Venetië
Nachttours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Venetië Nachttours: Onze meest aanbevolen

Dogenpaleis en Basiliek van San Marco: voorrangstour met toegang tot Pala d'Oro

1. Dogenpaleis en Basiliek van San Marco: voorrangstour met toegang tot Pala d'Oro

Ontdek twee van de meest iconische gebouwen van Venetië tijdens een rondleiding met voorrangstoegang tot het Dogenpaleis en de Basiliek van San Marco. Bekijk indrukwekkende kunstwerken en prachtige interieurs en bewonder de schoonheid van het met edelstenen ingelegde Pala d'Oro-altaar. Ontmoet je deskundige gids en geniet van voorrangstoegang tot het Dogenpaleis, eeuwenlang de zetel van de Venetiaanse politieke macht. Laat je meeslepen in de Europese middeleeuwen en zie de meesterwerken die de muren van het paleis versieren. Herleef de angst van de gevangenen die over de Brug der Zuchten wandelden en voel hoe Giacomo Casanova zich moet hebben gevoeld in zijn cel. Loop de Basiliek van San Marco binnen, een unieke kathedraal met enkele van de mooiste voorbeelden van Byzantijnse kunst ter wereld. Ontdek de bijbelse symboliek achter de kunstwerken. Bewonder de prachtige gouden mozaïeken en het marmeren inlegwerk van de vloeren. Luister terwijl je gids je de geschiedenis en de speciale kenmerken van dit architectonische wonder vertelt. Bekijk ten slotte het weelderige Pala d'Oro, het hoofdaltaar van de basiliek, versierd met duizenden edelstenen en edelstenen.

...
Venetië: stadswandeling

2. Venetië: stadswandeling

Ga mee met een wandeltocht door Venetië en verken het fascinerende doolhof van smalle straatjes, elegante paleizen en imposante kerken. Bekijk de onmisbare attracties van de stad en ontdek hun geschiedenis en culturele betekenis samen met een professionele gids. Bewonder de belangrijkste monumenten van de stad, zoals de klokkentoren, Procuratie Vecchie en de klokkentoren bij het San Marcoplein. Laat je gids je de geschiedenis van de hertogen van Venetië vertellen, en hoe de stad ooit het machtigste maritieme rijk in de Middellandse Zee was. Verken de elegante woonwijk Castello en wandel over de beroemde Mercerie, een van de belangrijkste winkelstraten van de stad. Wandel langs het beroemde Santa Maria Formosa-plein, het huis van Marco Polo, de kerk van San Giovanni en Paolo en de Rialtobrug met zijn traditionele markt. Loop langs charmante grachten, dwaal door kleine steegjes en ontdek pittoreske pleinen waar Venetianen samenkomen om te socializen. Vind verborgen juweeltjes en kom interessante feiten te weten over de plekken die je bezoekt.

...
Basiliek van San Marco: voorrangstour met toegang tot Pala d'Oro

3. Basiliek van San Marco: voorrangstour met toegang tot Pala d'Oro

Neem deel aan een rondleiding door de Basiliek van San Marco met voorrangstoegang. Bewonder de prachtige interieurs van de basiliek en bekijk de collecties Byzantijnse kunst. Ontmoet je deskundige gids en ga de Basiliek van San Marco in, een unieke kathedraal met een aantal van de mooiste voorbeelden van Byzantijnse kunst ter wereld. Ontdek de bijbelse symboliek achter de kunstwerken. Bewonder de prachtige gouden mozaïeken en het marmeren inlegwerk van de vloeren. Laat je gids je over de geschiedenis en de speciale kenmerken van dit architectonische wonder vertellen.

