Vaticaanse tuinen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Vaticaanse tuinen: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Rome: rondleiding Sint-Pietersbasiliek, plein en grotten

1. Rome: rondleiding Sint-Pietersbasiliek, plein en grotten

Begin aan een rondleiding door Rome om de geschiedenis en de geheimen van de Sint-Pietersbasiliek, de grootste basiliek ter wereld, te ontdekken. Bewonder de prachtige architectuur, beroemde kunstwerken en bezoek de pauselijke grotten. Nadat je je gids hebt ontmoet, verken je de wonderen die de basiliek vullen. Volg je gids terwijl je het verleden van de Sint-Pietersbasiliek ontdekt en bewonder het grootse interieur, bedekt met goud en adembenemende kleuren. Bekijk de kunstwerken die zijn gemaakt door Michelangelo, Bernini en Bramante, een brandpunt voor religie en een vertegenwoordiger van de schoonheid van de renaissance- en baroktijdperken. Na een bezoek aan de basiliek, ga je naar de pauselijke grotten, waar de vorige pausen werden begraven. Ontvang op verzoek aan het einde van de tour aanwijzingen om de Sint-Pieterskoepel te bezoeken.

...
Vaticaan: pauselijke publieksticket en rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek

2. Vaticaan: pauselijke publieksticket en rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek

Zie de paus zelf tijdens een speciaal bezoek met vroege toegang tot de pauselijke audiëntieceremonie en rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek. Ontvang uw ticket voor de pauselijke audiëntie van het personeel op Piazza del Sant'Uffizio, vlak voor het Sint-Pietersplein. Kijk dan hoe de paus zich naar het podium begeeft en neem deel aan de wekelijkse bijeenkomst met gebeden, zegeningen en een preek. Geniet na het publiek van een rondleiding door de iconische Sint-Pietersbasiliek. Tijdens je rondleiding door de kerk in renaissancestijl, met zijn beroemde koepel en ongeëvenaarde architectuur, zie je meesterwerken zoals Pietà van Michelangelo en Baldacchino van Bernini. Kies een rondleiding met audiogids door de Vaticaanse tuinen en geniet van verhelderend commentaar in een open bus.

...
Rome: Het beste van Rome met een all-access pasje

3. Rome: Het beste van Rome met een all-access pasje

Ontdek de "Eeuwige Stad" in je eigen tempo met een all-access pasje voor de belangrijkste monumenten van Rome. Bespaar tijd en krijg gereserveerde toegang tot de Sint-Pieterbasiliek, het Romeinse Forum en meer. Neem de stress uit je bezoek met begeleide toegang tot elke attractie. Ervaar meesterwerken uit de kunstgeschiedenis in de gangen, binnenplaatsen en galerijen van de Vaticaanse Musea. Zie fresco's van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel en eer de voormalige pausen op de plek van hun graven. Reis terug naar de dagen van het Romeinse Rijk met een fast-track toegang tot het Colosseum en het Romeinse Forum. Treed in de voetsporen van Romeinse burgers aan de Via Sacra en ontdek waar de stad werd gesticht op de heuvel Palatijn.

...
Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel: sneltoegang & audiogids

4. Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel: sneltoegang & audiogids

Haal het meeste uit je bezoek aan het Vaticaan met een skip the line-ticket en een host. Geniet van enkele van de 70.000 werken in het museum , waaronder het zeer gedecoreerde plafond van de Sixtijnse Kapel, geschilderd door de beroemde Michelangelo. Een persoonlijke gastheer of -vrouw wacht je op in het kantoor zodat je de lange rijen kan vermijden. De medewerker wijst je de beste weg naar de Vaticaanse Musea en geeft je het skip the line-ticket.

...
Vaticaanstad: Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel Skip-the-Line

5. Vaticaanstad: Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel Skip-the-Line

Betreed het kleinste land ter wereld als je aankomt in Vaticaanstad. Je gastheer zal je begeleiden om je kaartje in te wisselen, langs de lange rijen buiten het Vaticaanse museum, zodat je meer tijd kunt doorbrengen in de fantastische pauselijke kunstcollectie. Bezoek in je eigen tempo de artistieke meesterwerken in dit enorme museum, dat 54 galerijen en ongeveer 7 km aan kunst bevat. Ontdek beroemde stukken van Caravaggio en Raphael, samen met minder bekende prestaties, zoals de indrukwekkende Gallery of Maps en Gallery of the Tapestries. Aankomst in de laatste en meest beroemde kamer van de Vaticaanse Musea: de Sixtijnse Kapel. De thuisbasis van de ongelooflijke fresco's van Michelangelo, bekijk uit de eerste hand de kunstwerken die Michelangelo zijn wereldwijde nalatenschap als een van de beste kunstenaars aller tijden opleverden.

