Kies data

Venetië Activiteiten in kleine groep

Venetië Activiteiten in kleine groep: Onze meest aanbevolen

Venetië: wandeltour met Dogepaleis & San Marcobasiliek

1. Venetië: wandeltour met Dogepaleis & San Marcobasiliek

Duik in de geschiedenis van Venetië tijdens deze tour van 3 uur door de basiliek van San Marco en het Dogepaleis. Je kunt een privérondleiding nemen of kiezen voor een groepsactiviteit. Bekijk twee van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontdek de geschiedenis van wat ooit het handelscentrum van het Middellandse Zeegebied was.  Begin je verkenningstocht samen met je gids op het San Marcoplein, waarna je de basiliek binnengaat. Vanaf het terras op de eerste verdieping kun je het uitzicht over de lagune bewonderen en de beroemde bronzen paarden van dichtbij zien. Ontdek hoe deze in de tijd van Napoleon helemaal naar Parijs en weer terug werden gebracht. De Basiliek van San Marco sluit soms zonder waarschuwing voor bezoekers. Bezoek in dat geval in plaats daarvan de kerk van San Zaccaria of het Correr Museum, afhankelijk van de beschikbaarheid. Maak een rondleiding door de prachtig versierde 15e-eeuwse kerk en de ondergelopen crypte of leer meer over de kunst en geschiedenis van Venetië. Vervolgens krijg je voorrangstoegang om het Dogepaleis binnen te gaan, de voormalige residentie van de leider van de Republiek Venetië. Bezoek onder andere de zaal van de Grote Raad en de rechtszalen. De muurschilderingen van Tintoretto en de reuzentrap zijn een aantal van de hoogtepunten.  Steek daarna de beroemde Brug der Zuchten over, die de nieuwe gevangenissen met het Dogepaleis verbindt. Terwijl je van het prachtige zicht op de kanalen geniet, kom je te weten hoe de brug aan zijn naam komt en waarom deze in de 17e eeuw werd gebouwd. Na afloop van de rondleiding kun je langer blijven om het Dogepaleis met tips van je gids verder te verkennen.

Venetië: gondelvaart door Canal Grande met app-toelichting

2. Venetië: gondelvaart door Canal Grande met app-toelichting

Voel de essentie van Venetië terwijl je met een gondelvaart de verborgen en pittoreske waterwegen in de buurt van het Canal Grande verkent. Luister naar de toelichting in de app om meer te weten te komen over de stad terwijl je de bezienswaardigheden bewondert. De activiteit gaat van start met een ontmoeting met de gastheer of -vrouw, die enkele bezienswaardigheden over de geschiedenis van gondels en gondeliers zal uitleggen. Krijg gratis toegang tot een app met toelichting op de reisroute in de gondel. Terwijl je geniet van de schoonheid van het Canal Grande, kun je de prachtige paleizen bewonderen, zoals de Peggy Guggenheim Collection, het Palazzo Gritti, de Santa Maria della Salute en de Punta della Dogana. Ontdek het wereldberoemde theater La Fenice en het Mozarthuis aan de kades van de romantische en verborgen waterwegen. Aan het einde van de gondelrit kun je genieten van een adembenemend uitzicht op de lagune van San Marco en het eiland San Giorgio.

