Vaticaanse tuinen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Vaticaanse tuinen: tours & tickets

Vaticaanse tuinen: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Rome: Castel Sant'Angelo met gereserveerd ticket

1. Rome: Castel Sant'Angelo met gereserveerd ticket

Ontdek de geschiedenis van dit mausoleum dat nu een museum is met begeleide voorrangstoegang. Het Castel Sant'Angelo, gelegen op de rechteroever van de Tiber en op slechts korte afstand van Vaticaanstad, is een oud fort met een eeuwenlange geschiedenis. Verken het zeven verdiepingen tellende museum om een uitgebreide collectie oude kunstvoorwerpen en perfect bewaard gebleven fresco's uit de renaissanceperiode te ontdekken. Het gebouw, in 135 n.Chr. gebouwd voor de Romeinse keizer Hadrianus, heeft een belangrijke rol gespeeld in de architectuurgeschiedenis van Rome. Beklim de wenteltrap om de Askamer te bereiken, waar een aantal historische figuren werden opgesloten, voordat je verder gaat om de pauselijke residentie te bezoeken. Dompel jezelf onder in de verhalen van elke verschillende kamer terwijl je de kunst bewondert. Sluit je ervaring af met een panoramisch uitzicht over Rome en de rivier de Tiber vanaf het kasteelterras. Je hebt ook een mooie gelegenheid om wat foto's te maken van de Ponte Sant'Angelo, ook wel bekend als de Brug der Engelen.

Rome: hop on, hop off-bustour

2. Rome: hop on, hop off-bustour

Zie alle bezienswaardigheden van de 'eeuwige stad' met dit ticket voor een bus met open bovendek. Stap zo vaak je wilt op en af bij de bezienswaardigheden die jij het liefst wilt zien en ontdek de meest betoverende buurten van de stad. Kom meer te weten over de geschiedenis van Rome en de beroemde bezienswaardigheden met het audiocommentaar aan boord (beschikbaar in het Engels, Frans, Spaans, Duits, Italiaans, Russisch, Chinees, Arabisch en Portugees). Kies tussen de ticketopties Classic, Premium en Deluxe. Ontdek de beroemdste bezienswaardigheden van de 'eeuwige stad'. Bussen rijden elke dag van 09:00 tot 19:00 uur van maart tot oktober en van 09:00 tot 18:00 uur van november tot april, waarbij de eerste en laatste bussen vertrekken vanaf treinstation Termini. Stap af bij het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn. Of ga naar de Engelenburcht en loop verder naar de Sint-Pietersbasiliek. Gooi een muntje in de Trevifontein en bewonder de monumenten van de Piazza Venezia. Als bonus krijg je ook nog 4 begeleide wandelingen bij elk ticket. Wandelroute 1: Het Vaticaan en Sint-Pietersplein: je gaat langs Castel Sant'Angelo en ziet de belangrijkste plekken in en rond Vaticaanstad en je bereikt de Sint-Pieter. Wandelroute 2: Het Pantheon en Piazza Navona: je begint tegenover Castel Sant'Angelo en ontdekt het geweldige Piazza Navona en het Pantheon. De tour eindigt bij Piazza Venezia Wandelroute 3: het Forum Romanum en het Colosseum: je begint bij Piazza Venezia en gaat langs de majestueuze Altare della Patria, het Forum Romanum en je eindigt voor het Colosseum Wandelroute 4: Piazza Barberini en de Spaanse trappen: de tour begint bij Piazza Barberini leidt naar het beroemde Piazza di Spagna. Zie de prachtige Spaanse trappen Het Classic ticket omvat 1 dag hop on, hop off-plezier in het centrum van de stad en 4 begeleide wandelingen om Rome te voet te verkennen. Kies het Premium ticket voor 2 dagen hop on, hop off-plezier bij alle routes, plus de genoemde begeleide wandelingen. Met de optie Deluxe ticket krijg je de mogelijkheid om Rome te ontdekken met 3 dagen hop on, hop off-bus op alle lijnen, de gratis begeleide wandeltochten en het genieten van een panoramische nachttour. City Center Line: 1. Treinstation Termini  2. Piazza Indipendenza 3. Santa Maria Maggiore 4. Colosseum 5. Circo Massimo 6. Piazza Venezia 7. Vaticaan 8. Ludovisi/Spaanse trappen 9. Piazza Barberini Paarse lijn/Catacomben-lijn: 1. Treinstation Termini 2. Santa Maria Maggiore 3. Colosseum 4. Porta San Sebastiano/Museo della Mura 5. Catacomben en Kerk van San Sebastiano 6. Caffarella Park 7. Domine Quo Vadis-kerk 8. Thermen van Caracalla 9. Circus Maximus 10. Piazza Venezia

