Kies data
Venetië

Watertaxi's

Venetië Watertaxi: Onze meest aanbevolen

Venetië: pas voor waterbus en normale bus

1. Venetië: pas voor waterbus en normale bus

Geniet van je verblijf in Venetië en maak gebruik van het openbaar vervoer zonder in de rij te hoeven staan bij de kassa. Je gaat direct naar de gele ticketautomaten die te vinden zijn bij de haltes van de vaporetto in de hele stad. Voer de PNR-code in die op je voucher staat aangegeven en je krijgt dan een papieren ticket waarmee je de vaporetto kunt nemen. Je tickets moeten elke keer gevalideerd worden voordat je gebruikmaakt van een waterbus. De geldigheid van je ticket begint direct wanneer het voor het eerst gevalideerd is.

Venetië: glasblazen in Murano & kantklossen in Burano (boot)

2. Venetië: glasblazen in Murano & kantklossen in Burano (boot)

Ontsnap aan de drukte van Venetië zelf en vang een glimp op van hoe het stadsleven ooit was, toen de eilanden nog bevolkt werd door ambachtslieden die bekend stonden om hun traditionele vaardigheden, doorgegeven van generatie op generatie. Je gids zal je onderhouden tijdens de korte boottocht naar het kleine eiland Murano, dat vermaard is voor zijn traditionele glaswerk. Van oudsher waren de glasblazers van Murano de enigen in Europa die wisten hoe je een spiegel moest maken. Hun vaardigheden werden zo geprezen dat hen werd verboden Venetië te verlaten, op straffe des doods. Kijk toe terwijl een ambachtsman aan het werk is en luister naar een Engelse beschrijving van het proces. Kom te weten hoe zilverzand glas wordt en hoe je glas een kleur kunt geven. Naderhand is er tijd om de enorme collectie glaskunst te bezichtigen en op eigen houtje over het eiland te wandelen. Stap weer een boord en maak de overtocht naar het piepkleine eilandje Burano, waar je felgekleurde huizen kunt zien, die dicht op elkaar staan langs straatjes en grachten. De faam van Burano berust op zijn eeuwenoude kantklostraditie. Loop door de straatjes naar een gebouwtje waar vrouwen druk in de weer zijn met kantklossen, in navolging van hun moeders en grootmoeders. Je gids zal het proces van deze uitstervende kunst uitleggen. Vervolgens kun je in de voetsporen van Michelangelo treden en je eigen herinnering uitkiezen. Je kunt ook door de kronkelende straatjes wandelen en heerlijke koekjes proberen bij de lokale bakkerijtjes. Anders dan op andere uitstapjes wordt Torcello overgeslagen, zodat je meer tijd hebt op Murano en Burano en minder lang op de boot of te voet hoeft te besteden.

Venetië: rondvaart door het Canal Grande

3. Venetië: rondvaart door het Canal Grande

Stap in een motorboot en vaar door de kanalen van Venetië tijdens deze rondleiding van 1 uur door de stad. Je ziet tientallen palazzo's, villa's, kerken en typerende bruggen over de kanalen. Bewonder de oude Rialto, de oudste en beroemdste brug, en bekijk vervolgens de moderne Della Constituzione, een glazen brug in de buurt van Calatrava. Je passeert de aristocratische huizen in het centrum, waar nu kunstverzamelingen, musea en universiteiten in te vinden zijn. Zie de belangrijke instituties van stad en staat, zoals Ca' Grande en Ca' Balbi, en het luxe hotel Gritti. Vang een glimp op van het bedrijvige casino bij Ca' Vendramin Caliergi en van het paleis Ca' Pisani Moretta, en vaar door internationale gemeenschappen, zoals Fondaco dei Tedeschi. Je krijgt ook het imposante religieuze bouwwerk La Madonna Della Salute te zien.