Venetië: Canal Grande per gondel met toelichting

3. Venetië: Canal Grande per gondel met toelichting

Verken de kanalen van de stad Venetië aan boord van een gondel. Je gondelier brengt je langs afgelegen kanalen, onder kleine bruggen en langs het Canal Grande. Luister naar de gids die je alles uitlegt over de paleizen, kerken en bezienswaardigheden om je heen. Luister naar verhalen die alleen de Venetianen kennen, en kom meer te weten over  de fascinerende geschiedenis van de gondel en gondoliers. Bewonder tijdens je vaart het huis van Desdemona en het huis van Mozart. Ook kom je langs het prachtige theater La Fenice en het kanaal 'De le Ostreghe'. Ga verder op de belangrijkste gracht van Venetië, de Canal Grande. Vaar langs de Salute-kerk, de Peggy Guggenheim Collection en enkele van de prachtige Venetiaanse paleizen langs het kanaal, zoals Ca'Dolfin, Ca'Loredan, Grimani Palace en vele anderen. Je ziet ook Punta de la Dogana en het San Marco-bassin voordat je weer teruggaat naar het vertrekpunt bij Campo San Moisè. Aan het einde van de tocht krijg je een QR-code om een digitale kaart te downloaden met 2D-beelden van Venetië van de middeleeuwen tot de 18e eeuw. Met deze gedeelde optie geniet je van een wandeling van 20 minuten vanaf het trefpunt en een gondeltocht van 30 minuten. Bekijk het Biennale Café en de gevel van de San Moisè-kerk en kom meer te weten over de geschiedenis van de Venetiaanse gondeltraditie. Ook zie je Punta della Dogana en Canal Grande.

Venetië: Dogenpaleis en San Marcobasiliek met voorrang

4. Venetië: Dogenpaleis en San Marcobasiliek met voorrang

Ga mee met een wandeling met gids over het San Marcoplein, en naar het Dogenpaleis en de San Marcobasiliek met voorrangstoegang. Je ontmoet je gids op het San Marcoplein en gaat vervolgens naar het Palazzo Ducale, het bijzondere paleis dat eeuwenlang het politieke machtscentrum van Venetië vertegenwoordigde. Betreed de prachtige kamers, met honderden geschilderde meesterwerken. Ontdek waar de hertog en zijn raad het lot van een 1.000-jarige republiek bepaalden, en bewonder de details van de middeleeuwse gouden trap. Zie de beroemde Brug der Zuchten. Betreed de beruchte Venetiaanse gevangenis waar Giacomo Casanova vastzat. Bezoek de San Marco Basiliek en geniet van een rondleiding door dit Byzantijnse meesterwerk, met zijn prachtige gouden mozaïeken en marmeren vloerinleg. Bekijk de schat en het terras van de San Marcobasiliek

Workshop in Venetië: maak je eigen carnavalsmasker

5. Workshop in Venetië: maak je eigen carnavalsmasker

Creëer je eigen unieke aandenken aan Venetië tijdens een workshop waarin je carnavalsmaskers leert maken. Kies op de dag van de workshop uit 2 verschillende opties en kom meer te weten over de oude technieken voor het maken van maskers van papier-maché. Luister naar de interessante verhalen over het gebruik van maskers in Venetië in voorgaande eeuwen. Een paar uur later ga je weer terug naar het laboratorium om je niet-versierde masker op te halen, dat tijd heeft gehad om op te drogen. In plaats daarvan kun je ook, met behulp van een ervaren instructeur, ontdekken hoe je je eigen masker kunt schilderen en decoreren. Kies een masker dat je kunt versieren en bewaren als speciaal souvenir.

Venetië: de voetsporen van Commissario Brunetti-wandeltocht

6. Venetië: de voetsporen van Commissario Brunetti-wandeltocht

Begin aan deze wandeltocht door Venetië en treed in de voetsporen van Commissario Brunetti. Verken de filmlocaties van de televisieshow die is gebaseerd op de romans van Donna Leon. Luister naar de populaire misdaadserie die zich afspeelt in Venetië. Ontmoet je gids en trek de stad in tijdens deze Commissario Brunetti-thematour. Volg je gids om locaties zoals de iconische "questura" (politiehoofdkwartier) te zien. Leer nieuwe feiten en weetjes over de auteur en haar boeken en geniet van een uniek perspectief op de stad. Vind moeilijk te vinden "campos" en "palazzo's" die door Brunetti worden bezocht. Ontdek buiten de gebaande paden opnamelocaties uit afleveringen zoals 'Beastly things' of 'Suffer the little Children'. Bekijk ook filmlocaties uit nieuwere afleveringen. Ontdek waar Brunetti at, terwijl je gids zijn brede gastronomische smaken verkent. Laat u vermaken met anekdotes en spannende details uit het dagelijkse Venetiaanse leven. Rond de tour af op het hoofdkantoor van de show.

