht. Bewonder de Matthiaskerk en het Vissersbastion voordat je terugkeert naar de Schoenen op de Donauoever en het historische Rudas-bad passeert. Zie op de Gellért-heuvel het beroemde thermale bad van Gellért terug naar Pest via de Vrijheidsbrug, de populairste brug in Boedapest. Mis de Centrale Markthal en het Hongaars Nationaal Museum niet voordat je de Dohány Street Synagogue bereikt, de laatste stop van de tour voordat je terugkeert naar het startpunt van de tour.

Boedapest: privéautotour van een hele dag

10. Boedapest: privéautotour van een hele dag

Bezoek zowel de Pest- als de Boeda-kant van de stad tijdens een acht uur durende dagtour. Met het extra gemak van een privéauto die je van plek naar plek brengt, heb je meer dan genoeg tijd om de stad dieper te verkennen en meer te weten te komen over de Hongaarse geschiedenis, cultuur, kunst, politiek, gastronomie en mensen. Vermijd de vermoeiende sleur van heen en weer lopen door de stad en bespaar je energie voor het verkennen van de bezienswaardigheden zelf. Enkele hoogtepunten van de tour aan de Pest-kant zijn het Millenium's mamorial op het Heldenplein, de Széchenyi Spa, Vajdahunyad Castle, Andrássy Avenue, de Staatsopera, de Sint-Stefanusbasiliek, het Vrijheidsplein, de Dohany Street Synagogue en de Houses of Parliament. Je hebt ook de mogelijkheid om de rivier over te steken en de belangrijkste bezienswaardigheden van de Boeda-kant te bezoeken, zoals de oude historische stad van het kasteeldistrict, het Gellert Hotel en de baden en geniet van het geweldige uitzicht vanaf de top van de Gellert-heuvel . Strek je benen bij een aantal bezienswaardigheden en spring terug in het voertuig en ga verder naar de volgende unieke aanblik van Boedapest.

Beschikbare activiteiten

25 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Városliget

Wil je alle activiteiten in Városliget ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Városliget

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.065 beoordelingen

Zeer leerrijke fietstocht met een gids die veel te vertellen had. De gids heeft de fietstocht aangepast aan de zeer warme temperaturen, we hebben genoeg verkoeling kunnen opzoeken op het Margeretha eiland en van een muziekshow kunnen genieten met een koel drankje! Een must do om je verblijf in Boedapest te starten om alle trekpleisters te leren kennen.

Ontzettende aardige gids, die je meeneemt is de geschiedenis van Boedapest. Ideaal, alles is op fietsafstand te doen in Boedapest. Dat betekend dat je ook zo veel mogelijk te zien krijgt met een uniek verhaal erbij. Tijd om foto's te maken en uit te rusten

ET onze gids was erg aardig en deskundig. We hadden ook het geluk hem voor onszelf te hebben tijdens de tour.

Fantastische rondreis. Zag zoveel van de stad was erg leuk en erg informatief. Zou aanraden

Fantastische gids die ons begeleidde pp een boeiende tocht. Leuk terrasje onderweg:)