Vaticaanse tuinen: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Het Vaticaan: toegangsticket Musea & Sixtijnse Kapel

1. Het Vaticaan: toegangsticket Musea & Sixtijnse Kapel

Bezoek met je voorrangsticket de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel en maak een meeslepende reis door de geschiedenis van kunst en religie. Vermijd de lange ticketrijen en geniet van je bezoek in je eigen tempo.  Wandel door de Sala a Croce Greco om de uitbundig bewerkte sarcofagen te zien, die mogelijk de stoffelijke resten van beroemde koningen en koninginnen uit de oudheid bevatten. Bekijk het Gabinetto delle Maschere of maak een rondje door de Sala degli Animali om een virtuele menagerie van gefantaseerde en bestaande beesten te zien. Loop door de bovenste galerijen, zoals de Kaartengalerij, om te zien hoe cartografen de wereld door de eeuwen heen uitbeeldden. Zie meesterwerken van grootheden uit de Renaissance in de Stanze di Raffaello en rust een tijdje uit in de Borgia-appartementen. Ten slotte is het tijd om te genieten van Michelangelo's prachtige Sixtijnse Kapel: het kroonjuweel van het Vaticaan – en misschien zelfs wel van de hele kunstwereld.

Rome: rondleiding Sint-Pietersbasiliek met beklimmen koepel

2. Rome: rondleiding Sint-Pietersbasiliek met beklimmen koepel

Ga mee op een privérondleiding of een gedeelde rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek en ervaar deze markante attractie. Begin je rondleiding met het beklimmen van de trappen naar de top van de koepel. Bezichtig de mozaïeken aan de binnenkant van de koepel van dichtbij terwijl je gids verhalen vertelt over de geschiedenis van deze kerk in renaissancestijl. Vervolg je klim naar de top van de koepel en bereik het uitkijkplatform. Bewonder het prachtige uitzicht op het Sint-Pietersplein en de Vaticaanse tuinen van bovenaf. Bewonder Rome vanaf een hoogte van 136 meter, en zie het Colosseum, het Pantheon, de Engelenburcht en andere historische plaatsen. Vanaf hier daal je rechtstreeks af naar de basiliek en sla je de lange rijen buiten over. Bewonder het prachtige interieur en leer waarom het 150 jaar duurde om de kerk te herbouwen. Ontdek het kleurrijke marmer, de gouden plafonds en de indrukwekkende Pietà van Michelangelo.

Rome: rondleiding Vaticaan, Sixtijnse Kapel en Sint-Pietersbasiliek

3. Rome: rondleiding Vaticaan, Sixtijnse Kapel en Sint-Pietersbasiliek

Verken het UNESCO Werelderfgoed Vaticaanstad tijdens een rondleiding langs de belangrijkste schatten. Ontdek de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek met versnelde toegang om het meeste uit je dag te halen. Begin je ervaring in de Vaticaanse Musea en ontdek meesterwerken van een aantal van 's werelds meest vooraanstaande kunstenaars. Volg een gids in een taal naar keuze naar de belangrijkste delen van het museum, waaronder de Kaartengalerij en de Tapijtengalerij. Ga de Sixtijnse Kapel binnen om de glorie te aanschouwen van Michelangelo's veelgeprezen meesterwerk 'Het Laatste Oordeel', een van de beroemdste kunstwerken ooit gemaakt. Bewonder vervolgens het prachtige interieur van de Sint-Pietersbasiliek waar je versnelde toegang hebt. Sta versteld van een van de heiligste plaatsen ter wereld en bewonder Michelangelo's prachtige 'La Pieta'.

