De populairste activiteiten van Venetië

Venetië: Exclusieve Rooftop Terraces Tour met Prosecco

1. Venetië: Exclusieve Rooftop Terraces Tour met Prosecco

Ontdek Venetië vanaf de daken, verdwaal op de Rialto-markt en verken de oude rosse buurt tijdens een begeleide wandeling. Ervaar het lokale leven terwijl je privéterrassen ontdekt en eindig met een traditionele aperitivo met een panoramisch uitzicht over het Canal Grande. Ontmoet je lokale gids en begin met het ontdekken van de charmante sestiere van San Polo, die nog steeds grotendeels wordt bewoond door de lokale bevolking. Betreed Venetiaanse privépaleizen en bewonder het prachtige uitzicht vanaf verborgen panoramische terrassen. Ontdek de eenvoudige authenticiteit van Venetië, weg van het massatoerisme, en ga buiten de gebaande paden om meer te weten te komen over de manier van leven van de lokale bevolking. Dwaal door de Rialto-markt en zie waar de bewoners op zoek zijn naar verse groenten en fruit. Wandel door de voormalige Wallen en leer meer over de geschiedenis van de stad. Bewonder de sprankelende waterwegen en kanalen met exclusieve toegang tot panoramische terrassen die niet vaak door toeristen worden gevonden. Beëindig de tour in stijl terwijl je je glas Prosecco rinkelt en viert in echte Italiaanse stijl.

Venetië: gondelvaart Canal Grande met toelichting via app

2. Venetië: gondelvaart Canal Grande met toelichting via app

Voel de essentie van Venetië terwijl je met een gondelvaart de verborgen en pittoreske waterwegen in de buurt van het Canal Grande verkent. Luister naar de toelichting in de app om meer te weten te komen over de stad terwijl je de bezienswaardigheden bewondert. De tour gaat van start met een ontmoeting met de host, die een aantal wetenswaardigheden over de geschiedenis van de gondels en gondeliers met je zal delen. Krijg gratis toegang tot een app met toelichting over de reisroute van de gondel. Terwijl je geniet van de schoonheid van het Canal Grande, kun je de prachtige paleizen bewonderen, zoals de Peggy Guggenheim Collection, het Palazzo Gritti, de Santa Maria della Salute en de Punta della Dogana. Ontdek het wereldberoemde theater La Fenice en het Mozarthuis aan de kades van de romantische en verborgen waterwegen. Aan het einde van de gondelrit kun je genieten van een adembenemend uitzicht op de lagune van San Marco en het eiland San Giorgio.

Venetië: ticket gereserveerde toegang Dogepaleis

3. Venetië: ticket gereserveerde toegang Dogepaleis

Sla met dit gereserveerde toegangsticket de wachtrij over bij de kassa van het Dogepaleis in Venetië, een historisch monument dat eeuwenlang dienst deed als zetel van de Venetiaanse politieke macht. Bewonder de gotische architectuur. Krijg ook toegang tot het Museo Correr, het Nationaal Archeologisch Museum en de Marciana-bibliotheek. Betreed het Dogepaleis en verken de zetel van een 1000-jarige republiek, en reis terug in de tijd naar de Middeleeuwen. Herbeleef de angst van de gevangenen toen ze de Brug der Zuchten overstaken. Bewonder de indrukwekkende structuur en versieringen van het paleis, van de originele fundamenten uit de 14e en 15e eeuw tot de belangrijke renaissance- en weelderige maniëristische toevoegingen. Bewonder de rijke details van de magnifieke gouden trap en de spectaculaire kunstwerken. Geniet ook van toegang tot het Museo Correr op het San Marcoplein, een gebouw dat oorspronkelijk was ontworpen als residentie voor Napoleon en later de Venetiaanse residentie van de koning van Italië werd.

Venetië: rit met watertaxi vanaf luchthaven Marco Polo

4. Venetië: rit met watertaxi vanaf luchthaven Marco Polo

Geniet van een gedeelde rit met de watertaxi tussen de luchthaven Venetië Marco Polo en hotels in het centrum van Venetië. Je kunt kiezen voor een enkele reis of retour en ontspannen genieten van een mooie rit. Vertrek meteen nadat je je bagage hebt opgehaald en laat je via de lagune naar je hotel brengen. Dit is de meest romantische en directe manier om naar de stad te reizen. Je wordt direct opgehaald of afgezet bij een aantal hotels aan het Canal Grande, of hotels zoals Hilton Stucky en San Clemente. Voor minder toegankelijke bestemmingen aan de binnengrachten wordt een aangewezen ontmoetingspunt op loopafstand van je hotel bepaald.  Voor JW Marriott - Isola delle Rose word je afgezet in San Marco, vlak bij de shuttleboot van het Marriott hotel.

