Kies data

Venetië Gondelvaarten

Venetië Gondelvaarten: Onze meest aanbevolen

Venetië: gondelvaart door Canal Grande met app-toelichting

1. Venetië: gondelvaart door Canal Grande met app-toelichting

Voel de essentie van Venetië terwijl je met een gondelvaart de verborgen en pittoreske waterwegen in de buurt van het Canal Grande verkent. Luister naar de toelichting in de app om meer te weten te komen over de stad terwijl je de bezienswaardigheden bewondert. De activiteit gaat van start met een ontmoeting met de gastheer of -vrouw, die enkele bezienswaardigheden over de geschiedenis van gondels en gondeliers zal uitleggen. Krijg gratis toegang tot een app met toelichting op de reisroute in de gondel. Terwijl je geniet van de schoonheid van het Canal Grande, kun je de prachtige paleizen bewonderen, zoals de Peggy Guggenheim Collection, het Palazzo Gritti, de Santa Maria della Salute en de Punta della Dogana. Ontdek het wereldberoemde theater La Fenice en het Mozarthuis aan de kades van de romantische en verborgen waterwegen. Aan het einde van de gondelrit kun je genieten van een adembenemend uitzicht op de lagune van San Marco en het eiland San Giorgio.

Venetië: Canal Grande per gondel met toelichting

2. Venetië: Canal Grande per gondel met toelichting

Verken de kanalen van de stad Venetië aan boord van een gondel. Je gondelier brengt je langs afgelegen kanalen, onder kleine bruggen en langs het Canal Grande. Luister naar de gids die je alles uitlegt over de paleizen, kerken en bezienswaardigheden om je heen. Luister naar verhalen die alleen de Venetianen kennen, en kom meer te weten over  de fascinerende geschiedenis van de gondel en gondoliers. Bewonder tijdens je vaart het huis van Desdemona en het huis van Mozart. Ook kom je langs het prachtige theater La Fenice en het kanaal 'De le Ostreghe'. Ga verder op de belangrijkste gracht van Venetië, de Canal Grande. Vaar langs de Salute-kerk, de Peggy Guggenheim Collection en enkele van de prachtige Venetiaanse paleizen langs het kanaal, zoals Ca'Dolfin, Ca'Loredan, Grimani Palace en vele anderen. Je ziet ook Punta de la Dogana en het San Marco-bassin voordat je weer teruggaat naar het vertrekpunt bij Campo San Moisè. Aan het einde van de tocht krijg je een QR-code om een digitale kaart te downloaden met 2D-beelden van Venetië van de middeleeuwen tot de 18e eeuw. Met deze gedeelde optie geniet je van een wandeling van 20 minuten vanaf het trefpunt en een gondeltocht van 30 minuten. Bekijk het Biennale Café en de gevel van de San Moisè-kerk en kom meer te weten over de geschiedenis van de Venetiaanse gondeltraditie. Ook zie je Punta della Dogana en Canal Grande.

