Rondleiding

Venetië: wandeltour met Dogepaleis & San Marcobasiliek

Venetië: wandeltour met Dogepaleis & San Marcobasiliek

Vanaf € 79 per persoon

Zie de Basiliek van San Marco en het Dogepaleis tijdens een tour van 3 uur in Venetië. Kies tussen een begeleide gedeelde of privétour. Dit is inclusief het terras van de basiliek van San Marco, de Brug der Zuchten en de nieuwe gevangenissen.

Over deze tour

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 3 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Directe boekingsbevestiging
Tourgids
Engels, Frans, Duits, Italiaans

De Originals-beleving

Highlights
 • Duik met een deskundige, lokale gids in de geschiedenis van de Drijvende Stad.
 • Vermijd de mensenmassa's met voorrangstoegang tot het Dogepaleis.
 • Kies tussen een privétour of een tour in een kleine groep.
 • Bekijk de lagune van Venetië vanaf het terras van de basiliek van San Marco, dat meestal voor het publiek gesloten is.
 • Luister naar verhalen over hoe en waarom Venetië in de 5e eeuw op een lagune werd gebouwd en andere interessante wetenswaardigheden.
Volledige beschrijving

Covid-19-update

Vanwege gezond- en veiligheidsmaatregelen kan het reisschema veranderd worden. Zie Goed om te weten voor de laatste updates.

Duik in de geschiedenis van Venetië tijdens deze tour van 3 uur door de basiliek van San Marco en het Dogepaleis. Je kunt een privérondleiding nemen of kiezen voor een groepsactiviteit. Bekijk twee van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontdek de geschiedenis van wat ooit het handelscentrum van het Middellandse Zeegebied was.  Begin je verkenningstocht samen met je gids op het San Marcoplein, waarna je de basiliek binnengaat. Vanaf het terras op de eerste verdieping kun je het uitzicht over de lagune bewonderen en de beroemde bronzen paarden van dichtbij zien. Ontdek hoe deze in de tijd van Napoleon helemaal naar Parijs en weer terug werden gebracht.  Vervolgens krijg je voorrangstoegang om het Dogepaleis binnen te gaan, de voormalige residentie van de leider van de Republiek Venetië. Bezoek onder andere de zaal van de Grote Raad en de rechtszalen. De muurschilderingen van Tintoretto en de reuzentrap zijn een aantal van de hoogtepunten.  Steek daarna de beroemde Brug der Zuchten over, die de nieuwe gevangenissen met het Dogepaleis verbindt. Terwijl je van het prachtige zicht op de kanalen geniet, kom je te weten hoe de brug aan zijn naam komt en waarom deze in de 17e eeuw werd gebouwd. Na afloop van de tour kun je langer blijven om het Dogepaleis met tips van je gids verder te verkennen.
Inbegrepen
 • Begeleide tour met een deskundige gids
 • Voorrangstoegang tot het Dogepaleis
 • Toegang tot eerste verdieping en het terras van de San Marcobasiliek
  Niet geschikt voor
  • Rolstoelgebruikers
  Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
  Geldende veiligheidsmaatregelen
  • We passen extra gezond- en veiligheidsmaatregelen toe bij de GetYourGuide Originals
  • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt
  • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen
  Vereisten voor deelnemers
  • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen
  • Alle deelnemers ouder dan 12 jaar moeten een in de EU geldige Green Pass met een verifieerbare QR-code laten zien. Geldige Green Passes kunnen worden verkregen door een van de volgende documenten te uploaden in de Green Pass- of Covid Certificate-app: bewijs van vaccinatie, bewijs van Covid-19-infectie in de afgelopen 6 maanden, een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur bij aanvang van de activiteit óf een negatieve antigeentest die niet ouder is dan 48 uur bij aanvang van de activiteit

  Selecteer deelnemers en datum

  Deelnemers

  Geselecteerde datum

  Bereid je voor op je activiteit

  Trefpunt

  Je ontmoet je gids bij het ticketkantoor Alilaguna, naast de veerboothalte San Marco Giardinetti, vlak bij het San Marcoplein. Zoek een GetYourGuide-sticker op het venster van het kantoor. Je wordt gevraagd om je GetYourGuide-voucher te tonen en krijgt een toegangsbewijs tot de basiliek. Daarna ontmoet je je gids.

  Openen in Google Maps ⟶
  Belangrijke informatie

  Wat mee te brengen

  • Paspoort of identiteitskaart

  Niet toegestaan

  • Bagage of grote tassen
  • Rugzakken

  Goed om te weten

  • De gedeelde tour en privéopties bieden niet altijd dezelfde talen. Check alle talen om de juiste optie te vinden.
  • Na de rondleiding kun je het Dogepaleis met tips van je gids op je gemak verder verkennen.
  • Het Dogepaleis vraagt bezoekers ouder dan 13 jaar om hun paspoort/ID.
  • Aangezien de basiliek van San Marco een heilige plaats is, wordt men geacht om kleding te dragen waarmee de schouders en knieën worden bedekt.
  • Rugzakken en grote tassen zijn in de Basiliek van San Marco niet toegestaan.
  Klantenbeoordelingen

  Gemiddelde beoordeling

  4,8 /5

  gebaseerd op 1785 beoordelingen

  Beoordelingsoverzicht

  • Gids
   4,9/5
  • prijs / kwaliteit
   4,3/5
  • dienstverlening
   4,7/5
  • organisatie
   4,5/5

  Sorteer op:

  Soort reiziger:

  Beoordeling:

  Vlotte ontvangst aan de meetingpoint. Gidsen per taal. Zeer duidelijke uitleg wat , hoe, waar, wanneer. Door COVID, geen fastlane, maar dat werd ruimschoots goedgepraat door onze gidse IFFI (ifhigenia? ). Letterlijk alles wist ze , vertelde met ruime kennis en passie. Trots op haar Venetiaanse roots en geschiedenis. Het is een lange tour (3uur) maar werkelijk van A tot Z de moeite waard. Eerst de basiliek en ook op het terras boven met schitterend zicht over het san marcoplein, dan naar het prachtige Dogenpaleis. Ongelofelijk impressionant en wat zij vertelde … we gingen aan haar lippen. Ook de brug der zuchten ga je in ! Dat was een boeiende ervaring. Na afloop is een terrasje een absolute must !!

  Verder lezen

  18 september 2021

  Een enkele tour met Frede, zeer bekwaam, buitengewoon knap, ze reageerde op al mijn verzoeken. Zo kon ik een onvergetelijke blik werpen op de Para d'oro! Bedankt Fredje! Bedankt Haal je gids op dat je de tour nooit annuleert, zelfs niet met 1 persoon, ongeacht of het Hong Kong of Venetië is

  3 juni 2021

  We bezochten met je gids de basiliek van San Marco met terras en het Dogenpaleis en ik moet zeggen dat het een fascinerende ervaring was. Onze gids, een jonge jongen, was erg goed in het vertellen van het verhaal van de Doge en de Republiek Venetië, enzovoort... We brachten een moment met hem door dat aangenaam verteld werd! Voor ons was het een ervaring die we graag willen herhalen voor andere Italiaanse bestemmingen.

  Verder lezen

  31 mei 2021

  Georganiseerd door

  Product ID: 234117