Eiland Murano: privétour van 3 uur vanuit Venetië

4. Eiland Murano: privétour van 3 uur vanuit Venetië

Leer meer over de geschiedenis van glas tijdens een bezoek aan de bron. Een privéboot brengt je van Venetië naar het eiland Murano met je gids. Bewonder het werk van enkele van Venetië's meesterglasbewerkers op dit eiland dat al honderden jaren wereldberoemd is om zijn glasblazen. Leer tijdens deze 3 uur durende tour over de tradities van het eiland en bezoek een traditionele glasfabriek. Na de demonstratie van glasmaken, zal je gids je rond Murano brengen en de geheimen en geschiedenis van het eiland vertellen. Bezoek de prachtige kerk van San Donato. Aan het einde van je tour keer je per boot terug naar het historische centrum van Venetië, waarbij je de noordelijke lagune oversteekt.

Venetië: privétocht in gondel

5. Venetië: privétocht in gondel

Er wordt geschat dat in de 17e en 18e eeuw er 8.000-10.000 gondels op de kanalen van Venetië voeren. Vandaag de dag zijn er nog slechts 400 gondels actief. Ervaar Venetië op een authentieke manier tijdens een 25 tot 30 minuten durende tocht over het water. Tijdens de rit geniet je van de indrukwekkende Canal Grande alsook van de stilte en het mysterieuze van de kleinere kanalen, terwijl je enkele van de mooiste plekken van Venetië passeert. Je ziet de Rialtobrug, het Palazzo Papadopoli, het huis van Mozart, de Basiliek van Santa Maria della Salute, de Phoenix en het huis van Desdemona en de Punta della Dogana. Dit alles vanuit het optimale en meest fascinerende perspectief - direct vanaf het water!

Van Venetië: privétour Murano en Burano met transfer

6. Van Venetië: privétour Murano en Burano met transfer

Ontmoet de gids en word per privéboot naar het eiland Murano gebracht. Hier ziet u hoe een meester-glasblazer het glas bewerkt en unieke meesterwerken creëert. Geniet van de expositie van meesterwerk. Wandeltocht door de straten van Murano en zie de San Donato-kerk (voorbeeld van de Venetiaans-Byzantijnse stijl van de lagune). Transfer per privéboot naar Burano om te zien hoe Venetianen de veters bewerken. Wandeltocht over het eiland om de kleurrijke huizen te zien en om meer te weten te komen over de beroemde koekjes Buranelli. Vrije tijd om van de stad te genieten of een aperitief te drinken in een van de verschillende bars. Voor de rondleiding van 6 en 8 uur vrije tijd om te lunchen in een van de prachtige restaurants

Venetië: boottocht van een halve dag Grand Canal, Murano en Burano

7. Venetië: boottocht van een halve dag Grand Canal, Murano en Burano

Klim aan boord van een privéboot en vaar over het Canal Grande. Bekijk de mooiste delen van de stad en haar architectonische meesterwerken vanaf het water. Leer meer over de edelen en andere bewoners van de lagune. Ga naar het eiland Murano, beroemd om zijn glasproductie. Bekijk een demonstratie glasblazen en ga dan naar het naburige eiland Burano. Wandel tussen de felgekleurde gebouwen en neem de tijd om te genieten van een kopje koffie. Ontdek geheime straten en ga naar de meest populaire en levendige buurten. Keer terug naar het stadscentrum en word afgezet op Piazza San Marco.

Venetië: boottocht van een halve dag Murano en Burano

8. Venetië: boottocht van een halve dag Murano en Burano

Laat je ophalen bij je hotel door je Engelssprekende gids en bezoek twee van de populairste eilanden van Venetië, Murano en Burano. Krijg inzicht in het dagelijkse leven en het tempo dat op elk eiland anders is om de Venetiaanse cultuur volledig te begrijpen. Je eerste stop is het eiland Murano, dat wereldwijd bekend staat om zijn lange traditie van glas maken. Wees getuige van de vaardigheid van glasblazen en zie hoe de lokale bevolking aan andere traditionele ambachten werkt. Koop hier unieke souvenirs of cadeaus voor het gezin. Ga vervolgens naar Burano, dat je vanaf de kust kunt zien dankzij de felgekleurde gebouwen. Geniet van wat vrije tijd om rond te dwalen, de lokale bevolking te ontmoeten, te genieten van een kopje koffie en onvergetelijke foto's te maken. Wandel ten slotte door enkele kleinere en geheime paden, door de meest populaire en levendige buurten van het eiland, voordat u het eindpunt van de tour bereikt - het San Marcoplein.

