Venetië Wandeltochten
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot
Beste prijs-kwaliteitverhouding

Populaire Wandeltochten in Venetië

Bekijk alle Wandeltochten in Venetië
Bekijk alle 316 tickets en tours

5 historische feiten voor je wandeltocht door Venetië

Venetië staat vooral bekend om haar grachten, maar vergeet de kronkelende straten niet; perfect voor een leuke wandelroute. Hier vijf leuke feiten om mee te nemen op je wandeling.

Veel straten zijn toevallig ontstaan

De meeste huizen in Venetië staan richting het water, dus veel van de gekke straatjes waren simpelweg gaten tussen gebouwen. De smalste straat is Ramo Varisco, met een breedte van 53 cm.

De klokkentorens hebben veel talenten

De kerktorens in Venetië doen meer dan elk uur luiden; historisch zijn ze ook gebruikt als vuurtorens en wachthuizen.

Er zijn meer dan 400 bruggen in Venetië

Je hoeft niet te varen om het water van Venetië te ervaren: wandel simpelweg over de 431 bruggen! De Rialtobrug stamt uit de 16e eeuw.

Er is pas sinds kort een vrouwelijke gondelier...

Hoewel de gondeltraditie eeuwen oud is en de stad meer dan 400 gondeliers kent, kreeg Venetië pas in 2010 een vrouwelijke gondelier!

Foto: london road @ Flickr (CC BY 2.0)

...Maar de eerste vrouw met een universitair diploma kwam uit Venetië.

Bezoek het Palazzo Loredan om de geboorteplek te zien van Elena Lucrezia Cornaro Piscopia, die in 1678 haar doctoraal diploma in de Filosofie kreeg van de Universiteit van Padua.

Plan je bezoek

Kun je een wandeltour met een gondelvaart combineren?

Wandeltours zijn een geweldige manier om de stad te zien, maar Venetië is Venetië niet zonder een tochtje over het water. Gelukkig heb je de keuze uit meerdere combinaties van wandelroutes en gondelritten, vanaf €43.

Hoe werken gratis tours?

Een gratis wandeltour is een goed idee als je met een klein budget reist, maar denk er wel aan dat dit nog steeds het inkomen van je gids vormt. Het is gebruikelijk om aan het eind van de tour een bedrag te geven dat jij passend vindt.

Wat anderen zeggen over Venetië

Informatieve gids, mooie rondleiding, wel grote groep

Duurde lang voordat rondleiding begon, maar gids vertelde leuk, moest wel dicht bij haar blijven anders was het niet verstaanbaar. Prachtige basiliek, zeer de moeite waard.

Skip-the-line: Basiliek van San Marco tour met gids Beoordeeld door Nienke, 11-06-2016

Goede rondleiding met persoonlijke aanvullingen.

Interessante rondleiding die werd verlevendigd en verluchtigd door de persoonlijke, af en toe relativerende opmerkingen van de rondleidster.

3,5 uur durende Tour Dogepaleis & San Marco Beoordeeld door Karin, 01-09-2016

Prima en heel fijn dat je de rij over kunt slaan!!

Alleen al het overslaan van de rij was het geld bijna waard. Daarnaast vertelde de gids een aantal leuke feitjes over Venetie zelf. Het was leuk en interessant om wat meer verdieping bij de San Marco basiliek te horen dmv de tour. Nadeel; er is vrij beperkt tijd, dus alleen de highlights worden gedaan. Als je daarna nog de Dogentour doet kun je niet omhoog de basiliek op. Wij hadden alleen de st marco tour, daarna moet je dan nog 5 euro betalen om zelf de kerk omhoog te klimmen. Al met al geslaagd en het geld waard!

Skip the line: Basiliek van San Marco Venetië Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 21-08-2016

Goede en stipte organisatie , maar we moesten wél wachten in de rij.

We werden stipt en correct ontvangen. Alles was supergoed geregeld, ook voor de rugzakken die niet meevochten in de basiliek was een locker voorzien. Maar we vonden het heel spijtig dat de garantie' skip the line' in het niet viel. Mensen zonder ticket mochten nog voor ons binnen. We hebben lang in de rij moeten wachten. De gids maakte dit goed door haar enthousiaste begeleiding.

Dogepaleis & Basiliek van San Marco 2 uur durende Tour Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 08-04-2016

Moet je gezien hebben. Meerwaarde dank zij de gids.

Dure uitstap (50 euro/pp), maar je houdt er een museumkaart voor 3 (??) musea aan over. Alhoewel we na ondanks veel rondvragen de bibliotheek niet vonden of niet in mochten. We moesten wel de rij volgen, zoals de individuele bezoekers. Spijtig dat de bezoeken niet in omgekeerde volgorde gebeuren. Nu worden we 'gestraft, omdat we voor beide bezoeken boekten. Zij die enkel Dogenpaleis boekten mochten daar op eigen initiatief verder in wandelen!


Venetië Wandeltochten
4.2
Gebaseerd op 2.318 beoordelingen van GetYourGuide-klanten