Belevingen in
Veracruz

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Veracruz: De beste dingen die je niet wil missen

Cordoba en Orizaba: dagtrip Coffee Sierra

1. Cordoba en Orizaba: dagtrip Coffee Sierra

Begin de rondleiding in het Koffiemuseum en leer meer over de geschiedenis van Mexicaanse koffie. Ga dan naar Cordoba, de beroemde 'Stad van de 30 Ridders'. Bekijk het centrale plein waar de meeste gebouwen van architecturale en historische waarde zijn gevestigd, waaronder het stadhuis, La Parroquia en het Zevallos-portaal waar het Verdrag van Cordoba werd ondertekend. Ga verder naar het historische centrum van Orizaba, dat werd gesticht in de 16e eeuw. Bezoek het kunstmuseum en het Palacio de Hierro, een bouwconstructie die uit België is meegebracht. Berijd de kabelbaan voor een panoramisch uitzicht over de stad.

...
Chachalacas: ATV & duinen met La Antigua

2. Chachalacas: ATV & duinen met La Antigua

Ga mee op deze reis naar het strand van Chachalacas, waar 550 hectare aan zandduinen bezoekers opwinding biedt. Geniet van een spectaculair uitzicht op de oceaan waardoor u de hele dag wilt blijven en ontspannen. Veel plezier op een quad terwijl je door de zandduinen rijdt en de adrenaline door je lichaam voelt stromen. Uw reis gaat verder met een bezoek aan het kleine stadje La Antigua. Leer meer over de geschiedenis van de eerste gemeenteraad en kerk in heel Mexico en bekijk het huis van de Spaanse veroveraar, Hernan Cortes.

...
Veracruz: begeleide stadstour met aquariumbezoek

3. Veracruz: begeleide stadstour met aquariumbezoek

Ontdek de schoonheid van de haven van Veracruz met deze tour die geschiedenis, cultuur, natuurlijke attracties en koloniale gebouwen combineert. Begin je tour in San Juan de Ulua, een van de oudste forten van Latijns-Amerika, waar je meer te weten komt over de geboorte van het eerste stadhuis van Amerika. Na een bezoek aan het fort, verken je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, waaronder het Maritiem Douanegebouw, het oude treinstation en het postkantoor. Bezoek later de beroemde Malecon, een prachtige boulevard met restaurants, cafés en winkels. Bezoek daarna de Boca del Rio-zone, een snelgroeiend gebied dat moderne gebouwen combineert met een rijke geschiedenis. Rond uw tour af in het Veracruz Aquarium en breng de middag op uw gemak door met verkennen. Bekijk vermakelijke dolfijnenshows en zie een scala aan waterdieren zoals haaien, pinguïns en kwallen.

...
Van Veracruz: Tajin-dagtrip met bezoek aan de vanillefabriek

4. Van Veracruz: Tajin-dagtrip met bezoek aan de vanillefabriek

Ontdek de pre-Spaanse stad "El Tajín". Tijdens deze rondleiding kunt u de indrukwekkende architectuur van de stad Totonac ten noorden van Veracruz bewonderen. De interessante architectuur bestaat uit piramides, paleizen en verschillende balspelen. Verken het museum van de site, waar stukken uit de omgeving worden tentoongesteld, evenals een aangename tuin met tropische planten. Aan het einde van het bezoek kunt u genieten van het fantastische pre-Spaanse ritueel "Los Voladores de Papantla" of "Dance of the Flyers" en typische ambachten uit de regio kopen. Ook bezoek je een fabriek waar je de vanilleplantages ziet en hoe deze orchidee wordt verwerkt. De plant is inheems in deze regio en ooit was de gemeente Papantla de enige plaats ter wereld waar vanille kon worden geproduceerd - en kreeg de naam "De stad die de wereld parfumeert".

...
Van Veracruz: Xalapa-rondleiding met bezoek aan het koffiemuseum

5. Van Veracruz: Xalapa-rondleiding met bezoek aan het koffiemuseum

Dompel jezelf onder in de geschiedenis en cultuur van Xalapa tijdens deze dagtocht. Begin je reis met een rondleiding door het centrum van Xalapa, waar bloemen en cultuur om elke hoek op je wachten. Ontdek in het gezelschap van je lokale gids de meren, steegjes en kleurrijke gebouwen van de stad. Bezoek later het Museum voor Antropologie, dat wordt beschouwd als het op een na belangrijkste museum voor archeologie in Mexico. Loop door het museum en bekijk de duizenden artefacten die erin zijn gehuisvest en duik in de rijke cultuur van Mexico. Rond je tour af met een rit door de koffieplantages aan de rand van de stad om het koffiemuseum te bereiken. Leer hier alles over de koffiegeschiedenis van de regio en geniet van een kopje vers gezette koffie.

