Venetië Uitkijkpunten

Venetië Uitkijkpunten: Onze meest aanbevolen

Venetië: Burano, Torcello & Murano-boottocht met glasblazen

1. Venetië: Burano, Torcello & Murano-boottocht met glasblazen

Ontdek enkele van de beroemdste eilanden van de Venetiaanse lagune tijdens deze boottocht van een hele dag. Reis met je gids door de lagune van Venetië op een panoramisch schip en geniet van de eilanden Murano, Burano en Torcello. Begin uw dag vol avontuur door aan boord te gaan van een comfortabele panoramische boot terwijl u vertrekt vanaf St. Mark's. Dankzij onze meertalige gastheer leer je de belangrijkste informatie over deze eilanden. Geniet ongeveer 30 minuten van de bezienswaardigheden van deze oude stad totdat u uw eerste bestemming, Murano, bereikt. Geniet van een glasblazende demonstratie met een glasmeester vergezeld van een historische uitleg van het ambacht. Kom langs bij de souvenirwinkel bij de glasfabriek en geniet van 20% korting op je aankopen. Je geplande tijd in Murano omvat ook vrije tijd om op eigen gelegenheid te verkennen. Laat Murano achter u terwijl u naar het nabijgelegen eiland Burano reist. Wees getuige van de schilderachtige en kleurrijke huizen op het eiland en observeer de kantwerksters aan het werk. Maak kennis met hun zeldzame vaardigheid die als een van de beste ter wereld wordt beschouwd. Als je wilt, kun je tijdens je verblijf in Burano stoppen voor een hapje en wat van de lokale biscotti proeven die inheems zijn op dit eiland. Reis naar je laatste stop, Torcello. Geniet van een bezoek van 1 uur aan het eiland en bezoek historische bezienswaardigheden zoals de kathedraal van Santa Maria Assunta, Attila's Throne, de Devil's Bridge en de Bell Tower. Sluit je avontuur af met een reis van 1 uur terug naar Venetië en geniet van de adembenemende ambiance van de Venetiaanse lagune.

Venetië: stadswandeling

2. Venetië: stadswandeling

Ga mee met een wandeltocht door Venetië en verken het fascinerende doolhof van smalle straatjes, elegante paleizen en imposante kerken. Bekijk de onmisbare attracties van de stad en ontdek hun geschiedenis en culturele betekenis samen met een professionele gids. Bewonder de belangrijkste monumenten van de stad, zoals de klokkentoren, Procuratie Vecchie en de klokkentoren bij het San Marcoplein. Laat je gids je de geschiedenis van de hertogen van Venetië vertellen, en hoe de stad ooit het machtigste maritieme rijk in de Middellandse Zee was. Verken de elegante woonwijk Castello en wandel over de beroemde Mercerie, een van de belangrijkste winkelstraten van de stad. Wandel langs het beroemde Santa Maria Formosa-plein, het huis van Marco Polo, de kerk van San Giovanni en Paolo en de Rialtobrug met zijn traditionele markt. Loop langs charmante grachten, dwaal door kleine steegjes en ontdek pittoreske pleinen waar Venetianen samenkomen om te socializen. Vind verborgen juweeltjes en kom interessante feiten te weten over de plekken die je bezoekt.

