Belevingen in
Vasamuseum

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Vasamuseum: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Stockholm: toegangsticket voor het Vasamuseum

1. Stockholm: toegangsticket voor het Vasamuseum

Maak je bezoek aan het koninklijke vlaggenschip Vasa op het eiland Djurgården gemakkelijker door je ticket van tevoren te kopen. Bekijk 11 exposities en ontdek waarom de Vasa in 1628 op zijn eerste reis in de haven van Stockholm zonk voordat hij ooit ten strijde trok. Toon je toegangsticket aan de kassa en ga meteen naar binnen om het museum te verkennen. Begin je bezoek met de documentaire om het schip te leren kennen. Loop vervolgens in je eigen tempo door 11 interessante tentoonstellingen die rond de boot zijn geplaatst. Maak gebruik van de tentoonstellingen en uitkijkplatforms op verschillende niveaus om het goed bewaarde vakmanschap van het schip vanuit verschillende hoeken te bewonderen. Neem een pauze in het restaurant of café op de begane grond om na te denken over wat je te weten bent gekomen. Bezoek op weg naar buiten de museumwinkel voor souvenirs.

...
Stockholm: all-inclusive stadspas met 45+ attracties

2. Stockholm: all-inclusive stadspas met 45+ attracties

Ontdek Stockholm met een all-inclusive pas en bezoek zoveel attracties als je wilt gedurende 1 tot 5 dagen. Met deze handige digitale pas heb je toegang tot meer dan 45 zorgvuldig uitgekozen musea, historische bezienswaardigheden, boottochten en een hop-on hop-off-bus voor sightseeing. Kies eenvoudig de duur van uw pas uit 1, 2, 3 of 5 dagen, download deze naar uw mobiele apparaat en presenteer deze bij elke attractie of tour voor toegang. Geniet van de vrijheid om te kiezen wat je wilt doen, zonder dat je vooraf attracties of rondleidingen hoeft te kiezen. Stap terug in de tijd in het Vasamuseum of verken het Royal Drottningholm Theater en zijn prachtige tuinen. Maak een begeleide boottocht rond de archipel, ontdek een eeuw Nobelprijswinnaars in het Nobelprijsmuseum en nog veel meer.

...
Archipel van Stockholm: ervaring van 1 uur met RIB-speedboot

3. Archipel van Stockholm: ervaring van 1 uur met RIB-speedboot

Ervaar de adrenalinesensaties in de archipel van Stockholm aan boord van een RIB-speedboot en profiteer van een snel en spannend avontuur aan de Oostzee. Je baant je een weg naar het schiereiland Blaiseholm om je schipper en rubberboot (RIB) te ontmoeten. Luister naar de korte instructies over wat je tijdens de boottocht kunt verwachten. Trek dan je waterdichte uitrusting en zwemvest (meegeleverd) aan. Stap in de boot en hou je vast - het wordt een hobbelige rit! Passeer het Nationalmusem (Nationaal Museum van Stockholm) en de schilderachtige stedelijke kust terwijl je de stad verlaat. Je maakt een rondje om deDjurgården en bewondert het pretpark Gröna Lund, het Vasamuseum en het Prince Eugens Waldemarsudde Museum. De boot trekt dan op terwijl hij naar de idyllische archipel van Stockholm vaart met snelheden tot 64 km per uur. Als je het eiland Fjäderholmarnas bereikt, ben je het hart van de archipel binnengegaan. Je kijkt naar de rotsachtige, met bomen bedekte eilanden die de Oostzee bedekken. Sommige hebben pastelkleurige houten woningen en kleine vissersdorpjes, maar veel zijn onbewoond. Je mindert snelheid bij het eiland Vaxholm om het gigantische fort Vaxholm, gebouwd in de jaren 1500, te bewonderen. Na het voelen van de verkwikkende wind en zoutwater, ga je terug naar het vertrekpunt.

...
Stockholm: hop on, hop off-tour per bus of bus en boot

4. Stockholm: hop on, hop off-tour per bus of bus en boot

Verken de Zweedse hoofdstad met de open bus en boot. Met regelmatige vertrekken bij alle haltes, kies je hoeveel tijd je wilt doorbrengen, ondergedompeld in de geschiedenis en cultuur van elke fascinerende site. Stockholm heeft een 700-jaar oude geschiedenis en is het epicentrum van de Zweedse cultuur, bezaaid met grootse openbare gebouwen en paleizen. De pas voor 24 uur geeft toegang tot bussen en boten die je naar de hoogtepunten van de pittoreske stad brengen. Bezoek het enorme paleis van Stockholm, de officiële residentie van de Zweedse koninklijke familie, en het stadhuis waar het jaarlijkse Nobelprijs-banket wordt gehouden. Ontdek prachtige gotische kerken en verken de belangrijkste musea van de stad, waaronder het Vasamuseum, de thuishaven van het tragische oorlogsschip uit de 17e eeuw en de dierentuin van Skansen. Bussen rijden naar de oude binnenstad en de trendy wijk SoFo in Södermalm, met zijn vele bars en boetieks. Kunst- en literatuurexposities in overvloed, met lezingen en concerten op het controversieel modern ogende Kulturhuset. Deelnemers kunnen ook losgaan in het winkelgebied NK/Hamngatan. Strändvagen biedt toonaangevende restaurants om de verdiende eetlust van de onverschrokken toerist te onderdrukken, met regelmatige boottochten op de schilderachtige archipel. De lijst met bezienswaardigheden en activiteiten is zo uitgebreid dat 24 uur misschien niet genoeg is! Hoogtepunten bustocht: - Strömgatan - Het Koninklijk Paleis - SoFo - Vasamuseum - ABBA The Museum - Museum Park - Frihamnen - Historiska Museet - Stureplan entertainmentgebied - Kungsgatan - ICE Bar - Centraal Station - Stadshuis Haltes boottocht: - Slottet - Nybroplan - Vasamuseum - Skeppsholmen - ABBA The Museum - Waldemarsudde - Stadsgarden cruiseterminal - Fotografiska Museet - Slussen (sluis)

