Venetië
Watertaxi

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Venetië Watertaxi: Onze meest aanbevolen

 • Venetië: openbaar vervoer per waterbus en gewone bus

  1. Venetië: openbaar vervoer per waterbus en gewone bus

  Geniet van je verblijf in Venetië en maak gebruik van het openbaar vervoer zonder in de rij te hoeven staan bij de kassa. Je gaat direct naar de gele ticketautomaten die te vinden zijn bij de haltes van de vaporetto in de hele stad. Voer de PNR-code in die op je voucher staat aangegeven en je krijgt dan een papieren ticket waarmee je de vaporetto kunt nemen. Je tickets moeten elke keer gevalideerd worden voordat je gebruikmaakt van een waterbus. De geldigheid van je ticket begint direct wanneer het voor het eerst gevalideerd is.

  Ideaal om de stad te verkennen. En combineren met beziek aan Burano en Murano is voordeliger dan aparte tickets daarvoor te boeken. Als je vanaf San Marco opstapt kun je het hele Canal Grande afvaren tot Plaza De Roma en daarna weerr een boot terugpakken. Alles op een dagticket.

 • Venetië: boottocht van 1 uur over Canal Grande

  2. Venetië: boottocht van 1 uur over Canal Grande

  Stap in een motorboot en vaar door de kanalen van Venetië tijdens deze rondleiding van 1 uur door de stad. Je ziet tientallen palazzo's, villa's, kerken en typerende bruggen over de kanalen. Bewonder de oude Rialto, de oudste en beroemdste brug, en bekijk vervolgens de moderne Della Constituzione, een glazen brug in de buurt van Calatrava. Je passeert de aristocratische huizen in het centrum, waar nu kunstverzamelingen, musea en universiteiten in te vinden zijn. Zie de belangrijke instituties van stad en staat, zoals Ca' Grande en Ca' Balbi, en het luxe hotel Gritti. Vang een glimp op van het bedrijvige casino bij Ca' Vendramin Caliergi en van het paleis Ca' Pisani Moretta, en vaar door internationale gemeenschappen, zoals Fondaco dei Tedeschi. Je krijgt ook het imposante religieuze bouwwerk La Madonna Della Salute te zien.

  Dit was een tocht met 4 andere mensen. We zaten in een kleinere ( prive) boot. Echt super leuk!!

 • Eiland Murano: privétour van 3 uur vanuit Venetië

  3. Eiland Murano: privétour van 3 uur vanuit Venetië

  Leer meer over de geschiedenis van glas tijdens een bezoek aan de bron. Een privéboot brengt u van Venetië naar het eiland Murano met uw gids. Bewonder het werk van enkele van de meest ervaren glasambachtslieden van Venetië op dit eiland dat al honderden jaren wereldberoemd is om zijn glasblazen. Tijdens deze 3-uur durende tour leert u over de tradities van het eiland en bezoekt u een traditionele glasfabriek. Na de demonstratie glas maken, zal je gids je rond Murano brengen en geheimen en geschiedenis van het eiland vertellen. Bezoek de prachtige kerk van San Donato. Aan het einde van uw tour keert u per boot terug naar het historische centrum van Venetië en steekt u de noordelijke lagune over.

 • Venetië: gondelvaart inclusief Canal Grande en Rialtobrug

  4. Venetië: gondelvaart inclusief Canal Grande en Rialtobrug

  Maak een traditionele en onvergetelijke gondelvaart over het Canal Grande in Venetië. Ga onder de pittoreske Rialtobrug door en bewonder een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad vanuit een uniek perspectief. Ga er lekke voor zitten en kijk hoe de prachtige Byzantijnse gebouwen aan je voorbij trekken. Vaar onder de talloze bruggen door en hoor hoe het water zachtjes tegen de afbrokkelende muren van de palazzi slaat. Vaar over het beroemde Canal Grande en bekijk het gebied rond de Chiesa di Santa Maria Della Salute. Bewonder deze prachtige barokke kerk uit de 17e eeuw en de kronkelende grachten. Bewonder de majestueuze Rialtobrug, een van de oudste en beroemdste bruggen van de stad, en ervaar hoe Venetianen in het verleden van het ene district naar het andere gingen.

 • Venetië: Grand Canal Sunset Boat Tour

  5. Venetië: Grand Canal Sunset Boat Tour

  Ervaar de schoonheid van Venetië bij zonsondergang tijdens deze begeleide boottocht op het Canal Grande. Bekijk beroemde monumenten en traditionele buurten en geniet van een prachtig uitzicht op een van 's werelds beroemdste pleinen. Bewonder de oude schatten van de stad vanaf het water terwijl de zon ondergaat. Bekijk de pittoreske vismarkt, de iconische Rialtobrug en andere gotische architectonische wonderen. Word vanaf uw boot getrakteerd op een fantastisch uitzicht op het San Marcoplein om uw ervaring compleet te maken. Beleef een onvergetelijke Venetië-ervaring en leer meer over deze fascinerende stad vanuit je gids.

 • Venetië: boottocht Murano glasblazen & kant uit Burano

  6. Venetië: boottocht Murano glasblazen & kant uit Burano

  Ontsnap aan de drukte van Venetië zelf en vang een glimp op van hoe het stadsleven ooit was, toen de eilanden nog bevolkt werd door ambachtslieden die bekend stonden om hun traditionele vaardigheden, doorgegeven van generatie op generatie. Je gids zal je onderhouden tijdens de korte boottocht naar het kleine eiland Murano, dat vermaard is voor zijn traditionele glaswerk. Van oudsher waren de glasblazers van Murano de enigen in Europa die wisten hoe je een spiegel moest maken. Hun vaardigheden werden zo geprezen dat hen werd verboden Venetië te verlaten, op straffe des doods. Kijk toe terwijl een ambachtsman aan het werk is en luister naar een Engelse beschrijving van het proces. Kom te weten hoe zilverzand glas wordt en hoe je glas een kleur kunt geven. Naderhand is er tijd om de enorme collectie glaskunst te bezichtigen en op eigen houtje over het eiland te wandelen. Stap weer een bo...

