Kies data

Venetië Cultuur & geschiedenis

Venetië Cultuur & geschiedenis: Onze meest aanbevolen

Venetië: ticket gereserveerde toegang Dogepaleis

1. Venetië: ticket gereserveerde toegang Dogepaleis

Bezoek het Dogepaleis, een belangrijke historische bezienswaardigheid en eeuwenlang de zetel van de Venetiaanse politieke macht. Loop langs de rij en reis terug in de tijd naar de middeleeuwen. Bewonder de rijke details van de indrukwekkende gouden trap en bekijk talloze prachtige kunstwerken. Herbeleef de angst van de gevangenen toen zij de bekende Brug der Zuchten betraden. Je toegangsticket is inclusief toegang tot het Museo Correr op het San Marcoplein. Dit gebouw werd oorspronkelijk ontworpen als thuishaven voor Napoleon en werd later een woning voor de koningen van Italië.

Venetië: wandeltour met Dogepaleis & San Marcobasiliek

2. Venetië: wandeltour met Dogepaleis & San Marcobasiliek

Duik in de geschiedenis van Venetië tijdens deze tour van 3 uur door de basiliek van San Marco en het Dogepaleis. Je kunt een privérondleiding nemen of kiezen voor een groepsactiviteit. Bekijk twee van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontdek de geschiedenis van wat ooit het handelscentrum van het Middellandse Zeegebied was.  Begin je verkenningstocht samen met je gids op het San Marcoplein, waarna je de basiliek binnengaat. Vanaf het terras op de eerste verdieping kun je het uitzicht over de lagune bewonderen en de beroemde bronzen paarden van dichtbij zien. Ontdek hoe deze in de tijd van Napoleon helemaal naar Parijs en weer terug werden gebracht. De Basiliek van San Marco kan soms zonder waarschuwing voor bezoekers gesloten worden. Bezoek in dat geval in plaats daarvan de kerk van San Zaccaria of het Correr Museum, afhankelijk van de beschikbaarheid. Maak een rondleiding door de prachtig versierde 15e-eeuwse kerk en de ondergelopen crypte of kom meer te weten over de kunst en geschiedenis van Venetië. Vervolgens krijg je voorrangstoegang om het Dogepaleis binnen te gaan, de voormalige residentie van de leider van de Republiek Venetië. Bezoek onder andere de zaal van de Grote Raad en de rechtszalen. De muurschilderingen van Tintoretto en de reuzentrap zijn een aantal van de hoogtepunten.  Steek daarna de beroemde Brug der Zuchten over, die de nieuwe gevangenissen met het Dogepaleis verbindt. Terwijl je van het prachtige zicht op de kanalen geniet, kom je te weten hoe de brug aan zijn naam komt en waarom deze in de 17e eeuw werd gebouwd. Na afloop van de rondleiding kun je langer blijven om het Dogepaleis met tips van je gids verder te verkennen.

Venetië: rondleiding Murano, Burano, Torcello-eiland en glasfabriek

3. Venetië: rondleiding Murano, Burano, Torcello-eiland en glasfabriek

Vaar over de smaragdgroene wateren van de lagune van Venetië tijdens deze dagexcursie naar de eilanden Burano, Murano en Torcello. Kies uit een optie met een pendeldienst van het treinstation S. Lucia naar het vertrekpunt in San Marco of kies een touroptie die samenkomt in San Marco. Spring 's ochtends aan boord van een comfortabele watertaxi en glijd door de lagune van Venetië. Bewonder het uitzicht vanaf het panoramische terras van de boot en luister naar commentaar van je gids. Bij aankomst bij je eerste stop, Murano, ontdek je waarom het eiland bekend staat om zijn glasblazerij met een bezoek aan een plaatselijke glasfabriek. Bekijk een bekwame ambachtsman tijdens een demonstratie van glasbewerking. Breng daarna ongeveer een uur op het eiland door om te winkelen in een van de vele glaswinkels. Ga vervolgens naar Burano, dat bekend staat om zijn kantwerk en felgekleurde huizen. Volg je gids naar het hart van de stad en heb 2 uur vrije tijd om een lekkere lunch, typisch Venetiaanse aperitieven of een ijsje te kopen in een van de vele cafés. Vaar van Burano naar Torcello, het eerste centrum van de beschaving in het estuarium. Breng een uur vrije tijd door en bekijk de Venetiaans-Byzantijnse mozaïeken in de Basilica di Santa Maria Assunta. Keer terug naar San Marco in de vroege avond.