Van Venetië: Dagtrip Dolomieten, Misurinameer en Cortina

7. Van Venetië: Dagtrip Dolomieten, Misurinameer en Cortina

Geniet van een gedenkwaardige dag en verken Europa's mooiste bergketen. Gedurende de dag maak je talloze stops bij schilderachtige uitkijkpunten, wandel je rond meren, geniet je van een stadstour door Cortina en loop je over vlak terrein in de Tre Cime di Lavaredo, vanwaar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over deze majestueuze bergketen. De schoonheid van de Dolomieten zit in hun diversiteit. Het zal voelen alsof je van de ene bergketen naar de andere bent gereisd, zo groot is de grote variatie in landschappen. Tijdens je Dolomieten-tour zie je in de verte gletsjers, torenhoge bergtoppen, smaragdgroene meren omgeven door dennen- en lariksbossen met weerspiegeling van de bergen in hun kalme water, en typisch Tiroolse dorpjes die zich vastklampen aan de berghellingen. Bij de Tre Cime di Lavaredo, op een hoogte van 2.360 m (7.500 ft), geniet je van een van de beste uitzichten op de bergen, waar je uitkijkt over een groot aantal pieken en dalen zover het oog reikt . Bezoek het kosmopolitische Cortina en wandel door het prachtige centrum om de vele pittoreske winkeltjes te bekijken. En na een bevredigende dag in de Dolomieten kunt u achterover leunen en ontspannen op de terugweg naar Venetië door het steeds veranderende landschap van de bergen verlicht door de late middagzon.

Venetië: privérit met de Rialtobrug-gondel

8. Venetië: privérit met de Rialtobrug-gondel

Begin de tour van 30 minuten vanaf het vertrekpunt in Bacino Orseolo, recht tegenover het beroemde Hard Rock Cafè en net achter het San Marcoplein. Volg kleinere maar ongelooflijk mooie secundaire kanalen zoals Rio dei Barcaioli, waar Mozart ooit woonde, en Rio dell'Ovo om het Canal Grande te bereiken. Geniet van het spectaculaire uitzicht op de Rialtobrug vanaf het water en zie imposante palazzi zoals Ca' Farsetti, de zetel van de gemeentelijke overheid. Bewonder Palazzo Grimani, het grootste gebouw met uitzicht op het Canal Grande en waar nu het Hof van Beroep is gevestigd. Vervolg over de Rio San Luca waar het Palazzo Manin passeert, de residentie van de laatste doge van Venetië, Ludovico Manin, en tegenwoordig het regionale hoofdkwartier van de Bank of Italy, alvorens terug te keren om weer te eindigen bij Bacino Orseolo. Begin de tour van 60 minuten met vertrek uit Bacino Orseolo, recht tegenover het beroemde Hard Rock Cafè en net achter het San Marcoplein. Vaar over kleinere maar mooie grachten, op een route die het huis van Mozart en het Canal Grande met de prachtige Rialtobrug omvat. Ga onder de beroemde Rialtobrug door en bekijk de Rialtomarkt, waar de lokale bevolking en bezoekers graag rondlopen en fruit, groenten en verse zeevruchten kopen. Bewonder de vele imposante paleizen, zoals Ca' Farsetti waar de burgemeester van Venetië zetelt, en Palazzo Grimani, het grootste gebouw met uitzicht op het Canal Grande. Vaar naar Rio San Luca met Palazzo Manin, voormalige residentie van de laatste doge van Venetië Ludovico Manin, momenteel de thuisbasis van de Bank of Italy. Vaar door betoverende kleine grachten van het stadscentrum en eindig op hetzelfde vertrekpunt.

