Belevingen in

Venetië

Overblijfselen van middeleeuwse macht zijn slechts het topje van de ijsberg in deze 1600 jaar oude havenstad.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

Venetië: 10 hoogtepunten

Venetië is bijzonder rijk aan schoonheid, charme en historie. Er is zoveel moois te zien, dat kiezen lastig kan zijn. Geen zorgen, wij helpen je graag: hier zijn 10 essentiële onderdelen van een bezoek aan de Drijvende Stad.

 • Canal Grande

  1. Canal Grande

  Het Canal Grande is de hoofdboulevard van Venetië, maar dan van water. Stap in een waterbus, taxiboot of een iconische gondola en vaar langs de prachtige gebouwen aan de oevers.

 • Dogepaleis

  2. Dogepaleis

  Het marmeren exterieur is al adembenemend, en binnen ligt het Dogenpaleis ook nog vol schatten! Geniet van de historie en de klassieke kunst.

 • Basiliek van San Marco

  3. Basiliek van San Marco

  Deze grandioze kerk de Basiliek van San Marco is misschien wel het pronkstuk van Venetië. De koepels, facades en mozaïeken vormen een prachtig voorbeeld van Italiaans-Byzantijnse architectuur.

 • Brug der Zuchten

  4. Brug der Zuchten

  Zit je in een gondola met je geliefde, zorg dan dat je langs de Brug der Zuchten vaart - een kus onder de brug brengt eeuwige liefde en blijdschap!

 • Piazza San Marco

  5. Piazza San Marco

  Dit gigantische plein vormt de kern van Venetië. Napoleon vond het [plein] (/piazza-san-marco-l3933/) zo mooi, dat hij het de 'salon van Europa' noemde.

 • Rialtobrug

  6. Rialtobrug

  De Rialtobrug is de oudste brug over het Canal Grande. Sta vroeg op om vanaf de brug van het uitzicht te genieten zonder mensenmassa om je heen - je zal er geen spijt van hebben.

 • Lido di Venezia

  7. Lido di Venezia

  Onttrek je aan de toeristische drukte en bezoek het charmante Lido di Venezia. Na een kort vaartje vanuit het centrum vind je hier de beste restaurants van Venetië.

 • Teatro La Fenice

  8. Teatro La Fenice

  Je hoeft niet van opera te houden om te genieten van het prachtige Teatro La Fenice, een van de belangrijkste theaters in de kunstgeschiedenis.

 • Torcello

  9. Torcello

  Het eiland Torcello is vredig en pittoresk - perfect voor een ontspannende dagtrip. Bezoek de basiliek en bewonder het uitzicht vanaf de klokkentoren.

 • Gallerie dell’Accademia

  10. Gallerie dell’Accademia

  In dit Gallerie dell’Accademia vind je de beste voorbeelden van Venetiaanse kunst. Alleen al de maat van de schilderijen is overweldigend - pas op dat je je nek niet verrekt!

Plan je bezoek

 • Bespaar geld op vervoer

  Venetië heeft niet zomaar een beetje water - je zal vaker gebruikmaken van de waterbussen (vaporetti) dan verwacht. Voor je het weet, geef je al je geld uit aan vervoer. Koop een onbeperkt ticket om de kosten te beperken. Een 12-uursticket kost ongeveer 3 enkeltjes, en hoe langer de periode van je ticket, hoe realtief goedkoper (de langste periode is een week).

 • Blijf bij de toonbank

  Eten en drinken in Venetië kan heel duur zijn. In bars en restaurants worden meestal extra kosten gerekend voor een zitplaats, dus als je geld wil besparen: blijf bij de toonbank! De extra kosten verschillen per restaurant, maar in de drukste toeristische buurten betaal je soms wel 500% van de normale prijs!

 • Geniet van het uitzicht

  Eén van de populairste attracties in Venetië is de klokkentoren van de San Marco, waar je €8 betaalt om uitzicht te krijgen over de stad. Tipje: ga naar San Giorgio Maggiore - het uitzicht is minstens zo fraai en het kost slechts €3.

Goed om te weten

 • Taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +39
 • De beste periode voor een bezoek
  De stad is bijzonder aangenaam tussen september en november.

Sitemap Venetië

Wil je alle activiteiten in Venetië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Venetië

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 80.272 beoordelingen

Geweldige ervaring, gemaakt met de herfst van de avond, maakte het nog magischer en suggestiever. Niet-inspirerende gids, hij zei niets meer dan een triviale audiogids zou kunnen doen. Echter sterk aanbevolen ervaring.

Ophaalpunt makkelijk te vinden, boottochtje comfortabel, voldoende tijd om mooie foto's te maken. Murano glasfabriek was leuk, maar koop daar niks, het is 10x zo duur ter plekke.

Goede organisatie, erg bekwame en bevlogen gids. Mooie ervaring.

Prima,bus stond klaar en reed rechtstreeks naar Venetië…..

Prachtige omgeving, kleine groep en comfortabel vervoer