Datums kiezen

VenetiëTours

Venetië Tours: onze aanbevelingen

Venetië: gondelvaart Canal Grande met toelichting via app

1. Venetië: gondelvaart Canal Grande met toelichting via app

Voel de essentie van Venetië terwijl je met een gondelvaart de verborgen en pittoreske waterwegen in de buurt van het Canal Grande verkent. Luister naar de toelichting in de app om meer te weten te komen over de stad terwijl je de bezienswaardigheden bewondert. De tour gaat van start met een ontmoeting met de host, die een aantal wetenswaardigheden over de geschiedenis van de gondels en gondeliers met je zal delen. Krijg gratis toegang tot een app met toelichting over de reisroute van de gondel. Terwijl je geniet van de schoonheid van het Canal Grande, kun je de prachtige paleizen bewonderen, zoals de Peggy Guggenheim Collection, het Palazzo Gritti, de Santa Maria della Salute en de Punta della Dogana. Ontdek het wereldberoemde theater La Fenice en het Mozarthuis aan de kades van de romantische en verborgen waterwegen. Aan het einde van de gondelrit kun je genieten van een adembenemend uitzicht op de lagune van San Marco en het eiland San Giorgio.

Venetië: boottocht naar Burano, Torcello & Murano met glasblazen

2. Venetië: boottocht naar Burano, Torcello & Murano met glasblazen

Ontdek enkele van de beroemdste eilanden van de Venetiaanse Lagune tijdens deze boottocht van een hele dag. Reis met je gids door de Venetiaanse Lagune op een panoramisch schip en geniet van de eilanden Murano, Burano en Torcello. Begin je avontuurlijke dag door aan boord te gaan van een comfortabele panoramische boot die vertrekt vanuit San Marco. Leer onderweg van jouw gids over de eilanden. Geniet ongeveer 30 minuten van de bezienswaardigheden van deze oude stad totdat je jouw eerste bestemming, Murano, bereikt. Geniet van een glasblaasdemonstratie met een glasmeester en historische uitleg over het ambacht. Ga langs bij de souvenirwinkel in de glasfabriek en profiteer van een exclusieve korting van 20% op jouw aankopen. Jouw geplande tijd in Murano omvat ook vrije tijd om zelf op verkenning te gaan. Laat Murano achter je wanneer je naar het nabijgelegen eiland Burano reist. Bekijk de schilderachtige en kleurrijke huizen op het eiland en zie de kantwerksters aan het werk. Maak kennis met hun bijzondere vaardigheden die wereldwijd tot de beste worden gerekend. Stop voor een hapje eten tijdens jouw verblijf in Burano en proef de lokale biscotti die op het eiland worden gemaakt. Reis naar jouw laatste stop, Torcello. Geniet van een 1-uur durend bezoek aan het eiland en bezoek historische bezienswaardigheden, zoals de Kathedraal van Santa Maria Assunta, de Troon van Attila, de Duivelsbrug en de Klokkentoren. Sluit je avontuur af met een 1-uur durende tocht terug naar Venetië en geniet van de adembenemende sfeer van de Venetiaanse Lagune.

Dogenpaleis: rondleiding van 1 uur

3. Dogenpaleis: rondleiding van 1 uur

Het Palazzo Ducale of Dogenpaleis, vertegenwoordigde  eeuwenlang de zetel van de Venetiaanse politieke macht. Met deze 1-uur durende rondleiding krijg je toegang tot de prachtige kamers, versierd met honderden kunstwerken, waar de Doge en zijn raadgever over het lot van een 1000-jaar oude republiek beslisten. Luister en kom meer te weten terwijl het paleis tot leven komt in het gezelschap van een deskundige gids, die je alle zalen der macht laat zien, en je meeneemt in een wel heel bijzonder historische context - de Europese Middeleeuwen en de daaropvolgende eeuwen. Bewonder de prachtige details van de gouden trap en het opmerkelijke realisme van de scenes, weergegeven door vele artiesten die het gebouw versierden. Herleef de angst van de gevangenen die over de beroemde Brug der Zuchten liegen en loop Venetiaanse kerkers in, waar beroemdheden als Giacomo Casanova ooit gevangen zaten.