Rome: Sint-Pietersbasiliek met vroege ochtendtour in de koepel

3. Rome: Sint-Pietersbasiliek met vroege ochtendtour in de koepel

Ervaar een buitengewone tour met onze lokale gids die je meeneemt door de diepten van de oude geschiedenis rond het Sint-Pietersplein en Vaticaanstad. In de basiliek neemt de gids je mee naar het 1e kijkniveau via de lift van de koepel en klimt vervolgens naar de resterende treden naar de top van de koepel van de basiliek. Wees een van de weinigen die getuige is van een adembenemend uitzicht vanaf de Vaticaanstad samen met zijn iconische zeven heuvels. Zorg ervoor dat u foto's maakt als bewijs van uw levenslange ervaring vanaf de top van de beroemde Vaticaanse top. Terwijl je teruggaat naar de heilige basiliek met directe toegang, geniet je van je tijd en wandel je zoveel mogelijk rond. Bekijk het van dichterbij en mis de historische inzichten die de archeologische vindplaats te bieden heeft niet.

Rome: Tour door Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel

4. Rome: Tour door Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel

Ontdek de wonderen van de kunstcollecties van de Vaticaanse Musea tijdens een rondleiding met een kunsthistorische gids en tickets om de wachtrij over te slaan. Wandel door de Stanze van Rafaël en bewonder de meesterwerken van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel, waaronder Het Laatste Oordeel. Begin je bezoek met een ontmoeting met je gids en geniet van een gestroomlijnde toegang tot de musea. Luister naar de uitleg van jouw kunsthistorische gids tijdens je bezoek aan de Galerij van de Kaarten, de Galerij van de Tapijten en de Galerij van de Kandelaars. Kom aan in de Stanze van Rafaël en bewonder Rafaëls ongelooflijke fresco's, waaronder de School van Athene. Rond de tour af met de wonderen van de Sixtijnse Kapel en de fresco's van Michelangelo. In de kapel krijg je Michelangelo's beroemdste kunstwerk te zien: Het Laatste Oordeel.

Rome: Vaticaanse tuinen minibustour met toegang tot de Vaticaanse musea

5. Rome: Vaticaanse tuinen minibustour met toegang tot de Vaticaanse musea

Ervaar zowel de tuinen van Vaticaanstad als de Vaticaanse Musea tijdens deze combinatiereis met inbegrepen toegangskaarten. Leer meer over de tuinen tijdens een minibustour met een audiogids in alle talen, en bezoek vervolgens de musea om op eigen gelegenheid te verkennen. Begin uw dag met een rondleiding door de Vaticaanse tuinen aan boord van een minibus. Sluit uw audiogids aan om meer over het gebied te weten te komen terwijl u achterover leunt en geniet van het geweldige uitzicht. Rijd door de tuinen in Italiaanse, Engelse en Franse stijl om elk van hun onderscheidende kenmerken te bewonderen. Bewonder de formele, geometrische en renaissancistische kenmerken van de tuin in Italiaanse stijl. Als je doorgaat naar de Franse tuin, zie je de geweldige uitdrukking van klassieke barokke kunst, verrijkt met standbeelden en waterpartijen. Ga verder naar de Engelse tuin met meer gedenkwaardige geometrische kenmerken en natuurlijke en kunstmatige elementen zoals grotten, beekjes, bomen, struiken, pagodes, pergola's, tempels en ruïnes. Na het bezoek aan de tuinen krijg je toegang tot de Vaticaanse Musea. Sluit uw dag af met het verkennen van een van de meest bezochte musea ter wereld.

