Venetië
Museumtickets

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Venetië Museumtickets: Onze meest aanbevolen

Basiliek van San Marco: tour met toegang tot het terras

1. Basiliek van San Marco: tour met toegang tot het terras

Neem deel aan een tour door de Basiliek van San Marco met voorrangstoegang. Bewonder het gouden interieur van de basiliek en de Byzantijnse kunst en geniet van een weids uitzicht over Venetië vanaf de terrassen. Ga de Basiliek van San Marco binnen, een unieke kathedraal met een aantal van de mooiste voorbeelden van Byzantijnse kunst ter wereld. Ontdek de bijbelse symboliek achter de kunstwerken. Vergaap je aan prachtige gouden mozaïeken en marmeren vloerinlegsels. Je gids vertelt je de geschiedenis en de speciale kenmerken van dit architectonische wonder. Ga ten slotte naar het terras van de basiliek en geniet van een prachtig uitzicht op het levendige San Marcoplein en de omliggende monumenten.

...
Venetië: ticket voor de Peggy Guggenheim Collection

2. Venetië: ticket voor de Peggy Guggenheim Collection

Bewonder de moderne kunst van Picasso en Pollock met een dagkaart voor de Peggy Guggenheim Collection aan het Canal Grande in Venetië. Verken een van Europa's bekendste moderne kunstmusea in je eigen tempo en slenter langs meesterwerken uit onder andere het kubisme, surrealisme en het abstracte expressionisme. De Amerikaanse erfgename Peggy Guggenheim stelde deze collectie aanvankelijk samen voor de eerste naoorlogse Biënnale van Venetië. In het daaropvolgende jaar verwierf Peggy het Palazzo Venier dei Leoni, een onvoltooid 18e-eeuws paleis aan het Canal Grande. Bij het samenstellen van de collectie kreeg ze assistentie van artiesten en critici als Marcel Duchamp, Herbert Read, Nellie van Doesburg en Howard Putzel. Ga zelf op ontdekking uit in deze schatkamer van de kunst met werken van Picasso, Ernst, Magritte, Calder en vele andere kunstenaars van de avant-garde. Wandel rond in de beeldentuin van Patsy R. and Raymond D. Nasher Garden, tussen de werken van Arp, Duchamp-Villon, Fazzini, Giacometti, Holzer, Minguzzi, Mirko, Merz, Moore, Ono en Richier. Bewonder ook een collectie met kunstwerken van Italiaanse, Europese en Amerikaanse kunstenaars van 1945 tot nu. Hier vind je topstukken van Burri, Capogrossi, de Kooning, Dubuffet, Rothko, Oldenburg, Stella, Twombly, Warhol en Kapoor.

...
La Fenice: ochtend-toegangsbewijs met audiogids

3. La Fenice: ochtend-toegangsbewijs met audiogids

Je bezoek aan Venetië wordt onvergetelijk met een bezoek aan operahuis La Fenice. Geen tijd om een voorstelling te bezoeken? Geen zorgen: met dit skip the line-ticket geniet je nog steeds van het sensationele gebouw in avant garde-stijl. Kies voor je audiogids uit 7 talen en verken de geheimen van het theater. Leer over de geschiedenis van het gebouw, van het prille begin tot de huidige tijd. La Fenice is de plek waar de belangrijkste internationale opera's in première gaan, en hier worden meer dan honderd voorstellingen per jaar opgevoerd.