Basiliek van San Marco: rondleiding met gids zonder wachtrij

4. Basiliek van San Marco: rondleiding met gids zonder wachtrij

Samen met een gids, geregeld in overleg met de Curia di Venezia, krijg je een volledige rondleiding in de Gouden Basiliek, ooit de privékapel van de Doges van Venetië. En dankzij de prachtige gouden mozaïeken en marmeren inlegwerk, de enige in haar soort in Italië. Luister naar de deskundige gids die de afgebeelde bijbelse taferelen en de geschiedenis en bijzonderheden van deze oude basiliek beschrijft. Bewonder de Schat en het terras met een prachtig uitzicht op het San Marcoplein

Venetië: wandeltour met Dogepaleis & San Marcobasiliek

5. Venetië: wandeltour met Dogepaleis & San Marcobasiliek

Duik in de geschiedenis van Venetië tijdens deze tour van 3 uur door de basiliek van San Marco en het Dogepaleis. Je kunt een privérondleiding nemen of kiezen voor een groepsactiviteit. Bekijk twee van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontdek de geschiedenis van wat ooit het handelscentrum van het Middellandse Zeegebied was.  Begin je verkenningstocht samen met je gids op het San Marcoplein, waarna je de basiliek binnengaat. Vanaf het terras op de eerste verdieping kun je het uitzicht over de lagune bewonderen en de beroemde bronzen paarden van dichtbij zien. Ontdek hoe deze in de tijd van Napoleon helemaal naar Parijs en weer terug werden gebracht. De Basiliek van San Marco kan soms zonder waarschuwing voor bezoekers gesloten worden. Bezoek in dat geval in plaats daarvan de kerk van San Zaccaria of het Correr Museum, afhankelijk van de beschikbaarheid. Maak een rondleiding door de prachtig versierde 15e-eeuwse kerk en de ondergelopen crypte of kom meer te weten over de kunst en geschiedenis van Venetië. Vervolgens krijg je voorrangstoegang om het Dogepaleis binnen te gaan, de voormalige residentie van de leider van de Republiek Venetië. Bezoek onder andere de zaal van de Grote Raad en de rechtszalen. De muurschilderingen van Tintoretto en de reuzentrap zijn een aantal van de hoogtepunten.  Steek daarna de beroemde Brug der Zuchten over, die de nieuwe gevangenissen met het Dogepaleis verbindt. Terwijl je van het prachtige zicht op de kanalen geniet, kom je te weten hoe de brug aan zijn naam komt en waarom deze in de 17e eeuw werd gebouwd. Na afloop van de rondleiding kun je langer blijven om het Dogepaleis met tips van je gids verder te verkennen.

Venetië: Hoogtepuntentour, San Marco-basiliek & Dogenpaleis

6. Venetië: Hoogtepuntentour, San Marco-basiliek & Dogenpaleis

Beleef het beste van Venetië tijdens een tour met een kleine groep die twee van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad bezoekt, de Basiliek van San Marco en het Dogenpaleis. Sla de lange wachtrijen over met inbegrepen, vooraf gereserveerde tickets en geniet van de pracht van deze Venetiaanse schatten in jouw eigen tempo. Begin je tour op het San Marco-plein. Bewonder de klokkentoren en de marmeren leeuwen, voordat je met je gids de basiliek betreedt. Bewonder de gouden mozaïeken en het weelderige ontwerp en leer hoe het gebouw een symbool is van Venetiaanse macht en rijkdom. Verken vervolgens het Dogenpaleis, een gotisch meesterwerk dat ooit de zetel was van de Venetiaanse overheid. Leer meer over het leven van de heersende Venetiaanse doges en de 14e-eeuwse beeldhouwers die aan het paleis werkten.  Geniet van een prachtig uitzicht over de lagune terwijl je door dit wereldberoemde monument loopt. Leer meer over het buitengewone verhaal van Casanova en de betekenis van de Brug der Zuchten, evenals de oude en nieuwe gevangenissen. Zodra je tour is afgelopen, ga je verder met jouw verkenning van de Venetiaanse geschiedenis en cultuur met jouw inbegrepen toegang tot het Museo Correr, het Nationaal Archeologisch Museum en de Biblioteca Marciana.