Rome: rondleiding Vaticaan & Sixtijnse Kapel met toegang tot de basiliek

4. Rome: rondleiding Vaticaan & Sixtijnse Kapel met toegang tot de basiliek

Doe mee aan een rondleiding in Rome en ontdek enkele van de belangrijkste meesterwerken van de Grieks-Romeinse wereld en renaissancekunst in de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel met skip-the-line toegangskaarten. Bezoek later de Sint-Pietersbasiliek om deze in je eigen tempo te verkennen. Betreed de Vaticaanse Musea via de voorrangsingang en sla de lange wachttijden in de wachtrij over. Begin de rondleiding in de binnenplaats van het pantser voor een glimp van de Vaticaanse tuinen en ga verder naar de binnenplaats van de dennenappel, gelegen in het midden van de oude pauselijke gebouwen. Doorkruis enkele kamers van het Belvedere-paleis, de voormalige zomerresidentie van de paus en tegenwoordig de thuisbasis van het Pius Clementine-museum, waar belangrijke vondsten van Grieks-Romeinse kunst worden bewaard, waaronder de Apollo Belvedere en de Laocoön-groep. Kom dan aan bij de 3 galerijen die je naar de pauselijke appartementen brengen - de galerij van de kandelaar, de galerij met wandtapijten met tentoongestelde werken van het Vlaamse atelier van Peter Van Aelst en de galerij met kaarten met fresco's van het Italiaanse grondgebied , in opdracht van paus Gregorius XIII. Beëindig de tour door getuige te zijn van 2 onmisbare plekken in de Vaticaanse collectie - Raphael's Rooms in het appartement van paus Julius II en de Sixtijnse Kapel, waar je de meesterwerken van Michelangelo kunt bewonderen, zoals de scènes uit het boek Genesis en Het Laatste Oordeel. Gebruik vanuit de Sixtijnse Kapel de privédoorgang om bij de Sint-Pietersbasiliek te komen, waar u schitterende werken kunt vinden zoals het standbeeld van de Pietà, opnieuw gemaakt door de grote Michelangelo, de baldakijn van Bernini, en de Tombe van de pausen, die allemaal honderden jaren geschiedenis bevatten. Houd er echter rekening mee dat de doorgang tussen de musea en de Sint-Pietersbasiliek op woensdagochtend gesloten is en onderhevig is aan andere onverwachte sluitingen. Op zulke dagen zullen we in plaats daarvan de hele tour in de musea doorbrengen.

Rome: Eerste toegang Vaticaanse Musea en St. Peter's Tour

5. Rome: Eerste toegang Vaticaanse Musea en St. Peter's Tour

Wees een van de eersten en breng de ochtend door met het verkennen van de Vaticaanse Musea. Kies uit een gedeelde of privé begeleide ervaring om door stille galerijen te slenteren, de hoogtepunten van de musea te bekijken en de Sixtijnse Kapel te ervaren voordat de drukte aanbreekt. Je ochtendervaring in het Vaticaan begint met een binnenkomst om 08.00 uur. Als je eenmaal door de veiligheidscontrole bent gekomen, neemt je gids je mee door de vredige museumgalerijen om je de hoogtepunten te laten zien uit de enorme collecties die pausen door de eeuwen heen hebben verzameld. Bewonder de beroemde Sixtijnse Kapel, de thuisbasis van de adembenemende fresco's die 500 jaar geleden door Michaelangelo zijn geschilderd. Ga verder naar de Sint-Pietersbasiliek via een doorgang die is gereserveerd voor gidsen en krijg een korte uitleg van de kunstwerken die je binnen zult zien.

Rome: toegang Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel

6. Rome: toegang Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel

Bekijk de hoogtepunten van de Vaticaanse Musea, van de Sixtijnse Kapel tot de minder bekende parels van de collectie. Bezoek de Kaartengalerij, de Galerij van de Wandtapijten, de Galerij van de Kandelaars en de Kamers van Rafaël. Je kunt je bezoek ook upgraden met een bustour in een bus met open dak door de Vaticaanse Tuinen of een Italiaans ontbijt. Wissel je voucher in bij het kantoor van de lokale partner. Laat je door het personeel van de lokale partner naar de Vaticaanse Musea brengen waar je je officiële gereserveerde ticket kunt krijgen. Ga in je eigen tempo op verkenning. Bewonder de immense kunstcollectie die de katholieke kerk heeft opgebouwd, waaronder Romeinse beeldhouwwerken en meesterwerken uit de renaissance. Bezoek de Sixtijnse Kapel. Bewonder de details waarover je hebt gehoord, waaronder Michelangelo's zelfportret, waarin hij uitdrukt dat hij nog liever levend gevild wordt dan dat hij de Sixtijnse Kapel opnieuw moet schilderen. Zie wat er nodig is om een fresco te maken en waardeer het werk van dichtbij. Als je die optie hebt gekozen, maak je vervolgens een tocht door de Vaticaanse Tuinen in een bus met open dak. Luister naar de meertalige audiogids om de geheimen van de tuinen te leren kennen. Bewonder de elegante fonteinen en de beeldhouwwerken tijdens je tocht door de tuinen.

Vaticaan: vroege toegang tot musea met Sixtijnse Kapel

7. Vaticaan: vroege toegang tot musea met Sixtijnse Kapel

Geniet van een rondleiding langs de belangrijkste toeristische attracties van Vaticaanstad met vroege toegangskaarten voor de Vaticaanse Musea. Verken bezienswaardigheden zoals de Raphael-kamers en de Sixtijnse Kapel van Michelangelo en geniet van speciale toegang tot de Sint-Pietersbasiliek voordat de drukte van de dag aanbreekt. Ontmoet je gids en bespaar tijd met skip-the-line toegang tot de Vaticaanse Musea. Bekijk het Kabinet van de Maskers, de Galerij van Wandtapijten, een van de meest spectaculaire kamers in de musea. Ga verder naar de Raphael Rooms, die wereldberoemd zijn om de fresco's geschilderd door Raphael. Betreed de Sixtijnse Kapel en bewonder het plafond van Michelangelo. Rond uw rondleiding af door het fresco 'De schepping van Adam' in de kapel te bekijken.