...
Venetië: Museumpas & entree Dogepaleis

4. Venetië: Museumpas & entree Dogepaleis

Bewonder de San Marco-burgermusea, zoals het Dogenpaleis, het Correr-museum, het Nationaal Archeologisch Museum en de Biblioteca Marciana. Je kunt ook de geschiedenis van de joodse gemeenschappen van Venetië in het gettomuseum verkennen. Opgericht in 1953, gelegen tussen de 2 meest historische synagogen van de stad, is het museum gewijd aan de cyclus van Joodse feestelijkheden en objecten die worden gebruikt voor de liturgie, en verkent het de geschiedenis van de Venetiaanse Joden door middel van afbeeldingen en objecten. Musea van het San Marcoplein (beschikbaar met de museumpas van Venetië en de museumpas van Venetië): • Dogenpaleis • Correr Museum • Nationaal Archeologisch Museum • Biblioteca Marciana Als u de optie Venetië Museum Pass Plus selecteert, kunt u ook genieten van toegang tot de volgende openbare musea: • Ca 'Rezzonico • Het huis van Carlo Goldoni • Mocenigo Palace • Ca 'Pesaro (moderne kunstgalerij en oosterse kunstgalerie) • Glasmuseum (Murano) • Kantmuseum (Burano) • Natuurlijk geschiedenismuseum Beide opties omvatten de volgende historische kerken in de Chorus Pass : • Chiesa di Santa Maria del Giglio • Chiesa di Santo Stefano • Santa Maria dei Miracoli • San Giovanni Elemosinario • Ca 'San Polo • Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari • San Giacomo dell'Orio • San Stae • Sant'Alvise • San Pietro di Castello • San Redentore • Santa Maria di Rosario • San Sebastiano • San Giobbe • San Giuseppe di Castello • San Vidal • San Giacomo di Rialto.

...
Dogenpaleis Skip-the-Line toegangsticket met gids

5. Dogenpaleis Skip-the-Line toegangsticket met gids

Bespaar kostbare tijd en sla de lange rijen over naar de voormalige zetel van de macht in Venetië. Geniet van snelle toegang tot het prachtige Dogenpaleis en dwaal in je eigen tempo door de verbazingwekkende zalen en gangen. Steek de Brug der Zuchten van binnenuit over om de gevangenissen te bereiken waar criminelen werden vastgehouden, waaronder Casanova! Gebruik de handige gids, geleverd in de door u gekozen taal, om de geschiedenis van het paleis en zijn meesterwerken te leren kennen. Ga verder naar het nabijgelegen Museo Correr om de manier van leven van de lokale bevolking van Venetië door de eeuwen heen te verkennen op de bovenste verdiepingen van de Procuratorie Nuove. Creëer je eigen avontuur en gebruik de 8 voorgestelde routes in de gids om de verschillende paleizen van het San Marcoplein te ontdekken. Bekijk sculpturen, schilderijen en bibliotheken die de ware macht van de maritieme geschiedenis van de stad onthullen.

...
Dogenpaleis en Basiliek van San Marco: tour zonder wachtrij

6. Dogenpaleis en Basiliek van San Marco: tour zonder wachtrij

Ontdek twee van de meest iconische gebouwen van Venetië tijdens een rondleiding met voorrangstoegang tot het Dogenpaleis en de Basiliek van San Marco. Bekijk indrukwekkende kunstwerken, bewonder prachtige interieurs en ontdek de tijden waarin de doges deze beroemde drijvende stad regeerden. Ontmoet je deskundige gids en profiteer van voorrangstoegang tot het Dogenpaleis, eeuwenlang de zetel van de Venetiaanse politieke macht. Laat je meeslepen in de Europese middeleeuwen en zie de meesterwerken die de muren van het paleis versieren. Herleef de angst van de gevangenen die over de Brug der Zuchten wandelden en voel hoe Giacomo Casanova zich moet hebben gevoeld in zijn cel. Ga de Basiliek van San Marco binnen, een unieke kathedraal met een aantal van de mooiste voorbeelden van Byzantijnse kunst ter wereld. Ontdek de bijbelse symboliek achter de kunstwerken. Bewonder de prachtige gouden mozaïeken en het marmeren inlegwerk van de vloeren. Laat je gids je de geschiedenis en de speciale kenmerken van dit architectonische wonder vertellen.