Venetië: Basiliek van San Marco met terras & Dogepaleis

7. Venetië: Basiliek van San Marco met terras & Dogepaleis

Combineer de twee belangrijkste bezienswaardigheden van Venetië tijdens een buitengewone tour onder leiding van een lokale gids. Met vooraf gereserveerde tickets en voorrangstoegang ga je rechtstreeks naar de Basiliek van San Marco en het Dogepaleis voor een rondleiding met gids. Kies voor een rondleiding om 08:00 uur 's ochtends en geniet van exclusieve vroege toegang tot het Dogepaleis en een exclusief bezoek voor jouw groep, een uur voordat het grote publiek arriveert. Stap eerst binnen in de belangrijkste kerk van Venetië – De Basiliek van San Marco – en bewonder de architectuur uit zowel het oosten als het westen en de adembenemende gouden mozaïeken. In gezelschap van een plaatselijke gids kun je een aantal van de grootste schatten van de basiliek van dichtbij bekijken, zoals de duizenden jaren oude Quadriga van vier gouden paarden. Geniet van de unieke mogelijkheid om het prachtige uitzicht vanaf het balkon over het San Marcoplein te bewonderen. Luister tijdens de rondleiding naar de vele fascinerende verhalen over hoe de meeste kostbare bezittingen van de basiliek hier op niet helemaal eerlijke wijze terecht zijn gekomen. De tweede stop op de route is niet minder mooi. Het Palazzo Ducale, oftewel het Dogepaleis, was de thuisbasis van de doge of hertog van Venetië en zijn regeringszetel. Sla de lange wachtrij voor tickets over en loop meteen naar binnen om de enorme raadszalen, ongelofelijke publiekszalen en de prachtige balzaal met levensgrote werken van beroemde Venetiaanse meesters als Veronese en Tintoretto te bekijken. Luister naar de verhalen over de intrigerende geschiedenis van dit gebouw dat de oudste republiek ter wereld huisvestte – en ook plaats bood aan de fascinerende regering, en zelfs een opgesloten Casanova. Om deze ochtend vol ontdekkingen af te sluiten, treed je in de voetsporen van menig minder bedeelde Venetiaan uit voorbije eeuwen. Steek van binnenuit de Brug der Zuchten over naar de grimmige Nieuwe Gevangenissen – een schril maar fascinerend contrast met de weelderige zalen en galerijen in het paleis aan de overkant van het smalle kanaal.

Venetië: Joodse getto-wandeltocht en synagogetouroptie

8. Venetië: Joodse getto-wandeltocht en synagogetouroptie

Maak een ontspannen wandeling in een kleine groep om oriëntatiepunten te bekijken om uw begrip van de Joodse geschiedenis van Venetië te verdiepen. Kies ervoor om uw ervaring te verbeteren door deel te nemen aan de Synagogues-tour georganiseerd door het Joods Museum. Begin je Joodse getto-tour in de wijk Cannaregio, een fascinerende woonwijk in het noordelijke deel van de stad. Loop langs ambachtelijke werkplaatsen, galerijen, winkels en delicatessenwinkels, die je het beste in een ontspannen tempo kunt verkennen. Steek vervolgens de brug over naar Campo del Ghetto Nuovo (Nieuw Ghetto-plein), dat in 1516 werd gesticht als een versterkt eiland. Leer meer over de opsluiting van Venetiaanse joden op het eiland en hoe het dichtbevolkt raakte. Vervolgens leer je van je gids terwijl ze wijzen op een van de belangrijkste hoogtepunten van de tour: een reeks bas-reliëfs in de Campo del Ghetto Nuovo - een aanblik die de meeste bezoekers van Venetië nooit zien . Ontdek vervolgens hoe het besluit van Napoleon om de poorten van het Joodse getto af te breken de Joden het recht gaf om overal in Venetië te wonen. Bezoek een centrum van Joodse cultuur met bakkerijen, restaurants en handwerkwinkels. Tot slot kun je in de tweede helft van de tour ervoor kiezen om de Synagogues-tour op te nemen. Hoewel het museum zelf in restauratie is en gesloten is voor bezoeken, kunt u nog steeds een bezoek brengen aan de Levantijnse synagoge en de Spaanse synagogen met hun toegewijde gidsen.

