Vaticaanse Musea
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot
Regel nu je ticket!
Gecertificeerd
Snel uitverkocht

Skip-the-line Toegang Vaticaanse Musea met hulp

Toevoegen aan verlanglijst
Van mijn verlanglijst verwijderen
Duur: 2 uur
3562 Beoordelingen
3562

Zie kunstwerken van onschatbare waarde uit de pauselijke collecties met een skip the line toegang naar de Vaticaanse musea en Sixtijnse Kapel. Ga op…

Duur: 2 uur
Snel uitverkocht
Vanaf € 27

Vaticaanse Musea: Tours & Tickets

Gecertificeerd
Snel uitverkocht

Direct: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel & St. Pieter

Toevoegen aan verlanglijst
Van mijn verlanglijst verwijderen
Duur: 3 uur
3972 Beoordelingen
3972

Sla de rijen over bij de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel met exclusieve toegang zonder wachten. Met een klein groepje ervaar je het beste van…

Duur: 3 uur
Snel uitverkocht
Vanaf € 61 € 54,90
Bekijk alle tours en activiteiten in Vaticaanse Musea
Bekijk alle 1054 tickets en tours

Top 5 dingen te zien in de Vaticaanse Musea

De wereldberoemde Vaticaanse Musea in Vaticaanstad zijn niet te missen bij een bezoek aan Rome. De pausen hebben door de eeuwen heen een geweldige collectie artistieke kunstwerken opgebouwd. Er is eindeloos veel te zien, maar zorg in elk geval dat je deze 5 hoogtepunten niet mist.

De Sixtijnse Kapel

De Sixtijnse Kapel op zichzelf zou al reden genoeg zijn voor een bezoek aan de Vaticaanse Musea. De beroemde fresco's in de kapel, geverfd door de grootste Renaissanceschilders, zijn simpelweg subliem.

Kamers van Rafael

The 4 betoverende Kamers van Rafael vormen een openbaar deel van de pauselijke appartementen. Rafaels prachtige fresco's op de muren evenaren die in de Sixtijnse Kapel met gemak.

De torso van Belvedere

Dit beeld van een gespierde mannentorso was van grote invloed op Renaissancekunstenaars als Michelangelo (zie Jezus' vergelijkbare pose in Het laatste oordeel).

Leonardo Da Vinci’s St. Jerome in de wildernis

Hoewel onaf is dit prachtige schilderij een perfect voorbeeld van Leonardo's gave als schilder. Bizar genoeg heeft het ooit, in stukken, dienst gedaan als bedekking voor een kappersstoel.

Sala Rotonda (Ronde zaal)

Deze grandioze kamer heeft de vorm van een pantheon in miniatuur. Met zijn vloerbedekkende mozaïeken en klassieke standbeelden is het een meesterwerk van neoklassieke architectuur.

Vaticaanse Musea: Onze tips

Beste tijd van het jaar voor een bezoek

De Vaticaanse Musea zijn het hele jaar door extreem populair bij toeristen, maar voor een iets rustiger bezoek kun je de Vaticaanse Musea het best in het laagseizoen bezoeken, tussen november en februari.

Geld besparen

Elke laatste zondag van de maand is de toegang tot de Vaticaanse Musea gratis. De openingstijden voor gratis toegang zijn van 9:00 tot 12:30 uur - de beste dag van de week om de musea te bezoeken, geld te besparen en de collecties te bekijken, maar ook populair, dus druk met een lange wachtrij . Als grote massa's niet je ding zijn, kun je de Vaticaanse Musea beter op een normale dag bezoeken.

Kies de beste tijd om de musea te bezoeken

De ticketbalie bij de ingang is om 9:00 uur open. Als je zo veel mogelijk wil zien, om je kaartjes te verkrijgen - de wachtrijen bij de entree van de Vaticaanse Musea zijn gigantisch (15 kilometer!) en vormen zich al voordat de musea überhaupt zijn geopend. Als je liever de rijen vermijdt, kom dan rond 13:00 uur. De meeste mensen zijn dan aan het lunchen, vaak is het mogelijk om zonder te wachten door te lopen.

Ga niet te laat

Ook al wil je de rijen vermijden, kom niet té laat. De ticketbalie bij de ingang sluit om 16:00 uur en de Musea sluiten om 18:00 uur. Als je de Sixtijnse Kapel wil bezoeken, moet je op zijn laatst om 15:00 uur bij de Vaticaanse Musea zijn.

Tips & informatie

 • Wanneer bezoeken
  365 dagen per jaar!
 • Toegangsprijzen
  Gratis om van buiten te bekijken. Toegangsprijs verschilt.
 • Heb ik een gids nodig?
  Niet verplicht, maar sterk aan te raden.
 • Hoe kom ik er?
  Taxi, bus, metro, tram of te voet vanuit Rome. Kijk hier voor meer details.
 • Extra tips
  • Grote tassen zijn niet toegestaan in de Vaticaanse Musea. Tip: laat je koffer thuis!
  • Er is vaak geen airconditioning in de musea, dus neem water mee en kleed je gepast.

Wat anderen zeggen over Vaticaanse Musea

Zeer aan te bevelen, inclusief de wandeling door Rome in de vroege och

's Morgens heel vroeg op, maar dat leverde plaatjes op die je zo gauw niet meer zult meemaken: een verlaten Piazza La Rotonda, een verlaten Engelenbrug, mooi, mooi. Ontvangst goed georganiseerd, de gids onderhield ons en we liepen door een verlaten (!) gang door het museum. Toen we uit het museum kwamen, zagen we dat het niet voor niets was geweest.

Sixtijnse Kapel & Vat. Musea exclusieve vroege entree Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 27-11-2016

Was goed geregeld. Snel gevonden. Gids was wat minder, erg langdradig

De gids speelde niet in op de behoefte van de groep. Draaide zijn programma af. Had daardoor weinig aandacht.

Skip-The-Line: Vaticaan, Sixtijnse Kapel, St. Pieter Beoordeeld door Trees, 24-10-2016

Uiteindelijk top, dankzij flexibele gids

Door een openbaar vervoer staking waren we te laat ter plaatse. De persoon die ik had gebeld was niet erg meelevend, de guide ter plaatse echter wel. Fijn dat ik gewoon alsnog naar binne kon.

Skip-the-line Toegang Vaticaanse Musea met hulp Beoordeeld door Marieke, 23-10-2016

Eerste keer Rome, wat een geweldige rondleiding door alle drukte heen

Goed meeting point. Vaticaan, Kapel en Sint- Pieter zijn zo overweldigend in schoonheid, maar ook in toeristendrukte, dat wij dit nooit zonder rondleiding en Skip- the- line hadden willen bezichtigen. Vakkundig rondgeleid, veilig met highlights en veel leuke informatie. Het is het geld meer dan waard.

Een mooie selectie, gekozen door de gids

Linda, onze gids heeft ons uitstekend begeleidt en duidelijke en interessante uitleg gegeven bij vele kunstwerken. De leuke anekdotes met humor verteld maakten de tour nog aantrekkelijker.

Skip the Line: Sixtijnse Kapel en Sint-Pietersbasiliek Beoordeeld door Maria, 21-10-2016

Activiteiten in de buurt van Vaticaanse Musea


Vaticaanse Musea
4.4
Gebaseerd op 14.237 beoordelingen van GetYourGuide-klanten