...
Venetië: food- en wijntour met cicchetti-proeverij

4. Venetië: food- en wijntour met cicchetti-proeverij

Beleef de smaken van Venetië tijdens een eet- en wijnproeverij met een lokale gids. Bezoek enkele van de favoriete eetgelegenheden en wijnbars van de stad, proef de tapasachtige cicchetti en kom meer te weten over de Venetiaanse culinaire cultuur. Proef een breed scala aan culinaire specialiteiten, van regionale kazen tot buranelli-koekjes tot traditionele taarten. Combineer de hapjes met traditionele drankjes en Italiaanse wijnen. Proef tiramisù in de stad waar het werd uitgevonden en ervaar de unieke cicchetti-cultuur: tapasachtige hapjes waar de Venetianen zo dol op zijn, geserveerd in gezellige en charmante bàcari (bars). Ontdek oude tavernes en schilderachtige plekken waar de lokale bevolking samenkomt en eet. Verken schilderachtige steegjes, historische straten en kleurrijke markten en bekijk onderweg historische monumenten en attracties.

...
Venetië: Basiliek van San Marco en Dogenpaleis in het donker

5. Venetië: Basiliek van San Marco en Dogenpaleis in het donker

Ontsnap aan de drukte tijdens een rondleiding in de late namiddag door de Basiliek van San Marco en het Dogenpaleis en ontdek 2 van de iconen van Venetië, weg van de drukte. Ontmoet je gids bij het standbeeld van de gevleugelde leeuw op het San Marcoplein. Ga vervolgens het Dogenpaleis binnen om meer te weten te komen over het machtscentrum tijdens de Venetiaanse Republiek. Bekijk de weelderige appartementen van de Venetiaanse heersers, evenals de Hal van de Grote Raad met zijn prachtige fresco's van Veronese en Tintoretto. Luister naar geheime verhalen achter de kunst, zoals waarom een doge in de geschilderde serie wordt bedekt door een zwarte sluier. Leer hoe de hertogen werden gekozen en wat ze deden. Verken de enorme wapenkamer en spookachtige gevangenissen. Steek de Brug der Zuchten aan de binnenkant over en hoor waarom het niet zo romantisch is als je misschien had gedacht! Na een korte pauze gaat u verder naar de Byzantijnse basiliek van St. Mark's en ziet u de vergulde versieringen nadat de drukte voor de dag is vertrokken. Een bewaarder van de kathedraal zal de deuren openen zodat je kunt ervaren zoals alleen een doge dat kan. Bewonder de edelstenen van het Pala d'Oro-altaarstuk. Bezoek de crypte, waar de beenderen van St. Mark zouden worden bewaard. Bewonder mozaïeken in het zachte schijnsel van het avondlicht en leer meer over Venetiaanse kunst en geschiedenis van je gepassioneerde gids.

...
Basiliek van San Marco: voorrangstour met 's avonds Pala d'Oro

6. Basiliek van San Marco: voorrangstour met 's avonds Pala d'Oro

Profiteer van voorrangstoegang tot de Basiliek van San Marco en verken een van de meest iconische gebouwen van Venetië tijdens een nachtelijke rondleiding. Bekijk indrukwekkende kunstwerken en prachtige interieurs en bewonder de schoonheid van het met edelstenen ingelegde Pala d'Oro-altaar. Ontmoet 's avonds je gids en ga de verlichte Basiliek van San Marco binnen, een kathedraal met een aantal van de mooiste voorbeelden van Byzantijnse kunst ter wereld. Ontdek de bijbelse symboliek achter de kunstwerken. Vergaap je aan de gouden mozaïeken en de marmeren vloerinleg, die prachtig verlicht wordt. Laat je gids je over de geschiedenis en de speciale kenmerken van dit architectonische wonder vertellen. Bewonder ten slotte het weelderige Pala d'Oro, het hoofdaltaar van de basiliek, versierd met duizenden edelstenen.

...
Venetië: wandeltour over geesten en legendes

7. Venetië: wandeltour over geesten en legendes

Neem deel aan een unieke avondwandeling en ontdek de beroemde geesten en legendes van Venetië samen met een lokale gids. Verken de spookachtige wijken Castello en Cannaregio en ontdek de geheimen en mysteries van de stad. Ervaar een tour die na zonsondergang delen van Venetië verkent die je anders misschien niet zou durven bezoeken. Bekijk plekken die het toneel zijn geweest van onverklaarbare gebeurtenissen en mysterieuze verschijningen. Laat je leiden door je gids en verken verborgen en bovennatuurlijke gedeeltes van de stad. Loop door kronkelende straatjes en over griezelige pleinen in de wijken Cannaregio en Castello. Luister naar griezelige geluiden die uit het Malibran-theater komen. Luister naar het verhaal van het onbegraven kind, waarvan wordt gezegd dat het in de troebele lagune te zien is. Bezoek een ondergrondse crypte die al jaren vergeten is, verlicht door een kaars. Luister ook naar enge verhalen uit recentere tijden, die je tijdens je wandeling alert zullen houden.