Venetië: snelle toegang tot de Basiliek van San Marco en audiogids

4. Venetië: snelle toegang tot de Basiliek van San Marco en audiogids

Bespaar tijd tijdens uw bezoek aan Venetië met een skip-the-line ticket naar de populaire Basiliek van San Marco. Bewonder de honderden gouden mozaïeken in de basiliek en leer details over de Byzantijnse kunst binnen met je audiogids. Download je audiogids naar je mobiele apparaat en ga naar de Basiliek van San Marco om je tour te beginnen. Blaas langs de lange rijen en zet je koptelefoon op. Verken de vijf koepels en een scala aan kunstwerken. Luister naar legendes en verhalen over deze kerk die al bijna 1000 jaar bestaat. Wees getuige van het oogverblindende effect van de 43.000 vierkante meter aan mozaïeken in de kerk. Geniet van het prachtige marmeren inlegwerk op de vloeren. Proef de sfeer in het gebouw dat het San Marcoplein domineert.

Venetië: kaartje voor concert vier seizoenen in de Vivaldi-kerk

5. Venetië: kaartje voor concert vier seizoenen in de Vivaldi-kerk

Verwen uw oren met een uitvoering van Vivaldi's Vier Jaargetijden door het ensemble "I Virtuosi Italiani" in de kerk van Santa Maria della Visitazione in Venetië. Een droom die uitkomt, de emotie ervaren van het luisteren naar Vivaldi's muziek op de plaatsen waar deze is gecomponeerd het is geluid, het zijn muzieknoten, het is de kunst van een groot barokcomponist, maar bovenal is het de energie van deze plek, Vivaldi's kerk. Hier bracht Antonio Vivaldi veertig jaar van zijn leven door en componeerde hij zijn magnifieke werken. Geniet van geïnspireerde uitvoeringen van de Four Seasons waar je in de muziek het oogsten van de tarwe, de druivenoogst, de zomerstormen, de sneeuw die in de winter valt, de warme herfstkleuren en de heldere bloei van bloemen in de lente kunt voelen. Kijk hoe getalenteerde musici spelen in de kerk waar meesters als Francesco Gasparini en Antonio Vivaldi de Dochters van de Choro opleidden tot virtuoze musici die in heel Europa bekend stonden om hun kunst.

Venetië: Highlights Tour, Basiliek van San Marco en Dogenpaleis

6. Venetië: Highlights Tour, Basiliek van San Marco en Dogenpaleis

Ontdek twee van de hoogtepunten van Venetië tijdens een rondleiding met een kleine groep inclusief kaartjes. Bezoek de basiliek van San Marco en het Dogenpaleis en geniet van de pracht van deze Venetiaanse bezienswaardigheden. Toegang tot het Correr Museum, het Nationaal Archeologisch Museum en Biblioteca Marciana is ook inbegrepen. Ontmoet je deskundige gids op het San Marcoplein en duik in de oorsprong van Venetië. Bekijk de meest gerenommeerde openbare ruimte in de stad en ontdek het historische, sociale en politieke belang ervan. Meer informatie over de klokkentoren en de marmeren leeuwen. Ga verder naar de basiliek van St. Mark en betreed de kathedraal met vooraf gereserveerde tickets. Geniet van de verbazingwekkende enorme omvang en de fascinerende gouden mozaïeken. Kom meer te weten over het weelderige ontwerp en de status als symbool van Venetiaanse rijkdom en macht. Geniet van alle exotische elementen van de Venetiaanse renaissancekunst. Luister naar het verhaal van de levensgrote paarden van de Basiliek van San Marco en beantwoord al je vragen. Volg je gids in een ontspannen tempo door het Dogenpaleis. Maak kennis met het hoogste gezag en de rijkdom van de heersende Venetiaanse doges in de gotische architectuur van het paleis. Kom meer te weten over de 14e-eeuwse beeldhouwers die aan het paleis werkten. Geniet van een prachtig uitzicht over de lagune terwijl je deze wereldberoemde bezienswaardigheid verkent. Ga verder naar de oude gevangenis die deel uitmaakte van het Dogenpaleis, leer waarom de nieuwe gevangenissen werden gebouwd en begrijp de betekenis van de Brug der Zuchten, een ander hoogtepunt van Venetië. Luister naar het buitengewone verhaal van de beroemde Casanova en zijn leven in Venetië. Uw toegangsbewijs bevat ook toegang tot het Correr Museum op het San Marcoplein. Het gebouw was oorspronkelijk ontworpen als residentie voor Napoleon en werd later de Venetiaanse residentie van de koning van Italië. Toegang tot het Nationaal Archeologisch Museum en Biblioteca Marciana is ook inbegrepen.