...
Venetië: toegangsticket voor Palazzo Contarini del Bovolo

7. Venetië: toegangsticket voor Palazzo Contarini del Bovolo

Ontdek de meesterlijke architectuur die schuilgaat achter de hoofdstraten van Venetië en krijg een prachtig uitzicht met een toegangsticket voor het Palazzo Contarini del Bovolo. Kom dicht bij de unieke, externe wentel trap , die ook bekend staat als de Scala Contarini del Bovolo ('Van de slak'). Bekijk de bijzondere mengeling van renaissance, gotische en Byzantijnse stijlen van dichtbij en krijg een indrukwekkend uitzicht over de daken van de stad. Ga naar de galerij bovenaan de trap voor zicht op het doolhof van straten en grachten.

...
Venetië: rondleiding door het Dogenpaleis

8. Venetië: rondleiding door het Dogenpaleis

Verken de schoonheid van het Dogenpaleis, een van de beroemdste musea van de stad, net naast de Basiliek van San Marco. Ontdek veel verhalen en leer alles over dit oude paleis met een lokale gids. Bekijk de meest interessante schilderijen van het museum, de meesterwerken van Tintoretto en Tiziano. Reis naar het verleden toen deze prachtige kamer vol was met mensen die de toekomst van Venetië bespraken. Ontdek een van de meest iconische plekken van de stad vanuit een ander oogpunt. Steek de Brug der Zuchten over, zoals de gevangenen in het verleden deden. Je zult geen enkel detail van dit geweldige en unieke paleis missen.

...
Venetië: Dogenpaleis en privétour Basiliek van San Marco

9. Venetië: Dogenpaleis en privétour Basiliek van San Marco

Vermijd de lange rijen en ontdek 2 van de belangrijkste schatten van Venetië tijdens deze wandeltocht. Ontmoet je gids in Dogenpaleis en loop recht langs de lange rijen toeristen. Wandel door wat ooit de thuisbasis was van de hertogen van Venetië en leer meer over dit symbool van de stad uit het gedetailleerde commentaar van je gids terwijl je de vele renaissancefresco's in het gebouw bewondert. Vervolg uw bezoek aan de Basiliek van San Marco, waar u opnieuw de rijen toeristen zult overslaan. Bewonder de beroemde gouden mozaïeken van de kerk en luister naar je gids terwijl ze de betekenis van elk van deze mozaïeken uitleggen. Geniet ten slotte van een wandeling van 1 uur langs de belangrijkste locaties van Venetië, leer meer over de exotische geschiedenis en transformatie door de jaren heen terwijl je door de pittoreske grachten slentert.

...
Venetië: Giorgio Cini Foundation Tour met audiogids

10. Venetië: Giorgio Cini Foundation Tour met audiogids

Dompel jezelf onder in de cultuur en geschiedenis van het eiland San Giorgio Maggiore met een audio-rondleiding door het huis van de Giorgio Cini Foundation. Ontmoet je reisleider en krijg je audiogids en koptelefoon. Warmte aan het monumentale complex van de Giorgio Cini Foundation. Begin uw bezoek aan de refter van Palladio, waar u een facsimile van Paolo Veronese's bruiloft in Cana, de fotokamer en de elegante Longhena-trap kunt bewonderen. Ga verder naar het voormalige benedictijnenklooster en zie hoe het gebouw is getransformeerd en in zijn vroegere schoonheid is hersteld.

...

Sitemap Venetië

Wil je alle activiteiten in Venetië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Venetië

Gemiddelde beoordeling

3.9 / 5

gebaseerd op 2.993 beoordelingen

Zeer levendig. Uitstekend geschikt voor een bezoek met kinderen, maar ook spannend voor volwassenen.

zeer goede prijs-kwaliteitverhouding alle aspecten van het leven van het genie van léonard de vinci

Prachtige uitzonderlijke kunstcollectie, m.n. kubisme en expressionisme

Aangename voorstelling van de kunstwerken. Zeker te bezichtigen.

Geweldige compilaties uit het leven van een multigenie