Vaticaanstad
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot
Regel nu je ticket!

Vaticaanstad: Tours & Tickets

Bekijk alle tours en activiteiten in Vaticaanstad
Bekijk alle 1059 tickets en tours

Wat is Vaticaanstad?

Vaticaanstad - iedereen kent de naam, maar wat is het precies? Is het deel van Rome, is het onafhankelijk, mogen alleen priesters erin? Er zijn veel mysteries en misvattingen rond Vaticaanstad, dus hier zijn 5 fascinerende feiten om één en ander op te helderen.

Is Vaticaanstad een land?

Met een bevolking van 842 personen en een oppervlakte van 0,44 km² (ongeveer een achtste van Central Park in New York) is Vaticaanstad de kleinste onafhankelijke staat ter wereld.

Een economie zonder handel of belasting

De Vaticaanse economie is compleet non-commercieel. Al het geld in Vaticaanstad komt van donaties, toegangsprijzen voor musea en de verkoop van postzegels, boeken en souvenirs.

Een schat aan cultureel erfgoed

Met de wereldberoemde Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek is Vaticaanstad een populaire toeristische bestemming die jaarlijks 4 miljoen bezoekers trekt.

Foto: Raja Patnaik @wikimedia (CC BY-SA 3.0)

De paus heeft een geheime tunnel

In 1277 is tussen Vaticaanstad en het nabije Castel Sant'Angelo een geheime weg gebouwd, die als vluchtroute voor de paus diende voor het geval de stad werd aangevallen.

Dat zijn geen harlekijnen

De kleurrijk geklede mannen voor de stadsingang zijn leden van de beroemde Zwitserse Garde. Voorheen waren het huurlingen, tegenwoordig vormen ze het permanente de facto leger van Vaticaanstad.

Vaticaanstad: Onze tips

Wanneer bezoeken?

Hoewel Vaticaanstad het hele jaar door extreem populair is bij toeristen, heb je in het laagseizoen tussen november en februari de meeste kans op een rustiger bezoek en kortere wachtrijen in Vaticaanstad.

Neem genoeg tijd

Er is enorm veel te zien in Vaticaanstad, dus zorg dat je niet in tijdnood komt. Heel belangrijk: als je de Sixtijnse Kapel wil zien, is het essentieel dat je voor 15:00 de Vaticaanse Musea binnengaat, zodat je de kapel kunt bereiken voordat hij sluit.

Tour boeken?

Als individuele bezoeker is er meer dan genoeg te ontdekken, maar als je echt wil leren over de rijke geschiedenis van Vaticaanstad, kun je gebaat zijn bij het boeken van één van de vele beschikbare tours. Er zijn zowel openbare als privétours. Tickets voor privétours dienen wel ver van tevoren te worden geboekt.

Zie de paus

Kleine kans dat je de paus zomaar tegen het lijf loopt tijdens je bezoek aan Vaticaanstad, maar elke woensdag houdt de paus een openbare audiëntie. Ze begint om 10:30, 's zomers op het Sint-Pietersplein en 's winters in de Audiëntiehal. De meeste bezoekers gaan vroeger om een goede plek te bemachtigen; de openingstijden zijn tussen 8:00 en 8:30 uur.

Tips & informatie

 • Wanneer bezoeken
  365 dagen per jaar!
 • Toegangsprijzen
  Vaticaanstad van buiten bekijken kost niets. De kosten voor kaartjes verschilen.
 • Heb ik een gids nodig?
  Niet verplicht, wel aangeraden.
 • Hoe kom ik er?
  Taxi, bus, metro, tram of te voet vanuit Rome. Kijk hier voor routebeschrijvingen.
 • Extra tips
  • Grote tassen zijn niet toegestaan in het museum. Tip: laat je koffer thuis!
  • Er is vaak geen airconditioning in de musea, dus draag geschikte kleding en neem een flesje water mee.

Wat anderen zeggen over Vaticaanstad

Goede manier om de wachtrij voorbij te steken.

Het verzamelpunt was duidelijk, erg stipt naar binnen gegaan, van binnen uit waren we volledig vrij. Heel tevreden!
Skip-the-line Toegang Vaticaanse Musea met hulp Beoordeeld door Tara, 09-10-2016

Geweldig om de lange rijen voorbij te lopen

Bij de ingang van het Vaticaan museum stond een lange rij die wij moeiteloos voorbij liepen. Heerlijk! Kwaliteit van de audio apparatuur was niet geweldig. Gids gaf erg veel uitleg maar was soms moeilijk te verstaan.

Heel handig zo langs die lange rij mensen.

Goed geregeld zo'n skip-the-line toegang. De rij stond twee straten verderop en wij konden zo doorlopen.
Skip-the-line Toegang Vaticaanse Musea met hulp Beoordeeld door Cornelis, 05-10-2016

snelste manier om binnen te geraken zonder te wachten en informatief

Professionele gids Barbara, correct, vlot niet te snel, goed groepsoverzicht kortom aan te bevelen! Verder goede instructies voor ontmoetingspunt v organisatie. Vlotte toegang tot alle inbegrepen boekingen, handige informatie, na het begeleide bezoek kan men op eigen houtje nog verder rondwandelen en de dingen doen die je onderweg niet hebt gezien zoals de grotten met de crypte, de koepel beklimmen(betalend)... kortom interessante rondleiding!
Direct: Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel & St. Pieter Beoordeeld door Suzie, 05-10-2016

Interessant en toegevoegde waarde, daarna kijk je net anders naar Rome

3uur is wel lang om volledig geconcentreerd te blijven. Maar wij hadden met tweeen een gids en zij heeft vanalles over Rome, vaticaan uitgelegd. Een goede start om Rome met andere ogen en meer inzicht te bekijken! Aanrader
Rome: Castel en Ponte Sant'Angelo begeleide tour Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 04-10-2016

Activiteiten in de buurt van Vaticaanstad


Vaticaanstad
4.3
Gebaseerd op 16.471 beoordelingen van GetYourGuide-klanten