Datums kiezen

Vaticaanse Musea

Vaticaanse Musea

Vaticaanse Musea: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Vaticaan: Toegangsticket musea & Sixtijnse Kapel

1. Vaticaan: Toegangsticket musea & Sixtijnse Kapel

Bezoek met je voorrangsticket de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel en maak een meeslepende reis door de geschiedenis van kunst en religie. Vermijd de lange ticketrijen en geniet van je bezoek in je eigen tempo.  Wandel door de Sala a Croce Greco om de uitbundig bewerkte sarcofagen te zien, die mogelijk de stoffelijke resten van beroemde koningen en koninginnen uit de oudheid bevatten. Bekijk het Gabinetto delle Maschere of maak een rondje door de Sala degli Animali om een virtuele menagerie van gefantaseerde en bestaande beesten te zien. Loop door de bovenste galerijen, zoals de Kaartengalerij, om te zien hoe cartografen de wereld door de eeuwen heen uitbeeldden. Zie meesterwerken van grootheden uit de Renaissance in de Stanze di Raffaello en rust een tijdje uit in de Borgia-appartementen. Ten slotte is het tijd om te genieten van Michelangelo's prachtige Sixtijnse Kapel: het kroonjuweel van het Vaticaan – en misschien zelfs wel van de hele kunstwereld.

Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en Basiliek Tour

2. Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en Basiliek Tour

Volg een rondleiding door een van de heiligste plekken van het Christendom tijdens deze wandeling met gids door de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek. Bezoek eerst de Dennenhof, de Belvederehof, de Kaartengalerij, de Galerij van de Kandelaar, de Kamers van Pio Clementino, de Tapijtengalerij, de Rafaëlkamers (alleen bij rondleidingen in de vroege ochtend) en de Sixtijnse Kapel. Laat je vervolgens door een deskundige gids naar een aantal van de belangrijkste attracties leiden, en bezoek ook een paar minder bekende plekken die andere toeristen vaak missen. Je krijgt ook andere galerijen van de Vaticaanse gangen te zien. Bezoek ten slotte de Pietà van Michelangelo in de Sint-Pietersbasiliek voordat je de rondleiding in de Sixtijnse Kapel afsluit.

Rome: Vaticaanse Musea, Rondleiding Sixtijnse Kapel & Toegang Basiliek

3. Rome: Vaticaanse Musea, Rondleiding Sixtijnse Kapel & Toegang Basiliek

Ontdek de kunstcollectie in de Vaticaanse Musea tijdens een rondleiding met een gids van een kunsthistoricus, met een optionele toegang tot Kasteel Gandolfo. Wandel door de galerijen en bewonder meesterwerken van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel. Maak kennis met je gids, een kunsthistoricus die je alles vertelt over de meesterwerken die je tegenkomt. Hoor fascinerende feiten en verhalen tijdens je bezoek aan de Galerij van de Kaarten, de Galerij van de Wandtapijten en de Galerij van de Kandelaars. Rond de rondleiding af met een ontmoeting met de wonderen van de Sixtijnse Kapel, compleet met fresco's van Michelangelo. Sta oog in oog met Michelangelo's beroemdste kunstwerk: Het Laatste Oordeel. Je kunt ook het meeste uit je ervaring halen door te kiezen voor de optie van een extra toegangsbewijs voor het Kasteel Gandolfo en de Sint-Pietersbasiliek, die je in je eigen tempo kunt bezoeken zonder de gids.

Rome: Voorrangsticket Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel

4. Rome: Voorrangsticket Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel

Bezoek de Sixtijnse Kapel en de Vaticaanse Musea zonder in de vaak zo lange rij te staan. Maak een reis door de adembenemende musea, een schatkamer vol Romeinse standbeelden, renaissanceschilderijen en Italiaanse kunst. Met deze voorrangstickets voor de Vaticaanse Musea heb je meer tijd om de immense collectie kunst die in de Vaticaanse Musea te vinden is te verkennen. Wandel door de tentoonstellingen en galerijen, van de Ronde Kamer tot de Tapijtengalerij. Ontdek de binnenplaatsen Belvedere en Pinecone en de beroemde Kaartengalerij. Deze zaal met topografische kaarten van Italië uit 1583 door Danti blijft tot op heden een van de grootste geografische afbeeldingen. Al slenterend door het Museo Pio Clementino kun je de Griekse Kruiszaal, Galerij van de Beelden, Zaal van de Muzen en andere schilderijen, beeldhouwwerken en beelden van kunstenaars uit verschillende eeuwen bekijken. Loop door de majestueuze verzameling ceremoniële koetsen die nu deel uitmaken van het Rijtuigenpaviljoen. Ontdek de talloze schatten van het Vaticaan met een bezoek aan de Stanze van Rafaël. Bewonder de 4 zalen van het Vaticaan die beroemd zijn om hun fresco's van Rafaël, de grootheid uit de hoogrenaissance. Kijk vol ontzag naar Rafaëls School van Athene. Bezoek de beroemdste kapel ter wereld – de Sixtijnse Kapel. Bekijk de prachtige fresco's van Botticelli, Rosselli, Perugino en Ghirlandaio en het beroemdste fresco van allemaal – het plafond van de Sixtijnse Kapel van Michelangelo.