...
Van Veracruz: Quiahuiztlan, Cempoala & La Antigua Tour

6. Van Veracruz: Quiahuiztlan, Cempoala & La Antigua Tour

Leer meer over de geschiedenis van Mexico tijdens een begeleide dagtour. Je tour omvat drie belangrijke sites. Quiahuiztlán, wat 'plaats van de regen' betekent, is genoemd naar de natuurlijke afvoer in de heuveltop van Metates, die lijkt op versteende regen in basaltachtig gesteente. Het was tegelijkertijd een stad, begraafplaats en fort. Bovendien kunt u de site verkennen die wordt beschouwd als de hoofdstad van het Totonac-rijk, Cempoala. Het is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in het centrum van de staat. De stad Antigua is historisch belangrijk omdat het de plaats was van de eerste ontmoeting tussen Spanjaarden en Indiërs. Hier bezoekt u de ruïnes van het Cortes-huis en de rozenkranskapel, de eerste katholieke kapel in Mexico.

...
Van Veracruz: Catemaco, Nature, Waterfalls & Monkeys Tour

7. Van Veracruz: Catemaco, Nature, Waterfalls & Monkeys Tour

Je wordt om 8 uur opgehaald bij je hotel in Veracruz en rijdt in 2,5 uur naar Santiago Tuxtla. Breng eerst een bezoek aan de grootste Olmec-steenkop in de regio. Na het bewonderen van dit kolossale object, moet je 20 minuten rijden naar de sigarenfabriek Santa Clara voor een tour van 1 uur. Leer meer over het stapsgewijze proces om 100% handgemaakte sigaren te maken. Ga vervolgens naar Eyipantla, waar je El Salto de Eyipantla zult vinden, een spectaculaire waterval die meer dan 50 m hoog en 40 m breed is. Verken dit biosfeerreservaat van Tuxtla en geniet van direct contact met de natuur terwijl je de 244 treden tellende trap afdaalt die je naar de waterval brengt. Maak je geen zorgen, elke 15 stappen is er een ruimte om uit te rusten. Wanneer je de bodem bereikt, sta versteld van de omvang van het neerstortende water en geniet van een lunchpakket (niet meegeleverd) tussen mulatbomen en fauna van deze regio. Bezoek ten slotte Catemaco, een dorp naast de magnifieke lagune waar sjamanen, tovenaars en genezers wonen. Geniet van een boottocht door de lagune, een bezoek aan het apeneiland, het makaakeiland en het reigereiland. Aan het einde van de dag neemt u een retourrit van 3 uur terug naar Veracruz, waar u wordt afgezet bij uw hotel.

...
Veracruz: 5-attractie tour met aquarium en boottocht

8. Veracruz: 5-attractie tour met aquarium en boottocht

Aquariumplein van Veracruz zal het startpunt zijn van je tour van fort San Juan de Ulúa. Je wordt eerst vervoerd in een schilderachtige tram terwijl je geniet van nabijgelegen historische monumenten. Je tourt vervolgens met een rondleiding door het interieur van de behuizing. Bij terugkeer naar Aquarium Square om 15:30 uur, kunt u het Aquarium van Veracruz betreden, dat een grote verscheidenheid aan mariene soorten vertoont en tegenwoordig wordt beschouwd als een van de belangrijkste aquaria in Latijns-Amerika. Daarna krijgt u de kans om de traditionele gastronomie te proeven in het charmante, met mangrove omgeven dorp Mandinga, een belangrijke havenstad in Veracruz. Uw pakket omvat een boottocht door Mandinga, die u de mogelijkheid biedt om kaarten in te wisselen voor het wassenbeeldenmuseum, Ripley's museum, roterende tunnel, spiegeldoolhof en 4D-reizen. Daar kun je foto's maken met je favoriete personages en daarnaast genieten van de Rotating Tunnel, een ongelooflijke optische illusie die je gevoel van evenwicht tart. Je kunt jezelf ook vermaken in het proberen de uitgang te vinden, terwijl je je figuur steeds weer om je heen weerspiegeld ziet. Je tour bevat ook toegang tot de Simulator 4D (Fantastic Journey), en bij het vallen van de avond kun je in een andere tram stappen om een rondleiding door het historische centrum van Veracruz te maken met een mooie wandeling. Onderweg kunt u genieten van een gevarieerde combinatie van lokale muziek, dans en geschiedenis. Je tour eindigt uiteindelijk later op de avond, om ongeveer 19.30 uur.

