Datums kiezen

Ontdek het beste van
Városliget

Városliget: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Boedapest: Grote sightseeingtour op de fiets

1. Boedapest: Grote sightseeingtour op de fiets

Begeleide sightseeingtour door Boedapest op de fiets. Bekijk de bezienswaardigheden van de stad terwijl je langs de oevers van de rivier de Donau trapt. Geniet van het uitzicht vanaf de Burchtwijk in Boeda en zie de neorenaissancistische bouwwerken aan Andrássy Avenue. Ontmoet je gids op het kantoor van de lokale partner en spring op de fiets om de sightseeingtour te beginnen. Rijd over de Duna Corso naar de Kettingbrug en beklim de Burchtwijk in Boeda om te genieten van het adembenemende uitzicht op Pest. Daal af richting de Donau om langs de rivier te rijden, relax op het eiland Margaretha en bezoek het parlementsgebouw, het Vrijheidsplein en de Sint-Stefanusbasiliek. Na een rit over de door UNESCO beschermde Andrássy Avenue langs het operagebouw en het House van Terreur, kom je bij het Heldenplein en het stadspark, voordat je weer terugkeert naar het kantoor van de lokale partner.

Boedapest: ontdekkingsfietstocht door de stad met gids

2. Boedapest: ontdekkingsfietstocht door de stad met gids

Tijdens deze leuke en ontspannende fietstocht van een halve dag fiets je door Boedapest langs de belangrijkste en meest relevante bezienswaardigheden van de stad. In plaats van je te overladen met feitjes en cijfers, brengen onze gidsen de stad tot leven met interessante anekdotes en verhalen over Boedapest. De tour begint met een tocht naar Szabadsag tér (Vrijheidsplein). Hier vind je een enorm monument ter herinnering aan het Sovjet-leger. Je voelt hier de nasleep van de revoluties, opstanden en de geschiedenis. De tour gaat verder naar het Hongaarse parlement, een enorm neogotisch gebouw met 28 trappen met een totale lengte van meer dan 20 kilometer. Vanaf hier geniet je van het eerste uitzicht op de prachtige Donau. Ga verder naar Andrassy út, de boulevard van Boedapest waar je de mooiste gebouwen en voornaamste winkels van Pest vindt. De tour komt ook langs Nagymezö Utca, het Broadway van Boedapest. In deze straat vind je diverse bars, clubs en theaters. Wij adviseren je graag over de beste plekken voor een avondje uit in Boedapest. Vervolgens gaat de tour door Hôsök tere of het Helden-plein, dan loop je naar het stadspark Városliget waar je even kunt ontspannen bij Kasteel Vajdahunyad, met zijn tuinen en groene parken. Dan springen we weer op de fiets en bezoeken het wereldberoemde Széchenyibad, het Fun Park en de dierentuin van Boedapest. De tour gaat via kleine kronkelende straatjes, waar je het oude Boedapest proeft, weer terug naar de Basilika. Je ziet oude gebouwen die beschadigd zijn tijdens de burgeroorlog en ontdekt de verborgen hoekjes van deze prachtige stad. Je passeert de Grote Synagoge, Nagy Zsinagoga, de grootste synagoog van Europa.