Riviera del Brenta: boottocht van Padua naar Venetië

3. Riviera del Brenta: boottocht van Padua naar Venetië

Typische rivierboten "Burchielli" genaamd, verbonden Padua en Venetië met elkaar in de oudheid. De houten boten hadden stijlvolle hutten en 3 of 4 balkons, en werden aangedreven door de wind of roeispanen, voordat ze door paarden van Fusina naar Padua werden getrokken. Maak deze reis opnieuw tijdens een mini-boottocht van een hele dag, vanuit het hart van Padua naar San Marco van Venetië. Je vertrekt vanaf de historische Burchiello-trap in Portello, en vaart dan de originele route van de 18e-eeuwse Venetiaan Burchielli, langs de prachtige Villa Giovanelli bij Noventa Padovana. Zit lekker ontspannen aan boord van de luxe boot met openluchtdek, waarop je kunt genieten van het uitzicht. Ga van boord bij Stra voor een rondleiding door Villa Pisani, de voornaamste villa aan de Riviera del Brenta. Je reist verder richting Dolo, varend langs verschillende historische villa's. Je gaat door de Dolo-sluis en richting Mira. Net na de Mira-sluis pauzeer je bij Villa Widmann voor een rondleiding door het 18e-eeuwse herenhuis dat toebehoorde aan een adellijke familie van Perzische oorsprong. Vaar door naar Oriago, waar je luncht in het historische restaurant Il Burchiello. Dan vaar je naar Malcontenta, langs villas, dorpen en draaibruggen. Bij aankomst in Malcontenta bezoek je 1 laatste villa: de vorstelijke Villa Foscari. De villa ligt aan de rand van de lagune, voor de machtige Venetiaanse eigenaar handig dichtbij Venetië. Tot slot vaar je door de Moranzani-sluis voor een tocht over de lagune, en leg je aan bij San Marco Riva degli Schiavoni, bij de "Pontile della Pietà”-aanlegstijger.

Dogenpaleis en Basiliek van San Marco: voorrangstour met toegang tot Pala d'Oro

4. Dogenpaleis en Basiliek van San Marco: voorrangstour met toegang tot Pala d'Oro

Ontdek twee van de meest iconische gebouwen van Venetië tijdens een rondleiding met voorrangstoegang tot het Dogenpaleis en de Basiliek van San Marco. Bekijk indrukwekkende kunstwerken en prachtige interieurs en bewonder de schoonheid van het met edelstenen ingelegde Pala d'Oro-altaar. Ontmoet je deskundige gids en geniet van voorrangstoegang tot het Dogenpaleis, eeuwenlang de zetel van de Venetiaanse politieke macht. Laat je meeslepen in de Europese middeleeuwen en zie de meesterwerken die de muren van het paleis versieren. Herleef de angst van de gevangenen die over de Brug der Zuchten wandelden en voel hoe Giacomo Casanova zich moet hebben gevoeld in zijn cel. Loop de Basiliek van San Marco binnen, een unieke kathedraal met enkele van de mooiste voorbeelden van Byzantijnse kunst ter wereld. Ontdek de bijbelse symboliek achter de kunstwerken. Bewonder de prachtige gouden mozaïeken en het marmeren inlegwerk van de vloeren. Luister terwijl je gids je de geschiedenis en de speciale kenmerken van dit architectonische wonder vertelt. Bekijk ten slotte het weelderige Pala d'Oro, het hoofdaltaar van de basiliek, versierd met duizenden edelstenen en edelstenen.

Murano en Burano: stadscruise van een hele dag door de Venetiaanse lagune

5. Murano en Burano: stadscruise van een hele dag door de Venetiaanse lagune

Bekijk de natuurlijke en historische bezienswaardigheden van de eilanden van Venetië aan boord van een cruise van een hele dag op de lagune van Venetië. Deze stadscruise heeft stops in Murano en Burano, waar u lokale gerechten kunt proeven en wereldberoemde ambachtslieden kunt bewonderen. Murano is de eerste stop - daar bezoek je een glasfabriek en zie je de beroemde Murano-glasmakers aan het werk. U kunt het eiland ook op eigen gelegenheid ontdekken, informeer de reisleider en keer op tijd terug om uw reis naar Burano voort te zetten. In Burano staan kleurrijke huizen langs de oevers van het kanaal, waardoor deze stad de bijnaam 'Regenboogeiland' heeft gekregen. Neem de tijd om te wandelen en typisch kantborduurwerk te bewonderen en lokale visgerechten te proeven. Op de terugreis vaar je naar Venetië Riva Degli Schiavoni, waar je tijd hebt om het San Marcoplein te bezoeken, waarna een shuttleboot je terugbrengt naar het treinstation van Venetië.