Rome: Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel Voorrangstickets

5. Rome: Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel Voorrangstickets

Creëer je perfecte dag in het Vaticaan met een dagkaart, plattegrond en een snelle oriëntatie. Duik in exclusieve gebieden zoals de Pinacoteca-galerie en het Etruskisch museum. Geniet van iconische plekken zoals de Pinecone binnenplaats en de Kaartengalerij. Sluit je ervaring af met een bezoek aan het kroonjuweel - de Sixtijnse Kapel. Ons ticket geeft je toegang en onze oriëntatiekaart zorgt ervoor dat je gemakkelijk door de wonderen navigeert. Ga op een verbazingwekkend Vaticaanavontuur en ontdek in je eigen tempo verborgen juweeltjes en iconische meesterwerken.

Rome: City Sightseeing Hop-on Hop-off Bus met Audiogids

6. Rome: City Sightseeing Hop-on Hop-off Bus met Audiogids

Verken de Eeuwige Stad vanuit een hop on, hop off-sightseeingbus met je ticket voor 1 dag, 24, 48 of 72 uur. Reis langs de iconen van de stad, stap uit bij een van de acht haltes en stap weer op de volgende bus als je verder wilt. Blijf flexibel terwijl je alle geweldige bezienswaardigheden in Rome ziet. De legende vertelt over Romulus en Remus en de 7 heuvels van Rome. Tegenwoordig is de stad de thuisbasis van een van de grootste kerken ter wereld, de Basilica di San Pietro van het Vaticaan, bereikbaar via een prachtig elliptisch plein. Tot de andere beroemde bezienswaardigheden behoren het prachtige Colosseum, de filmische Trevifontein en de romantische Spaanse Trappen. Met zijn levendige cafécultuur en schilderachtige trattoria's blijft Rome altijd inspireren. De volledige lus duurt 100 minuten en je kunt onderweg op een van de volgende punten afstappen: Locatie die het dichtst bij onze bushaltes ligt Terminal A Largo di Villa Peretti, Terminal B Largo di Villa Peretti of Terminal Piazza dei Cinquecento Santa Maria Maggiore San Giovanni in Lateranen Colosseum Circo Massimo Piazza Venezia Grote Argentinië Piazza Navona Vaticano (Angelenkasteel) Piazza di Spagna (Fontana di Trevi) Piazza Barberini Viale Enrico de Nicola (Stazione Termini)

Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en Basiliek Tour

7. Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en Basiliek Tour

Ontdek de Vaticaanse Musea tijdens deze rondleiding met skip-the-line garantie. Bezoek de Sint-Pietersbasiliek en bewonder de werken van Michelangelo en Bernini. Begin je begeleide wandeling bij de Vaticaanse Musea, met hun immense collectie die door de eeuwen heen is opgebouwd door de pausen, en ontdek een van de meest opmerkelijke kunstcollecties ter wereld. Bekijk de Pio Clementino Hall, de Laocoon en Apollo Belvedere. Bewonder werken van oude cartografen in de Kaartengalerij en dwaal door de Kandelaargalerij en de Wandtapijtengalerij om Vlaamse werken van leerlingen van Rafaël te bekijken. Ga de Sixtijnse Kapel binnen om Michelangelo's legendarische fresco's te bekijken. Vanuit het museum ga je direct naar de Sint-Pietersbasiliek, de belangrijkste christelijke kerk ter wereld, waar je onder andere Michelangelo's meesterwerk de Pietà en het indrukwekkende Baldachin-altaar van Bernini kunt bewonderen. De tour eindigt op het Sint-Pietersplein, gedomineerd door Michelangelo's imposante Cupola en omringd door de beroemde dubbele zuilengalerij van Bernini.

Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en Sint-Pieters Tour

8. Rome: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en Sint-Pieters Tour

Ontdek enkele van de meest populaire bezienswaardigheden in Rome tijdens een begeleide wandeling door Vaticaanstad. Bezoek de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek met jouw gids en bewonder de sierlijke interieurs en de beroemde kunstwerken die hier zijn ondergebracht. Ontmoet je gids dicht bij de ingang van de Vaticaanse Musea en volg deze terwijl je op pad gaat om de meest interessante galerijen in het museum te verkennen. Bekijk de rotonde, de galerij met wandtapijten en de galerij met kaarten. Geniet van de sierlijke plafonds in elke zaal en bekijk de oude beelden, fresco's en wandtapijten die de muren sieren. Ga vervolgens de Sixtijnse Kapel binnen en bewonder het duizelingwekkende fresco dat het hele plafond en de muren bedekt. De Sixtijnse Kapel, geschilderd door Michaelangelo tussen 1508 en 1512, vertegenwoordigt een artistieke hoeksteenwerk uit de Hoge Renaissance. Van de Schepping van Adam tot de Dag des Oordeels, Michelangelo besteedde een aantal van zijn beste jaren dag en nacht aan de Sixtijnse Kapel om de pausen van Rome tevreden te stellen - hij sliep zelfs in de kapel! De kunstenaar uitte ook zijn frustratie door middel van verborgen betekenissen in zijn werk, die inmiddels zijn blootgelegd en ontcijferd. Luister hoe je gids je Michelangelo's privégrapjes vertelt. Ga ten slotte naar de Sint-Pietersbasiliek voor het laatste deel van jouw begeleide wandeling. De basiliek is een van de meest gerenommeerde werken van Renaissance-architectuur en de grootste kerk ter wereld. Verken het interieur van dit magnifieke bouwwerk met jouw gids en ontdek de vele meesterwerken van renaissance- en barokkunst die de kathedraal vullen. Bewonder de beroemde Pietà van Michelangelo en de uitgebreide Baldakijn van St. Petrus van Bernini. Je tour eindigt buiten de basiliek. Vanaf hier kun je gerust rondwandelen op het Sint-Pietersplein of op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de nabijgelegen Engelenburcht. 