Boedapest: Elektrische fietstour door de binnenstad met gids

3. Boedapest: Elektrische fietstour door de binnenstad met gids

Verken Boedapest, het zogenaamde "Parijs van het Oosten", op een comfortabele en innovatieve e-bike. Je gebruikt onze fietsen met houten frames van my-esel of de e-bikes van Kalkhoff Berleen. Let op: een e-bike is een fiets met elektrische ondersteuning waarbij je nog steeds moet trappen. Eerst rijd je over de hele Andrássy Avenue langs de Hongaarse Staatsopera, het Huis van de Terreur en het Heldenplein. Je kunt er zeker van zijn dat je gids onderweg alle verhalen heeft. Vanaf het Heldenplein ga je verder naar het Stadspark waar je wordt verrast door een nepkasteel en het Széchenyi Thermaalbad, het grootste en populairste van de stad. De tocht gaat verder met hoogtepunten als de Liszt Ferenc Muziekacademie en de Joodse wijk voordat je de binnenstad induikt. Bekijk en leer meer over de Sint-Stefanusbasiliek, de grootste kerk in Boedapest. In het hart van het financiële district ligt het Vrijheidsplein met een bloedige geschiedenis en een omstreden Holocaustmonument. Vanaf hier is het niet ver meer naar het Hongaarse parlementsgebouw, een bezienswaardigheid in Boedapest. Vervolgens bereik je de rivier de Donau met een adembenemend uitzicht op de Buda-kant van de stad. Je komt langs het Monument van de Schoenen, maar houd er rekening mee dat er niet altijd directe toegang kan worden verleend. Steek de onlangs gerenoveerde Kettingbrug over, die nu gesloten is voor particuliere auto's, en kom aan in Boeda, vanwaar je begint aan de beklimming van de Burchtheuvel. Hier zal de elektrische ondersteuning van je fiets zijn kracht tonen. Bewonder de Matthiaskerk en het Vissersbastion voordat je terugkeert naar de Donauoever en het historische Rudas Bad passeert. Op de Gellértheuvel zie je het beroemde Gellértthermaalbad en keer je terug naar Pest via de Liberty Bridge, de populairste brug in Boedapest. Mis de Centrale Markthal en het Hongaars Nationaal Museum niet voordat je de Dohány Straat Synagoge bereikt, de laatste stop op de tour voordat je terugkeert naar het beginpunt van de tour.

Boedapest: E-bike rondleiding en kasteelheuvel

4. Boedapest: E-bike rondleiding en kasteelheuvel

Verken de prachtige stad Boedapest op de meest relaxte manier per E-bike. Volg je lokale, enthousiaste gids naar enkele van de beroemdste bezienswaardigheden in de stad en leer interessante feiten over elke locatie. Fiets naar de Elizabeth-brug en klim naar de prachtige Castle Hill, waar je een ongelooflijk uitzicht over de stad hebt. Daal weer af naar de Donau en reis langs de beroemde rivier. Breng wat tijd door op Margaretha-eiland voordat je het Hongaarse parlementsgebouw bezoekt. Reis naar het Vrijheidsplein en bewonder de Sint-Stefanusbasiliek. Als de tijd het toelaat, loop dan over Andrassy Avenue en bekijk onderweg de Hongaarse Staatsopera en het House of Terror. Eindig je tour bij Hősök tere, een van de belangrijkste pleinen in Boedapest, en breng wat tijd door in het stadspark voordat je terugkeert naar kantoor. Dit is geen privétour, je fietst met andere fietsers! De tour is op dezelfde route met dezelfde timeshare als de Budapest Grand Sightseeng-tour!

Boedapest: Kasteel Vajdahunyad E-ticket met audiotour

5. Boedapest: Kasteel Vajdahunyad E-ticket met audiotour

Verken het Vajdahunyad-kasteel in het stadspark van Boedapest in je eigen tempo met een vooraf geboekt e-ticket en een zelfgeleide audiotour op je smartphone. Geniet van een boeiend en informatief bezoek met een audiogids gemaakt op basis van diepgaand onderzoek, geperst in korte originele verhalen. Ontvang uw ticket per e-mail, download de app en de audiotour op uw telefoon, voorafgaand aan uw bezoek, en reis terug in de tijd om de glorie van het Vajdahunyad-kasteel te ervaren, een van de meest romantische plekken in Boedapest die een glimp biedt van de Hongaarse landbouw verleden. Zet je koptelefoon op en ontdek de Poortgebouwtoren, het Anonieme standbeeld en het Skelet van Kincsem door de kracht van het vertellen van verhalen en leer historische informatie en ongewone verhalen en anekdotes uit de middeleeuwen. Terwijl je het kasteelterrein ontdekt, bewonder je een klassieke mix van romaanse, gotische, renaissance- en barokperiodes in afzonderlijke gebouwen die er nog steeds in slagen een ongelooflijk organisch complex te vormen. Observeer de middeleeuwse gotische stijl vermengd met de eclectische romantische sfeer. Krijg waardevolle inzichten in het kasteel dat de Hongaarse verovering van het Karpatenbekken viert en verhoud u op een geheel originele manier tot uw omgeving. Gebruik de audiotour herhaaldelijk en op elk gewenst moment, voor of na uw bezoek.

