Vaticaanse tuinen

Vaticaanse tuinen: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Het Vaticaan: toegangsticket Musea & Sixtijnse Kapel

1. Het Vaticaan: toegangsticket Musea & Sixtijnse Kapel

Bezoek met je voorrangsticket de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel en maak een meeslepende reis door de geschiedenis van kunst en religie. Vermijd de lange ticketrijen en geniet van je bezoek in je eigen tempo.  Wandel door de Sala a Croce Greco om uitbundig bewerkte sarcofagen te zien, die mogelijk de stoffelijke resten van beroemde koningen en koninginnen uit de oudheid bevatten. Bekijk het Gabinetto delle Maschere of maak een rondje door de Sala degli Animali om een virtuele menagerie van gefantaseerde en bestaande beesten te zien. Loop door de bovenste galerijen, zoals de Kaartengalerij, om te zien hoe cartografen de wereld door de eeuwen heen uitbeeldden. Zie meesterwerken van grootheden uit de Renaissance in de Stanze di Raffaello en rust een tijdje uit in de Borgia-appartementen. Tenslotte is het tijd om te genieten van Michelangelo's prachtige Sixtijnse Kapel: het kroonjuweel van het Vaticaan – en misschien zelfs wel van de hele kunstwereld.

Rome: rondleiding Sint-Pietersbasiliek met beklimmen koepel

2. Rome: rondleiding Sint-Pietersbasiliek met beklimmen koepel

Ga mee op een privérondleiding of een gedeelde rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek en ervaar deze markante attractie. Begin je rondleiding met het beklimmen van de trappen naar de top van de koepel. Bezichtig de mozaïeken aan de binnenkant van de koepel van dichtbij terwijl je gids verhalen vertelt over de geschiedenis van deze kerk in renaissancestijl. Vervolg je klim naar de top van de koepel en bereik het uitkijkplatform. Bewonder het prachtige uitzicht op het Sint-Pietersplein en de Vaticaanse tuinen van bovenaf. Bewonder Rome vanaf een hoogte van 136 meter, en zie het Colosseum, het Pantheon, de Engelenburcht en andere historische plaatsen. Vanaf hier daal je rechtstreeks af naar de basiliek en sla je de lange rijen buiten over. Bewonder het prachtige interieur en leer waarom het 150 jaar duurde om de kerk te herbouwen. Ontdek het kleurrijke marmer, de gouden plafonds en de indrukwekkende Pietà van Michelangelo.

Rome: toegang Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel

3. Rome: toegang Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel

Bekijk de hoogtepunten van de Vaticaanse Musea, van de Sixtijnse Kapel tot de minder bekende parels van de collectie. Bezoek de Kaartengalerij, de Galerij van de Wandtapijten, de Galerij van de Kandelaars en de Kamers van Rafaël. Je kunt je bezoek ook upgraden met een bustour in een bus met open dak door de Vaticaanse Tuinen of een Italiaans ontbijt. Wissel je voucher in bij het kantoor van de lokale partner. Laat je door het personeel van de lokale partner naar de Vaticaanse Musea brengen waar je je officiële gereserveerde ticket kunt krijgen. Ga in je eigen tempo op verkenning. Bewonder de immense kunstcollectie die de katholieke kerk heeft opgebouwd, waaronder Romeinse beeldhouwwerken en meesterwerken uit de renaissance. Bezoek de Sixtijnse Kapel. Bewonder de details waarover je hebt gehoord, waaronder Michelangelo's zelfportret, waarin hij uitdrukt dat hij nog liever levend gevild wordt dan dat hij de Sixtijnse Kapel opnieuw moet schilderen. Zie wat er nodig is om een fresco te maken en waardeer het werk van dichtbij. Als je die optie hebt gekozen, maak je vervolgens een tocht door de Vaticaanse Tuinen in een bus met open dak. Luister naar de meertalige audiogids om de geheimen van de tuinen te leren kennen. Bewonder de elegante fonteinen en de beeldhouwwerken tijdens je tocht door de tuinen.

Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel: Tour met vervroegde toegang

4. Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel: Tour met vervroegde toegang

Betreed de Vaticaanse Musea vóór de andere tourgroepen en het grote publiek en profiteer van speciale toegang tot de Sixtijnse Kapel. Ga in alle rust op ontdekkingstocht en geniet van de kunstwerken van Michelango en andere meesters. Met je ticket met vroege toegang kun je ook de Vaticaanse Musea en het Pauselijk Paleis bezoeken. Jouw gids zal je helpen om de kunstwerken die je gezien moet hebben te ontdekken in de eindeloze collecties van het museum. Jouw gids laat je de uitgebreide pauselijke verzameling beelden en kunstvoorwerpen zien, evenals schilderijen van enkele van 's werelds meest vooraanstaande kunstenaars. Bekijk werk van historische cartografen in de Kaartengallerij, bewonder de Kroonluchtergallerij en meer. Ga ten slotte de Sixtijnse Kapel binnen en bewonder het veelgeprezen meesterwerk van Michelangelo. Leer meer over het belang van de kapel, de constructie en de kunstwerken die erin te vinden zijn. Bewonder de wereldberoemde fresco's, zoals het Laatste Oordeel en de Schepping van Adam.

Vaticaan: pauselijke audiëntie en rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek

5. Vaticaan: pauselijke audiëntie en rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek

Zie de paus zelf tijdens de pauselijke audiëntieceremonie en geniet van een rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek. Kom aan op het ontmoetingspunt en ontmoet het personeel. Het personeel zal u informeren over het publiek (gratis toegang) en uw rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek. Kijk dan hoe de paus zich naar het podium begeeft en neem deel aan de wekelijkse bijeenkomst met gebeden, zegeningen en een homilie. Geniet na het publiek van een rondleiding door de iconische Sint-Pietersbasiliek. Tijdens je rondleiding door de kerk in renaissancestijl, met zijn beroemde koepel en ongeëvenaarde architectuur, zie je meesterwerken zoals Pietà van Michelangelo en Baldacchino van Bernini. Om veiligheidsredenen begint de rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek niet voor 12.00 uur. Om een complete ervaring te krijgen, selecteert u de optie met de Vaticaanse tuinen en geniet u van verhelderend commentaar in een open bus.

Rome: Castel Sant'Angelo met gereserveerd ticket

6. Rome: Castel Sant'Angelo met gereserveerd ticket

Ontdek de geschiedenis van dit mausoleum dat nu een museum is met begeleide voorrangstoegang. Het Castel Sant'Angelo, gelegen op de rechteroever van de Tiber en op slechts korte afstand van Vaticaanstad, is een oud fort met een eeuwenlange geschiedenis. Verken het zeven verdiepingen tellende museum om een uitgebreide collectie oude kunstvoorwerpen en perfect bewaard gebleven fresco's uit de renaissanceperiode te ontdekken. Het gebouw, in 135 n.Chr. gebouwd voor de Romeinse keizer Hadrianus, heeft een belangrijke rol gespeeld in de architectuurgeschiedenis van Rome. Beklim de wenteltrap om de Askamer te bereiken, waar een aantal historische figuren werden opgesloten, voordat je verder gaat om de pauselijke residentie te bezoeken. Dompel jezelf onder in de verhalen van elke verschillende kamer terwijl je de kunst bewondert. Sluit je ervaring af met een panoramisch uitzicht over Rome en de rivier de Tiber vanaf het kasteelterras. Je hebt ook een mooie gelegenheid om wat foto's te maken van de Ponte Sant'Angelo, ook wel bekend als de Brug der Engelen.

Vaticaanstad: basiliek, koepel en pauselijke graven Early Bird Tour

7. Vaticaanstad: basiliek, koepel en pauselijke graven Early Bird Tour

Ontdek de geschiedenis, kunst en architectuur van Vaticaanstad tijdens deze begeleide wandeling. Bezoek sites zoals het Sint-Pietersplein en de basiliek in het ochtendlicht voordat de drukte voor de dag arriveert. Ontmoet je gids op Piazza della Città Leonina en duik in de oude geschiedenis van Vaticaanstad. Bewonder de statige zuilen en majestueuze pilasters op het Sint-Pietersplein. Loop door de wandeling dichtbij het 1e balkon dat is versierd met geweldige fresco's. Betreed de basiliek met skip-the-line toegang en bereik de top van de koepel na 320 treden, waar je wordt beloond voor de klim met uitzicht op het stadscentrum. Heb wat vrije tijd om te genieten van het uitzicht op monumenten zoals het Romeinse Colosseum en het Pantheon. Laat u betoveren door het interieur van de basiliek, dat gevuld is met meesterwerken van meesters als Bernini en Michelangelo. Bekijk stukken uit de renaissance- en barokperiode. Volg je gids naar de historische grotten van het Vaticaan om de kamers, kapellen en pauselijke graven van dichterbij te bekijken, waar veel pausen, koninklijken en andere hoogwaardigheidsbekleders zijn begraven.