Rome: rondleiding Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel

6. Rome: rondleiding Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel

Het Vaticaanmuseum is het grootste en meest prestigieuze in zijn soort ter wereld. De gewelven van de Heilige Stoel, het hart van de katholieke kerk en het kroonjuweel van deze prachtige microstadstaat, er wordt gezegd dat het meer dan een mensenleven zou kosten om slechts twee minuten met elk artefact door te brengen in dit enorme en mysterieuze labyrint van schatten en geheimen. Onze standaard Vaticaanse en Sixtijnse Kapel Tour duurt iets minder dan drie uur. In die tijd zul je, met de hulp van onze deskundige, volledig gelicentieerde gidsen, enkele van de grootste schatten en meest magnifieke kunstwerken ontdekken die ooit door de mensheid zijn gemaakt. Onze tour begint op het groene gazon dat bekend staat als de Pine Cone Courtyard, zo genoemd naar het oude Romeinse beeldhouwwerk van de dennenappel dat in het midden staat. Er was eens dit charmante kenmerk op het veld van Mars in het heidense Rome - niet ver van waar het Pantheon zich bevindt. Bij binnenkomst in het Vaticaan Museum bezoeken we de Galerij van de Kandelaar, de Galerij van Kaarten en die van de Wandtapijten. Het plafond van de Sixtijnse Kapel is misschien wel het beroemdste en kostbaarste kunstwerk ter wereld, Michelangelo's weergave van het scheppingsverhaal. Om dit geweldige meesterwerk in het echt te zien, is een essentiële ervaring en een ervaring waarvan elke bezoeker van de eeuwige stad zou moeten genieten.

Vaticaan: Skip-the-Line Vaticaanse Musea Tour met ontbijt

7. Vaticaan: Skip-the-Line Vaticaanse Musea Tour met ontbijt

Begin je dag vroeg in het Vaticaan en sla de notoir lange wachtrijen over door een speciale route door de musea te volgen die je naar de Sixtijnse Kapel brengt, net zoals deze voor de dag opengaat. Betreed een vol uur voordat het grootste deel van de menigte dat doet en breng een rustig halfuur door met genieten van het meesterwerk van Michelangelo, samen met prachtige fresco's van andere belangrijke renaissancekunstenaars. Ga verder naar de Pinecone Courtyard voor een uitgebreid ontbijtbuffet met warme en koude gerechten, vruchtensap, thee en koffie. Als je genoeg hebt gegeten, ga je terug naar de musea voor een rondleiding langs de beroemdste artefacten, waaronder de Belvedere Torso, de Apollo Belvedere, de Laocoön Group en de Raphael Rooms, die algemeen worden beschouwd als een van de mooiste fresco's interieurs ter wereld. Bezoek de Galerij van de Kandelaar met oude Griekse en Romeinse kunstwerken. Kom meer te weten over Raphael Sanzio in de Gallery of Tapestries, een van de meest spectaculaire kamers van de musea.

Rome: rondleiding Sint-Pietersbasiliek, -plein en Catacomben

8. Rome: rondleiding Sint-Pietersbasiliek, -plein en Catacomben

Maak aan een rondleiding door Rome om de geschiedenis en de geheimen van de Sint-Pietersbasiliek, de grootste basiliek ter wereld, te ontdekken. Bewonder de prachtige architectuur, beroemde kunstwerken en bezoek de pauselijke catacomben. Nadat je je gids hebt ontmoet, verken je de wonderen in de basiliek. Volg je gids terwijl je het verleden van de Sint-Pietersbasiliek ontdekt en bewonder het enorme interieur, bedekt met goud en adembenemende kleuren. Bekijk de kunstwerken gemaakt door Michelangelo, Bernini en Bramante, een brandpunt voor religie en een vertegenwoordiger van de schoonheid van de renaissance- en baroktijdperken. Na een bezoek aan de basiliek ga je naar de pauselijke catacomben, waar de vorige pausen werden begraven. Krijg op verzoek aan het einde van de tour aanwijzingen om de Sint-Pieterskoepel te bezoeken.