Venetië: privérit met de Rialtobrug-gondel

3. Venetië: privérit met de Rialtobrug-gondel

Begin de tour van 30 minuten vanaf het vertrekpunt in Bacino Orseolo, recht tegenover het beroemde Hard Rock Cafè en net achter het San Marcoplein. Volg kleinere maar ongelooflijk mooie secundaire kanalen zoals Rio dei Barcaioli, waar Mozart ooit woonde, en Rio dell'Ovo om het Canal Grande te bereiken. Geniet van het spectaculaire uitzicht op de Rialtobrug vanaf het water en zie imposante palazzi zoals Ca' Farsetti, de zetel van de gemeentelijke overheid. Bewonder Palazzo Grimani, het grootste gebouw met uitzicht op het Canal Grande en waar nu het Hof van Beroep is gevestigd. Vervolg over de Rio San Luca waar het Palazzo Manin passeert, de residentie van de laatste doge van Venetië, Ludovico Manin, en tegenwoordig het regionale hoofdkwartier van de Bank of Italy, alvorens terug te keren om weer te eindigen bij Bacino Orseolo. Begin de tour van 60 minuten met vertrek uit Bacino Orseolo, recht tegenover het beroemde Hard Rock Cafè en net achter het San Marcoplein. Vaar over kleinere maar mooie grachten, op een route die het huis van Mozart en het Canal Grande met de prachtige Rialtobrug omvat. Ga onder de beroemde Rialtobrug door en bekijk de Rialtomarkt, waar de lokale bevolking en bezoekers graag rondlopen en fruit, groenten en verse zeevruchten kopen. Bewonder de vele imposante paleizen, zoals Ca' Farsetti waar de burgemeester van Venetië zetelt, en Palazzo Grimani, het grootste gebouw met uitzicht op het Canal Grande. Vaar naar Rio San Luca met Palazzo Manin, voormalige residentie van de laatste doge van Venetië Ludovico Manin, momenteel de thuisbasis van de Bank of Italy. Vaar door betoverende kleine grachten van het stadscentrum en eindig op hetzelfde vertrekpunt.

Venetië: privétocht in een gondel voor tot 5 personen

4. Venetië: privétocht in een gondel voor tot 5 personen

Beleef de romantiek van Venetië aan boord van een traditionele gondel voor maximaal 6 personen en geniet van een persoonlijker ervaring, exclusief voor jouw groep. Vertrek vanuit Campo San Luca op een tijdstip dat jou uitkomt. De gondeltochten zijn zowel overdag als 's avonds beschikbaar, wanneer je de monumenten verlicht in het donker kunt bewonderen. Maak een boottocht door het legendarische Canal Grande en bekijk een aantal van de historische gebouwen vanaf het water. Vaar ook door een paar van de kleinere kanalen om even te ontsnappen aan de menigte toeristen. Vaar aan boord van het meest traditionele vervoersmiddel van de stad met een gondelier in een rustig tempo langs de gotische gevels van de paleizen. Vervolgens keer je weer terug naar het vertrekpunt om de geweldige gondeltocht af te sluiten.

Venetië: privégondelvaart Canal Grande

5. Venetië: privégondelvaart Canal Grande

Stap aan boord van een authentieke gondel en maak een romantische tocht door het Canal Grande in Venetië. Bekijk de historische bezienswaardigheden op de wal terwijl je door de grachten glijdt. Vaar weg vanaf het vertrekpunt en bewonder prachtige paleizen, zoals de Peggy Guggenheim Collection en de Basilica Santa Maria della Salute. Verken de geheime waterwegen van Venetië en geniet met je vrienden of je geliefde van de sfeer van de stad. Reis per gondel naar het San Marcoplein, de Fenice Opera, Punta della Dogana en vele andere charmante paleizen. Ga onder een kleine brug door en ontdek de verborgen plekjes die alleen per gondel bereikbaar zijn. Geniet van de toelichting in de mobiele app en ontdek de verhalen en geheimen van de stad.

Venetië: gedeelde gondelvaart over het Canal Grande

6. Venetië: gedeelde gondelvaart over het Canal Grande

Deel een gondelvaart met maximaal 5 andere personen en een meester-gondelier door de grachten van Venetië. Glijd sierlijk door de mysterieuze kanalen van Venetië tijdens een rustige rit van 30 minuten. Ervaar tijdens deze tour de charme en aantrekkingskracht van de schilderachtige grachten van Venetië. Je drijft over het iconische Canal Grande, over kleine waterwegen en passeert het beroemde theater La Fenice.

