Kies data

Lagune van Venetië

Lagune van Venetië: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Venetië: Canal Grande per gondel met toelichting

1. Venetië: Canal Grande per gondel met toelichting

Verken de kanalen van de stad Venetië aan boord van een gondel. Je gondelier brengt je langs afgelegen kanalen, onder kleine bruggen en langs het Canal Grande. Luister naar de gids die je alles uitlegt over de paleizen, kerken en bezienswaardigheden om je heen. Hoor verhalen die alleen de Venetianen kennen, en leer over  de fascinerende geschiedenis van de gondel en gondoliers. Bewonder tijdens je vaart het huis van Desdemona en het huis van Mozart. Je komt ook langs het prachtige theater La Fenice en het “De le Ostreghe”-kanaal. Ga verder op de belangrijkste gracht in Venetië, het Canal Grande. Vaar naar naar de Salute-kerk, de Peggy Guggenheim Collection en enkele van de prachtige Venetiaanse paleizen die langs het kanaal lopen, zoals Ca'Dolfin, Ca'Loredan, Grimani Palace en vele anderen. Je ziet ook Punta de la Dogana en het San Marcobassin voordat je teruggaat naar het startpunt voor Campo San Moisè. Aan het einde van de tocht krijg je een QR-code om een digitale kaart te downloaden met 2D-beelden van Venetië van de middeleeuwen tot de 18e eeuw.

Boottocht: een glimp van Murano, Torcello en Burano

2. Boottocht: een glimp van Murano, Torcello en Burano

Maak een reis naar de beroemde Venetiaanse eilanden, bekend om hun pittoreske landschap, ambachtstradities en unieke geschiedenis. Je vertrekt van vlakbij het San Marcoplein of het treinstation Santa Lucia, volgt een plezierig reisje over het Bekken van San Marco richting de Lido, en vaart dan langs de noordelijke kustlijn van de stad. Op de boot, zal een live-gids de geschiedenis van de lagune en de drie eilanden vertellen. Je zult eerst uitstappen op het eiland Murano, dat soms ook wel "het Eiland van het Glas" wordt genoemd. Je zult een van de beroemde glasfabrieken bezoeken en zien hoe het glas gemaakt en geblazen wordt. Ga daarna  door naar Torcello, de oudste van de bewoonde eilanden. Daarna ga je verder naar Burano, waar je de natuurlijke omgeving en de kleine eilanden die aan alle kanten liggen kunt bewonderen. DGeniet van wat vrije tijd in Burano, een typisch visserseiland met zijn kleurrijke contrasten en lieflijk geschilderde huizen. Het eiland staat bekend om het beroemde kantklossen en de borduurwerkindustrie. Probeer ook wat van Burano's bijzondere zelfgemaakte gebak. Let op: dit is, eenmaal aangekomen, geen rondleiding. De gids zal je begeleiden naar de glasfabriek in Murano en de kantwinkel in Burano. Daarna heb je de tijd om elk eiland op eigen gelegenheid te verkennen.

Venetië: dagtrip eilanden Murano, Burano en Torcello

3. Venetië: dagtrip eilanden Murano, Burano en Torcello

Ontdek gedurende een 6,5 uur durende tocht de beroemde en zeer charmante eilanden in de Venetiaanse Lagune. Tijdens deze dagtocht zul je versteld staan van de prachtige omgeving rond Venetië en meer leren over het Venetiaanse leven en lokale tradities. Je begint de tocht in een comfortabele motorboot die vanaf de omgeving van het San Marcoplein vertrekt. Je eerste stop is het eiland Murano (ongeveer 1,5 uur). Hier heb je de kans een glasfabriek te bezoeken en bij een demonstratie te leren hoe de glasblazers hun meesterwerken creëren. Neem de tijd om het eiland te verkennen: je mag de enorme Basilica di Santa Maria e Donato zeker niet missen. Dit is een van de oudste kerken in de Venetiaanse Lagune en werd oorspronkelijk gebouwd in de 7e eeuw. Eenmaal bij de motorboot teruggekeerd vaar je naar de tweede stop, het eiland Burano (ongeveer 2 uur). Dompel jezelf onder in de schilderachtige en kleurrijke huizen op het eiland. Er wordt gezegd dat Burano op een regenboog lijkt dankzij de vissers die er leefden. Zij schilderden hun huizen in felle kleuren, zodat ze gemakkelijk hun weg terug naar huis konden vinden vanaf de zee. Het eiland staat ook bekend om zijn zeldzaam en ambachtelijk kantwerk. Eenmaal terug aan boord van de motorboot vaar je naar de laatste stop, het eiland Torcello (ongeveer 1 uur). Torcello vormde de eerste nederzetting in de Venetiaanse Lagune, met een geschiedenis die teruggaat naar het jaar 452. Je mag de kathedraal gewijd aan Santa Maria Assunta, gesticht in 639, zeker niet missen. Maak een selfie met de Troon van Attila op de achtergrond, een oude stenen stoel die werd gebruikt bij de inwijding van belangrijke magistraten. Je kunt ook de klokkentoren beklimmen, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Aan het einde van de tocht keer je terug naar je vertrekpunt.