Boedapest: rondleiding van 3 uur langs bezienswaardigheden

6. Boedapest: rondleiding van 3 uur langs bezienswaardigheden

Leer meer over 1000 jaar Hongaarse geschiedenis terwijl je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad ziet. Deze begeleide stadstour van 3 uur begint bij ons Sightseeing-kantoor. Tijdens de rit naar de Boeda-kant van de Donau ziet u alle belangrijke bezienswaardigheden langs de rivier de Donau. Je eerste stop is in het Castle District voor een korte wandeling om de belangrijkste bezienswaardigheden van het gebied te bekijken. Je bezoekt de oude binnenstad, de perfecte plek om te genieten van een spectaculair uitzicht op de omgeving. Als we de Elizabethbrug oversteken naar de Pest-kant, passeren we de beroemde Centrale Markthal en de grootste synagoge van Europa, gevolgd door een rit naar het stadspark. Onderweg passeer je het grootste thermale kuuroord van Europa en de dierentuin van Boedapest, en stop dan bij het Heldenplein, waar je beelden van beroemde Hongaarse koningen vindt. De tour gaat vanaf hier verder langs de Andrássy Avenue naar het centrum van Pest, langs het Opera House en de Sint-Stefanusbasiliek.

Boedapest: wandeltocht en fotoshoot met digitale foto's

7. Boedapest: wandeltocht en fotoshoot met digitale foto's

Mijn naam is Richard Várkonyi en ik ben een ervaren fotograaf die in Boedapest woont en werkt. Ik zal je sightseeingtour naar een hoger niveau tillen door geweldige foto's te maken van je onvergetelijke momenten. Ik neem ook graag groepen mee (maximaal 4 personen). De reis van 2 uur brengt je naar de beste fotowaardige plekken rond de beroemdste bezienswaardigheden van Boedapest, zoals het Hongaarse parlement, de Sint-Stefanusbasiliek, de Vrijheidsbrug, het Kálvin-plein en de historische gebouwen van het Ferenciek-plein. Als we nog wat tijd over hebben, hebben we twee optionele routes om uit te kiezen: 1, Een bezoek aan het Heldenplein en Vajdahunyad Castle of 2, Een bezoek aan de Grote Markthal. We beginnen onze fotowandeling in de buurt van het Hongaarse parlement (metrostation Kossuth Lajos tér) en verkennen de bezienswaardigheden aan de oostkant van de stad (Pest). Als u echter een klassieke foto wilt met het Hongaarse parlement op de achtergrond, nemen we de metro om naar de westkant van de stad (Buda) te gaan - neem hiervoor 2 BKK-kaartjes mee (of wat munten om 2 kaartjes te kopen - 700 HUF). Na de rondleiding stuur ik je alle onbewerkte foto's en kun je jouw 10 favorieten kiezen. Binnen 4 dagen ontvang je 10 bewerkte foto's. Als de weersomstandigheden niet geschikt zijn, kunnen we de tijd verzetten of kan er voor een terugbetaling worden gekozen. Ik kan niet wachten om je te ontmoeten en je onze prachtige stad te laten zien.