Venetië: gondelrit met privébrug der zuchten

7. Venetië: gondelrit met privébrug der zuchten

Geniet van een unieke tour door Venetië met een privégondelrit door het betoverende historische centrum van de stad. Ervaar de grachten helemaal voor jezelf terwijl je Venetië op een intieme manier ontdekt. Begin bij het St. Mark's Basin vlakbij het plein en baan je een weg door de charmante grachten. Kies uit tours van twee verschillende lengtes. Voor de langere tour gaat u door Rio del Palazzo, onder de Brug der Zuchten door, langs de Rio di Santa Maria Formosa en Rio di San Severo en eindigt u terug waar u begon. Volg voor de meer uitgebreide rondvaart dezelfde grachten en voeg ook een ritje langs het Canal Grande toe. Ga terug naar je vertrekpunt om je tour af te ronden.

Dagtour Venetië: Dogenpaleis, basiliek en gondelrit

8. Dagtour Venetië: Dogenpaleis, basiliek en gondelrit

Haal het meeste uit je tijd in Venetië met deze combinatietour met een rondleiding door het Dogenpaleis, de basiliek van San Marco en het terras, het San Marcomuseum met skip-the-line toegangskaarten en een rit van 30 minuten met de gondel langs de charmante waterwegen van de stad. Geniet van een rondleiding door het Dogenpaleis en ontdek de prachtige kamers en talloze meesterwerken. Verken de machtshallen waar de doge heerste over de oude Republiek Venetië. Ga vervolgens naar de Basiliek van San Marco, ook wel bekend als de Gouden Basiliek vanwege de prachtige mozaïeken versierd met puur goud. Leer de geschiedenis en de betekenis van de vele kunstwerken die de kerk versieren. Bewonder de schatkamer, een prachtige eeuwenoude verzameling relikwieën en kostbare voorwerpen. Bezoek het terras van de basiliek met een kopie van de beroemde paarden, de quadriga van St. Mark. Bewonder vanaf deze spectaculaire locatie het mooiste uitzicht op het hart van Venetië: het San Marcoplein. Ontdek het St. Mark's Museum en bewonder objecten van verschillende soorten en oorsprongen die bij de basiliek horen. Maak later op de middag een romantische gondeltocht langs de charmante waterwegen van Venetië. Peddel mee naar het indrukwekkende Canal Grande. Bekijk de huizen van Mozart en Desdemona, theater La Fenice, Rio de le Ostreghe, het Peggy Guggenheim Collection Palace, een adembenemend overzicht van het San Marco-bekken en meer. Je tour bevat ook een bonus-app, met een digitale kaart en audiogids. Gebruik de app om de stad in je eigen tempo te verkennen en luister naar fascinerende verhalen terwijl je 200 bezienswaardigheden van de stad bewondert, waaronder het theater La Fenice, de Rialtobrug en meer.

Venetië: wandeltocht door het San Marcoplein en gondelrit

9. Venetië: wandeltocht door het San Marcoplein en gondelrit

Begin de tour in het historische hart van Venetië met een ochtendpromenade van het San Marcoplein naar enkele van de belangrijkste monumenten in Venetië. Zie Santa Maria Formosa, het Teatro Malibran, de Basilica di San Giovanni e Paolo, bekend als het Venetiaanse Pantheon, en nog veel meer. Leer meer over de verbazingwekkende geschiedenis van deze monumenten van je professionele gids. Ga door de belangrijkste winkelstraat tot u de Rialtobrug bereikt. Slenter door de typische markten die ooit het commerciële centrum van Europa waren. Vervolg je ervaring met een gondeltocht op het Canal Grande, richting de Salute-kerk en de Peggy Guggenheim-collectie. Bekijk enkele van de prachtige Venetiaanse paleizen die langs het kanaal lopen, zoals het huis van Mozart, het Gritti Hotel en vele andere. Passeer Punta de la Dogana voordat je terugkeert naar het startpunt voor Campo San Moisè. Geniet van commentaar op uw gondeltocht door de mobiele app op uw telefoon te downloaden. De app geeft audiocommentaar om alles uit te leggen over de prachtige paleizen en attracties om je heen. Geniet later van de audiogids met digitale kaart om de vijf districten van Venetië en hun beste attracties en pleinen, dag en nacht, te ontdekken tijdens een zelfgeleide tour. Luister naar de automatische audiovertelling van de hoogtepunten van de stad, met meer dan 200 bezienswaardigheden, waaronder het glorieuze theater La Fenice, de Rialtobrug, het Joodse getto, de Arsenale, de majestueuze Accademia-brug en nog veel meer. Dankzij deze app kun je ook genieten van de meest geheime en pittoreske plekjes van Venetië die alleen bekend zijn bij echte Venetianen.