Venetië: rondleiding door de Basiliek van San Marco en toegang tot het terras

7. Venetië: rondleiding door de Basiliek van San Marco en toegang tot het terras

Bekijk de hoogtepunten van de Basiliek van San Marco met een lokale gids, inclusief het museum, mozaïeken en meesterwerken. Bewonder het uitzicht op het San Marcoplein vanaf de basiliek. Ontmoet je gids in de buurt van het beroemde Piazza San Marco en ga rechtdoor naar de Basiliek van San Marco. Zodra je het atrium binnenkomt, bewonder je het plafond en zie je een glinsterende uitgestrektheid van gouden mozaïeken die je naar het interieur van de kerk leiden. Ontdek meesterwerken uit het verleden, zoals de beroemde gouden koepels, de iconostase, de ciborie, het hoofdaltaar met het graf van St. Marcus de Evangelist en andere wonderen. Beklim vervolgens een steile maar fascinerende trap naar de 1e verdieping waar het Museum van San Marco is gevestigd. Bekijk hier de prachtige binnenkant van de Basiliek van San Marco van bovenaf. Vervolgens bereikt u het terras van de Basiliek van San Marco, waar u, in de schaduw van het beroemde standbeeld van 4 bronzen paarden (een kopie), een van de mooiste uitzichten op het San Marcoplein ervaart. Bezoek ten slotte het originele paardenbeeld dat ooit op het bovenste deel van de kerkgevel stond. Aan het einde van de tour kun je langer in het Basiliekmuseum van San Marco blijven om op je gemak te verkennen - het toegangsticket is bij de tour inbegrepen. U kunt ook het prachtige panorama van de Piazza bewonderen vanaf het terras van de basiliek of terugkeren naar de begane grond om in uw eigen tempo te verkennen.

Venetië: Joodse getto 2 uur durende wandeling

8. Venetië: Joodse getto 2 uur durende wandeling

Bekijk een kant van Venetië die de meeste bezoekers over het hoofd zien tijdens deze wandeltocht door de Joodse getto rond de wijk Cannaregio. Doe mee met een kleine groep tijdens een ontspannen wandeling om bezienswaardigheden te zien zoals het Deportation Memorial, met verhalen om je begrip van de Joodse geschiedenis van Venetië. Begin je Joodse getto-tour in de wijk Cannaregio, nu een fascinerende woonwijk in het noordelijke deel van de stad. Kom meer te weten over de historische joodse invloed zodra je dit gebied binnenkomt, aangezien je gele borden in het Hebreeuws en Italiaans ziet die je naar de synagoge leiden. Dit charmante gebied wemelt van ambachtelijke werkplaatsen, galerijen, winkels en delicatessenzaken en kan het beste in een rustig tempo worden verkend. Steek de brug over naar Campo del Ghetto Nuovo (Nieuw Ghetto-plein) dat zijn naam verloochent omdat het in 1516 werd gesticht als een versterkt eiland. Hoor hoe de Venetiaanse joden waren beperkt tot het eiland en hoe het dichtbevolkt raakte. De vindingrijke bewoners vonden de oplossing voor de overvolle omstandigheden; huurkazernes bouwen tot zes verdiepingen hoog. Loop langs het Deportatiemonument, de Levantijnse Synagoge en het Joods Museum van Venetië tijdens deze boeiende Joodse Ghetto Venice Tour. Een van de belangrijkste hoogtepunten van je Joodse Ghetto Venetië-tour is een reeks bas-reliëfs in de Campo del Ghetto Nuovo – een aanblik die de meeste bezoekers van Venetië nooit te zien krijgen. Lees hoe Napoleon de poorten van het Joodse getto neerhaalde en de Joden het recht gaf om overal in deze grootse 'drijvende stad' te wonen .” Hoewel slechts een klein percentage van de huidige inwoners Joods is, is de wijk overspoeld met Joodse cultuur, bakkerijen, restaurants en handwerkwinkels. Deze verborgen niche van het culturele leven in Venetië komt levendig tot leven terwijl je lokale gids je van de ene fascinerende hoek naar de andere begeleidt , waarbij je wordt getrakteerd op verhalen van vroegere bewoners die een rijke ondertoon zullen toevoegen aan je bezoek aan Venetië.