...
Rome: Vaticaanse tuinen en Sixtijnse Kapel Skip-the-Line Tour

6. Rome: Vaticaanse tuinen en Sixtijnse Kapel Skip-the-Line Tour

Sla de wachtrijen bij het Vaticaan over en geniet van een tour met kleine groepen door de Vaticaanse tuinen en de Sixtijnse Kapel samen met een deskundige gids. Wandel door de uitgestrekte tuinen en bekijk alle hoogtepunten, waaronder de Vaticaanse Radio, de Academie van Wetenschappen, de Apostolische Residentie en het Vaticaanse Regeringspaleis. Bekijk zelf een stuk van de originele Berlijnse muur, evenals de beroemde fontein van de adelaar, samen met vele anderen uit de renaissance- en barokperiode. Bewonder de Sint-Pieterskoepel en de Vaticaanse Musea vanuit een uniek perspectief. Maak foto's in de prachtige Vaticaanse tuinen en ga dan verder naar de Sixtijnse Kapel waar je de fresco's van Michelangelo kunt bewonderen.

...
Rome: Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel Skip-the-line Tickets

7. Rome: Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel Skip-the-line Tickets

Rijd rechtstreeks de actie in met skip-the-line tickets voor het Vaticaanse museum en haal het meeste uit je tijd in Rome. Ontdek meesterwerken terwijl je je een weg baant door 15 kilometer aan kunstwerken en fascinerende historische voorwerpen. Ontmoet je gastheer op het kantoor van de touroperator en word naar het toegangspunt van de Vaticaanse Musea geleid. Breek door de rij en doorloop een snelle veiligheidscontrole die ervoor zorgt dat uw bezoek veilig is. Gebruik uw kaart om u te helpen gemakkelijk door de enorme collectie te navigeren. Wandel door meer dan 3000 jaar kunstgeschiedenis. Ontdek een wereld vol oude geheimen in het Gregoriaans Egyptisch Museum. Waardeer in uw eigen tempo werken van Caravaggio, Giotto, Raphael en Leonardo. Bewonder een indrukwekkende collectie klassieke sculpturen in het Pio Clementino Museum. Dwaal door de gangen van de sierlijke en uitgebreide pauselijke appartementen in de Raphael Rooms en de Borgia Apartments. Sta ten slotte onder het meest beroemde meesterwerk van Michelangelo, de Sixtijnse Kapel.

...
Privérondleiding Vaticaan: musea en Sixtijnse Kapel

8. Privérondleiding Vaticaan: musea en Sixtijnse Kapel

Profiteer van een privérondleiding van de Vaticaanse Museums en bekijk Michelangelo's fantastische fresco's in de Sixtijnse Kapel voor 3 uur. Je wordt opgehaald van de lobby van jouw hotel in Rome (op aanvraag)  en neemt vervolgens een taxi naar de ingang van de Vaticaanse Musea. Voordat je de galerijen binnengaat bekijk je een deel van de mooie Vaticaanse tuinen vanaf het Hof van Belvedere dat ontworpen is door Donato Bramante. De lange binnenplaats verbindt het Vaticaanse Paleis met de Villa Belvedere door middel van een reeks verhogingen die met trappen verbonden zijn. Ga de musea binnen en loop door de Kaartengalerij naar de Stanze di Raffaello. De grootste van de 4 zalen is de Sala di Costantino, hier zul je jouw museumrondleiding ook afsluiten. Je zult ook de Stanza di Eliodoro, de Stanza Della Segnatura en de Stanza dell’incendio del Borgo bekijken. Ga verder naar de Sixtijnse Kapel om de legendarische fesco's van Michelangelo, Sandro Botticelli, Pietro Perugino, Pinturicchio en anderen te bewonderen. Het plafond, en in het bijzonder "Het Laatste Oordeel", wordt door velen als Michelangelo's grootste meesterwerk gezien. Je gids zal je dan meenemen naar de grootste basiliek ter wereld en je Michelangelo Buonarroti’s standbeeld "La Pietà" laten zien.

...
Rome: vroege ochtendtour door de Sint-Pietersbasiliek

9. Rome: vroege ochtendtour door de Sint-Pietersbasiliek

Verken een van Rome's meest bezochte sites weg van de massa en ontdek waarom het bijna 120 jaar duurde om het voor elkaar te krijgen. De Sint-Pietersbasiliek is het meest prominente gebouw in Vaticaanstad met een oppervlakte die genoeg is om tot 60.000 bezoekers te huisvesten, de koepel is een dominant kenmerk van de skyline van Rome. De grootste kerk in het christendom, en een van de heiligste plaatsen van het christendom en de katholieke traditie, het is traditioneel de begraafplaats van zijn titulair, St. Peter, de eerste bisschop van Rome, de eerste paus. Als je de basiliek binnengaat, zal je gids je naar de beroemde Baldachin van Bernini leiden, waaronder het graf van St. Peter zich bevindt. Om deze reden zijn veel pausen vanaf de beginjaren van de kerk begraven in de buurt van paus St. Peter in de necropolis onder de basiliek die af en toe ook kan worden bezocht. Je gaat dan verder naar een ander meesterwerk, de beroemde Pieta di Michelangelo. Een kunsthistorische gids zal je enkele van de belangrijkste feiten onthullen over deze unieke sculture, gesneden uit een enkele plaat marmer en in opdracht van een Franse kardinaal Jean de Billheres. Om nog maar te zwijgen van de deur aan de rechterkant, de beroemde Porta Santa, de heilige deur die maar eens in de vijfentwintig jaar wordt geopend. Bewaar het beste voor het laatste, exclusieve bezoek aan de beroemde Vaticaanse grotten die net onder de renaissancebasiliek en boven de 4e-eeuwse basiliek van Constantijn liggen. De grotten bevatten kapellen gewijd aan verschillende heiligen en graven van koningen, koninginnen en pausen, daterend uit de 10e eeuw. Deze unieke rondleiding eindigt op het Sint-Pietersplein, een grandioze elliptische esplanade die in het midden van de zeventiende eeuw werd gecreëerd door Gian Lorenzo Bernini. Het plein wordt begrensd door massieve zuilengalerijen die de uitgestrekte armen symboliseren. Bernini en zijn assistenten hebben de 140 heiligenbeelden gebeeldhouwd die de balustrades op de zuilengalerijen sieren. Het plein is versierd met fonteinen en een Egyptische obelisk die in 37 na Christus naar Rome werd vervoerd.

