Venetië
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Venetië

Venetië: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Venetië

Venetië: 10 hoogtepunten

Venetië is bijzonder rijk aan schoonheid, charme en historie. Er is zoveel moois te zien, dat kiezen lastig kan zijn. Geen zorgen, wij helpen je graag: hier zijn 10 essentiële onderdelen van een bezoek aan de Drijvende Stad.

Canal Grande

Canal Grande

Het Canal Grande is de hoofdboulevard van Venetië, maar dan van water. Stap in een waterbus, taxiboot of een iconische gondola en vaar langs de prachtige gebouwen aan de oevers.

Dogepaleis

Dogepaleis

Het marmeren exterieur is al adembenemend, en binnen ligt het Dogenpaleis ook nog vol schatten! Geniet van de historie en de klassieke kunst.

Basiliek van San Marco

Basiliek van San Marco

Deze grandioze kerk de Basiliek van San Marco is misschien wel het pronkstuk van Venetië. De koepels, facades en mozaïeken vormen een prachtig voorbeeld van Italiaans-Byzantijnse architectuur.

Brug der Zuchten

Brug der Zuchten

Zit je in een gondola met je geliefde, zorg dan dat je langs de Brug der Zuchten vaart - een kus onder de brug brengt eeuwige liefde en blijdschap!

Piazza San Marco

Piazza San Marco

Dit gigantische plein vormt de kern van Venetië. Napoleon vond het [plein] (/piazza-san-marco-l3933/) zo mooi, dat hij het de 'salon van Europa' noemde.

Rialtobrug

Rialtobrug

De Rialtobrug is de oudste brug over het Canal Grande. Sta vroeg op om vanaf de brug van het uitzicht te genieten zonder mensenmassa om je heen - je zal er geen spijt van hebben.

Lido di Venezia

Lido di Venezia

Onttrek je aan de toeristische drukte en bezoek het charmante Lido di Venezia. Na een kort vaartje vanuit het centrum vind je hier de beste restaurants van Venetië.

Teatro La Fenice

Je hoeft niet van opera te houden om te genieten van het prachtige Teatro La Fenice, een van de belangrijkste theaters in de kunstgeschiedenis.

Torcello

Torcello

Het eiland Torcello is vredig en pittoresk - perfect voor een ontspannende dagtrip. Bezoek de basiliek en bewonder het uitzicht vanaf de klokkentoren.

Gallerie dell’Accademia

In dit Gallerie dell’Accademia vind je de beste voorbeelden van Venetiaanse kunst. Alleen al de maat van de schilderijen is overweldigend - pas op dat je je nek niet verrekt!

Plan je bezoek aan Venetië

Bespaar geld op vervoer

Venetië heeft niet zomaar een beetje water - je zal vaker gebruikmaken van de waterbussen (vaporetti) dan verwacht. Voor je het weet, geef je al je geld uit aan vervoer. Koop een onbeperkt ticket om de kosten te beperken. Een 12-uursticket kost ongeveer 3 enkeltjes, en hoe langer de periode van je ticket, hoe realtief goedkoper (de langste periode is een week).

Blijf bij de toonbank

Eten en drinken in Venetië kan heel duur zijn. In bars en restaurants worden meestal extra kosten gerekend voor een zitplaats, dus als je geld wil besparen: blijf bij de toonbank! De extra kosten verschillen per restaurant, maar in de drukste toeristische buurten betaal je soms wel 500% van de normale prijs!

Geniet van het uitzicht

Eén van de populairste attracties in Venetië is de klokkentoren van de San Marco, waar je €8 betaalt om uitzicht te krijgen over de stad. Tipje: ga naar San Giorgio Maggiore - het uitzicht is minstens zo fraai en het kost slechts €3.

Goed om te weten

 • Taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +39
 • De beste periode voor een bezoek
  De stad is bijzonder aangenaam tussen september en november.

Activiteiten in Venetië

De must-see bezienswaardigheden in Venetië

Steden in Italië

Sitemap Venetië

Wil je alle activiteiten in Venetië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Venetië

Een must als je Venetië op korte tijd wil verkennen. Wel relatief duur

Omdat het niet echt duidelijk was wat de JNB-code was zijn we het toch nog gaan vragen aan het loket. Eens we dat wisten verliep alles vlekkeloos. Verwacht echter geen gondola. Het is wat het is; een autobus op het water die vooral in de namiddag en op weekdagen overvol is. Maar het is wel de ideale manier om je te verplaatsen als je de stad wil bezichtigen. Rechtstaan moet je er bij nemen maar is niet zo erg omdat het meestal over korte trajecten gaat. Wij hebben 's anderendaags nog eens een dagticket aan de automaat ter plaatse genomen. Even makkelijk en zelfde prijs als het on line-ticket.Op welke manier dan ook; gewoon doen en tijd en je benen sparen.

Venetië: openbaar vervoer per waterbus en gewone bus Beoordeeld door Rudolf, 09/26/2019

Mooie tour met goede gids, wel heel erg druk.

Door dat onze trein vanuit Verona een behoorlijke vertraging had waren wij bijna een half uur te laat. Terwijl wij ons naar het St.Marco plein haasten belde een vriendelijke dame ons op waar wij bleven, de tour was al begonnen maar wij moesten maar bellen als we er waren. Zodoende werden wij opgevangen door haar en via via naar onze gids gebracht om de rest van de tour te kunnen volgen. Hier waren wij erg blij mee. Dank hiervoor.

Skip-the-line: Basiliek van San Marco Beoordeeld door J., 09/10/2019

Mooie boottocht die je nog meer van Venetië laat zien.

Leuke boottocht van circa 4,5 uur die je langs drie mooie eilanden leidt: Murano, Burano en Torcello. 45 minuten per eiland was prima, maar omdat Burano zo mooi was, hadden we daar graag nog wat langer doorgebracht! De prijs is het zeker waard! Zeker een must-do wanneer je in Venetië bent.

Boottocht: een glimp van Murano, Torcello en Burano Beoordeeld door Anoniem, 07/02/2019

Ideale manier om goedkoop zowat alle Venetiaanse eilanden te ontdekken

In de vroege voormiddag ideaal omdat het nog niet echt druk is. Na de middag zijn vele boten overvol. Meer dan een uur als sardientjes in een blik tegen mekaar rechtstaan. Tickets kon je evengoed ( en zelfs goedkoper) ter plaatse kopen. Geen wachtrijen aan kassa.....

Venetië: openbaar vervoer per waterbus en gewone bus Beoordeeld door Anoniem, 07/17/2019

Goed en nog betaalbaar in vergelijking met de gondels.

Een super handige manier om Venetie en de omliggende eilanden te verkennen, zeker als jouw hotel in Mestre ligt. Een kort tochtje met een gondel inclusief, zou het compleet maken.