Basiliek van San Marco: rondleiding met gids zonder wachtrij

5. Basiliek van San Marco: rondleiding met gids zonder wachtrij

Samen met een gids, geregeld in overleg met de Curia di Venezia, krijg je een volledige rondleiding in de Gouden Basiliek, ooit de privékapel van de Doges van Venetië. En dankzij de prachtige gouden mozaïeken en marmeren inlegwerk, de enige in haar soort in Italië. Luister naar de deskundige gids die de afgebeelde bijbelse taferelen en de geschiedenis en bijzonderheden van deze oude basiliek beschrijft. Bewonder de Schat en het terras met een prachtig uitzicht op het San Marcoplein

Venetië: boottocht naar Burano, Torcello & Murano met glasblazen

6. Venetië: boottocht naar Burano, Torcello & Murano met glasblazen

Ontdek enkele van de beroemdste eilanden van de Venetiaanse Lagune tijdens deze boottocht van een hele dag. Reis met je gids door de Venetiaanse Lagune op een panoramisch schip en geniet van de eilanden Murano, Burano en Torcello. Begin je avontuurlijke dag door aan boord te gaan van een comfortabele panoramische boot die vertrekt vanuit San Marco. Leer onderweg van jouw gids over de eilanden. Geniet ongeveer 30 minuten van de bezienswaardigheden van deze oude stad totdat je jouw eerste bestemming, Murano, bereikt. Geniet van een glasblaasdemonstratie met een glasmeester en historische uitleg over het ambacht. Ga langs bij de souvenirwinkel in de glasfabriek en profiteer van een exclusieve korting van 20% op jouw aankopen. Jouw geplande tijd in Murano omvat ook vrije tijd om zelf op verkenning te gaan. Laat Murano achter je wanneer je naar het nabijgelegen eiland Burano reist. Bekijk de schilderachtige en kleurrijke huizen op het eiland en zie de kantwerksters aan het werk. Maak kennis met hun bijzondere vaardigheden die wereldwijd tot de beste worden gerekend. Stop voor een hapje eten tijdens jouw verblijf in Burano en proef de lokale biscotti die op het eiland worden gemaakt. Reis naar jouw laatste stop, Torcello. Geniet van een 1-uur durend bezoek aan het eiland en bezoek historische bezienswaardigheden, zoals de Kathedraal van Santa Maria Assunta, de Troon van Attila, de Duivelsbrug en de Klokkentoren. Sluit je avontuur af met een 1-uur durende tocht terug naar Venetië en geniet van de adembenemende sfeer van de Venetiaanse Lagune.

Venetië: wandeltour met Dogepaleis & San Marcobasiliek

7. Venetië: wandeltour met Dogepaleis & San Marcobasiliek

Duik in de geschiedenis van Venetië tijdens deze tour van 3 uur door de basiliek van San Marco en het Dogepaleis. Je kunt een privérondleiding nemen of kiezen voor een groepsactiviteit. Bekijk twee van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontdek de geschiedenis van wat ooit het handelscentrum van het Middellandse Zeegebied was.  Begin je verkenningstocht samen met je gids op het San Marcoplein, waarna je de basiliek binnengaat. Vanaf het terras op de eerste verdieping kun je het uitzicht over de lagune bewonderen en de beroemde bronzen paarden van dichtbij zien. Ontdek hoe deze in de tijd van Napoleon helemaal naar Parijs en weer terug werden gebracht. De Basiliek van San Marco kan soms zonder waarschuwing voor bezoekers gesloten worden. Bezoek in dat geval in plaats daarvan de kerk van San Zaccaria of het Correr Museum, afhankelijk van de beschikbaarheid. Maak een rondleiding door de prachtig versierde 15e-eeuwse kerk en de ondergelopen crypte of kom meer te weten over de kunst en geschiedenis van Venetië. Vervolgens krijg je voorrangstoegang om het Dogepaleis binnen te gaan, de voormalige residentie van de leider van de Republiek Venetië. Bezoek onder andere de zaal van de Grote Raad en de rechtszalen. De muurschilderingen van Tintoretto en de reuzentrap zijn een aantal van de hoogtepunten.  Steek daarna de beroemde Brug der Zuchten over, die de nieuwe gevangenissen met het Dogepaleis verbindt. Terwijl je van het prachtige zicht op de kanalen geniet, kom je te weten hoe de brug aan zijn naam komt en waarom deze in de 17e eeuw werd gebouwd. Na afloop van de rondleiding kun je langer blijven om het Dogepaleis met tips van je gids verder te verkennen.

