Datums kiezen

Vatnajökull

Vatnajökull: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Jökulsárlón: Rondleiding Vatnajökull gletsjer Blauwe ijsgrot

1. Jökulsárlón: Rondleiding Vatnajökull gletsjer Blauwe ijsgrot

Verzamel in het café bij het gletsjermeer Jökulsárlón, ongeveer 40 minuten ten oosten van Skaftafell. Daar begin je aan een unieke winteractiviteit waarbij je een buitengewoon natuurfenomeen gaat zien. Betreed enkele ijsgrotten die zich vormen nadat het water in de zomer onder de Vatnajökull-gletsjer stroomt. Elke herfst zoeken de lokale gidsen naar nieuwe ijsgrotten, want de locaties kunnen ieder jaar veranderen. De structuur en conditie kunnen ook van jaar tot jaar variëren, maar wees er gerust op dat je gids zal beslissen welke de beste grot is om te bezoeken, afhankelijk van de veiligheid en de weersomstandigheden. Je rijdt ongeveer 20 tot 30 minuten naar de ijsgrot die door je gids is uitgezocht, en dan loop je in 5 tot 15 minuten naar de ingang van de grot. Geniet bij aankomst 1 tot 1,5 uur van het wonderbaarlijke blauwe ijs in de grot en de natuurlijke schoonheid van de omgeving.

Reykjavik: Jökulsárlón Gletsjer Lagune Hele dag met gids

2. Reykjavik: Jökulsárlón Gletsjer Lagune Hele dag met gids

Verken de spectaculaire landschappen van het zuiden van IJsland tijdens een sightseeingtour van een hele dag per bus. Je reist af naar de tong van de Jökulsárlón-gletsjerlagune, waar je lokale gids je alles vertelt over de geschiedenis en vorming.van deze grootste gletsjer van Europa. Na het ophalen bij je hotel in Reykjavik rij je langs de zuidkust naar de indrukwekkende gletsjerlagune. Je krijgt meer dan genoeg tijd om de drijvende ijsbergen te aanschouwen en van het schitterende landschap te genieten. Vergeet niet om in het seizoen je ticket voor de boottocht op de Jökulsárlón te reserveren, om de gletsjerlagune van heel dichtbij te kunnen ervaren. Als je van tevoren boekt is je plek gegarandeerd. De Jökulsárlón-gletsjerlagune is de grootste en diepste gletsjerlagune van IJsland. Het ligt aan Breiðamerkurjökull, een gletsjertong van Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa. Je wordt teruggebracht naar Reykjavik en pauzeert onderweg bij de beeldschone waterval Seljalandsfoss. Ook bezoek je het zwarte strand Diamond Beach, en bij het zuidelijkste dorp van IJsland, Vík í Mýrdal, pauzeer je voor het avondeten.

Nationaal Park Skaftafell: Gletsjerwandeling

3. Nationaal Park Skaftafell: Gletsjerwandeling

Ontdek hoe het voelt om over samengedrukt ijs te lopen tijdens een geweldige trektocht over de gletsjer van Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa. Geniet van een adembenemend uitzicht op de met ijs bedekte toppen van Nationaal park Skaftafell in de epische wildernis van IJsland. Ontmoet je gids bij het trefpunt om de stijgijzers, ijsbijlen, harnassen en helmen op te halen. Vervolgens rijd je met de bus naar het vertrekpunt van de wandeling waar je de stijgijzers en stalen frames aantrekt die aan je wandelschoenen vastzitten, en het geweldige avontuur kan beginnen. Breng ongeveer 60 tot 90 minuten door op het ijs om de spleten en diepe scheuren aan de oppervlakte te zien. Je komt meer te weten over de verticale schachten, gletsjermolens genoemd, die gevormd worden als smeltwater tot in de kloven en barsten loopt. Je kijkt binnen in kleine ijstunnels en bewondert het prachtige blauwe hart van het ijs in de winter. Kom meer te weten over de geschiedenis van de gletsjer dankzij de informatie van de Engelssprekende gids.

Skaftafell: ijsgrottentocht en gletsjerwandeling

4. Skaftafell: ijsgrottentocht en gletsjerwandeling

Verken adembenemende ijsformaties en gletsjermolens tijdens deze rondleiding in Skaftafell. Bewonder een natuurlijk gevormde, blauwe ijsgrot en leer hoe gletsjers ontstaan. Een professionele wandelgids brengt je naar de voet van Falljökull, een gletsjertong van de ijskap Vatnajökull, en leidt je naar de grot. Kijk op een heldere dag uit naar Hvannadalshnúkur in de verte.

