Vaticaanse Musea

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Vaticaanse Musea: tours & tickets

Top 5 bezienswaardigheden in de Vaticaanse Musea

When in Rome.. mag je de wereldberoemde Vaticaanse Musea in Vaticaanstad niet missen! De pausen hebben door de eeuwen heen een geweldige collectie artistieke meesterwerken opgebouwd. Ja, er is eindeloos veel te zien, maar zorg in elk geval dat je deze vijf hoogtepunten niet mist.

 • De Sixtijnse Kapel

  1. De Sixtijnse Kapel

  De Sixtijnse Kapel op zichzelf zou al reden genoeg zijn voor een bezoek aan de Vaticaanse Musea. De beroemde fresco's in de kapel, gemaakt door de grootste Renaissanceschilders, zijn simpelweg subliem.

 • Kamers van Rafael

  2. Kamers van Rafael

  De vier betoverende Kamers van Rafael vormen een openbaar deel van de pauselijke appartementen. Rafaels prachtige fresco's op de muren evenaren die in de Sixtijnse Kapel met gemak.

 • De Torso van Belvedere

  3. De Torso van Belvedere

  Dit beeld van een gespierde mannentorso was van grote invloed op Renaissancekunstenaars als Michelangelo (zie Jezus' vergelijkbare pose in Het Laatste Oordeel).

 • Leonardo Da Vinci’s St. Jerome in de Wildernis

  4. Leonardo Da Vinci’s St. Jerome in de Wildernis

  Hoewel niet afgemaakt is dit prachtige schilderij een perfect voorbeeld van Leonardo's gave als schilder. Bizar genoeg heeft het ooit, in stukken, dienst gedaan als bedekking voor een kappersstoel.

 • Sala Rotonda (Ronde Zaal)

  5. Sala Rotonda (Ronde Zaal)

  Deze grandioze kamer heeft de vorm van een mini-pantheon. Met zijn vloerbedekkende mozaïeken en klassieke standbeelden is het een meesterwerk van neoklassieke architectuur.

Plan je bezoek

 • Beste tijd van het jaar voor een bezoek

  De Vaticaanse Musea zijn het hele jaar door extreem populair bij toeristen, maar voor een iets rustiger bezoek kun je je bezoek het best in het laagseizoen, tussen november en februari, plannen.

 • Geld besparen

  Elke laatste zondag van de maand is de toegang tot de Vaticaanse Musea van 09:00 tot 12:30 uur gratis. Dit is een goede manier om geld te besparen, maar tevens ook een van de drukste dagen van de maand. Als je niet van drukte houdt, kun je de Vaticaanse Musea beter op een normale dag bezoeken.

 • Kies het beste tijdstip

  De ticketbalie opent om 09:00 uur. Als je zoveel mogelijk wilt zien, kom dan vroeg. De Musea zijn gigantisch (ongeveer 15 kilometer!) en de wachtrijen vormen zich al voordat de musea überhaupt zijn geopend. Als je liever de rijen vermijdt, kom dan rond 13:00 uur. De meeste mensen zijn dan aan het lunchen en vaak is het mogelijk om zonder te wachten door te lopen.

 • Wacht niet te lang

  Ook al wil je de rijen vermijden, kom ook weer niet té laat. De ticketbalie bij de ingang sluit om 16:00 uur en de Musea sluiten om 18:00 uur. Als je de Sixtijnse Kapel wilt bezoeken, dien je op z'n laatst om 15:00 uur bij de Vaticaanse Musea te zijn.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  365 dagen per jaar!
 • Toegangsprijzen
  Gratis om van buiten te bekijken. Toegangsprijs verschilt.
 • Heb ik een gids nodig?
  Niet verplicht, maar sterk aan te raden.
 • Hoe kom ik er?
  Taxi, bus, metro, tram of te voet vanuit Rome. Kijk hier voor meer details.
 • Extra tips

  • Grote tassen zijn niet toegestaan in de Vaticaanse Musea.

  • Er is vaak geen airconditioning in de musea, dus neem water mee en kleed je gepast.

Sitemap Vaticaanse Musea

Wil je alle activiteiten in Vaticaanse Musea ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Vaticaanse Musea

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 104.778 beoordelingen

Het was niet druk. Na het laten zien van QR code ging het binnenkomen fantastisch snel Natuurlijk moet je het museum en sxtijnse kapell gezien hebben!!! Fantastisch mooi, indrukwekkend

Handige looproute langs een mooie collectie van het Vaticaan. Los van die collectie is het museum zelf al een prachtig gebouw in doorheen te lopen. Sixtijnse kapel was indrukwekkend.

Superduidelijk allemaal, bijna niet hoeven wachten. Audiotour is echt een aanrader

meeting point was wat onduidelijk, maar eenmaal op pad: geweldig!

Prachtige musea waar je zomaar 3 uur kunt verblijven