Boedapest: Rondleiding door de stad per E-bike

8. Boedapest: Rondleiding door de stad per E-bike

Deze uitgebreide tour geeft je de kans om alle beste bezienswaardigheden van Boedapest te zien op comfortabele e-bikes. Beginnend bij het weelderige Opera House, reis je over Andrassy Avenue naar de eerste historische plek - Heldenplein. Hierachter strekt zich het rustige stadspark uit, waar je meer te weten komt over enkele van de gebouwen in het park, waaronder het Vajdahunyad-kasteel en het thermale bad van Szechenyi. Ga verder naar het centrum van de stad, langs de indrukwekkende Sint-Stefanusbasiliek en het nabijgelegen Vrijheidsplein, waar u het Parlement kunt bekijken. Fiets richting Margaret Bridge en maak een omweg naar Margaret Island, een heel park op een eiland, waar je kunt ontspannen terwijl de gids klaarstaat om vragen te beantwoorden en je verhalen te vertellen uit het tumultueuze verleden van Boedapest. Steek de rivier over en stop bij Batthyany Square om een pauze te nemen voor koffie en cake. Ga daarna de kronkelende heuvel op om het Buda Castle District te bereiken. Dankzij je e-bike zal de tocht naar boven niet vermoeiend zijn en als je op de top aankomt wordt je beloond met een prachtig panoramisch uitzicht over de hele stad. Ga terug de heuvel af en steek de Donau over naar de Pest-kant van de stad. Vaar over de Donau-promenade, passeer de Grote Markthal en het centrum van Pest voordat de tour eindigt bij het Opera House.

Boedapest: Sightseeingtour met een elektrische tuktuk

9. Boedapest: Sightseeingtour met een elektrische tuktuk

Je neemt deel aan een ongeveer twee uur durende tour, en ik ga je zowel de belangrijkste bezienswaardigheden als de gezellige lokale specifieke plekken in de stad laten zien die je gezien moet hebben als je het echte Boedapest wilt leren kennen. Tijdens de tour is er ook tijd om foto's te maken. Eerst gaan we het Heldenplein, het Museum voor Schone Kunsten, de Kunsthal en het Vajdahunyad-kasteel bezoeken, daarna gaan we langs Andrassy Avenue en zien we het House of Terror en het Opera House. Vervolgens ziet u de Sint-Stefanusbasiliek en het parlement. Daarna maken we een rondje door de Joodse wijk, waar je de sfeer van de stad voelt in de smalle straatjes, en we komen ook langs de Grote Synagoge. Aan de Buda-kant zal ik je het Gellért Hotel, Rudas Thermal Bath laten zien en dan naar het Buda Castle-gebied gaan om de Matthiaskerk, het Vissersbastion en het Buda-paleis te zien. Je hoort over de geschiedenis, interessante legendes en verhalen van Boedapest. Verder krijgt u aanbevelingen over restaurants, pubs en bars. (De route kan worden gewijzigd, afhankelijk van het verkeer en de weersomstandigheden.)

Wenen: dagtrip Boedapest

10. Wenen: dagtrip Boedapest

Voordat je aan een mooie rit door het Hongaarse platteland begint, ontmoet je je Engelssprekende gids voor je hotel in Wenen op de afgesproken tijd. Ga verder naar Boedapest in een voertuig met airconditioning en geniet van het landschap. Maak bij aankomst in Boedapest van de gelegenheid gebruik om beroemde bezienswaardigheden te bekijken, waaronder het Vajdahunyad-kasteel, het operagebouw en het parlementsgebouw. Bewonder op het Heldenplein de standbeelden van de Zeven Hoofdmannen van de Magyaren en het weidse uitzicht over de stad en de wateren van de Donau vanaf het Vissersbastion. Geniet van voldoende vrije tijd om Boedapest te verkennen voordat je je chauffeur ontmoet voor de terugreis naar Wenen. Uw dagtocht eindigt met vervoer terug naar Wenen.

Alle activiteiten

50 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Városliget

Wil je alle activiteiten in Városliget bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Városliget

Gemiddelde beoordeling

4.6
(2.065 beoordelingen)

wij waren de enigen op de tour, hij was erg geduldig met mijn twee kinderen. Mijn dochter is een behoorlijk lange 10-jarige, ze slaagde er op de fiets, maar ik weet niet zeker of ze kleinere fietsen hadden.

Super toffe enthousiaste gids die veel vertelde. Ontzettend veel van de stad gezien, wat we in een eerdere wandel tour nog niet hadden gezien. Goede fietsen.

Super fijne gids, ze nam de tijd om dingen uit te leggen. Veel gezien en op de juiste momenten een tussen stop. En bovenal, heerlijke strudels!

Matthias was onze gids. Spreekt zeer goed Nederlands en geeft een hele leuke tour!

Heel leuke en gezellige gids Peter. Echt een aanrader.