Vanuit Pula: dagtour Venetië per boot, enkele reis of retour

4. Vanuit Pula: dagtour Venetië per boot, enkele reis of retour

Ga op een onvergetelijke boottocht over de Adriatische Zee vanuit Pula en breng je dag door in Venetië, waar je de stad in je eigen tempo verkent. Ervaar de romantische en historische sfeer van een stad waar 118 eilanden en 150 kanalen worden verbonden door 400 bruggen! Tijdens de introductie over Venetië (op de boot) worden er wat optionele producten aangeboden, zoals een gondelvaart, taxibootrit, lunch, etc.  Stap om 07:00 uur aan boord van de boot in Pula voor vertrek om 07:30 uur. Relax aan boord van de catamaran met een kop koffie en versgebakken croissants (op eigen kosten). Varend in de lagune kom je ongeveer om 11:00 uur in Venetië aan. Slenter vervolgens in je eigen tempo door de straatjes en kom romantische bruggen en verborgen pleinen tegen. Bewonder de Byzantijnse monumenten op het San Marcoplein of geniet van een authentieke ervaring en maak een gondeltocht door de kanalen. Zoek een goed restaurant om het heerlijke Italiaanse eten te proeven. Ga aan het einde van de dag in Venetië terug naar Pula, rond 17:00 uur, en werp een laatste blik op de stad gebouwd op het water voordat je terugvaart naar Kroatië. Om ongeveer 20:00 uur arriveer je in Pula en kun je de avond naar eigen invulling besteden.

Venetië & Lagune-eilanden: hop-on hop-off boottocht

5. Venetië & Lagune-eilanden: hop-on hop-off boottocht

Ontspan op een boot met grote ramen en open ruimtes, voor je hop-on hop-off tours door Venetië. Volg de tour in één keer om een goed eerste overzicht van Venetië te krijgen, of stop onderweg waar en hoe lang het jou het beste uitkomt Vanaf het centraal station van Santa Lucia brengt de boot u naar het hart van Venetië: de schatten van het San Marcoplein en het eiland Murano, waar u getuige zult zijn van de kunst van het maken van glas. Ga vanuit Murano richting de eilanden Burano, beroemd om zijn felgekleurde huizen en kantproductie, en Torcello, een kleine oase van rust in het midden van de lagune. U kunt ook naar Punta Sabbioni gaan, of gewoon terugkeren naar het station Santa Lucia, met slechts één stop bij Zattere bij het Canale della Giudecca, waar u de kunst van het gondel maken kunt leren. Download de 5 audiogidsen met 7 verschillende routes aan/uit boord om het meeste uit uw bezoek te halen. U kunt gratis audiogidsen downloaden via onze app. Offline-modus is ook beschikbaar.

Venetië: boottocht van 4,5 uur naar Murano en Burano

6. Venetië: boottocht van 4,5 uur naar Murano en Burano

Geniet van een tour van een halve dag vanuit Venetië naar de eilanden Murano en Burano in de Venetiaanse lagune. Je tour begint op het San Marcoplein, waar je aan boord stapt van een boot die je naar het noordelijke gedeelte van de lagune brengt. Tijdens de overtocht hoor je wat commentaar over de omgeving in het Engels, Spaans, Frans, Duits en Italiaans. Het eiland Murano is de eerste stop, een plek die wereldberoemd is vanwege de glasproductie. Je kunt er een glasfabriek bezoeken en een lokale kunstenaar toekijken terwijl hij een kunstwerk van glas maakt. Daarna heb je wat vrije tijd om het eiland te verkennen en van het pittoreske uitzicht te genieten. De volgende stop is Burano, een van de mooiste en rustigste eilanden in de lagune. Burano is bekend om zijn kleurrijke huizen en een lange traditie van kantproductie. Je zult genoeg vrije tijd hebben om rond het eiland te wandelen en van de rustige sfeer te genieten, voordat de boot terugkeert naar Venetië.