Venetië: Dogepaleis en San Marcobasiliek, met voorrangstoegang

9. Venetië: Dogepaleis en San Marcobasiliek, met voorrangstoegang

Ga mee met een wandeling met gids over het San Marcoplein, en naar het Dogepaleis en de San Marcobasiliek met voorrangstoegang. Je ontmoet de gids op het San Marcoplein en gaat vervolgens naar het Palazzo Ducale, het bijzondere paleis dat eeuwenlang het politieke machtscentrum van Venetië vertegenwoordigde. Betreed de prachtige kamers, met honderden geschilderde meesterwerken. Ontdek waar de hertog en zijn raad het lot van een 1000 jaar oude republiek bepaalden, en bewonder de details van de middeleeuwse gouden trap. Zie de beroemde Brug der Zuchten. Betreed de beruchte Venetiaanse gevangenis waar Giacomo Casanova vastzat. Bezoek de San Marco Basiliek en geniet van een rondleiding door dit Byzantijnse meesterwerk, met zijn prachtige gouden mozaïeken en marmeren vloerinleg. Bekijk de schat en het terras van de San Marcobasiliek

Venetië: rondleiding door de San Marcobasiliek, met voorrangsticket

10. Venetië: rondleiding door de San Marcobasiliek, met voorrangsticket

Volg een fascinerende rondleiding door de gouden San Marcobasiliek, met zijn beroemde gouden mozaïeken. Sla de wachtrij over en betreed de majestueuze kerk met een deskundige gids die meer zal vertellen over de geschiedenis van dit Byzantijnse kunstwerk en de betekenis ervan. Je zult versteld staan van de vijf koepels die door gerenommeerde kunstenaars zijn gedecoreerd. Ontdek de Schatkamer van San Marco, een prachtige verzameling relikwieën en kostbare voorwerpen die door de eeuwen heen zijn verzameld. Geniet vanaf de terrassen ook van het uitzicht op het San Marcoplein, het hart van Venetië, en de quadriga van San Marco. Gebruik vervolgens de mobiele app om de vijf wijken van Venetië met hun beste attracties en pleinen te ontdekken. Luister naar de audiovertelling over de hoogtepunten van de stad, met meer dan 120 bezienswaardigheden, waaronder het glorieuze theater La Fenice, de Rialtobrug, het Joodse getto, de Arsenale, de majestueuze Accademiabrug en nog veel meer.

560 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 35

Echte mustsees

Andere activiteiten in Venetië

Wil je alle activiteiten in Venetië bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Venetië

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 14.743 beoordelingen

zeer vriendelijke mensen en heel leuke omgeving. ze vragen welke talen er binnen de groep worden gebruikt en vertellen tijdens de reis een verhaal in die talen. helaas met een accent (soms onverstaanbaar). precies op tijd vertrokken en exact op tijd terug. het programma is gevarieerd en het glas atelier is zeker het bezichtigen waard. ook kun je daar leuke decoratief spullen kopen (wel goed onderhandelen). de tweede eiland was ook leuk, gezellig en met leuke restaurantjes. de laatste eiland was een beetje tegengevallen. dat was eigenlijk leeg en daar was weinig te doen/zien

Geweldige ervaring! een zeer complete rondleiding, de gids, Isabelle, spreekt zeer goed frans en is zeer vriendelijk. Ze gaf ons een veelheid aan details tijdens de excursies, anekdotes en beantwoordde al je vragen door heel vriendelijk te zijn. De 3 eilanden moeten worden gedaan omdat elk zijn geschiedenis, zijn verleden heeft en tot nu toe anders is geëvolueerd, dit alles moet worden ontdekt, het is echt heel interessant en het is een lust voor het oog! het pluspunt is de glaswerkplaats, waar een prachtige demonstratie op u wacht, ook daar beschikbaar in het Frans

Ik had een fantastische gids genaamd Nico. Onze gids kon ontzettend veel vertellen over de basiliek en het dogenpaleis. Al deze informatie had ik nooit uit een reisgids kunnen halen. Ieder kunstwerk en de historie daarvan kon Nico uitgebreid en zeer levendig over vertellen. Een rondleiding die al mijn verwachtingen heeft overtroffen!

De gondel tour was een super mooie ervaring die je niet mag missen als je in Venetië bent. Onze gids vertelde tijdens de wandeling naar de gondel opstap alles over de historie van de gondeliers. Aansluitend deelden we met z'n vieren één gondel, waarin we een prachtige tour door Venetië maakten. Absoluut een aanrader!

Christina P. was onze heel enthousiaste en aanstekelijke gids, die maakte de uitstap zeer geslaagd, top!