...
Van Veracruz: Alvarado, Tlacotalpan en Agustín Lara Tour

9. Van Veracruz: Alvarado, Tlacotalpan en Agustín Lara Tour

Begin aan een dagtour naar de charmante steden Alvarado en Tlacotalpan en beleef een dag vol kleurrijke architectuur en folklore. Begin de tour om 8 uur 's ochtends, waar je wordt opgehaald bij de lobby van je hotel in Veracruz en vervolgens 1,5 uur naar de eerste halte reist. Bewonder de prachtige landschappen van de haven van Alvarado, een belangrijk vissersdorp dat in de oudheid de toegangspoort was voor slaven en piraten. Maak kennis met de vriendelijke mensen van deze stad en bezoek het traditionele centrale plein. Het onheil en het geluk van de lokale bevolking houden je met een grote glimlach. Geniet van een drankje in een van de verschillende cocktailbars en proef heerlijke lokale specialiteiten op eigen kosten. Ga vervolgens naar de stad Tlacotalpan die door de UNESCO is uitgeroepen tot een van de werelderfgoedlocaties. In dit prachtige dorp vindt u muzikale evenementen, gastronomie en handwerk. Bezoek het Agustín Lara Museum, de kerk van La Virgen de la Candelaria met zijn kleurrijke altaarstukken en muren, en de parochie van San Cristóbal, een waar overblijfsel. Voordat je de tour afmaakt, geniet je van een rondleiding door het kalme water van de Papaloapan-rivier. Geniet van een spectaculair uitzicht op het dorp en ontspan tijdens een boottocht terwijl u naar de zonsondergang kijkt. De tour eindigt om 17.00 uur.

...
Van Veracruz: Xalapa, Xico & Coatepec Cultuur & Koffie Tour

10. Van Veracruz: Xalapa, Xico & Coatepec Cultuur & Koffie Tour

Begin de tour om 8 uur 's ochtends, waar je wordt opgehaald bij de lobby van je hotel in Veracruz en vervolgens 1,5 uur naar Xalapa gaat. Wanneer je aankomt, krijg je een inleiding tot de stad die bekend staat als een 'pueblos mágicos' en leer je alles wat je wilde weten over de beroemde lokale koffie bekend als 'veracruzano'. Ontdek waarom de stad vanwege zijn tuinen en mist de naam 'The Flowers City' kreeg en vanwege zijn cultuur en geschiedenis ook wel 'Atenas Veracruzana' wordt genoemd. Bezoek dan het Antropologisch Museum van Xalapa, dat de 2 belangrijkste prehispanic Mesoamérica-collecties ter wereld bevat, waaronder voorwerpen van Olmeca, Totonaca en Huasteca. Hierna stop je in El Lencero Hacienda, een oud gebouw vol met meubels, voorwerpen en gebruiksvoorwerpen uit het koloniale tijdperk te midden van prachtige tuinen en binnenplaatsen. Bezoek vervolgens de dorpen Xico en Coatepec, die ook zijn benoemd tot 'pueblos mágicos' als onderdeel van een Federaal programma dat culturele, gastronomische en artistieke tradities erkent. Ontdek hoe Xico bekend staat om zijn feesten, patronales, tradities en heerlijke lokale gerechten zoals 'mole'. Bezoek ook de beroemde Cascada de Texolo, omringd door groei. Ontdek tot slot waarom Coatepec beroemd is om zijn wereldberoemde koffie tijdens een bezoek aan het koffiemuseum. Leer meer over het proces van het maken van koffie van boon tot kopje, en maak kennis met de tradities en cultuur rondom het drinken ervan. Ga aan het einde van de tour terug naar Veracruz, waar je wordt afgezet bij je hotel.

...

Sitemap Veracruz

Wil je alle activiteiten in Veracruz ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.