Rome: privétour Vaticaan met vroege toegang

8. Rome: privétour Vaticaan met vroege toegang

Geniet van een exclusieve privé-tour van het Vaticaan met vroege toegang om de mensenmassa's te vermijden. De tour gaat om 08.00 uur van start, voordat het gewone publiek toegang krijgt, waardoor je de kans krijgt de schatten van de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel bijna ongestoord te bewonderen Verken de bijzonderheden van het pauselijke paleis, van de Griekse beelden van de Laocoön-groep tot de tapijten en de magnifieke Kamers van Rafaël. Bekijk dat wat jij wilt bekijken van de verschillende verzamelingen, in de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel of de St-Pietersbasiliek. Je persoonlijke gids zal je niet alleen meer vertellen over de fascinerende historie van het Vaticaan, maar zal je ook wat pauselijke roddels vertellen en minder bekende verhalen over de pausen en de verschillende artiesten.

Tour Vaticaan en Sixtijnse Kapel zonder wachtrij

9. Tour Vaticaan en Sixtijnse Kapel zonder wachtrij

Ga mee met deze rondleiding met gids en ervaar de wonderen en geschiedenis van het Vaticaan. Bezoek de Vaticaanse musea en de Sixtijnse Kapel en sla de wachtrij bij de kassa over. Eenmaal binnen laat een deskundige gids je het beste zien van de Cortille della Pigna (het binnenhof van de dennenappel) en de Tapijtengalerij. Bewonder het beroemdste meesterwerk van Michelangelo, de Sixtijnse Kapel en luister naar de verhalen van de gids over de geschiedenis. Dan gaat de tocht verder naar de Sint-Pietersbasiliek, die groter is dan het Vrijheidsbeeld. Kijk in de enorme koepel omhoog en je ziet de iconische beelden, mozaïeken en verborgen details. Na afloop van de rondleiding, ben je vrij om in de Sint-Pietersbasiliek te blijven. Ervaar op je gemak nog meer van deze geweldige kerk, of keer terug naar het Sint-Pietersplein om Bernini's slimme optische illusie en de hemelse gevel van de basiliek te bewonderen.

Vaticaan: rondleiding door musea met vroege toegang met Sixtijnse Kapel

10. Vaticaan: rondleiding door musea met vroege toegang met Sixtijnse Kapel

Geniet van een rondleiding door de belangrijkste toeristische attracties van Vaticaanstad met vroege toegangskaarten voor de Vaticaanse Musea. Verken bezienswaardigheden zoals de Raphael Rooms en de Sixtijnse Kapel van Michelangelo en de Sint-Pietersbasiliek voordat de drukte voor de dag arriveert. Ontmoet je gids en bespaar tijd met skip-the-line toegang tot de Vaticaanse Musea. Bekijk het Kabinet van Maskers en de Galerij van Wandtapijten, een van de meest spectaculaire kamers in de musea. Ga verder naar de Raphael Rooms die wereldberoemd zijn vanwege de fresco's die door Raphael zijn geschilderd. Betreed de Sixtijnse Kapel en bewonder het plafond gemaakt door Michelangelo. Bekijk het beroemde fresco "De schepping van Adam" in de kapel. Eenmaal klaar in de Sixtijnse Kapel, bezoek je de Sint-Pietersbasiliek in renaissancestijl met je speciale toegang, skip-the-line ticket.

Sitemap Vaticaanse tuinen

Wil je alle activiteiten in Vaticaanse tuinen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Vaticaanse tuinen

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 19.739 beoordelingen

Het was geweldig en er is zo veel moois te zien. Neem wel echt je tijd om er rond te lopen. Het museum is eigenlijk één grote wachtrij voor de Sixtijnse Kapel, waar je helaas geen foto's mag maken.

Kon zo doorlopen .heel fijn Het is wel fijn als jullie in de beschrijving zetten dat de online tickets op de 1e etage opgehaald kunnen worden...alleen bij de balie niet bij de groepen

Wat is het Vaticaan prachtig om te zien en als afsluiter Sixtijnse kapel! Jammer dat je geen foto’s mag maken in Sixtijnse kapel maar wel begrijpelijk.

Goed geregeld. Ondanks de drukte loop je zo door. Ga wel vroeg in de ochtend.

Zeer goed georganiseerd, alles perfect aangeduid en geen tijd verloren