Venetië
Gondelvaarten

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Venetië Gondelvaarten: Onze meest aanbevolen

Venetië: Canal Grande per gondel met toelichting

1. Venetië: Canal Grande per gondel met toelichting

Verken de stad Venetië aan boord van een gondel. Je gondelier brengt je langs afgelegen grachten, onder kleine bruggen en langs het Canal Grande. Luister naar de gids die je alles uitlegt over de paleizen, kerken en bezienswaardigheden om je heen. Hoor verhalen die alleen de Venetianen kennen, en leer over de fascinerende geschiedenis van de gondel en gondoliers. Tijdens je vaart bewonder je het huis van Desdemonde en Mozart. Je komt ook langs het prachtige theater La Fenice en de gracht “De le Ostreghe”. Ga verder op de belangrijkste gracht in Venetië, het Canal Grande. Vaar naar naar de Salute-kerk, de Peggy Guggenheim Collection en enkele van de prachtige Venetiaanse paleizen die langs het kanaal lopen, zoals Ca'Dolfin, Ca'Loredan, Grimani Palace en vele anderen. Je ziet ook Punta de la Dogana en het San Marcobassin voordat je teruggaat naar het startpunt voor Campo San Moisè. Aan het einde van de tocht krijg je een QR-code om een digitale kaart te downloaden met 2D-beelden van Venetië van de middeleeuwen tot de 18e eeuw.

...
Venetië: gedeelde gondelvaart over Canal Grande

2. Venetië: gedeelde gondelvaart over Canal Grande

Je deelt een boottocht met de gondel met tot 5 andere personen en vaart door het water met een ervaren gondelier. Deze zal je gedurende 30 minuten rondleiden door de prachtige mysterieuze kanalen van Venetië. Je zult tijdens deze rondvaart ervaren dat de kanalen van Venetië verschillende charmes en aantrekkingskrachten hebben. Je drijft over het iconische Grand Canal, over kleine waterwegen en passeert het beroemde theater La Fenice.

...
Venetië: privégondelrit langs Canal Grande

3. Venetië: privégondelrit langs Canal Grande

Stap aan boord van een authentieke gondel en maak een romantische reis langs het Canal Grande in Venetië. Bekijk de historische bezienswaardigheden langs de kustlijn terwijl je over het kanaal glijdt. Vertrek vanaf het vertrekpunt en bewonder prachtige paleizen, zoals de Peggy Guggenheim-collectie en de basiliek Santa Maria della Salute. Verken de geheime waterwegen van Venetië en snuif de sfeer van de stad op met je vrienden of je geliefde. Reis per gondel in de buurt van het San Marcoplein, het operagebouw van Fenice, Punta della Dogana en vele andere charmante paleizen. Ga onder een kleine brug door terwijl je de verborgen plekjes ontdekt die alleen per gondel bereikbaar zijn. Geniet van commentaar op je mobiele app terwijl je de verhalen en geheimen van de stad ontdekt.

...
Venetië: halve dagtrip lagune Murano en Burano

4. Venetië: halve dagtrip lagune Murano en Burano

Vertrek vanaf het treinstation op Piazzale Roma en reis naar Murano, beroemd om zijn glasblazerij. Daterend uit de Middeleeuwen, de nog steeds bloeiende traditie is over generaties doorgegeven en elke glasblazer heeft zijn eigen persoonlijke stijl ontwikkeld. Bekijk een demonstratie glasblazen en leer het verschil tussen de verschillende ambachtslieden en merken te herkennen tijdens je verblijf van 1 uur op het eiland. Ga dan verder naar het eiland Burano, bekend om zijn haakwerk en felgekleurde huizen. Krijg een perfect beeld van de bezienswaardigheden van Burano, zoals de scheve klokkentoren en het centrale plein van Piazza Baldassarre Galuppi, genoemd naar een belangrijke Venetiaanse componist uit de 18e eeuw. Kijk in enkele kantwinkels tijdens je 1,5-uur durende bezoek aan het eiland. Sluit vervolgens af op het San Marcoplein en bekijk bezienswaardigheden zoals het Dogenpaleis en de Campanile terwijl je door de beroemde colonnades wandelt.

...
Venetië: privétocht in een gondel voor tot 6 personen

5. Venetië: privétocht in een gondel voor tot 6 personen

Beleef de romantiek van Venetië aan boord van een traditionele gondel voor tot 6 personen en geniet van een persoonlijker ervaring, exclusief voor jouw groep. Vertrek vanuit Campo San Luca op een tijd die jou uitkomt. De gondeltochten zijn zowel overdag als 's nachts beschikbaar, wanneer je de monumenten verlicht in het donker kunt bewonderen. Vaar door het legendarische Canal Grande om een paar van de historische gebouwen vanaf het water te bekijken. Vaar ook door een paar van de kleinere kanalen om even te ontsnappen aan de toeristenmenigtes. Kom op een rustig tempo langs de gotische façades van paleizen terwijl je gondelier met je door het historische centrum vaart aan boord van het traditioneelste vervoersmiddel van de stad. Vaar weer terug naar het beginpunt om je geweldige tocht in een gondel af te sluiten.

...
Venetië: privé-gondelrit naar de Rialtobrug

6. Venetië: privé-gondelrit naar de Rialtobrug

Start de gondelrit vanuit Bacino Orseolo, gelegen achter St. Mark's. Drijf door de prachtige grachten van Rio dei Barcaroli en Rio dell'Ovo tot je het Canal Grande bereikt. Bewonder vanaf het Canal Grande de pracht van de Rialtobrug en belangrijke gebouwen zoals Ca 'Farsetti, het hoofdkantoor van het stadhuis. Zie Palazzo Grimani, het grootste gebouw met uitzicht op het Canal Grande. Vervolg de reis langs de Rio San Luca waar u Palazzo Manin kunt zien, de residentie van de laatste doge van Venetië, Ludovico Manin, nu de thuisbasis van de Bank of Italy.