Verborgen Venetië: ongebruikelijke wandeltour

9. Verborgen Venetië: ongebruikelijke wandeltour

Verlaat de gebaande paden van Venetië, weg van de drukte. Met een gids verken je het hart van Venetië, met inbegrip van minder bekende gebieden, rijk aan geschiedenis, zoals de Rialto-buurt en de kerk van San Giacometto (1200 na Christus). Bezoek het labyrint van "calli" en "campi" (smalle Venetiaanse straatjes en pleintjes) en vind verborgen architectonische juweeltjes zoals Marco Polo's huis, een gebouw waarvan wordt aangenomen dat het het huis van de beroemde ontdekkingsreiziger is, gemarkeerd door een witte plaquette, dat nu dienst doet als theater. Ga verder naar het Fenix Theater, waar Giuseppe Verdi en vele andere grote componisten hun meesterwerken opvoerden. Je komt langs het San Marcoplein met zijn prachtige monumenten, het Dogenpaleis, de San Marco-basiliek en vele andere historische gebouwen.

Venetië: privétocht in een gondel voor tot 5 personen

10. Venetië: privétocht in een gondel voor tot 5 personen

Beleef de romantiek van Venetië aan boord van een traditionele gondel voor maximaal 6 personen en geniet van een persoonlijker ervaring, exclusief voor jouw groep. Vertrek vanuit Campo San Luca op een tijdstip dat jou uitkomt. De gondeltochten zijn zowel overdag als 's avonds beschikbaar, wanneer je de monumenten verlicht in het donker kunt bewonderen. Maak een boottocht door het legendarische Canal Grande en bekijk een aantal van de historische gebouwen vanaf het water. Vaar ook door een paar van de kleinere kanalen om even te ontsnappen aan de menigte toeristen. Vaar aan boord van het meest traditionele vervoersmiddel van de stad met een gondelier in een rustig tempo langs de gotische gevels van de paleizen. Vervolgens keer je weer terug naar het vertrekpunt om de geweldige gondeltocht af te sluiten.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Wateractiviteiten
  • Workshops en cursussen
  • Dagtochten
  • Andere belevenissen
  • Avonturen
  • Combi-aanbiedingen
  • Meerdaagse tours
154 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 10

Veelgestelde vragen over Venetië

Welke topattracties zijn een must-see in Venetië?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Venetië?

Overzicht activiteiten in Venetië

Wil je alle activiteiten in Venetië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Venetië

Gemiddelde beoordeling

5.0 / 5

gebaseerd op 6 beoordelingen

We waren in Rome en brachten een dag door in Venetië. Ongetwijfeld is de gondelrit essentieel voor iedereen in de stad. Voorafgaand aan de rondleiding gaf de gids ons een korte inleiding tot een korte wandeling. Daarna gingen we op de gondeltocht. Venetië is betoverend! Ik ben nog nooit in een stad als deze geweest en de tour was de kers op de taart.

Veel succes, fueron 50 minutos, 20 minutos de una pequeña introducción mientras caminas por parte, de la ciudad muy informativa and novedosa, 30 minutos en paseo en Góndola donde si bien el guía no dice es muy relajante and puedes apreciar el viaje en gondola , los guías muy simpáticos y el punto de encuentro muy of cácil de encontrar

De gondel tour was een super mooie ervaring die je niet mag missen als je in Venetië bent. Onze gids vertelde tijdens de wandeling naar de gondel opstap alles over de historie van de gondeliers. Aansluitend deelden we met z'n vieren één gondel, waarin we een prachtige tour door Venetië maakten. Absoluut een aanrader!

Algehele geweldige ervaring. Gidsen gaven geschiedenis tijdens de wandeling naar de gondel. Het was leuk om door wijken en het Canal Grande te rijden. Wat een mooie website! Ik waardeerde de expertise van de gondelier in het omgaan met woelige wateren. Dank je!

Christina P. was onze heel enthousiaste en aanstekelijke gids, die maakte de uitstap zeer geslaagd, top!