Venetië: Dogepaleis en de Basiliek van San Marco

9. Venetië: Dogepaleis en de Basiliek van San Marco

Bekijk het Dogepaleis en de Basiliek van San Marco, twee van de meest iconische bezienswaardigheden van Venetië, tijdens een rondleiding. Eeuwenlang werd het lot van de Meest Serene Republiek beslist in de majestueuze zalen van het Dogepaleis. Wandel door de prachtige zalen en bewonder de goed bewaarde onbetaalbare schatten, kunstwerken en fresco's. Bezoek de gevangenissen en loop over de beroemde Brug der Zuchten. Die brug wordt zo genoemd omdat gevangenen vaak zuchtten wanneer ze voor de laatste keer naar hun geliefde lagune en de vrijheid keken voordat ze bij hun cel aankwamen. Giacomo Casanova, de beroemde verleider en avonturier, was een van de beroemdste gevangenen van het Dogepaleis. Hij wist in 1756 te ontsnappen. Ga vervolgens naar de Basiliek van San Marco, een van de mooiste kerken ter wereld. Zoals de naam al aangeeft, is deze kerk sterk verbonden met de beschermheilige van Venetië, San Marco, en zijn overblijfselen liggen in de kerk. Bewonder de adembenemende gouden mozaïeken die de hoge muren bedekken, en bekijk de Pala d'Oro, een altaarstuk gemaakt van honderden stukjes email op een gouden blad.

Venetië: rondleiding door de Basiliek van San Marco met toegang tot het terras

10. Venetië: rondleiding door de Basiliek van San Marco met toegang tot het terras

Reis door de eeuwen met een rondleiding door de iconische Basiliek van San Marco in Venetië. Bewonder de ingewikkelde mozaïeken en architectuur die deze kerk tot een van de mooiste religieuze locaties ter wereld maken. Volg je gids terwijl ze door de geschiedenis van deze heilige plek wandelen, van de oorsprong als een eenvoudige kapel tot de huidige grootsheid. Leer meer over de rol van de basiliek in het politieke en religieuze leven van Venetië en ontdek de verhalen achter de vele schatten. Ontdek de ingewikkelde details en prachtige schoonheid van de eerste verdieping, die een unieke mix van Byzantijnse, gotische en renaissancestijlen biedt. Kies ervoor om de beroemde buitenterrassen op te nemen, de trappen te beklimmen en de Basiliek van San Marco vanuit een nieuw perspectief te ervaren. Stap naar buiten en geniet van het adembenemende uitzicht op Venetië vanaf het verhoogde uitkijkpunt van de basiliek. Bekijk de beroemde paarden en verken de ingewikkelde details en verborgen hoekjes van de buitenterrassen. Bewonder het ingewikkelde metselwerk en de sculpturen van dichtbij terwijl je de bezienswaardigheden en geluiden van de stad beneden in je opneemt. Geniet van de zon en de frisse lucht terwijl je tour eindigt.

160 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 10

Veelgestelde vragen over Venetië

Welke topattracties zijn een must-see in Venetië?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Venetië?

Andere activiteiten in Venetië

Wil je alle activiteiten in Venetië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Venetië

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 15.659 beoordelingen

We werden opgewacht door onze privégids Giovanna die ons gedurende 3 uur in perfect Frans heeft rondgeleid in de San Marco Basiliek en het Dogepaleis. Giovanna is een zeer sympathieke dame die heel veel kennis heeft en een antwoord kon geven op al onze vragen, haar gepassionneerde rondleiding was één van de hoogtepunten van ons verblijf in Venetië. Wij raden dit heel sterk aan !!!!

Goede gids, spreekt zeer goed Frans en beantwoordde al onze vragen. Interessant en verrijkend bezoek. Alles is overdekt en het is goed uitgebalanceerd tussen de basiliek en het dogenpaleis. Het systeem met het oortje is onberispelijk, het werkt heel goed, je hoeft niet aan de gids vastgelijmd te zijn om zijn opmerkingen te horen.

Erg bijzonder om te zien, wachten in 30 graden zonder schaduw minder

Ondanks het kaartje vooraf lang moeten wachten, normaal geen probleem voor ons. Het was echt rond de 30 graden en geen schaduw. Ze hadden gelukkig wel een fontijntje met drink water en een grote water slang voor de kinderen!

Wachtrij was op het eerste gezicht erg lang. Maar toen ging het snel. In het kasteel zelf zijn veel schilderijen/portretten te zien. Persoonlijk zou ik meer geïnteresseerd zijn geweest in de leefomstandigheden van die tijd.

Was onwijs informatief en leerzaam. Prachtige paleis om te zien.