Venetië: privé gondelrit Grand Canal

10. Venetië: privé gondelrit Grand Canal

Het beste perspectief om Venetië te bewonderen is vanaf het water, en een gondel is de meest traditionele en unieke manier om dit te doen. Ontdek de stad tijdens een rondleiding en ervaar hoe Venetianen in het verleden van het ene district naar het andere verhuisden. Uw gondelreis begint vlakbij Hotel Bauer, op een steenworp afstand van het San Marcoplein. Navigeer over het Canal Grande voordat je de verborgen binnengrachten oversteekt, waar je uitzichten kunt bewonderen die onopgemerkt blijven als je door het stadscentrum loopt. Bewonder de majestueuze Rialtobrug, een van de oudste en beroemdste bruggen in Venetië. Kom beroemde gebouwen tegen, zoals het tragisch verwoeste Gran Teatro 'La Fenice', de majestueuze Basilica della Salute en het elegante Palazzo Contarini Fasan, met gotische architectuur. Keer terug naar het San Marcoplein om van boord te gaan en je gondelier vaarwel te zeggen.

  • Rondleidingen
  • Wateractiviteiten
  • Combi-aanbiedingen
  • Dagtochten
  • Privétours
93 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 6

Veelgestelde vragen over Venetië

Welke topattracties zijn een must-see in Venetië?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Venetië?

Overzicht activiteiten in Venetië

Wil je alle activiteiten in Venetië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Venetië

Gemiddelde beoordeling

4.1 / 5

gebaseerd op 1.651 beoordelingen

Mooie gids en korte wandeling naar de weinige iconische gebouwen en historische inleidingen door de gids. De rit met de gondel was geweldig omdat het de route beslaat die zo mooi is, inclusief het grote kanaal. Beveel dit zeker aan als je in een kleine groep komt en niet de hele gondel alleen kunt krijgen. (Andere gondeldiensten kunnen een andere route nemen, maar deze tour bracht ons naar een mooie)

We waren in Rome en brachten een dag door in Venetië. Ongetwijfeld is de gondelrit essentieel voor iedereen in de stad. Voorafgaand aan de rondleiding gaf de gids ons een korte inleiding tot een korte wandeling. Daarna gingen we op de gondeltocht. Venetië is betoverend! Ik ben nog nooit in een stad als deze geweest en de tour was de kers op de taart.

Veel succes, fueron 50 minutos, 20 minutos de una pequeña introducción mientras caminas por parte, de la ciudad muy informativa and novedosa, 30 minutos en paseo en Góndola donde si bien el guía no dice es muy relajante and puedes apreciar el viaje en gondola , los guías muy simpáticos y el punto de encuentro muy of cácil de encontrar

De gondel tour was een super mooie ervaring die je niet mag missen als je in Venetië bent. Onze gids vertelde tijdens de wandeling naar de gondel opstap alles over de historie van de gondeliers. Aansluitend deelden we met z'n vieren één gondel, waarin we een prachtige tour door Venetië maakten. Absoluut een aanrader!

Algehele geweldige ervaring. Gidsen gaven geschiedenis tijdens de wandeling naar de gondel. Het was leuk om door wijken en het Canal Grande te rijden. Wat een mooie website! Ik waardeerde de expertise van de gondelier in het omgaan met woelige wateren. Dank je!