...
Venetië: Gedeelde gondeltocht door de lagunestad

7. Venetië: Gedeelde gondeltocht door de lagunestad

Ontdek Venetië van het water en bewonder de stad van bruggen en grachten. Sit back, relax in je fluweelzetel en horloge als de prachtige Byzantijnse gebouwen gaan. Glijden onder de talloze bruggen en hoor de zachte klanken van het water tegen de afbrokkelende muren van de paleizen. Cruise over de beroemde Canal Grande en bekijk het gebied rond de Chiesa di Santa Maria della Salute. Bewonder dit prachtige barokke kerk uit de 17e eeuw en zie de kronkelende grachten.

...
Venetië: privé gondelrit van 45 minuten

8. Venetië: privé gondelrit van 45 minuten

Het beste perspectief om Venetië te bewonderen is vanaf het water, en een gondel is de meest traditionele en unieke manier om dit te doen. Ontdek de stad tijdens een tour van 45 minuten en ervaar hoe Venetianen in het verleden van het ene district naar het andere verhuisden. Je gondelreis begint op een steenworp afstand van het San Marcoplein, voordat je verborgen binnengrachten oversteekt, waardoor je uitzichten kunt bewonderen die onopgemerkt blijven als je door het stadscentrum loopt. Tijdens deze speciale rit kun je je ook vergapen aan de majestueuze Rialtobrug, een van de oudste en beroemdste bruggen in Venetië. Aan het einde van uw rit keert u terug naar het San Marcoplein om van boord te gaan en uw gondelier vaarwel te zeggen.

...
Venetië: gedeelde gondelrit met kleine groep over het Canal Grande

9. Venetië: gedeelde gondelrit met kleine groep over het Canal Grande

Voel de essentie van Venetië terwijl je verborgen en pittoreske waterwegen in de buurt van het Canal Grande verkent met een gondeltocht. Luister naar commentaar in de app om meer over de stad te weten te komen terwijl je de bezienswaardigheden bewondert. Begin uw activiteit door de gastheer te ontmoeten, die enkele bezienswaardigheden over de geschiedenis van gondels en gondeliers zal uitleggen. Krijg gratis toegang tot een app met commentaar op uw route op de gondel. Terwijl u geniet van de schoonheid van het Canal Grande, kunt u de prachtige paleizen bewonderen, zoals het Peggy Guggenheim Collection Palace, het Gritti Palace, de Salute Church, de Punta della Dogana. Ontdek het wereldberoemde theater La Fenice en het Mozarthuis langs de romantische en verborgen waterwegen. Geniet aan het einde van je rit van een adembenemend uitzicht op het San Marco-bekken met het eiland San Giorgio. Laat je verwelkomen door je gastheer die wacht om te horen over je ervaring en je 10% korting te geven op je volgende aankoop op GetYourGuide.

...
Venetië: traditionele gedeelde gondeltocht

10. Venetië: traditionele gedeelde gondeltocht

Neem plaats op de gondel (maximaal 6 personen per gedeelde gondel) en laat de lokale gondelier, in zijn opvallende blauw en wit gestreepte shirt, je meenemen op de verborgen kanalen van Venetië op een rit van 30 minuten. De mooiste en meest elegante traditionele Venetiaanse gondel ter wereld worden gebouwd volgens unieke technieken met symbolische betekenissen. De multi-pronged ferro of boeg van de gondel, bijvoorbeeld, heeft pettini die symbolisch zijn voor de 6 sestieri (divisies) van Venetië. De S-vorm, die van ijzer gemaakt is om het gewicht van de gondelier te balanceren, doet denken aan de golfjes van het kanaal. Je ervaart de betoverende en ontspannen manier en bewondert de bezienswaardigheden, charme en schoonheid van Venetië, bezichtig je elegante grachtenpanden aan het kanaal, unieke bruggen en de magische sfeer die je hier alleen zult vinden.

...

Sitemap Venetië

Wil je alle activiteiten in Venetië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Venetië

Gemiddelde beoordeling

4.1 / 5

gebaseerd op 1.651 beoordelingen

Erg leuke ervaring, gondel gedeeld met ander stel. Meeting point goed te vinden, maar daarna achter de gids aan door drukke straten. Was uitdaging om gids niet uit het oog te verliezen, daar zie ik nog een verbeter punt. De route was ook prachtig, door de kleine kanalen in het halfduister van de avond en uiteindelijk uitkomend op de Gran Canal. Wat het extra leuk maakte was dat een voorbijgaande gondelier aan het zingen was.

Precies de juiste hoeveelheid tijd in de gondel, 30 tot 35 minuten. Plus een kleine introductie van Venetië door de gids. Niet zo slecht. Onthoud dat je hier de Rialtobrug en de Brug der Zuchten niet zult zien. We hadden het in ieder geval niet verwacht.

Geweldige ervaring, gemaakt met de herfst van de avond, maakte het nog magischer en suggestiever. Niet-inspirerende gids, hij zei niets meer dan een triviale audiogids zou kunnen doen. Echter sterk aanbevolen ervaring.

We hebben echt genoten van onze ervaring - het was leuk om een gondeltocht te maken op de rustigere grachten.

Goede organisatie, erg bekwame en bevlogen gids. Mooie ervaring.