Venetië: pas voor waterbus en normale bus

7. Venetië: pas voor waterbus en normale bus

Geniet van je verblijf in Venetië en maak gebruik van het openbaar vervoer zonder in de rij te hoeven staan bij de kassa. Je gaat direct naar de gele ticketautomaten die te vinden zijn bij de haltes van de vaporetto in de hele stad. Voer de PNR-code in die op je voucher staat aangegeven en je krijgt dan een papieren ticket waarmee je de vaporetto kunt nemen. Je tickets moeten elke keer gevalideerd worden voordat je gebruikmaakt van een waterbus. De geldigheid van je ticket begint direct wanneer het voor het eerst gevalideerd is.

Venetië: Murano, Burano en Torcello meertalige boottocht

8. Venetië: Murano, Burano en Torcello meertalige boottocht

Vertrek vanuit Venetië en reis over de lagune om de drie eilanden van de lagune van Venetië te bezoeken: Murano, Burano en Torcello. De excursie begint op het San Marcoplein, waar u aan boord gaat van een panoramische boot en vertrekt naar het noordelijke deel van de lagune. Tijdens de boottochten wordt enige uitleg gegeven in het Engels, Spaans, Frans, Duits en Italiaans. De eerste stop is het eiland Murano, beroemd om zijn glasproductie en schilderachtige uitzichten. Hier kunt u een glasfabriek bezoeken en een lokale kunstenaar observeren die vorm geeft aan een glazen kunstwerk. Laat je verrassen door het eiland Murano, maar denk er ook aan om op tijd terug te gaan naar de boot om te vertrekken naar het volgende hoogtepunt. De volgende stop is Burano Island, beroemd om zijn kleurrijke huizen. Behalve dat het een paradijs is voor fotografieliefhebbers, herbergt het ook een lange traditie van kantproductie. Er blijft voldoende vrije tijd over om over het eiland te wandelen en te genieten van de rustige sfeer die hier nog steeds te vinden is. Als je de optie voor de Drie Eilanden hebt gekozen, is de volgende stop Torcello, bekend als de Moeder van Venetië. Je hebt de kans om de basiliek te bezoeken, die een van de oudste in de lagune is en een aantal prachtige mozaïeken heeft, of misschien een bezoek brengt aan het museum. Zo niet, dan kunt u gewoon uw tijd besteden aan het rondlopen op dit betoverende en zeer historische eiland. Met ogen vol schoonheid en camerakaarten vol herinneringen om te koesteren, ga je vervolgens op je motorboottocht terug naar Venetië.

Venetië: galjoenvaart door de Venetiaanse lagune met diner

9. Venetië: galjoenvaart door de Venetiaanse lagune met diner

Mis het niet. Dit is een unieke kans om iets onvergetelijks te beleven in het tijdloze decor van sereen en betoverend Venetië. Het Venetiaanse galjoen wacht op je voor het Museo Storico Navale in Venetië. Eenmaal aan boord neemt de crew je mee naar je tafel waar je een heerlijk welkomstdrankje geserveerd krijgt. Het kaarslicht, de elegante tafels, een tot in de puntjes verzorgde bediening en de charme van een boot uit vroeger tijden bieden een perfecte ambiance voor een succesvol avondje uit: een onvergetelijk diner in de magische Venetiaanse lagune. Bij zonsondergang verlaat het galjoen de kust en vaart naar de noordelijke lagune met zijn mysterieuze kanalen en eilandjes, zoals Sant’Erasmo en San Francesco del Deserto, die een voor een voor je ogen opdoemen. Tijdens het diner krijg je overheerlijke specialiteiten voorgeschoteld, bereid door de chef-kok van het schip. Ondertussen glijd je langs de eilandjes Vignole, Sant'Erasmo en San Francesco del Deserto, wereldwijd vermaard om het glaswerk. Je vaart rond Burano, bekend om de pittoreske, kleurrijke huizen en de scheve klokkentoren. Vervolgens vaart het galjoen terug naar het bassin van San Marco en langs San Giorgio waar je de lichtjes in het water kunt zien dansen. Na afloop brengt het galjoen je weer terug naar Venetië en kun je vanuit het Canal Grande nog eenmaal genieten van een spectaculair uitzicht op het bassin van San Marco en de oude paleizen en prestigieuze hotels. Eenmaal aangekomen bij de aanlegsteiger voor het Museo Storico Navale, stap je af terwijl het galjoen met een laatste blik op Venetië langzaam de horizon tegemoet vaart. Kies 1 van de volgende 2 opties: Het hoofddek heeft panoramische ramen zodat je tijdens de vaart kunt genieten van een fantastisch uitzicht op de lagune van Venetië. De boeg heeft een intiemere sfeer, want er zijn slechts twee kleine patrijspoorten en er is geen uitzicht; het achtersteven heeft kleine ramen. Bij beide opties zijn de tafels voor 4 personen en, afhankelijk van de beschikbaarheid, kunnen koppels plaatsnemen aan een gemeenschappelijke tafel (maar de tafels zijn groot genoeg om de privacy van elk koppel te waarborgen).