Venetië: Grand Canal Cruise per motorlancering

9. Venetië: Grand Canal Cruise per motorlancering

Klim aan boord van een motorboot en glijd over het Canal Grande tijdens een tour van 1 uur door Venetië. Ontsnap aan de drukte van de stad terwijl je de bezienswaardigheden in een meer ontspannen tempo bekijkt. De luxe motorlancering is beperkt tot maximaal 8-9 passagiers voor een meer intieme ervaring. Ga buiten zitten en geniet van het uitzicht en de verkoelende bries van de waterwegen. Voel je een VIP terwijl je over het Canal Grande glijdt. Maak foto's van de prachtige paleizen, kerken en romantische bruggen bij bijna elke bocht van het kanaal. Kom meer te weten over de evolutie van de hoofdweg van Venetië en hoor anekdotes over de beroemde en beruchte mensen die er ooit woonden. Dwaal vervolgens door de kleine grachten om een meer verborgen kant van Venetië te ontdekken. Reis door 4 van de sestieri (districten) van de stad om een volledig overzicht van de stad en de lagune te krijgen. Keer terug naar het San Marcoplein om weer van boord te gaan in het bruisende hart van de stad.

Venetië: stadstour en Murano Glass Experience

10. Venetië: stadstour en Murano Glass Experience

Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in Venetië, begin je je tour met een bezoek aan het politieke en religieuze centrum van de Serenissima Republiek Venetië, het San Marcoplein en zijn monumenten. Je begint met het Dogenpaleis, de regeringszetel van de Republiek en de privéwoning van de Doge. Je paleisbezoek omvat de zalen van regering en justitie, de privé-appartementen van de Doge, de gevangenissen en de extreem beroemde Brug der Zuchten. Je gaat dan verder met de basiliek, waar het lichaam van St. Marcus de Evangelist ligt. U kunt de prachtige gouden mozaïeken bewonderen die verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament verbeelden, en het beroemde gouden altaarstuk versierd met email en edelstenen. Aan het einde van de wandeltocht wordt u uitgenodigd om het eiland Murano te bezoeken om een beter inzicht te krijgen in de Venetiaanse cultuur. Het eiland staat over de hele wereld bekend om zijn glasproductie en u zult in de fabriek de beheersing van het blazen en vormen van het glas zien. Eindelijk komt u het hoogtepunt van uw tour tegen. Op een gratis boot aangeboden door de glasfabriek, vaar je door enkele kleine en geheime kanalen om het San Marcoplein te bereiken.

  • Rondleidingen
  • Transfers
  • Wateractiviteiten
  • Privétours
40 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 40

Veelgestelde vragen over Watertaxi in Venetië

Welke andere activiteiten dan Watertaxi zijn de moeite waard in Venetië?

Sitemap Venetië

Wil je alle activiteiten in Venetië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Venetië

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 594 beoordelingen

De prijs voor 2 dagen is redelijk. We haalden onze tickets op bij de automaat op de luchthaven. We gebruikten onze tickets echt heel vaak, reden de dagen met de waterbus. Het was erg leuk en ongecompliceerd. De organisatie in Venetië is erg goed, al zijn er veel mensen op de weg. Hier betaal je 3 euro administratiekosten, deze kun je sparen en ter plekke de kaartjes kopen.

Hoewel ik helaas geen machine kon vinden om mijn ticket om te zetten, hielp de vriendelijke medewerker aan de balie graag. QR-code gescand, ingevoerd en uitgeprint. Probleemloos. De reis zelf was al een klein hoogtepunt en zorgt ervoor dat je meer van de omgeving wilt zien zodra je op het vliegveld aankomt.

We hielden echt van het gemak !!! We hebben er 2 dagen over gedaan en het werkte heel goed. Je moet de eerste keer op een gele machine gaan en laten we gaan :)

Het ticket was in 15 seconden ingewisseld, eenvoudige bediening. Op de laatste (7e) gebruiksdag werkte het ticket niet op alle lijnen (lijn 1).

Het gebruiksgemak waarmee je tickets online koopt en daarna omwisselt aan een automaat, is dik OK.