Vaticaan: pauselijke audiëntie en rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek

9. Vaticaan: pauselijke audiëntie en rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek

Zie de paus zelf tijdens een speciaal bezoek met vroege toegang tot de pauselijke audiëntieceremonie en rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek. Ontvang uw uitnodiging voor de pauselijke audiëntie van het personeel op Piazza del Sant'Uffizio, vlak voor het Sint-Pietersplein. Kijk dan hoe de paus zich naar het podium begeeft en neem deel aan de wekelijkse bijeenkomst met gebeden, zegeningen en een preek. Geniet na het publiek van een rondleiding door de iconische Sint-Pietersbasiliek. Tijdens je rondleiding door de kerk in renaissancestijl, met zijn beroemde koepel en ongeëvenaarde architectuur, zie je meesterwerken zoals Pietà van Michelangelo en Baldacchino van Bernini. Om een complete ervaring te krijgen, selecteert u de optie met de Vaticaanse tuinen en geniet u van verhelderend commentaar in een open bus.

Rome: Best of Rome-pass met het openbaar vervoer

10. Rome: Best of Rome-pass met het openbaar vervoer

Ontdek de "Eeuwige Stad" in je eigen tempo met een all-access pasje voor de belangrijkste monumenten van Rome. Wissel je voucher in bij het kantoor op de reserveringstijd die je kiest en het personeel zal je helpen om alle attracties te boeken. Bezoek de Sint-Pietersbasiliek in je eigen tempo. Wandel door de opvallende gangpaden van de grootste kerk ter wereld en bewonder Michelangelo's "Pieta" en de prachtig bewerkte preekstoel van Bernini. Neem de stress uit je bezoek met begeleide toegang tot elke attractie. Ervaar meesterwerken uit de kunstgeschiedenis in de gangen, binnenplaatsen en galerijen van de Vaticaanse Musea. Zie fresco's van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel en eer de voormalige pausen op de plek van hun graven. Reis terug naar de tijd van het Romeinse Rijk met een ticket voor het Colosseum en het Forum Romanum. Treed in de voetsporen van Romeinse burgers aan de Via Sacra en ontdek waar de stad werd gesticht op de heuvel Palatijn. Gebruik je onbeperkte OV-kaart voor 72 uur om de stad te verkennen. Verrijk je basisoptie met de Vaticaanse Tuinen per minibus en ontdek de architectonische wonderen van de Vaticaanse Tuinen met een meertalige audiogids.

Plan je bezoek

 • Wat zijn de openingstijden?

  De Vaticaanse tuinen zijn niet open voor het algemeen publiek. Je kunt ze bezoeken als deel van een rondleiding, maar de toelating is zeer beperkt. Kaartjes boeken kan je dus beter minstens een week van tevoren doen.

 • Hoe kom je er?

  Het dichtstbijzijnde metrostation is Ottaviano-San Pietro. Als je de taxi neemt, vraag dan vooraf om een vaste prijs of houd de meter scherp in de gaten - sommige taxichauffeurs geven zichzelf alvast een fooitje.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Openingstijden hangen af van je reservering.
 • Toegangsprijzen
  Tickets voor volwassenen, met de Musea erbij, kosten €32.00 per persoon.
 • Heb ik een gids nodig?
  Je kunt de tuinen alleen met een gids bezoeken.
 • Hoe kom ik er?
  Neem de metro naar station Ottaviano-San Pietro in Rome.
 • Extra tips

  • De wandeltour door de tuinen duurt ongeveer 2 uur.

  • Er zijn ook bustours verkrijgbaar, kijk online voor meer info.

Sitemap Vaticaanse tuinen

Wil je alle activiteiten in Vaticaanse tuinen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Vaticaanse tuinen

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 16.573 beoordelingen

Ticket geboekt op 9.00 uur. Dit is ook de openingstijd van castel sant'angelo. Hierdoor was het nog lekker rustig en konden we alles rustig bekijken. Het was mooi maar valt in het niet bij de rest wat we gezien hebben.

Door de begeleiding van de prima gids hebben wij een welbestede morgen gehad. Het was ruim de moeite waard.

Persoonlijke rondleiding met een klein groepje zodat er genoeg ruimte was om vragen te stellen

De moeite om te doen , de beklimming naar de top is een leuke ervaring

Geen gedoe met tussenpersonen. Gewoon boeken via de site.