Venetië: glasblazen in Murano & kantklossen in Burano (boot)

10. Venetië: glasblazen in Murano & kantklossen in Burano (boot)

Ontsnap aan de drukte van Venetië zelf en vang een glimp op van hoe het stadsleven ooit was, toen de eilanden nog bevolkt werd door ambachtslieden die bekend stonden om hun traditionele vaardigheden, doorgegeven van generatie op generatie. Je gids zal je onderhouden tijdens de korte boottocht naar het kleine eiland Murano, dat vermaard is voor zijn traditionele glaswerk. Van oudsher waren de glasblazers van Murano de enigen in Europa die wisten hoe je een spiegel moest maken. Hun vaardigheden werden zo geprezen dat hen werd verboden Venetië te verlaten, op straffe des doods. Kijk toe terwijl een ambachtsman aan het werk is en luister naar een Engelse beschrijving van het proces. Kom te weten hoe zilverzand glas wordt en hoe je glas een kleur kunt geven. Naderhand is er tijd om de enorme collectie glaskunst te bezichtigen en op eigen houtje over het eiland te wandelen. Stap weer een boord en maak de overtocht naar het piepkleine eilandje Burano, waar je felgekleurde huizen kunt zien, die dicht op elkaar staan langs straatjes en grachten. De faam van Burano berust op zijn eeuwenoude kantklostraditie. Loop door de straatjes naar een gebouwtje waar vrouwen druk in de weer zijn met kantklossen, in navolging van hun moeders en grootmoeders. Je gids zal het proces van deze uitstervende kunst uitleggen. Vervolgens kun je in de voetsporen van Michelangelo treden en je eigen herinnering uitkiezen. Je kunt ook door de kronkelende straatjes wandelen en heerlijke koekjes proberen bij de lokale bakkerijtjes. Anders dan op andere uitstapjes wordt Torcello overgeslagen, zodat je meer tijd hebt op Murano en Burano en minder lang op de boot of te voet hoeft te besteden.

Lagune van Venetië: tours & tickets

Sitemap Lagune van Venetië

Wil je alle activiteiten in Lagune van Venetië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Lagune van Venetië

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 28.734 beoordelingen

Leuke rit op het kanaal, we waren met 4 en waren alleen in de gondel. Goed georganiseerd, de kleine opmerkingen eerder in de steegjes waren interessant. Let op om de opmerkingen in het Frans te hebben, je moet een app downloaden met QR-code, gegeven bij het Checkpoint, en je koptelefoon hebben, anders moet je Engels of Italiaans begrijpen. De persoon bij de checkpoint-kiosk was niet erg vriendelijk... maar onze gids was perfect: beleefd, enthousiast en interessant in zijn opmerkingen.

Tijdloos moment dat ons naar een glaswerkplaats in Murano voert en vervolgens naar het vissersdorp Burano!! Voldoende tijd in Murano, maar erg commercieel en niet genoeg tijd in Burano, een typisch dorp, zeer ontspannend en gastvrij met al deze kleurrijke huizen! We vonden het geweldig om het te bezoeken, door de steegjes te slenteren en een spritz te drinken in de schaduw van een paraplu! ! De gids en stewardessen waren erg vriendelijk! Beveel deze tour ten zeerste aan !!

Personeel is erg vriendelijk en de vergaderlocatie was makkelijk te vinden. Een mooi overzicht wordt gegeven vóór de gondelrit en terwijl u op het Canal Grande bent. De rit zelf was heerlijk en ontspannend en onze gondelier zong zelfs een liedje en wees op een paar bezienswaardigheden :) Ga daarna naar Emilio Ceccato naast de Rialtobrug om het shirt op te halen dat alle gondeliers dragen van de aardigste dame die daar werkt .

Het was een unieke ervaring! De gids aan boord van de boot vertelde ons verschillende interessante dingen over Venetië en de eilanden, hij was erg aardig en behulpzaam. De eilanden zijn prachtig, we waren getuige van een prachtige demonstratie van glas en kant, werkelijk spectaculair! We raden iedereen deze prachtige boottocht aan, uitstekende prijs-kwaliteitverhouding!

Presque parfait, op aurait préféré rester plus longtemps à Burano et un peu moins à Murano. Torcello ... rien à voir ...