Rondleiding

Venetië: voorrangsticket Gevangenispaleis en optionele tour

Activiteitenaanbieder: VENICE TOURS S.R.L.

Venetië: voorrangsticket Gevangenispaleis en optionele tour

Activiteitenaanbieder: VENICE TOURS S.R.L.

Vanaf € 10 per persoon

Ontdek de gevangenissen van de Venetiaanse Republiek, een van de eerste gevangenissen van Europa. Volg met een kleine groep een rondleiding langs de cellen en de martelkamer waar Casanova werd gearresteerd door de Heren van de Nachten.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Boek nu en betaal later
Blijf flexibel - boek je plek nu en betaal pas later.
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Er gelden speciale gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. Bekijk na het boeken je voucher voor meer informatie.
Duur 1 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Sla de rij voor de kassa over
Tourgids
Engels, Frans, Italiaans

Je belevenis

Highlights
 • Volg op een geweldige rondleiding door de oude gevangenissen van Piazza San Marco
 • Ga de donkere cellen binnen en ervaar hoe de gevangenen hier leefden
 • Ontdek een geheim pad tussen de gevangenissen dat uit de 16e eeuw stamt en dat nog niet eerder open is geweest voor het publiek
 • Luister naar het bijzondere verhaal van Casanova's ontsnapping uit de gevangenis en veel meer
Volledige beschrijving

Verken een geweldige route langs plekken die tot nu toe nog nooit bezocht zijn. Ga de imposante rechtszaal en donkere cellen van de oude gevangenis van Piazza San Marco binnen. 

Je leert wat het in die dagen betekende om een gevangene te zijn: wat gevangenen aten, dronken en waar ze sliepen. Bekijk echte opschriften die door gevangenen zijn achtergelaten en luister naar het verhaal over Casanova's spannende ontsnapping.

Je hoort de mythes en legendes die nog steeds binnen deze koude muren en cellen leven. Kom meer te weten over de machtige Raad van Tien die bestond uit de hoogste Venetiaanse politici en in alle gebieden van Venetië het rechtssysteem in de gaten hield. 

Tegenwoordig is in het gebouw van de gevangenis, dat over de indrukwekkende Riva Degli Schiavoni uitkijkt, de Artistieke Kring gehuisvest, die gasten diverse culturele ervaringen en concerten aanbiedt. Toch voel je als je door de hallen van de oude gevangenis loopt nog steeds de aanwezigheid van de rijke geschiedenis van het gebouw.

Inbegrepen
 • Live toelichting
 • Toegang met voorrang tot de gevangenis
 • Toegang tot de Brug der Zuchten
 • Toegang tot het Dogepaleis
Niet geschikt voor
 • Mensen die slecht ter been zijn

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt

Verzamelen bij Prison Palace, dicht bij het San Marcoplein. Om bij het Gevangenispaleis te komen, steekt u de brug over aan de rechterkant van de ingang van het Dogenpaleis. Wees alsjeblieft 10 minuten voor de vertrektijd op het ontmoetingspunt.

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Goed om te weten

 • Deze tour is niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit
 • De activiteit wordt in meerdere talen tegelijk uitgevoerd
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

3,9 /5

gebaseerd op 209 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,1/5
 • prijs / kwaliteit
  3,6/5
 • dienstverlening
  4/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Uitstekende ervaring. Was niet zo zeker na het lezen van recensies, maar we hadden een geweldige tijd. Het is een beetje moeilijk te vinden, als je richting de brug der zuchten gaat, is het er pal naast. Het ziet eruit als een kunstmuseum en is niet getiteld als casanovas-gevangeniswandeling, maar het is de juiste plek! Ga de trap op

19 juli 2022

Het bezoek is interessant maar niet uitzonderlijk. Interessante historische herinneringen. We zien niet veel. Een paar cellen. Hoewel niet onaangenaam, zou de gids aangenamer kunnen zijn. Opmerkingen in het Italiaans en vervolgens vertaling in het Frans en vice versa, wat lengtes toevoegt. Ter herinnering, het punt van zuchten is niet inbegrepen. Indicatie van het ontmoetingspunt heel duidelijk. Het is gemakkelijk te bereiken.

Verder lezen

21 februari 2022

Bezoek, wat dat van het Dogenpaleis over het Venetiaanse rechtssysteem compleet maakt. Het verzamelpunt is niet voldoende aangegeven, zeker als je geen GPS hebt. Het probleem: hoewel ik een rondleiding in het Frans had geboekt, werden we getrakteerd op een rondleiding in het Engels. Over het algemeen is het niveau van Engels dat nodig is om te volgen niet erg studenten.

Verder lezen

13 augustus 2020

Product ID: 297990