Vanuit Jökulsárlón: Crystal Ice Cave begeleide dagtrip

5. Vanuit Jökulsárlón: Crystal Ice Cave begeleide dagtrip

Ervaar de majestueuze schoonheid van een natuurlijke ijsgrot tijdens een rondleiding door de Vatnajökull-gletsjer. Ontmoet de gecertificeerde gletsjergids bij de Jökulsárlón-gletsjerlagune en maak vervolgens een mooie rit van 20-30 minuten naar de ijsgrot.  Maak je klaar voor een magische wereld van blauw ijs als je de ijsgrot binnenstapt. De gids zorgt ervoor dat je veilig bent als je eenmaal in de grot bent. Je ontvangt alle noodzakelijke gletsjeruitrusting, voor je eigen veiligheid. Kijk je ogen uit en bewonder de hemelse tinten blauw ijs in de grot. Maak prachtige foto's van het ijs, en breng ongeveer 40 minuten door in de grot om dit wonder van Moeder Natuur te verkennen. Ontdek alles wat de ijsgrot te bieden heeft voordat je weer terugkeert naar de Jökulsarlón-gletsjerlagune.

Jökulsárlón: Vatnajökull gletsjer ijsgrot begeleide dagtocht

6. Jökulsárlón: Vatnajökull gletsjer ijsgrot begeleide dagtocht

Grijp de kans om een van de prachtige blauwe ijsgrotten in de Vatnajökull-gletsjer, de grootste gletsjer van Europa, te ervaren. Deze tour wordt als eenvoudig beoordeeld, omdat onze aangepaste 4x4 deelnemers in staat stelt heel dicht bij de ingang van de grot te komen zonder veel moeite te doen. Ga naar de gemakkelijker toegankelijke ijsgrotten voor een ontmoeting met het adembenemende blauwe ijs en de prachtige uitzichten waar Vatnajökull beroemd om is. In de warmere zomermaanden smelt de gletsjer en vormt er gaten en kloven. Nadat ze bevroren zijn, kun je van dichtbij bekijken wat de natuur heeft gecreëerd. De wintermaanden zijn allemaal verschillend en de gletsjers en grotten evolueren voortdurend, wat de locaties extra interessant maakt. Elk seizoen wordt de best beschikbare grot gekozen voor deze tour. De tour begint vanaf de Jökulsárlón-gletsjerlagune in Zuidoost-IJsland. Ontmoet je professionele gletsjergids en klim aan boord van een 4x4 Superjeep om de ruige reis naar de gletsjer te beginnen. De rit is een ervaring op zich. Eenmaal daar heb je voldoende tijd om te genieten van de schoonheid en pracht van de ijskoude blauwe grotten van Vatnajökull.

Van Jökulsárlón: Vatnajökull Glacier Blue Ice Cave Tour

7. Van Jökulsárlón: Vatnajökull Glacier Blue Ice Cave Tour

Je reis begint met een ontmoeting met je chauffeursgids en de grootste op maat gemaakte superjeeps in IJsland! We vertrekken vanaf de gletsjerlagune en rijden ongeveer dertig minuten of zo dicht mogelijk naar Breiðamerkurjökull, de gletsjertong die zich uitstrekt vanaf het zuiden van Vatnajökull. Tijdens de reis legt uw gids uit hoe ijsgrotten ontstaan. Ze zullen ook informatie delen over de gletsjers, vulkanen en de cultuur van dit gebied. Na aankomst loop je ongeveer twintig minuten (1,5 km) tot je de gletsjer en de ingang van de grot bereikt. Voordat je de grot binnengaat, zal je gids enkele veiligheidskwesties bespreken en je voorzien van helmen en stijgijzers als de omstandigheden dit vereisen. Omdat ijsgrotten volkomen natuurlijk zijn en zeer snel veranderen, bepaalt de natuur welke grotten je kunt betreden. Omdat de gletsjer en de grotten voortdurend veranderen, kunnen de omstandigheden voor elke tour variëren. Houd er rekening mee dat van seizoen tot seizoen (zelfs binnen het seizoen) de ijsgrotten veranderen, oude verdwijnen en nieuwe ontstaan.

