Vaticaanstad
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot
Meest Populair
Gecertificeerd
Snel uitverkocht

Skip the Line: Sixtijnse Kapel en Sint-Pietersbasiliek

Duur: 3 uur – 3.5 uur
10741 Beoordelingen
10741

Ervaar één van de mooiste plekken op aarde tijdens deze fantastische 3,5-uur durende tour door het Vaticaan met skip-the-line toegang. Verken de…

Vaticaanstad: Tours & Tickets

Bekijk alle tours en activiteiten in Vaticaanstad
Bekijk alle 1043 tickets en tours

Wat is Vaticaanstad?

Vaticaanstad - iedereen kent de naam, maar wat is het precies? Is het deel van Rome, is het onafhankelijk, mogen alleen priesters erin? Er zijn veel mysteries en misvattingen rond Vaticaanstad, dus hier zijn 5 fascinerende feiten om één en ander op te helderen.

Is Vaticaanstad een land?

Met een bevolking van 842 personen en een oppervlakte van 0,44 km² (ongeveer een achtste van Central Park in New York) is Vaticaanstad de kleinste onafhankelijke staat ter wereld.

Een economie zonder handel of belasting

De Vaticaanse economie is compleet non-commercieel. Al het geld in Vaticaanstad komt van donaties, toegangsprijzen voor musea en de verkoop van postzegels, boeken en souvenirs.

Een schat aan cultureel erfgoed

Met de wereldberoemde Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek is Vaticaanstad een populaire toeristische bestemming die jaarlijks 4 miljoen bezoekers trekt.

Foto: Raja Patnaik @wikimedia (CC BY-SA 3.0)

De paus heeft een geheime tunnel

In 1277 is tussen Vaticaanstad en het nabije Castel Sant'Angelo een geheime weg gebouwd, die als vluchtroute voor de paus diende voor het geval de stad werd aangevallen.

Dat zijn geen harlekijnen

De kleurrijk geklede mannen voor de stadsingang zijn leden van de beroemde Zwitserse Garde. Voorheen waren het huurlingen, tegenwoordig vormen ze het permanente de facto leger van Vaticaanstad.

Vaticaanstad: Onze tips

Wanneer bezoeken?

Hoewel Vaticaanstad het hele jaar door extreem populair is bij toeristen, heb je in het laagseizoen tussen november en februari de meeste kans op een rustiger bezoek en kortere wachtrijen in Vaticaanstad.

Neem genoeg tijd

Er is enorm veel te zien in Vaticaanstad, dus zorg dat je niet in tijdnood komt. Heel belangrijk: als je de Sixtijnse Kapel wil zien, is het essentieel dat je voor 15:00 de Vaticaanse Musea binnengaat, zodat je de kapel kunt bereiken voordat hij sluit.

Tour boeken?

Als individuele bezoeker is er meer dan genoeg te ontdekken, maar als je echt wil leren over de rijke geschiedenis van Vaticaanstad, kun je gebaat zijn bij het boeken van één van de vele beschikbare tours. Er zijn zowel openbare als privétours. Tickets voor privétours dienen wel ver van tevoren te worden geboekt.

Zie de paus

Kleine kans dat je de paus zomaar tegen het lijf loopt tijdens je bezoek aan Vaticaanstad, maar elke woensdag houdt de paus een openbare audiëntie. Ze begint om 10:30, 's zomers op het Sint-Pietersplein en 's winters in de Audiëntiehal. De meeste bezoekers gaan vroeger om een goede plek te bemachtigen; de openingstijden zijn tussen 8:00 en 8:30 uur.

Tips & informatie

 • Wanneer bezoeken
  365 dagen per jaar!
 • Toegangsprijzen
  Vaticaanstad van buiten bekijken kost niets. De kosten voor kaartjes verschilen.
 • Heb ik een gids nodig?
  Niet verplicht, wel aangeraden.
 • Hoe kom ik er?
  Taxi, bus, metro, tram of te voet vanuit Rome. Kijk hier voor routebeschrijvingen.
 • Extra tips
  • Grote tassen zijn niet toegestaan in het museum. Tip: laat je koffer thuis!
  • Er is vaak geen airconditioning in de musea, dus draag geschikte kleding en neem een flesje water mee.

Wat anderen zeggen over Vaticaanstad

een bezoek dat op alle domeinen mijn verwachtingen ovetrof

Een bezoek aan de musea van het vaticaan overdondert ... dankzij de professionele begeleiding van een getalenteerde gids werden we vakkundig en met veel enthousiasme wegwijs gemaakt in dit overaanbod van cultuur

Geweldige gids met veel kennis en passie over kunst!

De 3 uurtjes vlogen voorbij, we waren snel binnen en konden gelijk genieten van al het moois dat te zien was. Linda wist veel te vertellen over van alles en nog wat en met veel passie en humor. Wij hoefden nergens meer naar om te kijken, alles was geregeld. Top tour gehad!

Skip the Line: Sixtijnse Kapel en Sint-Pietersbasiliek Beoordeeld door Lindsy, 11-02-2017

Rondleiding was zeer goed maar veel te duur.

Skip the line wordt opgeklopt want in de periode januari februari zijn er geen wachtrijen je betaalt heel veel extra voor Skip the line. De gids was wel ok.

Goed ,jammer dat ze ons niet hoefde te gidsen.

Enthousiast ontvangst door kleine Française. Afspreekpunt goed te vinden tegenover entree. Duidelijk herkenbaar door rode jassen.

Skip-the-line Toegang Vaticaanse Musea met hulp Beoordeeld door Franka, 29-01-2017

Goede service, aardige en behulpzame begeleiders

De begeleiders waren snel herkenbaar en stonden op een zichtbare locatie. De toegang ging super gemakkelijk en snel.

Skip-the-line Toegang Vaticaanse Musea met hulp Beoordeeld door Barry, 29-01-2017

Activiteiten in de buurt van Vaticaanstad


Vaticaanstad
4.3
Gebaseerd op 16.471 beoordelingen van GetYourGuide-klanten