Rondleiding

Venetië: wandeltour met Dogepaleis & San Marcobasiliek

Activiteitenaanbieder: Bucintoro Viaggi

Venetië: wandeltour met Dogepaleis & San Marcobasiliek

Activiteitenaanbieder: Bucintoro Viaggi
Snel uitverkocht

Vanaf € 84 per persoon

Snel uitverkocht

Bezoek de Basiliek van San Marco en het Dogenpaleis op een groeps- of privérondleiding. Bezoek de Brug der Zuchten en de Nieuwe Gevangenissen en, als de basiliek gesloten is, de San Zaccaria-kerk of het Correr Museum.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Boek nu en betaal later
Blijf flexibel - boek je plek nu en betaal pas later.
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Er gelden speciale gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. Bekijk na het boeken je voucher voor meer informatie.
Duur 2 - 3 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Tourgids
Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Engels
Privé- of kleine groepen mogelijk

Je belevenis

Highlights
 • Duik met een deskundige, lokale gids in de geschiedenis van de Drijvende Stad.
 • Vermijd de mensenmassa's met voorrangstoegang tot het Dogepaleis.
 • Kies tussen een privétour of een tour in een kleine groep.
 • Bekijk de lagune van Venetië vanaf het terras van de basiliek van San Marco, dat meestal voor het publiek gesloten is.
 • Luister naar verhalen over hoe en waarom Venetië in de 5e eeuw op een lagune werd gebouwd en andere interessante wetenswaardigheden
Volledige beschrijving

Duik in de geschiedenis van Venetië tijdens deze tour van 3 uur door de basiliek van San Marco en het Dogepaleis. Je kunt een privérondleiding nemen of kiezen voor een groepsactiviteit. Bekijk twee van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontdek de geschiedenis van wat ooit het handelscentrum van het Middellandse Zeegebied was.  Begin je verkenningstocht samen met je gids op het San Marcoplein, waarna je de basiliek binnengaat. Vanaf het terras op de eerste verdieping kun je het uitzicht over de lagune bewonderen en de beroemde bronzen paarden van dichtbij zien. Ontdek hoe deze in de tijd van Napoleon helemaal naar Parijs en weer terug werden gebracht.

De Basiliek van San Marco sluit soms zonder waarschuwing voor bezoekers. Bezoek in dat geval in plaats daarvan de kerk van San Zaccaria of het Correr Museum, afhankelijk van de beschikbaarheid. Maak een rondleiding door de prachtig versierde 15e-eeuwse kerk en de ondergelopen crypte of leer meer over de kunst en geschiedenis van Venetië. Vervolgens krijg je voorrangstoegang om het Dogepaleis binnen te gaan, de voormalige residentie van de leider van de Republiek Venetië. Bezoek onder andere de zaal van de Grote Raad en de rechtszalen. De muurschilderingen van Tintoretto en de reuzentrap zijn een aantal van de hoogtepunten.  Steek daarna de beroemde Brug der Zuchten over, die de nieuwe gevangenissen met het Dogepaleis verbindt. Terwijl je van het prachtige zicht op de kanalen geniet, kom je te weten hoe de brug aan zijn naam komt en waarom deze in de 17e eeuw werd gebouwd. Na afloop van de rondleiding kun je langer blijven om het Dogepaleis met tips van je gids verder te verkennen.

Inbegrepen
 • Rondleiding met een deskundige gids
 • Voorrangstoegang tot het Dogepaleis
 • Toegang tot eerste verdieping en het terras van de San Marcobasiliek
 • Ingang voor de kerk van San Zaccaria en de crypte of voor het Correr-museum (als de San Marco-basiliek gesloten is)
  Niet geschikt voor
  • Rolstoelgebruikers

  Selecteer deelnemers en datum

  Deelnemers

  Geselecteerde datum

  Trefpunt

  Het trefpunt hangt af van de geboekte optie.

  Belangrijke informatie

  Niet vergeten mee te nemen

  • Paspoort of identiteitskaart

  Niet toegestaan

  • Bagage of grote tassen
  • Rugzakken

  Goed om te weten

  • Mensen met mobiliteitsbeperkingen moeten zich ervan bewust zijn dat de trappen naar het bovenste deel van de basiliek (museum en terras) steil en soms ongelijk zijn
  • De gedeelde tour en de privéoptie bieden niet altijd dezelfde talen. Check alle talen om de juiste optie te vinden.
  • De Basiliek van San Marco is soms op korte termijn gesloten voor bezoekers. In dat geval bezoek je de 15e-eeuwse kerk van San Zaccaria en haar crypte of het Correr Museum om meer te weten te komen over de kunst en geschiedenis van Venetië
  • Na de rondleiding kun je het Dogepaleis op je gemak verder verkennen
  • Het Dogepaleis vraagt bezoekers ouder dan 13 jaar om hun paspoort/ID
  • Aangezien de basiliek van San Marco een heilige plaats is, word je geacht om kleding te dragen die de schouders en knieën bedekt.
  • Rugzakken en grote tassen zijn in de Basiliek van San Marco niet toegestaan
  Klantenbeoordelingen

  Gemiddelde beoordeling

  4,8 /5

  gebaseerd op 4228 beoordelingen

  Beoordelingsoverzicht

  • Gids
   4,9/5
  • prijs / kwaliteit
   4,4/5
  • dienstverlening
   4,8/5
  • organisatie
   4,5/5

  Sorteer op:

  Soort reiziger:

  Beoordeling:

  Marina, onze gids (een Venetiaan), deed wat maar weinig gidsen kunnen. Ze verwijderde het landschap van het huidige tijdperk voor onze ogen en vervoerde ons naar het verleden ..... 500-1000 jaar terug. Haar gepassioneerde, kleurrijke en levendige beschrijvingen dompelden ons allemaal onder in een historische reis die de karakters, het leven en de prestaties van Venetianen en hun invloed in de regio voor ons tot leven bracht.

  Verder lezen

  31 juli 2022

  Je moet wel vermelden welk bedrijf. We kozen dezelfde datum en tijd, maar we waren gescheiden omdat het een ander bedrijf is, daarom waren we te laat. We moeten naar een andere groep rennen en gescheiden worden van de familie van mijn zus en ze gaven maar 2 uur durende rondleiding terwijl we een rondleiding van 3 uur hebben. Dus ze wachten op ons.

  Verder lezen

  29 juli 2022

  Allereerst is het boeken van een rondleiding de juiste keuze - de rij overslaan betekent echt de rij overslaan - onze groep hoefde niet te wachten op een van de toegangen tot de basiliek of het paleis. Onze gids, Mirco (ja meer-ko) is een Venetiaanse inwoner en zijn kennis en liefde voor zijn stad en deze prachtige site gaf ons historisch inzicht dat je alleen niet zou krijgen. De tour was goed georganiseerd, hoewel het ontmoetingspunt een beetje lastig te vinden kan zijn omdat de sticker "Get Your Guide" op het raam van het loket klein en een beetje vervaagd is. Omdat we op het eiland verbleven, liepen we de dag ervoor naar het ontmoetingspunt en dat hielp, en we raden je aan hetzelfde te doen. Mijn vrouw had eerst geen volume op haar audioapparaat, maar het personeel schakelde het onmiddellijk uit en we waren onderweg. Ik zal niet eens proberen de verbazingwekkende kunst, architectuur en artefacten die we zagen te beschrijven - gewoonweg verbluffend. Bottom line: elke cent

  Verder lezen

  13 juli 2022

  Product ID: 234117