Skaftafell: Falljökull gletsjer wandeling met gids

8. Skaftafell: Falljökull gletsjer wandeling met gids

Geniet van een ijskoud avontuur in de wildernis van Skaftafell en wandel over een prachtige valleigletsjer van Vatnajökull onder begeleiding van een deskundige gids. Krijg een korte veiligheidsbriefing en verzamel alle benodigde uitrusting op het trefpunt. Bewonder vervolgens het indrukwekkende landschap tijdens de korte wandeling naar de ijskap. Trek je stijgijzers aan voor veiligheid op het ijs. Bekijk verschillende formaties, zoals diepe spleten en ijssculpturen en geniet van een panoramisch uitzicht over nationaal park Skaftafell. Leer hoe gletsjers worden gevormd en hoe hun toekomst wordt bedreigd als gevolg van de opwarming van de aarde. Maak kennis met meer gevorderde stadia van gletsjerwandelen voordat je terugkeert naar het trefpunt.

Reykjavik: Zuidkust, Diamantstrand en Jökulsárlón Tour

9. Reykjavik: Zuidkust, Diamantstrand en Jökulsárlón Tour

Volg de zuidkust van IJsland naar de gletsjerlagune, Jökulsárlón, tijdens een dagexcursie vanuit Reykjavik. Bezoek de Seljalandsfoss-waterval en leer meer over de ongelooflijke landschappen van je gids. Blijf verbonden met gratis WIFI aan boord van de geklimatiseerde bus. Vertrek vanuit Reykjavik in een bus met airconditioning en passeer charmante dorpjes en Skaftafell National Park op weg naar de watervallen Seljalandsfoss en Skógarfoss. Kijk uit voor de grootste vulkaan van IJsland, de Öræfajökull-gletsjer. Na aankomst bij de lagune kunt u genieten van wat tijd om dit prachtige gebied te bekijken. Maak een wandeling langs de kust en bewonder de ijsbergen. Tijdens het zomerseizoen zijn amfibieënboottochten op de lagune beschikbaar tegen een toeslag (ter plaatse te betalen). Jökulsárlón begon zich begin jaren twintig te vormen en wordt elk jaar groter. Zie ijsblokken die zijn afgebroken van Europa's grootste gletsjer, Vatnajökull, terwijl ze langzaam naar de oceaan varen. De tour keert 's avonds terug naar Reykjavik.

Skaftafell: gletsjer-wandeling met extra kleine groep

10. Skaftafell: gletsjer-wandeling met extra kleine groep

Begin aan een kleine groepstour door de Vatnajökull-gletsjer en profiteer van een intieme ervaring met maximaal 8 deelnemers. Nadat je je gids hebt ontmoet op het ontmoetingspunt op Skaftell Airport, maak je je klaar en bereid je je voor op je 4x4-rit van 20 minuten naar de voet van de Falljökull-uitlaatgletsjer. Aan de basis stap je op de gletsjer en luister je naar een korte instructie over het dragen van je ijsstijgijzers. Dan is het tijd om aan uw gletsjerwandeling te beginnen. Volg je ervaren gids door prachtige ijsformaties, moulins, kloven en kristalheldere blauwe poelen. Besteed maximaal 120 minuten aan het verkennen van het unieke landschap van de gletsjer. Wees getuige van adembenemende uitzichten, luister naar interessante lokale anekdotes en laat je foto maken tegen dit prachtige natuurlijke landschap voordat je terugkeert naar de 4x4. Laat je aan het einde van je wandeling terugbrengen naar het ontmoetingspunt.

41 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Vatnajökull: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Vatnajökull

Wil je alle activiteiten in Vatnajökull bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Vatnajökull

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 2.419 beoordelingen

Erg enthousiaste gids die leuke informatie deelde over de locaties waar we langs reden. De wandeling door de gletsjer was indrukwekkend en er werd de tijd geboden om foto's te nemen en vragen te stellen. Al met al een leuke "hobbelige" rit door een prachtig landschap.

De excursie was ongelooflijk en we voelden ons altijd zeer op ons gemak bij Rik. Omdat we met slechts 11 personen waren, was het een kleine groep, waardoor we optimaal van de ervaring konden genieten. Absoluut een aanrader.

Fantastische ervaring. Leuke gezellige gids met veel info. De tijd in de grot had iets langer mogen zijn, maar het is zeker een aanrader om deze trip te boeken

Mooie ervaring, onze gids, Oscar, zeer goed, voorbereid, vriendelijk, heeft ons veel interessante dingen uitgelegd. Een TOPgids

gids glimlachend, grappig en neemt de tijd. Dankjewel !