...
Stockholm: 3 uur durende stadstour met live gids

5. Stockholm: 3 uur durende stadstour met live gids

Geniet van je eigen privétour met een chauffeur / live gids. Tijdens je hele tour leer je zowel over de stad als over Zweden in het algemeen. Je kunt de onderwerpen van de tour aanpassen door met je gids te praten, omdat deze tour volledig persoonlijk is. Inbegrepen in uw tour is een bezoek aan het Vasamuseum, waar u een rondleiding en enige tijd in het museum alleen zult krijgen. Onder sommige van de andere sites die u zult bezoeken zal een langzame rit over de Westelijke Brug zijn, die u van landschap over Stockholm zal voorzien. Je zult 45 minuten in de oude stad doorbrengen, met deze tour die geschikt is voor iedereen die een tour vol en vol met informatie wil ontvangen in de hoofdstad van Zweden. Bezienswaardigheden die u zult zien zijn het koninklijk paleis, de oude stad, het Vasamuseum, de diplomatieke stad, Södermalm, östermalm, verschillende kerken, het stadhuis en meer.

...
Stockholm: oudes stad, Djurgården en Vasa museum

6. Stockholm: oudes stad, Djurgården en Vasa museum

Je rondleiding begint bij Stortorget, het belangrijkste plein in de oude stad. Luister naar legendes en verhalen over de stad en de mensen die er vroeger woonden. Je loopt langs enkele van de bekendste bezienswaardigheden in de omgeving, zoals het koninklijk paleis, de kerk Storkyrkan en het standbeeld van Sint-Joris en de draak. Als je deze optie kiest, stap je op de veerboot voor een korte tocht naar het eiland Djurgården. Onderweg zie je delen van Stockholm vanaf het water, waaronder de ouder stad en het eiland Södermalm. Je stopt bij het Vasa museum, het meestbezochte maritieme museum ter wereld. Bewonder het bijna 400 jaar oude houten schip dat opvallend intact is gebleven, ondanks dat het meer dan 300 jaar onder water heeft gelegen. Volg een rondleiding van 30 minuten door het museum. Dit is ook het einde van de tour.

...
Stockholm: Old Town & Vasa Museum Skip-the-Line privétour

7. Stockholm: Old Town & Vasa Museum Skip-the-Line privétour

Ontdek de oude stad van Stockholm en geniet van een bevoorrechte toegang tot het Vasa-museum tijdens een gecombineerde tour. In slechts 2,5 uur neemt u de populairste bezienswaardigheden van de stad in u op. Tijdens uw begeleide wandeling door de oude stad leert u hoe en waarom de Nobelprijs ontstond en waar de koninklijke familie eigenlijk leeft. Je gids vertelt je ook wat de bewoners vroeger met hun afval deden, hoe smal de smalste steeg in Stockholm is, hoeveel er in de oude stad wonen en wat de kosten van levensonderhoud zijn. Vervolgens stapt u op een veerboot naar het eiland Djurgården. Geniet van een spectaculair uitzicht op Stockholm vanaf het water, en onderweg zult u begrijpen waarom Stockholm soms het Venetië van het noorden wordt genoemd. Bezoek het Vasamuseum en ontdek hoe een schip dat 333 jaar op de bodem van de zee heeft doorgebracht zo goed bewaard kon worden, hoeveel mensen stierven terwijl het schip zonk, wie werd gestraft voor deze mislukking en hoe het werd geborgen. Leer dit alles en nog veel meer en laat je vragen beantwoorden tijdens een rondleiding door het museum. Als je tour eenmaal is afgelopen, ben je welkom om langer te blijven om de tentoonstellingen te bekijken en een film over de Vasa te bekijken.

...

Sitemap Vasamuseum

Wil je alle activiteiten in Vasamuseum ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Vasamuseum

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 932 beoordelingen

absoluut een bezoek waard. Over 5 verdiepingen heb je van alle kanten een gigantisch uitzicht op het schip en op elke verdieping zijn er veel exposities, foto's, verhalen en video's. Als u uw mobiele telefoon meeneemt, moet u ook een koptelefoon aansluiten, want alleen dan leert u iets over de Vasa in het Duits in 15 afzonderlijke verhalen van elk ongeveer 3 minuten !!! Omdat alle uitleg voor de exposities bijna uitsluitend in het Zweeds en Engels is. En toch is het de moeite waard om daar naar binnen te gaan, zelfs voor iemand zonder kennis van het Engels, zelfs voor kinderen! Het wrak is gewoon indrukwekkend! Ik was daar in totaal 5 uur met een kleine lunchpauze in het plaatselijke restaurant en kon nauwelijks het museum uit. De Zweden hebben daar mijn respect. Goed gedaan het museum.

Informatief, spannend en heel veel te zien. Was goed geweest met een rondleiding omdat het zo groot was dat het bijna moeilijk werd om alleen te navigeren. Alternatief een kaart te volgen. Ik wou dat we meer tijd hadden om rond te lopen. Volgens dochter negen jaar dus de leukste dag tot nu toe op zomervakantie!

De audiogids is aan de telefoon. Vergeet niet een koptelefoon mee te nemen. Geweldige ervaring! Wat een plek!

Erg interessant om te zien. Imposant als je het schip ziet en de verhalen er omheen leest.

Prachtig museum van dit veel te snel gezonken schip