Rome: hop on, hop off-bustour

8. Rome: hop on, hop off-bustour

De dubbeldekkerbus met open dak biedt een fantastisch uitzicht en een geweldige sfeer om van de charme van Rome te genieten. Van het iconische Colosseum en de beroemde Spaanse Trappen tot het prachtige Vaticaan, de geschiedenis van de stad en de majestueuze architectuur zullen je de adem benemen. Met de volledige audiotour ontdek je meer dan 10 locaties in de stad. De bus vertrekt dagelijks vanaf het vertrekpunt bij het treinstation Termini. Je kunt deelnemen aan de bustour vanaf elk van de haltes op de route. Je kunt de "eeuwige stad" ook te voet beleven met fantastische digitale, zelfgeleide wandeltocht. Enkele van de locaties die je tijdens je tour zult zien zijn: Colosseum Forum Romanum Trevifontein Spaanse Trappen Piazza di Spagna Vaticaan Sint-Pietersplein Piazza Navona Pantheon Castel Sant'Angelo Basilica di Santa Maria Maggiore Circus Maximus Piazza Venezia Altare della Patria Piazza Barberini Treinstation Termini

Rome: Vaticaanstad Hoogtepunten Tour met Skip-the-Line Toegang

9. Rome: Vaticaanstad Hoogtepunten Tour met Skip-the-Line Toegang

Bespaar kostbare tijd in Rome met skip-the-line toegang tot de populaire monumenten van Vaticaanstad tijdens deze rondleiding door de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek. Volg een zorgvuldig ontworpen route om het beste van de stadstaat te zien en onschatbare schatten te bewonderen, zoals het massieve bronzen beeld in de Pinecone Courtyard en de historische kaarten in de speciale Kaartengalerij van het Vaticaan Museum. Bekijk het raadselachtige beeldhouwwerk van Laocoön en zijn zonen en bespreek met je gids technieken die door verschillende kunstenaars worden gebruikt. Bewonder het wonderbaarlijke plafond van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel en krijg meer informatie over de 4 jaar slopende arbeid die nodig was om te voltooien. Sluit je tour af in de Sint-Pietersbasiliek. Wees getuige van de onvergelijkbare grootsheid van de mozaïeken, gouden plafonds, gigantische beelden en de spectaculaire koepel.

Vaticaanstad: rondleiding musea, Sixtijnse Kapel en tuinen

10. Vaticaanstad: rondleiding musea, Sixtijnse Kapel en tuinen

Bekijk de topattracties van Vaticaanstad tijdens een sightseeingtour waarbij u niet in de rij hoeft te staan. Ontdek zelf de schatten van de Vaticaanse Musea. Geniet van de schoonheid van de Sixtijnse Kapel en de ongelooflijke kunstwerken van Michelangelo. Verken de Vaticaanse tuinen met een audiogids. Begin met de open bustour door de tuinen van Vaticaanstad en ontvang je audiogids. Kom meer te weten over de Pauselijke Academie van Wetenschappen, het Apostolisch Paleis en het Gouverneurspaleis. Bewonder de Sint-Pietersbasiliek vanuit een uniek perspectief en dompel jezelf onder in deze vredige schuilplaats. Vergader in de buurt van de Vaticaanse Musea en geniet van snelle toegang tot Europa's meest gerenommeerde kunstcollectie. Duik in de kunstwereld met een deskundige gids of verken het zelf, afhankelijk van de gekozen optie. Bekijk de Gallery of the Candelabra, de Gallery of Maps, de Gallery of Tapestries en meer. Bewonder de indrukwekkende collectie klassieke sculpturen in het Pio Clementino Museum. Dwaal door de gangen van de sierlijke en uitgebreide pauselijke appartementen, waaronder de Raphael Rooms en Borgia Apartments. Stap ten slotte in de wereld van Michelangelo en ontdek de geheimen van de Sixtijnse Kapel.

Datums kiezen

Vaticaanse tuinen

Alle activiteiten

54 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 4

Voor ieder wat wils

In de buurt van Vaticaanse tuinen

Meer zien

Andere activiteiten in Vaticaanse tuinen

Wil je alle activiteiten in Vaticaanse tuinen bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Vaticaanse tuinen

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 78.810 beoordelingen

Wat een geluk om al op voorhand tickets te hebben. Er stond een lange rij waar we zo omheen konden lopen. Binnen was het even zoeken naar het juiste loket maar voor de rest blij het op deze manier gedaan te hebben

Echt een aanrader om vooraf te reserveren. Je kon zo doorlopen waar anderen 2 uur in de rij moesten staan. 2 uur meer vakantie voor ons.

Very convenient that the tickets allow to skip the line and allow you to enter the museum before the official opening hour.

Heel prettig om zo door te kunnen lopen en direct aan de activiteit te beginnen.

Ongelooflijk zicht van de koepel. Zeker doen. 330 treden us de moeite