Venetië: Hoogtepuntentour, San Marco-basiliek & Dogenpaleis

8. Venetië: Hoogtepuntentour, San Marco-basiliek & Dogenpaleis

Beleef het beste van Venetië tijdens een tour met een kleine groep die twee van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad bezoekt, de Basiliek van San Marco en het Dogenpaleis. Sla de lange wachtrijen over met inbegrepen, vooraf gereserveerde tickets en geniet van de pracht van deze Venetiaanse schatten in jouw eigen tempo. Begin je tour op het San Marco-plein. Bewonder de klokkentoren en de marmeren leeuwen, voordat je met je gids de basiliek betreedt. Bewonder de gouden mozaïeken en het weelderige ontwerp en leer hoe het gebouw een symbool is van Venetiaanse macht en rijkdom. Verken vervolgens het Dogenpaleis, een gotisch meesterwerk dat ooit de zetel was van de Venetiaanse overheid. Leer meer over het leven van de heersende Venetiaanse doges en de 14e-eeuwse beeldhouwers die aan het paleis werkten.  Geniet van een prachtig uitzicht over de lagune terwijl je door dit wereldberoemde monument loopt. Leer meer over het buitengewone verhaal van Casanova en de betekenis van de Brug der Zuchten, evenals de oude en nieuwe gevangenissen. Zodra je tour is afgelopen, ga je verder met jouw verkenning van de Venetiaanse geschiedenis en cultuur met jouw inbegrepen toegang tot het Museo Correr, het Nationaal Archeologisch Museum en de Biblioteca Marciana.

Venetië: kaartje voor concert vier seizoenen in de Vivaldi-kerk

9. Venetië: kaartje voor concert vier seizoenen in de Vivaldi-kerk

Verwen uw oren met een uitvoering van Vivaldi's Vier Jaargetijden door het ensemble "I Virtuosi Italiani" in de kerk van Santa Maria della Visitazione in Venetië. Ervaar de emotie van het luisteren naar Vivaldi's muziek op de plaatsen waar deze is gecomponeerd. het is geluid, het zijn muzieknoten, het is de kunst van een groot barokcomponist, maar bovenal is het de energie van deze plek, Vivaldi's kerk. Hier bracht Antonio Vivaldi veertig jaar van zijn leven door en componeerde hij zijn magnifieke werken. Geniet van geïnspireerde uitvoeringen van de Four Seasons waar je in de muziek het oogsten van de tarwe, de druivenoogst, de zomerstormen, de sneeuw die in de winter valt, de warme herfstkleuren en de heldere bloei van bloemen in de lente kunt voelen. Kijk hoe getalenteerde musici spelen in de kerk waar meesters als Francesco Gasparini en Antonio Vivaldi de Dochters van de Choro opleidden tot virtuoze musici die in heel Europa bekend stonden om hun kunst.

Venetië: boottocht naar Burano en Murano met bezoek aan glasfabriek

10. Venetië: boottocht naar Burano en Murano met bezoek aan glasfabriek

Vaar mee op een boottocht van Venetië naar de eilanden Murano en Burano. Vaar op een comfortabele boot, geniet van wat tijd om de eilanden op jouw gemak te verkennen en wees getuige van een glasblaasdemonstratie op Murano. Vertrek vanaf San Marco of het treinstation van Venetië (afhankelijk van de geselecteerde optie) en ga naar Murano en Burano. Ontmoet de bemanning en vaar over de lagune, terwijl je onderweg geniet van het uitzicht vanaf een panoramisch terras. Ontdek de kunst van het glasmaken in Murano en bezoek een glasfabriek. Leer meer over de tradities en processen achter de glasproductie. Bewonder vervolgens de kleurrijke huizen van Burano en maak een wandeling door de pittoreske straatjes. Keer 's avonds terug naar jouw oorspronkelijke ontmoetingspunt.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Venetië
In deze 1600 jaar oude havenstad struikel je bijna over de prestigieuze gebouwen die bezoekers al eeuwenlang imponeren.

Topactiviteiten

Venetië: de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

727 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 46

Voor ieder wat wils

In de buurt van Venetië

Meer zien

Veelgestelde vragen over Venetië

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Venetië?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Dolomieten

Andere activiteiten in Venetië

Wil je alle activiteiten in Venetië bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Venetië

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 138.603 beoordelingen

zeer vriendelijke mensen en heel leuke omgeving. ze vragen welke talen er binnen de groep worden gebruikt en vertellen tijdens de reis een verhaal in die talen. helaas met een accent (soms onverstaanbaar). precies op tijd vertrokken en exact op tijd terug. het programma is gevarieerd en het glas atelier is zeker het bezichtigen waard. ook kun je daar leuke decoratief spullen kopen (wel goed onderhandelen). de tweede eiland was ook leuk, gezellig en met leuke restaurantjes. de laatste eiland was een beetje tegengevallen. dat was eigenlijk leeg en daar was weinig te doen/zien

Aanrader om zo naar het vliegveld terug te gaan, boot was precies op tijd vlakbij ons hotel om ons op te halen. Leuke tocht door het grand canal en zo zagen we nog net een gedeelte waar we nog niet waren geweest. En we waren de enigen aan boord dus feitelijk een prive taxi voor de prijs van een gedeelde!

Van te voren geboekt, de bus stond aan de overkant van uitgang vliegveld Treviso, binnen een uur in Venetie bij de boten, vanwaar je naar je bestemming kunt wij hadden hotel in Castello, middelpunt van alles perfect

Ticket scannen bij het apparaat en instappen. We werden voor de deur van het hotel afgezet, nadat we gevraagd hadden of de bus daar ook zou stoppen.

De moeite waard, zowel voor de tentoongestelde werken als voor het gebouw.