...
Rome: Go City Explorer Pass - Kies 2 tot 7 attracties

10. Rome: Go City Explorer Pass - Kies 2 tot 7 attracties

Verken Rome in je eigen tempo met de Go City Rome Explorer Pass. Kies uit 2 tot 7 attracties en tours uit een lijst van meer dan 35 activiteiten, waaronder het Colosseum, een hop-on hop-off bustour, de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en meer. Bezoek het Forum Romanum en de Palatijn, neem deel aan een proeverij om van te watertanden, geniet van een avond in de Opera, ga fietsen tussen oude Romeinse ruïnes of eet als een local met een authentiek Italiaans lunchmenu - de keuze is aan jou. Bespaar tot 35% korting in vergelijking met het kopen van individuele tickets en geniet van een gratis digitale audiogids boordevol informatie over attracties en instructies voor het boeken van uw bezoeken. Geniet van het gemak van een volledig digitale pas met maximale flexibiliteit. Je hebt 2 jaar vanaf je aankoopdatum om je pas te gebruiken en daarna 60 dagen nadat je je eerste attractie of tour hebt ingewisseld. Kies activiteiten terwijl u bezig bent: het is niet nodig om attracties vooraf te selecteren (voor sommige van de meest populaire activiteiten is mogelijk reservering vereist). Om deze in te wisselen, hoeft u alleen uw pas op uw mobiele apparaat te tonen of thuis af te drukken.

...

Plan je bezoek

 • Wat zijn de openingstijden?

  De Vaticaanse tuinen zijn niet open voor het algemeen publiek. Je kunt ze bezoeken als deel van een rondleiding, maar de toelating is zeer beperkt. Kaartjes boeken kan je dus beter minstens een week van tevoren doen.

 • Hoe kom je er?

  Het dichtstbijzijnde metrostation is Ottaviano-San Pietro. Als je de taxi neemt, vraag dan vooraf om een vaste prijs of houd de meter scherp in de gaten - sommige taxichauffeurs geven zichzelf alvast een fooitje.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Openingstijden hangen af van je reservering.
 • Toegangsprijzen
  Tickets voor volwassenen, met de Musea erbij, kosten €32.00 per persoon.
 • Heb ik een gids nodig?
  Je kunt de tuinen alleen met een gids bezoeken.
 • Hoe kom ik er?
  Neem de metro naar station Ottaviano-San Pietro in Rome.
 • Extra tips

  • De wandeltour door de tuinen duurt ongeveer 2 uur.

  • Er zijn ook bustours verkrijgbaar, kijk online voor meer info.

Sitemap Vaticaanse tuinen

Wil je alle activiteiten in Vaticaanse tuinen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Vaticaanse tuinen

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 10.177 beoordelingen

De meisjes van het bureau hebben ons geholpen om binnen te komen, zelfs een half uur later aangekomen, alles was perfect en het bezoek aan de Vaticaanse musea is een must, zelfs als je niet van musea houdt, zie je hier van oude Egyptische mummies, de ringen van de pausen en zelfs de Sixtijnse Kapel, de patio is erg TOP. Ik raad het bezoek vanaf 16.00 uur aan, alles zal van binnen verlicht zijn en ik denk dat de ervaring veel wint :)

Het was een geweldige ervaring. Ik kocht de tickets met Get your Guide omdat de tickets uitverkocht waren op de website van de Vaticaanse musea. We gingen naar het verzamelpunt (VVV-kantoor), waar ze ons vervolgens het museum binnenbrachten, de rij overslaan, waar ze ons vervolgens de kaartjes overhandigden.

Alberto gaf mijn zoon en mij een zeer deskundige rondleiding door het Vaticaanse museum en had een gedetailleerd antwoord op elke vraag. En dat allemaal in perfect Duits!

Het is zeker de moeite waard om je bezoek aan de Sixtina hier te plannen en te boeken. Zo vermijd je de eindeloze wachttijden!

De gids Alexandra heeft onze groep met veel liefde voor haar job rondgeleid . Voor ons 1 woord bravo .