Venetië: begeleide wandeltocht met interactieve video

6. Venetië: begeleide wandeltocht met interactieve video

Met onze interactieve kaart kunt u zonder tijdsdruk van het ene punt naar het andere in het historische centrum gaan: alleen u bepaalt wat u wanneer wilt zien. Onze privé lokale gids begeleidt je via je smartphone gedurende de hele tour en geeft je alle curiositeiten, anekdotes en handige tips om de stad op zijn best te ervaren. Je kunt je tour beginnen op het tijdstip dat je wilt en de monumenten van je interesse kiezen die in de reisroute zijn opgenomen, waarbij je tussen haltes doorgaat zonder ooit te verdwalen dankzij onze geolokaliseerde routebeschrijving. Niet te missen haltes zijn de Rialtobrug, het San Marcoplein, een van de mooiste plekken ter wereld, met de prachtige basiliek, het Dogenpaleis, de thuisbasis van de doges, de Campanile, vanaf de top waarvan u kunt genieten van een panoramisch uitzicht op de stad van water, de klokkentoren. Maar als je echt alle wonderen van het historische centrum van Venetië wilt ontdekken, kies dan voor deze onmisbare Interactieve Tour: kunst, bruggen, grachten en gondels laten je ogen sprankelen.

Veelgestelde vragen over Venetië

Welke topattracties zijn een must-see in Venetië?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Venetië?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Burano

Sitemap Venetië

Wil je alle activiteiten in Venetië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Venetië

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.947 beoordelingen

Ontspannen door de geschiedenis reizen

Ik heb genoten van de cruise van de Brenta Riviera. Het landschap was prachtig en gevarieerd terwijl we door steden en het platteland reden. Onze gids was geweldig met een schat aan informatie over de gebieden, sluizen, bruggen en natuurlijk de villa's. De planning van deze hele dag is heerlijk ... cruisen, toeren, eten (de maaltijd in het restaurant was heerlijk!), de lagune van Venetië binnengaan. Als je van geschiedenis houdt, zul je van deze dag genieten, maar het is het tempo van de dag en een zeer deskundige gids die het speciaal maakt!

Heerlijke rustige dag die zachtjes de rivier afdrijft naar Venetië.

De gids was aardig en leverde tijdens de reis veel zeer interessante informatie in verschillende talen. De drie villa's die we bezochten waren allemaal het bekijken waard en hadden allemaal iets unieks, dus ze waren niet allemaal hetzelfde. Er zijn een paar angstaanjagend lage bruggen op de rivier, wat betekende dat het niet veilig was om op het bovendek te zijn voor sommige delen van de reis, maar er waren geen bruggen op het laatste stuk, dus we zaten toen op het bovendek en het was echt een mooie manier om in Venetië te komen.

Perfecte dag

De tijd vloog voorbij aan boord van deze comfortabele cruise over de Brenta. De gids Laura was uitzonderlijk in haar rustige tempo van veel informatie in 3 talen. Er is geen betere manier om San Marco te benaderen en het plaatst je direct bij de vapporetto's. Sterk aanbevelen.

Een heerlijk dagje uit

De boottocht is een geweldige manier om een dag door te brengen. Zeer ontspannend met een goede mix van bezoeken aan villa's, genietend van het proces van de sluizen en de bruggen onderweg en afgesloten door de spectaculaire ingang van Venetië. Sterk aanbevolen

Rustige excursie, zeer aan te bevelen

Uitstekende opmerkingen tijdens de hele dagtocht door de gidsen, bezoek in kleine (gesplitste) groepen van 3 prachtige villa's Vriendelijke en deskundige informatie over vervoer naar Venetië, inclusief zeer behulpzame kaartverkoop