Rome: Grote Bus Hop-on-hop-off-bustour met audiogids

9. Rome: Grote Bus Hop-on-hop-off-bustour met audiogids

Maak je klaar om Rome als nooit tevoren te ervaren! Stap aan boord van de dubbeldekkerbus met open dak en laat je verrassen door de verbluffende architectuur en fascinerende geschiedenis van de stad. Bewonder het iconische Colosseum, geniet van het adembenemende uitzicht vanaf de beroemde Spaanse Trappen en laat u inspireren door het majestueuze Vaticaan. Met dagelijkse vertrekken vanaf treinstation Termini en de mogelijkheid om deel te nemen aan de tour vanaf een van de haltes op de route, is dit de perfecte manier om meer dan 10 locaties in de stad te verkennen. Als je avontuurlijk ingesteld bent, kun je de 'eeuwige stad' te voet verkennen met onze fantastische digitale zelfgeleide wandeltochten. Ontdek verborgen juweeltjes en dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis en cultuur van deze ongelooflijke stad. Enkele van de locaties die u op de tourroute kunt zien, zijn: Basiliek Santa Maria Maggiore Colosseum Romeins forum Circus Maximus San Giovanni Piazza Venetië Piazza Navona Pantheon Engelenburcht Vaticaan St. Peters Basiliek Trevi fontein Spaanse trappen Piazza Barberini Treinstation Termini

Vaticaan: Vaticaanse Musea Sixtijnse Kapel voorrangsticket

10. Vaticaan: Vaticaanse Musea Sixtijnse Kapel voorrangsticket

Bekijk de hoogtepunten van de Vaticaanse Musea. Dwaal door de Kaartenzaal, de Dennenappelhof, de Galerij van Wandtapijten, de Galerij van Kandelabers, de Rafaëlkamers en de Sixtijnse Kapel. Bewonder in je eigen tempo de immense kunstcollectie die door de katholieke geschiedenis is vergaard, waaronder Romeinse beeldhouwwerken en meesterwerken uit de Renaissance. Bekijk meesterwerken van meesters uit de Renaissance in de Raphael Rooms en rust even uit in de Borgia Apartments. Daarna is het tijd om Michelangelo's prachtige Sixtijnse Kapel te bewonderen. Maak je ervaring compleet en boek de optie met de Vaticaanse Tuinen: geniet van een panoramische bustour met open dak. Luister naar de meertalige audiogids om hun geheimen te leren kennen. Bewonder de elegante fonteinen en de beeldhouwwerken terwijl je door de tuinen toert.

376 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Vaticaanse Musea: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Vaticaanse Musea

Wil je alle activiteiten in Vaticaanse Musea bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Vaticaanse Musea

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 162.644 beoordelingen

Geweldige tour, zeer interessant, de moeite waard om de wachtrij voor toegang over te slaan. We hebben een grote verscheidenheid aan dingen gezien, waaronder het automuseum, de tuinen, de galerij met kaarten en wandtapijten, en Giuseppe gaf goede inzichten in deze gebieden. Houd er rekening mee dat de rondleiding niet plaatsvindt in de Sint-Pietersbasiliek, maar je eerder naar buiten brengt, je daar informatie vertelt en je vervolgens in je eigen tempo rond laat gaan om de binnenkant te zien, naar de graven te gaan, de koepel te beklimmen enz. afhankelijk van uw voorkeuren en u verlaat vervolgens het Vaticaan wanneer u maar wilt.

Rain onze gids was uitstekend, hij liet ons heel goed zien en maakte alles veel gemakkelijker en prettiger om te begrijpen. Super aanbevolen Raúl, bedankt voor je goede humeur en voor het delen van je ervaring en kennis met ons 😊

Uitstekend, Lucia, de gids, heeft veel ervaring en kennis over elke hoek van het Vaticaan, evenals verhalen die je helpen begrijpen waarom dingen gebeuren. Zonder twijfel een ervaring die ik nog een keer zou herhalen.

Prachtige kunstschatten en met de tickets kon je de rij skippen (neem de rechter rij). Dit scheelt uren wachten!

Gemakkelijk te vinden, snelle toegang, uitzonderlijke ervaring, ik raad het aan.