  Zeer toffe uitstap! Onze gids, Enrico, was heel informatief en bracht veel humor in zijn verhalen. Pluspunt dat Torcello overgeslagen wordt, zo heb je een halfuur meer tijd op zowel Murano als Burano, wat veel fijner is. De glasblaasdemonstratie is heel indrukwekkend en achteraf krijg je vele prachtige kunstwerken te zien. Burano is fantastisch om door te wandelen en te genieten van de uitzichten. Een echte aanrader!

 • Van Venetië: privétour van 45 minuten Murano-glasfabricage

  7. Van Venetië: privétour van 45 minuten Murano-glasfabricage

  Ontdek het pittoreske eiland Murano en bezoek het legendarische glasmuseum. Leer van de experts over de kunst van het glasmaken en koop een souvenir terwijl je daar bent. Bezoek de beroemde glasoven en bekijk een live demonstratie van glasblazen en leer over de verschillende technieken die door de glasmeesters worden gebruikt. Ga dan naar de showroom om je te vergapen aan de verschillende soorten glas die op het eiland worden verkocht, en koop iets voor jezelf of een geliefde als je wilt. U kunt zelfs vooraf een speciaal stuk aanvragen. Voordat u terugkeert naar Venetië, kunt u een wandeling maken over het eiland om te genieten van de vele winkels en het prachtige landschap terwijl u meer te weten komt over de geschiedenis van het maken van Murano-glas.

 • Venetië: City Tour en Murano Glass Experience

  8. Venetië: City Tour en Murano Glass Experience

  Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in Venetië, begin je je tour door het politieke en religieuze centrum van de Serenissima Republiek Venetië, het San Marcoplein en zijn monumenten te bezoeken. Je begint met het Dogenpaleis, de regeringszetel van de Republiek en de privéwoning van de Doge. Je paleisbezoek omvat de zalen van overheid en justitie, de privéappartementen van de Doge, de gevangenissen en de extreem beroemde Brug der Zuchten. Je gaat dan verder met de basiliek, waar het lichaam van St. Marcus de evangelist ligt. U kunt de prachtige gouden mozaïeken bewonderen die verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament verbeelden, en het beroemde gouden altaarstuk versierd met email en edelstenen. Aan het einde van de wandeltocht wordt u uitgenodigd om het eiland Murano te bezoeken om een beter inzicht te krijgen in de Venetiaanse cultuur. Het eiland staat over de hele wereld beke...

 • Venetië: Grand Canal, Murano en Burano Halve dag boottocht

  9. Venetië: Grand Canal, Murano en Burano Halve dag boottocht

  Klim aan boord van een privéboot en reis het Grand Canal af. Bekijk de mooiste delen van de stad en zijn architecturale meesterwerken vanaf het water. Leer over de edelen en andere bewoners van de lagune. Ga naar het eiland Murano, beroemd om zijn glasproductie. Bekijk een glasblazende demonstratie en ga dan naar het naburige eiland Burano. Wandel tussen de felgekleurde gebouwen en krijg wat tijd om te genieten van een kopje koffie. Ontdek geheime straten en ga naar de meest populaire en levendige buurten. Keer terug naar het stadscentrum en word afgezet op Piazza San Marco.

 • Venetië: Murano en Burano Halve dag boottocht

  10. Venetië: Murano en Burano Halve dag boottocht

  Ontvang je Engelstalige gids bij je hotel en bezoek twee van de populairste eilanden van Venetië, Murano en Burano. Krijg inzicht in het dagelijkse leven en tempo dat op elk eiland verschilt om de Venetiaanse cultuur volledig te begrijpen. Uw eerste stop is het eiland Murano, dat wereldwijd bekend is vanwege de lange traditie van het maken van glas. Wees getuige van de vaardigheid van glasblazen en zie hoe de lokale bevolking werkt aan andere traditionele ambachten. Koop hier unieke souvenirs of cadeautjes voor de familie. Ga vervolgens naar Burano, dat je vanaf de kust kunt zien dankzij de levendig gekleurde gebouwen. Geniet van wat vrije tijd om rond te dwalen, de lokale bevolking te ontmoeten, te genieten van een kopje koffie en een paar memorabele foto's te maken. Wandel ten slotte door enkele kleinere en geheime paden en steek de populairste en levendige buurten over, voordat u het ...

Sitemap Venetië

Wil je alle activiteiten in Venetië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Venetië

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 594 beoordelingen

Ideaal om de stad te verkennen. En combineren met beziek aan Burano en Murano is voordeliger dan aparte tickets daarvoor te boeken. Als je vanaf San Marco opstapt kun je het hele Canal Grande afvaren tot Plaza De Roma en daarna weerr een boot terugpakken. Alles op een dagticket.

2-daagse Vaporette en bus pas. Werkt heel goed. Zaten in Hotel in Mestre en konden op deze pas met bus daarvandaan naar Venetie. Daar alles met de Vaporette gedaan. Ook naar Murano en Burano. Ideaal.

De beste manier om Venetië te verkennen. Het bestellen van de weekkaart via internet was eenvoudig en duidelijk.

Dit was een tocht met 4 andere mensen. We zaten in een kleinere ( prive) boot. Echt super leuk!!

Beste manier om Venetië te verkennen, ten zeerste aanbevolen.