...
Venetië: Private Murders & Mysteries Tour

8. Venetië: Private Murders & Mysteries Tour

Ontdek een geheel ander Venetië als je je weg door een labyrint van smalle steegjes, waar schaduwen blijven liggen en voetsporen echo. Stel je voor een donker stille Venetië zonder verlichting, angstaanjagend en spookachtig. Meer informatie over de openbare executies in St. Marks Square, de onmenselijke mentale asiel op de lagune eilanden. Anekdotes van de courtesans, casino's en bordelen en natuurlijk Casanova en 'de laatste zoenvlek'. Er is een verhaal van de mysterieuze voetafdrukken, hoofdloos lichaam en het hoofd gezien in een kanaal, de sluipmoordenaar en de vermoorde vrouwen gekleed in wit. Geheime binnenplaatsen en architectonische edelstenen verborgen in de stille steegjes, zoals de indrukwekkende wenteltrap. Tenslotte, het verhaal van het slecht theater, La Fenice en het mysterie van het laatste vuur.

...
Dogenpaleis: voorrangstour met gondelvaart

9. Dogenpaleis: voorrangstour met gondelvaart

Profiteer van voorrangstoegang tot het Dogenpaleis en verken een van de meest iconische gebouwen van Venetië tijdens een rondleiding. Bekijk de indrukwekkende kunstwerken, bewonder prachtige interieurs en verken daarna de kanalen van de drijvende stad tijdens een onvergetelijke gondelvaart. Reis terug in de tijd naar de Middeleeuwen terwijl je de zetel van een 1000-jarige republiek verkent. Bewonder de enorme collectie meesterwerken die de muren van het paleis sieren. Bekijk de rijke details van de gouden trap bij de ingang van het paleis die aan de waterkant ligt. Leer de geschiedenis van de hertogen van Venetië kennen terwijl je in je eigen tempo door de weelderige zalen en gangen dwaalt. Herleef de angst van de gevangenen die over de Brug der Zuchten wandelden en voel hoe Giacomo Casanova zich moet hebben gevoeld in zijn cel. Geniet na je bezoek van een gratis entreeticket voor het Correr Museum, het Nationaal Archeologisch Museum en de Biblioteca Marciana op het San Marcoplein. Sluit je ervaring af met een charmante gondeltocht. Laat je door de gondelier door de grachten varen en vergaap je aan de verborgen hoekjes van Venetië gezien vanaf het water.

...
Venetië: 2-uurs legendes en spoken van de Cannaregio Tour

10. Venetië: 2-uurs legendes en spoken van de Cannaregio Tour

Ervaar de mysterieuze sfeer als de nacht valt in de wijk Cannaregio van Venetië. Op deze 2-uurs tour leidt een gekwalificeerde gids u naar verborgen hoeken en rustige plekken, terwijl u leertjes over dit unieke gebied onderhoudt. Je groep komt door het doolhof van oude smalle straten die bezoekers zelden zien. Hoor enkele van de donkerste en meest obscure verhalen over Venetië. Leer meer over de geesten van Cannaregio en van de voortdurende spookvoorstellingen die door de huidige inwoners van de regio worden gerapporteerd.

...

Sitemap Venetië

Wil je alle activiteiten in Venetië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Venetië

Gemiddelde beoordeling

3.8 / 5

gebaseerd op 441 beoordelingen

Op het ontmoetingspunt moet je je online ticket op papier omwisselen. Volstrekt zinloos naar mijn mening en dat was vooraf niet goed gecommuniceerd. Anders was alles in orde. :D Helaas moest de tour kort voor het einde van de tour worden geannuleerd vanwege hevige stormen. Maar kan het aanbevelen